Politika| Satira| Zabava

TELO & DUŠA NACIJE

nikolic777 RSS / 12.12.2010. u 13:17

Milan Nikolić

"Ipak, Betmen i Robin, jer nema preciznijeg izbora za poređenje...Don Kihot i Sančo Pansa? Promašena tema. Putin se ne zaljubljuje u iluzije, a Medvedev nije duhovit. Ahilej i Patrokle? No way, Putin nikada ne bi ratovao za nekog drugog, jedino bi on mogao da bude vojskovođa.  Hamlet feat. Rozenkranc i Gildenstern? Sad sam se baš našalio."

Srpski Veliki brat, akcioni heroj sa Istoka, obnaženi sibirski pecaroš, dežurni otporaš vladavini ljudskih prava i čelična pesnica Rusije - ponovo je preksinoć, ali "na nagovor voditelja", predstavio svoj talenat za pevanje. Inače, Vlada Putin, smatram da imam pravo da tepam onome koji me inače "samo gleda", mada, lično, za taj pogled ne marim ni najmanje - izjavio je na dobrotvornom koncertu u Sankt Petersburgu da nema naročitih predispozicija ni za pesmu ni za igru, ali da to voli da radi.

Vladimire, ne propovedaj! Šeron te "samo gleda", a ti si, kako navodi Wikileaks, od strane američkih diplomata često nazivan "alfa mužjakom". O Betmenu ćemo nešto kasnije.  Zar bi bilo koja druga "forma muškosti" išla uz glumicu koja je onako upečatljivo dočarala lik fatalne žene u "Niskim strastima" ("Fatalna žena je sila prirode" - pisalo je na originalnom plakatu za fim)? Prema tome, skromnost, a posebno  lažna skromnost, ne ide uz akcione heroje svesne svojih moći. Uostalom, ti nisi Hari Poter, mrškasti dečko sa dioptrijom, nego Betmen - opet se nadovezujem na tračarenje diplomata sa suprotne strane sveta u odnosu na poziciju tvoje tvrđave tradicionalizma. Niti bi "pevački talenat" ugrozio tvoju "državničku" pozu. Pa, i Koštunica je sačuvao imidž državnika, mada sasvim je nejasno kako ga je ikada stekao, i pored toga što je glumio veseljaka na nasupu C.Nacionale na dočeku Pravoslavne Nove godine, 2007., koji je njegova narodnjačka koalicija i organizovala. To je bio njegov, zaista tačan, izbor ikonografije za sopstvenu ideološku poziciju.On je pozirao samo sa kalašnjikovim, a ti sa psom, onako apsolutistički, i u svim mogućim kostimima - od maskiranog do kimona!

Svesni ove tajne veze, ovdašnji papirnati mediji su za naslove svojih izveštaja o Putinovom "performiranju", uglavnom  apostrfirali prisustvo Šeron među  "slušaocima", buduću da ruskom premijeru ona "tako dobro stoji", a tek su kasnije pominjali Ornelu Muti, Moniku Beluči (siguran sam da se prilikom svojih izleta na crnogorskom primorju, odmarala baš na nekoj ruskoj plaži), Miki Rurkija (zbog "Rvača", valjda, jedina ozbiljna konkurencija Lavu sa Istoka) i druge.

Budući da Putin, još uvek nije pokazao da li ume da leti, Betmen je, priznajem, inteligentan izbor za nickname. Jer, vladanje bolidom spada u domen veština ovog  "cara" kako vole da ga zovu naši, mladi ultradesničari,  kojima je  Vlada rolmodeel i glavni argument za svaku vrstu iživljavanja, predrasuda, pozivanja na linč. Ali, i za predstavu o "srećnom  sruštvu", svojevrsnom čeličnom, sačuvanom raju. Pecanje, telesno vežbanje (učinci istog su putem fotografije dospeli i na sajt Kremlja) i druge Putinove veštine toliko su već potvrđene, da se, čim Vlada nešto  sveže  "izbaci", nazivaju "novim avanturama ruskog premijera".  U petak uveče je, uz taktove Amstrongovog "Blueberry Hill-a",  zabavio goste pristigle  sa "druge strane", a raširene oči mnogih među njima, barem se meni tako učinilo, kao da su pokazivale da oni ovog akcionog premijera vide kao nekakvo egzotično čudo. Da li zbog viška gvožđa u "maniru vladavine", tretmana ljudaskih prava u njegovoj zemlji, obilja različitih talenata ili boje glasa - nemam pojma.

Medvedev, po navodima Wikileaksa, okarakterisan kao "bled i mlak", prirodno zaslužuje ulogu pratioca glavnom junaku. Don Kihot i Sančo Pansa? Promašena tema. Putin se ne zaljubljuje u iluzije, a Medvedev nije duhovit. Ahilej i Patrokle? No way, Putin nikada ne bi ratovao za nekog drugog, jedino bi on mogao da bude vojskovođa.  Hamlet feat. Rozenkranc i Gildenstern? Sad sam se baš našalio. Putin nije ni mršav ni bled ni neodlučan i on nikada ne bi sebi postavio pitanje - "To be or not to be?".  O tome kako bi se Ofelija provela u ovoj konstelaciji - ne smem ni da razmišljam. Na koga vam ovaj dvojac liči? I meni isto.  Zar nije Boris još pre osam godina plivao na naslovnici magazina "Prestup" anticipirajući, iako je tada bio na znatno nižoj funkciji, Putinov zamah udicom? Cvetkovića "bledilo" muči od kada se pojavio. Samo im treba zarotirati aktuelne političke položaje u odnosu na "rusku braću".

Vladimir Putin ostaje telo (kao nekad u umetnosti socrealizma) i duša sopstvene nacije. Nepokolebljiv, što se vidi u njegovoj smirenosti i nekakvom permanentnom "tihovanju", a samo iskusni poznavaoci ljudske prirode znaju da se iza takvog nastupa krije "iskonska snaga", on je amblem odlične kondicije svoje države i generator nove predstave o Kremlju kao pozornici  pre svega - ljudskog, a ne nedodirljivo tiranskog.

Ovaj političar-superstar, paradoksalno , ali istinito, inspirisao je brojne, mnogo liberarnije i, u pogledu na svet, otvorenije  lidere da se opuste, razgolite, daju sebi i svojim PR-ovima na volju, a narodu na radost. Ne znam šta će biti njegova sledeća avantura.  Ne želim da razmišljam o stanju korupcije u tužilaštvu i policiji u njegovom rajskom vrtu, ali se bojim svakog pominjanja tog vrta kao pozitivnog, hvale vrednog i pravog puta za nas.

 

 

 P.S

Da li ste zaista sugurni da Putin ne ume da leti?

Atačmenti



Komentari (51)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Kazezoze Kazezoze 13:42 12.12.2010

...

nikolic777 nikolic777 20:09 12.12.2010

Re: ...

krkar krkar 13:58 12.12.2010

Ih, da leti!







nikolic777 nikolic777 17:25 12.12.2010

Re: Ih, da leti!

FENOMENALNO

ali sta cemo sa Supermenovim letom, on je nekako bio upecatljiviji i svakako stariji junak od Betmena, ali nije vozio nikakav mobil, doduse
zilikaka zilikaka 18:42 12.12.2010

Re: Ih, da leti!

Ovo poslednje se ne važi!
Ja imala takvu Ladu iz '76.
nsarski nsarski 23:45 13.12.2010

Re: Ih, da leti!

krkar







Pa ovaj sigurno ne ume, ali se slikao kao da ume...



Goran Vučković Goran Vučković 13:59 12.12.2010

Novi dometi Tanjuga

Ostavljajući po strani populističko brendiranje Putina (uzgred, da li se još nekom čini da će novi Bond - Džejms Krejg - biti dobar kandidat da glumi Putina?), ono što je mene potpuno zbunilo je Tanjugova vest koju je B92 preneo, gde se kaže:
Putin je prošlog leta pevao na tajnom sastanku sa grupom ruskih tajnih agenata koji su proterani iz Sjedinjenih Američkih Država. Njegova publika u petak su bili, između ostalih, glumci Šeron Stoun, Monika Beluči, Kevin Kostner i Žerar Depardije.

Nekako mi je perverzno da državna novinska agencija tipa Tanjuga sklapa ovakve dve rečenice u jedan pasus - "otkriva" da je šef jedne države (koju vlast zvanično smatra jednim od "stubova spoljne politike" ) pevao na tajnom sastanku sa grupom ruskih tajnih agenata?!

Neobična spoljnopolitička aktivnost od strane jedne državne novinske agencije
niccolo niccolo 14:03 12.12.2010

Re: Novi dometi Tanjuga

pevao na tajnom sastanku sa grupom ruskih tajnih agenata?!

A i sastanak je bio toliko tajan da čak i Tanjug zna da je pevao...
wukadin wukadin 15:38 12.12.2010

Re: Novi dometi Tanjuga

Откуд они знају, кад је било тајно?
А!? А!? А!?
nikolic777 nikolic777 17:27 12.12.2010

Re: Novi dometi Tanjuga

TANJUG jos od devedesetih uživa "posebnu" reputaciju...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:45 12.12.2010

Re: Novi dometi Tanjuga

Nekako mi je perverzno da državna novinska agencija tipa Tanjuga sklapa ovakve dve rečenice u jedan pasus - "otkriva" da je šef jedne države (koju vlast zvanično smatra jednim od "stubova spoljne politike" ) pevao na tajnom sastanku sa grupom ruskih tajnih agenata?!

Pa sad...ovo može razno da se čita...recimo da je jednog petka prošle godine Putin pevao sa grupom ruskih tajnih agenata, koji su između ostalih glumci Šeron Stoun, Monika Beluči, Kevin Kostner i Žerar Depardije...
Meni je Kevin Kostner uvek bio sumnjiv...da ne govorim o Šeron Stoun.
Iz čega se da zaključiti da je Tanjug 'ladno provalio identitet do sada tajnih agenata.
nikolic777 nikolic777 19:50 13.12.2010

Re: Novi dometi Tanjuga

Bravo za Tanjug
veronika_kojen veronika_kojen 14:09 12.12.2010

Možda i proleti...

...kad i njemu budu dali Nobela za mir.

'Oćemo bojkotovati ako ga Putin dobije?Bojim se da ne poremetimo naše prijateljske odnose s Azerbejdžanom...
nikolic777 nikolic777 17:30 12.12.2010

Re: Možda i proleti...

Veronika, ovo je, zaista, bilo duhovito ...treba cuvati dobre odnose
veronika_kojen veronika_kojen 19:35 12.12.2010

Re: Možda i proleti...

Čudno...

A vi niste obrisali...

Šta ti je evolucija na delu.Nego,poslušajte ono što vam je blogokolega ispod rekao,kvalitet iznad kvantiteta,i sve ok.
nikolic777 nikolic777 19:51 13.12.2010

Re: Možda i proleti...

Ništa se vi ne sekirajte :)
ali hvala, svakako
veronika_kojen veronika_kojen 14:19 12.12.2010

Re: aman vise

da mozes slobodno da objavljujes komentare na drugim blogovima


'Ajte molim vas...

A kako će onda da briše tudje?
angie01 angie01 14:32 12.12.2010

plin, plonk,..on bljuberi hil,...

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 14:58 12.12.2010

Re: plin, plonk,..on bljuberi hil,...

angie01


Poljitika je shou biznjis!
wukadin wukadin 15:35 12.12.2010

Владимир Путин - лидер слободних народа

Могу само да га мрзе, да не употребим други израз... У немогућности да му доакају.
Човек ужива у животу, лепо се проводи. Претпостављам да овде има оних којима је Маршал био Цар (не само по ингеренцијама). Сад се исти ругају Путину, а овоме признају "да смо добро живели" иако је овај ловио по африци, удара у бубањ и ђускао њихове плесове, све са људождерима... Е па, и руски грађанин боље живи него њихових деведесетих, када нису имали на власти националисте него демократоре.
Не знам за бетмобил, то му фали да би био Бетмен. А рекао бих да Владимир још једино подморницу није возио. И ракету... Уосталом, Бетмен и јесте прави јунак, за разлику од Супрмена који је дошао са друге планете, па се куребеца. Прави пример америчког хероја - нико му не може ништа, па се јуначи.
Уосталом, другорусијанци & другосрбијанци, знате шта рече ономад ваш Чанак после усталом... Уосталом...
gospodin_ne gospodin_ne 16:00 12.12.2010

Re: Владимир Путин - лидер слободних народа

А рекао бих да Владимир још једино подморницу није возио.

wukadin wukadin 19:11 12.12.2010

Re: Владимир Путин - лидер слободних народа

У јеее...
Sepulturero Sepulturero 20:26 12.12.2010

Re: Владимир Путин - лидер слободних народа

wukadin
Могу само да га мрзе, да не употребим други израз... У немогућности да му доакају.
Човек ужива у животу, лепо се проводи. Претпостављам да овде има оних којима је Маршал био Цар (не само по ингеренцијама). Сад се исти ругају Путину, а овоме признају "да смо добро живели" иако је овај ловио по африци, удара у бубањ и ђускао њихове плесове, све са људождерима... Е па, и руски грађанин боље живи него њихових деведесетих, када нису имали на власти националисте него демократоре.
Не знам за бетмобил, то му фали да би био Бетмен. А рекао бих да Владимир још једино подморницу није возио. И ракету... Уосталом, Бетмен и јесте прави јунак, за разлику од Супрмена који је дошао са друге планете, па се куребеца. Прави пример америчког хероја - нико му не може ништа, па се јуначи.
Уосталом, другорусијанци & другосрбијанци, знате шта рече ономад ваш Чанак после усталом... Уосталом...


Или да му пљуну под прозор.

Да није Путина требало би га измислити макар само да уживамо како другосрбијанци пенушају.

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:33 12.12.2010

A

lovljenje kitova? Tj. uzimanje uzorka kože kitovima na Kamčatki...

gospodin_ne gospodin_ne 21:04 12.12.2010

Re: Владимир Путин - лидер слободних народа

И ракету...

expolicajac expolicajac 21:49 12.12.2010

Re: Владимир Путин - лидер слободних народа

Уосталом, другорусијанци & другосрбијанци, знате шта рече ономад ваш Чанак после усталом... Уосталом...

Činimi se da je reka
hogubadagri hogubadagri 02:41 13.12.2010

betmobil

prva slika Putinov betmobil

http://www.google.com/images?hl=en&expIds=17259,18168,28031,28066&sugexp=ldymls&xhr=t&q=vladimir+putin+lada+niva&cp=21&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1680&bih=916
srdjan.pajic srdjan.pajic 03:51 13.12.2010

Re: Владимир Путин - лидер слободних народа

wukadin
Могу само да га мрзе, да не употребим други израз... У немогућности да му доакају.
Човек ужива у животу, лепо се проводи. Претпостављам да овде има оних којима је Маршал био Цар (не само по ингеренцијама). Сад се исти ругају Путину, а овоме признају "да смо добро живели" иако је овај ловио по африци, удара у бубањ и ђускао њихове плесове, све са људождерима... Е па, и руски грађанин боље живи него њихових деведесетих, када нису имали на власти националисте него демократоре.
Не знам за бетмобил, то му фали да би био Бетмен. А рекао бих да Владимир још једино подморницу није возио. И ракету... Уосталом, Бетмен и јесте прави јунак, за разлику од Супрмена који је дошао са друге планете, па се куребеца. Прави пример америчког хероја - нико му не може ништа, па се јуначи.
Уосталом, другорусијанци & другосрбијанци, знате шта рече ономад ваш Чанак после усталом... Уосталом...


Bio bi sjajan vladar, Betmen, ili barem James Bond, samo da je malko viši .

Idi bre, Wuki, nikako ne mogu da ukapiram šta je to što tebe pokreće. Evo, recimo na tom klipu, ja nisam ni primetio Putina dok nije počeo da falšira, nego sam se zalepio za one dve prateće vokalne solistkinje. Prave slovenske duše . Ne znam samo kako ti one promakoše, jesi li stvarno toliko zaslepljeni ljubavlju prema Vladimiru Vladimiroviču?

nikolic777 nikolic777 19:53 13.12.2010

Re: Владимир Путин - лидер слободних народа

hahahhahahhahahahhahahahahahaha!
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:50 12.12.2010

'ajmo ozbiljno

pa čovek je 007 himself.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:17 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

Malo manje zategnut radijator, ali kanda radi sve 007 radnje.


















Dr M Dr M 19:25 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno


Iz ovih slika se vidi da Putin diše punim plućima.

Zato ostaje malo manje vazduha za ostale.
llepeza llepeza 19:25 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

BebaOdLonchara
pa čovek je 007 himself.



veronika_kojen veronika_kojen 19:42 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

Jelica Greganović


Ju,gde nadjoste ove slike?

Što moja prababa(iz Šumadije)kaze:
Da (v)i'š,nije loš.
nikolic777 nikolic777 20:08 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

SJAJNO JELICE!
dali76 dali76 20:17 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

DRM, ako ti ne skupljas svoje aforizme i objavis ih u jednom obliku knjige , bit ce to ogromna steta, najiskrenije mislim.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:26 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

Dobri drug Google
veronika_kojen veronika_kojen 20:34 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

nikolic777


Vo imja oca,taman vas pohvalih,a vi obrisaste još jedan post

E,ja kod vas vishe ne postujem.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:41 12.12.2010

Mali

ali tehničar...

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:46 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno


Što moja prababa(iz Šumadije)kaze:
Da (v)i'š,nije loš.

Moja sa iste lokacije bi rekla: "Nije za bacAnje."
angie01 angie01 21:40 12.12.2010

Re:

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:09 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

SJAJNO JELICE!

Hvala nikolicu, nego da ti nešto kažem, znaš ovde na blogu se pisanje velikim štampanim retko koristi (za naslove i nekako, ali baš kad je nešto važno), a u komunikaciji vrlo retko, zato što se to ovde čita kao vikanje na nekog.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:43 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

Vo imja oca,taman vas pohvalih,a vi obrisaste još jedan post

Koji post? Eno ga gore? Neki stari?
nikolic777 nikolic777 19:55 13.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

sorry...stvarno ne vičem
jedan.kub jedan.kub 20:04 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno



Iz ovih slika se vidi da Putin diše punim plućima.

Zato ostaje malo manje vazduha za ostale.

Mogu samo da mu zavide jer su Supermen i Betmen samo izmišljeni likovi,
a ovaj se dobro potrudio da bude sve to i da ih impresionira
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:30 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

A što je od Bugara dobio kucu...

ivana23 ivana23 21:28 12.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 03:02 13.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

Jelica Greganović
A što je od Bugara dobio kucu...



V etoj sabaki lapaćki ogromnie.
talicni talicni 23:22 13.12.2010

Re: 'ajmo ozbiljno

Jelica Greganović
A što je od Bugara dobio kucu...



vole covek zivotinjke

gedza.73 gedza.73 20:53 12.12.2010

Ekhm!

Odem ja juče(poranio ja pet, pola šes, muči me nešto žgaravica) u jedno mestašce da kupim junetinu za kobasice. Jeste da sam prvi put pravio, nije da se hvalim, al sam baš umetan(obožavam toj reč).

Sedim i čekam da mi bučer odmeri taru, a prekoputa, sa zida, mi se smejulji Putin.
Kao što mi je smešna ta preterana ljubav gde neko kupi sprej, uzme šablon i ide da švrlja po zidovima, tako mi je smešan i tekst 'aj da pljunemo sovjeta'.
Zašto?
Evo, na primer zbog ovoga
Ovaj političar-superstar, paradoksalno , ali istinito, inspirisao je brojne, mnogo liberarnije i, u pogledu na svet, otvorenije lidere da se opuste, razgolite, daju sebi i svojim PR-ovima na volju, a narodu na radost. Ne znam šta će biti njegova sledeća avantura.

Gledali smo mnoge predsednike u džogingu, na ranču, u streljani, za komandama bojnog broda, aviona, sa saksofonom, pod šatorom. Tako da dotični nije izmislio ništa novo. Samo je pokazao neke, vaaljda, svoje sposobnosti.
on je amblem odlične kondicije svoje države i generator nove predstave o Kremlju kao pozornici pre svega - ljudskog, a ne nedodirljivo tiranskog.

To svi kandidati i potonji predsednici rade. Kao Bush Jr kad u obdaništu čita knjigu naopako. Čisto da se približi neobrazovanim slojevima.
a ti si, kako navodi Wikileaks, od strane američkih diplomata često nazivan "alfa mužjakom".

Budući da Putin, još uvek nije pokazao da li ume da leti, Betmen je, priznajem, inteligentan izbor za nickname

Možda suprotna strana naziva drugog predsednika klovn krasti?
Ne želim da razmišljam o stanju korupcije u tužilaštvu i policiji u njegovom rajskom vrtu, ali se bojim svakog pominjanja tog vrta kao pozitivnog, hvale vrednog i pravog puta za nas.

Kao opozit imaš i druge rajske vrtove (ne one, beše, starca sa planine) gde takođe imaš i korupciju i lažne optužbe. Možda ne u tolikoj meri, ali uzimajući u obzir vremensko kašnjenje ja ne vidim neku preteranu raszliku.
I da tušeiram
malo ti je bljak kritika. Mogla je da bude argumentovanija (ima prostora).
Jedino ako si mislio da tekst treba da bude smešan.



yugaya yugaya 21:54 13.12.2010

from Russia with rolfmao :)

danasnji fb status prijateljice koja je po majci Ruskinja :

This morning at the Russian Embassy: arranging citizenship. Filling out application form, point 1: list your motives for applying for citizenship : need citizenship for living in Russia for prolonged period of time. Consulate worker: (crosses out point one): WRONG! You are applying for citizenship because you are a PATRIOT!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana