Društvo

Hiper Autoriteti, KONKURENCIJA, uvod

dragan7557 RSS / 19.07.2010. u 09:49

Čitanje ovog teksta zahteva slušanje hevi (teškog) Metala ili tehno "Muzike" iz najmanje tri zvučna izvora odjednom. Da muzika nigde drugde osim u vašim cenjenim, precenjenim ili necenjenim glavama uopšte ne postoji. je odavno eksperimentalno dokazano. Kad i kako će te tu činjenicu  Vi saznati ostaje da se vidi. Muzika je stvar percepcije koja ima nezgodnu osobinu da je vezana za ličnost.

Kao i sve na ovom svetu dualizma i konkurencija ima dva Lica, koje ima, tek kad se dobro zagledate, otkrijete, za čudo samo jedno naličje. U našim vremenima posebno zadnjih dekada prošlog veka "izronilo" je shvatanje da samo konkurencija (zove se još i utakmica) pomaže ljudima u tzv. boljem životu, (ne onom u kome, glumicu, glumi moja draga poznanica Lidija), već u onom Pravom.

Svakodnevno dernjanje o konkurenciji je zagadilo sve ljudske mozgove, pa reših da malo i o toj temi, naravno bez prozivanja meni milog druga nsarskog, kome spočitnuh da ga neću bez preke potrebe turati u naslove mojih Sočinjenija niti Omnia Opera poput "...Desiderii Erasmi Roterdami" na ovom svetu.

Da Bog nema konkurenciju u tome se sve tri velike vere slažu, Bog je jedan, ali samoprozvani Božiji predstavnici na ovoj planeti nikako da se slože, kao uostalom i oko drugih stvari, o kojima rečeni autoriteti polemišu odvajkada, pa kad civilizovana polemika  zakaže onda uz pomoć Svojih, dograbe toljage i batine (za tu i druge prilike iz Raja izašle, mada se meni čini da su isterane zbog konkurencije drugim batinama), pa raspale po onim "neposlušnim" zvanim za ovu priliku "nevernici" (u već spomenutog Jednog Boga) kako bi iskorenili neveru i zlo (pod zbirnim nazivom JERES), koja se u iste uselila. Borba do istrebljenja, reklo bi se, mada prema dosadašnjim milenijumskim iskustvima, posle određenog vremena  sve se završava, kao da ničeg nije ni bilo, počinje nova nadgradnja na starim premisama (čitaj masovnim grobnicama), koja naravno vodi u novu samoubilačku konkurenciju naravno bez učešća Jednog Boga, koji nikako da se odluči koji od ponuđenih naizgled konkurentnih produkta da prihvati kao konačni akt nabavke i sklopi kupoprodajni ugovor, koji bi omogućio na krv i nož zavađenim proizvođačima i prodavcima nastavak proizvodnje i prodaje, samo njihove robe ultimnog kvaliteta, dok bi svu ostalu robu ove vrste bacio, kako bi rek'o narod u zapećak a cenjeni Istoričari na bunjište Istorije.

Naravno cena ove konkurentske borbe su mora prolivene krvi (jebeš krv kad je konkurencija u pitanju), milioni mrtvih (u moderna vremena, razvojom tehnologije mahom civilnog stanovništva), razorena teškom mukom stvorena materijalna baza, i žestoko traumatizirani mozgovi ( pamet ili psiha) onih koji su imali sreću ili bolje rečeno nesreću da ostanu živi.

Svakako posle svakog ubijanja svojih bližnjih, preživeli se listom zaklinju da NIKAD VIŠE neće doći do njihove konkurentske sumanutosti, te da će započeti (to i rade) "novi" dijalog koji je uvek NOVI DIJALOG, koji će po ko zna koji put "sprečiti" nepotrebno nasilje sa smrtnim posledicama po milione (tokom Istorije žrtve se mere milijardama) masakriranih na divljački način ubijenih žena, ljudi i dece, koje su sami proklamovali za mile i drage. 

Posle izvesnog vremena, često tokom života jedne te iste generacije, konkurencija ove vrste, pravljena u nekada manifakturama, sada već fabrikovana na moderan industrijski način, sa primenom visokih i visočijih Tehnologija, samo u te svrhe (ratne) stvorene, uz pomoć drugih samo u te svrhe (ratne), razvijenih drugih tehnologija, udara u doboše i talambase, prizivajući Jedinog Boga na svoju stranu (naravno svaka strana na svoju) insistirajući na kupovini baš njihove pravoverne Robe, kvalifikujući sve druge robe iste vrste kao običan Bofl, kopiju, zaštićenu copyright pravima ili zakonima o Intelektualnoj Svojini, zahtevajući (od samih sebe...?!), Pravednu Kaznu za Jeretike koji su pokušali da kopiraju Jedinog Boga, i narušili pravila Konkurencije, koja su po tom pitanju reklo bi se, potpuno jasna.

U "modernom" svetu, gde informacije putuju brzinom svetlosti, "Armije" su ekipirane sa prijemnicima radosnih vesti izvesnog Rata protiv nemani neverništva u samo jednu verziju ponuđenog proizvoda. TV (Javni Servis) Radio (Javni Servis) i Internet (Javni Servis) nude Informacije o tome šta se dešava na polju ove, reklo bi se najvažnije, vrste konkurencije, uz prigodnu muzičku pratnju koja kako već rekoh postoji isključivo i samo u glavama onih koji su ubeđeni da "Mislim znači Postojim" se odnosi upravo na njih. 

Svaka vrsta odbijanja učešća u ovoj omiljenoj vrsti konkurencije se naziva Izdajom, i naravno nailazi na žestoku osudu Lica, bez naličja, koja iz nekih samo njima znanih razloga odbijaju da misle i postoje, kao sav drugi "normalan" svet, pa umesto toga biraju, kako drug nsarski lepo objasni, svoj put koji je prepun "sranja na sve, dok postoje" opredeljujući se za potpuno izbegavanje konformacije sa onim drugim.

Lica sa naličjima okreću po trenutnoj potrebi izazvanoj konkurencijom, Naličje ili Lice pa tako izbegavaju potrebu da misle i postoje, te bez osnova žive u uverenju  da je u pitanju potpuna istovetnost Lica sa Naličjem, dok je sve ostalo proizvod mišljenja sa postojanjem? Da između mišljenja i postojanja postoji neka veza je nepobitna činjenica, bar na nivou ljudi, dok bitno pitanje zašto "mišljenje" uništava postojanje, za sada ostaje nerešeno, kao i pitanje šta rečeno mišljenje ima protiv postojanja, pa mora svaki čas da ga uništava.

Lice i naličje jednog sveta koji za sebe tvrdi da Misli i postoji, koja prava drugim koji misle i postoje, žestoko osporava prvo pretnjom, a potom i  smrću.

Da pri tome se sve forme (biološke i druge), koje (bez osnova) predpostavljeno nemaju osobinu da misle, jednostavno ne postoje, ili im se negira postojanje jer opet predpostavljeno nisu u stanju da misle,  nije od značaja za Konkurenciju koja Misli, i koja je te forme Pobedila (čitaj porobila) , i nesmetano nastavlja nemilosrdno ih uništavanje ovih formi po pravu jačega koji se ponosi svojim misaonim procesom znači (?) postojanjem,  je vidljivo na svakom koraku.

Za forme koje "nemaju" sposobnost da Misle to ionako nije važno jer ko "Ne Misli znači i Ne Postoji". Lice i naličje koje od ova dva postoji odlučite sami.

 

cerski



Komentari (28)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sesili sesili 10:01 19.07.2010

Bog

Kada sam u jednom komentaru napisala da je Bog jedan, a religije različite, osudiše me blogeri. Kažu, to je moje mišljenje! Pa naravno, suludo bi bilo da ja to tvrdim. A sve JAVNE servise sam sinoć psovala kao kočijaš, kada smo igrali vaterpolo sa CG, kada se odlučivalo na peterce, a naš JAVNI servis furao Merimu Njegomir.
dragan7557 dragan7557 10:09 19.07.2010

Re: Bog

Kada sam u jednom komentaru napisala da je Bog jedan,

To stoji u "prembulama" sve tri vere.
a religije različite, osudiše me blogeri.

Dobro si prošla, samo verbalno nasilje, bez fizičkih posledica.

cerski
antioksidant antioksidant 10:09 19.07.2010

Čitanje ovog teksta zahteva slušanje...

dragan7557 dragan7557 10:24 19.07.2010

Re: Čitanje ovog teksta zahteva slušanje...

antioksidant

Vala baš prigodan klip, koji kako veljade nsarski, "zahvata skoro sve pod kapom nebeskom" razvoja "ultimne" forme ovde i sad.

Kraj nije dovršen al' biće, u Linearnom vremenu i zaguljenom, pardon zakrivljenom....etc.

Hvala, uz pozdrav,

cerski
antioksidant antioksidant 10:36 19.07.2010

...

Kraj nije dovršen al' biće

kraj je veoma simpatican (debeljko koji zaustavlja evoluciju)
natpis na majci:
i'm #1 so why try harder
:(
pozdrav
dragan7557 dragan7557 10:46 19.07.2010

Re: ...

i'm #1 so why try harder

Veni, Vidi, Vici. KRAJ.

cerski
babmilos babmilos 10:48 19.07.2010

Re: ...

i'm #1 so why try harder

to je verujem mislio i poslednji dinosaurus. to je ono najlepše u evoluciji: kad se najmanje nadaš, ko nagazna mina...
dragan7557 dragan7557 10:49 19.07.2010

Re: ...

babmilos
i'm #1 so why try harder

to je verujem mislio i poslednji dinosaurus. to je ono najlepše u evoluciji: kad se najmanje nadaš, ko nagazna mina...

Mutacija. (znak pitanja namerno izostavljen).

cerski
buba_truba buba_truba 11:16 19.07.2010

Re: Čitanje ovog teksta zahteva slušanje...

dragan7557
kako veljade nsarski

Bogami, "drug" nsarski je (čini se) ostavio podubok trag...
dragan7557 dragan7557 14:04 19.07.2010

Re: Čitanje ovog teksta zahteva slušanje...

buba_truba
dragan7557
kako veljade nsarski

Bogami, "drug" nsarski je (čini se) ostavio podubok trag...

Čini ti se, na mene malo toga ostavlja trag, ljudi, čak ni najbliži, nikada.

Na to naročito utiče intuicija da Vreme nije linearna pojava već dimenzija,

cerski
babmilos babmilos 10:24 19.07.2010

evo zašto

dok bitno pitanje zašto "mišljenje" uništava postojanje, za sada ostaje nerešeno,

zato što postojanje (tradicija) uništava mišljenje (različitost).
dragan7557 dragan7557 10:52 19.07.2010

Re: evo zašto

babmilos
dok bitno pitanje zašto "mišljenje" uništava postojanje, za sada ostaje nerešeno,

zato što postojanje (tradicija) uništava mišljenje (različitost).

Suprotno bi bilo:
'postojanje(različitost) uništava mišljenje (tradiciju)'.

cerski
babmilos babmilos 11:10 19.07.2010

Re: evo zašto

tradicija različitost oseća kao opasnost po sebe (što ona naravno jeste), i tako igranka počinje. komunizam je u rusiji uspeo iz dobrih razloga, isto kao republika u francuskoj, carska porodica ga je preterala; baš kao i (meni lično i sa ove vremenske distance neprežaljeno) antičko mnogoboštvo. prođe neko vreme, određena količina mrtvih, različitost postane tradicija, i sve iz početka. zato se i nije desio šesti oktobar, nije postojala različitost...
dragan7557 dragan7557 14:17 19.07.2010

Re: evo zašto

babmilos
tradicija različitost oseća kao opasnost po sebe (što ona naravno jeste), i tako igranka počinje. komunizam je u rusiji uspeo iz dobrih razloga, isto kao republika u francuskoj, carska porodica ga je preterala; baš kao i (meni lično i sa ove vremenske distance neprežaljeno) antičko mnogoboštvo. prođe neko vreme, određena količina mrtvih, različitost postane tradicija, i sve iz početka. zato se i nije desio šesti oktobar, nije postojala različitost...

Opisani proces nije večan i neće biti ni dugotrajan.



cerski
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 11:23 19.07.2010

Konačni obračun?

Da li se to ti, braćela 7557, pri kraju letnje serije postova,
prirpemaš da udariš na Vrhovni Autoritet, ili se to meni samo pričinjava?
dragan7557 dragan7557 14:11 19.07.2010

Re: Konačni obračun?

Vojislav Stojković
Da li se to ti, braćela 7557, pri kraju letnje serije postova,
prirpemaš da udariš na Vrhovni Autoritet, ili se to meni samo pričinjava?

Pa bračela No. 1. kada se završi letnja sezona odoh da bazam po mom omiljenom kontinetu Africi do početka a možda i do kraja Proleća, gde nema svuda Internet i virtualno žitije civilizacije.

Vrhovni Autoritet nisi pobliže definisao a ima dosta pretendenata na ovaj naziv.

cerski
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:22 19.07.2010

Re: Konačni obračun?

dragan7557


Vrhovni Autoritet nisi pobliže definisao a ima dosta pretendenata na ovaj naziv.

cerski


Pa, nisam mislio na blog b92, već na Nebeski Autoritet.
dragan7557 dragan7557 16:08 19.07.2010

Re: Konačni obračun?

Vojislav Stojković
dragan7557


Vrhovni Autoritet nisi pobliže definisao a ima dosta pretendenata na ovaj naziv.

cerski


Pa, nisam mislio na blog b92, već na Nebeski Autoritet.

Braćela, ja sa nebeskim autoritetima nemam problema, zbog uzajamnog respekta koji traje od kad trajem i ja, a po mom uverenju će trajati i posle moje smrti, isto kao i pre rođenja.

Druga je stvar sa samozvaninom ćerkom firmom nebeske centrale, koja od vajkada posluje po "licencnom" pravu.

cerski
sentinel26 sentinel26 22:22 19.07.2010

Re: Konačni obračun?

dragan7557
....., ja sa nebeskim autoritetima nemam problema, zbog uzajamnog respekta koji traje od kad trajem i ja, a po mom uverenju će trajati i posle moje smrti, isto kao i pre rođenja.
Druga je stvar sa samozvaninom ćerkom firmom nebeske centrale, koja od vajkada posluje po "licencnom" pravu.
cerski

Ako se slučajno predomisliš (u vezi nebeskog m-autoriteta) pročitaj prvo ovu otvorenu "amajliju" :

"Bog je Ljubav. Nesebična Ljubav.
I pre stvaranja sveta Bog Otac nije bio sam
(kao što to uče verske vodje Jevreja i muhamedanaca ),
nego je voleo Sina i Duha Svetoga.
A Sin je voleo Oca i Duha Svetoga.
Sveti Duh je voleo Oca i Sina.
To znači da je Bog Ljubav od večnosti, ne samo u vremenu.
Sveta Trojica služi nam za primer kako i mi, ljudi,
koji smo stvorene ličnosti, i različitosti po narodnosti
i obrazovanju, možemo uz pomoć Božije Ljubavi da postanemo
jedno bogočovečansko Telo, tj. Crkva, a da pri tom sjedinjenju
ne izgubimo posebne odlike svake ličnosti."


No, ako se odlučiš za "zemaljski autoritet" (ne mislim na ćerku firmu ) onda ću ti ja "preporučiti" nešto drugačiju "amajliju"...

Neka te ne zbunjuju oni koji misle da na Blogu boravi Bog ( makar povremeno )...

To su samo narečeni ćate
Koji misle da mogu slobodno
Svakad i svakoga da mlate
Naročito kad ostanu bez plate
.............................
dragan7557 dragan7557 08:52 20.07.2010

Re: Konačni obračun?

"Bog je Ljubav. Nesebična Ljubav.
I pre stvaranja sveta Bog Otac nije bio sam
(kao što to uče verske vodje Jevreja i muhamedanaca ),

Kao poznavalac Gnostike mogao bih da istaknem argumente protiv ovih teza, ali mislim da to ne bi doprinelo ama baš ničemu a najmanje shvatanju religije onih koji u u vremenskoj dimenziji bili "bliže" Bogu od nas.
možemo uz pomoć Božije Ljubavi da postanemo
jedno bogočovečansko Telo,

Ovakva "materijalizacija Boga" bi u nekim društvima bila Jeres, osim ako se pod bogočovečanskim ne podrazumeva odnos (čitaj odanost) sa bogom Kapitalom i njegovom emanacijom Profit. Naravno onda smo svi Savaoti, Zabaoti ili Jaldabaoti, već po izboru jednog od tri Imena za istu pojavu.
Neka te ne zbunjuju oni koji misle da na Blogu poravi Bog ( makar povremeno )...

Naravno da me ne zbunjuju što je naglašeno u mom drugom odgovoru niže.


To su samo narečeni ćate
Koji misle da mogu slobodno
Svakad i svakoga da mlate
Naročito kad ostanu bez plate



A i opis ti je dobar.

cerski
Voja Radovanović Voja Radovanović 12:09 19.07.2010

blog

Mislimo da postojimo...a postojimo da ne bi mislili...(ili bar tako od nas očekuju)...pozz Dragane...
dragan7557 dragan7557 14:13 19.07.2010

Re: blog

Voja Radovanović
Mislimo da postojimo...a postojimo da ne bi mislili...(ili bar tako od nas očekuju)...pozz Dragane...

Nažalost ili na radost, mi kao dobri podanici uvek ispunjavamo očekivano.

I tebi srdačan pozdrav Vojo,

cerski
Voja Radovanović Voja Radovanović 15:58 19.07.2010

Re: blog

Setih se još nečega kad smo već kod autoriteta...Mislim da je dobar primer autoriteta...kada policajac ne sme da zaustavi crni džip koji je prošao na crveno...nego mu se još pokloni...a loš primer je kad kontrolor udje u autobus...a pola putnika ga ignoriše i neće da pokaže kartu...i tako...ima još tih primera autori teta i teča...pozz...
dragan7557 dragan7557 16:11 19.07.2010

Re: blog

Voja Radovanović
Setih se još nečega kad smo već kod autoriteta...Mislim da je dobar primer autoriteta...kada policajac ne sme da zaustavi crni džip koji je prošao na crveno...nego mu se još pokloni...a loš primer je kad kontrolor udje u autobus...a pola putnika ga ignoriše i neće da pokaže kartu...i tako...ima još tih primera autori teta i teča...pozz...

Vrsni primeri, nema šta.

Familijarni srodički odnosi tetaka i teča.

pozz,

cerski

nsarski nsarski 14:54 19.07.2010

Hvala za

bez prozivanja meni milog druga nsarskog, kome spočitnuh da ga neću bez preke potrebe turati u naslove mojih Sočinjenija niti Omnia Opera poput "...Desiderii Erasmi Roterdami" na ovom svetu.


Uzgred, Opera Omnia se odnosi na iscrpnu zbirku Ojlerovih tekstova. Jos nisu svi izdati. Kao sto znamo, Ojler je bio prolific writer pa su potrebni vekovi da se sve to sakupi i objavi...
Za mene je Ojler hiperautoritet. I danas MAA ima kolumnu Kako je to Ojler uradio koju srdacno preporucujem.
dragan7557 dragan7557 15:07 19.07.2010

Re: Hvala za

nsarski
bez prozivanja meni milog druga nsarskog, kome spočitnuh da ga neću bez preke potrebe turati u naslove mojih Sočinjenija niti Omnia Opera poput "...Desiderii Erasmi Roterdami" na ovom svetu.


Uzgred, Opera Omnia se odnosi na iscrpnu zbirku Ojlerovih tekstova. Jos nisu svi izdati. Kao sto znamo, Ojler je bio prolific writer pa su potrebni vekovi da se sve to sakupi i objavi...
Za mene je Ojler hiperautoritet. I danas MAA ima kolumnu Kako je to Ojler uradio koju srdacno preporucujem.

Fala,fala na saradnji.

cerski
sentinel26 sentinel26 21:57 19.07.2010

Šta je sa "ucenjenim" glavama?

slušanje hevi (teškog) Metala ili tehno "Muzike" iz najmanje tri zvučna izvora odjednom. Da muzika nigde drugde osim u vašim cenjenim, precenjenim ili necenjenim glavama uopšte ne postoji. je odavno eksperimentalno dokazano. Kad i kako će te tu činjenicu Vi saznati ostaje da se vidi. Muzika je stvar percepcije koja ima nezgodnu osobinu da je vezana za ličnost.

Da li ovo važi i za njih.. ?

Mislim na percepciju muzike... Kada je glava ucenjena onda je tijelo bez glave, pa mi ovo "vezivanje" postaje nejasno...

Nijesam muzički strušnjak ali sam čuo da i medju b/l/ogovima ima ucjenjivanja...
blogo-muze poskupjele ... Svakakvi tračevi se "muvaju"...

dragan7557 dragan7557 08:23 20.07.2010

Re: Šta je sa "ucenjenim" glavama?

. Kada je glava ucenjena onda je tijelo bez glave, pa mi ovo "vezivanje" postaje nejasno...

Odnos "glave" i tela je sa materijalizmom postao do te mere konfuzan da se glava odvojila od tela (ucenom=indoktrinacijom) i izgubila svaku vezu kako sa telom tako i sa duhom. Jebiga izgleda komplikovano ali trba biti mistik kako bi se to shvatilo.

Pošto je teško, (Kardinal Vojtila kao i drugi je to godinama pokušavao da shvati), shvatiti da glava i telo predstavljaju integralnu celinu došlo je do "razdvajanja"
koje još traje.

Čelokupan materijalizam nije ništa do pokušaj jednoumlja koje eskalira u našem vremenu i prostoru. Duh je bačen u zapećak, duša oglašena mrtvom a ostatak se pretvorio u olupinu koja svoje vreme troši linearnim pravcem skupljanja otpada koji se naziva "bogatstvom" ili sekundarne sirovine i pored toga što je u pitanju otpad.

Glava je izgubila svoju prirodnu rukovodeću funkciju i postala službenik skupljačke strasti, bez morala i normi koje je postavljala duša.

cerski

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana