Nauka

Vreme promena

Time Bandit RSS / 23.08.2010. u 14:46
 "Promena, za koju sam skoro čuo, je dobra ideja" kaže James Kepner "ali indukovana negativna energija vremenom nataložena u nepovoljnoj sredini će te pratiti i u novom boljem okruženju u kome ćeš se uskoro naći."
 
Jima poznajem desetak godina i ovo je bio prvi put da komentariše neke od aspekata mog života. A ako je to pomenuo, onda je najverovatnije i bitno sa stanovišta telesne energije i procesa koje su njegova osnovna preokupacija. Činilo se da ima prilično dobru ideju u kom pravcu krenuti u traženju rešenja. Smiren, analitičan, i usredsredjen na sistem koji još uvek preispituje i razvija, Kepner je svakako osoba koja može da kaže dosta o tome. 

Lako je raditi i komunicirati sa Jimom. Njegov učitelj i kolega, zajebani čika Joseph Zinker, ima malo drugačiji pristup u višeslojnom radu sa ljudskom psihom. U njegovom pristupu uglavnom se počinje velikim treskom koji podseća na zvuk udarca teške klozetske daske o šolju, nešto otprilike ovako: 

 " Bullshit “ viče Zinker.

 " Molim?! “ iznenađena je gospođa sa podužim spiskom titularnih skraćenica i godinama stručnog iskustva, a koja je upravo objasnila da nije sretna u braku i da njen muž seče stabljike cveća vrlo kratko pre nego što ih stavi u vaznu...

" Bulshit, i to veliki. Jel Ti znaš bar nešto iz moje biografije?“ viče čika Zinker, i nastavlja brzo prigušenim tonom “ ja sam jedini koji je preživeo od moje šire porodice koncentracioni logor i to samo zato što sam bio pametan i odlučan da preživim. Tako izgledaju životni problemi a ne ovo tvoje sranje kojim nas daviš.... 

A sada stani ovde ispred mene i zatvori oči, zamisli da sam ja tvoj suprug i reci:

Zašto me mrziš?”

„Oduvek sam Te mrzela“ polako i izmenjenim glasom počinje žena otvarajući ličnu predstavu za koju nije izvesno kako će se završiti...

 

 

"Kao da se nalazi u mojoj glavi, zna šta mislim, i šta hoću da kažem" kaže kasnije vidno potresena tetka. Slična su i iskustva drugih čika Joseph-ovih sagovornika.

Van teatra čika Joseph je vrlo pristojan i pažljiv sagovornik, čak bi se reklo dobroćudan. Jednom prilikom tokom usputne diskusije o slovenskim jezicima i moje primedbe da ruski zvuči vrlo dobro u teatru, odrecitovao je vrlo uspešno punim glasom nekoliko ruskih  pesama koje je naučio kao mali.

Veći zver od čika Zinkera, po njegovim rečima, je bio učitelj iz Esalen Instituta vazda u pidžami i sa zapaljenom cigaretom, deka Fritz Perls. Čudni putevi sudbine su  spojili ova tri različita, generacijski udaljena, i izuzetna čoveka koja se fragmentarno pojavljuju u ovom tekstu.

 

 



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jacquesmayol jacquesmayol 15:35 23.08.2010

Vrlo interesantna tema

Možeš li malo da nam pojasniš metode korišćene pri seansama, kao i tvoja iskustva?

Pozz
Time Bandit Time Bandit 15:55 23.08.2010

Re: Vrlo interesantna tema

Možeš li malo da nam pojasniš metode korišćene pri seansama, kao i tvoja iskustva?


Mogu, ali izbegavam , jer je tema promena...
jacquesmayol jacquesmayol 19:34 23.08.2010

Re: Vrlo interesantna tema

Hvala!
strenum strenum 16:31 25.08.2010

Dobro drustvo,

jedino im Frankl nedostaje

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana