Mediji| Politika

svadbeni poklon

Biljana Srbljanović RSS / 29.11.2007. u 11:42
Pitam se, danima, čemu ovo zapljuvavanje na temu? Ljuba Živkov, redovni sagovornik Peščanika, kolumnista Vremena i TVB92, mi je konačno dao odgovor, u svom novom tekstu, koji, uz ljubazno odobrenje autora, poklanjam Blogomladencima, kao svadbeni dar.
E, da, ja i dalje čitam Vreme. Kao što i dalje gledam i slušam B92. I ne mislim da je sve to, djuture, prodato.
Vreme 882, 29. 11. 2007.
Lisica i ždral:
Ukor posle isključenja – Petar Luković
Protiv raspomamljenog periluka ustao je Sv. Kolegijum i svi vojno sposobni pripadnici Informativnog programa RTS-a

piše: Ljubomir Živkov

Toliko sam puta sa bolom i tugom gledao kako se Srbi dele da me je obuzelo blaženstvo kad sam video kako se medijska scena ujedinjuje u plemenitoj nakani da "Feralovog" dopisnika liši i tog posla u dijaspori.

Novinarska udruženja, kolegijumi, informativni programi, svi su digli glas protiv Perinog psovaštva (koje nije od juče, sotim gore!), spisateljskim poletarcima, blogomladencima za koje nisam nikad čuo, svima je puna pipa Petretovog zuluma: ako nismo doživeli katarzu nakon ratova u kojima smo i okrvavili ruke i dobili po njušci, sad smo kao jedan ustali u zaštitu bontona. Peri je još pre deset godina izrečena vaspitna mera doživotnog ostrakizma bez prava žalbe, e, sad mu je kaznu potvrdio srpski narod oličen u novinarskim udrugama te u samom Javnom servisu.

Srpski žurnalizam očvrsnuo je poput familije koja se vraća sa polugodišnjeg pomena: žali se još zbog gubitka, jer je nenadoknadiv, pa opet, grupa je vitalna i nikad ne bi cela da presvisne te se, ponekad i nepristojno brzo, re-konsoliduje, promeškolji se samo ona zna kako i, gle, mesto koje je već neko vreme bilo najslabije, a to je ono koje je zapremao pokojnik, biva ako ne popunjeno ono premošćeno zdravim porodično-plemenskim tkivom.

To se zbilo i s našom medijskom scenom, s tim što, slava Bogu, nismo imali smrtni slučaj nego smo se ujedinili oko nekoga ko je odavde uveliko izopšten. Zaista, zašto da ga ne raskomadamo, kad smo svi toliko pristojni i svileni! Najfinijim rečima uredno i marljivo, kao kućanica koja puni tikvicu po tikvicu, nadevamo mi bogougodnim rečima naše izveštaje, kolumne i druge koještarije, a grešnome Petru malo je što svakom svojom rečju vređa ćudoređe i što kvari omladinu, nego je jednog trudbenika medija nazvao saradnikom BIA-e!!!

Hteo sam da klevetničko delo potražim na internetu, ali ako sam dosad opstao kao slika i prilika neistraživačkog novinara, zar da to odbacim? Drugo, ili prvo, nije li svejedno ko sarađuje sa državnom bezbednosti!? Ako neko nije saradnik neka mu Služba izda ID with picture da nije pa neka taj sam tuži Ujedinitelja, mene ne sablažnjava mogućnost da neko krišom radi za tu preplaćenu i po meni nepotrebnu ustanovu. Ali, ako ipak imamo BIA-u, ako za njene glavešine i netajne službenike odvajamo od usta i ostalih delova tela, ako ona postoji za naše dobro – zašto je onda uvreda biti označen kao njezin tajni saradnik?! Ako neko treba da se nađe uvređen to je sama BIA koja sa svoje strane repom ne mrda.

&

Ruženje drugarica u tuđinskim novinama i na sajtu parlamentarne stranke već je nešto drugo. Mom se drugu učinilo da su dve voditeljke šefa njegove partije propustile kroz toplog zeca pa je onako uzrujan, na brzu brzinu, načinio njihove karikature. Ima Pera i jednu stalnu žensku mušteriju koju nema ko odozgo da brani jer je, gle, baš ona vrh brate, glavna je urednica najstarijeg lista na Balkanu. So, mogla se samo nadati da će kogod od analitičara kojima je "Politika" druga kuća u nekome od svojih proizvedenija potkačiti neugomonnogo Petrušku. Oko dveju drugonaruženih novinarki digla se, međutim, dževa. Nisu bile glavne urednice, pa ih je B92 uzeo u zaštitu. Dotle priča još čuva neku meru i neku formu. Ali tada se na ustanak protiv Pere kao da je Franjo Tahi na ustanak dižu udruženja, kvartovi, opštine, mreže, preambula Ustava, da bi mu coup de grace zadao Vajni servis koji se odrekao masovnosti i zaigrao na kartu stručnosti: protiv raspomamljenog periluka ustao je Sv. Kolegijum i svi vojno sposobni pripadnici Informativnog programa.

Nemam Perino ovlašćenje, ali bih rado bio njegov Đelić. Kako može Božuretak da se izvini čitavoj Crnoj Gori za mudroliju savetnika Simića a ja ne mogu da se izvinim dvema ili trima osobama (koje obojica poznajemo) zbog neljubaznog i netačnog opisa koji se potkrao starom vuku?! Da, baš mu se potkralo, pa tako jedno pedeset puta!!! Vi kako hoćete, ja radije mislim da mu se potkralo nego da je u pitanju zločinački umišljaj.

Naravno da je dosta municije na nj ispaljeno zato što je on zastava na zgradi LDP-a, pa ciljajući znamenje artiljerci rovaše i samo zdanje, ali je probudio i viteške porive koji su tak dugo bez polja rada. Vitez je naoružano stvorenje muškog pola koje brani ugroženu čast neke gospe, štiti dabome i vlastitu gospoju, ali to čini i običan papučić (birajuć manje zlo): istinska viteška strast razbuktava se pomoću apstrakcije, kad se ne boriš zato što su ti drage Danica i Olja, nego se jediš što su ugrožena ljudska, manjinska i druga Rasimom Ljajićem garantovana prava. Dakle, na Peru se obrušilo i srpsko viteštvo pri čemu su vitezovi zaboravili na ferplej, jedan na jedan niko nema sa Petrom nikakve šanse (baš zato što nemaš šanse trebaju ti alijanse).

Bez želje da ga požurujem u Aleju, Petra Lukovića smatram velikanom jugoslovenskog i srpskog tiska, razlikovao je i razlikuje dobro i zlo (talenat izuzetno redak u nas!), napisao je urnebesne tekstove; jeziku ne da nije naneo štetu nego mu je odao počast umnogome ga i unaprediv, a danas svako piskaralo koje eto ne psuje gleda na Peru kao na niže biće. Podsetio bih ga tj. Peru, baš me briga za piskaralo, na reči Ezre Paunda: "Nemojte previše k srcu uzimati kritiku ljudi koji sami nisu ništa značajno stvorili". Dakle, ako te napadnu NUNS i UNS, spoji to u jednu reč, NUNSUNS, izgovaraj ju više puta uzastopce menjajući samoglasnike, shvatićeš šta je unutra, možda će ti se od te mešavine i prispavati. Laku noć, druže




Komentari (153)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Srđan Kusovac Srđan Kusovac 11:57 29.11.2007

Blogomladenci

Dobila si preporuku al je molim te prosledi Ljubi. :)

Čitao tekst još pre tvog bloga, a sad ponovo onako uz kafu. Ljuba fenomenalan (kao i obično).

Ama ko su "spisateljski poletarci, Blogomladenci za koje nikad nisam čuo". (Ni ja nisam čuo, dodajem).

Šta ti misliš, na koga je Ljuba mislio? ;>
Nenad M. Nenad M. 12:39 29.11.2007

Re: Blogomladenci

Ama ko su "spisateljski poletarci, Blogomladenci za koje nikad nisam čuo"


Srdjane izgleda da se neko vec prepoznao!

Draga Biljana,

novopečeni blogomladenci na medenom mesecu, lezbejski par Jelena Milić i Jelena Karleuša aka "autentična srpska trandža", zahvaljuju vam na neočekivanom svadbenom poklonu


diskutant diskutant 13:27 29.11.2007

Re: Blogomladenci

svi znaju da je pera u pravu, samo niko ne zna da objasni zasto i oko cega je on to u pravu. koga to briga, ko ce time da se zamara jer, eto, pera razlikuje dobro i zlo, rekao nam ljuba, a ljubi se ima verovati. pa da ga kandidujemo, lukovica, za patrijarha?

elem, a da se ipak malo pozabavite pozadinom pre tapsanja lukovica po ramenu, jer ovako ispada da je sve maslo gebelsa, novog svetskog poretka i udbe, iako je pozadina obicno mnogo trivijalnija?
Lektorka Lektorka 14:04 29.11.2007

Re: Blogomladenci

diskutant
svi znaju da je pera u pravu, samo niko ne zna da objasni zasto i oko
cega je on to u pravu. koga to briga, ko ce time da se zamara jer, eto,
pera razlikuje dobro i zlo, rekao nam ljuba, a ljubi se ima verovati.
pa da ga kandidujemo, lukovica, za patrijarha?

ljuba rekao, jer je čitao peru. a da li je diskutant čitao peru?
što se kandidature za patrijarha tiče, ne mogu da se odlučim:
a) da dobijemo najopičenijeg i najpametnijeg patrijarha u istoriji pravoslavlja (ne samo srpskog);
b) da kandidujemo distutanta za patrijarha, a pera da napiše tekst o tome, sve vodeći računa o razlikovanju dobra i zla.
diskutant diskutant 16:16 29.11.2007

Re: Blogomladenci

Lektorka
ljuba rekao, jer je čitao peru. a da li je diskutant čitao peru?
što se kandidature za patrijarha tiče, ne mogu da se odlučim:
a) da dobijemo najopičenijeg i najpametnijeg patrijarha u istoriji pravoslavlja (ne samo srpskog);
b) da kandidujemo distutanta za patrijarha, a pera da napiše tekst o tome, sve vodeći računa o razlikovanju dobra i zla.

posto je dilema tako dramaticna, najbolje da kompromisno tebe predlozimo za patrijarsiju. gradjevinama ionako ne pada tesko nedostatak sive mase pa se nadam da nemas nista protiv. hvala na paznji.
pidola pidola 16:33 29.11.2007

Re: Blogomladenci


...večita dilema : biti u svojoj koži ili tuđoj sluzokoži ?????

covece u belom,zar neces ovo da prokomentarises? (izvinjavam se sto sam stavio znak pitanja,morao)
vidi koliko upitnika.
pidola pidola 16:38 29.11.2007

Re: Blogomladenci


gradjevinama ionako ne pada tesko nedostatak sive mase pa se nadam da nemas nista protiv.

cenis?
to iz iskustva?
diskutant diskutant 16:40 29.11.2007

Re: Blogomladenci

cenim da gradjevine nemaju sivu masu. ti iz iskustva smatras da je drukcije?
pidola pidola 16:46 29.11.2007

Re: Blogomladenci

ja cu te,onako iz iskustva,ostaviti da sam razmisljas.
diskutant diskutant 16:55 29.11.2007

Re: Blogomladenci

da.
pa, hvala puno, vec sam rekao sta mislim o tome, bez veze je da cekas da se predomislim.
neverlander neverlander 11:57 29.11.2007

Ko o cemu - baba o ustipcima!

---
Anahid Anahid 11:59 29.11.2007

Jes` vala....

:)
JJ Beba JJ Beba 12:01 29.11.2007

Re: Jes` vala....

Ljuba car!
mila mila 12:02 29.11.2007

Ložionica

Peraluk, odlično zvuči .Ujo ih je za oči skroz. Jedino ne razumem ko se venćao i čiji su svatovi. Priznajem nisam dobro pazila na času historije. Rekni mi Biljana ....
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:06 29.11.2007

Naravno preporuka

naravno...podrska Peri....& slicnomislecima, kojih nikada nije bilo mnogo!
poz
BKC
sabi sabi 12:19 29.11.2007

Ljubomir

Tekst odlican kao i uvek, uvek jedva cekam da slusam Retrovizor (primetila sam inace, da kad god moze pomene Ljajica, d..e mu je pomerao kad je ono pomagao Jovanki Broz) i citam Lisicu i zdrala. Svaka cast, Ljubomire.
David Icke David Icke 12:22 29.11.2007

Kako Gordan P. reaguje na tekst Živkova?

evo jednog primera:
gazza
Posts: 593
Joined: 10-October 07
Member No.: 143



"Postaje vec dirljiv pattern po kome svako ko izgubi tezgu na B92 stane u red da celiva Perinu kiticu.

Umoljavaju se Mira Bobic Mojsilovic i Irena Miskovic da pridju k tastaturi."


Šta li će sad mladenci da nam kažu? Celivanje kitice, da li je ovaj deminutiv jezik mržnje?


adam weisphaut adam weisphaut 12:25 29.11.2007

Re: Kako Gordan P. reaguje na tekst Živkov

Davide
Preduhitrili ste me
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 13:01 29.11.2007

Sjajan primer g. Icke

David Icke
evo jednog primera:gazzaPosts: 593Joined: 10-October 07Member No.: 143"Postaje vec dirljiv pattern po kome svako ko izgubi tezgu na B92 stane u red da celiva Perinu kiticu.Umoljavaju se Mira Bobic Mojsilovic i Irena Miskovic da pridju k tastaturi."Šta li će sad mladenci da nam kažu? Celivanje kitice, da li je ovaj deminutiv jezik mržnje?


Stil, nacin i jezik kojim se sluzi ovaj Gaza je apsolutno isti kao i Perin. Znaci da svako ko brani Perin stil i jezik(ukljucujuci i g. Zivkova) morao bi da brani i Gazin stil. A mi koji kritikujem to kod jednog imamo pravo da kritkujemo i kod drugog. Evo odmah kontraprimera kako to kaze veliki Nusic-Lukovic:

Sreću da je srpska Crkva odlučila da uzme stvar u svoje ruke, prekrati to sranje sa cunamijem i povede nas na pravi put masturbacije junačkom desnicom – obeležila je serija televizijskih «live» prenosa iz različitih kosovskih crkava ili Domova armije ili Domova garde gde smo noćima, umesto da na ekranu gledamo oralne porno-umetnice u očekivano gutačkim pozama, posmatrali predsednika Borisa Tadića kako se spušta na kolena da poljubi šaku vladike Artemija ili dobrog dr Kalašnjnikova kako sisa prste patrijarha Pavla, sve u ispravnom erotskom uverenju da je Crkva naš Sexualni Cunami, tko ne sisa, može da puši, izbor je svekoliko crkveni!

Postoje ovde medjutim, i "malecke razlikice". Ovaj jezik koristimo i svi mi kad pricamo masne viceve u kafani ili na privatnoj sedeljci. Pa i na raznim internet forumima na kojima se javljaju anononimni likovi ovo sve zvuci "nevino"(to sve zavisi od moderatora) ...

Problem je kad ovakav jezik i nacin javne komunikacije propagira jedna parlamentarna partija. Hm, ili mozda nije problem ako je cilj da od javne politicke scene napravimo birtiju?

I da, jos jedna "mala razilikica": Gaza je direktno uvredio nekoliko javnih licnosti ... pa se njihovi postovaci nerviraju a oni koji ih ne podnose/vole se u potaji smeskaju. A Pera je uvredio milione biraca i postovalca pomenutih politicara. I uvredio je milione vernika. A uvrede na verskoj osnovi/pripadnosti su nesto NEDOPUSTVIO ... posebno za politicku opciju cija je Pera perjanica ...

ps. Izvinjavam se nepoznatim mladencima sto se javljam na pitanje upuceno njima ... ja, kao i uvek, pisem samo u svoje ime (sta da radim kad nisam clan ni jednog tima ...
diskutant diskutant 13:56 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

moze li neko da se zakune da je gazza isto sto i gordan paunovic? recimo, u lukovicev dvogodisnji dohodak?


hvala.
Lektorka Lektorka 14:12 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

vasa:
Stil, nacin i jezik kojim se sluzi ovaj Gaza je apsolutno isti kao i Perin.

pa šta? ko sem tebe priča sad o stilu? ili spadaš u one koji kad ih zagrcne forma više ne vide sadržinu?
I uvredio je milione vernika. A uvrede na verskoj osnovi/pripadnosti su nesto NEDOPUSTVIO ... posebno za politicku opciju cija je Pera perjanica ...

milioni vernika ubijali i ubijaju u ime svoje vere. i to je svojevrsna uvreda, samo možda nije baš toliko strašna kao perin rečnik, tj. pardon, stil?
i molim lepo, da li ste čuli: POSEBNO LDP - naglasiću još jednom: POSEBNO!!! - nema pravo na vređanje po verskoj osnovi. ostali isto nemaju to pravo, ali malo manje.
jananderson jananderson 14:28 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

diskutant
moze li neko da se zakune da je gazza isto sto i gordan paunovic? recimo, u lukovicev dvogodisnji dohodak?


hvala.

Opa bato, da'l se otvara i kladionica na blogu? Ja tipujem iz nule u keca da je gazza diskutant(DB se podrazumeva)
ako izgubim, slobodno mi uzmite cetvorogodisnji dohodak
diskutant diskutant 16:01 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

aha, poslacu ti tekuci cim mi pokazes svoj godisnji prihod. moze se sasvim lako ispostaviti da tvoj dzeparac ne vredi truda, glupo je da ide na racun tvojih roditelja
diskutant diskutant 16:03 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

---
diskutant diskutant 16:03 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

--
diskutant diskutant 16:18 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

..
jananderson jananderson 16:24 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

diskutant
jananderson
diskutant
moze li neko da se zakune da je gazza isto sto i gordan paunovic? recimo, u lukovicev dvogodisnji dohodak?


Opa bato, da'l se otvara i kladionica na blogu? Ja tipujem iz nule u keca da je gazza diskutant(DB se podrazumeva)
ako izgubim, slobodno mi uzmite cetvorogodisnji dohodak




aha, poslacu ti tekuci cim mi pokazes svoj godisnji prihod. moze se sasvim lako ispostaviti da tvoj dzeparac ne vredi truda, glupo je da ide na racun tvojih roditelja

Dikutant, mislis da ako se ponovi nekoliko puta glupost postaje duhovita?
Od diskutanata dosadniji su samo diskutanti koji umisljaju da su duhoviti.
A da su diskutati glupi po difoltu, to valjda svi znaju, pa ti predlazem da smanjis dozivljaj sebe radi.
surabya johnny surabya johnny 16:40 29.11.2007

pretendent na Clanstvo ?



tko ne sisa, može da puši, izbor je svekoliko crkveni!
diskutant diskutant 17:08 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

jananderson
Dikutant, mislis da ako se ponovi nekoliko puta glupost postaje duhovita?
Od diskutanata dosadniji su samo diskutanti koji umisljaju da su duhoviti.
A da su diskutati glupi po difoltu, to valjda svi znaju, pa ti predlazem da smanjis dozivljaj sebe radi.

jananderson jananderson 17:13 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

diskutant
jananderson
Dikutant, mislis da ako se ponovi nekoliko puta glupost postaje duhovita?
Od diskutanata dosadniji su samo diskutanti koji umisljaju da su duhoviti.
A da su diskutati glupi po difoltu, to valjda svi znaju, pa ti predlazem da smanjis dozivljaj sebe radi.


Dobro je, vratio se diskutant svom osnovnom zanimanju.
Pozovi nekad na palacinke.
diskutant diskutant 17:30 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

janderson
Dobro je, vratio se diskutant svom osnovnom zanimanju.
Pozovi nekad na palacinke.

pidola pidola 19:21 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke


Problem je kad ovakav jezik i nacin javne komunikacije propagira jedna parlamentarna partija.Hm, ili mozda nije problem ako je cilj da od javne politicke scene napravimo birtiju?

A Pera je uvredio milione biraca i postovalca pomenutih politicara. I uvredio je milione vernika. A uvrede na verskoj osnovi/pripadnosti su nesto NEDOPUSTVIO ... posebno za politicku opciju cija je Pera perjanica ...

i cudis se i pitas se.
mislis da od javne politicke scene vec nije napravljena birtija?
da pluvanja,psovanja,samaranje,sutiranje novinara,pretnje i jos mnogo toga do sada nije bilo,a o lazima,koje nam ta politicka vladajuca scena svakodnevno plasira,necemo sada.
gde je za to kritika,mogla je i obicnim fonton,ne ovako boldovano?

taj isti pera je rekao da ga je sramota takvog recnika,ali je to jedini nacin,u ovoj vec iskrivljenoj zemlji,koji se cuje,da jedino tako neko reaguje.
i ne,pera nije uvredio kako kazes milione biraca,postovalaca tih politicara.
njih samo pokusava da probudi iz tog sna punog lazi,koje im je usadila vlast,da im otvori oci i pokaze da oni kojima veruju nisu to za sta se predstavljaju,da rade lose i za drzavu i za gradjene.

ali naravno,svako gleda na svoj nacin,kako hoce,kako njemu odgovara.
vinska musica vinska musica 19:43 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

diskutant
moze li neko da se zakune da je gazza isto sto i gordan paunovic? recimo, u lukovicev dvogodisnji dohodak?hvala.



Mogu ja. I, pride, da prilozim gazzin PM, u kome preko mene nesto porucuje Peri, a iz cega se eksplicitno moze zakljuciti da je „saglasan“ sa dodeljenim mu rl identitetom.

Diskutant, ne teraj me da to ucinim, jer nije pristojno. Dovoljno je da pitas svog „sticenika“ da li je to tacno.

Btw, zasto izigravas njegovog drvenog advokata, kada cak ni on ne pokusava da negira da je, glavom i stomakom, G.P. ?!
Domazet Domazet 19:50 29.11.2007

Posebno POSEBNO

Lektorka
pa šta? ko sem tebe priča sad o stilu? ili spadaš u one koji kad ih zagrcne forma više ne vide sadržinu? milioni vernika ubijali i ubijaju u ime svoje vere. i to je svojevrsna uvreda, samo možda nije baš toliko strašna kao perin rečnik, tj. pardon, stil?
i molim lepo, da li ste čuli: POSEBNO LDP - naglasiću još jednom: POSEBNO!!! - nema pravo na vređanje po verskoj osnovi. ostali isto nemaju to pravo, ali malo manje.
Pa ako neko uspostavi neprihvatljivost vredjanja po verskoj osnovi kao jedan od svojih kreda i onda krene da to propoveda iz dana u dan onda je za ocekivati da je za njega malo manje prihvatljivo vredjati po verskoj osnovi nego za neke druge. Tako da nisi u pravu ako je sustina propovedanja u kredu. Ako je, medjutim, sustina propovedanja u propovedanju onda eventualno odstupanje od sopstvenog kreda i nije tako strasno. I ti su u pravu. I da ti kazem p[ravo, ja vec izvesno vreme mislim da si ti u pravu. Ostaje samo da se vidi kjo se zagrcnuo formom.

A inace, bas me raduje ovaj tvoj podatak da nikada nijedan Lektor nije ubijao. I da ni sada ne ubija. Vrlo ohrabrujuce...
adam weisphaut adam weisphaut 19:58 29.11.2007

Re: Posebno POSEBNO

Prosto dirljivo: jedan ekspert za formu bez sustine brani drugog.
diskutant diskutant 20:10 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

Mogu ja. I, pride, da prilozim gazzin PM, u kome preko mene nesto porucuje Peri, a iz cega se eksplicitno moze zakljuciti da je „saglasan“ sa dodeljenim mu rl identitetom.

Diskutant, ne teraj me da to ucinim, jer nije pristojno. Dovoljno je da pitas svog „sticenika“ da li je to tacno.

Btw, zasto izigravas njegovog drvenog advokata, kada cak ni on ne pokusava da negira da je, glavom i stomakom, G.P. ?!

izvini, ko ovde izigrava drvenog advokata?

sto se cele ove price tice, odavno nisam video gadnije olajavanje od ovog koje je priredio PL. na jedan klik mi je od posla tako da mi nije tesko da ucestvujem, i uopste mi se ne ostavlja ova prica po strani, suvise ljudi moze da bude nasankano. smatram da ne treba tako da bude.
doktorka doktorka 20:35 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

diskutant
moze li neko da se zakune da je gazza isto sto i gordan paunovic? recimo, u lukovicev dvogodisnji dohodak?hvala.

pa pitaj gazzu, ne vrujem da se stidi svog baljezganja
milos g. milos g. 21:06 29.11.2007

Re: Kako Gordan P. reaguje na tekst Živkov

Postaje vec dirljiv pattern po kome svako ko izgubi tezgu na B92 stane u red da celiva Perinu kiticu.

quote]"Postaje vec dirljiv pattern po kome svako ko izgubi tezgu na B92 stane u red da celiva Perinu kiticu.
pa svaka mu je ..cast.Jos jedan govor ljubavi.a ja se pitao zasto Gordan P.?
sramota i za B92 a pre svega za jednog dj ,a a sada"nesto viseslojno jbt" sto bi Pera rekao.
Lektorka Lektorka 21:56 29.11.2007

Re: Posebno POSEBNO

domazet:
A inace, bas me raduje ovaj tvoj podatak da nikada nijedan Lektor nije ubijao. I da ni sada ne ubija. Vrlo ohrabrujuce...

ovo si ti u mom komentaru procitao? pa onda sve ono sto si pre toga napisao i nema sta da me cudi. a i ne cudi me, da se ne lazemo, jer dolazi od tebe. ostaje mi samo da se nadam da nisi i sam zaposlen kao lektor. ili ne daj boze kao novinar, to bi bilo jos gore.
Domazet Domazet 22:53 29.11.2007

Lektorka moja literarlna...

Lektorka
domazet:
A inace, bas me raduje ovaj tvoj podatak da nikada nijedan Lektor nije ubijao. I da ni sada ne ubija. Vrlo ohrabrujuce...

ovo si ti u mom komentaru procitao? pa onda sve ono sto si pre toga napisao i nema sta da me cudi. a i ne cudi me, da se ne lazemo, jer dolazi od tebe. ostaje mi samo da se nadam da nisi i sam zaposlen kao lektor. ili ne daj boze kao novinar, to bi bilo jos gore.
nesto si mi mnogo bukvalna. Literally. Ja ti ono rekoh vise u smislu biblijskog 'Neka se prvi baci kamenom...' A, opet, u smislu da ako ima nesto u cemu se jednoverci, mnogoverci, inoverci i ostali ne razlikuju, onda je to ubijanje. Pa je onda tvoje pravdanje Perinih bljuvotina time da su vernici ubijali, i ubijaju, u ime vere malo, da 'prostis, bljutavo. Eto, moze biti ti sada bude malo lakse da mi pratis tok misli.

A onda, opet, nesto se mislim. Moguce je da ovo moje objasnjenje nije uopste ni bilo potrebno. Moguce je da je sve bolje od gledanja u ogledalo. Pa i to da se namerno pravis, das kazem, sporija nego sto jesi.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:55 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

Logicna Musica
Mogu ja. I, pride, da prilozim gazzin PM, u kome preko mene nesto porucuje Peri, a iz cega se eksplicitno moze zakljuciti da je „saglasan“ sa dodeljenim mu rl identitetom.


Znaci Muvice ako ja tebi posaljem PM, u kome preko tebe nesto porucujem Peri, a iz toga se se eksplicitno moze zakljuciti da sam "saglasan" sa identitetom Vojislava Kosutince onda je to za tebe (Peru i sve slusaoce Pescanika) dokaz da se Kostunica javlja pod nikom Virtuelni Vasilije ... i da naravno radim za DB ... Svaka ti cast na mudrosti ...

Jedini nacin da se zna da je GP taj Gazza je da sam GP to javno prizna ... Gazza moze da priznaje sta god hoce ... Uostalom ako se radi o istoj osobi i ako ta osoba hoce da prizna svoj identitet onda nema razloga da to priznaje pod nickom a javno ne ...

pozz

ps. Ti sigurno mozes i da se zakunes i da je onaj dokument original iz americke ambasade ... i da nam dokazes to nekim PM od nicka "Americki Ambasador"?
diskutant diskutant 23:16 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

hajde vinska, objavi taj PM, sta cekas?
vinska musica vinska musica 23:28 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

diskutant
hajde vinska, objavi taj PM, sta cekas?


Znas dobro da necu da krsim pravila foruma, ali ne znam zasto ne proveris kod gazze da li mi je slao PM s porukom Peri, koja je bila komentar na Perin kontakt s njegovim /valjda/ pretpostavljenim. Btw, to mu je bio
savrseno nepromisljen potez. Mogao je Peru da zove licno i kaze mu sta ima, jer se godinama poznaju.
Ovako je svoj real identitet overio i kod mene. Bespotrebno.

Ovim zavrsavam dalju diskusiju na tvoju provokativnu prozivku, koja je, kao sto vidis, promasila cilj.
Lektorka Lektorka 23:34 29.11.2007

Re: Lektorka moja literarlna...

nesto si mi mnogo bukvalna. Literally. Ja ti ono rekoh vise u smislu biblijskog 'Neka se prvi baci kamenom...' A, opet, u smislu da ako ima nesto u cemu se jednoverci, mnogoverci, inoverci i ostali ne razlikuju, onda je to ubijanje. Pa je onda tvoje pravdanje Perinih bljuvotina time da su vernici ubijali, i ubijaju, u ime vere malo, da 'prostis, bljutavo. Eto, moze biti ti sada bude malo lakse da mi pratis tok misli.

A onda, opet, nesto se mislim. Moguce je da ovo moje objasnjenje nije uopste ni bilo potrebno. Moguce je da je sve bolje od gledanja u ogledalo. Pa i to da se namerno pravis, das kazem, sporija nego sto jesi.

ni najmanje nisam bukvalna, shvatila sam ja da ti pod "Lektorom" podrazumevas sve ljude od pera. ali moram da se pravim da sam sporija nego sto jesam, jer konkretni pera nije svaki covek koji pise, a ti izgleda nisi razumeo da ja govorim upravo samo o peri. je l' on nekog ubio? svojim recima? ma hajde! istresao je ponekog iz gaca, a koliko istinskog ucinka je to imalo, to proceni sam. ko zna, da se finije izrazava, da ne psuje i ne vredja, pa jos i da je vernik, mozda bi... eto, to isto domisli sam, ispred ili iza ogledala, vec gde se zateknes kad ovo budes citao.
za razliku od virtuelnog vasilija i njemu slicnih, mene perin nacin izrazavanja istina ne raduje narocito, ali nije u stanju ni da me sablazni ili ucini slepom za ono sto isti kaze.
odoh sad pred ogledalo.
diskutant diskutant 23:38 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

Znas dobro da necu da krsim pravila foruma, ali ne znam zasto ne proveris kod gazze da li mi je slao PM s porukom Peri, koja je bila komentar na Perin kontakt s njegovim /valjda/ pretpostavljenim. Btw, to mu je bio
savrseno nepromisljen potez. Mogao je Peru da zove licno i kaze mu sta ima, jer se godinama poznaju.
Ovako je svoj real identitet overio i kod mene. Bespotrebno.

Ovim zavrsavam dalju diskusiju na tvoju provokativnu prozivku, koja je, kao sto vidis, promasila cilj.


sta da proverim kod gazze, sta bre da ga pitam, da li je udbas? hoces li ovako uredno upucivati svakog citaoca ferala i internet-portala da se raspituje ponaosob? aj' cao, ni ja te ne bih vise zadrzavao.
Domazet Domazet 23:56 29.11.2007

'Ajmo treci put...

Lektorka
ni najmanje nisam bukvalna, shvatila sam ja da ti pod "Lektorom" podrazumevas sve ljude od pera. ali moram da se pravim da sam sporija nego sto jesam, jer konkretni pera nije svaki covek koji pise, a ti izgleda nisi razumeo da ja govorim upravo samo o peri. je l' on nekog ubio? svojim recima? ma hajde! istresao je ponekog iz gaca, a koliko istinskog ucinka je to imalo, to proceni sam. ko zna, da se finije izrazava, da ne psuje i ne vredja, pa jos i da je vernik, mozda bi... eto, to isto domisli sam, ispred ili iza ogledala, vec gde se zateknes kad ovo budes citao.
za razliku od virtuelnog vasilija i njemu slicnih, mene perin nacin izrazavanja istina ne raduje narocito, ali nije u stanju ni da me sablazni ili ucini slepom za ono sto isti kaze.
odoh sad pred ogledalo.
...nisam pod 'Lektorom' uopste podrazumevao sve ljude od pera. Mislio sam samo na one (nezavisno od profesije) sto su spremni da drugima drze moralne pridike a da pri tome sami sebi mnogo (sve) toga oprastaju. Ali ne ocajavaj, ima ovaj nas nesporazum i dobrih strana. Eto, recimo, ustanovili smo da se ne pretvaras...
Lektorka Lektorka 23:57 29.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

aj' cao, ni ja te ne bih vise zadrzavao.

bas si je domacinski ispratio, sad lepo mozes da se razbaskaris na blogu ko da si u svojoj kuci.
odoh i ja, da ti bude jos udobnije.
Lektorka Lektorka 00:06 30.11.2007

Re: 'Ajmo treci put...

...nisam pod 'Lektorom' uopste podrazumevao sve ljude od pera. Mislio sam samo na one (nezavisno od profesije) sto su spremni da drugima drze moralne pridike a da pri tome sami sebi mnogo (sve) toga oprastaju.

aaa, propovednici!
pa ok, bio je u pravu onaj bibilijski, da, kad je rekao da nema niceg novog pod suncem.
Ali ne ocajavaj, ima ovaj nas nesporazum i dobrih strana. Eto, recimo, ustanovili smo da se ne pretvaras...

ocajavanju uopste nisam sklona, to ovako da imas u steku jos jednu osobinu moje licnosti, pored tog nepretvaranja koje si uocio. ali tu pricu ces morati da nastavis u obliku monologa.
Domazet Domazet 00:28 30.11.2007

Opet nesporazum...

Lektorka
...nisam pod 'Lektorom' uopste podrazumevao sve ljude od pera. Mislio sam samo na one (nezavisno od profesije) sto su spremni da drugima drze moralne pridike a da pri tome sami sebi mnogo (sve) toga oprastaju.

aaa, propovednici!
pa ok, bio je u pravu onaj bibilijski, da, kad je rekao da nema niceg novog pod suncem.
Ali ne ocajavaj, ima ovaj nas nesporazum i dobrih strana. Eto, recimo, ustanovili smo da se ne pretvaras...

ocajavanju uopste nisam sklona, to ovako da imas u steku jos jednu osobinu moje licnosti, pored tog nepretvaranja koje si uocio. ali tu pricu ces morati da nastavis u obliku monologa.
...ja sam pricu zavrsio svojim prethodnim postom.
cnesko cnesko 00:29 30.11.2007

Re: Lektorka moja literarlna...

Izvinjenje za malo trolovanje:
E bre Domazet nisam te "citao" 100 godina ... malo osvezenje posle toliko jednoznacnih tekstova.
A ovde na blogu sve neki nadimci sa "starog" foruma B92 (jeste to je onaj gdje jedan Vladan dobije ulogu moderatora - zaposli vuka da ti cuva koze - sta znam mozda je i to necemu dobro).
Eto uhvatila me bila malo nostalgija pa svratih na forum B92 da vidim sta se tamo desava kad ono desio se ... Vladan (i druge blaze varijante LDPsvite kao moderatori).
A i diskutant je tu (na blogu) samo mi se cinilo da je on bio presao na horsku (neki bi rekli coporsku) stranu kad ono disonancija pa jos u odnosu na Vinsku (koja uzgred govori o drvenim advokatima i to bas u vezi Pere - copy-paste Feral Pera - i jos ponesto, pa moze i ... ajd da izaberem najbezalezniju varijantu ... vojnik o skracenju).
Eto sad zavrsetak trolovanja (grubog).

Sad na blago (trolovanje):
Ne znam ko je ovde gori oni koji "napadaju" Peru ili oni koji ga brane.

Prvi zbog njegovog prostakluka i otvorenog "govora mrznje" (a ja mrzim ovaj izraz - e kad se politicki komesari dohvate zvucnih rijeci i izraza pa onda udare po neprijateljima revolucije ... ko je (do)zivio zna na sta asociram pod uslovom i da je zdrav razum prisutan) koji prema komesarima to nije po definiciji, jer kako jedan od najvecih sinova nasih naroda i nar ... ma uhvati me flash-back mislo sam reci perjanica demokratije moze da mrzi i jos da primjenjuje govor mrznje. To po definicji nije moguce.
Pravila (definicija za sitnicave) govora mrznje PGM (narodski PS):
1. Perjanice demokratije ne mogu primijenjivati govor mrznje
2. Govor mrznje je ... (nevazno u kontekstu jer u sustini MI od slucaja do slucaja forumulisemo ovo pravilo kako NAM odgovara)
3. Ako prejanica demokratije ipak, pored svih mogucih pokusaja da se to drugacije nazove (tu vam se NVO sektor uvijek moze naci pri ruci), ipak u/od javnosti ocijeni da primijenjuje nesto navedeno u tacki 2 pogledati prvu tacku koja jelte posto je prva ima prvenstvo nad svim drugim.

Drugi zbog licemjerstva (jeste B92 vi ste tu negdje) jer su se bas sada sjetili da i oni spadaju pod tacku 1 po PGM-u.
E kako pisci PGM-a nisu predvidjeli tekucu situaciju da dvije perjanice pocnu da se malo manje vole i da odjednom oboje podpadaju i pod pravilo 2 i pod 1. Kako rijesti gordijev cvor?
Neko bi rekao macem dok bi oni drugi (prosvijeceni) "jednostavno" (jbga kad neko umisli da je Solomon ako vec nije Aleksandar) pokusali napisati pravilo "zaglavnje prvog pravila" koje bi glasilo:
Zaglavlja prvog pravila: Zabranjeno je osobama iz prvog pravila da se u medusobnoj komunikaciji koriste istim sredstvima kao u komunikaciji sa neprosvijecenima.

E sad kako ni ovo pravilo ne pokriva sve rupe (poziva se na pravilo koje dolazi kasnije = zacarani krug) jer se postavlja pitanje ko ima pravo da svrstava u perjanice ... a to se zna samo sto to mnogi nisu shvatili, onaj ko je jaci, sto bi u americkim filmovima rekli slijedite put novca=moci (ovde stvarno ne mislim na Miskovica jer je on sitna riba na spram faktora izvan drzave).

I nemoj sada neko da pokusava da trazi rupe u mom rezonovanju jer ih nema (pogledaj moje prvo pravilo).
Mala pomoc: Postoje i oni treci i cetvrti koje nisam spomenuo gore i vi koji bi to meni nabijali na nos (da su tu samo 2 grupe) vjerovatno niste u nekoj od izostavljenih grupa.
Kako ja to znam? Pa na osnvou mog prvog pravila.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 00:35 30.11.2007

Re: Posebno POSEBNO

Domazet je mislio na ovog Lektora, Haniballa
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:31 30.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

pidola
i cudis se i pitas se.
mislis da od javne politicke scene vec nije napravljena birtija?


U pravu si jeste. Pitanje je samo da li cemo se borimo protiv toga (kao sto radim ja ovom svojom kritikom) ili smo za za status quo (kao sto izgleda da si ti)..

pidola
gde je za to kritika,mogla je i obicnim fonton,ne ovako boldovano?


Mrzi me da trazim svoje postove, ali ja sam vec ovih dana apostrofirao neke od najistaknutijih promotera ideje "srpska politicka scena-birtija" kao sto su Seselj, Tijanic, Velja Ilic ... sto zanci da je kritika upucena i njima. Ali ne mogu valjda u svakom postu to da ponavljam? I ovo je uostalom tema posvecena PL ... ne misils da bih valjda na temi o Velji Ilicu branio njegov jos prljaviji istup prema Olji Beckovic?

taj isti pera je rekao da ga je sramota takvog recnika,ali je to jedini nacin,u ovoj vec iskrivljenoj zemlji,koji se cuje,da jedino tako neko reaguje.


Mozda za tebe sve sto Pera kaze znaci da je automatski u pravu ... za mene ne. Ovo isto moze da kaze i Seselj. Pa ako sto se ti slazes sa Perom tako se njgove pristalice slazu sa njim. A ovo Perino psovanje se cuje i izaziva reakciju samo onih "birtijasa" koji mu odgovaraju istom merom ...

Na mene, a ubedjen sam i na vecinu razumnih i pristojnih ljudi u Srbiji, ovo Perino "kurva, skot, mentalni bolesnik" izaziva samo otpor i to da ga ne shvatam ozbiljno. Pa cak nemam volju ni da citam takve bljuvotine dalje ... pa onda propustam i one eventualne poruke koje imaju svoj smisao i opravdanje ...

pozz
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:48 30.11.2007

Re: Sjajan primer g. Icke

Lektorka
milioni vernika ubijali i ubijaju u ime svoje vere. i to je svojevrsna uvreda, samo možda nije baš toliko strašna kao perin rečnik, tj. pardon, stil?


Wow,

zar ne primecujes da se u zadnje vreme zaleces vise nego najaktivniji partijski aktivisti (sto su, vidim, primetili i drugi ljudi)??? I sta hoces da kazes ovim gore? Da su uvrede na verskoj osnovi prihvatljive posto "milioni vernika ubijaju zbog vere". Kao da i milioni ateista ne ubijaju milione zbog raznih razloga ... Znaci svako moze da pljune svakog???

I sta si se uhvatila za "stil" kad znas da ja ne mislim na knjzevni (ili modni) stil ... nego na prihvatljivi i neprihvatljivi nacin diskusije/razmene misljenja/kritike? To sto je sadrzaj bitan ne znaci da forma u kojoj to izreceno nije bitna. Ako vec ne mozes, od silne pristrasnosti i zelje da pripadas onom Krasickinom "timu koji dobija", zamisli sebe u ovim nasim blogovskim politickim diskusijama: ti znaci ne vidis nista sporno da ti neko od onih koji se ne slazu sa tobom uputi Perine omiljene (dis)kvalifikacije kao sto su "kurva, skot, mentalni bolesnik"???

POSEBNO LDP - naglasiću još jednom: POSEBNO!!! - nema pravo na vređanje po verskoj osnovi. ostali isto nemaju to pravo, ali malo manje


Ovo je jasno i detetu u osnovnoj skoli, samo izgleda tebi nije. Evo da uzmemo tri opozicione partije: LDP, SRS i SPS. Ti mislis da neke od njih nisu POSEBNO odgovorne za zastupanje i propuste u tom zastupanju kad je recimo u pitanju liberalna ekonomija, ljudska/gradjanska prava??? I da se od svih ocekuje ISTO reagovanje ponasanje u tom smislu?

pozz
Dušan Maljković Dušan Maljković 12:25 29.11.2007

Blogomladenci blagodare!

Draga Biljana,

novopečeni blogomladenci na medenom mesecu, lezbejski par Jelena Milić i Jelena Karleuša aka "autentična srpska trandža", zahvaljuju vam na neočekivanom svadbenom poklonu, koji možda i niste nama namenili, ali smo ga mi zato najtoplije prigrlili. Znam, reći ćete -- pa gde su zaruke, kako to sve tako brzo, a ja ću vam odmah objasniti -- bila je to ljubav na prvi blog.

Budući da sam odgovorio u ime nas obe, možete dedukovati kako su u našoj vezi raspoređene polne uloge tj. ko je muško, a ko žensko. Upravo sa te muške, u JK "trandžirane" pozicije najavljujem vam i skorašnje znake zahvalnosti. U pisanoj formi, ne muzičkoj, ne brinite.

Do čitanja, pozdravljam vas uz svadbeni hit JK -- "Ženite se momci, ne čekajte mene".

Kiss.
Lektorka Lektorka 14:01 29.11.2007

Re: Blogomladenci blagodare!

u živkovljevom tekstu piše o blogomladencima:
"spisateljskim poletarcima, blogomladencima za koje nisam nikad čuo".
iz vašeg komentara čitam da se kao takav prepoznajete tek onda kada se jelena milić i jelena karleuša pretvore u vas.
Unfuckable Unfuckable 14:08 29.11.2007

Re: Blogomladenci blagodare!

"spisateljskim poletarcima, blogomladencima za koje nisam nikad čuo".


.
...čovek je možda štjeo reći "blogomladuncima" ?
adam adam 12:27 29.11.2007

Konacno...

pravi izliv neznosti na ovom mestu. Blogomladenci su "slikari naivci" u poredjenu sa odnosom koji su godinama gajili&razvijali&doradjivali&prosirivali sebi slicni,kazu nezavisni,kazu novinari.Razdvajanje Pere i Ljube bilo bi isto sto razdvajanje Ljube i Pere a kombinujuci slova njihovih imena da se dobiti i rec PRELJUBA.Ako bi nastavili igru kombinatorike imena dobijamo i sledece pojmove

Ljuba - Bulja

Pera- PARE.....

i sl.
Cenim Feralovog dopisnika i sam sam pisao kolumnu u tim novinama jos 1993 i jos iz Budimpeste gde sam se ugodno smestio na inicijativu vojne policije.I tada je Pera psovao,tada mu je takodje to stajalo al mu je verovatno stajalo jos nesto, sto mu eto danas ne stoji. Verbalna onanija je najpopularnija novinarska forma u danasnjim nezavisnim zavisnicima od onanije kojom se vise ne mogu sluziti.Pljuvanje bilo ono vulgarno,tecno,verbalno je kategorija imanetna svima nama koji nemamo sise-grudi-dojke.Ipak,ne mogu na isti nacin posmatrati zenu koja se sluzi ovim vokabularom,bio on Perin,moj ili Buljin u pokusaju.S toga bi mozda Pera kad zausti mogao da respektuje cinjenicu da se obraca zeni.Ne zbog vitestva,vise zbog uspomene,blagonaklnog secanja na vremena kada mu je pisanje bilo na drugom mestu.Kad je na prvom,bilo ono prvo...
surabya johnny surabya johnny 16:57 29.11.2007

Konashno...(???)

pretpostavljam da nam kao bivshi Feralov dopisnik /i to josh iz Budimpeshte!/ servirash ovde saznanja bazirana na lichnom iskustvu: dodatno verujem u tvoju analizu jer je tako veshto zamagljena: u fazonu, Pera je impotentan i zato se bavi zenama u novinama, jer je nemocan na nekim drugim poljima. O Zemljo, otvori se i progutaj me!

uostalom, onanija je vodjenje ljubavi sa nekim koga odistinski volimo, ne? zashto ne bi onda onanija kao ono prvo bila na prvom mestu?

savremena srpska kletva: dabogda ti se Pera bavio mamom u neovisnom tisku- ovo je opshte mesto, adame, tako da nema razloga da se uzrujavash.
adam adam 12:41 30.11.2007

Re: Konashno...(???)

Naravno da nema smisla da se uzrujavam,Pera se svim u zivotu bavi na svoj nacin.
Takticki i polovicno,deplasirajuci samu dubinu teme,jeftinim komercijalnim psovkama koje se svidjaju narodu,lako prodju i nemaju sustinsku vrednost. Nisam rekao da sam bio "dopisnik"iz Budimpeste,vec da sam pisao kolumnu??? S toga mogu da predpostavim da se iza tvoje bedne pojave krije novinar u Srbiji,samo oni ne razlikuju ove dve forme,brkaju ih i sa njima onanisu,odnosno,odistinski se vole..
Nisam rekao NIGDE da je Pera impotentan jer se bavi zenama u novinama.On je impotentan i kad se bavi PR-om za LDP.Impotentan je kad ozbiljnu i sustinsku temu prisilno obljubi i svede na mizerne vrednosti psovki.Naravno,tako je mnogo jednostavnije predstaviti viziju posmatranu kroz zamagljeno dno flase.Znaci,nisam potezao Perinu impotenciju vec Perino podcenjivanje njega samog i svodjene na vokabular koji kod moje majke ne bi prosao.Perinu IMPOTENCIJU jasnije si definisao ti primecujuci da bi Pera sa mojom majkom mogao da se bavi samo u neovisnom tisku.Ja bih tvojom mogao da se bavim na razne nacine i na razlicitim mestima,cak i da joj dam komercijalnu vrednost.Nisi svestan sta su sve ljudi u stanju da iznajme na sat. Takodje,ne mesam clanove Perine porodice u sitno prepucavanje s toga bi zamolio da niko ne mesa moju majku.
Savremena srpska kletva,nit je srpska,nit je kletva.Pera je svoje uhlebljenje u "neovisnom tisku"nasao u banalnoj konstrukciji pljuvanja svega onog sto se desavalo u Srbiji a sto "neovisni auditorijum"nije mogao da zna posto nas je razdvajao front.U zlo doba vratio se na teritoriju Srbije,preko Bosne,preko koje su presli svi pa na kraju i on.Kad ih je vec poterao maler stigao ih je na kraju i Pera.Banjalucki Reporter brzo je i jednostavno zamenio voljnim snosajem sa Zeljkom s Pinka tako da definitivno nije impotentan ako je to pitanje zapravo ono sto tebe licno muci.
Prica sa zenama i prica o zenama,mnogo je vrednija od svakog Perinog i Buljinog a evo i tvog (Perionog&Buljnog)teksta.Istina volim zene koje su vulgarne u onim situacijama u kojima to moze da bude inspirativno.Vulgarne muskarce koji se obracaju zenama nisam voleo ni kad je Pera voleo Zeljka,ni pre a ni posle toga. A ti,ovo shvati skroz licno,ma kako bilo opste mesto.
Covek u belom Covek u belom 12:28 29.11.2007

Pisanija

Dva teksta u dva dana. To bas ozbiljno krenula kampanja. Ako, ako i treba. Sad je biti il' ne biti, al' zamalo.
JJ Beba JJ Beba 12:42 29.11.2007

Re: Pisanija

Covek u belom
Dva teksta u dva dana. To bas ozbiljno krenula kampanja. Ako, ako i treba. Sad je biti il' ne biti, al' zamalo.

dobar lob, a?
Covek u belom Covek u belom 12:50 29.11.2007

Re: Pisanija

JJ Beba
dobar lob, a?
Lob? Moram priznati da ne razumem tu vasu korporativnu terminologiju .
jananderson jananderson 12:58 29.11.2007

Re: Pisanija

JJ Beba
Covek u belom
Dva teksta u dva dana. To bas ozbiljno krenula kampanja. Ako, ako i treba. Sad je biti il' ne biti, al' zamalo.

dobar lob, a?

jananderson jananderson 13:01 29.11.2007

Re: Pisanija

Covek u belom
JJ Beba
dobar lob, a?
Lob? Moram priznati da ne razumem tu vasu korporativnu terminologiju .

JJ Beba JJ Beba 15:55 29.11.2007

Re: Pisanija

Lob? Moram priznati da ne razumem tu vasu korporativnu terminologiju .

ja mislila tvoj nik ima veze sa tenisom, kad ono ti ispade pekar
:)
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:37 29.11.2007

preporuka

Bez želje da ga požurujem u Aleju, Petra Lukovića smatram velikanom jugoslovenskog i srpskog tiska, razlikovao je i razlikuje dobro i zlo (talenat izuzetno redak u nas!), napisao je urnebesne tekstove; jeziku ne da nije naneo štetu nego mu je odao počast umnogome ga i unaprediv, a danas svako piskaralo koje eto ne psuje gleda na Peru kao na niže biće. Podsetio bih ga tj. Peru, baš me briga za piskaralo, na reči Ezre Paunda: "Nemojte previše k srcu uzimati kritiku ljudi koji sami nisu ništa značajno stvorili". Dakle, ako te napadnu NUNS i UNS, spoji to u jednu reč, NUNSUNS, izgovaraj ju više puta uzastopce menjajući samoglasnike, shvatićeš šta je unutra, možda će ti se od te mešavine i prispavati. Laku noć, druže


živkov je genije. odličan tekst. kao i svaki.
Tibor Jóna Tibor Jóna 12:42 29.11.2007

Tikvice?

U najboljim tradicijama bloga pitanje:
Da li on to javni servis poistovecuje sa tikvicama? Pa jedno je biljka, a drugo ...

@bozuretak - roflmao. bas je bozuretak.

Bojsa Bojsa 12:55 29.11.2007

Re: Tikvice?

Tibor Jóna
U najboljim tradicijama bloga pitanjea li on to javni servis poistovecuje sa tikvicama? Pa jedno je biljka, a drugo


Kako jednoruki kuvar puni tikvice?
wk wk 12:54 29.11.2007

I ja čitam "Vreme"

I ja čitam "Vreme", iako mislim da se ono jeste prodalo.

Osim dobrog teksta vazda s pravom hvaljenog Lj. Ž., u "Vremenu" se ima, još što-šta pročitati:

U suštini, između Pere Lukovića i Velje Ilića nema neke razlike, samo što neki vole Peru a neki Velju

(podnaslov teksta Dragoljuba Žarkovića "Sukob na novinarskoj sceni: kako je Ljiljana Smajlović postala svedok saradnik", str. 4-5, broj 882 od 29. novembra 2007.)
jananderson jananderson 13:09 29.11.2007

Re: I ja čitam "Vreme"

U suštini, između Pere Lukovića i Velje Ilića nema neke razlike, samo što neki vole Peru a neki Velju

Pa sto se ne zamene ? Mislm da Pera bude ministar a velja nek malo pise za feral
mila mila 13:35 29.11.2007

Re: I ja čitam "Vreme"

Pera bi bio super ministar za dijasporu. Ko ne bi hteo da slusa, rekao bi mu sisaj i sve bi se svrsilo dobrosusetskim odnosima. Samo ne ynam kako bi Pera pristao da nosi kravatu i odelo svaki dan.
kapetan zagor kapetan zagor 13:15 29.11.2007

malo je redigovano

protiv raspomamljenog periluka ustao je Sv. Kolegijum i svi vojno sposobni pripadnici Informativnog programa.

ovde nedostaje deo teksta u kome se pominje jos jedan junak "Nenad Nesto" , to je urednicki kolegijum skratio da se ne bi ljuba sprdao sa svojim bivsim kolegom iz vremena.

da li je ljuba to odobrio drugo je pitanje i da li ce to opet u ovom nedlejniku izazvati nekakve "podele" rasprave i rastave tek cemo da vidimo

ako se to dogodi nikome nece biti dobro zbog toga
milos g. milos g. 15:42 29.11.2007

NUS

ovo
"Da, baš mu se potkralo, pa tako jedno pedeset puta!!! Vi kako hoćete, ja radije mislim da mu se potkralo nego da je u pitanju zločinački umišljaj".
...i ovo:
"Petra Lukovića smatram velikanom jugoslovenskog i srpskog tiska, razlikovao je i razlikuje dobro i zlo (talenat izuzetno redak u nas!), napisao je urnebesne tekstove; jeziku ne da nije naneo štetu nego mu je odao počast umnogome ga i unaprediv, a danas svako piskaralo koje eto ne psuje gleda na Peru kao na niže biće".

...je:dovoljno

Life on Mars Life on Mars 15:52 29.11.2007

Re: NUS

Jel Ezre Paunda nesto napisao o slucajevima kada se jedna zvezdica ispere i prolupa?
milos g. milos g. 16:44 29.11.2007

Re: NUS

Jel Ezre Paunda nesto napisao o slucajevima kada se jedna zvezdica ispere i prolupa?

I da jeste u ovom slucaju nema potrebe da se citira.
Lektorka Lektorka 22:01 29.11.2007

Re: NUS

Life on Mars
Jel Ezre Paunda nesto napisao o slucajevima kada se jedna zvezdica ispere i prolupa?

nije.
a nije ni ezra paund.
sad ti je valjda laknulo.
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:51 29.11.2007

Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitrovića

Petar Luković je legenda našeg novinarstva tokom burnih devedesetih XX veka.

Kada mu je Željko Mitrović, ratni profiter, postao poslodavac, Petar Luković se UPINKIO!

Ne može se biti i Tomas Man i Knut Hamsun. Take sides!
milos g. milos g. 16:50 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitro

Kada mu je Željko Mitrović, ratni profiter, postao poslodavac, Petar Luković se UPINKIO!

Upinkio se jer je "tipovani"Zeljko imao nameru da prosvetli u ocima "nove" javnosti svoju kucu licima iz NVOa
ili javnim licnostima kojima bi i uspeo u toj nameri.
Pera(kao i ostali)se nije dugo PINKIO(upravo zbog targetirane javnosti) al se nadam da je makar uzeo dobru kintu.
Exitus Letalis Exitus Letalis 18:01 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitro

Filip Mladenović
Petar Luković je legenda našeg novinarstva tokom burnih devedesetih XX veka.

Kada mu je Željko Mitrović, ratni profiter, postao poslodavac, Petar Luković se UPINKIO!

Ne može se biti i Tomas Man i Knut Hamsun. Take sides!



nije duhovito kao što nisu ni filipke.

vreme kada je pera luković bio protiv zločina i zločinaca, kako ti to zoveš generalno,
burne devedesete xx veka, nije prošlo, nikako. ako je rat završen, nisu zločinci pohvatani. čak su negovani.
samo bacis pogled na icty i vidiš da se iz burnih 90. rečnik nekako preneo u mirnu 2006. gde advokati
rušenje vukovara nazivaju oslobađanjem. znači 15. godina posle.
traje li traje i ne vidim da neko o tome piše makar i vidu filipki.

gardu cara lazara trenira jedan sa liste optuženih. ko piše o tome? sem pere, naravno.
ko je otišo u taj kamp da navata tog zlikovca?

i ja sam član nunsa i ne znam baš dal ću se zaržati.
nešto ne videh neko saopštenje protiv gazde od javnog servisa.
ni protiv kurira.
i neki članovi nunsa su u upravnim odborima firmi. valjda se zato i ne piše o lovi u tim odborima.
ko bi seko granu na kojoj sedi. ne piše se ni u vidu filipki.
a nije da ne pratim.

mnogo je gadnije sedeti sa ninom brajevićem u studiju, sa ratnih huškačem,
nego biti nekoliko meseci u pinku.
kome su legitimitet dali svi pre pere. čitav dos. nema tog majčinog sina
koji se nije zapljunio u tom studiju. mislim na političare.
i kod karića. opet mislim na političare.

al ok, samo da se reši slučaj luković i sve će biti ko u opereti.
Exitus Letalis Exitus Letalis 18:09 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitro

milos g.
Kada mu je Željko Mitrović, ratni profiter, postao poslodavac, Petar Luković se UPINKIO!

Upinkio se jer je "tipovani"Zeljko imao nameru da prosvetli u ocima "nove" javnosti svoju kucu licima iz NVOa
ili javnim licnostima kojima bi i uspeo u toj nameri.
Pera(kao i ostali)se nije dugo PINKIO(upravo zbog targetirane javnosti) al se nadam da je makar uzeo dobru kintu.



ma nažalost nije uzeo ni dobru kintu.
ne ume pera ko što umeju drugi novinari.
u diplomatiju, na primer.
bez gađenja.
i po neki književnik. isto bez gađenja.

ali filipke zna da je petar otišao tamo da bi nešto menjao, imao je takva obećanja.
čak se kratko vreme promenio i znak one fleke.
trebalo je to da bude nešto. al ne bi i petar ode.
a političari koji su mu odmah posle 5. oktobra dali legitimitet, mislim na pink naravno, ostali na istom.
pa i tamo gde se pišu filipke, pisao je i minimaks i ratko marković i ovaj i onaj odvde odande.
nema saopštenja o tome.
nema ni - ja neću s njim.
samo petar ne valja.
JJ Beba JJ Beba 18:10 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitrovića

Kada mu je Željko Mitrović, ratni profiter, postao poslodavac, Petar Luković se UPINKIO!

Ne može se biti i Tomas Man i Knut Hamsun. Take sides!

Šta ti znaš o tome? Koliki fini književnici & novinari & umetnici primiše silne novce kao nagradu od drugog ratnog profitera & Slobinog bizMismena Karića. Pera novac kao platu od Pinka prima javno, ne krije, ne mulja. Živi od toga.Pa šta?
Zulu Zulu 18:12 29.11.2007

sv Pera u svetoj misiji na Pinku

milos g.
Kada mu je Željko Mitrović, ratni profiter, postao poslodavac, Petar Luković se UPINKIO!
Upinkio se jer je "tipovani"Zeljko imao nameru da prosvetli u ocima "nove" javnosti svoju kucu licima iz NVOa
ili javnim licnostima kojima bi i uspeo u toj nameri.
Ti stvarno veruješ da bi Pera kod gazda Željka mogao da dovede ljude koji su redovno na B92?
Ne vole to narod da gleda, a Željko ne vole da pušta što narod ne vole da gleda.

Pera(kao i ostali)se nije dugo PINKIO(upravo zbog targetirane javnosti) al se nadam da je makar uzeo dobru kintu.

Zašto neko može da redovno gostuje na tom groznom B92, a ne može na roze Pinku? Javnost je ista.
Gosti bi bili isti. Govorili bi ono što su i na B92. U čemu je razlika? Sitna razlika je što Pink nije B92.
Na ružičastoj TV idu samo ružičaste emisije, ono što narod voli da gleda". Nema tu mesta za "izdajnike".

Uzgred, Pera više nije na Pinku? Da nije otišao i iz Skandala? Kakva mu je tamo bila misija?

adam weisphaut adam weisphaut 18:12 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitro

i ja sam član nunsa i ne znam baš dal ću se zaržati.
nešto ne videh neko saopštenje protiv gazde od javnog servisa.

Da ponovim da se ne zaboravi
http://www.nspm.org.yu/Komentari/2004tijanicmizo.htm
diskutant diskutant 18:28 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitro

Exitus Letalis
Filip Mladenović
Petar Luković je legenda našeg novinarstva tokom burnih devedesetih XX veka.

Kada mu je Željko Mitrović, ratni profiter, postao poslodavac, Petar Luković se UPINKIO!

Ne može se biti i Tomas Man i Knut Hamsun. Take sides!

nije duhovito kao što nisu ni filipke.

vreme kada je pera luković bio protiv zločina i zločinaca, kako ti to zoveš generalno,
burne devedesete xx veka, nije prošlo, nikako. ako je rat završen, nisu zločinci pohvatani. čak su negovani.
samo bacis pogled na icty i vidiš da se iz burnih 90. rečnik nekako preneo u mirnu 2006. gde advokati
rušenje vukovara nazivaju oslobađanjem. znači 15. godina posle.
traje li traje i ne vidim da neko o tome piše makar i vidu filipki.

pa to je, vidis, dosta zanimljiva tema. recimo, lukovic jednog lika iz b92 proziva za udbasa, docim je lukovic u vreme kada se taj lik iz b92 bavio poslom u rizicnoj novinarskoj kuci, vodio svoj privatni zabavni list. bome, i u vreme srebrenice je pera vodio svoj privatni, zabavni list. to nije nista nelegitimno, ali da sada on nekome spocitava ko je udba a ko okay je malo suludo.

drugo, kada neko 2001. o zeljku mitrovicu napise ovo, a vec 2002. napravi interviju sa istim tim zeljkom mitrovicem koji se po servilnosti granici sa intervijuima kakve su minovic i hadzi-antic pravili sa slobom, i to za BH-trziste gde se ista ona srebrenica sto ju je mitrovicu spocitavao i nalazi, dodjes do toga da se lukovic bas i ne libi da unovci svoj ugled i za parice opere tudju biografiju, niti da mu je narocito mrsko da bude na platnom spisku coveka kojeg je samo pre par meseci nazivao ratnim huskacem, rame uz rame sa mirjanom markovic i ekipom. ni to ne bi bilo nista strasno da se ne prica o nekom, kamo li najvecem stratistu u evropi nakon II svetskog rata.

gardu cara lazara trenira jedan sa liste optuženih. ko piše o tome? sem pere, naravno.
ko je otišo u taj kamp da navata tog zlikovca?

i ja sam član nunsa i ne znam baš dal ću se zaržati.
nešto ne videh neko saopštenje protiv gazde od javnog servisa.
ni protiv kurira.
i neki članovi nunsa su u upravnim odborima firmi. valjda se zato i ne piše o lovi u tim odborima.
ko bi seko granu na kojoj sedi. ne piše se ni u vidu filipki.
a nije da ne pratim.

mnogo je gadnije sedeti sa ninom brajevićem u studiju, sa ratnih huškačem,
nego biti nekoliko meseci u pinku.
kome su legitimitet dali svi pre pere. čitav dos. nema tog majčinog sina
koji se nije zapljunio u tom studiju. mislim na političare.
i kod karića. opet mislim na političare.

al ok, samo da se reši slučaj luković i sve će biti ko u opereti.

malo nervira sto ne-nuns-ne-uns ekipa sada tripuje specijalnu izuzetnost, kao, sve to smara i nema veze, give peace a chance, itd. a zapravo, ako je verovati prvom lukovicevom tekstu, nino brajevic je sitni patuljak spram jednog mitrovica u pogledu zlocinastva, za kojeg u drugom tekstu saznajemo da je, zapravo, simbol turbo-folka, ali i branilac rock'n'roll-a, ili da je vlasnik arhitektonskog dedinjskoh originala itd. hold your horses, mozda ti se i nino osladi nakon sto ga pera jednog dana opere kroz interviju.
new pony new pony 19:08 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitrovića

ajde da se odluci, da li se pera kamenuje zbog govora mrznje ili zato sto navodno radi na pinku. na primer da li je ok njegov govor mrznje ako ne radi na pinku.
i ajde da vidimo ko je sve od podobnih na b92 radio i radi na pinku... u julu... u spsu...
diskutant diskutant 19:25 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitrovića

nije poenta ni kamenvanje, niti neko nesto narocito ima protiv zajebancije. ali, dozvoli da moze imati protiv lazi i malignog olajavanja. ako lukovic zeli da radi za mitrovica to je njegova stvar, i to nas ne sprecava da uocimo da je tako; ali da iz takve pozicije deli moralne lekcije ili etikete -- pa, to je vec malo preterano.
new pony new pony 19:40 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitrovića

kapiram. znaci ako radi za pink ne moze da deli etikete.
dok na primer ako radi za pink moze da vodi kviz.
secam se vremena kada su ojalavani bili ojalavani recima - ako vas placa soros onda ste izdajnici.
razumem ja to zato sto i ja razmisljam tako nekako - ako vam je dobro, onda nista...
diskutant diskutant 19:52 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitrovića

new pony
kapiram. znaci ako radi za pink ne moze da deli etikete.
ma moze, zasto ne bi moglo? i ne samo da moze nego tako i jeste.

dok na primer ako radi za pink moze da vodi kviz.
secam se vremena kada su ojalavani bili ojalavani recima - ako vas placa soros onda ste izdajnici.
razumem ja to zato sto i ja razmisljam tako nekako - ako vam je dobro, onda nista...
ne bi ovde bilo puno zabune da sam lukovic drzi iole doslednu moralnu stancu -- ovako, prvo napada pink najgrdje moguce (ja mogu da kazem - s pravom), ali onda se nadje 's onu strnu' kao jedan od direktora bh-pinka. ocito da moze i to, ali da se takav proglasava za esenciju postenja, premudrosti, delitelja dobra i zla -- meni je to too much.

i sta imamo kao pricu - nije ni uzeo neke velike pare od pinka, sada valjda treba da zaplacemo sto se nije bolje iscenjkao? dakle, ja nemam generalno nista specijalno protiv ljudi koji rade na pinku, ali imam jezivi problem sa ljudima koji se kunu u jedno, da bi sutra uradili ono sto se juce cinilo nezamislivim.
new pony new pony 20:10 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitrovića

vazi diskutant. ja sam samo malo zbunjen oko svih tih sofizama. razmisljacu o tome.
a ti nemoj pobogu da imas jezive probleme. pametan si neki covek... ukljuci b92 sad ce veliki brat... sto se do juce cinilo nezamislivim...
diskutant diskutant 20:26 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitrovića

new pony
vazi diskutant. ja sam samo malo zbunjen oko svih tih sofizama. razmisljacu o tome.
to je u redu, u redu bi bilo i da obnovis znacenje reci sofizam.
a ti nemoj pobogu da imas jezive probleme. pametan si neki covek... ukljuci b92 sad ce veliki brat... sto se do juce cinilo nezamislivim...
a da me ipak nisi pobrkao sa nekim, recimo, svojim ukucaninom? ne zbog velikog brata, vec zbog deljenja saveta sta da radim i tako-to...
doktorka doktorka 21:12 29.11.2007

Evo sta o svom radu na Pinku

( onda, ne sada ) kaze Pera licno:

“ocigledno je da pink nije ono sto je bio pre deset godina... a da je tako govori i emitovanje vin-a za kojeg na pinku ima mesta. malo je blesavo da pink posmatras samo kroz grand (koji nije cak ni pinkov program, nego iznajmljen termin), mada je to najlakse i onako najzgodnije. Sto se ne uhvatimo serije Desperate Housewives, recimo? Moj rad na pinku vezan je za medijsku koordinaciju uglavnom u BiH... i saradnju s ex republikama, a ne direktno za program....Dakle, nije sve tako crno/belo kao sto ljudi obozavaju da misle”


http://forum.b92.net/index.php?s=1e953ac2cdfc1eebba530a3fbd17fb64&showtopic=23857&st=45
milos g. milos g. 21:13 29.11.2007

Re: sv Pera u svetoj misiji na Pinku

Ti stvarno veruješ da bi Pera kod gazda Željka mogao da dovede ljude koji su redovno na B92?
Ne vole to narod da gleda, a Željko ne vole da pušta što narod ne vole da gleda.

Ne mislim ja ne goje "Zeljko The tipovani" to mislio.

"zgred, Pera više nije na Pinku? Da nije otišao i iz Skandala? Kakva mu je tamo bila misija?"

Scandal je,ako je vec,najbolja tabloid novina.Ako si citao kolumnu Sir Olivera znas da su njegove kritike rezimu
sadasnjem,recimo,drugaliga,u odnosu na Lukovi Petra.Tako da je i tamo bio pa otisao ne bih se izjedao mnogo.
A pitanje ti je scandalozno maliciozno.
new pony new pony 22:39 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitrovića

pa to ti kazem, vidim da si ti bas neki pametan covek. pitacu onog njegosa za zofisme. izvini na intimnosti. moze i da ne diskutujemo. meni ok.
diskutant diskutant 23:47 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitrovića

da, i to je skroz ok, mada ti licno zelim da ne zuris u susret njegosu. ne znam koliko si informisan ali on vise nije medju zivima.
Lektorka Lektorka 23:54 29.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitro

ne znam koliko si informisan ali on vise nije medju zivima.

za ljubav tvoje informisanosti, na blogu komentarise neko pod nickom njegos. ili to znas, a ipak verujes da si duhovit.
diskutant diskutant 00:19 30.11.2007

Re: Petar pre Mitrovića i Pera posle Mitro

to je za mene novost, nisam bas redovan na blogu. ok, taj je sigurno ziv.
Filip2412 Filip2412 15:57 29.11.2007

boooooring...

meni forma zaista nije bitna, a vulgarnosti me emotivno ne pogadjaju cak su mi na momente simpaticne.
Medjutim, problm sa ovim Lukovicem i slicnima nije forma vec upravo sustina, koja je supljikava i poluprazna....

Formom duhovitog i ulicarskog napadanja vlasti zeli se zauzeti busija definitivno pametnijeg, 100% opozicionara sto valjda treba da odagna svu sumnju u necije stavove i u startu nam stavi do znanja nepobitno da je autor u pravu i tacka. Pa kako nije upravu kad kritikuje mrsku vlast? Valjda je to sasvim dovoljan preduslov da neko bude upravu, zar ne?

Ne samo to nego, na ovaj nacin se degradiraju i realni pokusaji da se kritikuje vlast... odelo klovna nikome ne donosi politicki profit na duze staze, osim ako vam ciljna grupa nisu ekstremni SRS glasaci
man ray loves me man ray loves me 16:14 29.11.2007

o motivu

I meni se cini da ono sto svrbi devedesetdvojku nije 'vredjanje' Olje B. i Danice V. (navodnici su zato sto smatram da one vredjaju NAS svojim 'radom' nesrazmerno vise), vec obavestenje da je njihov 'direktor za korporativno ko-zna-sta' ustvari db. To je ono sto trazi da se P.L. hitno ucutka, makar i u Hrvatskoj (iz Srbije su ga vec isterali). Uostalom o Olji B. on pise godinama, i to uvek na isti nacin.
Takodje ne verujem da je napad na Peru ustvari napad na LDP zbog Miskovica. Imam utisak da se napad na Miskovica vodi sa nekog mesta unutar vlasti, prvo zato sto LDP nema taj domet u medijima, a zatim zato sto je najglasniji tu bas b92, koji je DSS a ne LDP.
I na kraju pitanje koje me kopka vec neko vreme a na koje mozda ovde mogu da dobijem odgovor: Zasto jos uvek nismo culi u Skupstini 'rec ima Ivica Dacic, neka se pripremi Pera Lukovic'? Kako je doslo do post-izborne promene LDP liste?
Zulu Zulu 17:44 29.11.2007

B92 je DSS TV?

man ray loves me
I meni se cini da ono sto svrbi devedesetdvojku nije 'vredjanje' Olje B. i Danice V. ...vec obavestenje da je njihov 'direktor za korporativno ko-zna-sta' ustvari db. To je ono sto trazi da se P.L. hitno ucutka, makar i u Hrvatskoj (iz Srbije su ga vec isterali).

Ti znaš da on radi za DB? Ili veruješ PL na reč? Problem jeste što ga je PL optužio za to, a iz sasvim ličnih razloga.
On je PL prozivao na forumu zbog rada na Pinku i u Skandalu, što je nesporno. Ovaj ga je zauzvrat oklevetao.
Tebi je to OK?

Imam utisak da se napad na Miskovica vodi sa nekog mesta unutar vlasti, prvo zato sto LDP nema taj domet u medijima, a zatim zato sto je najglasniji tu bas b92, koji je DSS a ne LDP.

Znači, B92 je produžena ruka DSS-a, koji preko njega napada Miška? Zanimljiva ti je teorija.
Gde je tu LDP? Oni i DSS se u poslednje vreme napadaju čisto reda radi, da ne bude providno.
Ima tu nešto sumnjivo. Da li su i oni oruđe DSS-a? Mislite o tome!
Svašta ovde čovek pročita.
diskutant diskutant 19:42 29.11.2007

Re: o motivu

man ray loves me
I meni se cini da ono sto svrbi devedesetdvojku nije 'vredjanje' Olje B. i Danice V. (navodnici su zato sto smatram da one vredjaju NAS svojim 'radom' nesrazmerno vise), vec obavestenje da je njihov 'direktor za korporativno ko-zna-sta' ustvari db. To je ono sto trazi da se P.L. hitno ucutka, makar i u Hrvatskoj (iz Srbije su ga vec isterali). Uostalom o Olji B. on pise godinama, i to uvek na isti nacin.
Takodje ne verujem da je napad na Peru ustvari napad na LDP zbog Miskovica. Imam utisak da se napad na Miskovica vodi sa nekog mesta unutar vlasti, prvo zato sto LDP nema taj domet u medijima, a zatim zato sto je najglasniji tu bas b92, koji je DSS a ne LDP.
I na kraju pitanje koje me kopka vec neko vreme a na koje mozda ovde mogu da dobijem odgovor: Zasto jos uvek nismo culi u Skupstini 'rec ima Ivica Dacic, neka se pripremi Pera Lukovic'? Kako je doslo do post-izborne promene LDP liste?

a ono... tebi nije mrsko da pises na dss-udba-blogu, nemas s tim problem?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana