Kućni ljubimci| Porodica| Život

Varvarin vs Prvi sneg

Jelica Greganović RSS / 15.12.2009. u 18:31

barbarian-viking-hat-3.jpgNeustrašivi Ikar, kog  je Komšija od milja prozvao - Varvarin, kompletirajući tako njegovu surovu pojavu i osvajačke nagone, od prvog dana uključivanja u naše brojno pleme, pokazivao je sve osobine čistokrvnog varvarina. Ignorišući stereotipe da varvari moraju da budu visoki i mišićno razbacani.

Uprkos svojoj svedenoj veličini i komičnom izgledu hodajuće šake crne vune, Ikar Varvarin se odmah pobrinuo da osvoji teritoriju na kojoj se našao posledično lobiranju Princeze, koja je poznajući slabosti oca kralja istom upućivala parafinske poglede plavih očiju. Pomenutu teritoriju Ikar Varvarin je najpre obeležio nizom barica, nateravši nas na piruetalno kretanje po stanu. Tu akciju je samoinicijativno dopunjavala Ikarova dihtung-gumica na česmici, koja mu je omogućavala da svaki put kad nas vidi od sreće pusti i dodatni broj kapljica. Uprkos svim savetima iskusnijih od nas da ovu Varvarinovu akciju osujetimo klepanjem dnevnom, a može i nedeljnom, štampom, mi smo se ipak, na moju inicijativu, odlučili da pribegnemo verbalnim instrumentima, vaspitno prilagođenim dizanjem broja decibela i više no ozbiljnom replikom: »Sram te bilo ! Je l' to radi dobra kuca ?! Ne ! Stidi se!« Prosto jer nisam imala srca da crnu kovrdžavu loptu sa dva ugljena verna okca, udarim ičim. Ni nedeljnom TV prognozom. Istovremeno, moj neumorni retoričko-vaspitni monolog je kod ostatka porodice bio praćen grcanjem od smeha i pogledima koji su dovodili u sumnju moju mentalnu stabilnost.

Vremenom je Ikar Varvarin počeo da shvata da moje verbalne ispade može da izbegne samo ako svoje prirodne potrebe obavlja van stambene teritorije plemena kom je pripao. Što je dovelo do toga da su, neko vreme, ostali članovi porodice morali da na sebe preuzmu moje odvikavanje od dotadašnjih nastupa. Shodno čemu je Mali sin, onomad, bio predmet navedenog, a povodom krša u njegovoj sobi, u kojoj bi pre mogla da se nađe Nesi, umesto da se za njom uzaludno gnjura po Loh Nesu. Elem, tom prilikom sam stala na prag njegove sobe i povišeno izdeklamovala refren: »Sram te bilo ! Je l' to radi dobar sin !? Ne ! Stidi se !« Posle čega je Mali sin podvio rep, oborio uši i upiljio se u mene zaprepašćenim zelenim pogledom u kom se, ko zna zbog čega, pojavio tužni, kučeći bljesak.

Ograničivši svoje vodovodne sposobnosti na prihvatljiv broj incidenata, Iki Varvarin se bacio na osvajanje života na visokom nivou. Poučen mačjim primerima, Ikar Varvarin je savladao skakanje na kauče i fotelje, jelenskom elegancijom, koja je po prvi, ali ne i poslednji put dovela u sumnju njegove gene pudle, koja bi trebalo da se zove Fifi, nosi svilene mašne i pravi, smernim pozerskim ponašanjem, društvo na popodnevnim, salonskim čajevima. A, ne da skače kao poparena naokolo i na prepad nam oduševljeno žvaće neoprezne noseve.

Da bi izbegli Varvarinove izlive ljubavi i oduševljenja, iz podrumskih dubina su mu donesene zamene –  igračke svih fela. Tako je Ikar dobio priliku da nam pokaže i svoje seksualne sposobnosti, koje su počele da se bude vrlo rano, pokušavajući da se razmnoži sa plišanim irvasom i krpenim, plavim kitom. Istovremeno su se u Varvarinu probudile i neočekivane lovačke sklonosti, koje ga teraju da se pomamljen, uz prateće zversko režanje, obračunava sa ponuđenim surogatima. Iz jednog od takvih sukoba, sa plišanim sivim parcovom, Iki Varvarin je izašao sa dva mlečna zuba manje. Ali, tehnički pripremljen za nasrtanje na divlje maslačkove balončiće i suvo lišće, koje je tokom šetnji pobeđivao bar iz drugog nasrtaja.

U tome mu je pomagao i surovi izgled astraganske čačkalice koji je, na našu želju, a bez mnogo mogućnosti na pritužbe, kreirala njegova novostečena frizerka. Naime, Ikar Varvarin je, u jednom trenutku svog razvoja, počeo da izgleda kao čupavo jastuče koje je prenoćilo u trafo stanici. Da ne pominjem da mu je iždžikljalo krzno sužavalo i pogled na svet, jerbo su mu šiške padale do kolena. Zbog čega je Iki Varvarin odveden stručnoj osobi na upristojavanje. Pri čemu sam dotičnoj objasnila da ne dolazi u obzir da ga ošiša na sladoledni kup. Nema barjaka na repu, ni bombona po nogama. Duhovita kreativnost na minimum. Shodno tome je Ikar Varvarin prestao da bude čupava lopta i postao Bambijev crni brat blizanac.

Tu negde se pojavila i zima. Konačno. Prava. U formi istočnog vetra, koji je ledenim rezom depilirao sve pred sobom. Ikar Varvarin je počeo da se trese i odbijao da diže nogu na olakšavajućim izlascima napolje. Piškio je kao devojčica, dok su mu uši vijorile. Koliko odmah Ikiju je nabavljen crveni džemper-rolka, sa sve prednjim, kratkim rukavićima, koji je kod slučajnih prolaznika izazivao salve smeha. Ali se bar Varvarin ponovo usuđivao da promoli ošišanu njušku napolje.

A, onda je, juče, najzad, istočni vetar doduvao pred sobom prvi, pravi sneg. Prašnjav. Onaj što pada horizontalno paralelno. Ikar Varvarin se, na kratko, zaprepastio. Već u narednom koraku je od crnog postao beli Bambi, glumeći podmornicu u snegu. U kratkim predasima, između jurcanja, kada sam i ja mogla malo da dišem za promenu, Ikar Varvarin je mlečnim zubima na prored, lovio pahuljice i pokušavao da pojede što se više može snega. I odbijao je da ide kući. Neko nam je prodao pudlu mešanu sa belim medvedom. Varvarin se prvom snegu radovao čak više i od mene. Nateravši me, cviljenjem pored vrata, da ga na svakih sat vremena vodim napolje. Toliko nisam bila na snegu od trećeg razreda osnovne. Da ne spominjem neumorno jurcanje, kojim me je Ikar Varvarin vukao na povodcu, bacajući se u celac do ušiju.

Upravo smo se vratili od spolja. U susednom kafiću je već standardna postavka gostiju koji se tu, očito, okupljaju na sat vremena da bi mogli da se do suza nasmeju kučetu blesavom od sreće, koje se kotrlja po snegu i meni koja za njim ropćem dahom nekoga ko većinu fizičke kondicije stiče za kompjuterom. Uprkos svom očaju slovenačkih putara, koji su se i ovaj put zaprepastili ugledavši sneg u decembru kad mu vreme nije, Ikar Varvarin je najnovijom prirodnom pojavom prosto oduševljen i ne namerava da je ispusti iz šapa. Ponovo cvili pored vrata, pokušavajući da slomi srce prvom kućnom naivcu, koji će ga opet izvesti na aktuelnu golomrazicu, kojom divlja istočni vetar, terajući kockice suza na oči.

 

 



Komentari (87)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sanya92 sanya92 18:49 15.12.2009

Jeeee

Prva!

A sad na citanje :)
sanya92 sanya92 18:54 15.12.2009

Re: Jeeee

Procitala

Da znas da mi je trebalo da crknem od smeha posle jutrosnjeg katastroficnog ispita :)

Hvala
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:15 15.12.2009

Re: Jeeee

Bravo! Dok ne stigne višnja sa svojom diplomom

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:16 15.12.2009

sanya,

što bre katastrofičnog?
Smeh leči sve, uživaj
vishnja92 vishnja92 19:31 15.12.2009

Re: sanya,

evo, evo...

za sanyu

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:32 15.12.2009

Re: sanya,

Faladraga
sanya92 sanya92 04:10 16.12.2009

Re: sanya,

Zahvaljujem za visnjichice :) O ispitu necu da razgovaram

Uzgred, uskoro se vracam u otadzbinu, nadam se da nisi rasprodala sve knjige :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:40 16.12.2009

Re: sanya,

Kad je to uskoro? Biče iznenadženje, pa da ne propustiš...a, knjige bi moralo da bude dovoljno, naročito to oko Nove godine, izdavač se kune.
sanya92 sanya92 19:10 16.12.2009

Re: sanya,

Uskoro = sad za vikend i tu sam mesec dana.

Ima i moja mama da se obraduje novoj knjizi, samo se pitam kako ce nju da prekrsti posto prvu zove "Zmu". Dzabe ste pazljivo smisljali naslov, Zmu preoteo slavu :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:04 17.12.2009

Re: sanya,

E, odlično A, ovo za Žmua..tiše, da ne čuje...
vishnja92 vishnja92 18:56 15.12.2009

Ika,

The Sirot :))

em ga sisate, em ga terate na sneg, em mu se taj sneg jos i svidja... pa di ce vam dusa?!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:17 15.12.2009

Aaa, tu si vishnja,

davaj gore diplomu za prvu.
Ama, on mene tera na sneg, evo smo se opet šetali, visi mi ledenica sa nosa, a Varvarin đipa od sreće...de će mu duša?!
vishnja92 vishnja92 19:33 15.12.2009

Re: Aaa, tu si vishnja,

tako ti i treba kad si pustila da od Ikice postane Varvarin :)))

(ne mogu da ga zamislim osisanog nikako)
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:38 15.12.2009

Re: Aaa, tu si vishnja,

Niko u njemu ne prepoznaje pudlu...zato što nije ošišan na lopte. Jedino je problem što nikako da ga slikamo tako da se nešto vidi...sem crne fleke...ima Tamarica par njegovih fotki, moram da je navatam da ih okači ovde. Pustila...vidi, ja sve nešto mislim da živa bića ne treba ukalupljivati u stereotipe, pa je Iki dobio slobodu razvoja, naravno ograničenu neugrožavanjem parketa vlagom. I raste u neverovatno veselo biće, koje se svima raduje i uvaljuje u naručje. Čak ima i nagone čuvarkuće, laje čim nešto šušne pored vrata. Jedino što se boji mraka...to ga malo ometa u varvarskim večernjim pohodima, ali prema maslačcima je krajnje surov, a onomad je lajao i na argentinsku dogu, naravno sa pristojne udaljenosti, tako da je prisutna publika u kafiću plakala od smeha, a Princeza se vratila kući ušiju crvenih od stida.
vishnja92 vishnja92 20:04 15.12.2009

Re: Aaa, tu si vishnja,

prema maslačcima je krajnje surov

:))))))))

godinama patim sto deca nemaju psa a kad citam o Iki dodje mi da se zauvek izlogujem :((

(jednog proleca i leta sam imala psa (i on mene) - velikog snaucera, taj je bio lud. dolazila sam ujutru ispred njegove zgrade i zvonila zvoncetom od bajsa a on je istrcavao napolje, pa smo ludovali do Ostruznice i posle se kupali u Savi. pa sam ga vodila kojekuda i pricala mu svasta, i on meni. znao je da me prepozna preko pola bloka i da se zatrci i obori me na zemlju tako sto baci svoje blesave sape na moja ramena, onako crn i ogroman. i umeo je da se smeje)

moramo ovde da dovedemo kuce, treba nam - a i mi njemu.



Jelica Greganović Jelica Greganović 20:11 15.12.2009

Re: Aaa, tu si vishnja,

Podržavam u potpunosti, ja jesam mačji čovek, ali ovo kučence je takva emotivna pijavica da je to čudo jedno. Još kad nakrivi glavu, pa te gleda kao koncentrisano, jedno uvo mu visi, a drugo se zavrnulo...lepo da ga ugnjaviš od maženja.
Prema mojim skromnim, dosadašnjim iskustvima, ja bih ti preporučila ovakvog kao naš, toy pudlu, pametni su kao pčelice, mali, ali ipak dovoljno veliki da su kučence. Uz to je to takva radost življenja, uz kratke pauze za dremku, da je to prosto neverovatno. Tako srećnog stvora nisam skoro videla.
Biljana 77 Biljana 77 18:59 15.12.2009

Ne, ne!

... povišeno izdeklamovala refren: »Sram te bilo ! Je l' to radi dobar sin !? Ne ! Stidi se !« Posle čega je Mali sin podvio rep, oborio uši i upiljio se u mene zaprepašćenim zelenim pogledom u kom se, ko zna zbog čega, pojavio tužni, kučeći bljesak.
Na istu akciju mi zasad dobijamo repliku: -Ne! Ne! I prekinuta akcija lupanja drvenom kockom u parket se nastavlja.
ps. i mi imamo jednu crnu blentu.. samo je devojčica i debela kao prasence
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:21 15.12.2009

Re: Ne, ne!

Najbolje kad su mali, mislim deca, gledaju te dok im govoriš Ne! Ne! i lepo vidiš da sve razume ko nuklearni fizičar, ali i dalje tera svoje, zloupotrebljavajući maksimalnu maloletnost...
Naš Varvarin je isto nešto izgledao debeljušan, sve se kotrljao naokolo, a kad smo ga ošišali usledio je šok! Ispod silne crne vune, da ispleteš džempere celom spratu komšiluka, je ostala takva kučeća mrša, da se Mali sin načisto rastužio i išao po kući prebacujući nam "Izgladnjujete kuče! Vidi kakav je siroma!"...mada, kako i da se ugoji od tolikog ripanja na dnevnoj bazi. Staje samo kad spava. Žmu kaže da radi na on-off.
mirelarado mirelarado 19:20 15.12.2009

Кучићи на снегу :))

Varvarin vs prvi sneg
Varvarin se prvom snegu radovao čak više i od mene. Nateravši me, cviljenjem pored vrata, da ga na svakih sat vremena vodim napolje. Toliko nisam bila na snegu od trećeg razreda osnovne. Da ne spominjem neumorno jurcanje, kojim me je Ikar Varvarin vukao na povodcu, bacajući se u celac do ušiju.


Ево наступа већ једанаеста зима како пртимо стазе по по градској тврђави затрпаној снегом, враћамо се кући мокри и промрзли, тек колико да се откравимо до следећег изласка у ледену снежну идилу. Све због овог гаравог Манијака. Мада, да будем искрена, није то ни нама наудило. Не ваља ни стално чучати у топлини дома свог, зар не? Мислим, не иде да се размазимо и отромбољимо...

Нешто за Ику :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:24 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Iii, kako je veliki, Varvarin mu je taman za glavu porastao...Naravno da nije zdravo stalno čučati kod kuće, evo ja već šmrčem od ovolikog zdravlja za poslednja dva dana, a noge me bole od galopiranja naokolo kao da sam se za maraton spremala...jesu li svi kučići takvi snežni manijaci? Pa, gori su od mene, definitivno...mislim, ja se mnogo radujem snegu, ali ne u formi neprestanog jurcanja po istom. Kaže mi i zemljak Cole da su i njegove kuce prolupale od sreće kad je danas pao sneg u Kragujevcu.
Fala na koskama :) pune su živine, Ikiju su trenutno favorit one šivene cipelice od životinjske opne ili tako nečeg...glođe to ko dabar, u pauzama između skakanja naokolo i mrcvarenja mene po snegu.
mirelarado mirelarado 19:50 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Jelica Greganović
...jesu li svi kučići takvi snežni manijaci? Pa, gori su od mene, definitivno...mislim, ja se mnogo radujem snegu, ali ne u formi neprestanog jurcanja po istom.


Изгледа да јесу, зато и ми зими свакодневно пуцамо од здравља, тј. кијамо и шмрчемо. И баш воле да се ваљају и рипају тамо где је снег најдубљи, тако да након повратка мора да се примени и темељно брисање и сушење, како би се избегла поплава. :))


Jelica Greganović Jelica Greganović 19:55 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Ikar je juče kao rovac navalio na sneg, samo je prštalo oko njega...na svu sreću je sneg bio pravi, suvi sneg, tako da se pred ulazom otresao sam od sebe i od Sneška ponovo pretvorio u garavog Varvarina.
Biljana 77 Biljana 77 19:55 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

jesu li svi kučići takvi snežni manijaci

Jesu definitivno. A i deca, bogami. Srećica je danas prvi put potrčao po snegu i silno mu se dopalo što mu se sneg lepio u sve većim gomilama na cipele. A nosić crven..
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:20 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Ej, pa to je Srećici tako veliki dan! Prvo jurcanje po snegu! A, da ti šapnem, ovo vam je jedinstvena prilika da, sa mninimumom uloženog truda, napravite Srećici Sneška većeg od njega, već iduće godine moraćete da se pomučite.

Pingvin Varvarin vs Sneško Belić



Unfuckable Unfuckable 20:53 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

..jesu li svi kučići takvi snežni manijaci?

liči da jesu, bar koliko sam ja imao prilike da vidim
(za razliku od ponositih mačaka, kojima je svo to bavljenje skroz ispod časti)
i, što je najgore, kada više ne znaju šta bi od sebe i sve one divote, padne im na tu blesavu kučeću pamet vrlo neproduktivna rabota u vidu - jedenja snega
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:59 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Tačno tako, mačke i inače gledaju, sa svojih božjih visina, krajnje prezrivo na Ikarova blesavljenja i mahnitanja po kući. Što se tiče snega, najviše vole da ga filozofski promišljaju sa radijatora.
Inače, Varvarinu je prvo palo na pamet, nakon što je utvrdio da je sneg neagresivna pojava, upravo jedenje snega...bio je beo do potiljka, a pošto mu fali poviše zuba, sneg mu je ispadao kroz pauze. Izgledao je vrlo produhovljeno.
Unfuckable Unfuckable 21:05 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Izgledao je vrlo produhovljeno.

samo da mu se i krajnici ne produhove

Pretpostavljam da ga mačke tiho preziru. mada i ta tišina kazuje dosta o uzvišenosti kojom posmatraju sebe : da su one došle njemu u njegov prostor (kao što on jeste u njihov) - mališa bi vrlo nedostojanstveno šizeo u ispoljavanju pravih, neuzvišenih ljubomornih napada
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:11 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Šizi on i sad, kad uzmem u naručje Budimira, odmah zaboravi da je njegova prava vlasnica i boginja zapravo Princeza, a ne ja...od zemlje odskače od ljubomore, ali to je i sve šta mu preostaje. Na njegovu nesreću Budimir jeste dobri meda od mačke, ali je i velik kao medved, mogao bi Varvarina naokolo u zubima da nosa. Shodno tome dosta toleriše njegovo blesavljenje i pokušaje da mu liže uši, a kad mu dozlogrdi samo ga klepi šapetinom (doduše uvučenih noktiju). Marica je manje tolerantna, izbegava ga, ali kad natrči na njega frkne ko Lucifer, tako da Varvarina prođe smisao za šalu. Shodno tome, Ikar može do krajnjih granica da emotivno iscrpljuje samo Princezu, ja moram nešto ljubavi i razumevanja da ostavim i za starosedeoce kojima on, uprkos odličnim osvajačkim marifetlucima, još nije uspeo da doaka.
Znaš da sam razmišljala već da li bi glupavi stvor mogao tako da prehladi grlo...samo bi mi još to falilo...sve računam kuče je, valjda zna šta radi...a i ne mogu da ga stignem i savatam kad se izbezumi od sreće.
Unfuckable Unfuckable 21:20 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

frkne ko Lucifer, tako da Varvarina prođe smisao za šalu.

to je naprosto fantastično za videti, uprkos svim "pas - mačka" zabludama kojima smo učeni : kako mačka lako i brzo, uvek kad to želi, obično jednim sasvim jasnim potezom izazove gubitak smisla za šalu kod nekog takvog neuviđavnog šaljivdžije. I, za drugu stranu takođe pohvalno - kako šaljivdžija brzo i lako shvati poruku (ali je i prvom prilikom - zaboravi)

.sve računam kuče je, valjda zna šta radi.


pokušaj sa onim istim tonalitetom koji je korišćen u vezi barica po stanu, trebalo bi da mu je zaheftan negde u memorijskoj mapi, mada ne treba preterivati u očekivanjima.
Sneg je to, ihaaaaj.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:26 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Jeste fantastično, to i kažu drugi, jer je kod nas mačak veći od psa, a kako pedigrei kažu - tako će i ostati.
Unfuckable Unfuckable 21:37 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

jer je kod nas mačak veći od psa, a kako pedigrei kažu - tako će i ostati.

pazi, pa sve i da pedigrei malo zakažu, ja nekako mislim da je mačak odavno zacementirao tu relaciju u veličinama
Kazezoze Kazezoze 21:48 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Unfuckable
Izgledao je vrlo produhovljeno.

samo da mu se i krajnici ne produhove

Pretpostavljam da ga mačke tiho preziru. mada i ta tišina kazuje dosta o uzvišenosti kojom posmatraju sebe : da su one došle njemu u njegov prostor (kao što on jeste u njihov) - mališa bi vrlo nedostojanstveno šizeo u ispoljavanju pravih, neuzvišenih ljubomornih napada

ne mora da znachi. moja prijateljica je, pored 2 odrasla psa, nenamerno nasledila (neko joj ostavio ispred vrata zadnji dan kad je selila) 2 machece bebe i, kasnije kad su machici odrasli, su u svojoj radoznalosti nekako spontano preuzeli prevlast nad kucom. psi se nisu bunili. to je sve trajalo dok nisu nauchile da izlaze (kroz otvor na vratima) van kuce, a onda im se teritorija proshirila, tako da su tu mizeriju od kuce prepustile ponovo kuchicima.
inache, koliko mi je poznato, svi kuchici sa velikom dlakom su ludi za snegom.
ovde je sneg retka pojava, tako da je to dosta teshko i proveriti :)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:07 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Sa svojih skoro 8 kg predstavlja nedostižan cilj za ovo žgebe kučeće.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:13 15.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

Aha, onda je to normalno za Ikara, njemu stalno raste dlaka...al smo juče sreli ženu iz susedne zgrade, izvela po vejavici i ledenišu u šetnju, na piškenje, onu kucu što izgleda kao doberman skupljen od pranja...jadnica kuca, sva se tresla, nije ni tri metra prešla, furnula nazad u ulaz, iako se Ikar stimulativno bacakao u sneg pred njom i kevtao razbezumljen od sreće.
rapunzel rapunzel 11:11 16.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

izgleda kao doberman

pinč
imaju tatini prijatelji leu i njoj je sirotoj stalno hladno, pa ima mantiliće,
džempere, šaliće i sl.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:52 16.12.2009

Re: Кучићи на снегу :))

E, to...samo je imala rep i neodsečene uši...tresla se ko šiba, sirotica gola...
selica_nena selica_nena 19:33 15.12.2009

Sneeeeeeeg!

Ma ajde to što se raduju kučići i deca, nego i mene ovaj sneg isterao iz kuće. Ej, danas mi se noge smrzle, na obodu šešira venac od snega, nos procureo, a osmeh ne skidam. Ušla u kuću samo malo da osušim čizme i sad ubeđujem decu da idemo opet napolje.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:12 15.12.2009

Re: Sneeeeeeeg!

Deca pojma nemaju, ja da ti kažem, ne znaju šta valja...mada ja ću garant da navučem neko prehlađivanje od silnog "valjanja" i Ikijevog valjanja i jurcanja naokolo...Najlepše kod snega je što sve utišava...naročito noću. Nema mekanije tišine od one pod snegom.
ivana23 ivana23 19:34 15.12.2009

Nesto za novaka ;)

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:39 15.12.2009

Re: Nesto za novaka ;)

Daklem, ovo Iki Varvarin kad bi uživo video, prvo bi sledilo zaprepašćenje, onda vezano kevtanje, a čim bi se usudio da priđe, čupavac bi imao minut u gardu, letele bi mu oke naokolo samo tako...uključujući i bućku na kapi, prema kojima milosti nema.
ivana23 ivana23 19:43 15.12.2009

Re: Nesto za novaka ;)

sesili sesili 20:02 15.12.2009

Re: Samo Jelica...

... može da napiše ovoliko toplih reči za Varvarina. Ljubimci su čudo, sve im se prašta, a tako i treba. Pozdrav.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:13 15.12.2009

Re: Samo Jelica...

Šta da mu radim, zlotvor jedan preslatki.

ivana23 ivana23 21:42 15.12.2009

Re: Samo Jelica...

niccolo niccolo 21:59 15.12.2009

Re: Nesto za novaka ;)

čupavac bi imao minut u gardu, letele bi mu oke naokolo samo tako...uključujući i bućku na kapi, prema kojima milosti nema.

he, he, he...sve su pudle iste - Lili najviše voli da grize...šta god joj okolo dopadne...Ali s ovim barem nemam problema
kojim me je Ikar Varvarin vukao na povodcu

odmah drugi-treći dan od kako je primila sve vakcine i počeli da je izvodimo napolje ja sam počeo da je puštam da se šeta sama, bez povodca...i sluša bez problema...Jedino nisam još stigao da je izvedem po snegu da vidim da li će hteti da se jurimo kao i inače...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:09 15.12.2009

Re: Samo Jelica...

E, to je najbliže Ikaru...samo su mu oke skoro crne, a ne braonske ko ovom i uši su mu kraće podšišane, za tri prsta...sve ostalo, ko brat blizanac...sa sve pogledom.
niccolo niccolo 22:18 15.12.2009

Re: Samo Jelica...

podšišane

Mi ćemo tek pred novu godinu da je šišamo, to će joj biti prvo...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:58 15.12.2009

Re: Samo Jelica...

E, srećno...ja sam vodila Ikija na prvo šišanje i uprizorio je, na pola dešavanja, takav otpor da smo frizerka i ja prolajale od muke...ovaj put ga je vodila njegova gazdarica...i kaže da je bio tako dobar i miran da se, unapred isprepadana frizerka, zaprepastila njegovim sazrevanjem...
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:44 16.12.2009

Re: Nesto za novaka ;)

Lili je kajsija?
Lepo je čupava, vidim ni vi se niste šetali na bombone. Znači, nismo jedini.
Varvarina ne smem da puštam da se slobodno kreće, jer je to i inače takvo jurcanje da ga jedva stižem, bojim se da mi ne izleti na ulicu...je l' i Lili skače naokolo ko poparena, ovaj kao da ima ugrađene federe u šapice, kao da je mačka sa elegancijom jelena...a kaska kao lipicaner, ima takav paradni korak, kao da igra.
niccolo niccolo 15:07 16.12.2009

Re: Nesto za novaka ;)

Lili je kajsija?

Jeste.
je l' i Lili skače naokolo ko poparena, ovaj kao da ima ugrađene federe u šapice

Ih, kako ne...
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:48 16.12.2009

Re: Nesto za novaka ;)

Ikijev tata je kajsija, Nemo se zove.
Mama mu je Pepita, crna.
Jedno od njih dvoje je sigurno kengur.
niccolo niccolo 19:38 16.12.2009

Re: Nesto za novaka ;)

Jedno od njih dvoje je sigurno kengur.



Inače i Lili je danas išla na sneg, odmah se uvaljala u isti, samo su joj oči virele...neizmerna radost...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:09 17.12.2009

Re: Nesto za novaka ;)

E, čestitam
hajkula1 hajkula1 21:03 15.12.2009

Kako da ti ne dam preporuku, kad se i



ja osetih evropejski

...Uprkos svom očaju slovenačkih putara, koji su se i ovaj put zaprepastili ugledavši sneg u decembru kad mu vreme nije, ...


Naseg Cezara obozavam, ali sneg nesto i ne. Ne u Beogradu. Evropa je Evropa a sneg u gradu je samo sneg u gradu ...

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:14 15.12.2009

Re: Kako da ti ne dam preporuku, kad se i

Fala :)
Ali je ipak divno kad pada i sve se utiša...

hajkula1 hajkula1 21:39 15.12.2009

Cezar


Jelica Greganović Jelica Greganović 22:09 15.12.2009

Re: Cezar

Vidi ga, imperatora jednog
ivana23 ivana23 22:41 15.12.2009

***

- klik (obavezno, nije samo slicica u pitanju).
rapunzel rapunzel 11:15 16.12.2009

Re: ***

ivana, ovo kad vide moje ćere ugasila sam
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:16 16.12.2009

Ivana,

dan si mi ulepšala...i iznutra oprala ekran
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:50 15.12.2009

Ček, ček..

... dok se pojavi kakva pudlica u teranju, problemi sa prvim snegom će vam izgledati tako naivno.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:58 15.12.2009

Re: Ček, ček..

Uh...
lilit66 lilit66 23:59 15.12.2009

Molly Bloom

Našu Molly je našla moja sestra u Rimu pored kontejnera. Malu kao igračkicu i belu kao pufnicu. Bila je sva šugava, jedva je moja seka izlečila. E pošto je znala da ja ne merem bez kučaka na duže, poklonila nam a deca mala, sva izbezumljena od sreće.
Svačega je tu bilo u prošloj, prvoj godini života Molly i našeg zajedničkog: stan se pretvorio u javni wc, na svakom koraku barice i govanca, strahota jedna! I to veterinarka kazala do 4-5 meseci je besmisleno da se vodi napolje, ionako ne razume šta treba da radi a i opasno je jer nisu još vakcinisani. Moje su devojčice samo vrištale i zvale me da se pohvale kao su pronašle po hiljadito skriveno blago! Posle nam je izjela sve cipele, nogare od stolica, iščerupala jastuke i to i sada čini čim je ostavimo samu...ima traumu od napuštanja...da, i ona iskazuje seksualne apetite prema plišanim psima, no i to je bolje nego li moje prethodno kuče koje je volelo da se iživljava na nogama gostiju koji su šokirani stajali kao okamenjeni a ja u zemlju propadala...
E juče je bilo mnogo smešno jer sam otkrila operske kvalitete naše Molly! Naime, deca su imala neku proslavu sada pred Božić, sve same proslave u školi, te je na kraju svirao i lažni Škotlandjnin sa sve kiltom u gajde! Ugasiše svetla, svi sede u crvenim foteljama kad udje Italijan koji je celoga života želeo da bude Škot i poče da svira...divna muzika, baš onako božićna, tišina, divan kilt, uparadio se cakum pakum, sav blešti od onih dugmića...kad dobi pratnju...Molly su gajde baš u srce dirnule te poče svoje zavijanje a ja od šoka ne umedoh da je smirim ...Gleda falični Škot i svira u gajde i moju Molly u srce dira a Molly sve više i više zavija...uživa prosto, da čovek ne poveruje...cela sala već u prasak i mene prosto sramota, Škot je voleo pratnju ali nije voleo da mu Molly baš preuzme kompletnu scenu...Mollz je inače mešavina malteške pudle i terijera i sva je rundava...Eno se ugnjezdila pored nogu moje curice i...hrče...Pozdrav Gorice, drago mi je za tvoju knjigu, blago tebi kad ti je i sneg pao...u Milanu je zahladnelo ali nema snega još...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:20 16.12.2009

Re: Molly Bloom

Hvala i pozdravi Molly...ima pesama koje naš Varvarin prosto ne podnosi i kad se, u autu, zavrte Iki nada takvu dreku pomamljenu da je džaba utišavanje, moramo da preskočimo problematični komad.
Pokušavam da zamislim Italijana u kiltu dok Molly preuzima nastup
Je l vam uspeva da je održite orginalno belom...ja sve mislim da je sreća što je Ikar crn, inače bi ga propirali svako malo...
Pozdrav Gorice

Ovo je verovatno lapsus calami , a ako nije, preneću joj pozdrav.
lilit66 lilit66 10:05 16.12.2009

Re: Molly Bloom

Pozdrav Gorice


Ovo je verovatno lapsus calami , a ako nije, preneću joj pozdrav.




Oh, izvini Jelice, jeste lapsus calami, nije lapsus Frojdiano, nego ja to požurila pa spojila Jelica i Greganović te očas te prekrsti...izvini, pisah u sitne sate...

Molly nije ona tipična malteška pudla, više je onaj maltezer bišon, ali je višlja, a pošto sam je ostrizala sva je nikakva, liči na ono kuče iz Asterixa i Obelixa, isti Idefix! I ljudi na ulici mi to govore...mnogo je živahna, pa ne znam da li to da podvedem pod karakter ili pod okolinu tj. na učenje po modelu od histerične gazdarice!!
Nego nam uopće nije stalo da je skroz bela, i ona je wildly barbarian!
A Ikar je l' brz? Molly je kao strela...i neće da jede isti obrok dva puta, zamisli...mislim, mi joj dajemo naše viške hrane a samo u putovanjima jede one svoje krokete koje mrzi ili kad je kod moje mame u selu koja je hrani kao da je svinjče, splačinama...onda Molly shvati blagodeti zapada...
Pozdravi i ti Ikija!
E Jelice, baš ti fala za ovo kučkarso mjestašce, nedostaju mi moji kučkari sas Banovo Brdašce...
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:50 16.12.2009

Re: Molly Bloom

Nema frke, ja sam mislila da možda želiš da pozdraviš Moju najbolju drugaricu...Fala, fala...
miloradkakmar miloradkakmar 23:57 15.12.2009

Ne zameri,

kao da sam odgeldao crtani film.
Znači uživao sam.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:21 16.12.2009

Re: Ne zameri,

Fala milorade nemam na čemu da ti zamerim, crtane obožavam, a i dosta njih mi je već reklo da smo svi đuture, porodično, kao crtani...biće lepi
dirtyharry dirtyharry 09:51 16.12.2009

Super

je. Što reče Milorad kao da sam gledao crtać. Osim toga potsetila si me i mog detinjstva i svih tih lepih stvari koje mi sada nedostaju. Nemam sada mnogo šta da dodam osim nekoliko slika psa (doge) i mačaka jedne moje prijateljice, čisto da malo razbijem iluziju o psima i mačkama (van konteksta snega)





Pas je oko 80kg težak i obično spava sa nekoliko mačaka preko njega ....
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:12 16.12.2009

KAKVA KUCA!

Uau!
A, spava ko beba...i pokrio se macom
dirtyharry dirtyharry 11:35 16.12.2009

Re: KAKVA KUCA!

Jelica Greganović
KAKVA KUCA!

То moraš da vidiš, da ne poveruješ. Kuca je što bi rekli kod mene u selu ko tele ...
Najsmešniji mi je bio kada smo joj doneli jedno malo mače jer mi nismo mogli da ga čuvamo a pas ogroman stao pored njega, to je trebalo da se slika. Mače preplašeno ne zna gde je, nova sredina i sve a kuca
krenula da ga liže...
Posle je morao da radi fen, sve ga je ubalavila ....
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:47 16.12.2009

Re: KAKVA KUCA!

Pa, ja mislim da su bila dosta dva liza, da mače bude kompletno okupano
rapunzel rapunzel 11:30 16.12.2009

ikar

me podseca na moju stariju glumicu, koja kako vidi sneg
tako počne da se valja i kupa se u njemu ko baja patak u parama.
sinoć je došla sa igranja i na njoj je sve bilo mokro, ali bukvalno sve.
a mala bila bolesna i još je sva rovita pa zalepila nosić na prozor i gleda
kako se seka glupira u snegu. al za koji dan idemo svi, pa da uživamo.

a vid' fizure:
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:50 16.12.2009

Re: ikar

Ako Varvarin ne bude dobar ima da padne šišanje po ovoj fotki...
Jutros je, na pola šetnje, seo i počeo da cvili dižući noge...pre toga je jurcao po ledu i očito mu se jastučići ohladili poviše...morali smo malo da se nosamo i grejemo nogice u rukama, da bi mogao da odjurca i drugu polovinu šetnje.
yu1bcd yu1bcd 13:19 16.12.2009

Samojedi

Predbozicna prica o snegu i psima svakako ukljucuje sanke! Sivi haskiji najbolje vuku, a samojeda uvek dodaju radi svadje i boljeg iskoriscenja resursa. Moj prvi samojed poreklom iz USA se uvek par dana pred prvim snegom okrenuo ka severu i nasmejao. Kada bi zapao prvi sneg, pobegao bi od kuce za par sati zovom divljine. Skitao bi po zapustenoj Stoziskoj jami na kojoj konacno gradonacelnik Ljubljane Zoran Jankovic zida novi stadion. Sadasnji 2,5-godisnji Princ iz Semicca od 32 kg je previse urbanizovan. Ipak jede sneg umesto vode...

jasnaz jasnaz 14:12 16.12.2009

Pojava iz prirodne pojave:



da li će se sprijateljiti?

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:39 16.12.2009

Re: Pojava iz prirodne pojave:

Sumnjam, sumnjičav je...maločas je imao opak sukob sa suvim cvećem koje je iskopao ispod snega, a onda je, spreman na sve, nasrnuo na neku mladicu drveta koja je uboga i smrznuta virila iz snega...nakon što ih je pobedio, ne štedeći tehnička znanja, uvaljao se u sneg ko prase, a onda lajao i probao da ugrize četku kojom sam pokušavala da ga dovedem u normalno stanje.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:07 16.12.2009

Ja to sve najbolje znam i vidim

ali nemam kad da pisem lopatom se zabavljam i skidam prvi lepi sneg! A fotke od prosle godine prilazem na private, numem da postavim!
pozdrav
bkc
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:10 17.12.2009

Re: Ja to sve najbolje znam i vidim

Zemljače, pa zar ga nisu već kučići razbacali naokolo?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:52 17.12.2009

Re: Ja to sve najbolje znam i vidim

Jelica Greganović
Zemljače, pa zar ga nisu već kučići razbacali naokolo?


Prebacuju sa jedne na drugu stranu.,,,ma zabava traje, ali je najlepse kad udju u boravak pa se istresu,.,,,,pofajtaju zidove....Iha! Ponekad i skoce na dvosed,,jer sto mi da sedimo na tro ili dvosedu, mogu i oni da gledaju TV....Ako ih grdim,a to cinim samo ja, onda se ostatak familije zabrine za njihova "zivotinjska" prava, kad ljudi imaju svoja...zar ne?
Eto...kratkog prikaza!
mogul_sad_ja_kasti mogul_sad_ja_kasti 18:18 16.12.2009

meni cete o snegu???!!!

meni cete o snegu???!!!
pa moji se i ove zime zamalo nisu svi razveli (ili razvezli, ne znam kako se kaze) da me ne slusaju vise! sve sam glasne zice oderala cvileci u svim tonalitetima, naculji usi Ikare, narocito onim visokim dogouzlaznim tonovima, sto najvise neviraju mamu! svakih pola sata sam prosto ubedjivala moje da MORAM napolje da piskim, odnosno da proverim dokle mi doseze sneg! i znate sta – najbolji je onaj najdublji u najudaljenijem delu poljane…pa kad pocnem da lajem i dozivam mamu, tatu ili bracu, ko je vec sa mnom da mi bacaju grudve…juhu…koja uzivancija…nema lepseg vremena od zime…



e, to ti je jelice sve porucila moja kerusica…a ja jos uvek slinava i kasljucava od neke prehlade,uspela sam samo dva puta juce da smrzavam bacile. ostala cetiri/pet igranja obavili su momci…

lepa prica i nisam mogla da odolim da ne ubacim po koju fotku nase devojke. odelca su nam za snezne uslove bila prvo elegantna francuska ili uredna engleska. no kako je sneg stvar po kojoj nasa mrvica obozava da roni tek je skafander bio prava stvar i to sasiven po meri od starog skijaskog odela(stvar je zasticena tako da niko ne moze da je patentira!)! jel’ treba da kazem da imamo dva jer ne stizu da se osuse za pola sata…
i nemoj da neko kaze da nisam najlepsija!

zaboravila da dodam - obavezno Iki operi sapice mlakom vodom po povratku iz setnje ako se muvate po urbanim stazama koje se posipaju solju. a NIJE LOŠO pokusati i namazati sapice svakih par dana nekom masnom kremom, sve nekako ne dopustajuci mu da je polize. mi to izvodimo samo tako to se nakon tretmana zagrlimo i gledamo kakav film ili sportski dogdjaj a nju ne ispustamo tih pola sata iz ruku...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:16 17.12.2009

Re: meni cete o snegu???!!!

Pozdrav veseloj i snegu.

I zaista, puno hvala za savet, već sam razmišljala oko soli na ulicama...mi smo baš u centru grada, ne mož' da izbegneš so...prvo sam ga prenosila do delova koji nisu posoljeni, ali džaba kad to jurca kao popareno...mogla bih da ga sad pernem i macnem, pa da spava kod svoje gazdarice...verovatno bi najbolji bio običan, čisti vazelin, on se brzo upije...
A, kod nas upravo puca mraz, sve škripi pod nogama kao u ruskom romanu...upravo smo se vratili iz gostiju, gde je Iki požvakao domaćicu i iskakao se po kauču i naokolo, uprkos tome što je pudla, a ne mongolski skočimiš...sreća njegova što ga domaćica obožava sa velikim O.
trener92 trener92 21:37 17.12.2009

Re: meni cete o snegu???!!!

U susednom kafiću je već standardna postavka gostiju koji se tu, očito, okupljaju na sat vremena da bi mogli da se do suza nasmeju kučetu blesavom od sreće, koje se kotrlja po snegu i meni koja za njim ropćem dahom nekoga ko većinu fizičke kondicije stiče za kompjuterom.

Mogu da zamislim scenu .

Zamisli tek kad 17( sedamnaest) "malih kineskih lavova" počnu da trče kroz sneg u dvorištu , ( prvo treba dva sata da se obuku, a onda bar pola sata da ih sve pohvataš, pa sušenje, katastrofa , a svaki čas hoće napolje
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:38 17.12.2009

Re: meni cete o snegu???!!!

Šta su to mali kineski lavovi?
trener92 trener92 01:40 18.12.2009

Re: meni cete o snegu???!!!

Jelica Greganović
Šta su to mali kineski lavovi?


Shih Tzu ( ši cu ja ih zovem šicovi )
jedna sličica

Vuki( muški plava mašnica - normalno )
i Leeloo -crveno sa roze( ovde je pre čeljanja , )




a ovde su i mali


i veliki



snimao sam mobilnim, tako da nije baš najbolje ali jasno ti je o čemu se radi .
Napomena ( možda nebitna - ja ih volim , a sestra brine o njima
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:19 18.12.2009

Re: meni cete o snegu???!!!

Aaa, znam...Princeza ih je često pominjala u okviru smišljanja koju kucu bi želela...
Mnogo su slatki :) medenjaci.
Imaš ih 17! Svaka ti čast...pretpostavljam da je to privremeno, dok ih ne prodaš...i njih 17 oblačite za sneg i sve što treba...svaka vam čast!
trener92 trener92 00:12 21.12.2009

Re: meni cete o snegu???!!!

Jelica Greganović
Aaa, znam...Princeza ih je često pominjala u okviru smišljanja koju kucu bi želela...
Mnogo su slatki :) medenjaci.
Imaš ih 17! Svaka ti čast...pretpostavljam da je to privremeno, dok ih ne prodaš...i njih 17 oblačite za sneg i sve što treba...svaka vam čast!


Ćuti , bilo ih je 19, , išlo se i na Tajland po najnovijeg, zovemo ga ping-pong.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana