Društvo| Sport| Zabava| Život| Životni stil

G St P, for bright legacy

Time Bandit RSS / 22.03.2010. u 17:59

#4 UPDATE, St Pierre beats Hardy @ UFC111 Welterweight champion Georges St Pierre je odbranio titulu u okršaju sa izazivačem Dan Hardy-em pobedivši na poene (avg 50:44). Dominirao je u svih pet rundi prvenstveno u parteru, a Hardy je parirao koliko je mogao i znao. GSP je nametnuo borbu u parteru, deset puta je oborio Hardy-a tokom meča, i time potpuno onemogućio protivničke  stand-up napade.

Hardy je u odnosu na predhodne GSP-eve izazivače prikazao daleko više sposobnosti i kuraži u oktagonu. Dva puta je izbegao rvačke zahvate koji vode predaji, i ostao je ravnopravan borac do samog kraja onemogućivši GSP da spektakularno trijumfuje.

#3 UPDATE

- GSP tim uspešno završio pripreme za odbranu titule 

- Prijateljska podrška Tito Ortiz-a

- Matt Serra savetima pomaže Hardy-ju u finišu priprema 

Georges St Pierre je uspešno priveo kraju pripreme za predstojeći okršaj sa Hardy-em u svojoj bazi gym-u 3 Star u Montrealu, Kanada. Prpremama je rukovodio vrlo iskusni trener Firas Zahabi, uz stručnu pomoć kondicionih trenera kao i specijalista za Muay Thai i boxing.

Čini se da su atletski potencijali GSP na vrhuncu, kao i da je tokom priprema dosta vremena posvećeno pariranju  stand-up napadačkom stilu protivnika. U par zadnjih borbi primetan je uticaj Muay Thai-a tehnike kod GSP, i to se posebno vidi u kraćim i bržim rear round udarcima nogom kao i korišćenju kolena i laktova u klinču, kao i na podu.

Sudeći po temama  izabranim za treninge čini se da ćemo nešto od toga i videti u okršaju sa Hardy-em, kolena pod uglom od 45 i laktove na polu-distanci kao i klinču, udarce nogom ako situacija, tj, Hardy to dozvoli, i na kraju neposredno posle uspešnog kontranapada snažno rušenje na pod.

Tokom priprema primećen je GSP-ev kolega iz UFC i prijatelj Tito Ortiz koji je i sam uzeo učešća na par treninga.

Matt Serra pomaže Hardy-ju da dobije-izgubi od GSP-a 

Matt Serra je savetima i kraćim uputstvima pomagao Dan Hardy-u tokom njegovih priprema za okršaj sa GSP. Koliko se videlo to je prevashodno bila odbrambena tehnika BJJ u kojoj je Matt Serra vrlo dobar, a i imao je polovičan učinak u dva susreta sa GSP. Teško da je uspeo da prenese nešto više iskustva i mogućih slabih tačaka GSP Hardy-u tokom tih kratkih poseta, više je to bila psihološka podršku oponentu GSP-a.

Dan je na pripremama radio dosta na snazi, što će mu svakako pomoći u defanzivi na podu protivu iskusnijeg protivnika, kao i unapređenju kondicije i njegove odlične bokserske tehnike. Koliko će sve ovo što je pripremio biti dovoljno za okršaj sa GSP-em ostaje da se vidi sutra uveče u oktagonu...

#2 Update Pripreme StPierre-a ometa zgodna pevaljka

Georges Rush StPierre (Canada) se ozbiljno priprema za odbranu walterweight titule u UFC i to želi da uradi u velikom stilu:

"Ja imam sav novac, slavu, i sigurnost svake vrste, ali želim da zadržim glad za izazovima.. Ne borim se da postanem šampion, ja to jesam, borim se za prestiž i sportsko nasleđe. Želim da nekoliko sledećih borbi budu zapamćene."

Trenutno Rush je favorit i to 8:1 u odnosu na The Outlaw Hardy-a, međutim bio je favorit i to 11:1 pre okršaja sa spretnim Matt Serra-om koji ga je tada vrlo neprijatno iznenadio..GSP ima dobro mišljenje o Hardy-ju, kaže za njega da je dobar napadač koji reprezentuje u najboljem svetlu evropsku školu boksa, ali veruje da će u 25min (5x5min borbe za titulu, ostale 3x5min) uspeti da nadvlada tehnički do sada najboljeg protivnika.

Zadnju borbu GSP je imao sa Thiago Alves-om @UFC100 koga je tada pobedio na poene. Od tada dodao je par kilograma jer borci sa kojima je imao posla u zadnjih par okršaja imaju u  normalnom životu preko 90kg.

#1 Update  Dan "The Outlaw" Hardy going for knockout

Hardy (UK) je vrlo dobro raspoložen pred okršaj sa Georges Rush St Perre-om i najavljuje nokaut kao cilj plana borbe koji je pripremio specijalno za ovu priliku. Veruje da poseduje talenat i sportske mogućnosti kojima će dominirati u meču, i da je nokdaun GSP-a samo prirodan nastavak njegovih atraktivnih i napadačkih napora..

 

"Biće vrlo teško, jer je trenutno vrlo dobar i teško je boriti se protiv njega, ali sve što treba da uradim je da plasiram tačno jedan od mojih snažnih udaraca. Moj način borbe je napad, i on to dobro zna.. Zbog toga mislim da će on probati sa tehnikom u parteru da ostvari nešto više, ali ću ja nastojati da ga nokautiram."

Hardy će nastojati da ostane na nogama što duže, jer smatra da je njegova stand-up tehnika bolja od GSP-jeve i da je to odlučujuća razlika koja vodi ka pobedi. Takođe misli i da je GSP-ev uspeh posledica straha njegovih protivnika da se bore u parteru jer tada nisu u mogućnosti da plasiraju snažne udarce.

Hardy se zadnji put borio u UFC@105 protiv Mike Swick-a u Novembru prošle godine

 

########### 

Snažan, brz, tačan, i dobar u svim mogućim situacijama i pozicijama u oktagonu, su neke od odlučujućih karakteristika, koje u borbi stvaraju ubitačnu prednost, najboljeg P4P (pound for pound) Mixed Martial Arts (MMA) borca i UFC šampiona u welterweight kategoriji Georges St Pierre-a (GSP), znanog i kao Rush 19-2-0,. visokog 180cm i teškog oko77kg.

Konstantnost u pobedama, i najbolji rekord u istoriji UFC-a, je na kratko narušio spretni MMA borac Serra. Uporni i sistematični rad (od onih koji treniraju sa njim se može čuti da je čvrst kao stena) podržan prirodnim sportskim talentom omogućavaju GSP  šampionsko mesto u UFC, kao i druga sportska priznanja.

GSP ozbiljno razmišlja u prelasku u sledeću težu kategoriju, a što bi izgleda bilo radosno pozdravljeno od sadašnjih izazivača u welterweight kategoriji. Promena kategorije je više poslovna odluka promotera i onih koji brinu o prihodima, a za borca kao što je St Pierre prvenstveno veliki izazov i šansa za još bolje rezultate. 

UFC 111:      StPierre vs Hardy 

U Subotu 27-Marta St Pierre će pokušati da obrani titulu u welterweight kategoriji protivu izazivača Dan Hardy-ja 23-6-0 (1NC) 183cm 77kg. Atraktivni i napadački stil Hardy-ja ga preporučuje za dostojnog protivnika St Pierre-u, međutim George je u boljoj poziciji što se tiče svih elemenata borbre.

Hardy će najverovatnije pokušati da ostane na nogama što je moguće duže, i da proba nešto od svoje bokserske tehnike koju je do sada koristio. Ali GSP je dobar i u tom segmentu, posebno na većoj distanci ume da iznenadi supermen udarcima, a na kraćoj i srednjoj je vrlo dobar u praticipiranju protivničkih udaraca i izvođenju uspešnih kotranapada.

Hardy ima malo slabiji gard u osnovnoj poziciji, sa laktovima koji idu ka spolja,  i ostavlja nebranjenim bočne delove tela kao i deo stomaka. Dan-ova osnovna pozicija je nešto slabija, drži glavo prilično visoko i izbegava udarce jednostavnim pomeranjem glave unazad, ili se čak povlači korak unazad.  Ove slabosti protivnika Georges će najverovatnije iskoristiti za uspešan napad ili kontranapad ako odluči da zasniva borbu na slabijim stranama protivnika u stand-up poziciji.

U parteru GSP je svakako znatno bolji u poznavanju tehnike i nametanju stila koji može da mu pomogne u pobedi nad agilnim Hardy-em. Predpostavljam da će GSP, kao istinski šampion, ostati u stand-up borbi i parirati Hardy-ju sve dok to njegov protivnik bude želeo. Jednostavno rečeno nije dovoljno da GSP pobedi, nego Hardy mora da izgubi i to u onoj tehnici u kojoj je najbolji...

 



Komentari (7)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

chicadacha chicadacha 18:42 22.03.2010

Hmmm

najboljeg P4P (pound for pound) Mixed Martial Arts (MMA) borca

Da li je ovo pitanje ukusa...

Najbolji je, naravno, Anderson "Spider" Silva, čovek koji bi, vrlo verovatno, mogao biti šampion u čak tri težinske kategorije. Teži je od GSP-a 7kg. Borio se i u poluteškoj (93kg) protiv doskorašnjeg šampiona Foresta Grifina i u velikom stilu ga nokautirao. Da mu vladajući šampion u poluteškoj, "Dragon" Maćida, nije ortak kakav jeste, uzeo bi Spider i tu titulu. Možda će i biti prilike, ako "Šogun" Rua u revanšu dobije Maćidu. Promoteri (čitaj vlasnik UFC-a, Dana Vajt) upravo to ne žele...smanjiće se interesovanje u kategorijama koje kao šampion napusti Spajder.

Odmah do njega je još jedan "nepobedivi". Čovek bez i jednog poraza (zapravo, ima jednu prekinutu borbu, koja se broji kao poraz, zbog posekotine, gotovo na samom početku karijere i protiv beznačajnog borca). Reč je o Fedoru. Praktično ne postoji borac koga nije umlatio. Ostali su još aktuelni top 3 ili 4 borci u UFC-u. Doći će i oni na red...nadam se ne prekasno, jer godine idu
Time Bandit Time Bandit 18:45 22.03.2010

Re: Hmmm

Da li je ovo pitanje ukusa...


ne, nego poznavanja materije

Reč je o Fedoru


ovde nije reč o Fedoru, već o UFC MMA borcima...
loader loader 22:52 22.03.2010

Zar..?!

Šta je bre ovo?! Samo dva komentara do sada?!
Time, ovi momci iz posta deluju stvarno zastrašujuće. Razjurili pogledom svilene blogere, koji se radije druže u nekim kabinetskim temama, gde nema opasnosti od modrica :)
Time Bandit Time Bandit 03:51 23.03.2010

Re: Zar..?!

Šta je bre ovo?! Samo dva komentara do sada?!


Prema svecu i tropar, predpostavljam da Sv Pjer nije poznat domaćoj publici , kao i da ih ovaj tip prize fighting borbi slabije interesuje.
loader loader 10:16 23.03.2010

Re: Zar..?!

Čudno. Ovolika navala nasilja, bahatosti, grubosti... To bi trebalo da uveća broj onih koje privlače vesti iz borilačkih sportova (što ne znači da su ti sportovi samo drugi oblik tuče). Mada ima i druga linija logike - oni koji su naklonjeni fizičkimigrama i nasilju, slabije su su naklonjeni čitanju, a kamoli pisanju, pa samim tim ne dospevaju u komentare.
Time Bandit Time Bandit 15:40 23.03.2010

Re: Zar..?!

MMA,uslovno rečeno sport,a pre bi se reklo prize fighting, je kombinacija više borilačkih veština. Vrlo je brutalan, jer pored svih tipova borbi na podu, i kombat veština koje se tamo mogu koristiti (muay thai, kickboxing,itd), veličina rukavica ne omogućava efikasniju odbranu kao u boksu i primoravaju MMA borce na aktivniji pristup u napadu.

Zanimljiva je i kombinacija ovakvih privatnih udruženja - UFC, hotela - borilišta, TV kanala, kao i medija koje prate ove organizovane tuče.

Oni koji su naklonjeni fizičkom nasilju uglavnom ne treniraju ovakve sportove, jer je to izuzetno naporno i zahteva veliki trud i fokusiranost. Takođe u salama za trening teško je videti i vežbača preko 90kg...
Strongman Strongman 16:50 23.03.2010

Re: Zar..?!

Šta je bre ovo?! Samo dva komentara do sada?!



http://blog.b92.net/text/14649/Mixed-Martial-Arts-borba-nad-borbama/

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana