Društvo| Mediji| Politika| Sport

Izgubili sve smo bitke al još igramo tenis

alexlambros RSS / 07.12.2010. u 16:44

Alexandar Lambros

Osećam duboku potrebu da se izvinim svima kojima kvarim raspoloženje i trenutak i da podvučem da apsolutno ničim ne želim da umanjim značaj ovog sportskog uspeha, pa vi verujte ako hoćete.

Balkon je postao pre(o)tužan.

Spadam u one koji ne umeju da se živciraju oko neke utakmice i sportskog rezultata, ma koliko da su bitni i značajni. Sportski nacionalni poraz gotovo da me ne dotiče, ili me najčešće pogodi na nivou - „Jebi ga, baš šteta." Jasno mi je da tu oko sporta i strastvenog navijanja mora da postoji neki psihološki mehanizam kompenzacije, pražnjenja, identifikacije, kako god da se to stručno zvalo i objašnjavalo. I nemam baš ništa protiv. Sport je dobra stvar. I sportisti su dobri uzori. Samo ja jednostavno ne mogu još i oko toga da se nerviram. Prosto besmisleno mi je. Ne jednom sam se čudio urlicima, zvižducima, lupanju po kolenima i prsima, bacanju petardi i pucanju iz pištolja. Pa, jebote, izgubili smo više od 10% teritorije, desetine hiljada visokoškolovanih ljudi, godišnje se abortira grad veličine Kragujevca a da ne pominjem desetine hiljada pobijenih i nestalih u ratovima. Pa, kolko onda jedan sportski poraz može da bude strašan, pa makar se radilo i o finalu Svetskog prvenstva u fudbalu?

Drugo, nije da sam naivan i da ne razumem koliko je veliki biznis sport i kakvih sve tu nameštaljki i igri ima. Ali, ovo sveopšte seljačenje i estradizacija čak i sporta malo mi je previše. Udova Ražnatović čijoj trgovini belim robljem ne mogu da uđu u trag policije deset zemalja. Bljak. Zamišljam je kako sa dostojanstvom rimske domine i u krzno ogrnutim silikonima ulazi u svlačionicu „Obilića" kao u gladijatorski ludus, da izvrši smotru svoje znojave i blatnjave robe. Svi oni partijski kadrovi, bezvredni štakori koji trčkaraju hodnicima arene, slikovito da se izrazim, tražeći malo zdravog tkiva i ambicije da zariju svoje pacovske zube. Afere koje niko ne može da raspetlja i zbog kojih lete glave. I simpatije za heroinu Ražnatović. Kao, sve su afere razrešili pa im je ostala još i Ceca. I, sad im je potrebno jedno zvučno ime da zamajavaju narod i demonstriraju pravnu državu, kako se ne bi setili da je baš sve korumpirano i trulo. Ne lipši magarče do zelene trave. Jer, pad jedne pevačice ima veću težinu od pada jednog ministra. Ministar? Ma dajte, ne zezajte. Svejedno će doći još neko korumpiranije govno. U čemu je poenta? Ceca je, ipak, nezamenljiva.

I, tako. Jedna sveopšta svinjarija. Uz to i neki poluevoluirani religiozni navijači koji king kong koreografijom pokušavaju da ožive mrtva puvala na terenu. A umesto obezglavljenim pevcem vitlaju lutkom na naduvavanje.

A nekad sam i ja navijao sat za pola tri ujutru da ne propustim neko bitno polufinale. I ono par puta što sam se zatekao na ulicama za vreme proslave neke velike sportske pobede doživeo sam i ja katarzu uz zvuke sirena i „Srbija, Srbija". I značilo mi je da čujem himnu. Sve do one nesrećne atinske Olimpijade, kada je sklepana reprezentacija sela u avion a skupština žurila da usvoji minotaurovsku srpsko-crnogorsku himnu i hitno mejluje partituru zbunjenim domaćinima koji su zvali da pitaju šta da puste na razglas ako osvojimo medalju. Bezveze su se uzbuđivali, ispostavilo se. Reprezentativci su otišli da im se guzica putem smeje i pojedu koji suvlaki i bolelo ih je uvo za zemlju čiju himnu nisu znali, a daj bože i zastavu da bi poznali.

I zaista im se ne može prigovoriti. Neprijatno ih je slušati kako im nastup za reprezentaciju čini posebnu čast. Aj, nemojte srat. Niko vam neće zameriti. Znamo svi šta patriotizam ovde znači. Zato, samo vi čuvajte svoje kvadricepse, bicepse i ligamente i unovčite ih dok još možete. Nek se spašava ko može.

I dok se kolektivni sport koprcao u živom blatu politike i korupcije, tenis je počeo da se uzdiže. Odeš na turnir i uradiš šta uradiš, nema upravnih odbora da sjebu sve. Značaj je bio tim veći što tenis ima reputaciju najfensi sporta a Srbija evropskog divljaka. I svaka pobeda i pominjanje Srbije imalo je značaj neprocenjivog PR-a, u svakom slučaju većeg od one nesrećne CNN reklame sa kadrovima ukradenim iz susednih republika jer je naša, na žalost, preštrokava, i troškovi fotošopa i montaže bili bi previsoki. I možda najvažnije od svega, generacije mladih sa kojima ni država ni roditelji ne znaju šta bi, dobila je primer da se do slave i bogatstva može i bez psihofizičke torture vrhovnog srpskog makroa Saše Popovića. I neki klinci su počeli da lepe postere Novaka i Jelene što je neprocenjivo u zemlji gde većina njih smatra da je ogroman profesionalni uspeh biti desna ruka Seke Aleksić kojom ova drnda svoju čiroki mindžu.

Zaista, hvala im. Svima nam čine radost. I niko im ne zamera što pare drže na računima u Monaku i Bernu. Pa nisu ludi valjda. Gde je Srbija bila dok su trenirali u praznim bazenima? I alal im vera na osvojenom Davis Cup-u. Mislim samo da je moglo to da prođe bez onog vudu šišanja pred francuskim kamerama. Ipak je to najfensi sport na svetu a mi najozloglašenija evropska nacija. Al, ajde ... Mogli su i u svlačionici ako je baš bilo neophodno.

Ali ... onaj balkon. Osećam duboku potrebu da se izvinim svima kojima kvarim raspoloženje i trenutak i da podvučem da apsolutno ničim ne želim da umanjim značaj ovog sportskog uspeha, pa vi verujte ako hoćete. Balkon je postao pre(o)tužan. Porazi su preveliki da ih kompenzuje čak i osvajanje Davis Cup-a. Najmatorija nacija u Evropi, prva po broju obolelih na statističkim listama raznoraznih opasnih boleština, s najvećom stopom nezaposlenosti, najnižim standardom, najvišim cenama, najmanjim brojem visokoškolovanih, s najvećim brojem funkcionalno nepismenih, bez mleka, s najviše pušača i konzumenata antidepresiva, s amputiranom teritorijom, a hoteli po Italiji i Češkoj otkazuju nam ekskurzije jer su nam deca divlja ...

Izgubili sve smo bitke al još igramo tenis. I sad, to jedno veče slavlja pod balkonom Rosada, treba da kompenzuje sve ovo. Jebi ga, ne može ... Porazi su preveliki zbog toga je slavlje onako tužno. Tim tužnije što se njime hoće da nadomeste svi porazi. Ili makar na trenutak zaborave.

Momci, vama svaka čast, čestitke od srca! Kod mene je katarza ovaj put izostala, ali to ne treba da umanji vaš uspeh. Nije do vas.

Predstava me nije pogodila, oči nisu zaiskrile. Možda da je Šemsa izašla i zapevala - Don't cry for me Serbia, the truth is I never left you .... Možda bi tada imalo više smisla. Ili da se pojavila Nataša - „ja neću ovakvu proslavu!"

„Zbog?"

„Zbog da jedete govna."
 

Atačmenti



Komentari (38)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tyson tyson 17:10 07.12.2010

OK.


Pa, dobro. Neka cveta hiljadu cvetova. Ne mogu svi uvek da budu zadovoljni.



petar_p petar_p 17:11 07.12.2010

a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

vest o nagradi i nacionalnoj penziji.
Na tu temu, mogu samo da citiram jedan komentar uz tu vest:
Zasto samo 650 000 evra, malo je to! Treba vise, ako nemate onda povecajte poreze, ali za tako bitnu stvar za Srbiju, kao sto je osvajanje teniskog trofeja, treba mnogo vise da se da. I zasto samo tri prosecne plate od cetrdesete godine, i to je smesno. Pa to im nije ni 1000 evra mesecno. Zasluzili su bar 6 mesecnih plata, i to od sutra a ne od cetrdesete. Nemojte vise da se brukamo! Dizite poreze, smanjite prosecnu platu ili oduzmite od zdravstvenog, penzija, ali mora ovim divnim momcima mnogo mnogo vise da se da. Evo ja cu narednih godinu dana umesto rucka svaki dan da gledam snimak utakmice, a taj novac neka ide Djokovicu. On ce to mnogo bolje od mene da potrosi. Ko je sa mnom?


Takodje, i da dodam, da je zaista malo! Kako ono bese, neko je registrovan u Monaku, neko opet u USA, a opet neko u Svajcarskoj, pa znate li kolike su tamo cene?
I propratna vest: Oporezivanje domaćinstava prva faza poreske reforme.
ivana23 ivana23 17:23 07.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

Nije 650.000, vec 180.000 (zbirno).

petar_p petar_p 17:25 07.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

cifre su se na sajtu sa vestima menjale vise puta, kako su valjda politicari smanjivali (sto je isto skandal!). U trenutku kada je komentar na sajtu napisan pretpostavljam da je ta cifra bila u opticaju, a mozda je i typo 650 000 umesto najavljenih 450 000, ne znam.
maca22 maca22 17:43 07.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

Ali penzija. Stvarno...
dj dj 17:47 07.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

mene je pogodila kolicina zavisti. sta ima veze koliko su oni zaradili i gde placaju porez. ovaj trofej su osvojili igrajuci za srbiju a ne za sebe ili monte karlo, nagrada kolika god da je, mnogo je manja nego sto bi dobili da su igrali za zanzibar a za sportsku penziju postoje jasni kriterijumi koje oni ispunajvaju. da li ce da je uzmu i potrose na drogu ili ce se odreci u koris nekoga apsolutna je njihova stvar. ako su svi, od predsednika do gorespomenute stoje imali blagu erekciju u nedelju uvece zahvaljujuci njihovom mlacenju reketom onda molim lepo , da im se kesira
petar_p petar_p 17:57 07.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

upravo tako: pitanje kriterijuma!! Sta znaci biti ZASLUZAN GRADJANIN Srbije? Sto se mene tice, mogu slobodno da igraju za Monte Karlo, vise bi zaradili a i nama bi bilo jeftinije!
Ili hocete da kazete da patriotizam (tj. da vulgarizujem, jer se na to svodi: zadrzavanje pasosa Srbije) ipak ima vrlo konkretnu i opipljivu cenu u evrima i privilegijama?? Meni je to u izvesnoj kontradikciji sa pojmom zasluznog gradjanina, ali ok, mozda ja ustvari tako govorim samo zato sto im zavidim!
dragonKa dragonKa 18:06 07.12.2010

BRAVO!!!

dj dj 18:10 07.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

ne znam petre zasto ti to govoris. mozda si isfrustriran, mozda bas zavidan, zlurad, ljubomoran, dokon..ko ce li ga znati, sem tebe.

ja ovde ne govorim o raznorznim privilegijama koje ti zasluzni gradjani skroz nezasluzeno imaju, govorim o nagradi za pobedu u nekom sportskom takmicenju u kome reprezentuju drzavu sto je ujedno (medalja) i kriterijum za dobijanje nacionalne penzije. teniserima ona sigurno nije potrebna kao strelcima, veslacima, atleticarima... ali su je zasluzili i ne dati bio bi bezobrazluk, kao sto je bezobrazluk prema raznim umetnicima i naucnicima, koji zbog nedostatka jasnih kriterijuma u njihovim bransama, ne mogu da ostvare isto tako zasluzeno priznanje.

milosss92 milosss92 18:11 07.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

ivana23
650.000 €, 180.000 €...

petar_p petar_p 18:37 07.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

dj
ne znam petre zasto ti to govoris. mozda si isfrustriran, mozda bas zavidan, zlurad, ljubomoran, dokon..ko ce li ga znati, sem tebe.

Da, isfrustriran sam, i to kadgod procitam ovako neku odluku nasih vrlih politicara! (nisam isfrustriran inace, ma kako to cudno zvucalo)
Elem, da se ne bismo pravili naivni -- cela ova ujdurma je jedna simbioza sporta i politike -- sa trofejom na terasi, prljavstina u drzavi valjda manje smrdi? -- a mi treba u to da verujemo i ucestvujemo u masovnim halucinacijama. I onda neko proglasi neke izvitoperene kriterijume, plauzibilno ih interpretira kako i kada mu odgovara, i onda to koristi da nas, pucanstvo, ubedi kako je sve u redu, i kako treba bas tako da bude i nikako drugacije. Stvarno lepo, nema sta.

milosss92 milosss92 21:08 07.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

petar_p
vest o nagradi i nacionalnoj penziji.
Na tu temu, mogu samo da citiram jedan komentar uz tu vest:
Zasto samo 650 000 evra, malo je to! Treba vise, ako nemate onda povecajte poreze, ali za tako bitnu stvar za Srbiju, kao sto je osvajanje teniskog trofeja, treba mnogo vise da se da. I zasto samo tri prosecne plate od cetrdesete godine, i to je smesno. Pa to im nije ni 1000 evra mesecno. Zasluzili su bar 6 mesecnih plata, i to od sutra a ne od cetrdesete. Nemojte vise da se brukamo! Dizite poreze, smanjite prosecnu platu ili oduzmite od zdravstvenog, penzija, ali mora ovim divnim momcima mnogo mnogo vise da se da. Evo ja cu narednih godinu dana umesto rucka svaki dan da gledam snimak utakmice, a taj novac neka ide Djokovicu. On ce to mnogo bolje od mene da potrosi. Ko je sa mnom?


Takodje, i da dodam, da je zaista malo! Kako ono bese, neko je registrovan u Monaku, neko opet u USA, a opet neko u Svajcarskoj, pa znate li kolike su tamo cene?
I propratna vest: Oporezivanje domaćinstava prva faza poreske reforme.


Marketing drzava za zdravstvo, socijalno, puteve ili Kraljevo "nema novca". Ima samo za marketing.

tyson tyson 03:11 08.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

Marketing drzava za zdravstvo, socijalno, puteve ili Kraljevo "nema novca".

Šta ima država da "ima novca" za zdravstveno i socijalno osiguranje?! Samo mu reč kaže - "osiguranje"; to su fondovi koji se pune uplaćivanjem od strane pojedinaca, novcem se onda manipuliše u cilju stvaranja dodatnog profita, a sve da bi se uvek imalo dovoljno sredstava da se pokriju troškovi osiguranika. Koja bi trebalo tu da bude uloga države?!

Jedino se kod nas iz budžeta pune penzijski i zdravstveni fondovi; OK, zdravstveni može delimično da bude dotiran ako se teži socijalnoj (da ne kažem socijalističkoj ) državi. Ali država onda mora da bude bogata, a ne isceđena kao naša.

Ali dotiranje penzionog fonda na način kako se radi kod nas je potpuno van pameti.

A vidim, raja i dalje očekuje od nekog drugog da im daje pare.

(o Kraljevu i šta se tamo očekuje od te iste države bolje da ne govorimo)



milosss92 milosss92 07:43 08.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

tyson
Marketing drzava za zdravstvo, socijalno, puteve ili Kraljevo "nema novca".

Šta ima država da "ima novca" za zdravstveno i socijalno osiguranje?! Samo mu reč kaže - "osiguranje"; to su fondovi koji se pune uplaćivanjem od strane pojedinaca, novcem se onda manipuliše u cilju stvaranja dodatnog profita, a sve da bi se uvek imalo dovoljno sredstava da se pokriju troškovi osiguranika. Koja bi trebalo tu da bude uloga države?!

Jedino se kod nas iz budžeta pune penzijski i zdravstveni fondovi; OK, zdravstveni može delimično da bude dotiran ako se teži socijalnoj (da ne kažem socijalističkoj ) državi. Ali država onda mora da bude bogata, a ne isceđena kao naša.

Ali dotiranje penzionog fonda na način kako se radi kod nas je potpuno van pameti.

A vidim, raja i dalje očekuje od nekog drugog da im daje pare.

(o Kraljevu i šta se tamo očekuje od te iste države bolje da ne govorimo)

Tako je bre, vlast samo treba da finansira narodni leb i igre za masu, nista drugo nije duzna osim da izmislja nove poreze kad nestane. Nisu dzabe ovoliko popularne farme i teniseri u zemlji koja je na dnu Evrope. A takva vrsta drustvenog uredjenja se jos zove i oligarhija.

Panem et circenses.
banem92 banem92 08:07 08.12.2010

Re: a mene je, sa druge strane, vrlo pogodila

milosss92
ivana23
650.000 €, 180.000 €...



Lepa je slika, samo ima jednu grešku - u Monaku NEMA poreza. Nula, njente, ninč, zero.

Privremeni državljanin Monaka (Monte Karla) postajete zakupom nekretnine na najduže 30 godina. Stalni - nikako. Po svemu sudeći, Đoković je više državljanin Monaka nego Srbije - ima njihovo državljanstvo, tamo živi, tamo odnosi pare. Igra "za Srbiju" jer posle tih (maksimalnih) 30 godina mora negde da se vrati. Ne zameram, tako bih i ja radio, tako bi i vi, tako bi svi. Laže ko kaže drugačije.

Po meni, prvo, žalosno je što mi uopšto dajemo njima ijedan dinar. Drugo, žalosno je što oni to primaju. Da su tako veliki Srbi kakvim se izdaju, sve bi to preusmerili u dobrotvorne svrhe (i platili debeli porez državi pri tom velikodušnom činu).

Zašto? Zato što ministarka, koja ne zna da je šampanjac alkoholno piće, diskriminiše ostale građane koji donose uspehe Srbiji. Na primer, mladim matematičarima nisu dali cvonjka. Mladim informatičarima. Starim matematičarima. Starim informatičarima. Mladim sportistima - talentima. Nije bitno.

A Tadić, koji takođe ne zna da je šampanjac alkoholno piće, će ovaj put da nas uskrati izjave - apela - u kojoj "poziva bogate da naprave ćupriju". "Učiniće sve" da ne da takvu izjavu. More....
expolicajac expolicajac 18:10 07.12.2010

Empatija

Dobro zapažanje u celini. Svi ciljevi sporta, kao oblika društvenog potvrđivanja, kako pojedinca tako i kolektiva (nacije ili države), su u našem slučaju devalvirani. Ozbiljna reforma sprota i prilagođavanje novim društvenim uslovima u Srbiji niti je počela, niti će skoro početi. Nama jasnog cilja društvene transformacije pa shodno tome i rezultati koji proističu u oblastima koje predstavljaju celokupnu društvenu nadgradnju, gde pripada i sport, prepušteni su individulanim naporima. Ti napori daju rezultat samo u slučajevima kada su vizije pojedinaca jače od ograničavajućih faktora koje nameće političko-privredni sistem kakav ga danas imamo u Srbiji.
Zato ta empatija prema svemu što predstavlja napor, jer niko ne vidi smisamo bilo kakavog angažovanja.
Što bi rekli moji "južnjaci", "Najebasmo na brzinu, će trpimo natenane"
Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 19:14 07.12.2010

srbija dominira

a sta si ti predlozio?

nije mi jasna svrha bloga... mislim ajd oveko: trener je porucio mladima da istraju u teznji za svojim snovima... imamo primer jake porodice (BITNO!!!) koja stvara sampione ... imamo decu koja se ne drogiraju i ne puse (i ne zovu na kurve i piju pivo ko prosinecki onomad posle proslave, ima video:), odrzali su obecanje (BITNO!!!), istrajali psihicki (big fuckin bonus for us!!!!!!)

primer deci rodjace...koncentracija na pozitivno...eno od ane blog neki dan...

ovaj teniski fenomen je poklon za nove generacije...nesto da motivise da istrajes...

KAK'A BRE DRZAVA I KUKANJE... PA LUPALI STE U LONCE I PISTALI U PISTALJKE DA UGAZITE SOCIJALIZAM I SAD DRNDATE TU KAD JE DOSAO ZAKON "SNALAZLJIVIJEG" I TRANZICIJA U ZAPADNO DRUSTVO INDIVIDUALISTA...

I STO DA PLACA SRBIJI STA MU JE SRBIJA DALA...DALI MU CALE I KEVA KOJI SU IMALI JOS DVOJE DECE DA 'RANE.... AJD NE ....DA NE KAZEM


blaga depresija rodjaci ali razumemo...tu smo

AL PUSTI NAS PAR DANA DA SLAVIMO...pozdrav:)




hoochie coochie man hoochie coochie man 19:38 07.12.2010

Re: srbija dominira

koja stvara sampione ... imamo decu koja se ne drogiraju i ne puse

Nego se bave sportom.
A izmedju sporta i droge naravno niceg drugog nema, ili si sprtista il narkoman.
Mislim, ok je slaviti, navijati..ma i te penzije...ako moze Sladjana Miki Miki Veliki, ovi sigurno mogu.
Sve je to u redu al onaj argument, sport a ne droga, je bas malo bez veze.

I srecno, samo napred.

Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 19:47 07.12.2010

Re: srbija dominira

hoochie coochie man
koja stvara sampione ... imamo decu koja se ne drogiraju i ne puse Nego se bave sportom.A izmedju sporta i droge naravno niceg drugog nema, ili si sprtista il narkoman.Mislim, ok je slaviti, navijati..ma i te penzije...ako moze Sladjana Miki Miki Veliki, ovi sigurno mogu.Sve je to u redu al onaj argument, sport a ne droga, je bas malo bez veze.I srecno, samo napred.



izvini ja sam tinejz generacija 90tih il' je bilo sport il' je bilo droga (nikotin, vutra) .... nadam se da je danas drugacije

mislim sve ima svoje granice mozes da budes narkoman sportista:) u danasnje vreme

ja govorim o pozitivnoj energiji i primeru


da li ste zaboravili kako je biti dete???

NEMOJTE NIKAD i spasicete i sebe i svet jer cete razumeti

e zato treba da se penju na balkon, tu su sve manje vise deca i bila
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:04 07.12.2010

Re: srbija dominira

ja govorim o pozitivnoj energiji i primeru


Ma jasno i slazem se naravno.
Neka slavi kome se slavi bar to nikome ne smeta, ili bar ne bi trebalo.
Samo, cesto se droga i sport stavljaju kao jedine moguce alternative pa se smotana a dobra deca verujem osecaju zapostavljenima.
Biti smotan je cool :)
Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 20:31 07.12.2010

Re: srbija dominira

hoochie coochie man
ja govorim o pozitivnoj energiji i primeruMa jasno i slazem se naravno.Neka slavi kome se slavi bar to nikome ne smeta, ili bar ne bi trebalo.Samo, cesto se droga i sport stavljaju kao jedine moguce alternative pa se smotana a dobra deca verujem osecaju zapostavljenima.Biti smotan je cool :)



pazi svako je smotan za neki sport ... i dzordan je bio smotan za bejzbol:)

sport je i rekreativan ...moze smotan i na fitness da ide pa da bude zdrav i lep...ajd da ne trolujemo
shure shure 20:17 07.12.2010

poruka ...

...buducim pokolenjima i sadasnjoj deci :
Nema nikakve potrebe da idete u skolu,a ako vec morate,gledajte da to radite u pauzama u bavljenju sportom.Ako vec idete u skolu,nemojte uciti,jer vase znanje vam moze biti smetnja u dobijanju podrske i drustva i vlasti.Sve sto treba da naucite je da pikate,sutate,bacate,ili sta god vec da radite sa loptom ili nekim drugim sportskim rekvizitom!
... ili,ako vam bas to ne ide od ruke ...pa budite navijac!!

Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 20:29 07.12.2010

Re: poruka ...

shure
...buducim pokolenjima i sadasnjoj deci :Nema nikakve potrebe da idete u skolu,a ako vec morate,gledajte da to radite u pauzama u bavljenju sportom.Ako vec idete u skolu,nemojte uciti,jer vase znanje vam moze biti smetnja u dobijanju podrske i drustva i vlasti.Sve sto treba da naucite je da pikate,sutate,bacate,ili sta god vec da radite sa loptom ili nekim drugim sportskim rekvizitom!... ili,ako vam bas to ne ide od ruke ...pa budite navijac!!



ma nije valjda
shure shure 20:34 07.12.2010

Re: poruka ...

ma nije valjda

A sta ti mislis?
Da jeste Valjda?
Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 20:59 07.12.2010

Re: poruka ...

shure
ma nije valjdaA sta ti mislis?Da jeste Valjda?



slucajno te preporucih (da znas:)

inace ne bih dalje replicirao na zajedljiv i povrsan post (tvoj)... srry:)

za kraj:

"Sport teaches you to win honestly. Sport teaches you to lose with dignity. In a word, sport teaches you life." -Ernest Hemingway
alexlambros alexlambros 21:03 07.12.2010

Re: poruka ...

sport teaches you life


moze li da ga zameni buduci mi ga mi ovde nemamo?
AlexDunja AlexDunja 21:09 07.12.2010

Re: poruka ...

moze li da ga zameni buduci mi ga mi ovde nemamo?

o, da!

shure shure 21:10 07.12.2010

Re: poruka ...

"ma nije valjda"
rece ti,ali nezajedljivo,citajuci Hemingveja na poluvremenu ...
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 22:41 07.12.2010

Odlican text

Ne bas cesto procitam tekst sa kojim se u potpunosti slazem (for whatever is worth).

Teniserima - HVALA.

Sto se tice NAS - nisam siguran da su teniseri postali svetski sampioni, samo da bi nama omogucili da zavirujemo u njihove novcanike, prihode, poreske prijave, mesta prebivalista... itd.

Nagrada za osvajanje kupa je njihova.

Odluka za 'dodatnu nagradu' je 'NASA' - teniseri je nisu trazili.

Takodje, odluka da im se 'daju' nacionalne penzije je 'NASA' - ni to teniseri nisu trazili. Cak sam siguran da je vecini njih ta odluka embarrassment. No 'MI' smo (licno) hteli da se malo ocesemo/okesamo o NJIHOV uspeh, 'dajuci' im 'NASE' pare, koje - again - teniseri nisu ni trazili.

Ponovo, zaista odlican tekst. 'MI' smo - kao i uvek - problem. Lako cemo sa teniserima i balkonima. Sta cemo sa 'NAMA' je prava misterija.
anonimni anonimni 07:47 08.12.2010

Re: Odlican text

..dve razlicite stvari koje se trpaju u isti kos...uspeh tenisera...svaka im cast i
pokusaj dnevnih politicara da ponovo uspeju...'svaka im cast'...
natasavb natasavb 11:48 08.12.2010

Re: Odlican text

pokusaj dnevnih politicara da ponovo uspeju...'svaka im cast'...



jacHa. jacHa. 08:07 08.12.2010

e

potpuno sam se isto osećala kao i ti, nisam se radovala (ustajala i ja u pola tri da gledam koješta), a posebno odvratno mi je bilo srbovanje prilikom šišanja: mašinicu, pa u krst. bljak!

preporuka
tyson tyson 12:17 08.12.2010

Re: e

a posebno odvratno mi je bilo srbovanje prilikom šišanja: mašinicu, pa u krst.

Gde tu vidiš srbovanje? To je hristovanje.



jacHa. jacHa. 13:47 09.12.2010

Re: e

ista firma, mene što se tiče
ali, u pravu si, neprecizno sam se izrazila
očekivala sam i 4 ocila, pa sam se okrenula ka tarantuli da joj obrišem guzu. baš smo tada menjali pelene ljubi tetka prase
seceranac seceranac 08:21 08.12.2010

porezzzzzz

Ali tu je dragutinovicka da nas sve lepo oporezuje, posto ne zaradjujemo skoro vise nista (iako radimo) resila je da oporezuje nase pretke tako sto ce da oporezuje imovinu koju su oni stekli a mi nasledili.
nevencho nevencho 09:23 08.12.2010

Od reci do reci

Potpisujem.

Preporuka.
nova_slika_srbije nova_slika_srbije 13:49 09.12.2010

odlično!!

PREPORUA ZA BLOG!

1)
desetine hiljada visokoškolovanih ljudi, godišnje se abortira grad veličine Kragujevca


Niko u ovoj zemlji ne shvata ozbiljno ovo što si napisao i u tome i jeste najveća tragedija

2) Ceca je odlična za popunjavanje medijskog prostora. I devedesetih i danas. Ima bar 20 razloga što je to tako. U neku ruku preteruju. Preturuju i oni koji posle državnog grba i zastave vide Novaka Đokovića ili Cecu.

3) Arena je tog dana izgledala tako kao da će u njoj zapevati Seka Aleksić. Englezi gledaju i umuru od smeha. Ne samo oni. Svi se smeju. Molim vas ljudi, picopevac Novak Đoković na teren stupa uz pratnju Carmina Burana. Pa kako da se ne smeje neko ko je Englez, Čeh ili Španac. To je ravno onom 18. rođendanu Hajdi Janković.

4) ni jadnije države ni većeg uzbuđenja kada se igra tenis sport koji nikada neće biti sinonim za Srbiju pa makar mi osvojili ne znam šta

5) kada bismo znali koliko je Srbija mala, beznačajna i siromašna drugačije bismo se ponašali. meni ne bi palo na pamet da vičem Srbija, Srbija posle dejvis kupa koji je sport i zabava i ništa ALI APSOLUTNO ništa više od toga. dakle pre treba uskliknuti Srbija kada budemo videli da se u njoj poštuje makar jedan zakon

6) vrhunac svega je pomenuto šišanje. da li je to bila opklada ili ne znaš šta ali bilo je van svakog zdravog razuma. možda su ti klinci teniseri pod utiskom filma ili neznam šta?!?! to zaista ne razumem. nije delovalo čak ni šmekerski već jadno. videćemo kako će Čanak to da nazove. ja ovako - seljačine!!

7) Ponašanje Nataše Bekvalac je pravo lice Srbije. osoba veoma lakog morala koja se švalerisala sa Novakom u vreme kada joj je muž bio u svi znamo kakvom stanju. to više nije ni javna tajna. to je bruka. svako ko je muzički neupadljiv i ko muzički ne postoji će se tako ponašati. isfrustrirano i nedojebano.

to bi bilo to. Odličan blog.
maca22 maca22 01:32 12.12.2010

Re: odlično!!

nova_slika_srbije
Molim vas ljudi, picopevac Novak Đoković

Pa to su Srbi, vole da pljuju po onima koji su uspešniji.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana