eizo Ponovo Svira K.....

eizo RSS / 02.11.2009. u 05:05

Kako sam samo fantastican tekst napisao, pa prosto ni sam ne mogu da verujem, pa to je u najmanju ruku cudo, toliko stabilan a u isto vreme provokativan analiticki tekst o NATO pitanju, ova planeta skoro nije videla, sama kolicina genijalnosti u tekstu ce vas naterati da ustanete od fudbalske utakmice ili epizode neke spanske serije i na brzinu izrezbarite neku drvenu figuru na koju cete napisati moje ime i obozavati je kao totem, jer epska kolicina prosvecenja u ovom tekstu ce vas sigurno na to naterati.

A onda sam nazalost pritisno pogresno dugme i tekst je otisao u na neko bolje mesto u prostoru koji ne postoji, tako da cete morati da citate ovaj koji sam napisao dok sam bio u klonji, sorry but jebiga.

 

 

 

Kad davim o politici ja prvo pomenem svoju klonju, verovatno se pitate zasto (oba slusaoca), iz veoma jednostavnog razloga, ja sam veoma ponosam na svoju klonju i cinjenicu da znam da je koristim, ona je dokaz jedne veoma bitne stvari, cak mislim da bi pre svake teorije ili pretpostavke svaki vojno/bezbednosni a i svaki drugi analiticar trebalo da dokaze da poseduje u toaletu klonju/klonjatorijum/solju i da je koristio.

To je jedini dokaz koji imate da nisu puni sranja, a svako ko je ikad pomenuo NATO u ovoj drzavi a sebe naziva analiticarom, konstantno dokazuje da sa funkcijom toaleta apsolutno nije upoznat i da je to za njega/nju apsolutna misterija, i kad ih cujete kako lupetaju, do sad verovatno niste znali zasto su tako puni sranja.

Eto, sad znate.

 

 

 

Kao sto rekoh, kolicina kulturno-edukativno-gramatickih podataka koje cete naci u ovom tekstu ce naterati vas mali mozak da se urusi sam u sebe, a za otpadanje usiju prilikom pucanja konca koji ih drzi unutar lobanje ne odgovaram, molim vas saljite pretnje smrcu na B92, a ja cu se potruditi da svim obozavaocima odgovorim istim kalibrom.

Dakle ako nekog ovim tekstom uvredim, ja se unapred izvinjavam jer znam koliko je ovo popularna tema, a nekom cu osecanja sigurno da povredim, i unapred se izvinjavam na nacionalistickim ispadima, homofilnim ispadima, sprdacini sa istorijom naroda, sprdacini sa narodima, vredjanje po religioznoj, nacionalnoj i verskoj osnovi, Zemuncima (ne znam dal' se Zemunac pise malim ili velikim al' ko sme nek napise malim, ja svoja kolena volim a i za glavu sam emotivno vezan, pa da necackam mecku), ribama, analiticarima, Gandalfu, mom komsiji i narodnim herojima.

 

Dakle kao i svi analiticari i ja cu sad malo suptilno i nadasve neprimetno da pokazem kako sam objektivan i neutralan po ovom pitanju (vatanje sa NATO paktom), da bi mi vise verovali a zatim cu da vam istetoviram svoje misljenje na celo i neke druge delove tela ako bude dobacivanja za stolom, koje je zasnovano na osrednjim ili netacnim zapazanjima i mojim licnim misljenjem, koje je naravno subjektivno.

Dakle prvo demistifikacija mog misljenja, a isto nikad ne bi provalili da vam ja ovde isto nisam blago ali suptilno pokazao.

Dakle...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E sad, kao mis'm ozbiljno sto bi rekli Zemunci pod cijim sam kulturnim uticajem ovih dana, pitanje da li Srbostan treba da se prikljuci NATO paktu ili ne, ovde je jako popularna tema medju Srbima, ali i medju drugom stokom.

Koliko sam primetio dve glavne struje kojom se vode diskutanti su razmisljajmo hladno/bezdusno mehanicki i takozvani nikad necemo zaboraviti dok je roda i poroda nacin, nesto mislim da su obe pogresne ali pre nego sto krenem da se svadjam, da ih malo dublje izanaliziram (kako ovo analno zvuci).

Daklem'

U principu imate dve osnovne strane, jedna strana se zalaze za ulazak u NATO, druga strana se protivi ulasku u nato (i iz protesta pise nato malim slovom, ma nek crknu od muke)

Obe strane se po mom misljenju vode pretpostavkom da je druga strana potpuno pogresna, sto ih u startu proglasava za pogresan izbor jer ako necete krasti ideje od protivnika, od koga cete ?
Zaracene strane/tabori ovde konkretno mogu da se podele na te kao dve osnovne strane koje su u principu skup vise strana, koje su do svog mesta u taboru odnosno do svog misljenje dosle/li ne razmisljanjem i analiziranjem situacije, nego udaranjem glavom u zid i fanaticnom suprotstavljanju misljenju koje smatraju pogresnim.
Primer USA je u NATO paktu, ja ne volim USA, dakle NATO je los, ja sam protiv NATO pakta, ako pogledate ovaj primer primeticete da je NATO pakt potpuno ignorisan u razmisljanju, i vodi se kao potpuno sporedna stvar.

 

 

 

 

 

 

1.Neutralni put

U ovom taboru preovladava misljenje nekih da mi treba kao narod da zvizdimo i gledamo u nebo, i ako nas neko pita nesto, odgovor je uvek nismo mi odavde i nista ne znamo, dakle takozvani Beogradska baba stil, naziv dobila po Beogradskim babama koje kad nesto pitate, na primer ime ulice apolutno uvek ne znaju nista (da ti kazu pa da znas, pa da raspricas, e oces...)

Dakle neutralnost, zalaganje za EU ali bez sluzenja drugim silama direktno, kroz vojno vazalstvo, ogranicenje na iskljucivo ekonomsko-politicki apsekt

Cinjenica da je jedini nacin da pokazete svoju tezinu pred EU i USA slanje vojnika u njihove proxy ratove ovu ekipu ne dotice, jer je cesto nisu ni svesni.

Najcesce se kao resenje predlaze drzanje za ruke sa trecim svetom kojima bi mogli da izvozimo brdo oruzja kako bi pospesili njihove mini-ratove i njihove mini-genocide ko u dobra stara vremena kad se imalo i moglo a po farmerke islo u Trst (koji je nas btw...)

Kada je vojska u pitanju koja je valjda najvazniji deo ovog pitanja, prema onome po cemu su naoruzani nasi potencijalni drugari po Africi i bliskom istoku, nasa vojska bi bila naoruzana naostrenim bananama i nadrkanim kamilama, nesto slicno sadasnjem sistemu.

Himna tabora koji se zalaze za nedodjiju...

http://www.youtube.com/watch?v=RV1_OrjU3tM


2.Ruski Front

Okrenutost braci Rusima je fascinantna sposobnost Srpskog naroda, jos od kad smo zapalili iz Rusije kao Sloveni, bili smo izuzetno pogodjeni cinjenicom da ih napustamo i dok smo coporativno galopirali u Trst po nesto sto se zovu farmerke, srce nam se cepalo.

Ovaj tabor je blago ogorcen idejom da su nas bombardovali par puta ovi iz Amerike i NATO ali to ih i ne pogadja toliko, koliko cinjenica da cemo uvrediti bracu Ruse, a nema nista svetije od odbrane naseg vise-vekovnog prijateljstva, koje nam je toliko toga donelo kroz istoriju.

Ekonomski gledano zalazu se za ideju apsolutnog klecanja pred Rusima i poklanjanja svega i svacega Rusima eto onako, jer se brate znamo sto godina, a ljubav je slepa.

Ova ekipa je izrazito anti-NATO raspolozena, jer je doticna organizacija i nastala da bi se borila protiv Rusije, pa je to u neku ruku i opravdano ako ste Rus, ali ako ste Srbin to i nema logike.

O cinjenici da ono sto je dobro za Ruse ne mora biti dobro i za Srbe, ne razmisljaju jer je nisu svesni.

Vojno gledano, prikljucivanje njihovoj strani je jeftinije i lakse, moderna Ruska oprema je odlicna i jeftinija od NATO standardizacije, problem moze da bude navodno, vec sprovedena standardizacija po NATO pravilima, ali hvala bogu to je samo na papiru u vecini slucajeva jer nemamo NATO opremu.


3.Put Kosovskih Junaka

Jos jedan izrazito anti-nato tabor, posvecen ideji slavne pogibije na Kosovu, odlucni da sa puta Cara Lazara nikad ne skrenu, odusevljena idejom sveopsteg rata sa bilo kim ko moze da nas pogazi ko male majmune, izmedju sezdesetih i osamdesetih ovaj tabor je bio odusevljen idejom rata sa SSSR, spreman da brani ustavni poredak Cehoslovacke i njihovu porno industriju, kako je SSSR prestao da bude apsolutno najaca drzava na svetu, u nedostatku neceg veceg PKJ se okrenuo prvo sjedinjenim americkim drzavama (cije ime pisu malim slovom) a imajuci u vidu da taj protivnik nije dovoljno velik brzo su presli na nato (cije ime pisu jos manjim slovom)odnosno najjace jebene pedeset dve drzave sveta, uvek u nadi da ce se jednog dana SSSR ponovo oformiti i da ce se pridruziti nato paktu, kako bi ih najzad sve zajedno napali. (odavno su primetili da se i ti Kinezi mnogo kur..)

Ovaj veseli tabor mrzi nato samo zato sto je to trenutno najjaca frakcija na planeti, sastoji se trenutno iskljucivo iz od boraca NOB-a i bivsih partizana, a cim se ponovo oformi SSSR, borice se protiv njih jer ce celokupno clanstvo odjednom postati bivsi disidenti i cetnici.

Kad je ekonomija zalazu se za stoicko umiranje od gladi, ko nasi slavni preci, spaljivanje mc'donalds-a a posle ce lako...cuveni po svom predizbornom poklicu "ni zrna zita neprijatelju", a neprijatelj je naravno svako ko hoce da ostane ziv.

O cinjenicama ne razmisljaju...

Vojno gledano, upotreba moderne tehnike ili modernizacija bilo koje vrste je najstrozije zabranjena, dozvoljena je upotreba samo opreme i taktika stara najmanje sto do dvesta godina, bilo kakav pokusaj da se omete herojska pogibija celog Srpskog naroda u herojskom jurisu se najstrozije kaznjava.
Ako su mogli nasi preci sloveni sa motkama mozemo i mi, uostalom kako su partizani...to kad Srbin napravi tenk od bicikla i rezernih delova za rolere pa to je...ihhh...
Dakle u principu vojska nam ni ne treba, vazno je poginuti a posle cemo lako.

4.Helsinsko-Evropski put

Helsinsko-Evropski tabor, je generalno fasciniran apsolutno bilo kakvim svetlucavim sranjem koje Dunav (cije ime pisu velikim slovom jer dolazi iz Evrope) dovuce dovde u Srbijanske teritorijalne ravnice.
Iskreno odusevljeni cinjenicom da se kompletna kanalizacija Evropske Unije sliva u Srbiju u vidu raznih posmatraca i viskoh predstavnika smatraju vrhuncem nazadne Srpske takozvane civilizacije.
Po potrebi svaki/ka od njih je spremna da svoju familiju po potrebi pokloni bilo kom pripadniku EU, uz predivan osmeh.

Za razliku od svih ostalih frakcija, njima je aposlutno jasno zasto smo bombardovani i iskreno su zgadjeni cinjenicom sto jos nismo naucili da slusamo, nadaju se da ce njihova peticija da se izvrsi ponovno odnosno dopunsko bombardovanje biti najzad uslisena, a do tad po narudzbini odlaze na slave i proslave genocida nad ovim nazadnim narodom, ciji su prisiljeni da budu deo potpuno ne zasluzeno.

Posebno se isticu na polju demokratije za koju se krvavo zalazu, prosto ne postoje vece demoktrate od clanova ovog tabora, ovo nije podlozno raspravi, svaka drugacije misljenje bice najstrozije sankcionisano.

Ekonomski gledano Helsinsko-Evropski put je najbolje resenje, ovo nije podlozno raspravi, svako drugacije misljenje bice najstrozije sankcionisano.
Svesni su postojanja koncepta "Cinjenice", upotreba iste je ogranicena kolicinom valute po glavi clana frakcije.

Vojno gledano Helsinsko-Evropski put je najbolje resenje, ovo nije podlozno raspravi, svako drugacije misljenje bice najstrozije sankcionisano.
Vojno gledano Srbija je pokazala da je genocidna tvorevina kad je odlucila da par dana malo brani Kosovo, i zato nema potreba da ima vojsku kao ni bilo kakav suverenitet, zalazu se za masovnu reedukaciju stanovnista i deportovanje u civilizovane drzave, i naravno pravljenja velikog parkinga na teritoriji Srbije, vojska moze da sluzi iskljucivo za slanje u razne vukojebine sirom sveta gde ce ubijati necivilizovane narode.

Kad je razmisljanje u pitanju Helsinsko-Evropsko misljenje je najbolje resenje, ovo nije podlozno raspravi, svako drugacije misljenje bice najstrozije sankcionisano.


5.Cetnicko-Nacionalisticki lobi
Jedina od frakcija koja svaku odluku u vezi sa zlocinacko-fasisticko-nacisticko-americko-gov......-ped.....-retardirano-moronsko-kretensko-debilskom-placenjickom-ratnom masinerijom (ZFNAGPRMKDPRM-skraceno od nato) donose u lokalnoj kafani, podrumu pica, bistrou, pekari, kada kolicina bureka i alkohola u krvi, narodnjaka u vazduhu, cetnicko-nacionalistickih portreta na zidovima dostigne kriticnu kolicinu, pokrece se kreativni postupak donosenja odluke, slican procesu koji je doveo do katastrofe u Cernobilju.

Na polju demokratije se zalazu za takozvanu Srbsku demokratiju, odnosno ovcarsko-brdsku demokratiju, koja se zasniva na pracenju ovce sa najduzom bradom i najvise alkohola u krvi pevajuci stare cetnicko-oslobodilacko-narodnjacke pesmi i pesmice dok najzad ne dodju do litice sa koje kolektivno odu u ku...

Ekonomski gledano nisu bas upoznati sa ekonomijom jer cetri razreda osnovne je sasvim dovoljno, ali kako kaze Seselj, tako biti mora...Srbija na dvae's sedam mora i te stvari...
Znaju za Cinjenice, sef otadzbinske uprave moravskog okruga je iz sela pored.

Vojno gledano, preovladava misljenje da treba opljackati Hrvatsku pre bilo kakve invazije na Vatikan, naravno sve to cim padne Hag.

Kad je razmisljanje u pitanju, postavlja se pitanju koje razmisljanje, bice kako biti mora, Srbija do juznog Kineskog mora.


6.Put Pritajene Veverice-Histericnog divljeg praseta
Zasniva se na ideji tihe mrznje EU, USA, i NATO pakta (cije ime podlo pisu velikim slovima kako bi ih iznenadili i dodatno ojadili kad naglo krenu da pisu malim), jer i pored toga sto gore navedene mrze iz dna duse, iskreno se zalazu da na mala vrata udjemo u EU i NATO, da ih upropastimo iznutra sto bi rekli, jer opkoljeni smo NATO drzavama, moramo, ali cemo polako i podlo da unutar navedenih organizacija podjebavamo sve prisutne, svojim suludim idejama koje nisu ni nama a kamoli kome drugom jasne, naravno pod nasim uslovima, sa Kosovom kao sastavnim delom Srbije, sa Zvezdom u kupu, a uz to podrzumeva se da ce Engleski kralj pokazati zadnjicu Srbima i onda je sam poljubiti (TM, all rights reserved, Vilijam Volis)

Takodje se otvoreno podrzava slanje vojnika u strane misije odnosno vukojebine radi uvlacenja USA, EU i kompaniji, ali samo tamo gde i Hrvatske trupe sluze, i naravno uvek mora biti bar jedan vojnik vise od Hrvata, kako bi u slucaju da obe mirovne misije nalete na nadrkane "teroriste" mogao bar taj jedan vojnik da se smeje kad izgine tih sto Hrvata pre nego sto i njega roknu.
Podlo i pokvareno, ko se zadnji smeje najsladje se smeje.

Naravno u ovoj frakciji nema podlih nacionalista, koji se foliraju da su Evropskih shvatanja, i svako ko kaze drugacije je musliman/ustasa ili pedercina...

Demokratija je uredjena u stilu "znas me-znam te", osim ako je neki od cinilaca gonjen pred lokalnim ili stranim sudom, onda ga vazi princip, "ne znam te-ne znas me, nisam obavesten, izvoli milion evra"

Ekonomija je razradjena i uradjena i naravno sredjena, ministarstvno ekonomije se nalazi na Kajmanima.
Vojno gledano, vojska je sigurna jer mora neko da cuva ledja dok teglis pare na Kajmane...

Kad je razmisljanje u pitanju, ima i toga...ima...nadje se...desi se...ali radimo na uklanjanju.


Aj sad ozbiljno, da li ste zaista ocekivali da cu da napisem nesto pametno, ma da, nemam ja pametnija posla, o ovoj temi, i vrapci na drvecu imaju svoje misljenje, i sad ja kao treba da trebim i da vam na brzinu dam resenje, e oces.
Cinjenice:
1. Cinjenica je da vojsku nemamo, dakle moramo je praviti nanovo iz temelja, tako da svako ko kaze da je standardizacija skupa, lupeta, jer je neophodna, to je cena koja mora da se plati.
2. Ako vec pravimo vojsku, pravimo je po principu kvalitet pre kvantiteta, ovo moze da se postigne i Ruskom i NATO opremom, ko kaze drugacije laze ili ne zna o cemu prica.
3. I jedna i druga strana ce nam prodavati opremu bez obzira na cijoj smo strani. (koga je Kina podrzavala u Angoli ?)
4. Ulazak u NATO, nije neophodan radi ulaska u EU
5. Ulazak u EU ce ici lakse ako udjemo u NATO.
6. Clanstvno u NATO paktu ne znaci da moramo da saljemo trupe u druge zemlje.
7. Uclaniti se u NATO a ne slati trupe u mirovne misije, je besmisleno, sto vise trupa posaljete na neku misju to vam raste rejting sa USA, tako dobijate poene koje trosite na svoje interne politicke igre sa susedima.
8. Ulazak u NATO znaci kraj sa Rusima, ko kaze drugacije lupeta ili nije svestan Ruskog polozaja, i njihovog posla oko stvaranja Kinesko-Rusko-Indiske frakcije u medjunarodnim odnosima, a svako ko im otvoreno pokaze prst, pravi los marketing za njih.
9. USA nece potonuti.
10.Na balkanu nece vladati mir narednih sto godina.
11.Opkoljeni smo drzavama NATO pakta.
12.Sila i pravda su dva razlicita puta.
13.EU nikad nece biti kompaktan vojno-politicki blok, podlozno diskusiji, ali UK nikad nece pristati na FR-GR primat u istom.


Ukratko sve sto mozete unutar NATO pakta mozete i bez njega, lakse unutar istog, ali treba da budete spremni da ce jednog dana, nasa drzava doci u poziciju da salje svoje vojnike da ubijaju radi Americkih ili necijih drugih interesa, ima mali milion politicara, analiticara i slicnih likova koji ce se ubiti od posla da vam pokazu kako je partnerstvo za mir, NATO i slicne gluposti nesto sto nije posveceno ratu.
Ali to nije istina, ta organizacija je u principu ratna zadruga, nacin da se pravdate pred istorijom i drugim narodima, jednostavno treba imati u vidu da ce unutar NATO pakta i EU sve ici lakse, ali na kraju u jednom trenutku doci cemo do raskrsnice ona sto deli Silu i Pravdu, i tog dana se nece traziti od nas da sluzimo Sili nego te nove generacije, vasa deca ce ici da pucaju na neke tamo ljude koji nece da se mole onako kako to radi civilizovan svet, veoma je vazno da pogledate svet onako kako ce izgledate za dvadeset godina, jer u tom svetu ce ziveti vasa deca.

Na kraju kao i obicno, birace se izmedju Sile i Pravde, ako izaberete Silu, boricete se protiv Pravde ali ce vam biti super i necete osetiti na svojim ledjima ono sto smo mi osetili, neko drugi hoce ali ne mi.
Ako izaberete Pravdu, nikad vam nece biti lako, i imacete ponovo sve ono sto smo vec imali, ali imacete Pravdu na svojoj strani.

Nista od ovoga nema puno veze sa NATO paktom i EU, sve to ce biti odluceno medju samim ljudima mnogo pre nego sto dodje do NATO pakta i slicnih simbola.
Vasa deca ce birati izmedju Sile i Pravde jednog dana na osnovu onoga sto vi dansa odlucite da ih ucite.


Ovaj svet, ovaj svet postaje jako mali, stalno se smanjuje, na kraju ce doci do dve savrseno definisane strane, na jednoj ce biti Sila na drugoj Pravda.
U mom misljenju nema niceg objektivnog, odavno sam skapirao da nisam objekat nego subjekat, pa su mi i misljenja subjektivna, ja licno nemam nameru da prolivam neciju krv zato sto hoce da se moli u dzamiji onako kako on/ona hoce, u ime nekog navodnog "rata protiv terorizma" niti ovog danas niti nekog "svetog rata" sutra.

A vi...vi birajte, blago onom ko moze da bira.

Atačmenti



Komentari (62)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

srdjan.pajic srdjan.pajic 05:19 02.11.2009

vratio se eizo!!!

Ziv bio, odo da citam ovaj tvoj odvratan tekst!
kiselkasta kiselkasta 06:30 02.11.2009

Re: vratio se eizo!!!


brinula sam se

a sad odoh da procitam jos jednom (ponavljanje je majka znanja)
Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 06:01 02.11.2009

?

Ulazak u NATO znaci kraj sa Rusima, ko kaze drugacije lupeta ili nije svestan Ruskog polozaja, i njihovog posla oko stvaranja Kinesko-Rusko-Indiske frakcije u medjunarodnim odnosima, a svako ko im otvoreno pokaze prst, pravi los marketing za njih.


Evo ja nisam svestan njihovog posla oko stvaranja kinesko-ruske-indijske frakcije.... o cemu ti to?


Na kraju kao i obicno, birace se izmedju Sile i Pravde, ako izaberete Silu, boricete se protiv Pravde ali ce vam biti super i necete osetiti na svojim ledjima ono sto smo mi osetili, neko drugi hoce ali ne mi.Ako izaberete Pravdu, nikad vam nece biti lako, i imacete ponovo sve ono sto smo vec imali, ali imacete Pravdu na svojoj strani.


A koja je Pravda?

1.Neutralni put

U ovom taboru preovladava misljenje nekih da mi treba kao narod da zvizdimo i gledamo u nebo, i ako nas neko pita nesto, odgovor je uvek nismo mi odavde i nista ne znamo,


neutralnost nema veze sa zvizdanjem i gledanjem u nebo a ni sa nesvrstanim i trecim svetom. ona znaci neulazenje u obavezujuce vojne aranzmane ni sa NATOm ni sa Rusijom ni sa bilo kim. To da je slanje vojnika jedini nacin da se pokaze "tezina" - sta god to znacilo - valjda da se dobije na znacaju za EU i NATO je stvarno infantilan zakljucak.
eizo eizo 17:52 02.11.2009

Re: ?

Dragan Pavlicevic
Evo ja nisam svestan njihovog posla oko stvaranja kinesko-ruske-indijske frakcije.... o cemu ti to?


A strategic alliance

In 2001, the close relations between the two countries were formalized with the Treaty of Good-Neighborliness and Friendly Cooperation, a twenty-year strategic, economic, and controversially, (arguably) an implicit military treaty. A month before the treaty was signed, the two countries joined with junior partners Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan and Uzbekistan in the Shanghai Cooperation Organization. The PRC is currently a major Russian customer of imports needed to modernize the People's Liberation Army, and the foremost benefactor of the under construction Russian Eastern Siberia – Pacific Ocean oil pipeline.


Hu Confident about Future China-Russia Relations
Chinese President Hu Jintao (C) receives a joint interview by media in Moscow, Russia, June 18, 2009. [Photo: Xinhua]

Chinese President Hu Jintao on Thursday expressed confidence in the future development of China-Russia relations and said the two countries should further strengthen their cooperation under the complicated international circumstances

The China-Russia strategic partnership of cooperation has witnessed healthy development since its inception 13 years ago, Hu said in a joint interview with Chinese and foreign media in Moscow.

There have been frequent high-level exchanges between the two countries and mutual political trust has been enhanced, Hu said.

The two countries have all along steadfastly supported each other on these key issues concerning sovereignty, independence, territorial integrity and national security, he said.

Pragmatic cooperation between the two countries has been deepended and has been fruitful in a number of key areas in particular, he said. The two countries have also maintained close coordination and cooperation in international and regional affairs, said the president.

Cooperation between China and Russia is becoming all the more important given the complicated and changing international situation, Hu said.


India-Russian relations refers to the bilateral relations between the Republic of India and the Russian Federation. During the Cold War, India and the Soviet Union enjoyed a strong strategic, military, economic and diplomatic relationship. After the collapse of the USSR, India improved its relations with the West but it continued its close relations with Russia. India is the second largest market for Russian arms industry. In 2004, more than 70% of the Indian Military's hardware came from Russia, making Russia the chief supplier of arms.[1] India has an embassy in Moscow and 2 Consulates-General (in Saint Petersburg and Vladivostok). Russia has an embassy in New Delhi and 4 Consulates-General (in Chennai,Hyderabad, Kolkata, Mumbai). Since 2000 and the visit of Vladimir Putin in India there have been an Indo-Russian Strategic Partnership.


Global Policy

General References
The Russian Governor of India
Milestones in the History of Indo-Soviet Relations
The Indian Playground of the Soviet KGB

Military Cooperation
The Space Bond of the Anti-Western Alliance
Russian Military Industry: Arming Opponents of the West
India still choses a new air-fighter
Belarus imports Russian fighter planes from India
Moscow will continue to put a stiff fight for its share of arms trade with India
India and Russia to start join manufacturing of multi-role transport aircraft for air forces of the both states

General References
History of Indo-Soviet Military Cooperation
Milestones in the History of Indo-Soviet Relations
Military Cooperation between Russia and India (1991 – 2005)
Military Cooperation Between Russia and India in 2004-2005
Milestones in the History of Indo-Russian Military Cooperation
The Soviet and Russian Weapons of the Indian Defense Forces
BrahMos Russian - Indian Enterprise


Economy

General References
Economic Cooperation Between Russia and India
International Transport Corridor (ITC) "South-North"
Russian tracks to be produced in India (24.08.2005)
The joint Indo-CIS Trade Exhibition will be held in Tashkent (21.08.2005)



neutralnost nema veze sa zvizdanjem i gledanjem u nebo a ni sa nesvrstanim i trecim svetom. ona znaci neulazenje u obavezujuce vojne aranzmane ni sa NATOm ni sa Rusijom ni sa bilo kim.


Biti neutralan znaci zabadati glavu u pesak, i cekati da oluja prodje.

To da je slanje vojnika jedini nacin da se pokaze "tezina" - sta god to znacilo - valjda da se dobije na znacaju za EU i NATO je stvarno infantilan zakljucak

Ga, ga, gu, gu ?
Ako mislis da ce USA, da voli Gruziju i Srbiju zato sto smo lepi, to je stvarno infantilan zakljucak...
Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 02:24 03.11.2009

Re: ?



Kina i Indija su konkurenti a ne partneri a rusko-indijski odnosi ne mogu da se mere sa americko-indijskim, pofotovo u vojno-strateskoj sferi. u krajnjem slucaju, interesi Rusije, Indije i Kine se u tolikoj meri razilaze da nikakvo blokovsko udruzenje ne dolazi u obzir...a sve tri zemlje zele stabilne odnose ( i u slucaju Indije i vise) sa US...

Biti neutralan znaci zabadati glavu u pesak, i cekati da oluja prodje.


Ok, lepo je sto ti to tako mislis, ali zasto?

Ako mislis da ce USA, da voli Gruziju i Srbiju zato sto smo lepi, to je stvarno infantilan zakljucak...




ne sto smo lepi, nego zbog drugih geopolitickih faktora...tipa geografski polozaj, energetski cvor ( ako bude...), uticaj u Bosni, sansa da se u bilo kom trenutku iz neutralnosti nagnemo na onu drugu stranu itd.

opet, to ne iskljucuje saradnju, pa i u vojno-bezbedonosnom sektoru, sa NATOm...

eizo eizo 16:53 03.11.2009

Re: ?

Kina i Indija su konkurenti a ne partneri a rusko-indijski odnosi ne mogu da se mere sa americko-indijskim, pofotovo u vojno-strateskoj sferi. u krajnjem slucaju, interesi Rusije, Indije i Kine se u tolikoj meri razilaze da nikakvo blokovsko udruzenje ne dolazi u obzir...a sve tri zemlje zele stabilne odnose ( i u slucaju Indije i vise) sa US...

Ti bi jedno a stvarnost drugo...vetrenjace su zajebani protivnici...
I Indija i Kina su to odavno skapirali, pa danas Kina ne davi Indiju javno zbog disidenata iz Tibeta, a Indija zaobilazi Tibet.

Jednostavno Pakistan je ugasio i Ameri se grebu o novog saveznika, ali niko u Indiji nije dovoljno glup da se nateze sa Kinom, jednostavno vise im odgovara da im oficire treniraju Rusi zajedno sa Kinezima, nego da se mire sa Amerima i menjaju ponovo politicki ugao, jer da se sad oficijalno pridruze Americkoj sferi, imali bi ispred sebe drzavu kojoj treba teritorija i koja ce biti najveca svetska sila za desetak godina (Kina), i glavnog dobavljaca oruzja (Rusiju) na suprotnoj strani.

Ok, lepo je sto ti to tako mislis, ali zasto?

Sam koncept neutralnosti sam sebe kvalifikuje kao kukavicki i neodrziv.

ne sto smo lepi, nego zbog drugih geopolitickih faktora...tipa geografski polozaj, energetski cvor ( ako bude...), uticaj u Bosni, sansa da se u bilo kom trenutku iz neutralnosti nagnemo na onu drugu stranu itd.

Geografski polozaj...koji ?
Ameri imaju svoju drzavu na Kosovu i bazu u Avianu.
Mi nemamo more.
Mi nemamo naftu.
Mi nismo energetski cvor.
Mi nismo blizu drzave koja se kaci sa Amerima.

Koji uticaj u Bosni, svecano te obavestavam da je Hrvatska a ne Srbija, Americki saveznik na Balkanu.
O nasem naginjanju na drugu stranu nema price jer znaju da smo kukavice, to smo vec toliko puta dokazali, pa pobogu dali smo Kosovo, kao i mi tako i oni znaju da dok bombe ne pocnu da padaju na Beograd, Srbe u krugu dvojke zabole za Srbe van nje.

opet, to ne iskljucuje saradnju, pa i u vojno-bezbedonosnom sektoru, sa NATOm...

Saradnja sa NATO paktom znaci prikljucivanje jednoj strani, kakva je ona to je za raspravu, ali potpuno je smesno pricati o nautranosti i vristati kako hocemo u EU i NATO.
Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 03:06 04.11.2009

Re: ?




Kina - Indija

bezveze, nesto si negde nacuo pa si to spojio, al' pogresno. Kina i Indija su strateski konkurenti, i da ne duzim, prebijaju se uzduz i popreko preko Mijanmara, Pakistana i spornih teritorija. i to je i logicno jer jedna drugoj po prstima gaze,i bezbednost jedne je na ustrp druge i regionalni su suparnici i tako dalje i mrzi me dalje da elaboriram, uzmi informisi se kako treba


Neutralnost

Opet ne kazes zasto?

Srbija

Uticaj na srpski entitet u Bosni i balkansku politiku. Energetski cvor sa Juznim tokom ( ako ga bude). Mogucnost da razvijemo vojnu saradnju ekskluzivno sa Rusima(ili pak NATO). Vredimo mi dovoljno i EU i Rusima i NATOu , a najvise kada nismo ni sa jednim.
eizo eizo 22:12 04.11.2009

Re: ?

Kina - Indija

bezveze, nesto si negde nacuo pa si to spojio, al' pogresno. Kina i Indija su strateski konkurenti, i da ne duzim, prebijaju se uzduz i popreko preko Mijanmara, Pakistana i spornih teritorija. i to je i logicno jer jedna drugoj po prstima gaze,i bezbednost jedne je na ustrp druge i regionalni su suparnici i tako dalje i mrzi me dalje da elaboriram, uzmi informisi se kako treba

Ciko, ciko jesi ti cuo za Sino-Kineski sporazum ?
Ekonomija Kine i Indije su medjusobno potpuno asimilirane, cak je ekonomija Kine moze se slobodno reci (ne racunajuci valutu u USA) toliko duboku zakacena za Indiju da bi i pored napete istorije Kina pre rizikovala rat sa nekom drugom silom nego da izvrsi ekonomsko samoubistvo stvarajuci konflikt sa Indijom.
Procackaj malo net tu i tamo, pa ces videti zasto su Kineski i Indijski predstavnici na svim diplomatksim svecanim vecerama ko prst i ...

Takodje je cinjenica da nema boljeg saveznika za borbu protiv muslimanskog ekstremizma od Indije jer ih muci isti problem sa Pakistanom, a taj problem ce tek da krene da pokazuje zube po Kini.
Al opet sve sam ja to samo nacuo pa spojio, za razliku od tvojih podataka.

Promenilo se dosta od vremena kad je YU bila sila a Indija i Kina bile na pod noz.

Neutralnost

Opet ne kazes zasto?

Ok ajde da se pravimo da je potrebna razrada.

Kada si neutralan ti si vec izabrao stranu, kao sto su Svajcarci bili neutralni dok su Nemci ubijali milione ljudi.
Time sto su bili neutralni oni su svoju stranu izabrali.

Kad vidis da dva lika prebijaju treceg iz cista mira, a ti odlucis da mu ne pomognes, ti si odabrao stranu.

Uticaj na srpski entitet u Bosni i balkansku politiku. Energetski cvor sa Juznim tokom ( ako ga bude). Mogucnost da razvijemo vojnu saradnju ekskluzivno sa Rusima(ili pak NATO). Vredimo mi dovoljno i EU i Rusima i NATOu , a najvise kada nismo ni sa jednim.

O cemu bre pricas, mi nemam nikakvu vaznost daj ljudi manite se tih gluposti iz Titovog vremena, Rusi ovde ne mogu da dodju, a Amerima ne trebamo, da im trebamo, na sred Knez Mihajlove bi bila americka zastava.
Molim te reci mi kako ti zamisljas tu neku vojnu alijansu sa Rusima, sta se to desi pa odjednom mi sad postanemo neki igrac negde.
Mogu da nas pregaze za godinu dana, mogu da nas zaobidju i na kopnu i na vodi po potrebi...
Nikako ne kapiram tu ideju Srbije kao nekog faktora, em nemamo vojsku, em nemamo ekonomiju, em nismo energetski cvor, (a AKO i KADA postanemo bicemo deo Ruskog a ne EU sistema, i tad nece preko nas ici glavni deo).
Lupati glavom u zid kako smo mi ustvari svetska sila samo se dobro foliramo je malo reci smesna.
Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 05:25 05.11.2009

Re: ?

Kina - Indija

Stvarno ne treba da se bavis temama u koje se ne razumes i da dajes toliko municije Teofilu Pancicu.. Ovo sto pises o Kini i Indiji je stvarno bez ikakve veze, pocevsi od nivoa ekonomske zavisnosti do problema sa Pakistanom ( koji je Kineski partner u balansiranju uticaja Indije do te mere da za nuklearnu bombu Pakistan treba da zahvali Pekingu - a inace je i Indija postala nuklearna da bi mogla da do dodje do balansa sa Kinom)

neutralnost

Vreme blokovskih podela je proslo, kao i naci i anti-naci alijansi. Imas neki drugi argument?

A ovo ostalo do kraja

, prvo procitaj sta sam pisao gore, izgleda da konverziras sa nekim zamisljenim protivnikom...
eizo eizo 18:18 05.11.2009

Re: ?

Kina - Indija

Stvarno ne treba da se bavis temama u koje se ne razumes i da dajes toliko municije Teofilu Pancicu..

Pa sta sad, ti bi da se otarasis konkurencije, a ne, bavljenje temama koje ne razumem, meni je to omiljena sportska disciplina.


Ovo sto pises o Kini i Indiji je stvarno bez ikakve veze, pocevsi od nivoa ekonomske zavisnosti do problema sa Pakistanom ( koji je Kineski partner u balansiranju uticaja Indije do te mere da za nuklearnu bombu Pakistan treba da zahvali Pekingu - a inace je i Indija postala nuklearna da bi mogla da do dodje do balansa sa Kinom)

Ok ajmo od pocetka posta ja ovde samo malo nacujem pa spajam, prvo nuklearni program Pakistana je odgovor na nuklearni program Indije, a ne obrnuto.
Takodje od 2001 ako se ne varam, zastitu i logistiku Pakistanskog programa vrsi USA.
Kina je slala opremu 80' za vreme moguce konfrontacije sirih razmera sa Indijom, a Pakistan je takodje bio super parter za zezanje Rusije u to vreme, danas je 2009 godina, proslo je 29 godina... dakle 29

Kao sto rekoh stvari su se promenile od 80...

izgleda da konverziras sa nekim zamisljenim protivnikom...

Konverziram, moze mi se.
margos margos 22:00 05.11.2009

Re: ?

Konverziram, moze mi se.

A zar tebe nisu ubili Nemci?
eizo eizo 23:56 05.11.2009

Re: ?

Pa jesu, i jel vidis njih da se bune, ne...
Dakle ?

Odnosno recima velike estradne umetnice.
Za rad na mom novom projektu bilo je potrebno mnogo, talenta, teskog rada, dobre muzike ali naravno i dosta ekskumacije.

Dragan Pavlicevic Dragan Pavlicevic 02:42 06.11.2009

Re: ?

eizo
Kina - IndijaStvarno ne treba da se bavis temama u koje se ne razumes i da dajes toliko municije Teofilu Pancicu.. Pa sta sad, ti bi da se otarasis konkurencije, a ne, bavljenje temama koje ne razumem, meni je to omiljena sportska disciplina.
Ovo sto pises o Kini i Indiji je stvarno bez ikakve veze, pocevsi od nivoa ekonomske zavisnosti do problema sa Pakistanom ( koji je Kineski partner u balansiranju uticaja Indije do te mere da za nuklearnu bombu Pakistan treba da zahvali Pekingu - a inace je i Indija postala nuklearna da bi mogla da do dodje do balansa sa Kinom)Ok ajmo od pocetka posta ja ovde samo malo nacujem pa spajam, prvo nuklearni program Pakistana je odgovor na nuklearni program Indije, a ne obrnuto.Takodje od 2001 ako se ne varam, zastitu i logistiku Pakistanskog programa vrsi USA.Kina je slala opremu 80' za vreme moguce konfrontacije sirih razmera sa Indijom, a Pakistan je takodje bio super parter za zezanje Rusije u to vreme, danas je 2009 godina, proslo je 29 godina... dakle 29Kao sto rekoh stvari su se promenile od 80...
izgleda da konverziras sa nekim zamisljenim protivnikom...Konverziram, moze mi se.



niti citas sta pisem,niti odgovaras na moja pitanja...i demonstriras elementarno nerazumevanje geopoliticke situacije : )...vazi, samo napred...

edit: evo bas sam naleteo na jedan taze link pa te se setio...znam da ti sigurno zelis da se lepo informises pa ces sam naci jos
margos margos 03:28 06.11.2009

Re: ?

Uz izvinjenje ozbiljnim blogerima:

Ustaje pandur plavuši u busu.
- Jao, hvala, pravi ste menadžer.
- Molim, hvala na kontinentu.
eizo eizo 15:53 06.11.2009

Re: ?

So' si neozbiljna, mi ovde resavamo vazna geopoliticka pitanja a ti se zezas...
Boris Drenca Boris Drenca 08:48 02.11.2009

Postoji i broj 14

Da ukinemo vojsku i onda ne moramo da se patimo sa dilemama. I najjeftinije je .

Rusima smo dali Niški aerodrom da "gase požare" Amerima možemo dati, recimo, bunker ili kasarnu na prostorima gde grade škole , mislim okolina Pirota i svi srećni.

Ako se ukine vojska i modernizuje se i podmladi žandarmerija siguran sam da bi ušteda i zarada države bila veelika.

šta se time dobija?

1. Kompaktna i sposobna jedinica žandarmerije koja može u svakom trenutku da odgovori bilo kakvom ugrožavanju zemlje
2. Formiranje , recimo, četiri baze na različitim delovima Srbije i resprodaja sadašnjih kasarni. Dobija se novac za modernizaciju i pitanje Rusko ili NATO oružje postaje besmisleno
3. raspuštanje ministarstva odbrane ....broj zaposlenih pada za 2000?
4. Zvezdarska šuma nije posecena, sve ono može da se napravi na teritoriji one napuštene kasarne
5. Ne mora se ide na ratišta po svetu
6. ......

Ova opcija ima nebrojene prednosti ali nema hrabrosti i zdravog razuma među onima koji treba da je donesu....
rankot rankot 10:46 02.11.2009

Re: Postoji i broj 14

Boris Drenca
Da ukinemo vojsku i onda ne moramo da se patimo sa dilemama. I najjeftinije je .

Rusima smo dali Niški aerodrom da "gase požare" Amerima možemo dati, recimo, bunker ili kasarnu na prostorima gde grade škole , mislim okolina Pirota i svi srećni.

Ako se ukine vojska i modernizuje se i podmladi žandarmerija siguran sam da bi ušteda i zarada države bila veelika.

šta se time dobija?

1. Kompaktna i sposobna jedinica žandarmerije koja može u svakom trenutku da odgovori bilo kakvom ugrožavanju zemlje
2. Formiranje , recimo, četiri baze na različitim delovima Srbije i resprodaja sadašnjih kasarni. Dobija se novac za modernizaciju i pitanje Rusko ili NATO oružje postaje besmisleno
3. raspuštanje ministarstva odbrane ....broj zaposlenih pada za 2000?
4. Zvezdarska šuma nije posecena, sve ono može da se napravi na teritoriji one napuštene kasarne
5. Ne mora se ide na ratišta po svetu
6. ......

Ova opcija ima nebrojene prednosti ali nema hrabrosti i zdravog razuma među onima koji treba da je donesu....

Жао ми је што не могу да дам једно 1.000.000 препорука за овај коментар. Војска у Србистану је држава изнад државе, ми смо нпр. донели одлуку да се покрене иницијатива за измештање касарне из центра града у ГМ (а требало би и измештања војног складишта из сред насеља Луњевачки пут), али је запело чим се питала војска... Мени је то скроз невероватно. Људи који живе у једној општини не могу да одлучују шта ће бити у СРЕД њиховог града, него о томе одлучују некакви чиновници... Беда.
Boris Drenca Boris Drenca 11:06 02.11.2009

Re: Postoji i broj 14

Šta oćekivati od vojske iz Kumrovačke škole. Svako ko ima zarez više na epoleti je strah i trepet a pri tome su civili niža bića i potencijalni izdajnici. Siguran sam da na telefonima i dalje piše "Oprez neprijatelj sluša".

O uklanjanju objekata iz gradova ne vredi ni razmišljati dok je ova ekipa opsednuta mistifikacijom i poltronstvom aktivna. A ni novi nisu mnogo različiti.


eizo eizo 18:05 02.11.2009

Re: Postoji i broj 14

Boris Drenca
Da ukinemo vojsku i onda ne moramo da se patimo sa dilemama. I najjeftinije je .

Ako se ukine vojska i modernizuje se i podmladi žandarmerija siguran sam da bi ušteda i zarada države bila veelika.


Nije mi bas jasno, raspustis vojsku i onda zandarmeriju pretvoris u vojsku ?

2. Formiranje , recimo, četiri baze na različitim delovima Srbije i resprodaja sadašnjih kasarni. Dobija se novac za modernizaciju i pitanje Rusko ili NATO oružje postaje besmisleno


Ovo se vac uveliko radilo ali se stalo kad je Ponos dobio nogu, sad se uglavnom glajza u mestu.


3. raspuštanje ministarstva odbrane ....broj zaposlenih pada za 2000?

Koliko god izbacivanje svih tih politicara na ulicu zvucalo dobro...mora se jednom prekinuti taj mit o vojsci kojoj ne smeju da se postavljaju pitanja od strane civila, a nazalost to za sad moze jedino neko gore u ministarstvu, naravno ovi iz vojske odgovaraju samo kad su raspolozeni, ali opet...
Ukidanje ministarstva mozda zvuci dobro, ali neka civilna kontrola vojske mora da se uvede.

5. Ne mora se ide na ratišta po svetu

Pa dobro bre, sta mi nindze da radimo, ko ce da se bori za demokratiju i ljudska prava ako prestanemo da ubijamo muslimane sirom sveta...e bree...vi civili...
Nikad vi u Europu necete tako uci...
duchesse duchesse 08:52 02.11.2009

Vrh!

Preporuka ko vrata!
Nisam znala da li da se smejem ili da plačem (prevladalo je ovo prvo). Bilo je i par stvari koje sam htela da izdvojim i prokomentarišem, ali su se totalno utopile u genijalnost teksta, te ću ostati bez neke pametne reči, samo sa pohvalama.
duchesse duchesse 09:09 02.11.2009

Re: Vrh!

Evo da odgovaram malo sama sebi, setila sam se šta sam htela da kažem, a da ispadnem pametna.

vasa deca ce ici da pucaju na neke tamo ljude koji nece da se mole onako kako to radi civilizovan svet

Ovo je uobičajena zabluda kada su peacekeeping misije u pitanju, jerbo u mirovne misije idu isključivo vojna lica a ne Naša Deca koja su na odsluženju vojnog roka. Znači, nikom se neće desiti da mu dete ode na odsluženje vojnog roka u Nišu, a da završi u Kandaharu. Štaviše, vojna lica koja idu u mirovne misije, se lično prijavljuju da tamo idu, postoje čitave liste, a bogami tamo su i debelo (za naše uslove) plaćeni.
wukadin wukadin 15:17 02.11.2009

Re: Vrh!

Već sad vojni rok nije obavezan, "naša deca" mogu da služe civilno. To mi je inače bezvezna fraza, kao i ono "naša deca" u 30-oj, kad ih tretira policija.
Problem se može izreći bez te popularne fraze. Kao što policija ne sme da ubija bilo čije (tuđe?) dete, tako je i određeni problem ako neko negde ubija sa srpskom zastavom na rukavu. Kao što može biti moralne prirode (podestimo da Nedić nije slao vojnike na ruski front), tako može biti i praktične - jer neko s druge strane može preduzimati operativne akcije kao recimo u Madridu pre nekoliko godina.
Eto, da ne komentarišem sam uvodni tekst, gde se pojedinosti gube u odličnom ili ti genijalnom stilu.
eizo eizo 18:17 02.11.2009

Re: Vrh!

Ovo je uobičajena zabluda kada su peacekeeping misije u pitanju, jerbo u mirovne misije idu isključivo vojna lica a ne Naša Deca koja su na odsluženju vojnog roka. Znači, nikom se neće desiti da mu dete ode na odsluženje vojnog roka u Nišu, a da završi u Kandaharu. Štaviše, vojna lica koja idu u mirovne misije, se lično prijavljuju da tamo idu, postoje čitave liste, a bogami tamo su i debelo (za naše uslove) plaćeni.


Vojna lica su takodje necija deca (suprotno opste prihvacenom misljenju).
I kad vasi klinci sluze vojsku u Nisu nemojte da se bunite kad neko iz Kandahara useta u kasarnu i digne se u vazduh jer nasa drzava salje negde vojsku u "mirovne misije" i brani americki nacin zivota u tunguziji...nije sportski.
Kada na primer onako pricam napamet, nasa vlada odluci da posalje recimo 500-2000 profesionalnih vojnika na primer u lupam Irak, sta mislim ko ce iz Nisa da ide u KZB, pekari ?



wukadin
Eto, da ne komentarišem sam uvodni tekst, gde se pojedinosti gube u odličnom ili ti genijalnom stilu.

Ovo i nije bas tekst o NATO paktu vec vise o tome kako ga odredjeni slojevli ovde dozivljavaju.
duchesse duchesse 18:33 02.11.2009

Re: Vrh!

eizo
Vojna lica su takodje necija deca

Nisu. Pitala sam skoro svog dedu, bivšeg oficira JNA, kako mu se zvao tata, i nije umeo da mi odgovori.
eizo
Kada na primer onako pricam napamet, nasa vlada odluci da posalje recimo 500-2000 profesionalnih vojnika na primer u lupam Irak, sta mislim ko ce iz Nisa da ide u KZB, pekari ?

Sistem MO i VS je 2007. kad sam ja izašla iz njega brojao 27.000 zaposlenih. Umesto da otpuste još par hiljada, sad najavljuju da će ponovo primiti onih 3.000 što su prethodno otpustili. Ne se brineš, eizo, neće ničiji klinac s pušku u ruku ići na mejdan šiptarskim teroristama po zabitima KZB-a. A ako zafali vojske, ima tu i Žandarmerije, tako da mislim da možemo da budemo mirni.
eizo eizo 19:04 02.11.2009

Re: Vrh!

Nisu. Pitala sam skoro svog dedu, bivšeg oficira JNA, kako mu se zvao tata, i nije umeo da mi odgovori.

Znao sam da ovi moji nesto precutkuju :)

Sistem MO i VS je 2007. kad sam ja izašla iz njega brojao 27.000 zaposlenih. Umesto da otpuste još par hiljada, sad najavljuju da će ponovo primiti onih 3.000 što su prethodno otpustili. Ne se brineš, eizo, neće ničiji klinac s pušku u ruku ići na mejdan šiptarskim teroristama po zabitima KZB-a. A ako zafali vojske, ima tu i Žandarmerije, tako da mislim da možemo da budemo mirni.


Od tadasnjih 27000 bar 50% su logistika, mehanicari, cuvari, kuvari, dobre vile itd...

U sve cetri brigade danas mozete da nakrpite nesto oko 3000 sposobnih vojnika... ovo ostalo...vozaci sto bi rekli...
A o zandarmeriji sve najbolje...

Takodje imajte u vidu da su Ameri vec rekli da nece da vide 82. na granici jer "mnogo militarizujemo" tako da i njih ne racunajte.
Trenutno nase ucestvovanje u stranim misijama (Kongo, Liberija, Burundi, Cad, Obala Slonovace, ima jos jedna zemlja valjda ) je manje od 40 ljudi, u Cadu znam da ih je 20-ak a ovo ostalo je oko 2-5.
Znajuci na sta lici vojska verujem da su morali da se opasno skupe da bi nasli tih 40 sto znaju Engleski, a gde nadjose nove uniforme pojma nemam.
duchesse duchesse 21:24 02.11.2009

Re: Vrh!

eizo
sto znaju Engleski

Krenuo moj kolega i veoma simpatičan lik u misiju, juri ga nadležna za ta pitanja, da sazna da li ima STANAG 6001. Kaže nema, ali je bio na nekom kursu u inostranstvu pre X godina i dobio neki papir kao da zna dovoljno dobro. A lik, veruj mi, jako loše očajno nikako govori engleski. Ispostavlja se da dotični STANAG, koji je navodno prerequisite za misije (koliko da možeš po NATO standardu da dokažeš da umeš da vikneš "tri čoveka s četiri puške iz pravca severoistoka!" slabo ko ovde šljivi. Mi to gajimo onako, da se kaže da se ima. Tako da je diskutabilno i za tih 40 likova da li se može reći da se uklapaju u kategoriju govornika engleskog jezika.

Iiiiiii, ko kaže da logistika, mehaničari, čuvari, kuvari, dobre vile i orkovi ne umeju da se bore?
margos margos 21:46 02.11.2009

Re: Vrh!

Kad si već ti počeo s Kuguarsima, evo i na engleskom....
crossover crossover 21:51 02.11.2009

Re: Vrh!

eizo
u Cadu znam da ih je 20-ak...
Znajuci na sta lici vojska verujem da su morali da se opasno skupe da bi nasli tih 40 sto znaju Engleski, a gde nadjose nove uniforme pojma nemam.

Санитет зна енглески, ништа се не секирај. Лако ће да се споразумеју са Норвежанима :))
eizo eizo 16:58 03.11.2009

Re: Vrh!

Ni slucajnom, ne kazem da logostika ne zna da se bori, ali ako neko provede 20 kao kuvar i onda mu jednog dana kazes da treba sa punom opremom da pesaci 12km po planinskom terenu, i da ratuje sa nekim ko nista drugo i ne radi osim ratovanja zadnjih 20 godina, to nece na dobro da izadje...

Moje iskreno i najdublje postovanje za drugu liniju bez koje nista ne moze da radi kako treba.
partizanka.mira partizanka.mira 09:27 02.11.2009

Genijalno!!!

Da ne pametujem...fenomenalan tekst!
Smehotresni uvidi u žalosne teme/situacije/ljude...
duchesse duchesse 09:37 02.11.2009

Re: Genijalno!!!

sastoji se trenutno iskljucivo iz od boraca NOB-a i bivsih partizana

Je li? A? A? (ja sam se maaaalkooo, maaaalčice prepoznala u jednoj od kategorija )
partizanka.mira partizanka.mira 11:33 02.11.2009

Re: Genijalno!!!

duchesse
sastoji se trenutno iskljucivo iz od boraca NOB-a i bivsih partizana

Je li? A? A? (ja sam se maaaalkooo, maaaalčice prepoznala u jednoj od kategorija )

Pa, pomaaaalooo
Ali, ne u toj grupi, ovogamikrsta
duchesse duchesse 11:43 02.11.2009

Re: Genijalno!!!

partizanka.mira
ovogamikrsta

eizo eizo 18:25 02.11.2009

Re: Genijalno!!!

Nema ovde nikog navedenog ko se sam unutra nije na silu ugurao preko reda, nevezano za to ko su mi bili mama i tata.
maricacarica maricacarica 10:15 02.11.2009

A profi

vojska? Ako bi mogla kao u Svajcarskoj?
mikimedic mikimedic 10:31 02.11.2009

Re: A profi

u Svajcarskoj nije profi vojska.
maricacarica maricacarica 10:35 02.11.2009

Re: A profi

Ideja je bila profi vojska, opremljena kao svajcarska
mikimedic mikimedic 10:36 02.11.2009

Re: A profi

Ideja je bila profi vojska, opremljena kao svajcarska


pa jeste, u Svajcarskoj je vojska dobro opremljena (valjda, mada ima nekih koji misle da nije bas tako), ali nije profi, cak ni u ideji...
antioksidant antioksidant 10:53 02.11.2009

Re: A profi

u Svajcarskoj je vojska dobro opremljena (valjda, mada ima nekih koji misle da nije bas tako), ali nije profi, cak ni u ideji...

ne znam ja koliko je dobra ideja da se kod nas kao u svajcarskoj razdeli lako automatsko naoruzanje stanonistvu da ga cuva po kucama
Unfuckable Unfuckable 11:21 02.11.2009

Re: A profi

pa već ga ima više po kućama nego po kasarnama, jbt
mikimedic mikimedic 11:32 02.11.2009

Re: A profi

ne znam ja koliko je dobra ideja da se kod nas kao u svajcarskoj razdeli lako automatsko naoruzanje stanonistvu da ga cuva po kucama



pa i u svici je bas velika debata o tome, nije neuobicajeno da pijane 18. godisnjake vidjate po gradu sve sa automatskim oruzjem u rukama... za divno cudo major incidenata do sad nije bilo...

Atomski mrav Atomski mrav 12:00 02.11.2009

Re: A profi

Ajd' što imaju automatske puške po kućama - ranije su dobijali i džebanu!
Skoro je valjda bila neka rasprava u švajcarskom parlamentu pa su odlučili da džebanu ipak oduzmu narodu...
wukadin wukadin 15:20 02.11.2009

Re: A profi

U Švici vojska ima i neku policijsku ulogu, ako se ne varam. Recimo da svaki godinu po odsluženju ima radno vreme da mesec dana nosi redarsku traku i uvodi red među susede. Zanimljivo rešenje.
Unfuckable Unfuckable 15:33 02.11.2009

Re: A profi

da mesec dana nosi redarsku traku i uvodi red među susede

neka vrsta komunalne vojske, dakle ?
Atomski mrav Atomski mrav 15:53 02.11.2009

Re: A profi

Recimo da svaki godinu po odsluženju ima radno vreme da mesec dana nosi redarsku traku i uvodi red među susede.

Nešto kao Gidra u onom domaćem filmu... "Maturanti" mislim da se zove, kada organizuje kao predsednik kućnog saveta vežbe za slučaj R-H-B opasnosti...
maksa83 maksa83 11:41 02.11.2009

najzad

spreman da brani ustavni poredak Cehoslovacke i njihovu porno industriju

... nešto za šta vredi ubiti/poginuti.

Vojno gledano, upotreba moderne tehnike ili modernizacija bilo koje vrste je najstrozije zabranjena, dozvoljena je upotreba samo opreme i taktika stara najmanje sto do dvesta godina, bilo kakav pokusaj da se omete herojska pogibija celog Srpskog naroda u herojskom jurisu se najstrozije kaznjava.
Ako su mogli nasi preci sloveni sa motkama mozemo i mi, uostalom kako su partizani...to kad Srbin napravi tenk od bicikla i rezernih delova za rolere pa to je...ihhh...


A, parketari...
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:03 02.11.2009

Re: najzad

maksa83
spreman da brani ustavni poredak Cehoslovacke i njihovu porno industriju

... nešto za šta vredi ubiti/poginuti.

Vojno gledano, upotreba moderne tehnike ili modernizacija bilo koje vrste je najstrozije zabranjena, dozvoljena je upotreba samo opreme i taktika stara najmanje sto do dvesta godina, bilo kakav pokusaj da se omete herojska pogibija celog Srpskog naroda u herojskom jurisu se najstrozije kaznjava.
Ako su mogli nasi preci sloveni sa motkama mozemo i mi, uostalom kako su partizani...to kad Srbin napravi tenk od bicikla i rezernih delova za rolere pa to je...ihhh...


A, parketari...


. Ali ni tenkovi nisu sto su nekad bili makso.

Nego pitam se kakvo je u principu stvarno raspolozenje kod vojnika iz nase JNA po pitanju tih misija po raznim sabanskim zemljama? Kapiram da se eizo zeza sa ovim slanjem "nase dece", pretpostavljam da tamo idu ljudi kojima je to posao, a koji uz to vole da se kurce, plus da namaknu neku kintu, mada ok, i oni su necija deca. Jel to nesto sto se oficircine u principu tuku ko ce pre da ide kad se ukaze prilika, ili pak idu samo cudaci? Mada, mislim da znam odgovor.



mikimedic mikimedic 17:16 02.11.2009

Re: najzad

po raznim sabanskim zemljama?


srdjane -- mislim da bi zaista trebalo da obratis paznju na kulturu dijaloga, jer pretpostavljam da ovo mnogi citaju, pa i ljudi koji dolaze u dodir a mozda imaju i neke jace veze sa nekim od tih zemalja na koje verovatno mislis.

uopste, mislim da bi trebalo da vise obratis paznju kako se obracas sagovornicima i koje im kvalifikacije dajes.
srdjan.pajic srdjan.pajic 20:03 02.11.2009

Re: najzad

mikimedic
po raznim sabanskim zemljama?


srdjane -- mislim da bi zaista trebalo da obratis paznju na kulturu dijaloga, jer pretpostavljam da ovo mnogi citaju, pa i ljudi koji dolaze u dodir a mozda imaju i neke jace veze sa nekim od tih zemalja na koje verovatno mislis.

uopste, mislim da bi trebalo da vise obratis paznju kako se obracas sagovornicima i koje im kvalifikacije dajes.


Sta si se nakacio na mene po blogovima?. Zaobidji me, molim te.

mikimedic mikimedic 20:12 02.11.2009

Re: najzad

Sta si se nakacio na mene po blogovima?. Zaobidji me, molim te.


nisam na tebe, nego na nekulturu.
vishnja92 vishnja92 20:46 04.11.2009

Re: najzad

srki ima atest za koriscenje reci "saban" i "sabanski" bez vece stete po blogozajednicu, moze mu se :)

bre mikimedicu, obidji parohiju pre nego sto pocnes da grdis, mene pajic isabanisao onoliko onomad pa me evo bez dlake na glavi, ili kako se to vec kaze...



ps - eizo, da prostis, po pitanju teme uopste nemam nikakav stav osim onog osecaja u stomaku, a to se ne racuna jer ne bi valjalo. zbrkane, komplikovane i teske stvari koje pritom ne zavise od mene gledam da zaobilazim u sirokom luku, ne trebaju ni one meni, ni ja njima, samo moze da bude veca steta.

jel mozemo u neki savez sa Kinezima a da preskocimo Ruse? ja volim Kineze, pogle kakvi su normalni ovi nasi ovde po varosi (i to pri svemu ovome sto im se radi, uzas jedan). sasvim ok ljudi.

Ruse skroz ne volim, dabogda im se sva gradilista sutra opet otvorila i oni sve pare na nas potrosili a ja ih nikad ne videla ponovo. ko mi pa jos 10 puta takvi, i jos gori otpr, i (dalje obrisano zbog disklejmera)
mikimedic mikimedic 00:45 05.11.2009

Re: najzad

srki ima atest za koriscenje reci "saban" i "sabanski" bez vece stete po blogozajednicu, moze mu se :)

bre mikimedicu, obidji parohiju pre nego sto pocnes da grdis, mene pajic isabanisao onoliko onomad pa me evo bez dlake na glavi, ili kako se to vec kaze...


ne kaze se tako.

zao mi je, ali nemam previse razumevanja za bilo kakve 'ateste' koji dozvoljavaju spustanja i ponizavanja. pogotovo onih koji nisu prisutni. da ne govorimo o spustanju i ponizavanju celih naroda ili drzava.
vishnja92 vishnja92 09:39 05.11.2009

Re: najzad

fora je u tome sto uopste nisu ni spustanja ni ponizavanja, kazem ti: obidji malo cesce parohiju, "sabanisanje" je imalo svoj blistavi trenutak i ima potpuno drugacije znacenje od onog koje mu ti pripisujes.
sybil sybil 11:49 02.11.2009

a gde su ti

oni sto su protiv svakog ekstremizma, nije ih malo.
alexlambros alexlambros 14:51 02.11.2009

.

blago onom ko moze da bira

blago onom ko ne mora
margos margos 18:35 02.11.2009

Vazda

su nam izbori između dva i više zala - i vazda oportunima materijala za dalje smaranje.
Odmah se setim poratne reakcije koja je bila vazda protiv, i vazda reakcija - sa njihovim stihovima:
Nećemo Kralja, velika mu jaja,
Nećemo Tita - velika mu kita.


* i Kralj i Tito - velikim slovima, jer što je neprijatelj veći i reakcija je veća, logično.

A tebi jedno: vel'koM :)
gargamela gargamela 19:30 02.11.2009

dugo te nije bilo

bas dugo
opetnaistommestu opetnaistommestu 13:41 03.11.2009

:D

eizo
A onda sam nazalost pritisno pogresno dugme i tekst je otisao u na neko bolje mesto u prostoru koji ne postoji, tako da cete morati da citate ovaj koji sam napisao dok sam bio u klonji, sorry but jebiga.

Kad davim o politici ja prvo pomenem svoju klonju, verovatno se pitate zasto (oba slusaoca), iz veoma jednostavnog razloga, ja sam veoma ponosam na svoju klonju i cinjenicu da znam da je koristim, ona je dokaz jedne veoma bitne stvari, cak mislim da bi pre svake teorije ili pretpostavke svaki vojno/bezbednosni a i svaki drugi analiticar trebalo da dokaze da poseduje u toaletu klonju/klonjatorijum/solju i da je koristio.


Već neko vreme štrčiš u mojoj glavi i zaista ni se sviđa i šta i na koji način govoriš, ali je ovo definitivno bio momenat koji me je naterao da kliknem Postavi u svoj VIP taster! Koji si ti car!
eizo eizo 16:55 03.11.2009

Re: :D

Iskreno se izvinjavam ako strcim u necijoj glavi.
drug.clan drug.clan 17:08 03.11.2009

gde smo mi?

a gde si deno nas komuniste (titoiste) koji bi zbog povoljnih medjunarodnih odnosa opet da igramo nama znanu igru "izmedju dve vatre" koja se prosli put debelo isplatila?
katica_zlatica katica_zlatica 23:39 03.11.2009

svaka cast eizo

onaj deo sa vevericama i divljim prasicima je (nagadjam) vrhunac boravka u wc-u, posle si malo umirio strasti i zavrsio bez tri uzvicnika :) svaka cast, tekst je bas dobar a sto se tice mogucnosti izbora ja se iskreno nadam da cemo ipak imati neki referendum oko ulaska u nato sa malim slovima
mariopan mariopan 18:51 04.11.2009

Re: svaka cast eizo

Svaka ti čast za ovaj tekst.

Ja biram Pravdu i kada se protivim ulasku u taj vojni savez upravo mislim da će za 20 godina neka deca morati da ubijaju drugu nevinu decu za tuđ račun i samo zato što je to nekome probitačno. Bljak.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana