Sport

Miloše, uz tebe smo!

Marko Jevtic RSS / 16.01.2011. u 22:22

Žao mi je što je Partizan ostao bez velikog pojačanja za Top16 Evrolige, ali mi je žalije što se sve ovo dešava Vujaniću. Nadam se da je dovoljno jak i da će i ovu povredu prebroditi, te sledeće sezomilos-vujanic-partizan.jpgne opet igrati košarku na svom nivou.

Sećam ga se iz sezone kada je Zvezda bila slabija, podgorička Budućnost dominarila, a jedan od klinaca koji je debitovao nosio je broj 13.

Brzo je, srećom, prešao u crno-beli dres i bio jedan od naših ključnih igrača u godinama kada se ponovo Evroliga vratila u Beograd. 2002 osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u košarci u SAD

Te godine bio je 36ti pik na draftu i izabrali su ga Njujork Niksi. Ipak, ostao je još jednu sezonu i bio fenomenalan. Bio je najbolji strelac Evrolige u sezoni 2002/2003, igrač nad kojim je napravljeno najviše faulova i igrač meseca te sezone. Imenovan je u drugi tim Evrolige.

 Posle Partizana otišao je u Fortitudo iz Bolonje, osvojio titulu u Italiji i igrao finale Evrolige. Sledeće sezone pokidao je ukrštene ligamente i to je ostavilo traga na karijeru.

Na žalost povrede su sprečile (i opet) da postigne više.  Igrao je i za Barselonu, Panatanaikos (2007. osvojio Evroligu), Dinamo iz Moskve, Efes Pilsen, Mursiju i Panionios. 

Danas je igrao poslednju utakmicu za Panionios na kojoj je slomio nogu. A čekali smo ga u Beogradu....

 Miloše, uz tebe smo!

 



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

niccolo niccolo 23:55 16.01.2011

Zapanjio sam se

kad videh...baš nema sreće (a ni Partizan, značio bi im mnogo)...
antioksidant antioksidant 09:04 17.01.2011

.

Danas je igrao poslednju utakmicu za Panionios na kojoj je slomio nogu.

кажу 6 месеци... устаће милош поново
мислимо на њега
Biljana 77 Biljana 77 09:39 17.01.2011

:(

Stvarno nisam mogla da verujem. Opet. Nije mi uopšte zbog nas, mislim zbog dolaska u Partizan, nego eto.. mislim da će posle ovoga okončati karijeru. I da je stvarno igrač koji nikada nije ostvario pun potencijal... baš mu se nije dalo. U svakom slučaju sam srećna što sam imala prilike da ga gledam. I za nas, i protiv nas.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana