100 % SLEM: POEZIJA ILI NEŠTO JOŠ GORE

Sestre Bogavac RSS / 04.09.2009. u 19:04

„sve ukleti pesnici, samo ja slemerka!"

(lekcija i lična istorija, kao odgovor na (od)ličnu provokaciju)    

Društvo književnika Vojvodine, pri Međunarodnom festivalu literature, organizovalo je Slem šampionat: tekmu za najboljeg slemera Srbije.

Pozivnice smo dobili čak dva meseca u napred. Prijave su se slale mejlom. Stručni žiri je odabrao učesnike. Nas deset. I ne „sve iste face“ već i neki skroz novi za koje, tokom pet godina svog oduševljenog bavljenja slemom, nikada nisam videla ni čula. Lokacija takmičenja: kafana „Bistro“, najprolazniji NS birc. Vreme početka: 23h. Školarci spavaju, pristojni građani gledaju RTS i nema nikakve opasnosti da će se, protiv svoje volje, izložiti eksplicitnoj lirici ... Takmičenje je u moj život unelo veselje i dinamiku. Tri dana sam visila na Fejsu i prepucavala se s konkurencijom. Kačila preteće statuse („Spremte se, spremte slemeri!“), vežbala stvari, organizovala navijače, zahtevala da me na buskoj stanici dočekaju sa pirotehnikom, smišljala šta ću da obučem... Sve u svemu: pure fun. Bolje od najbolje žurke! Iskreno sam se iznenadila kada sam otkrila kako izvesne face, taj događaj shvataju na nivou parlamentarnih izbora Srbije. Kad sam u pesmi Milana Mijatovića pročitala kako je uhvatio devojke koje lobiraju za svoje kandidate, koristeći pritom Fejsbuk grupu fanova njegovog sajta, iskreno sam se zaprepastila. Koga ne mrzi da se time bavi?! ... Ono jeste, nagrada je bila novčana ali ne kao u Velikom bratu ili Zvezdama Granda. 

Slem nije biznis ni profesija, već lična egzibicija i dijagnoza!

Ipak, na sve sam zaboravila kad smo se najzad našli u Novom Sadu i kad je počelo druženje. Prvog dana, nastup mi je bio BLJAK. Nisam znala da ću nastupati prva, nisam imala tonsku probu, htela sam da počnem sa novom pesmom, pukla me trema i sve sam zabrljala. Izgleda da je i pored toga bilo gorih od mene, pa sam ostala i u finalu. Sledećeg dana sam se potrudila samo da odbranim svoju slemersku čast... i da s radošću priznam da je pobedio bolji.

Slobodan Ocokolic iz Čačka, čiji je nastup bio odličan i koji me je i svojim nastupom van scene, (Dunav, svitanje, drugari i ukrajinski rege) lako ubedio kako zaslužuje sve novčane i moralne nagrade sveta.

Sve u svemu... bilo i prošlo! I mi se svi odlično proveli.

Družili se, pesničili, kompetitivno zadirkivali, pili, tračarili, planirali nove poetske ekskurizije. Tek što sam se dozvala i vratila u svoj uobičajeni „serious intelectuall mode“, od Maje Solar, laureatkinje Brankove nagrade i članice žirija, stigne mi  sledeći link.

http://www.meta-fora.com/2009/08/rezultati-konkursa-za-takmicenje-u-slem-poeziji/comment-page-1/#comment-1202

 

O, radosti interneta! O, lepote forumašenja!

Čitam, ne verujem i što je najgore, sve me to beskrajno zabavlja.

Osećam se ko srpska Uffie. Dođe mi da zarežim: „Try get a fckin’ life!“ i još mi dođe da se od srca nasmejem:

„My style in this flow is confusing, because you don’t know!“ ...  

Poljoprivrednici Vojvodine, u sred sezone branja kukuruza, razvlače me po pesničkim sajtovima, optužujući za seksizam i vulgarnost.

Palanačke filozofkinje i poznavateljke satire, popele su se na barikade odakle rodoljubivo poručuju kako su im povređena religiozna osećanja. Pazi, molim te! Slobodan Ocokolic svoju je pesmu izveo u maniru liturgijskog pojenja... Nedopustivo! A što je pesma bila duboka i što se nije bavila kritikom crkve, već napuštenošću sveta od Boga – to niko sem mene nije ni čuo.  

Zvezda Slem Kontesta, Divna Bijelić- ista ona čije su friendice lobirale preko grupe sajta Poezin i čiji je nastup bio istinski katarzičan (toga i toljaga izazvali su strah, a stihovi o „pompeznom humanizmu“- sažaljenje) kaže kako su njene pesme stavljene u degradirajući kontekst, jer, zaboga, kome je napamet palo da „pesnike“ (to mu dođe ona) stavi u isti koš „reperima“ (a to mu, valjda, dođem ja!) ... Po prvi put u životu neko me javno naziva reperkom, pa bacam radosni freestyle: „U kafani Bistro, ja sam MC gistro!“ a zatim pratim kako se rasprava nastavlja u maniru „anonimnih alkoholičara“.

Na sledećem slem kontestu, žiri će raditi alko-test... a i generalno, alkohol je štetan za zdravlje... Pušenje ubija. Duvanski dim šteti ljudima u vašoj okolini.

 

Sve su to mudre, životne istine. Međutim, gde je tu SLEM?!

 

Ili preciznije: šta je tu SLEM?

 

Tekst koji sledi posvećujem svim srpskim slemerima i svim poljoprivrednicima koji se pale na poeziju. „Važno je“, primetila je Divna Bijelić na Metafori, „Da se stvari nazovu pravim imenima.“ ... Uz dužno poštovanje autorke i činjenice da je nastavnica i profesorka književnosti, u redovima koji slede održaću malu lekciju.

Vrsta o kojoj govorimo, nikada neće ući u školske udžbenike.

Možda je zato poštenije da o njoj predajem Ja.

Ne primam platu za podučavanje i nema šanse da dobijem otkaz.

Hajde da onda stvari, najzad definišemo.

SLEM POEZIJA je najmlađi pesnički žanr, rođen u Čikagu ’85. Nastao je zahvaljujući (relativno minornom) US pesniku čije je ime Mark Šmit.

Presmoren od tradicionalnih pesničkih večeri, (to je ono kad poete, pod žutim svetlom, uz čašu žutog soka, čitaju svoje žute pesme, s požutelih papira), došao je na ideju da Poeziju prezentuje kao clubbing program i takmičarsku disciplinu. Iskoristio je sportsku terminologiju (bridž, bejzbol, tenis & so on... ), pa je svom programu dao naziv SLAM POETRY CONTEST.  Smislio je pravila.

Poete recituju, or how 2 say: izvode svoje pesme LIVE,  a publika jačinom ovacija i aplauza bira ko je pobednik. Simple as that. Da bi takmičenje bilo fer, Šmit je uveo i stručni žiri. Nešto kao sudije na bejzbol utakmici.

Nagrada koju dobija šampion, u Šmitovoj verziji, bila je simbolična: gajba piva... knjiga... uostalom, instant- clubbing slava i lična, pesnička satisfakcija.

Za večeri koje je uređivao, smislio je i prekrasnu devizu:

„POINTS ARE NOT THE POENT, POENT IS POETRY!“ 

Samo se zezao... Samo je hteo da se zabavlja...

Nije ni slutio da podiže Poetsku Revoluciju! .. Jer...

Pesničenja, odnosno Pesnička Takmičenja, kojima je Mark Šmit kumovao, za samo nekoliko godina su se, kao virus, raširila kroz čitav svet.

Marginalizovana Poezija, našla je svoje mesto na margini kulture. Nakon što su Slam Contesti počeli da se održavaju u svim velikim gradovima širom planete, dogodilo se to da je ovakav način prezentovanja Poezije, počeo da stvara sopstvenu Poetsku estetiku. ...

Da li je ovome potrebno objašnjenje?! ... Pa, izgleda da jeste.

Dubina, vertikala, Parnasovska sranja, Muze, ah... te stare dobre Muze, hermetizam, „pompezni humanizam“, simboli, splin i apstrakcije, ostali su miljama daleko od sveta u kom se recituje za gajbu piva. ... Izazivam vas!

Samo pokušajte!!! ...

Samo pokušajte da tupite o svom (delikatnom) unutrašnjem stanju, u zadimljenom klubu gde pijana rulja dobacuje, navija i skandira...

Verujte mi da ćete biti oterani sa scene, brže nego što vam je palo na pamet da se na nju popnete. TO JE SLEM!!!

Takva su pravila igre! ... A jednom određena pravila, napravila su i njen stil.

Danas se termin SLEM ne odnosi samo na pesnička takmičenja

SLEM je vrlo specifičan STIL u pisanju i izvođenju poezije.

Slem je, ako tako hoćete, antipoezija.

Suština slema je lakoća. Suština slema je brzina. Suština slema je interakcija i improvizacija. Slem je rimovan. Slem je sleng. Slem je aktuelan, dnevno- politički, post-postmoderan, vulgaran, zajeban, zajebantski, ironičan, ciničan, ličan, angažovan, naložen, psovački... prepun citata, prepun digresija, prepun upadica iz publike, prepun odgovaranja na upadice... slem je uličarski i džukački... slem je drzak, slem je oštar, slem je angažovan, slem je eksplicitan, slem bi trebalo da bude zabranjen za uzrast ispod 18 godina... ali, slem je takav da ga ništa ne može zabraniti!!!  Slem je necenzurisan! Slem je prokleto seksi bezobrazan. Slem je javan i najzad: slem je disciplina koja od autora, pored pesničkog, zahteva i izvesno performersko umeće.

Jer, slem se ne čita i ne piše. SLEM SE IZVODI !!!  ... U tom smislu, slem je bastard. Vanbračno dete Majke Poezije i Oca Pozorišta, napravljeno u WC-u noćnog kluba, dok je gruvala najluđa muzika. ...

Slem je para-poetski, para-književni, para-teatarski i para-muzički fenomen.

Da li su vam ova četiri para dovoljna da ga diskreditujte?!

Da li su vam ova četiti para dovoljna da ga svrstate u subkulturu?!

Pa, izgleda da jesu. ... Ipak, trebalo bi da se setite nekih lekcija iz istorije, pa da prepoznate kako ideja (relativno minornog) pesnika Marka Šmita, nije donela ništa novo. Njegov koncept po kom Poezija postaje Takmičarska Disciplina, može se samo učiniti modernim. Zapravo, on je malo stariji od našeg računanja vremena. ... Počnimo pre početka i vratimo se u Antiku!

Nisu li Eshil, Sofokle i Euripid svoje pesništvo shvatali kao OLIMPIJSKI SPORT?! Nije li tako rođena Drama, a iz Drame Pozorište- najkompleksnija i najsinkretničnija disciplina ljudskog duha/umetnosti ?! ... Baš zbog toga...

Baš zbog te potencijalne siknkretičnosti JA SAM TOTALNO LUDA ZA SLEMOM!

Slem je granična oblast, koja sublimira sva moja interesovanja.

Izvođačke umetnosti, književnost... preciznije: poeziju... i muziku... još preciznije: hip- hop muziku, jer se početni koncept slem poezije, veoma malo razlikuje od početaka hip-hopa. U lokalnom kontekstu, još manje. Slem je u Srbiju došao u paketu sa hip-hop kulturom ... a kako i zašto, tema je za jedan mnogo ozbiljniji, teorijski tekst. U svakom slučaju, vratimo ovo na lično.

Za termin SLEM sam prvi put čula posle svog petog slemerskog nastupa.

Bila sam mlada i luda, luda i mlada,  i potpuno opsednuta undergroundom i poezijom. Ivana Đurišić me je upoznala sa Nelom Šukarom- najboljom srpskom pesnikinjom, violinistkinjom i stiptizetom, a Nela je bila dovoljno luda da odgovori na moju prozivku. Wooow!  ... To baš cool zvuči! ... Ustvari, da vam kažem iskreno: Nela Šukara, najluđa i najlepša pesnikinja što ju je Beograd ikad video, odlučila je da mi pomogne da pronađem izdavača. Tako smo se dogovorile da jedna drugu prozovemo na crtu i da se LIRIČKI OBRAČNUNAMO. Napravile smo ludilo od pesničke večeri u Bitef Art Cafeu... Nelu su podržavali mladi operski pevači iz Narodnog pozorišra, a mene tri „MC-ja kojima kurac puca“ iz (tada još sasvim demo)  benda Prti Bee Gee. ... Izgleda da smo bile dobre, jer nas je u program zvala ekipa sa radija B92... A meni se ubrzo zatim javio Mića Vujičić, da me upozna sa Jovanom Gverom, direktorom NS SKC-a,  koji mi je rekao kratko: „Štovana. Tiskamo knjigu!“... 

U sred tog ludila, pojavila se i Milica Lapčević: „Je l’ znate vas dve kako se to što radite zove?“ ...  (?!) ... Nismo znale...  Milica Lapčević mi je prva rekla tu magičnu reč: SLEM! U mom ličnom slemerskom partenonu, Milica Lapčević je Mark Šmit. Brzo sam učila... Mada, sve je lako kad je čovek zagrejan. A mene, baš nikad i ništa nije zapalilo kao SLEM. 

Slem poezija! ... Najveća strast mog života.

Nešto što želim da napravim u Beogradu, a ne umem.

(nespretne pesničke večeri na BIGZU.)

Nešto što radimo, a niko ne zna šta je to tačno.

(performansi Drama Mental Studija: JMBG, BEZDAN, PET SHOP i drugi...)

Nešto što želim da prestanem, a ne mogu.

(taman odustanem, kad me Žene na Delu pozovu da nastupim, povodom 30 godina Feminizma u ex Jugoslaviji.)

Na kraju, shvatam... NIKADA NEĆU PRESTATI!!!

Klubovi. Žurke. Festivali. Prateći programi. Glavni programi. Svečana otvaranja. Nezvanična zatvaranja. Revije. Pesničke večeri. Letnje škole. Radionice. Ispit iz Estetike kod Divne Vuksanović. Promocije. Moje promocije i tuđe promocije.  Pozorišta. Galerije. Šupe. Fabričke hale. Kulturni centri. Radio stanice. Ulice. Trgovi. Gradovi, gradovi...  Klubovi, klubovi... Umetnost.  Aktivizam. Ovo. Ono. ... Jelena Bogavac i Igor Marković, zvani Kataut MC- kada nam pravi matrice. Youtube. Facebook (ljudi na profile kače naše pesmice). Exit. Bitef. Mimart godovi. Opet Bitef. Šumes. Ex teatar fest. Treš u Nišu. Faki. Opet Faki. Karavana mira. Aprilski susreti. Dani Poezije...   

Sve u svemu, SVE U SLEMU. ... I ja koja se odlično provodim.

A onda, PESNIČENJA! (živeli da su Škartovci: speciall thanks to Marko Aksentijević, Prota & Ljiljana Ilić) ... www.poezin.net  (dragi Milan Mijatović!) ... pa, zatim Maja Solar, Dušan Pržulj, Bojan Samson, naravno: Krpica... i svi ti Novosađani... ah... pa...  Šta ja znam?! ...

Nakon pet godina (pet godina!) sve je počelo da dobija smisao. I stvarno... U Srbiji („među šljivama“) počela je da se pravi (kakva-takva) slem scena. Odjednom, tu ima šta da se prati i ima ko da se čuje i ima šta da se vidi... I više se ne događa da se slem kontesti završavaju opštom tučom. Stekla sam utisak kako su ljudi najzad hvatili kakva je vrsta u pitanju i šta je kod nje bitno, šta ne. A bilo je i krajnje vreme! ... Toliko smo tupili o tome.

Meni se, lično, čini, da sam bar 197664 puta odgovorila na novinarsko pitanje: šta je to slem?... !““##$%&/(()==?~~~“##$ - eto! To je!!!

Slem nije ništa posebno i ništa vredno intelektualnih prepucavanja.

Ako ste krenuli rukom ka mikrofonu, u želji da vas ozbiljno shvate- čekajte! Ostavite se toga i prepustite nekom mlađem. Luđem.

Poezija neće promeniti svet, ali ga može učiniti lepšim...

A svet će, kako kaže mudri Dostojevski, spasiti Lepota, ako mi nju spasemo.

U tom smislu, slemeri, slemerke i svi ostali poetski entuzijasti...

Molim vas, ne mutite plitku vodu, ne bi li se učinila dubljom!

Pišite poeziju, čitajte poeziju, ali svoje karijerističke ambicije ispoljavajte na drugim poljima. Poljima kukuruza ili ozbiljne književnosti, sasvim je sve jedno.

U slemu nema slave ni para.

Niti će vam iko ikad reći kako ste objektivno najbolji pesnik na svetu.

Slem nije muzejski eksponat.

On je više kao grafit na zidu WC-a.  

A ako vam to stanje stvari smeta, nemojte da čitate. Samo povucite vodu!  

Bavite se svojom poezijom, a mene ostavite da budem slemerka.

Drugim rečima: ne degradirajte mi žanr jer bi vaše analize trebalo da budu malo pametnije.    

 

 

Dissmised!

Minja Bogavac

Atačmenti



Komentari (33)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:31 04.09.2009

Јесте...

... ли снимали нешто, па да то овде окачиш?

Чини ми се да сам то пре гледао код Дубравке Ђурић, само што је то она звала акционом поезијом.
angie01 angie01 19:51 04.09.2009

..







mladen.mladen mladen.mladen 20:13 04.09.2009

jbt

koliko je nekad dobro što zijam po ovom blogu...

hvala.
Inner Party Inner Party 20:21 04.09.2009

John Cooper Clarke



Proto-slam.


jasnaz jasnaz 20:59 04.09.2009

IT IS THE PUREST FORM OF


ART



naklon štovanoj!




--- PESNIČENJE





miloradkakmar miloradkakmar 21:39 04.09.2009

I

kako se okončalo u " Bistrou "?
Nešto mi nije jasno, il' nisam dobro pratio , ni iz ovog tvog teksta , ni rasprave na " Metafori ".
Ko je najbolji slem-pesnik u Srbiji ?

PS Da li možeš da okačiš koju pesmu?
Bojan Budimac Bojan Budimac 21:59 04.09.2009

Re: I


PS Da li možeš da okačiš koju pesmu?

Drugi link u tekstu je na sajt sa klipom pobednika, a da se ne vraćaš gore evo ja ga linkovao.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:18 04.09.2009

Re: I

Bojan Budimac

PS Da li možeš da okačiš koju pesmu?

Drugi link u tekstu je na sajt sa klipom pobednika, a da se ne vraćaš gore evo ja ga linkovao.

Хвала у име слабовидих и непажљивих.

Него, одгледах све, и замислих се: није ли и Матија Бећковић слем песник?
Bojan Budimac Bojan Budimac 22:23 04.09.2009

Re: I

Него, одгледах све, и замислих се: није ли и Матија Бећковић слем песник?

miloradkakmar miloradkakmar 23:19 04.09.2009

Re: I

Bojan Budimac

PS Da li možeš da okačiš koju pesmu?

Drugi link u tekstu je na sajt sa klipom pobednika, a da se ne vraćaš gore evo ja ga linkovao.

Zahvaljujem Bojane, ima nas "slabovidih i nepažljivih".[
I onih koji počnu da čitaju tekst, prekinu na pola, pa za pola sata nastave.
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 09:34 05.09.2009

Re: I

Него, одгледах све, и замислих се: није ли и Матија Бећковић слем песник?


Dodjavola! To je pitanje svih pitanja.
Evo... sad si i mene bacio u razmisljanje.
gorran2 gorran2 21:47 04.09.2009

Poetry Is Dead.

Long live the Poetry!
matityahu matityahu 10:42 05.09.2009

Re: Poetry Is Dead.

Long live the Poetry!

gorran2 gorran2 21:48 04.09.2009

Poezija još nije umrla,

a ka' će - ne znamo...
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 09:36 05.09.2009

Re: Poezija još nije umrla,

Long live the Poetry!


O pokojnicima sve najlepse, je l?

hahah
vilovuk vilovuk 13:15 05.09.2009

Poezija 21. veka

Wooow! ... najbolja srpska pesnikinja, violinistkinja i striptizeta
i najlepša srpska dramska vedeta
LIRIČKI raspredaju o pički
na otoku sreće
sa tri kurca
umesto tri palme – loodilo
u Bitef Art Cafeu

Eshil
Sofokle
Euripid

ha ha ha
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 16:26 05.09.2009

Re: Poezija 21. veka

Wooow! ... najbolja srpska pesnikinja, violinistkinja i striptizeta
i najlepša srpska dramska vedeta
LIRIČKI raspredaju o pički
na otoku sreće
sa tri kurca
umesto tri palme – loodilo
u Bitef Art Cafeu.


Sad moram da parafraziram jednu Nelinu pesmu, sto i inace cesto volim da cinim...
Dakle:
NE MOZES U ISTO VREME VOLETI VISE LJUDI,
kaze mi Glas Savesti i ne prestaje da me cudi.

A zasto ne mogu, htela bih da znam.
Evo, volim ih nekoliko
i uopste me nije blam.

TI NE ZNAS STA JE LJUBAV, I NEMAS POJMA O LJUBAVI.

A neki ne znaju sta je SLEM POEZIJA, pa su zivi i zdravi.

vilovuk vilovuk 18:49 05.09.2009

Re: Poezija 21. veka

TI NE ZNAS STA JE LJUBAV, ...
SLEM POEZIJA ...

Ali znam da se iznenadim,
cvete ubavi
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 19:22 05.09.2009

Re: Poezija 21. veka


Ali znam da se iznenadim,




I da iznenadis, takodje.

cvete ubavi


Iznenada, to.

vilovuk vilovuk 20:49 05.09.2009

Re: Poezija 21. veka

....
Ivana Knežević Ivana Knežević 16:05 05.09.2009

Tekst

je vatreno-fantastican! Strast je tako nedoljiva.
Gledala sam slem takmicenja; zanimljiv performans. U publici su uglavnom prijatelji (nekad i familija) ucesnika, svi znaju sve, i umetnici kao i publika su zaludjeni, a kad dodju legende, lokalne ili sire poznate, onda i vazduh vibrira od naboja. Oni koji su dobri umeju da zaista naprave neverovatan dozivljaj, oni koji nisu dovoljno dobri se trude, i to se racuna. Nastup na takvoj bini je surova stvar, tu nema dileme. Svi izgledaju kao da im je slem spasio zivot. Sto da ne. Svet za sebe u okviru i blizini svih drugih svetova.

Jedino u tekstu iznad nisam razumela animozitet prema zemljoradnicima.
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 16:36 05.09.2009

Re: Tekst

vatreno-fantastican! Strast je tako nedoljiva.


Hvala puno, Ivana.

Jedino u tekstu iznad nisam razumela animozitet prema zemljoradnicima.


Nije to pravi animozitet, nemam ja nista protiv zemljoradnika... Nego, tamo je jedan na Metafori pricao o sadjenju kukuruza i poredio ga sa ziriranjem na slemu... Ne kazem da je usporedba sasvim irelevantna ali sam se zamislila nad tom pojavom... Malo kukuruz, malo poezija i forumasenje... Lep je to zivot, rekla bih. Cist vazduh, plodna oranica... Zdravlje. ... Ja razumem da je takvom jednom coveku, tesko da skapira moju poeziju i poziciju iz koje pisem: coskarenje u smogu, zagusljive pozorisne sale, guzva u saobracaju... kukuruz samo u formi pop-corna... a i sve ostalo u nekoj POP formi. (kad kazem POP, ne mislim na svestenika nego na popularnu kulturu.) ... ali, kad stvari vec tako stoje, osecam potrebu da mu se obratim i da pokusam da ekspliciram zasto izvodim slem... i sta mi to znaci.

Pozdrav, osmeh.
Ivana Knežević Ivana Knežević 17:06 05.09.2009

Re: Tekst

Oh, pa ako je analogija izmedju sadjenja kukuruza i zatezanja mentalnih brazdi izazvala ovako strastveno izlaganje o slemu - onda malo natezanja izmedju nekomplementarnih svetova nije lose
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 17:45 05.09.2009

Re: Tekst

malo natezanja

... uvek dobro dodje.
indiana92 indiana92 04:09 07.09.2009

Re: Tekst

Pa cekaj Minja,
procitala sam celu diskusiju na meta-fori i ucinilo mi se da se Radovan (lik koji je spomenuo kukuruze) najsuptilnije zahebava. Ja bas uzivala u njegovim komentarima... Mozda sam pogresno razumela, ali mi se on ucinio kao totalni zezator...
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 14:43 07.09.2009

Re: Tekst

ali mi se on ucinio kao totalni zezator...


Hahaha. A kako ti se ja cinim? ... Kao ozbiljni hejter "dece kukuruza"?!
Ma, jok. Samo, kad se neko zeza na moj racun ("moj"- ko se kaci s slemom, kaci se sa mnom, hahah) ne mogu da se ne prikljucim šegi. :)
NNN NNN 23:56 05.09.2009

Slobodan Ocokoljić iz Čačka

Znam ga iz skroz neke druge priče, skroz OK lik.
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 14:51 07.09.2009

Re: Slobodan Ocokoljić iz Čačka

Znam ga iz skroz neke druge priče, skroz OK lik.


Pa, eto... Kazem ti! Skroz OK lik i nema smisla da ga peglaju za napad na SPC, koji nije izveo.

Moja omiljena Slem Diva - Divna, u finalu je izvela istu stvar... Stavila je oko vrata ikonu Bogoridice, i tako je prosetala kroz zadimljenu kafancinu, na svojim ponosnim grudima.
Meni to, iskreno, nije smetalo... mislim, u reduje je da ikona Blazene zaviri i na jedno tako trash mesto... ali mi nije jasno po cemu se njen slemerski postupak, razlikuje od Slobodanovog pojanja?!
Osim po tome sto je Slobodanova pesma bila neuporedivo ubedljivija i ... dozvolite da kazem: bolje napisana.


leopold_lady leopold_lady 11:44 06.09.2009

Pa čestitam ....

Zaista do sada nisam čula za tu poeziju ..... Super.... ....

Doduše - ja sam ti u nekim svojim svetovima u proteklih par meseci - tako da se zaprepastim - jer nemam pojma o nekim stvarima.... Ko da sam pala s Marsa..... ....

Važno da si ti zadovoljna.... I da uživaš u tome što radiš....
Milan Novković Milan Novković 13:07 06.09.2009

Re: Pa čestitam ....

tako da se zaprepastim - jer nemam pojma o nekim stvarima.... Ko da sam pala s Marsa

Ja malo, malo pa se zaprepanjim u sopstvenoj kući, a o B92 blogerkama da ne pričamo :)
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 14:54 07.09.2009

Re: Pa čestitam ....

Zaista do sada nisam čula za tu poeziju


Ali, sada jesi... I to je takodje vazno!

Pozz.
bojan ljubomir jugovic bojan ljubomir jugovic 14:12 07.09.2009

3 broja Minja press-a

Dissmised!




Znači - Totalka.

Evo ovdje link za Slobodanov nastup


Sestre Bogavac Sestre Bogavac 14:45 07.09.2009

Re: 3 broja Minja press-a

3 broja Minja press-a


Ti si se, kao i obicno, pripremio!

Pozdrav, osmeh.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana