Putovanja| Sport| Zabava

US Open 2011: Djokovic: "Pobedio sam sa dosta promena"

Nikola Olić RSS / 06.09.2011. u 01:43

"Kako smo igrali sa Francuzima?"

 Tako je Novak Djokovic zapoceo svoju konferenciju posle pobede nad Aleksandrom Dolgopolovim (7-6, 6-4, 6-2). Interesovalo ga je sta je nasa kosarkaska reprezentacija uradila u Litvaniji, i protiv koga igramo sledece. Sedeo je u beloj Sergio Tacchini trenerci, sa malom 'Unicef' znackom ispod desnog ramena. Razgovor sa stranim novinarima trajao je dosta dugo, ali je Novak kao i uvek bio strpljiv i odlicno raspolozen i u razgovoru sa domacim medijima.

- Igrao si na manjem Armstrong terenu, cinilo se da si bas uzivao.

"Sa jedne strane bilo je jako interesantno i uzbudljivo biti deo jedne specificne atmosfere jer svi znamo da je ovaj Grand Slam poznat po toj pozitivnoj energiji i dosta glasnoj publici. Na neki nacin, na ovom drugom terenu mozete da osetite publiku i buku vise nego na glavnom Arthur Ashe stadionu. Sa te strane je bilo interesantno za mene da bude na tom terenu danas. A sa druge strane bilo je jako nezgodno jer nisam igrao dugo na tom terenu, bilo je jako vetrovito i moj protivnik je vrlo vesto koristio taj vetar svojom igrom, koja je atipicna, sa dosta promene i dosta slajseva. Malo sam se tesko nosio sa tim u prvom setu, ali sam uspeo da se probijem u naredna dva."

- U sledecem mecu igras protiv Janka, kakav je to osecaj?

"Tesko je to predvideti, u principu igracemo na centralnom terenu, bice to jedinstveno za njega posto je to prvo Grand Slam cetvrtfinale protiv nekoga kog jako dobro poznaje. Sa moje strane, bice malo tuzan osecaj, to je uvek tako kad igrate protiv prijatelja i kolege iz reprezentacije, i sa kojim ste trenirali hiljade puto, tako da nema tajni izmedju nas. Izaci cemo na teren obojica da pobedimo."

- Rafael Nadal ti daje silne komplimente u svojoj knjizi, kaze da si ti pravo osvezenje za ovaj sport.

"Nisam imao prilike da procitam knjigu. Sigurno da cu to uraditi jer volim takve knjige da citam, i knjige sampiona koji su obelezili istoriju ovog sporta, ali naravno da mi laksa svaki kompliment sa njegove strane. I ako je veliki rival na terenu, ja imam samo reci hvale za njega, mislim da je on isto veliki primer jednog sportkog sampiona van terena sa njegovim ponasanjem. Jako je dosledan, jako umereno sve podnosi i mislim da moze da posluzi kao uzor mladim teniserima koji pokusavaju da postanu kao on."

- Nedavno si se upoznao sa Pete Samprasom, opisi kako vam je bilo?

"On je moj zivotni idol, covek zbog kog sam ja poceo da igram tenis, koji me je motivisao da imam svoje snove i da jednog dana osvojim Vimbldon i budem najbolji na svetu. Na neki nacin sve mi se ostvarilo u tako kratkom periodu, i da odem na veceru sa njim, nedavno u Los Andjelesu. Svaku njegovu rec sam gutao i pokusavao da svaki njegov savet prihvatim ozbiljno i to primenim na terenu, i to mi je jako prijalo."

- Da li si ti bolje igrao posle prvog seta, ili je njegova igra oslabila?

"Ja sam uspeo da probijem taj njegov ritam i pobedim sa dosta promena u svojoj igri, sa dosta oscilacija. Imao je dosta nizak procenat ubacenog prvog servisa, i mislim da je to meni pomoglo jer sam mogao lakse da udjem u igru. On je napravio dosta gresaka pogotov u trecem setu a ja sam igrao onoliko koliko je dovoljno da pobedim."



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana