PUT U GRČKU

marijana66 RSS / 24.06.2009. u 13:22

Ukoliko želite da negde letujete ovoga leta , predlažem vam nekoliko destinacija:Grčka, Grčka I samo Grčka. Iskoristite jedinstvenu priliku pre uvođenja viznih olakšica (uostalom zašto da nam olkšavaju kada mi volimo ovako )da se malo najedite pre odlaska ,skupljajući potrebnu dokumentaciju. Po mogućnosti da neko od vas nije zaposlen (recimo, muž). B I n g o! Samo sad I nikad više vam niko neće tražiti u pismenoj formi ( košta oko 500 dinara) da izjavite kako ćete ga finansirati u Grčkoj. Grci traže kako bi se obezbedili kojim slučajem da vam muž ne nađe posao u stranoj zemlji. Kako da nađe u Grčkoj, kad ni u Srbiji nije našao. Apropo ovoga, rekla sam mužu :”U Grčku ideš, samo da radiš.Nemoj slučajno da se brčkaš u moru. Evo ti Palić ,ako ti je do brčkanja”.

             Zatim potvrda da je nezaposlen. Kako tako nešto mogu I da traže? Skupljajući dokumentaciju možeš pola radnog staža da stekneš,a nigde ti ne piše. Ovu potvrdu mu možete i vi izdati.Najbolje ako mu je upravo istekla zdravstvena knjižica,a SIZ na overava već vaše preduzeće. Molite boga da ste rodjeni negde daleko , te da vam je potrebna veza preko kuma koga niste videli dvadeset godine da dođete do matičara, jer igrom slučaja upravo se seli matični ured I telefoni ne rade.Moj predlog je neka pošalje kum post ekspresom, a posle ćete pozdraviti kumu I pitati koliko ono decenija ima kumče.Kad vam stigne potrebna dokumentacija: krštenica, venčani list, državljanstvo ,onda posao sređujete za pola dana čekajući ispred šaltera. (eto vam pola radnog vremena samo za taj dan).Konačno ,gotova je zdravstvena knjižica, jos da vam je fotokopiraju. Mislite posao svršen. Zaboravili ste da imate dete koje je upravo završilo osnovnu školu I treba da se upiše u srednju.Ni tamo , ni vamo. Niti je ispisano , niti je upisano.Morate da dajete zvaničnu izjavu da će te I njega finasirati. Sada vam je jasno da ste upravo postali glavni finansijer. Na svetskom nivou.Ne može vama ni recesija naškoditi.

          Najbolje tek dolazi. Pasoš. Kako ste mislili da putujete a da ne proverite rok važenja.Zar zbog ovakvih stvari ne pijete ginko biobu?Za šta vam glava služi?Ako ne pijete ginko onda ćete sigurno bensedine.Tu su vam agencije, da reše problem. Ukoliko niko od njih ne pije ginko, obrali ste bostan. Ko će vam izdati pasoš za dva dana?Onaj kome ćete se plačnim glasom obratiti za pomoć da upadnete u onu kategoriju izdavanja pasoša “za 48 sata”. Ako vam I to uspe Vi ste sretnik. Lepo se provedite u Grčkoj od ono malo para što vam je ostalo I ne mislite na nas koji upravo skupljamo potrebnu dokumentaciju.

          Pozdrav pred put u Grčku.

P.S.

Mi smo od onih” za 48 sati” I nadamo se da smo uspeli.Ukoliko stignemo javiću vam kako smo se proveli.

Tagovi



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blogovi autora

Svi blogovi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana