Kolega bloger kukusigameni je došao na sjajnu i hvale vrednu ideju da ova naša blogozajednica pokrene akciju pomoći Japanu. Ima reč:

 

 Pozivamo sve blogere da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu akciju pravljenja origami ždralova u Beogradu u znak solidarnosti sa narodom Japana.

Legenda o Ždralu

Tokom istorije, ptice su doživljavane kao životinje posebnih vrednosti i tovarene su značenjima često izvedenim iz legendi i priča koje su preživele tokom mnogih generacija. Ždral može biti ubedljivo najstarija ptica na Zemlji; postoji

 
2014-10-09 10:09:50
Društvo| Gost autor| Ljudska prava| Mediji| Zdravlje

EBOLA

uros_vozdovac RSS / 09.10.2014. u 11:09

Gost autor: a_jovicic

Ne, nije u pitanju neki novi, egzotični, računarski virus (o čemu bi bilo očekivano da domaćin ovog bloga piše). Tema teksta je onaj pravi, biološki ... ali i sociološki uticaj koji "zaraza pred vratima" ima na naše društvo, ljudske slobode, odnos medija prema temi ... sve u cilju povećanja informisanosti prosečnog konzumenta dnevnih vesti kako bi se osećaj panike i agresije zamenio empatijom prema obolelima ili tolerancijom prema putnicima koji dolaze iz rizičnog regiona.

_76771688_mediaitem76475767.jpg
Virus Ebole pod elektronskim mikroskopom

Vest od pre dan-dva da je jedna od medicinskih sestara u Španiji obolela od ove bolesti, izazvala je eksploziju priloga, članaka i komentara u domaćim medijima, često sa katastrofičnim predvidjanjima i odsustvom elementarnog poznavanja same bolesti i načina na koji se ona prenosi.

 

Imam goste na blogu i to kakve! Dagi prijatelji, Piratska  partija ima reč!

 

U ovom tekstu pojasnićemo ko i na koji način uništava kulturnu baštinu u Srbiji. Kako je zapravo "PINK kartel" razorio kvalitetno tlo za omladinu Srbije i šta da preduzmete u vezi sa tim. Velikim uloženim naporom članova Piratske partije došli smo do bitnih podataka koji stavljaju veliki znak pitanja na legitimnost i legalnost ovih organizacija, a nadamo se da će vas oni podstaći da se i vi priključite velikoj građanskoj inicijativi za rešavanje ovih spornih problema.

Problem je kompleksan i obuhvata ne samo loše funkcionisanje pojedinih organizacija poput SOKOJ, OFPS, i PI nego zalazi i dublje u zastarelost pojedinih zakona, kriminalne radnje i mnogostruki negativni uticaj na kulturu i njeno unazađivanje.

 

Ovaj blog je namenjen za kreiranje programa događaja, najlepše bi molio da se ograničimo na tu temu, prosto preglednosti i efikasnosti radi. Sada izveštaj šta smo postigli.

 Biće događaj u Domu omladine, ili subota ili nedelja oko podneva, do kraja dana rešćemo dilemu. Od njih dobijamo salu, ozvučenje za prigodan govor i muziku, projektore i platna da možemo da pustimo uputstvo za pravljenje ždralova sa YT, i šta god rešimo drugo.

 Kontaktirao sam ambasadu Japanu, odeljenje za kulturu, javiće mi se u toku dana oko

 

Akcija je počela! Okupilo se, što blogera, što gradjana, što poznatih licnosti u većem broju.

Ždralovi se prave i nižu, a lanci su sve veći i brojniji. Ljudi su dosta ždralova napravili kod kuće i doneli. Margos se okružila klincima i niže ogromne lance, mlekac se svesrdno muva i pomaže gde god zatreba. Organizator Uroš uvodi red, a ja glumim informativni centar. Škola iz Požarevca je vec donela nanizanih hiljadu ždralova, a veliki doprinos je dala i Halobeba. Popriličan broj novinara okolo snima, slika, intervjuiše...

Uskoro kačimo slike i snimke.

 
 
2014-03-04 12:57:54
Gost autor| IT

Predizborna anketa v. 2.0

uros_vozdovac RSS / 04.03.2014. u 13:57

Poučeni, a i ohrabreni iskustvima sa prethodne ankete, nas nekoliko kolege @a_jovicic i @little_radojica skuvali smo malo bolju, koja obećava da će biti korisnija, informativnija i da će bolje popuniti prazninu koju profesionalne ankete ostavljaju, a to je činjenica da amateri (a gledajući ovu dvojicu rekao bih nadareni) sa potpunim odsustvom bilo kakvog interesa osim radoznalosti mogu da poklone javnosti.

... koga mrzi da čita može odmah na glasanje odavde!

 
2012-01-11 10:36:21
Ljudska prava| Životinjski svet

Red u srpskoj policiji

uros_vozdovac RSS / 11.01.2012. u 11:36

Jel` a za koga navijaš? Ovo će da postane važno nije zezanje, od pripiadnosti navijačkoj grupi ima mnogo da ti zavisi...

Ček da pređem na ćirilicu, to je navijačima važno... ево сад сам миран. Увек ме та фасцинација ћирилицом интересовала, по навијачким форумима никад више ћирилице, е па ни веће и неписменије групе ни више ћирилице на једном месту.

Ја навијам за Звезду, рекох и батина се спасих.

Видесте ли вест о тучи испред полицијске станице?

 

Dom omladine Beograd, nedelja, 20. mart, sa početkom u 14 časova!

 

Prijatelji, približava se! Još sutra, imamo jedan dan za pripreme, onda jedno prepodne i cilj je tu! Ovaj blog je zamišljen da odgovori na nekoliko pitanja i da postavi jedno ali bitno pitanje. Da krenemo od odgovora, u ovom slučaju u pitanju je svođenje računa šta je do sada postignuto, a to svođenje, kako saldima dolikuje, treba da bude popisano.

Krenuću od spiska onih koji su nas podržali:

1. Veliki broj medija je obavešten i pokriće našu akciju, kako pisani tako i elektronski mediji. Kuća, koja je domaćin ovog bloga, prednjači u toj podršci. Na TV-u stalno ide kajron sa informacijom, teletekst, internet sajt, radio.Kolega Nikolic777 će u komentaru bolje da izvesti o tim naporima.
2. Isprintovani su posteri koji će biti okačeni po DoB i jedan veliki poster na na pogodnom mestu. U tome nam je svesrdno pomogla firma Big Print.
3. U toku su dogovori sa jednom domaćom firmom, koja osim podrške za akciju ima i zavidne količine papira, koji je pogodan za pravljenje ždralova, čine se napori da stigne na vreme, ovim putem im najiskrenije zahvaljujemo.
4. U toku je štampa 1000 flajera 20x20 cm sa našim Pobednikom (pomoć štamparije Colorgraphics,) koji će biti deljeni na mestu događaja. (Ideja je da posle upotrebe, tj čitanja - flajer postane ždral. Na licu mesta.)
5. Veliki broj javnih ličnosti potvrdio je svoj dolazak i učešće u akciji.

 
2011-03-20 09:32:44
Gradjanske inicijative

14 časova Dom omladine

uros_vozdovac RSS / 20.03.2011. u 10:32

Idemo danas, da se ne zaboravi! Ponesite puno dobre volje, želje, osmeha, nade...

 

 

uros_vozdovac

uros_vozdovac
Datum rоđenja:  06.12.1967 Pol:  Muški Član od:  23.09.2008 VIP izbora:  60 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana