Ljubav i moda (ili umesto pozdrava)

BebaOdLonchara RSS / 10.06.2007. u 22:25

lepotica i zver
lepotica i zver

 

...a sta ste mislili o cemu cu pisati u prvom postu?! ;;;-)

 

najcesce pitanje koje dobijam evo vec punih godinu dana je odakle mi takav nick? cak je bilo pitanja da li sam ja Prava beba lonchar?! 

za sve koje zanima a nisu smeli da pitaju ;-)...beba me zovu neki moji gay prijatelji, od milja. to 'beba' ima veze sa bebom kao malim covekom/zenom od par kila i par meseci zivota a ne sa bebom loncar. kako moj mozak radi povremeno (...vrlo cesto) na sasvim neuobicajen nacin, rekoh sebi ako moze nekitamoglavonja od Kenta, onda moze i Beba Od Loncara! to je titula. to sto sam je ja sama sebi dodelila...pa, sto se niste prve setile, ko vam je kriv?

cudi me da ni jedno takmicenje za miss kod nas ne nosi njeno ime. a filmska nagrada? a gde su te silne reklamne agencije?! pa zena im sedi u beogradu a oni nista. a samponi/farbe za kosu, pa kreme protiv bora, pa kafe...??! ne kapiram.

 

sa njom sam se susrela pre jedno 4 godine, u razgovoru sa mojim tadasnjim shefom sa posla, koji je bebin dugogodisnji porodican prijatelj. to je onaj momenat kada mislite da vam se ucinilo da lik sa postera namiguje...i onda izadje iz te slike direktli u vasu sobu, ostavljajuci vas prilicno bez daha. malo sam se nasla u cudu sa samom sobom: kako ta jedva punoletna Beba sa vespe sad sa mojim shefom&familijama u dachi u sred 21. veka?! akomerazumete. bilo mi je neprijatno da zapitkujem (nije pristojno) ali me je Sve zanimalo! ona je do tada za mene bila beba loncar iz filma ljubav i moda, vise kao lik iz filma nego kao stvarna osoba, glumica i lepotica. 

 

poslednji put sam je cula proslog septembra kad sam od iste osobe dobila informaciju (a kao odgovor na moje pitanje koje je bilo dodatno potencirano znatizeljom jednog drugog blogera), da beba lonchar zna za mene i moj nick i da joj ne smeta :-) mojoj sreci nije bilo kraja!!!

 

o bebi loncar ne moram pisem, vec su drugi rekli dovoljno a slika najbolje govori. o buri koju je film ljubav i moda izazvao na prostoru tadasnje jugoslavije mogu samo da naslucujem. nadam se da ima nekog ovde ko se seca tog vremena (bar iz roditeljske price). 

 

http://www.vreme.com/arhiva_html/520/32.html

 

i...samo me zanima koji su to 'klinci iz B2-92 izabrali Bebu Loncar za najbolju ribu XX veka'? ;-)

 

 

 

Ljubav i moda 2
Ljubav i moda 2
kako ovaj prvi post ne bi prosao samo u cestitkama&pozdravima, a da ostane u duhu teme, drage dame (i sve/svi koji se tako osecaju) zelim da podelim sa vama jedan svoj kupoholicarski problem. mozda i nije kupoholicarski sasvim ali kapiram da ga imaju jos neke/neki od vas.

elem, imam veliki problem da odaberem od svega ponudjenog u raznim prodavnicama odece&obuce, sta treba/zelim da kupim jer - ima ga toliko mnogo!!!!! 

 

ne zato sto nemam isto toliko novca (a i nemam), vec sto je ponuda ogromna a opet nekako jednolicna. da li znate koliko razlicitih, mada slicnih, modela lanenih i pamucnih pantalona identicnih a raznih boja ima samo u H&M-u?! jeziva brojka. i sad tako x majice razlicitih izreza, duzina, duzina rukava, dezena, materijala...pa kosulje, pa suknje, haljine da ne pominjem. a prodavnice cipela?! tamo sortiraju po boji, pa imamo tako crveni ili beli raf baletanki, sandalica, cipela, papuca, japanki...pa onda sve to x mango, x zara, x esprit...sva sreca sto nisam dobila stipendiju za master u londonu! ne, nisam rob mode, ne zelim sve sto se nosi sad&odmah, ali tolika ponuda mi smeta. znam da je uvek bolje da ima vise nego manje jer kao mozemo da u tom moru (okeanu??) odevnih i obuvnih komada, pronadjemo bas ono sto zelimo(PAAAAANNNNIIIIIKKKKKAAAAA!!!!!!)...a mozda mi ipak treba vise novca? who knows? but i don't!

 

ps. moram da napomenem i to da ako ikada budemo pili kafu na vasim terasama, nikada nemojte da me pitate iz koje solje zelim tu kafu jer sam izbor moze da potraje. samo mi dajte vecu. jel to ok?

Atačmenti



Komentari (112)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Doctor Wu Doctor Wu 22:42 10.06.2007

Lepo

a mogao bi bas neko i da okaci Ljubav i modu Kozmetike (kosmicke etike). Ili, zelim da cujem taj...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:27 10.06.2007

Re: Lepo

aha? nisam sasvim shvatila kozmetika/kosmicka etiketa...
ajd jos jednom, ozbiljno!
hvala sto si dos'o :-p

evo ti jedno parce...sad u godinama moramo da pazimo koliko i sta jedemo.
Doctor Wu Doctor Wu 06:49 11.06.2007

Re: Lepo

Pa, Kozmetika, Bg bend iz ranih 80-tih, Sloba Konjovic, Vlada Jovanovic - Ljubav i moda, Esmeralda, Zvuk ulice. A lepo se odnosi na ljubav i modu/visnju na tasmajdanu/ bebu lonchar/tvoj prvi post i- Bg koji svi volimo.
Mića Marković Mića Marković 18:46 12.06.2007

Re: Lepo

Bol, dobro dosli.
O kojim godinama Vi govorite?
Nije valjda da u Hamburgu godine idu brze nego ovde.
Nama, koji smo stvarno u godinama, dok se okrenemo, a
ono ponovo ponedeljak...
Jeste da je skoro leto, ali ono "dugacko ko letnji dan pre podne"
nikako da se ponovi.
Jos jednom, dobro dosli.

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:52 12.06.2007

Re: Lepo

pa o tim kad je film ljubav i moda prikazivan kod nas.

inace, u hamburgu mi je nekako vreme proslo...bas to, dok se okrenem - ponedeljak!
hvala na dobrodoslici.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:44 10.06.2007

Bebe,

dobrodošla ti nama!

poklon sličica za radni sto, povodom useljenja...
a što se kupovine tiče i odlučivanja, ja sam Bik, upadnem, H&M mi je na kožu pisan i trpam moj film, ne fermam ostalo i izađem, a oni ostanu nogom kopajući...mene ne navuku na gomilu stvari...jes gomila, ali ja već znam u šta ne mogu da uđem, koje boje ne volim i sl, metodom isključivanja, usput pola skenslam, šta ostane, to je moje.
Coco Rosie Coco Rosie 22:52 10.06.2007

dobrodoslica za dve Bebe

sto se kupovine tice, ne znam kako da ti pomognem, ja sam prilicno odredjena u shoppingu. A i stil mi se ne menja sa promenom godisnjeg doba. I nisam fashion maniac, ja i dalje nosim stvari koje sam imala i pre deset godina. a ne nosim iz sentimentalnih razloga, nego zato sto je to moj stil. i lepo mi je danas kao sto mi je bilo lepo pre 10-15 godina.
mnogi kazu da je trebalo da studiram modni dizajn.
ne znam da li ima u nemackoj massimo dutti, tu mozes da nadjes dobre i kvalitetne stvari po cenama slicnim onima u zari . ista je to firma. samo malo probranije.
srecno sa shoppingom, tacnije sa odlukom :)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:55 10.06.2007

Re: Bebe,

hvala
pa imam i ja Svoje boje (ako je crna boja...i jos po koja) ali ima jedno 7 modela crnih/braon/krem lanenih pantalona od 10-30€. samo u H&M.u! a ne mozes samo pantalone da nosis :-p
a ja jos i volim razne 'filmove'...damn!
LBSL LBSL 23:00 10.06.2007

Re: Bebe,


Lepa je Beba, ali moja Ivanica je najlepsa!!!!!
Coco Rosie Coco Rosie 23:01 10.06.2007

Re: Bebe,

ma sigurna sam da ces naci nesto za sve filmove.
:)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:11 10.06.2007

Re: Bebe,

pazi, ima vise ivanica ovde...na koju mislis?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:12 10.06.2007

e pa

za sve filmove mi vec treba malo vise kinte...
pipi duga čarapa pipi duga čarapa 23:32 10.06.2007

Re: H&M

Moja strategija je da bez probanja u H&M-u natrpam jedno 5-6 stvari u korpu (radim od 8 do 4-5, pa sam tamo uvek popodne ili vikendom - po najvećoj gužvi i nema šanse da dočekam red za kabine, i na blagajnu jedva stignem). Posle lepo kod kuće probam, i pošto je uvek bar jedna prevelika ili premala (malo češće premala), sledeći put idem da menjam tu jednu. Onda spazim još par, pa i njih pokupujem bez probanja. I uvek ima neka krpica koja nije OK, i tako u nedogled.
Na svu sreću, H&M nije skup, a i rok za vraćanje je mesec dana (kao i pri svemu ostalom, uvek čekam zadnji čas), tako da da još nisam bankrotirala (samo malo ponestaje mesta u ormanu, i polako krišom osvajam police dragog muža, dok još nije primetio).
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:43 10.06.2007

Re: H&M

popodne i vikendom su najvece guzve...to mnoge zene rade ali je moja kartica preslaba za te intervencije (zato su mi ukinuli kreditnu
samo, cini mi se da je to samo odlaganje istog resenja. poneses to more stvari kuci pa onda kao polako sve probas...a u stvari si u istom problemu...ili ne?
pipi duga čarapa pipi duga čarapa 01:12 11.06.2007

Re: H&M

Pa lakše je kod kuće. Nekako se doživiš u nečemu u svom ambijentu, ispred svog ogledala, u situaciji kao kad se spremaš da kreneš negde, i da oblačiš to nešto, kombinuješ sa nečim što već imaš...
Svakako lakše i bolje nego ispred ogledala koje sužava, pod pritiskom svih onih koje čekaju na red ili u mom slučaju deteta koje umire od dosade i govori:
1. mama to ti je super, kupuj i da idemo na sladoled
2. mama bolje kupi zlatne cipelice/roza majicu sa šljokicama, bićeš lepa kao princeza (dok se još trudi da bude strpljiva)
3. grozno je, nećeš valjda to da kupiš, a i ovako imaš milion stvari (na kraju kad potpuno pošizi od mog presvlačenja i kuvanja u kabinama)
4. vidi pod. 1. (kad shvati da neću odustati dok nešto ne ponesem kući)

P.S. Muža hvala bogu više ne maltretiram time da da teram da ide sa mnom u šoping da mi "pomaže". Hvala bogu, jer je njegova pomoć bila slična ćerkinoj, a i od kad sam ukapirala da ne treba da ga maltretiram šopingom, kvalitet našeg braka se značajno poboljšao.
On inače najiskrenije tvrdi da ima "šopingcentar-fobiju" i da mu se tamo luči adrenalin i suše usta, postaje strašno žedan, nervozan i oseća se ugroženo. Najviše ga užasavaju gomile žena koje kao muve bez glave prebirajući po policama i vešalicama sa rukama punim stvari hipnotisane haotično kreću i naleću jedna na drugu i na njega jadnog (slabih 2 m i 100 kg) i pritom se čak ne izvinjavaju jer su naletele (usled hipnoze nisu ni primetile).
(Kod kuće mi, naprotiv, konstruktivno pomaže pri izboru, i to dobrovoljno.)


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:10 11.06.2007

Re: H&M

pa ima smisla to sto kazes. mene u stvari nervira sto po tim centrima, a koji su ruku na srce i najjeftiniji, postoji jako veliki broj jako slicnih stvari, tako da nemam pojma na kraju da li su bolje te x ili y pantalone jer je svejedno. sve je slicno a mnogobrojno.
inace, sva sreca da Mac nije klasifikovao svoje proizvode samo po boji vec i po jacini i ceni pa znam tacno koju 'boju' cu da kupim
Coco Rosie Coco Rosie 02:22 11.06.2007

Bebo

shvatila sam! tebi, draga, treba jedna drugarica ili drug, nije bitno, neko u koga imas poverenja i ko je iskren pa sa njom/njim da krenes redom, odvojis ceo dan i videces koliko ce ti lakse biti. dva para ociju ipak bolje vide i zapazaju nego jedan.
pipi duga čarapa pipi duga čarapa 08:35 11.06.2007

dva para ociju ipak bolje vide i zapazaju nego jedan

Slažem se sa Coco, ali pazi, to je mač sa dve oštrice!
Ako ti taj neko ne nameće svoj stil/ukus, super je. U stvari, ne mora ni da ti nameće, on će ti jednostavno reći svoje mišljenje, i ako nema baš isti ukus kao ti (teško) i ne kapira baš najbolje tvoj stil, malo će te odvući u svoju stranu. Ja skoro uvek kupim malkice drugačije stvari od onoga što bih sama izabrala ako idem sa 1. mamom, 2. drugaricom "ekstravagancijom", 3. drugaricom "minimalizam" ili 4.drugaricom "zadnji krik mode", uvek te stvari malo vuku na njihov stil. Tako da sad već polako kapiram sa kim mogu da idem da biram sandale, sa kim patike ili rolere, sa kim haljinu i sa kim kupaći.
Tako da, moje iskustvo je da nema univerzalno korisnog "pomoćnika".

A što se tiče para, sada imam na raspolaganju jedno 20 x više nego krajem devedestih (to je bilo vrlo, vrlo malo), dok sam studirala u BG, i ništa ne pomaže:( .
Istina je posledica imanja više para je više stvari u ormanu, ali još uvek jednak broj omiljenih stvari koje volim da oblačim i vrtim ih u krug. Ova mogućnost vraćanja u roku od mesec dana je bar malo popravila situaciju. Posebno je dobar lek za one "PMS šopinge":)
Coco Rosie Coco Rosie 09:52 11.06.2007

koleginice

da nemas ti mladjeg brata?
pipi duga čarapa pipi duga čarapa 10:21 11.06.2007

Re: koleginice

nemam. imam mladju sestru, koja je tata za šoping (samo nažalost predaleko, priliku za zajednički šoping imamo od prilike dva puta godišnje)
Coco Rosie Coco Rosie 10:58 11.06.2007

Re: koleginice

ma ja pitam, zato sam se ponadala da te znam.
preko brata:)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:16 11.06.2007

Re: koleginice

pa bas taj problem se javlja kad idem da kupujem sa drugaricama/mamom...a ovde najbolja drugarica nema vremena ni da ode sebi da kupi nesto
danas sam opet nesto kupovala :-p
ne znam sta cu da jedem do kraja meseca ali znam sta cu da obuvam ))))
Coco Rosie Coco Rosie 23:31 11.06.2007

Re: koleginice

moja mama ima jednu divnu izreku (opravdanje za sumanut shopping) : sistemom nagomilavanja stvari pocinju da se sparuju same po sebi.
Coco Rosie Coco Rosie 23:34 11.06.2007

Re: koleginice

edit: sistemom nagomilavanja stavri pocinju da se sparuju same od sebe.
kad nema opcija edit , nego ispadam nepismena.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:45 11.06.2007

Re: koleginice

ali to jeste tako!
evo primera: imala sam jednu bordo plisanu pamucnu jaknicu (ono, kao duxic) sa nekim providnim sljokicama (nije napadno) napred. i stoji 3 godine u ormanu. sad sam kupila jedne papuce (sasvm u raznobojnim sljokicama i dve haljine (i jos jedne pantalone, haha!) i sad se nekako sparilo!

ps. ne moze da se edituje, bas je glupo, ali kazu da ce da promene to...
Coco Rosie Coco Rosie 00:12 12.06.2007

Re: koleginice

meni je najmilije da si kupila haljine. sad jos neke suknje da nadjes:)))
Milan Novković Milan Novković 00:12 12.06.2007

Re: koleginice

sistemom nagomilavanja stavri pocinju da se sparuju same od sebe

Ovo je evolutivno-romantični pristup: od stvari majke i od stvari oca dobije se design-baby-stvar :)
Evo, i kod nas u kući se nakotilo toga, problem je što i pored dobih roditelja čovek nikad nije siguran kakva će deca da ispadnu, pa ne znamo dal da bacamo il da vakcinišemo :)
Coco Rosie Coco Rosie 00:29 12.06.2007

:)

Milane, nista ne bacati ! sve se da prekrojiti :))
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:41 12.06.2007

Re: :)

uh, koliko se prekrajalo u mojoj kuci...
dunjica dunjica 22:49 10.06.2007

Bebo von Töpfer, radujem se

da si prešla rijeku ;-) !

Nego, što mi ne reče onomad za veliku šolju? Heee, sada kapiram potpuno u čemu je tajna Balzaca. Živjela!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:51 10.06.2007

Re: Bebo von Töpfer, radujem se

dunjica
da si prešla rijeku ;-) !

Nego, što mi ne reče onomad za veliku šolju? Heee, sada kapiram potpuno u čemu je tajna Balzaca. Živjela!


eh, to su bili dani. sunčani. uz kaficu na suncu....
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:58 10.06.2007

e vas dvoje :-)

vec mi nedostaje
a sto se tice balzaka, kupila sam pre jedno 2-3 nedelje starbucksovu termos solju. pa jedno pola sata sam birala da li da uzmem belu sa plavim odnosno crvenim poklopcem ili standardnu, srebrno/crnu ni sad nisam sigurna da li sam dobro odabrala!! )))
dunjica dunjica 23:12 10.06.2007

Re: e vas dvoje :-)

A što Starbucksovu? Izdajice roda hamburškog!

Eto ja, npr, društvu iz domovine u posjeti Berlinu poklanjam termos-šolje Balzac. Pa ti vidi.

A tebi i Srđanu poručujem da vam je mnogo velika greška što niste popili kaficu u Niesenu, mojoj birtiji, za koju jedan bloger odavde kaze "kada prođem pored Niesena, pomislim kako je Nemcima malo potrebno da budu sretni". I meni, mislim ja. A vi sada plačite.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:19 10.06.2007

Re: e vas dvoje :-)

pa imam sansu u oktobru da me vodis tamo
pa nisam nasla Takve termos solje, samo plasticne...ova je od rostvreia (akosemdobronapisala), zato starbucks...ovde ima jedno mesto koje uvek nekako omasim da obidjem, City Park, veliki ogradjeni prostor put peska i onih stolica za plazu, nekoliko kucica za pice i klopu, stolovi...puno uvek! milina!!! sutra idem da overavam sve to (a komponovacu...hm..kasnije
dunjica dunjica 23:38 10.06.2007

Re: e vas dvoje :-)

Takvo isto mjesto imas i u mom parku, da znas. A rostfrei ist rostfrei...

Javi na vrijeme za oktobar, da te utefterim ;-)
Gothsa Gothsa 22:49 10.06.2007

Jugosik i Jugomoda

Veseo film, boje fenomenalne(one iz pedesetih-PRAVE). A Beba, zgodna, u baletankama i sirokoj suknji do kolena, student gradjevine, hobi jedrilicarstvo...
Kazes ima izbora. Ja mislim da nema, bar kad su u pitanju tasne i jakne a marame, one kratke za oko vrata, nigde ne mogu da nadjem. Castim kafom/iz solje koje hoces, ako mi nadjes maramu!
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:00 10.06.2007

Re: Jugosik i Jugomoda

e pa vidis tu je problem - ne znam koju solju hocu
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:50 10.06.2007

BoL

eto nama Bol-a Dobrodosla Bebo, evo za tebe nesto iz filma Ljubav i moda....
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:59 10.06.2007

hvala

a evo tebi bebe na dlanu ;-)
(molim da se ne prikazuje muskoj deci iznad 55)

dunjica dunjica 23:14 10.06.2007

Re: hvala

Lijepa k´o slika.
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 23:00 10.06.2007

I evo je moja omijena blogerka

Zdravo mila, vidim dobro si što i sebi želim.
E sad ćemo da trolujemo do mile volje. Jupiiii!!! Kraljica svih belosvetskih trolova je stigla!
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:03 10.06.2007

Re: I evo je moja omijena blogerka

troollez na sve strane! jedva cekam ))))))...samo restaku za ljubav, haha!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:04 10.06.2007

Re: I evo je moja omijena blogerka

BebaOdLonchara
troollez na sve strane! jedva cekam ))))))...samo restaku za ljubav, haha!

KO ĆE SAD KOD MENE DA TROLUJE....
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:09 10.06.2007

Re: I evo je moja omijena blogerka

pa moramo da usaglasimo tajming )))

IMA DA SE RASPADNEMO TROOLECI SVUDA UNAOKOLO!! ISTROOLICEMO SASVIM, JEEEE!!!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:13 10.06.2007

Re: I evo je moja omijena blogerka

Evo tebi jedan VIDEO TROL. tri idiota... vrlo su zabavni
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:22 10.06.2007

hahahaah!!!!!

ovo je suuuuupppeeeeerrrrrrrrrr!!!!!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:30 10.06.2007

Re: hahahaah!!!!!

BebaOdLonchara
ovo je suuuuupppeeeeerrrrrrrrrr!!!!!


rece beba i da ovo turim...

Dejan Stanković Dejan Stanković 23:01 10.06.2007

Dobrodoslica

ovoa j blog je sada tako cudan da sa zakasnjenjem otkrivam blogove ljudi za koje sam se mesecima pitao zasto ne pisu i kada ce da pocnu.

dobrodosla ti nama i u ovom svojstvu
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:08 10.06.2007

Re: Dobrodoslica

pa bio je problemcic kao da li sam tu ili nisam, tehnicke prirode...i na kraju je ispalo da jesam. e ondaK...sam se ulenjila mada ovo nije uopste lako. mislim sam text i ne zauzime previse vremena ali ono save pic, pa risajz, pa apload, pa ispravljaj greske...jeeee, celo vece se bakcem s tim!
hvala na dobrodoslici
angie angie 23:38 10.06.2007

dear lochareva Bebo,




ja evo trazila onaj pochetak filma, gde beba vozi vespu, videla sam ga pre neki dan, a sda ga nema, samo onaj spot sa gabi shto je Srle vec nakachio, pa onda da te barem obuchemo.

Super shto si tu!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:45 10.06.2007

Re: dear lochareva Bebo,

izvinjavam se angie
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:48 10.06.2007

Re: dear lochareva Bebo,

angie



ja evo trazila onaj pochetak filma, gde beba vozi vespu, videla sam ga pre neki dan, a sda ga nema, samo onaj spot sa gabi shto je Srle vec nakachio, pa onda da te barem obuchemo.

Super shto si tu!

ali za početak obuci neke gaćice...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:50 10.06.2007

Re: dear lochareva Bebo,

eeeee!!!!!! pa i ja trazila neke bebine slike sto sam ranije bila pronasla ali nema sad...hvala i tebi sto si tu, svratila na kafu ;-) nego kako da resim taj modni problem? (((

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:59 10.06.2007

Re: dear lochareva Bebo,

uh!
a sto volim te dokolenice...mmmmm :-p
pazi ovaj rad dole.

angie angie 00:10 11.06.2007

Re: dear lochareva Bebo,

meni se atachmenti ne otvaraju, ako tamo postoje elementi pitanja.

Moj ti je savet, ako su vec "vremenski" problemi prisutni, da odaberesh 2-3 boje shto se slazu,
npr, bez, lajme zelena i teget ili siva i onda lepo u jednom tonu ravne lone, u istom majcu na bratele, a dugachku, u drugom, majcu kracu, a sa dubokim ovalnim izrezom, u trecij uska lagana jakna sako,
sa eshatpom u sve tri boje, koa moze da se koristi na razne nachine.Ravne cipele pod obavezno.
pa onda na to dodajesh shta josh treba, koshulja, bermude.

Obavezni detalj, sheshir ili kapa, i tshna-potpuno ravan ranac od koze, koji moze i na ramence.
Nakit, neshto malo, ali efektno i da daje zadnji tach.

naochari za suce i sat ravnih linija i kvalitetne izrade.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:54 11.06.2007

Re: dear lochareva Bebo,

sve znas ko velika samo sto 'naochari za suce i sat ravnih linija i kvalitetne izrade kostaju ko svetog petra kajgana. ali uvek moze i neki fake da upali. najbolji fazon je sto ti fejkovi takodje dobro rade a kad prestanu...pa i moda ih pretrcala

meni u stvari treba mnogo para. onda mi ne bi bio toliki problem, jer kad uletis kod cavalija ili armanija, nemas milion modela ali znas gde si usla. mozda je ipak problem u kinti jer ja volim da se obucem onako kako se osecam u tom trenutku: kao seka, kao bata, kao seka koja voli bate, kao seka koja voli seke, kao 'ne zelim da me primete', kao 'zelim svi da me primete', kao 'sto je bilo super u hipi vreme'...a za to treba kinta. ili sam opet nesto pomesala?
Milan Novković Milan Novković 23:44 10.06.2007

Jednostavno i za svaku priliku

...sta treba/zelim da kupim ...


Ako kupiš jednostavno, a praktično, teško možeš pogrešiti :)

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:52 10.06.2007

Re: Jednostavno i za svaku priliku

ali sad je moda bas takva, prakticno i jednostavno, ali MNOGOBROJNO!
ps. sto lepa slika pa daj koji balet, one skakajuce, te su bozanstvene!!
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 23:54 10.06.2007

devojko mala

Devojko mala
pesmo moga grada
sto si mi dala
srce puno sna

O, sto se setih
kisu da ti kupim
i oblak mali
pod kojim stojim ja

Nemoj da budis
oci moje snene
kad kisa pada
ti si oblak sna

Devojko mala
pesmo moga grada
tvoju bih senku
vecno da ljubim ja

(moj otac i danas voli ovu pesmu u izvodjenju ive robica, a ja je se secam u verziji srdjana shapera i idola)

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:01 11.06.2007

Re: devojko mala

a zar to nije pevao i djuza? ili je on pevao samo u filmu? ili sam davno gledala film.
hvala za stihove!
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 00:07 11.06.2007

Re: devojko mala

nemam pojma, mislim da je u filmu pevao ivo robic, al nisam neka siguracija
angie angie 00:11 11.06.2007

Re: devojko mala

pevao je djuza!
angie angie 00:13 11.06.2007

Re: devojko mala



al' evo u znak secanja na Krleta, da ne bude sada da smo mu mi neshto nazao....
Coco Rosie Coco Rosie 00:19 11.06.2007

Re: devojko mala

joj, videh ga u petak ovde, na bijenalu, odvratno se ugojio...
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 00:26 11.06.2007

Re: devojko mala

sad ste me zbunile, pa sam pogledala na linku koji je beba postirala u blogu i pishe

..."u kome su na muziku Darka Kraljića i Bojana Adamiča pevali Ivo Robić, Gabi Novak, Vlastimir Đuza Stojiljković, kvartet Predraga Ivanovića i drugi"

angie angie 00:31 11.06.2007

Re: devojko mala

Djuza peva u filmu, a Idoli su kasnije malo opetovali:)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:47 11.06.2007

Re: devojko mala

peva i robic, i 4ivanovica i djuza-guza...ko sve nije pevao...kako lep song.
vucko vucko 23:56 10.06.2007

Dobrodošla

Samo da mahnem i poželim dobrodošlicu - vidim, ženske teme (H&M, kupovine), ok... taj filmić... da bio je sigurno bombica, pretpostavljam i veća nego kad smo mi, kao klinci, gledali Olivera Mandića u "Beograd noću"....

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:21 11.06.2007

Re: Dobrodošla

hvala, bolje te nasla. nego ima H&M i musku modu ;-)

a BG nocu je bio spektakl. posle vec sta se podesavalo sa oliverom...steta.
vucko vucko 00:38 11.06.2007

Re: Dobrodošla

Da, dark side - sećam se onih fotografija sa automatskim pištoljima (da ne kažem "škorpion" pošto to sada znači nešto drugo, uglavnom).

Ali "ljuljaj me nežno" je zaista fenomenalan, to mi je jedan od "startera" na iPod-u.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:03 11.06.2007

Re: Dobrodošla

uh, to 'ljuljanje' za 'dobro jutro' ;-)
noti vulf!
nego nikako da ti se javim, jedna moja drugarica zivi u glazgovu, udata za nji'ovog pa ako uspem da pronadjem njen kontakt (pogubile smo se u medjuvremenu), saljem. negde sam citala da se selis a da si skeptican kad je drustvo u pitanju ;-)
Lektorka Lektorka 00:15 11.06.2007

dear BoL

a jel sme meni sada samo glava da padne na tastaturu, a ostalo da napišem sutra? nećeš ljutiš? :)

poz, dobrodošla,
j.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:22 11.06.2007

Re: dear BoL

de da se ljutim na tebe? lepo spavaj vidimo se sutra.
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 00:16 11.06.2007

BoL, dobrodosla medj' autore !

Interesantna je prica o tvom nick-u, pogotovo meni, jer me, sve do sada, nije asocirao na Bebu Loncar, Mis Jugoslavije i cuvenu glumicu (nazalost, nepravedno zaboravljenu). Iskreno, posto prezime Loncar i nije tako retko u nasim krajevima, mislio sam da se, mozda tako (ili slicno) prezivas :)))

PS: Izgleda da nick-ove, uglavnom, shvatam zdravo-za-gotovo; ne pokusavam da potrazim neko dublje znacenje. Od sad cu, mozda, imati drugaciji pristup.

Tvoja prica o Bebi Loncar pedsetila me je na jednog mog prijatelja koji je godinama potajno bio zaljubljen u Mis Jugoslavije 1966, Nikicu Marinovic. Vidjao je, u prolazu, gotovo svaki dan, posto je stanovala u njegovom neposrednom komsiluku. Verovatno je (pomalo) zaljubljen u nju i dan-danas. Lepotica uvek ostaje lepotica.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:27 11.06.2007

Re: BoL, dobrodosla medj' autore !

evo je.

da li mene secanje vara ali postoji neka cudna prica s njom u vezi...? ili sa jednom drugom bivsom Miss?
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 01:49 11.06.2007

Re: BoL, dobrodosla medj' autore !

Hvala na slici, ova "moja" isparila.

Nikica Marinovic izabrana je 1966. za prvu pratilju Mis Sveta, sto je sveukupni najbolji jugoslovenski rezultat na ovom prestiznom takmicenju. Pre samog finala, navodno, devojke su dobile da potpisu nekakav predugovor, koji je predvidjao svetsku turneju, ukljucujuci i posetu Vijetnamu (ili Vjetnamu). Lepotica dubrovcanka je odbila mogucnost da, kao predstavnica nesvrstane SFRJ, putuje u ovu komunisticku drzavu, tada pod zestokim udarom americke vojne agresije. Navodno, zbog toga nije dobila titulu najlepse zene sveta.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 00:19 11.06.2007

moda: muška košulja

Muška košulja je univerzalni deo ženske garderobe. Žena sa stilom mušku košulju kupuje namenski (poklon za njega) i planira dugoročno (misli na sebe). Svilene, cvetne, crne i braon (na koje se žare secikese, mutivode i mandovi) naravno, ne dolaze u obzir, kao ni tzv "najlonke", na koje obično padaju nesrećnice za koje je muška košulja isključivo predmet pranja i peglanja za znojavog gospodara, pa o ovoj sadomazohističkoj varijanti koja nema veze sa uživanjem ne bih više ni reči.

Zujanje okolo u muškoj košulji odgovarajućih performansi (skupa, od finog pamuka, komotna i dugačka) em je nevidjeno ugodno, em se pokazuje kao savršeni mamac za navatavanje novog pravog dase. Jer, muškarac koji drži do sebe uvek ima oči za valjan primerak muške košulje, osobito ako je izložen na ženskom telu (ona zna šta valja).

Ako je dovoljno dugačka, široka i šlampava (košulja naravno), uspešno zamenjuje čak i odvratni šlafrok, pa i čestita domaćica može u njoj da trkne do prodavnice po piće za iznenadne goste, ne narušavajući tradiciju. Muška košulja, ruku na srce, ubila se i za poročni bade mantil. O spavaćici da ne pričamo. Bezobrazno raskopčana, sigurni je erotski stimulans.

Rečju, vrisak "nemam šta da obučem" biva deplasiran. Muška košulja ne izlazi iz mode ni kad je gradjansko društvo u ropcu. Naravno, šutiranjem urbane kulture srozava se nivo ponude, caruju kulovske varijante, sve je teže doći do dobrog komada muške košulje. Mlade devojke svoju garderobu popunjavaju vršljajući po ormanu oca ili dede (rekli smo da nećemo o Frojdu).

Bilo kako bilo, muška košulja u ženskoj garderobi ne zahteva investicije, jer do nje svaka dama koja drži do sebe dolazi metodom zarobljavanja, odnosno "oslobadjanja", kako se to danas modernim političkim rečnikom kaže. Ne treba zanemariti ni činjenicu da muška košulja na ženskom telu zadovoljava i borbene feministkinje i skromne komuniste jer se zalaže i za jednakost polova i za ukidanje privatne svojine, odnosno eksproprijaciju.

Ako je odelo ogledalo čoveka, onda dobra muška košulja govori i o dobrom ukusu dame koja se ovog komada garderobe isključivo dokopava negovanjem bliskosti sa dobrim muškarcem.


vucko vucko 00:46 11.06.2007

Re: moda: muška košulja

I bre Vesna - pa od ovoga si mogla da napraviš svoj blog, umesto da razbacuješ po tuđim - baš si rasipna :)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:38 11.06.2007

vucko

sto mi rasterujes goste? ;-)
ja volim kosulje i tu strogost i ravne linije, mada ne bas muske (sem u odredjenim trenucima...ehem ;;;-)
Coco Rosie Coco Rosie 01:41 11.06.2007

:)

u tim trenucima zena izgleda najsexy. :)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:59 11.06.2007

Re: :)

mislis u Njegovoj kosulji...tj, Samo u njegovoj kosulji?

Coco Rosie Coco Rosie 09:38 11.06.2007

Re: :)

da. tada.:)
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 11:24 11.06.2007

Re: moda: muška košulja

uf, ne znam zhesnku varijantu, al znash kako se kazhe, nije beg cicija....:)p
mMilutin mMladjenovic mMilutin mMladjenovic 00:29 11.06.2007

Уместо добродошлице,

ја сам познат по томе што када уђем у посед неког домаћина као ово овде, кажем му све шта мислим о њему...

а мислим о Беби да су јој ЛОНЦИ на старом БЛОГУ често били прљави и неопрани.

у преводу била је лоша домаћица, за то је често оптуживала мене, богами као да сам са њом живео у кући.

сваки мој коментар је нападала, тражила од модератора да ме стрељају за пример другим коментаторима.

дакле, могао би о Беби да пишем све док не одрасте, а како видим одрасла је и порасла, опаметила се, не тужи ме више судијама за прекршаје, зато нема смисла више писати, те овом приликом исто писање и приводим крају.
angie angie 00:41 11.06.2007

Re: Уместо добродошлице,

Babyly, sada mozesh da odahnesh, kad je stignuo mladja, to ti se rachuna k'o da ti je osveshten blog,
chestitam.
JJ Beba JJ Beba 00:43 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...

elem, imam veliki problem da odaberem od svega ponudjenog u raznim prodavnicama odece&obuce, sta treba/zelim da kupim jer - ima ga toliko mnogo!!!!!

ovaj stajling te reshava frustrirajuceg osecaja ambivalencije.......u savkom drustvu si rado vidjen gost....:))


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:13 11.06.2007

Re: Уместо добродошлице,

u jeeee!!!!! kako mladja meni sve po spisku, a? mi smo to ko klinci pricali kad neko nekoga pljune onako 'dubinski', kazemo 'zalepio mu shlajmaru' cek da se malo umijem a i da properem lonchice kad sam vec i zvanicno domacica )))

mislim da je mladja, MM, kakovecsvene, potpuni, jedini i neprikosnoveni kralj bloga b92. coveku sa toliko strpljenja i upornosti prosto moram da skinem kapu. jel' mladjo, da nam kazes, koliko si nickova imao do sad? mislim, to pitam da znam samo koliko su te puta banovali kakva posvecenost. to je za respekt, nema sta.

ovu sliku sam jednom dobila od zoxa (a preko posrednika), sad je saljem mladji!

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:20 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...

))))
:-******
;;;;;-))

a pazi ovu...


a u stvari se ja jako pitam zasto ne mozemo svi da smo stalno golisavi? meni bi to bilo najbolje. i pazi koja usteda kinte...
JJ Beba JJ Beba 01:37 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...

i pazi koja usteda kinte...

patotikaem. A kad prigusti, brzo kod nje, uvek se nadje neshto otkacheno...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:40 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...

a da usteda bude potpuna, pravimo sesirice od starih novina, kao galijano.
angie angie 02:05 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...



pa ako bash moram da biram...
JJ Beba JJ Beba 02:11 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...

Tako je Bol. Etichka potrosnja. Pozdrrrravljam
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:27 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...

a moze i ovako. samo sesir, cipele i parfem.

JJ Beba JJ Beba 02:43 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...

moozeeeee. goji, al ne deblja...:))
aleksandrina aleksandrina 04:22 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...

jaoo, koji li je parfem?
k'o da joj je ostao trag od kupaceg...
Milan Novković Milan Novković 19:00 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...

...da usteda bude potpuna...

Ovo dole nisu stare novine, ali ušteda jeste, pošto se radi o "heritage" (recycled koža, skaj, ...) seriji, misty gold primerak, npr, a i ne mora da se obnavlja posle svake kiše :)

Izvađen gore-desno kec (ili levo, zavisi od političke orijentacije) je isto tako cost-efective modni detalj - jeftin a dugotrajan :)


Jelena Krajšić Jelena Krajšić 20:58 11.06.2007

Re: U ime dobodoshlice...

E pa ne možemo da budemo golišavi zato što je hladno.
I treba da ispoljimo emocije:

Vlasta Vlasta 06:30 11.06.2007

Bebo

sinoc ne uzmogoh da ti kazem velkom jer svaku noc imam problem da se nakacim na internet, jezivo mi puca veza i sporo se sve otvara i poludecu. ..Meni je skroz dobro sto sada i ja mogu da pisem, e tebi?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:20 11.06.2007

Re: Bebo

pa nije lose ali je malo obavezujuce. malo smo sad rashtrkani, a? svi smo kao blogeri, nije ko pre, svi odemo kod jelene ili kod srdjana pa trol do zore! eeeee, to su bili dani
gordanac gordanac 10:31 11.06.2007

beba u modi

Dinko Tucaković kaže: "Izgleda da se svakih dvadeset godina reciklira slava ovog filma: osamdesetih su Idoli napravili rimejk pesme iz filma Devojko mala, što je mu je opet vratilo medijsku pažnju, a ove godine su klinci iz B2-92 izabrali Bebu Lončar za najbolju ribu XX veka."


citat je "iz linka", godina 2000.


Ima tako stvari, događaja i ljudi zbog kojih je morala biti smišljena reč "evergreen" koju svi razumeju, čak smatraju rečcom sopstvenog jezika.

Od dece sam, kao komentar na film "Ljubav i moda" čula i sledeće "kakvi kraljevi!", "klasika!", "najbolja stvar za nedelju popodne!"

A "Devojko mala" ima se u raznim verzijama...

p.s. meni drago jako što su Bebu Lončar ocenili kako je stvarno zaslužila! :))
a, je l` se seća neko Špele Rozin?
troll-on! :))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana