Stanarsko pravo

mikimedic RSS / 04.09.2009. u 12:20

kao vlasnicko pravo?

 

pozdravljam izjavu Udruzenja Srba iz Hrvatske u vezi stana Gorana Milica u Beogradu. 

 

I ne mogu da verujem kakvi su komentari na tu vest.



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

leopold_lady leopold_lady 17:14 04.09.2009

Hm....

Mislim da svako treba da bije svoje bitke......

Ali,ako je to njegov stan - tj ako ga je otkupio - on i jeste vlasnik..... Ako je stan samo dat na korišćenje - on na taj stan nema prava ..... Mada bi mogao bolje Nikica da ti kao pravnik objasni ..... Ja sam ipak u tim nekim stvarima laik - ali znam neke primere.....
mikimedic mikimedic 20:17 04.09.2009

Re: Hm....

LL,



hvala sto se javljas. ne znam ko je nikica?

vidi, nije u pitanju stvar pravnog objasnjena, vec primene zakona.

jednostavno, radi se o neotkupljenim stanovima na koje su nosioci imali stanarsko pravo ali su ih pod prisilom napustili neposredno pre otkupa. radi se o tridesetak hiljada stanova u hrvatskoj, a slucaj stana gorana milica u beogradu je verovatno vrlo slican.

tema koju vredi razmotriti.
leopold_lady leopold_lady 07:42 05.09.2009

Re: Hm....

ne znam ko je nikica?


http://blog.b92.net/blog/90822/niccolo/


vec primene zakona.


Sve zavisi koji zakon je važeći u tim slučajevima.... Da li onaj iz 90-91 ili neki noviji.... Ne znam kako se to gleda.....

jednostavno, radi se o neotkupljenim stanovima na koje su nosioci imali stanarsko pravo ali su ih pod prisilom napustili neposredno pre otkupa.


To stvarno pravnik mora da vidi ..... Shvatam o čemu se radi,ali sad mi pravnik nije ovde - pa ne bi mogla odmah da ti odgovorim....


a slucaj stana gorana milica u beogradu je verovatno vrlo slican.


Ne može da bude sličan - ako je on svojom voljom (a jeste) otišao iz Beograda i izabrao da radi za jednu,pa drugu,pa treću Tv stanicu..... Niko njega nije oterao odavde....
mikimedic mikimedic 11:18 05.09.2009

Re: Hm....

vidi... mislim da se prilicno razumem u tu temu, da sad ne bi previse sirio. bave se time pravnici godinama, po sudovima u hrvatskoj, pa i u srbiji pa su neki slucajevi stigli i do strazbura, i uglavnom otpadali zbog proceduralnih nedostataka.

sustina je ono sto sam ti rekao -- da li osobe koje su stekle pravo na otkup stana a nisu uspeli da ga otkupe jer su morali prisilno da odu iz tih stanova imaju pravo na kompenzaciju.

mozda je goran milic otisao svojom voljom, sam, ok, da ne ulazim u to -- ali da li je stekao pravo na otkup stana, i ako jeste da li mu je omoguceno da iskoristi to pravo?
libkonz libkonz 01:15 06.09.2009

Re: Hm....

Bravo Miki, ne razumem kako ovi magarci ne vide koliko otežavaju Srbima da ostvare svoja prava.
Ne volim Gorana Milića, niko se na HRT nije toliko radovao bombardovanju '99, ali oduzeti mu stan je idiotski. A koliko znam, Arkan ga je oterao iz Beograda, no to je nevažno. Važno je da je to njegov stan!
mikimedic mikimedic 07:46 06.09.2009

Re: Hm....

razumemo se lib.

mislim da je ista argumentacija u pitanju, nevazno je cak i da li je svojom voljom otisao. da li je covek ispunio uslove i da li mu je omoguceno. jednak zakon za sve. nista vise nista manje.

bicu na putu pa necu mnogo cesto proveravati blog, ali tu smo, pisemo se.
pozz.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana