Film| Ljubav| Život

Hoću srećan kraj!

Jelica Greganović RSS / 08.08.2010. u 15:20

neverendingtop.jpgŽmu je noćas kazneno spavao na balkonu. Zato da zapamti kad mi je, udružen sa pretencioznim filmadžijom, upropastio subotnje veče. Lepo sam ga pitala je l' romantičan film. Jeste. Je l' ne moram da mislim? Ne moraš. Kad On izgibe u Ekvadoru. Celu noć spavala nisam. Romantične filmove bez hepienda bi trebalo zakonom zabraniti. Ko hoće da se igra drame nek to radi u ozbiljnijem žanru.

 

Mnogo volim romantične filmove. Sa obaveznim hepiendom. One što subotom predhode filmovima strave i prepadanja. Naročito kad je iza mene radna nedelja, u kojoj sam se namučila kao crni mravac, čitajući ili pišući vesti u kojima retko ima srećnog kraja. Da ne pominjem subotnje dnevnike koji za trešnju na šlag vole da nam sažmu proteklu sedmicu koju je, sudeći po njima, malo ko preživeo. Požari, zemljotresi, ratovi, zaraze, pljačke, ubistva, orkani...na svu sreću je parlament na avgustovskom odmoru i ako ih ne ispegla neki cunami, bar će oni da mi sjašu s grbače za ovo mesec dana.

Zbog toga, kad odgledam svu tu moriju, ja bih da da'nem dušom. Da isključim mozak i bezbedno čekam srećni kraj. Ne pravim pitanje ni oko kiča, svejedno mi je i da l' toga ima u realnom svetu, nisu mi sporne ni vanbračne, ni istopolne zajednice, samo nek se oni uhvate za ruke i krenu u zajedničku budućnost, meni je i to potaman. Ali znaću da budem posebno zahvalna ako to prati svadba u belom, koju bi doduše retko ko u stvarnom životu finansijski izdržao ili ako on nju profilnim poljupcem savije k'o baba paradajz pritku, makar to s medicinske tačke gledišta bio redak fenomen dostojan cirkuske tačke. Samo nek cveta ljubav hiljadama cvetova.

 

Upravo to je obećavao sinoćnji film kog je, nakon burne svađe sa daljinskim upravljačem, izabrao Žmu. Naglašavam. Da ne bude posle da je neko džabe spavao na balkonu. Sve je bilo kako treba. Deca su se večernje razmilela. Mačke su čmavale. Žmu je sebi sipao čašu vina, ja sam se častila štanglicom čokolade. Složili smo se na kauč kao dve kašike. Ikar Varvarin je skakao po nama, ali to nije ništa u poređenju sa našom svakodnevnom ulogom životnog trampulina za svu onu decu koju smo proizveli. Slobodnom rukom me je držao za koleno. Ja sam ga milkila po vratu. Malo mi se ukočila ruka od nenormalnog položaja, ali za hepiend se i to da preživeti.

 

Sve je bilo tu, po šablonu, očekivano taman toliko da gledalac može mozak da pošalje na ispašu. Em taman za nas, jer to filmskih dvoje nisu bili neki napaljeni balavci, nego sredovečni, ozbiljni ljudi kao mi, dakle mladi k'o rosa. Ona je neshvaćena majka dvoje dece, čiji muž broji sitno tog statusa, jer ju je prevario sa njenom bliskom prijateljicom. Na početku je sva izgužvana, šminkeri štede na njoj, ali je potpuno jasno da će uskoro, čim Ga sretne bljesnuti svojom prirodnom lepotom dočaranom majstorskom rukom holivudskih opsenara. Ona ima najbolju drugaricu koja je crnkinja, što je dobro da bi smo videli da je rasno tolerantna i širokih pogleda. Pored toga, Ona ne postizava da ispolji svoj umetnički talenat, jer neshvaćena, necenjena i na početku filma samo razvlači korpe sa vešom i pravi kalorične, lepljive sendviče deci koja, naravno, kao i uvek kasne u školu. Taj njen udajom proteran talenat joj, prikazan nizom doduše zastrašujuće loših zejtina na platnu, u ovakvom filmu samo diže cenu na tržištu kandidatkinja za hepiend. Ne samo da će da ponovo postane lepa i shvaćena, nego je i pametna. Odlično.

 

On je lekar. Još odličnije. Znači, materijalno više no stabilan i što je još važnije, time se garantuje raskošan hepiend – horda deveruša, statusna venčanica, crkveno venčanje u katedrali velikoj bar kao hangar za boinge, latice belih ruža...sve kao što je red. Pored toga, On je i tiražni holivudski glumac, čije pojavljivanje znači siguran srećan kraj. Doduše, On se malo otrcao i osedeo, a praseće mu okice upale među bore, ali  one nam poručuju da je konačno sazreo. Možda i mrvu prezreo. Što je manje bitno od njihove garancije da je On stekao bogato iskustvo u nebrojenim, filmskim ljubavnim vezama, od kojih je većinu okončao hepiendovskim brakovima. Naravno da je razveden i da ima odraslog sina koji ga, još naravnije, ne razume. To i tako nije mnogo bitno, jer je pre svega važno da se taj odrasli sin već sam izdržava, zbog čega će nama ostati više para da uprizorimo venčanje koje će zlobnicima, od zavisti, izazvati dugotrajne psihosomatske poremećaje.

 

Pored njih dvoje, tu je i romantična kuća u kojoj će se, sticajem filmskih okolnosti, naći sami. Kuća na obali okeana, što omogućava zalaske sunca potrebne za pozadinu poljubaca ili bar šetanja po plićaku, paralelno sa pučinom. Isprobani, nepogrešiv recept za romantiku. I upalu jajnika. Doduše, iskreno gledano, kuća je preslatka, ali napravljena od godišnje proizvodnje šibica, tako da je sva sumnja da bi preživela i duvanje u rođendanske svećice, a kamoli orkan. Jer, tu se najavljuje i orkan. Što je sasvim očekivana pojava, iz zalihe elementarnih katastrofa koja će našem paru omogućiti da ih, bar tokom trajanja ključnih scena, svi ostave na miru. Pored toga, ako je vremenska propas' ozbiljnije prirode, budući srećno živeći će imati priliku da pokažu da su sposobni da žive ne samo u dobru, no i zlu. Makar to samo podrazumevalo skakanje po generatoru za struju, koja obavezno nestaje negde na pola romantičnog filma. Jeste da je meni svaki put misterija kako ih ne zvekne struja dok mokri mrcvare još mokriji generator, ali razmišljanje i logika nisu poželjni u ovakvim filmovima.

 

Dakle, sve smo odradili: oni su se sreli, svideli su se, to su malo krili, ali to je ipak bilo jače od njih. On je njoj pomogao da oseti ženu u sebi, obaška umetnicu na slobodi, ali i dao razlog šminkerima da pokažu šta znaju, tako da je ona bljesnula lepotom majstorstva vrhunskih maskera. Sa druge strane, Ona je Njemu, uprkos Njegovom džilitanju, objasnila da lekari nisu bogovi i da malo spusti loptu. Jeste da je, zbog toga, film mogao da bude zabranjen za članove lekarske komore, ali je On shvatio da je krajnje vreme da prestane da nosom ugrožava avio saobraćaj i obrati pažnju čak i na ona ljudska bića koja trenutno nisu pod anestezijom.

 

Sledio je goli-goli deo, gde smo videli i da stariji od dvadeset godina mogu da se bave sportom namenjenom razmnožavanju. Sve se dešavalo u onoj kutiji od šibica. Napolju je pirkao orkan. Generator za struju je umro na vreme, zbog čega se sve dešavalo u atmosferi noćne more svakog vatrogasca – nebrojenim svećama pripaljenim po celom ekranu. Tada nam je On, sa suzama u očicama tužne gude, saopštio da mora u Ekvador, kud je onaj njegov sin jedinac otišao da upražnjava humanizam. I renesansu. Mi smo to shvatili sa razumevanjem i sledio je deo filma u kom su poštari padali na nos od posla, a njena deca išla zanemarena i zapuštena, jer im je majka po vasceli dan pisala pisma. I deljala neku dasku, od koje je na kraju ispala kutijica proizvedena u fabrici luksuznih proizvoda ograničene serije.

 

I tu negde, taman kad je On potrošio zalihe papira i mastila države Ekvador, a Ona skresala u lice bivšem mužu sve što joj je ležalo na srcu, konačno nam je saopšteno da se On vraća. Ona je počela da kuva večeru, decu je poslala u obližnje sirotište, a muža pred otkazom bračnog stanja prodala da vesla na galiji. Žitelji Ekvadora su uzeli motorne testere u ruke i bacili u očaj ekologe širom sveta. Tropske kišne šume su procvilele, zbog Njegovih pisama je cena celuloze skočila iznad cene nafte. Ekvador nije imao papira ni za sutrašnje izdanje novina.

 

Žmu je nalio još jednu čašu vina. Ja sam već grickala staniol. Ikar Varvarin je dobio upalu nožnih mišića. Ostalo je samo desetak minuta do hepienda. On samo što nije stigao sa aerodroma. Malo je kasnio. Desetak sati. Nema veze, taman da se nagledamo lepote i luksuza stola i večere koju je ona sa svoje dve vredne ručice napravila. Naravno uz pomoć stručnog osoblja hotela Ric, čiji su majstori kulinarike i doktori estetskog serviranja pokazali šta znaju. Motivisani izdašnim honorarom iz producentskog budžeta.

 

A onda je zazvonilo na Njenim vratima. Žmu i ja smo skočili da otvorimo. Pred vratima je stajao Njegov sin. Molim? Suze su mu se mešale sa kišom koja do tad uopšte nije padala. Mora da ju je poneo iz Ekvadora. Sledili smo se. S punim pravom, jer nam je sin ispričao da je pre dve noći proradilo klizište u ekvadorskoj nedođiji i da je tom prilikom naš subjekat hepienda zauvek ispao iz ovog filma. Nema venčanja. Nema hepienda. Nema latica belih ruža koje sa ekrana padaju na naš parket. Molim?

 

Kasnija dešavanja su mi ostala u maglenom sećanju, koje se moja podsvest trudi da ih obriše acetonom. Žmua sam zatvorila na balkon. Ikara Varvarina poslala da spava po stolom. Šta ima kuče da spava na kauču, na šta to liči. Ostatak večeri sam provela gledajući 579-i nastavak filma o Lekteru ljudožderu. Taman mi je pasovao raspoloženju. Nema laži, nema prevare. Srećan je svaki kraj u kom glavni, dobri junak ne završi u rerni. Reš. Sa krompirićima. Pošteno.

 

 

 

 

 



Komentari (124)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mlekac mlekac 15:22 08.08.2010

Happy End rules!

A sad da se vratim tekstu...

EDIT:
Joj, dobro da si ovo napisala!
ili ako on nju profilnim poljupcem savije k'o baba paradajz pritku, makar to s medicinske tačke gledišta bio redak fenomen dostojan cirkuske tačke.


Za malo da ne primetim da mi je godisnjica zvanicnog braka...

Odoh da smisljam gde cem da izvedem Zmu-a. Bez podmaldka. I to je neki Happy End.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:27 08.08.2010

Re: Happy end rules!

Potpisujem.
Samo ako se ne nađe neki pametnjaković da ti pokvari doživljaj...

mlekac mlekac 15:36 08.08.2010

Re: Happy end rules!

Jelica Greganović
Potpisujem.
Samo ako se ne nađe neki pametnjaković da ti pokvari doživljaj...


Pazi, potpuno si u pravu.
Romantican film bez Happy End-a, to mu dodje ko torta bez fila - ne ide!
ivana23 ivana23 15:42 08.08.2010

Re: Happy end rules!

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:46 08.08.2010

Čestitke, pozdravi i želje!

Za malo da ne primetim da mi je godisnjica zvanicnog braka


Pa, što ne reče odmah, dakle kakva koincidencija slučajnosti! Smatraj ovu priču poklonom za godišnjicu.
Usput, ima li lepše prilike za kačenje srca, ruža, zalazaka i svega ostalog što dekoriše srećan kraj...Daklem:

mlekac mlekac 16:31 08.08.2010

Re: Čestitke, pozdravi i želje!

Jelica Greganović
Za malo da ne primetim da mi je godisnjica zvanicnog braka


Pa, što ne reče odmah, dakle kakva koincidencija slučajnosti! Smatraj ovu priču poklonom za godišnjicu.
Usput, ima li lepše prilike za kačenje srca, ruža, zalazaka i svega ostalog što dekoriše srećan kraj...Daklem:



Hvala!
EDIT:
Evo i malo muzike da ide uz prigodu:
NNN NNN 10:50 09.08.2010

Re: Happy End rules!

Za malo da ne primetim da mi je godisnjica zvanicnog braka...

mlekac mlekac 11:01 09.08.2010

Re: Happy End rules!

NNN
Za malo da ne primetim da mi je godisnjica zvanicnog braka...


Samo da se razumemo, nije zato sto ne pamtim datum godisnjice (8.8. se prilicno lako pamti), nego zato sto nisam bila pogledala u kalendar...
NNN NNN 11:05 09.08.2010

Re: Happy End rules!

mene žena tela dubije već u 1 posle ponoći (od stra' sam se tek ujutro setio)
mlekac mlekac 12:46 09.08.2010

Re: Happy End rules!

NNN
mene žena tela dubije već u 1 posle ponoći (od stra' sam se tek ujutro setio)



Ja sam odavno oguglala...
Moj Zmu zna da je meni rodjendan na Vidovdan a da nam je godisnjica 8.8.
Al' ima mali problem - nikad ne zna KAD TI DATUMI PADAJU????
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:03 09.08.2010

Re: Happy End rules!

nikad ne zna KAD TI DATUMI PADAJU????

Majstor! Pitaj ga da nije on neki bliski rođak mom Žmuu, sijamski blizanac, drži ih spojene kalenedar, ili nešto tako...
Biljana 77 Biljana 77 13:08 09.08.2010

Re: Happy End rules!

a da nam je godisnjica 8.8.

I nama, i nama!
mlekac mlekac 20:49 09.08.2010

Re: Happy End rules!

Biljana 77
a da nam je godisnjica 8.8.

I nama, i nama!

NNN
mene žena tela dubije već u 1 posle ponoći (od stra' sam se tek ujutro setio)

Jelica Greganović
nikad ne zna KAD TI DATUMI PADAJU????

Majstor! Pitaj ga da nije on neki bliski rođak mom Žmuu, sijamski blizanac, drži ih spojene kalenedar, ili nešto tako...


Vidim ja, Jelice, da ovde nisu u pitanju blizanci, nego kanda trojke...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:51 09.08.2010

Re: Happy End rules!

E, slatka...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:35 08.08.2010

Cenzor

Negde oko sredine tvog teksta setio sam se koji je film u pitanju i da sam ga gledao.

Kraj je glup da ne može biti gluplji kao i u svim filmovima i romanima gde scenaristi i pisci ne mogu da smisle ništa pametnije od smrti u saobraćajnoj ili sličnoj nesreći.

Da sam nešto cenzor takvima bi zabranio da snimaju i objavljuju.

PS: Mislim da tvoj jadničak žmu nije kriv, pa kako je mogao znati da nema srećnog kraja?
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:39 08.08.2010

Kud nestadoše prva dva komentara?

Mlekac, jesi ti nešto pipala? Ja nisam...bili komentari, pa ih nema...
Edit: Sad su opet tu...koja mađija!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:48 08.08.2010

Re: Cenzor

Da sam nešto cenzor takvima bi zabranio da snimaju i objavljuju.

Apsolutno se slažem, naš'o je gde će da se pravi pametan, kao možda ste mislili da je film lak, al' sad ćete da vidite kraj...mrmot jedan, upropasti mi veče...

Mislim da tvoj jadničak žmu nije kriv, pa kako je mogao znati da nema srećnog kraja?

Ma, ne zanima me...muška posla, mora da se dogovorio sa onom bandom scenarista/režiser...sumnjiv je on meni odavno
skener92 skener92 15:50 08.08.2010

Re: Cenzor

jeste, 'nights in rodanthe', i nije bas od najboljih, ali ... moze da se gleda.

ginem za te americke 'comedy romance', nek' prica ko sta hoce, ali kad odgledam, meni lepo.

jelice, predivan tekst.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:00 08.08.2010

Re: Cenzore,

delim tvoje ginjenje, mozak mi se odmori pored takvih filmova...sa knjigama te vrste ili onim ljubavnim romanima, u stvari sa nečim te vrste što mora da se čita, imam problem, ali samo da gledam...to što je sve predvidljivo (sem ako se ne pojavi sinoćnji zevzek), očekivano...ma još bolje. Samo mora da ima srećan kraj.
'nights in rodanthe'

Bože, tek sad shvatih da nisam ni znala kako se film zove...dok je išla špica sam istrčala da prošetam kuče, a Žmu je ostao da dežura i da mi ispriča početak....doduše nije imao šta da mi ispriča i tako mi je odmah sve bilo jasno, k'o po tabelici...jedino kraj...pokvari mi veče.

supracorona supracorona 17:09 08.08.2010

Re: Cenzor

Vojislav Stojković

PS: Mislim da tvoj jadničak žmu nije kriv, pa kako je mogao znati da nema srećnog kraja?


Od žmueva se očekuje da uvek (i sve) znaju
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:20 08.08.2010

Re: Cenzor

Jelica Greganović

Ma, ne zanima me...muška posla, mora da se dogovorio sa onom bandom scenarista/režiser...sumnjiv je on meni odavno


Dobro, za njega mane-više, ali kuče !?!
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:21 08.08.2010

Re: Cenzor

Od žmueva se očekuje da uvek (i sve) znaju

Bar tako muževi kažu, a ja kao dobra žena im verujem naročito kad je to na njihovu štetu
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:22 08.08.2010

Re: Cenzor

Dobro, za njega mane-više, ali kuče !?!

Kolateralna šteta. A i muško je.
chole10 chole10 15:08 09.08.2010

Re: Cenzor

Sudbina!
Pusto musko. Uvek morada se muci!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:58 09.08.2010

Re: Cenzor

Pusto musko. Uvek morada se muci!

Što jes, jes...
ana_radmilovic ana_radmilovic 15:38 08.08.2010

potpisujem

Ne pravim pitanje ni oko kiča

ni najmanje

svejedno mi je i da l' toga ima u realnom svetu

savršeno svejedno

nisu mi sporne ni vanbračne, ni istopolne zajednice,

opet: ni najmanje
...
i svet tako
potpuno te razumem draga drugarice, ako stvar nema hepi end treba je zabraniti, kao i stvarnos, što lepo reče jedna almodovarova junakinja koju verlo rado i često citiram

a sad idem da nastavim da čitam, ovo sam morala odma' da reagujem :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:49 08.08.2010

Re: potpisujem

Ajd' da te ne prekidam u čitanju...kad završiš, razmotrićemo detaljnije...
ana_radmilovic ana_radmilovic 15:57 08.08.2010

Re: potpisujem


Ostatak večeri sam provela gledajući 579-i nastavak filma o Lekteru ljudožderu


a šta drugo

p.s.

ja stvarno nemam nerava za horor filmove, ali posle ovakve svinarije ne znam šta drugo čovek može da poželi da vidi, nego sačuvaj-me-bože-i-sakloni
ivana23 ivana23 15:58 08.08.2010

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:02 08.08.2010

Anči,

samo sam se nadala da će Lekter da pokuca varjačom na vrata i scenaristi/režiseru ljubavnog filma, da nauče da cene hepiend.

Ivana, tačno to...ostaje nam da se nadamo, uprkos ovakvim filmovima, da

maksa83 maksa83 16:55 08.08.2010

Re: potpisujem

ako stvar nema hepi end treba je zabraniti


Pa onda bi se samo pornići snimali.
A to ne ide.
Ima nečeg i u dokumentarnom programu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:59 08.08.2010

Re: potpisujem

Pa onda bi se samo pornići snimali.

Pa, upravo njima fali hepiend, jer se potroše do kraja. A i obično nemaju veze s ljubavlju, više liče na predugu reklamu za pumpe za pumpanje nafte.
maksa83 maksa83 17:05 08.08.2010

Re: potpisujem

Pa, upravo njima fali hepiend, jer se potroše do kraja.

Misliš - nije hepi end ako se ne venčaju na kraju?

Pa mora nešto da se prepusti i gledaočevoj mašti.
antioksidant antioksidant 18:10 08.08.2010

Re: potpisujem

Pa mora nešto da se prepusti i gledaočevoj mašti.

прљава машта може свашта...
па зар ти није познато шта раде сви младенци прве брачне ноћи?
(броjе паре и отварају поклоне )
babela babela 21:31 08.08.2010

Re: potpisujem

maksa83
Pa, upravo njima fali hepiend, jer se potroše do kraja.

Misliš - nije hepi end ako se ne venčaju na kraju?

Pa mora nešto da se prepusti i gledaočevoj mašti.


Nije hepi end moraju da se vencaju na kraju i tim tvojim filmovima sto konzumiras
pape92 pape92 16:13 08.08.2010

čitaocima ovog bloga

Duško Radović je otprilke rekao: ukoliko neko može da istrpi da mu prepričate film, to je siguran znak da vas voli. (Samo lepšim rečima, ne mogu da nađem na brzinu kojim).
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:23 08.08.2010

Re: čitaocima ovog bloga

Žmu je prvi pročitao priču. Dakle
pape92 pape92 16:52 08.08.2010

Re: čitaocima ovog bloga

To, je da se izrazim tako, u užem smislu reči (a kako bi drugačije)...u širem se odnosi i na sve druge.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:54 08.08.2010

Re: čitaocima ovog bloga

u širem se odnosi i na sve druge.

I to mi je palo na pamet
kakapo kakapo 16:23 08.08.2010

Darvin

„Pročitan mi je naglas ogroman broj romana i ja ih sve volim ako su i osrednje dobri i ako se ne završavaju nesrećno – što bi trebalo zabraniti naročitim zakonom.“ (Čarls Darvin , Moj život, str. 124).
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:24 08.08.2010

Re: Darvin

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 16:26 08.08.2010

Happy Ending

Evo jednog srećnog kraja

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:35 08.08.2010

Re: Happy Ending

Hvala druže

nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 16:38 08.08.2010

the kraj

A je li ti se desilo da je prica toliko zanimljiva i iskomplikovana da "skocis" do zadnje strane nebi li prekratila sebi muke i nastvila da citas na miru?
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:39 08.08.2010

Re: the kraj

Iskreno rečeno, nije...jer su skoro uvek dovoljno predvidljive...
nekad-bio-kuki nekad-bio-kuki 16:42 08.08.2010

Re: the kraj

A da prominis zanr?
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:51 08.08.2010

Re: the kraj

Pa, ja takve romane čitam vrlo retko, tako da bi ukidanje tog žanra bilo neosetno, ali volim da gledam takve filmove, upravo zato što ne moram da mislim...sem kad se nađe film kao sinoćnji.
sesili sesili 17:14 08.08.2010

Boooože, Jelice

što istera čoveka, nije kriv! Lepo ste oboje skočili da otvorite vrata! Ne znam kojoj sam se rečenici više smejala. Razmišljaš li o pisanju scenarija?
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:24 08.08.2010

Re: Boooože, Jelice

Razmišljaš li o pisanju scenarija?

Samo mi još to fali...i tako sam već uzrikavila od završavanja nove knjige...al' o tome drugi put, nameravam da i vas opteretim, što bih se samo ja zlopatila...
stasava stasava 17:30 08.08.2010

kinematografija

A ja sinoc gledala "Zandali", erotsku dramu, divan film, tezak i bez srecnog zavrsetka. Ali, niko nije spavao na terasi, ja gledala svojom voljom.Znaci, mucenik stradao u klizistu Ekvadora! Koja glupost! Mada, nije ni lose spavati na terasi!
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:32 08.08.2010

Re: kinematografija

I ja sam ovo gledala svojom voljom...ali sam računala na srećan kraj...samo srećan kraj je mogao da opravda gledanje šećerleme te vrste. Bez srećnog kraja samo kvare zube.
dr.wagner dr.wagner 17:34 08.08.2010

Podržavam ....

....dan

-Nisam baš vješt sa riječima , ali ono što sam ja mislio .... vi ste napisali ...

-Glupo je potrošiti dva sata pred televizorom , a onda piti tablete za ublažavanje
gastritisa .....
-Ljubavi i brakovi nemaju sretan kraj .... , jer čim je kraj ...(sorry)
....život nema sretan kraj ....

-I što ostaje ???
....Film !!!
-Zato i ja , poput vas biram samo takve ... sex , ali bez suza ...


Wagner

P.S.
-Postoje oglasi u novinama ... gdje slobodnije dame nude nekakve
masaže sa ... sretnim završetkom .... (!)
... ,ali mislim kako je to ipak neka druga tema ....
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:40 08.08.2010

Re: Podržavam ....

I što ostaje ???
....Film !!!

Pa, to ti kažem...al nađe se sotona da posle dva sata čiste nerealnosti u formi zašećerene vode, servira suočavanje sa stvarnim svetom, u formi klizišta u Ekvadoru...kakav genije! A, pre toga je ona kuća tanka i drvena, em na obali okeana, uspela da preživi orkan koji je bio rođeni Katrinin brat, al zato kuća u Ekvadoru, iste nekvalitetne gradnje, ne može da preživi tri kante blata...da bi on uozbiljio film. Bravo...

gdje slobodnije dame nude nekakve
masaže sa ... sretnim završetkom

Mislim da je ipak možda razlika u par slova...filmovi imaju završetak, a damska masaža - svršetak.

myredneckself myredneckself 17:59 08.08.2010

Re: Podržavam ....

Lepo sam ga pitala je l' romantičan film. Jeste. Je l' ne moram da mislim? Ne moraš. Kad On izgibe u Ekvadoru.


Ima nešto u tim romantičnim filmovima kad pustiš mozak na otavu, a estrogen ljuljne kroz vene. Nemam ja ponekad ništa protiv i dobrog plača.


U ovom filmu ima bar dobre muzike

dr.wagner dr.wagner 18:03 08.08.2010

Re: Podržavam ....

Pozdrav gospođo J

Jelica Greganović
Mislim da je ipak možda razlika u par slova...filmovi imaju završetak, a damska masaža - svršetak.


-Ma znao sam ...
... i meni je bilo malo čudno ..., ali sada kada ste mi oči otvorili ....

-Znači .... što bi rekli ljudi ...
"Nije sretni završetak sve što sija .... "



Wagner


Jelica Greganović Jelica Greganović 18:10 08.08.2010

myredneckself,

'de ih nađe! To su Oni, to je On! I kud ode u taj Ekvador...a da vidiš samo kako je od ove neubedljive plave na kraju filma prešla u oči isterujuću crvenu haljinu, dobila žena nazad samopouzdanje...ma, lepota jedna...dok nisu scenaristu uhvatile lutke...
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:11 08.08.2010

Re: Podržavam ....


-Znači .... što bi rekli ljudi ...
"Nije sretni završetak sve što sija .... "

Tako je, ima nešto i u svršetku.
antioksidant antioksidant 18:16 08.08.2010

Re: myredneckself,

to je On

чекај, чекај... ричард гир је он?
па онда је екватор за њега хепиенд

(а то што се "помирио" са дајан лејн после оног филма је перверзија посебне врсте)
skener92 skener92 18:40 08.08.2010

Re: Podržavam ....

Jelica Greganović

Mislim da je ipak možda razlika u par slova...filmovi imaju završetak, a damska masaža - svršetak.




jelice, djavle jedan!
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:44 08.08.2010

Re: Podržavam ....

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:47 08.08.2010

antioksidante

чекај, чекај... ричард гир је он?

Jeste, on je, vidiš da ima sitne, praseće okice...ne bih to očekivala od njega, kladila bih se da će da se namontira u elegantnog, iskusnog mladoženju i bar bmwom da otpraši, sa sve onim konzervama, na horizont hepienda...ovako...stvarno me razočarao, nisam to od njega očekivala.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:49 08.08.2010

Dottore,

vidi šta sam našla

dr.wagner dr.wagner 20:40 08.08.2010

Re: Dottore,

Jelica Greganović
vidi šta sam našla


-Vidi , vidi .... 1972 godina ....

..... , a još radi


-Nikad nije kasno ...


Wagner
myredneckself myredneckself 21:28 08.08.2010

Re: myredneckself,

.a da vidiš samo kako je od ove neubedljive plave na kraju filma prešla u oči isterujuću crvenu haljinu,




dobila žena nazad samopouzdanje...




Da, da samopouzdavala se žena na razne načine



Jelica Greganović Jelica Greganović 21:32 08.08.2010

Re: myredneckself,

Nemoj tako, to je bilo kad se izrevoltirala, jer joj napakovao muž u odlasku ćerku na vrat, i to dezinformacijom, što je nas jako povredilo i taklo, pa smo s Njim potrošili pred orkan flašu viskija.
A, ovako je ona sedela i čekala, i mi sa njom da nam se On vrati, a njega nema, pa nema, k'o JAT-om da putuje iz Ekvadora...
natasavb natasavb 23:50 08.08.2010

Re: Podržavam ....

Nemam ja ponekad ništa protiv i dobrog plača.

ni ja, ali takvi su mnogo redji.
moji favoriti u toj kategoriji su



i

stari92 stari92 05:52 09.08.2010

Oduvaja gi vetar-(vranjanski-prim.prev.au)

myredneckself
Nemam ja ponekad ništa protiv i dobrog plača.


Jelica Greganović Jelica Greganović 08:30 09.08.2010

Re: Oduvaja gi vetar-(vranjanski-prim.prev.au)

Oduvek sam volela neizvesnost kojom su njegove uši držale šešir, nikad nisi znao kad će da mu padne mrak na oči.
stari92 stari92 09:08 09.08.2010

razrada na emocije im (kroki))

Jelica Greganović
Oduvek sam volela neizvesnost kojom su njegove uši držale šešir, nikad nisi znao kad će da mu padne mrak na oči.

Pogled,taj na njega tjanstveni mig ustreptalu dušu koja skiči (vapi))
za sjedinjenje telesnog,i van,ustrojstva njihova bića,pro di ra o je kroz
nju,istovremeno najavljujući orkanskitornadskuoluju na emocije,im,njine.
Ona,usterptala ona,očiju malko u šreh,sakrivenih pod trepetljive trepke,
govoriLa je nemo,bez ijednu reč:
Ako li jošte malko uvučeš stomak-će ti popusti okolotrbušni pantalodržač!
U tom momentalnom trenu neiždrža-skljoknuta tela se ispružiše na čebe
(karo-na štrafte,light)) i ..
I pade gi mrak.

(će se nastavi ..)

))
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:09 09.08.2010

Re: razrada na emocije im (kroki))

Kad se samo setim, nedelja lako popodne, tropska mora mastiljava i Sandokaaan...
mlekac mlekac 10:14 09.08.2010

Re: razrada na emocije im (kroki))

Jelica Greganović
Kad se samo setim, nedelja lako popodne, tropska mora mastiljava i Sandokaaan...


A tek ona guzva kada je dolazio u posetu Beogradu!!!!
stari92 stari92 11:12 09.08.2010

& dijaloškimonolozi (pre nego piše The end

Jelica Greganović
i Sandokaaan...

.. el me voliška !?
.I. ahm,dobro,tjuti,bre,malo
.. a,el neće kažeš nikom ?
.i. ma,ne e e,aman više
.. samo još malo,o oh,zavese treba se promene,al prvo da okrečimo !
.-. da,Če,sredimo,sve ..
Paperjasti kumulusi igrahu poslednji ples staklenih perli,u taktu
frekVentnog opsega 12-8-4 (Hz)),obamrlih udova stremeći ka ništavilu ..
Iznenada je prenu gromoglasni HUK - hRKHRK ..,treperavi,mu,zvuk R.E.M.
faze.

(ako me ufate na pos'o da se dopisujem sa vamI,ima Mi tražiš pos'o u Slo !))

)
4krofnica 4krofnica 17:52 08.08.2010

fak-hepiend

a ako mora, neka bude bez burmi, pope, komsija, rodbine, medenogmeseca, nemojdamljackas, kocepoklince, staimazarucak..
neka bude uz blast (uz sekund sto ste ga videli ali cutite a moja mama ne cuti no kaze da ga je videla)

edit: ipak je bolje na inglisu
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:15 08.08.2010

Re: fak-hepiend

Kod hepienda je bitno znati kad da se završi, jer podosta onog što sledi ne spada u prethodni žanr.

maksa83 maksa83 18:43 08.08.2010

Re: fak-hepiend

Kod hepienda je bitno znati kad da se završi, jer podosta onog što sledi ne spada u prethodni žanr.


TShirtHell (industrija trikotaže ispred svog vremena) na tu temu ima da kaže:

I Believe in Happy Endings
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:55 08.08.2010

Re: fak-hepiend

Ima i ovako

expolicajac expolicajac 18:05 08.08.2010

Tako je to kad nemaš PINK

Odvezem ti jutros skorodipolmiranog pravnika na aerodrom da po Rimu proverava gradivo iz poznavanja opšte istorije, i na povratku kući osetim neizmernu tugu sto nema 24 i sav raznežen svratim te kupim tople krajcerice, skuvam kafu i expolicajki počnem da objašnjavam kako smo stari ko izgažena džizma. Listam kanale dok pijemo kafu, kad ono na Pinku, što bi reko pubertetski gimnazijalac kad je bio mali, " Tata tata cini (crni) ljudi. Razmileli se po ekranu pa jedan drugom objašnjavaju šta je život i porodica, kako ljubav čini sve itd. Normalno bila je tu i jedan zla majka kojoj je sve bilo preče od dece, njene dve ćerke iz dva braka sa svojim problemima. Jedna ćerka, takođe sa dva deteta iz dva braka, koja se zavetovala na celibat dok se ne uda ponovo, i druga koja propagira sadomazo varjantu, ali se vidi odmah da joj ne prija. Od svih likova najbolja je baba koja lema sve živo i od koje sam naučio novu tehniku samoodbrane i zove se "kačamanikis" a sastoji se u tome što kad te neko ozbiljno ugrožava sačekaš da ogladni, imaš spremljen vreli kačamak, istog pozoveš na doručak i kad on krene da te priprema za sado-mazo varjantu, ti mu onaj kačamak baciš u lice, a tiganj koji obično stoji na šporetu iskoristiš da mu ispraviš leđa, jer se isti kad mu baciš vreo kačamak u lice savije , a da se ne bi ukočio ti ga ispraviš. Tako pet do šest puta, može i više ali zavisi od utreniranosti. Naravno ovaj imao kraj po meri moje drugarice Jelice. Elem, pita mene ženče na kraju filma "je li pandur što su ti oči crvene" ja počnem da se foliram " ma to su sočiva, moram da ih menjam, i td" kad ženče " jeli pandur da te nisu uhvatile emocije što ti dete otišlo u svet ili što ovaj film ima srećan kraj".
Tako Jeco da imaš PINK lepo bi se u nedeljno pre podne isplakala, mladi bi na kraju filma svi bili srećni, a Žmu bi verovatno dobi i raučak.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:21 08.08.2010

Re: Tako je to kad nemaš PINK

A mi već nedelju dana čekamo da ostanemo sami...Prestolonaslednik ga eno volontira u Majci Srbiji, da bar ona neku vajdu vidi od njega, ako mi već...itd...Mali sin nikako da ode...mora da je tajno dogovoren sa Princezom da ode na more čim se ona sa istog vrati. Da ne bi nas dvoje slučajno ili namerno ostali sami, sa krdom životinja. Ljudski sami. Čekamo, dočekati ne možemo. Proći će i leto, a mi ćemo i dalje čekati. Ja izgleda ne mogu da dočekam ni hepiend u filmu, a kamoli uživo...
Nema ručka, kakav ručak, recesija, čemu nepotrebno trošenje i gojenje...zobanje zrnevlja je in.
dali76 dali76 18:41 08.08.2010

evo happyend

moje druzenje sa mashicom dovelo je da smo na opstini savski venac rekli jedno drugom daaa, i da mashha me zgazila :))
ivana23 ivana23 18:49 08.08.2010

Re: evo happyend

Divno! Bas sam srecna zbog vas dvoje.



ivana23 ivana23 18:59 08.08.2010

Re: evo happyend

Jeeeeelice, dobila si srecan happyend...
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:02 08.08.2010

DALIIII !!!!

Pa, je l se to tako saopštava!?



Da vam bude lepo kao u bajci



ČESTITAM!

I HVALA ZA NAJLEPŠI HEPIEND NA OVOM BLOGU!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:05 08.08.2010

Ivanaaa,

tu sam nego nisam mogla da nađem pravu tortu...a i tri puta sam čitala dalijev komentar...
mashha mashha 19:37 08.08.2010

Hvalaaa :))


Živeli!!!

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:18 08.08.2010

Re: Hvalaaa :))

Javila se mlada!
Sve najbolje mashho i dabogda vas bilo bar koliko nas!

natasavb natasavb 23:01 08.08.2010

Re: evo happyend

dali76
moje druzenje sa mashicom dovelo je da smo na opstini savski venac rekli jedno drugom daaa, i da mashha me zgazila :))

jeste jelica citan autor, ali ovo zasluzuje poseban blog.
cestitam od .
mlekac mlekac 23:05 08.08.2010

Re: evo happyend

dali76
moje druzenje sa mashicom dovelo je da smo na opstini savski venac rekli jedno drugom daaa, i da mashha me zgazila :))

Cestitke!

Nego, nisam bas ukapirala, jeste li i vi izabrali ovaj datum koji se lako pamti - 8.8., il' niste stigli ranije da se javite???
shumska shumska 07:06 09.08.2010

Re: evo happyend

dali76
moje druzenje sa mashicom dovelo je da smo na opstini savski venac rekli jedno drugom daaa, i da mashha me zgazila :))




čestitke oboma, od srca - iz dubine šumskine šume
mashha mashha 12:01 10.08.2010

Re: evo happyend

mlekac
Nego, nisam bas ukapirala, jeste li i vi izabrali ovaj datum koji se lako pamti - 8.8., il' niste stigli ranije da se javite???

Nismo stigli ranije da se javimo, a datum je bio 16.jul
miloradkakmar miloradkakmar 20:34 08.08.2010

Dali i Mašo, srećno !

skener92 skener92 21:26 08.08.2010

Re: Dali i Mašo, srećno !

ana_radmilovic ana_radmilovic 23:22 08.08.2010

Re: Dali i Mašo, srećno !

srećno!

moderator05 moderator05 22:05 08.08.2010

Divne li vesti !

Maši i Daliboru - dugovečno, srećno i berićetno.
Mod Team


natasavb natasavb 23:08 08.08.2010

klub

Mnogo volim romantične filmove. Sa obaveznim hepiendom

Zbog toga, kad odgledam svu tu moriju, ja bih da da'nem dušom. Da isključim mozak i bezbedno čekam srećni kraj. Ne pravim pitanje ni oko kiča, svejedno mi je i da l' toga ima u realnom svetu, nisu mi sporne ni vanbračne, ni istopolne zajednice, samo nek se oni uhvate za ruke i krenu u zajedničku budućnost, meni je i to potaman.

ovo kao da sam ja pisala.
predlazem da osnujes klub i da svake subote neko da predlog za gledanje, kao sto srdjan cini nedeljom.
macicd macicd 23:25 08.08.2010

Re: klub

Jel može

Jelica Greganović Jelica Greganović 01:14 09.08.2010

Re: klub

Ljudi, konačno...iskupio se Žmu, blagovremeno, jer je noćas baš za'ladilo...našao večeras onaj film "Ogledalo sa dva lica", sa caricom Barbarom Strejsend, igra i P. Brosnan i sve fin svet i bio je hepiend, sa sve diznijevskim piskavim aaaaaaaa horom i posle kao malo i opere, da budemo još finiji, a oni su se ljubili vrteći se po ulici...kako to volim, lepota jedna. Sad mogu mirno da spavam
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:15 09.08.2010

Re: klub

predlazem da osnujes klub i da svake subote neko da predlog za gledanje, kao sto srdjan cini nedeljom.

Još bolje je da navatamo Srkija da nam on bira šećeriće, on bi to znao mnogo bolje od mene. Samo da se pojavi opet, pa ćemo spontano da zamolimo
radulence radulence 00:09 09.08.2010

.

happy end zavisi
od toga gde zaustavish prichu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:17 09.08.2010

Re: .

Jeste radulence, al ne može priča prebrzo da se zaustavi...a opet je fakat da ne sme ni predugo da potraje...treba imati meru i hepiend.
radulence radulence 02:18 09.08.2010

Re: .

eeeee problem je
shto neke priche ne mozesh da zaustavish kad hocesh.

neke priche
se zavrshe izlaskom iz bioskopa
a neke druge priche
se nastavljaju odlaskom kuci :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana