Društvo| Istorija| Politika

Prestolonaslednik i nesvrstanost, koji bre Tito

Milan Karagaća RSS / 07.09.2011. u 15:13

Dakle, “Ručak kod princa od Srbije Republike Srbije”
"Danas  se srećemo u Srbiji da proslavimo 50. godišnjicu osnivačke skupštine nesvrstanih i istorijskog lidera Josipa Broza Tita i njegove kolege koji su osnovali Pokret".

13151674016.jpg

 Da ne bude zabune, ovo nisu reči nikoga od zvaničnika Srbije, zemlje domaćina 1. Konferencije nesvrstanih, zemlje čiji je predsednik bio tvorac Pokreta i zemlje domaćina skupa posvećenog tom jubileju. U svakoj normalnoj zemlji koja drži do svog dostojanstva, poštuje svoju istoriju, pogotovo onaj deo na koji se poziva kada joj odgovara, a posebno uvažavajući povod i goste, ovo bi bile uobičajene reči  u obraćanju zvaničnika zemlje domaćina.

Ne, ovo su reči ministra spoljnih poslova Egipta, a naši zvaničnici izgleda nisu mogli da zbog jednog imena izgovore ni druga imena, valjda da bi se pokazali kao korektni prema onome čije ime ne pominju.

Poznato je u međunarodnim odnosima da se koristi svaka prilika, pogotovo istorijski jubileji, da se organizuju veliki međunarodni skupovi radi afirmaciji zemlje.

Naravno i naša diplomatija to zna i pametno je što je iskoristila povod, pogotovo u uslovima kada ima evidentnih nerazumevanja od strane mnogih država. Ako je npr. u pitanju Kosovo,  u pravu je prof. Simić kada kaže da samo zahvaljujući nesvrstanima ono još nioje priznato u UN.

Srbija je, iako više nije članica već samo posmatrač, uložila mnogo napora da se upravo u Beogradu održi jubilarni skup što je , svakako, za pohvalu. Za pohvalu je i sama organizacija skupa u smislu da Srbija ima kapacitete za to. Prisustvo delegacija iz preko 100 zemalja je svakako afirmativno za Srbiju ali da se ne lažemo one su tu ipak zbog nečega što je Srbija kao deo SFRJ uradila ranije i tu su upravo da iskažu poštovanje i odaju priznanje za to.

Znala je Srbija  kada je optirala za skup da je Tito zajedno sa Nehruom i Naserom osnivač pokreta, da je zahvaljujući njemu pokret opstajao pa i opstao, da je Tito bio neosporni lider pokreta, a SFRJ vodeća zemlja, da je Tito bio domaćin 1. Konferencije odžane u Beogradu 1961.godine, da je Tito umro u Beogradu i da su na sahrani bili šefovi država ili vlada iz preko 130 država, i konačno da se u Beogradu  dalje nalazi “Kuća cveća” I da je protokolarno korektno da delegacije posete “Kuću cveća”, a krajnje nepristojno da se to ignoriše. Ne znam da li je tačna informacija u štampi da je , navodno, rečeno da oni koji žele da posete Titov grob  mogu to da urade umesto da idu na večeru koju priređuje predsednik Srbije.  Lično ne verujem, da je tako nešto rečeno , ali je činjenica da u program nije bilo organizovanog odlaska i polaganja venaca.

Mislim da se organizator, tj. Srbija obrukala jer je ispalo prilično licemerno da se hvali delo a njegov tvorac ne spominje, kao kada bi pričali o struji a ignorisali ime Tesla.

Sledeći dan još veće iznenađenje- ručak koji priređuje , čuj, NJKV princ u Belom dvoru, on domaćin  prvi  pozdravlja goste a minister spoljnih poslova i potpredsednik vlade naravno po preseansu iza njega.

Valjda je i to bila aktivnost kako se ne bi našlo vreme za odlazak delegacija u “Kuću cveća”.  A narod već zbija šale kako su odgovorni “zaboravili da zatvore “Kuću cveća” pa su se neke delegacije ipak iskrale i otišle tamo. “

Dakle, pišu novine :“ZA diplomate iz zemalja nesvrstanih u utorak je bio priređen ručak u nekadašnjoj Titovoj rezidenciji, u Belom dvoru, na Dedinju. Ovoga puta, domaćin je bio prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Na meniju su bili kaprezi salata, rolovano pileće belo meso i jagnjetina, krompir sa ruzmarinom i pita sa orasima. Ansambl ”Kolo” izveo je splet srpskih igara, što je oduševilo sve goste. Svečani ručak, koji je organizovan za šefove delegacija u dvosatnoj pauzi između sednica u Palati Srbija, održan je u Belom dvoru, gde su više od stotinu zvaničnika ugostili prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, šef srpske diplomatije Vuk Jeremić i zamenik premijera Ivica Dačić.”

Predhodno je supruga ministra spoljnih poslova Nataša Jeremić organizovala ručak za dame, što je protokolarno sasvim korektno, samo ne znam u kom svojstvu i kojim povodom je ručku prisustvovala i princeza Katarina.

Ima se utisak, da bi ,da je skup potrajao još koji dan, verovatno bio organizova izlet na Avalski toranj, ručak kod patrijarha ili nešto drugo, a sve pod motom “Sve sve ali Kuća cveća nikako ne”.Meni je ovo nerazumno, pogotvo što je prošle ili pretprošle godine zvanična delegacija MSP i nekoliko ambasadora nesvrstanih zemalja,položila venac na kome je pisalo “Osnivaču pokreta nesvrstanih”, na RTS prikazano, Stefanović, Crnogorčević, Žugić.

E sada, postavlja se nekoliko pitanja:

1.- kakve veze ima princ Karađorđević sa politikom i Pokretom nesvrstanih,

2.- u kom svojstvu je organizovao ručak i od kojih naših para to plaća

3.- da li Srbija ima paralelno predsednika republike i kralja

4.- koji su to državni razlozi da se on pojavljuje u zvaničnoj funkciji a da mu ministri saslužuju u njegovim „državničkim aktivnostima“

5.- da li su ministri stavljaju’iu se u takvu poziciju implicite priznali i monarha

5.- nije li bilo prirodnije da je na ručku za dame bila prisutna Jovanka Broz, jer, sviđalo se to nekome ili ne, ona ima mnogo više veze sa jubilejom nego svi ostali.

Ali šta reći, čudna je zemlja Srbija, stalno živi u dilemi i dualizmu vrednosti a nema snage da se opredeli ili joj nije jasno ni samoj gde je.

Tako Srbija obeležava dan pobede ,a izbegava da pomene ime onih koji su bili pobednici, izbacili smo sve što podseća na NOB, dođe Medvedev pa obeležimo Dan oslobođenja Beograda a ne pomenemo partizane, sada hvalimo politiku nesvrstanosti ali ne pomenemo imena osnivača, pa zbog Tita izostavimo i Nehrua, Nasera, Nkrumaha, Sukarna.

Imamo predsednika Republike i prestolonaslednika i čak preplitanje između visokih državnih državnih funkcija, pa tako jedan isti čovek može biti predsednik Narodne skupštine i član Krunskog saveta ili ambasador Republike Srbije i član Krunskog veća.

Zbog svega toga, a i mnogo čega drugog, Srbija nema političke snage da se po ključnim pitanjima od nacionalnog interesa odredi“ ili- ili“ , već uvek tavori u stanju „i- i“, što uglavnom znači da ne zna šta hoće.

detaljnije o skupu.



Komentari (302)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

uros_vozdovac uros_vozdovac 15:18 07.09.2011

Jedine sličnosti

na pitanje
1.- kakve veze ima princ Karađorđević sa politikom i Pokretom nesvrstanih,


koje mogu da vidim su

1. I Josip i Aleksandar primaju goste u Belom dvoru
2. Josip dosta loše govori srpski ili srpskohrvatski, Aleksandar očajno, tuga je slušati ga.

antioksidant antioksidant 15:18 07.09.2011

?

1.- kakve veze ima princ Karađorđević sa politikom i Pokretom nesvrstanih,


kakve veze ima karadjordjevic sa politikom srbije?
to je jedino pitanje
mlekac mlekac 15:21 07.09.2011

Moze mali trol?

Kad su vec ulozili napor da se skup odrzi u Beogradu, zar RTS nije mogao da nadje NORMALNOG prevodioca?

sesili sesili 15:27 07.09.2011

Re: Moze mali trol?

Božeeee, da li je ovo moguće?
mrale54 mrale54 11:23 08.09.2011

Re: Moze mali trol?

Arhiva


Alo, pa mi - tonci - od ovoga dobijemo otitis - iz taka!
Na nas nisi mislila?
Okrutno!
cyberm cyberm 12:31 08.09.2011

Re: Moze mali trol?

mlekac
Kad su vec ulozili napor da se skup odrzi u Beogradu, zar RTS nije mogao da nadje NORMALNOG prevodioca?


Zna li se makar sta je rodila?
Atomski mrav Atomski mrav 14:20 08.09.2011

Re: Moze mali trol?

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 15:26 07.09.2011

"Republika"

Nije dovoljno ubiti ili proterati kralja da bi država postala republika.

E sad, možda Broz nije bio kralj, ali je svakako bio despot. Kažu šestojanuarska diktatura, ali taj naziv je sačinjen pre Broza. Dakle, kako nazvati period posle?

Možda u ovim rečenicama leži odgovor:
Sledeći dan još veće iznenađenje- ručak koji priređuje , čuj, NJKV princ u Belom dvoru, on domaćin prvi pozdravlja goste a minister spoljnih poslova i potpredsednik vlade naravno po preseansu iza njega.

Valjda je i to bila aktivnost kako se ne bi našlo vreme za odlazak delegacija u “Kuću cveća”. A narod već zbija šale kako su odgovorni “zaboravili da zatvore “Kuću cveća” pa su se neke delegacije ipak iskrale i otišle tamo. “

Ил' ћеш у Бели двор, ил' у Мрачни храм.
mariopan mariopan 15:41 07.09.2011

Re: "Republika"

Kakva papazjanija
Kekve veze ima "prestolonaslednik" sa nesvrstanima? Ko je smislio tu papazjaniju da mi je znati?

Ko je odlučio da im se isplaćuje apanaža od naših novaca, to jest, da kao ukras za povremeno slikanje žive na naš račun? Raskošno.
Da li se "prestolonaslednik" obratio gostima na srpskom jeziku?

"Prestolonaslednik" - ja mislim da je pravilno pisati pod navodnicima jer nemamo presto niti kralja pa nema šta ni da nasleđuje? Ako zna gramatiku pa ovo pročita možda mu spadne ona imaginarna kruna sa glave pa počne nešto da radi i da izdržava sebe i porodicu kao sav normalan i pošten svet?
dragan7557 dragan7557 15:50 07.09.2011

Re: "Republika"

Kekve veze ima "prestolonaslednik" sa nesvrstanima?

Ko je smislio tu papazjaniju da mi je znati?

Očigledno Oliver Kromvel pokušava da speči NJKV u obavljanju njegovi' bogom datih dužnosti, il' je možda obrnuto?

cerski
vojnicic vojnicic 16:09 07.09.2011

Re: "Republika"

"Prestolonaslednik" - ja mislim da je pravilno pisati pod navodnicima jer nemamo presto niti kralja pa nema šta ni da nasleđuje?

Jeste prestolonaslednik! Kada se, (i ako) restaurira monarhija, on ce 'naslediti ocev presto!

Ko je odlučio da im se isplaćuje apanaža od naših novaca, to jest, da kao ukras za povremeno slikanje žive na naš račun? Raskošno.

Neka mu se vrati sva imovina pa nece imati potrebe da se isplacuje nista.
dragan7557 dragan7557 16:20 07.09.2011

Re: "Republika"

Da li se "prestolonaslednik" obratio gostima na srpskom jeziku?

Zašto? Nije mu maternji jezik srpski.

cerski
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:36 07.09.2011

Re: "Republika"

dragan7557
Da li se "prestolonaslednik" obratio gostima na srpskom jeziku?

Zašto? Nije mu maternji jezik srpski.

cerski

Nije problem kad krunisane glave ne govore jezik naroda kojim vladaju.
Kraljevi za kraljevinu nisu vezani jezikom nego krunom..
Ovde je problem što se nazivanjem Aleksandra Karađorđevića "prestolonaslednikom" direktno krši ustav Srbije, jer Srbija nije monarhija nego republika..
uros_vozdovac uros_vozdovac 16:41 07.09.2011

Re: "Republika"

Drago Kovacevic

Nije problem kad krunisane glave ne govore jezik naroda kojim vladaju.
Kraljevi za kraljevinu nisu vezani jezikom nego krunom..
Ovde je problem što se nazivanjem Aleksandra Karađorđevića "prestolonaslednikom" direktno krši ustav Srbije, jer Srbija nije monarhija nego republika..


Jasno nisu vezani jezikom, ali brate mili Drago. Ovo je smehotresno sa Acom. Da ne može da nauči jezik zemlje kojom bi drage volje vladao. U stvari on bi ga naučio, ali ga mrzi.
Ma ja da sam prestolonaslednik aspirant bilo kog prestola ja bi naučio taj jezik da ne ispadnem glup u društvu i da me ne upoređuju sa Aleksandrom Karađorđevićem Crown Prince of Yugoslavia.

Verovatno kućno vaspitanje, a Lib?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:47 07.09.2011

Re: "Republika"

uros_vozdovac
Drago Kovacevic

Nije problem kad krunisane glave ne govore jezik naroda kojim vladaju.
Kraljevi za kraljevinu nisu vezani jezikom nego krunom..
Ovde je problem što se nazivanjem Aleksandra Karađorđevića "prestolonaslednikom" direktno krši ustav Srbije, jer Srbija nije monarhija nego republika..


Jasno nisu vezani jezikom, ali brate mili Drago. Ovo je smehotresno sa Acom. Da ne može da nauči jezik zemlje kojom bi drage volje vladao. U stvari on bi ga naučio, ali ga mrzi.
Ma ja da sam prestolonaslednik aspirant bilo kog prestola ja bi naučio taj jezik da ne ispadnem glup u društvu i da me ne upoređuju sa Aleksandrom Karađorđevićem Crown Prince of Yugoslavia.

Verovatno kućno vaspitanje, a Lib?

Ebiga...Nije čovek talentovan za jezike...Ovi slavenski jezici su komplikovani za učenje...
Zamisli, da je Franc Jozef, veliki monarh, morao znati jezike svih naroda u monarhiji...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:50 07.09.2011

Re: "Republika"

Verovatno kućno vaspitanje, a Lib?

Sad si Liba za "srce ujeo"...
A jedini je monarhist za koga ja znam u celoj Vojvodstvu Serbskom...
uros_vozdovac uros_vozdovac 16:56 07.09.2011

Re: "Republika"

Drago Kovacevic
Verovatno kućno vaspitanje, a Lib?

Sad si Liba za "srce ujeo"...
A jedini je monarhist za koga ja znam u celoj Vojvodstvu Serbskom...


Pa dobro Lib je principijelan monarhista, princip mora da izdrži i glupog kralja, zapadne to,ne jednom.
nsarski nsarski 17:02 07.09.2011

Re: "Republika"

Da ne može da nauči jezik zemlje kojom bi drage volje vladao.


Oh c'mon Urose, pametan si covek, valjda znas da bi svaka budala drage volje (ili Drage volje) vladala Srbijom kad bi im se ponudilo. Oko toga se valjda ne sporimo.
Ja sam sve sem monarhista, ali sta je u svemu ovome kriv Aca Trta nije mi jasno. Ne zna Srpski jezik? Da, to sto ne zna jezik mu je manjak, ali on moze iz sebe da izbaci mnogo umnije zvuke posle dobrog pasulja nego mnogi drugi volovi koji su danas na vlasti. Oni, kao, govore Srpski?
Covek je smesan, to je neosporno, ali nije pravedno prebacivati njemu, koji nema nikakvu vlast, za sve idiotizme koje danasnja vlast pravi.
Svedska ima kralja (znamo kakvog) i Holandija ima kraljicu (znamo kakvu), i Belgija, itd., i sve je to zarad protokola i parada. OK, neka i nas seta i paradira kad je prilika.
Pomisli ovako: ako bi Trtu izbacili iz Belog Dvora, vec bi se nasao neki sa kajlama i ostalom pratnjom koji bi se tu uselio. Da li bi to vise voleo?
dragan7557 dragan7557 17:16 07.09.2011

Re: "Republika"

Nije problem kad krunisane glave ne govore jezik naroda kojim vladaju.

To sam upravo i rekao.
Ovde je problem što se nazivanjem Aleksandra Karađorđevića "prestolonaslednikom" direktno krši ustav Srbije, jer Srbija nije monarhija nego republika..

Vala objasni ti prisutnim da umesto "prestolonaslednik" treba da vele Pretendent. A za oktroisani ustav hm....

cerski
uros_vozdovac uros_vozdovac 18:05 07.09.2011

Re: "Republika"

nsarski

Pomisli ovako: ako bi Trtu izbacili iz Belog Dvora, vec bi se nasao neki sa kajlama i ostalom pratnjom koji bi se tu uselio. Da li bi to vise voleo?


Jesam preterao? Jesam... Ali šta ću kad je smešan kao da je iz nekog stripa ispao... Jezik je elementarna stvar, elementarna.
libkonz libkonz 18:20 07.09.2011

Re: "Republika"

Verovatno kućno vaspitanje, a Lib?

20 godina razne službe traže način da ga ocrne. I sve što su mogli da smisle je slabija konverzacija na srpskom.
Prestolonaslednik nikada nije bio populista, nikada se nije trudio da se dopadne vaskolikom srpstvu, samo je govorio ono što misli da je korisno za ovaj narod. Naravno, Srbi više vole populizam, neko radikale, neko LDP, neko one između njih. Sve lopov do lopova, a samo Karađorđević ne valja.
Sad si Liba za "srce ujeo"...

ma da, oči ste mi otvorili
A jedini je monarhist za koga ja znam u celoj Vojvodstvu Serbskom...

možda nekad. sad nas je sve više i više. Do konačne uspostave monarhije!
Edit: Pogledaj na jutjubu nekad neki njegov intervju stranim medijima, da vidiš da li dostojno predstavlja Srbiju. Ma k'o Đoković je!
nsarski nsarski 18:21 07.09.2011

Re: "Republika"

Ali šta ću kad je smešan kao da je iz nekog stripa ispao...

Ma, covek je smesan ko sam vrag!
Ali, evo sta se meni nedavno desilo: 16. juna 2011., na aerodromu BG. cekam da se ukrcam na avion za Tivat. Taj avion iz Tivta (koji ce nas da poveze) upravo slece, kroz izlaz prvo prolaze Aca Trta i Princeza mu, je li, pa jos dva momka, civila, malo visi i nabildovani. Jasno. Za njima odmah idu ostali pristigli putnici. Prodjose (Prestolonaslednik je ocevidno bas tim avionom stigao), neki ih prepoznase, neki ne, on mahnu par puta ljudima koji su se u njega izbecili i ode svojim poslom. Nosio je obicnu kosulju s kratkim rukavima i nista vise.
S druge strane, pre neki dan, na naplatnoj rampi na autoputu, policija zaustavi saobracaj, tri crna automobila (cca. 100 kila evrica svaki) sa plavim i crvenim svetlima proletese kroz rampu (policija je tu ekstra rampu na motorolin poziv otvorila za speijcijalan prolaz), brat bratu brzinom od 150km/h (kroz rampu, ej!), muk i niko da se pobuni. Pitam posle onog sto naplacuje na rampi da li ove "glavonje" placaju putarinu, a on se nasmeja (malo gorko, rekao bih). Putarina, saobracajni propisi - pih, to za nove vlasnike Srbije deplasirano pitanje.
Pa sad - da li Trta ili ovi iz crnih i zatamnjenih vozila?
A za monarhiju nisam, da podvucem.
angie01 angie01 18:27 07.09.2011

Re: "Republika"

da li Trta ili ovi iz crnih i zatamnjenih vozila


Ni Trta ni Murte!
koksy koksy 18:31 07.09.2011

Re: "Republika"

Drago Kovacevic
uros_vozdovac
Drago Kovacevic

Nije problem kad krunisane glave ne govore jezik naroda kojim vladaju.
Kraljevi za kraljevinu nisu vezani jezikom nego krunom..
Ovde je problem što se nazivanjem Aleksandra Karađorđevića "prestolonaslednikom" direktno krši ustav Srbije, jer Srbija nije monarhija nego republika..


Jasno nisu vezani jezikom, ali brate mili Drago. Ovo je smehotresno sa Acom. Da ne može da nauči jezik zemlje kojom bi drage volje vladao. U stvari on bi ga naučio, ali ga mrzi.
Ma ja da sam prestolonaslednik aspirant bilo kog prestola ja bi naučio taj jezik da ne ispadnem glup u društvu i da me ne upoređuju sa Aleksandrom Karađorđevićem Crown Prince of Yugoslavia.

Verovatno kućno vaspitanje, a Lib?

Ebiga...Nije čovek talentovan za jezike...Ovi slavenski jezici su komplikovani za učenje...


Mda... Pogotovo kad se dođe do slušalaca, gledalaca, varilaca... Nekima ne ide, pa ne ide.
nsarski nsarski 18:32 07.09.2011

Re: "Republika"

Ni Trta ni Murte!

Slazem se, ali ja cu pre prihvatiti da u Belom Dvoru zivi Trta nego Murta sa pink svitom.
libkonz libkonz 18:33 07.09.2011

Re: "Republika"

A za monarhiju nisam, da podvucem.

Bićeš! Ima vremena.
nsarski nsarski 18:34 07.09.2011

Re: "Republika"

Bićeš! Ima vremena.

Well, nacekaces se
Ma, mene samo intrigira kako ovi koji su za ocuvanje istorijskih vrednosti (i pritom misle na Titu), sto je pohvalno, nikako nisu za ocuvanje istorije pre Tite. Mislim, to je kontradiktorno, zar ne?
dragan7557 dragan7557 18:34 07.09.2011

Re: "Republika"

Pa sad - da li Trta ili ovi iz crnih i zatamnjenih vozila?

kako mi se čini Aca bi helikopterom a ovi iz černih, zatamnjeni, oklopljenih, praćenih i......, kao službenici Kralja i otadžbine bi se dosledno ponašali - znači isto.

Ukratko ništa se ne bi promenilo.

cerski
angie01 angie01 18:39 07.09.2011

Re: "Republika"

ali nikako nisu za ocuvanje istorije pre Tite


jer je to vreme pre vremena!
nsarski nsarski 18:42 07.09.2011

Re: "Republika"

kako mi se čini Aca bi helikopterom a ovi iz černih, zatamnjeni, oklopljenih, praćenih i......, kao službenici Kralja i otadžbine bi se dosledno ponašali - znači isto.

Ukratko ništa se ne bi promenilo.

Dobro bre, cerski, gde sam ja zagovarao promenu - Trta za Murte? Nigde. Samo kazem, ako taj izbor imamo za stanovnike Belog Dvora, onda je Trta najmanje zlo.

Tvoj globalni cinizam je nadaleko poznat, nemoj ga vise siriti, pliz, bitte.
dragan7557 dragan7557 18:49 07.09.2011

Re: "Republika"

libkonz
A za monarhiju nisam, da podvucem.

Bićeš! Ima vremena.

Slušaj Šerifu, Džon Vejnu ili Gari Kuferu, ja sam do sada živeo više u raznim monarhijama nego ti u republikama, a i matična država čiji sam državljnanin je Kraljevina, pa samim tim znam o čemu pričam, a ti i drugi ako očekujete neke promene, ako bi došla monarhija ste zreli za posebna mesta.

Naprosto nemaš pojma, ni ti ni drugi, o čemu pričaš i to je sve. Uzgred jesi li ikada bio u nekoj kraljevini, za vojvodstvo znamo?

cerski

p.s. ništa lično.
apacherosepeacock apacherosepeacock 18:58 07.09.2011

Re: "Republika"

ako taj izbor imamo za stanovnike Belog Dvora, onda je Trta najmanje zlo.


Pa je li bas izbor ili mu je po nekom zakonu ipak tatkovina (ja bih rekla)?
mariopan mariopan 19:01 07.09.2011

Re: "Republika"

vojnicic
"Prestolonaslednik" - ja mislim da je pravilno pisati pod navodnicima jer nemamo presto niti kralja pa nema šta ni da nasleđuje?

Jeste prestolonaslednik! Kada se, (i ako) restaurira monarhija, on ce 'naslediti ocev presto!

Ko je odlučio da im se isplaćuje apanaža od naših novaca, to jest, da kao ukras za povremeno slikanje žive na naš račun? Raskošno.

Neka mu se vrati sva imovina pa nece imati potrebe da se isplacuje nista.

Mi smo republika i tako će, nadam se, i ostatii....znači ne postoji nikakav razlog, ne vidim ga, da on uživa privilegije monarhije na bilo koji način.
Misliš da mu to pripada sada kao avans za svaki slučaj ako se ikada ili nikada vrati monarhija, neka njemu sve te privilegije unapred?

Koja imovina da mu se vrati? Ona koja je izgrađena narodnim parama kao što je Dvor, ili ona koju su poneli a od koje je on udobno živeo u svetu, od koje se školovao, skijao, letovao..... misliš kralj je sve to zaradio pa je njegovo?
apacherosepeacock apacherosepeacock 19:04 07.09.2011

Re: "Republika"

Koja imovina da mu se vrati? Ona koja je izgrađena narodnim parama kao što je Dvor, ili ona koju su poneli a od koje je on udobno živeo u svetu, od koje se školovao, skijao, letovao..... misliš kralj je sve to zaradio pa je njegovo?



Pa dobro sta bi trebalo da rade sve svetske monarhije? Da poizbacuju i pokupe imovinu monarha zato sto je izgradjena na narodnim novcima?

Ima i u monarhijama protivnika monarhija (tj. republikanaca) pa im takvi predlozi ne bi legli...
dragan7557 dragan7557 19:05 07.09.2011

Re: "Republika"

nsarski
kako mi se čini Aca bi helikopterom a ovi iz černih, zatamnjeni, oklopljenih, praćenih i......, kao službenici Kralja i otadžbine bi se dosledno ponašali - znači isto.

Ukratko ništa se ne bi promenilo.

Dobro bre, cerski, gde sam ja zagovarao promenu - Trta za Murte? Nigde. Samo kazem, ako taj izbor imamo za stanovnike Belog Dvora, onda je Trta najmanje zlo.

Tvoj globalni cinizam je nadaleko poznat, nemoj ga vise siriti, pliz, bitte.

Života ti kako si iskonstruisao da tvrdim da zagovaraš promenu?

A o Pretendentu ja ništa nisam ni rek'o.

Rekoh napriliku "s' Acom, il' bez Ace isto nam je sve."

A o globali ništa nisam ni napis'o

cerski
angie01 angie01 19:10 07.09.2011

Re: "Republika"

da u Belom Dvoru zivi Trta nego Murta sa pink svitom.


pa i on je ista ekipa!


s tim sto se ovde radi o pokretu nesvrstanih, sa kojima Trta nema ama bas nikakve veze-iako se trudi da ima su cim mu daju-ovde ga podmetnuli kao neutralnog a njihovog- a jedino ima Tito, koga su mufljarski, kao i sto sve drugo rade-izbegli!
libkonz libkonz 19:10 07.09.2011

Re: "Republika"

Slušaj Šerifu, Džon Vejnu ili Gari Kuferu

Avatar je Gari Kuper zato što sam lep kao on.
a sam do sada živeo više u raznim monarhijama nego ti u republikama, a i matična država čiji sam državljnanin je Kraljevina, pa samim tim znam o čemu pričam, a ti i drugi ako očekujete neke promene, ako bi došla monarhija ste zreli za posebna mesta.

kad ne voliš monarhije što živiš u jednoj?
mariopan mariopan 19:12 07.09.2011

Re: "Republika"

nsarski
Bićeš! Ima vremena.

Well, nacekaces se
Ma, mene samo intrigira kako ovi koji su za ocuvanje istorijskih vrednosti (i pritom misle na Titu), sto je pohvalno, nikako nisu za ocuvanje istorije pre Tite. Mislim, to je kontradiktorno, zar ne?

Ja jesam za očuvanje istorije i pre Tita i za vreme i posle Tita..samo nisam za vraćanje istorije unazad.

Bio je kralj i bilo je kako je bilo - to je istorija i neka tamo ostane. Nema ga više. Neka se uči u školi o njemu, neka mu polažu vence na spomenik, neka ga uvažavaju kao deo naše istorije.

Bio je Tito, i zašto ne reći da je bio? Da se pravimo da nije kao ovi? Zašto? Pa to je deo naše istorije. Da ga obrišemo? Kako?

Pravo je pitanje postavio Karagaća - kako je moguće da se taj skup održi a da se ne pomene njegov osnivač -Tito?

A umesto osnivača ubaciti prestolonaslednika koji tim nesvrstanima ne znači ništa, samo zato što Tita pokušavaju da gurnu pod tepih ( što je jako teško i groteskno) i evo dobili smo papazjaniju i smejuriju svoje vrste.
mariopan mariopan 19:15 07.09.2011

Re: "Republika"

apacherosepeacock
Koja imovina da mu se vrati? Ona koja je izgrađena narodnim parama kao što je Dvor, ili ona koju su poneli a od koje je on udobno živeo u svetu, od koje se školovao, skijao, letovao..... misliš kralj je sve to zaradio pa je njegovo?



Pa dobro sta bi trebalo da rade sve svetske monarhije? Da poizbacuju i pokupe imovinu monarha zato sto je izgradjena na narodnim novcima?

Ima i u monarhijama protivnika monarhija (tj. republikanaca) pa im takvi predlozi ne bi legli...

Zašto oni to da rade ako su i dalje monarhija?
Mi nismo, to je razlika.
To je jako velika razlika.
nsarski nsarski 19:17 07.09.2011

Re: "Republika"

Pa je li bas izbor ili mu je po nekom zakonu ipak tatkovina (ja bih rekla)?


Ja ne znam zakon i narodnu pravdu, i u to se ne bih mesao,ali mi se cini da njemu nesto tamo pripada. U svakom slucaju sigurno ne pripada ovim nuevo-gulanferima kojima treba naplacivati ulaznice na prilazima elitnim kvartovima. Mislim, ni u Vestministersku palatu se ne ulazi za dzabe.
mariopan mariopan 19:23 07.09.2011

Re: "Republika"

dragan7557
Da li se "prestolonaslednik" obratio gostima na srpskom jeziku?

Zašto? Nije mu maternji jezik srpski.

cerski

Zato što je osnovna pristojnost da govori jezikom zemlje u kojoj živi i za čije se imaginarne titule otima....dakle titula (i sve privilegije uz to) mu treba, a da uzvrati osnovnim poštovanjem tog naroda pa da nauči jezik kojim govore - ne mora i ne treba?

mariopan mariopan 19:28 07.09.2011

Re: "Republika"

nsarski
Pa je li bas izbor ili mu je po nekom zakonu ipak tatkovina (ja bih rekla)?


Ja ne znam zakon i narodnu pravdu, i u to se ne bih mesao,ali mi se cini da njemu nesto tamo pripada. U svakom slucaju sigurno ne pripada ovim nuevo-gulanferima kojima treba naplacivati ulaznice na prilazima elitnim kvartovima. Mislim, ni u Vestministersku palatu se ne ulazi za dzabe.

Ja jesam da im se vrati neka od njihovih kuća, ne baš Beli Dvor ali recimo mali dvor ( koji sada služi kao gradska skupština) i da im se omogući da tu žive...ali nisam za doživotnu apanažu. Neka rade, školovani su i neka žive ovde kao svaki drugi građanin ove zemlje. Od svog rada.
apacherosepeacock apacherosepeacock 19:43 07.09.2011

Re: "Republika"

nsarski
Pa je li bas izbor ili mu je po nekom zakonu ipak tatkovina (ja bih rekla)?


Ja ne znam zakon i narodnu pravdu, i u to se ne bih mesao,ali mi se cini da njemu nesto tamo pripada. U svakom slucaju sigurno ne pripada ovim nuevo-gulanferima kojima treba naplacivati ulaznice na prilazima elitnim kvartovima. Mislim, ni u Vestministersku palatu se ne ulazi za dzabe.



Pa to i ja kazem, da mu pripada. (ne znam kako mi uspeva da me pogresno razumeju sagovornici, )
dragan7557 dragan7557 19:46 07.09.2011

Re: "Republika"

kad ne voliš monarhije što živiš u jednoj?

Ajd' pogodi? Za običnog čoveka nema nikakve veze jal' Kraljevina jal Res Publicum. Merodavan je kvalitet života.

A svo trabunjanje o kraljevini o kojoj u Srbiji niko nema ama baš nikakvog pojma je u stilu: "vid'la žaba gde se konji kuju pa i ona digla noge."

Da je juče uvedena kraljevina ništa se ne bi promenilo kao ni za sledećih 100 godina, a kao što sam odgovorio nsarskom mogu i tebi:
a ovi iz černih, zatamnjeni, oklopljenih, praćenih i......, kao službenici Kralja i otadžbine bi se dosledno ponašali - znači isto.

Ukratko ništa se ne bi promenilo.

cerski

A mogu i da dodam da je umesto Republike Jugoslavije ostala kraljevina Jugoslavija narod bi danas u Srbiji živeo pod istim ili još gorim uslovima, od postojećih.

Ili bi po tebi monarhija birokratiju dovela sa Marsa? Isti aktivni političari koji su danas na vlasti bi to bili i da je 1945 ostala monarhija.

I da završim prosperitet neke države ne zavisi od forme vladavine tom državom već od birokratije koja rukovodi istom.

cerski

p.s. uzgred, da je ostala Kraljevina Jugoslavija sa P. Karađorđevićem država Jugoslavija bi se možda raspala ranije uz isto toliko krvav rat, a Svka D.K i kompanjerosi bi verovatno bili upucani u Skupštini kao i Stjepan Radić i dr.
apacherosepeacock apacherosepeacock 19:52 07.09.2011

Re: "Republika"

mariopan
apacherosepeacock
Koja imovina da mu se vrati? Ona koja je izgrađena narodnim parama kao što je Dvor, ili ona koju su poneli a od koje je on udobno živeo u svetu, od koje se školovao, skijao, letovao..... misliš kralj je sve to zaradio pa je njegovo?



Pa dobro sta bi trebalo da rade sve svetske monarhije? Da poizbacuju i pokupe imovinu monarha zato sto je izgradjena na narodnim novcima?

Ima i u monarhijama protivnika monarhija (tj. republikanaca) pa im takvi predlozi ne bi legli...

Zašto oni to da rade ako su i dalje monarhija?
Mi nismo, to je razlika.
To je jako velika razlika.


Kakve veze ima sto nismo monarhija, to je njegova imovina (bili smo monarhija) nasledjena bez obzira kakvo je uredjenje drzave danas.
I postojece monarhije danas nemaju nikakvu funkciju do tradicionalno - ukrasne i nemaju uticaja na vodjenje drzave. (inace su milijarderi po imovini, plus imaju apanazu od drzave, i to povecu, Aca je siroma' covek poredeci ga sa drugima)


nsarski nsarski 20:09 07.09.2011

Re: "Republika"

Mi smo republika i tako će, nadam se, i ostatii....znači ne postoji nikakav razlog, ne vidim ga, da on uživa privilegije monarhije na bilo koji način.

Mariopan, koliko znam, on nema nikakve "privilegije monarhije". Engleska kraljica (protokolarno) proglasava predsednika Parlamenta i slicne likove (koji su vec, bez njenog ucesca, izabrani), dodeljuje titulu Ser Bitlsima, glumcima i drugim zasluznim gradjanima, njen lik se nalazi na novcanicama, ona prisustvuje konjskim trkama, i slicnim ceremonijama.
Nas Trta nista slicno ne radi. On je, recimo, pokrovitelj Beogradskog Ragbi Kluba, ali ako cela fudbalska liga (ili bese kosarkaska) moze da se zove po firmi koja pravi pivo, sto on ne bi mogao da salje pozdrave i cestitke za dan osnivanja BKRK-a (Beogradski Kraljevski Ragbi Klub)? Mislim, i nasi dicni politicari otvaraju sabor u Guci, docekuju uspesne sportiste i Novu Godinu kao da su je oni dozvali, pa se niko ne buni.
Apanaza? Ja ne znam koliku on apanazu ima (i ako je ima mozda je treba ukinuti), ali to je sigurno nistavno u poredjenju sa pemzijama koje Titini i Slobini generali, prvoborci i vojskovodje, udbasi i batinasi danas primaju.

P.S. A cijim su parama izgradjene tolike vile u kojima se sada komotno provode ovi danasnji?
apacherosepeacock apacherosepeacock 20:14 07.09.2011

Re: "Republika"

A mogu i da dodam da je umesto Republike Jugoslavije ostala kraljevina Jugoslavija narod bi danas u Srbiji živeo pod istim ili još gorim uslovima, od postojećih.

Ili bi po tebi monarhija birokratiju dovela sa Marsa? Isti aktivni političari koji su danas na vlasti bi to bili i da je 1945 ostala monarhija.

I da završim prosperitet neke države ne zavisi od forme vladavine tom državom već od birokratije koja rukovodi istom.

cerski

p.s. uzgred, da je ostala Kraljevina Jugoslavija sa P. Karađorđevićem država Jugoslavija bi se možda raspala ranije uz isto toliko krvav rat, a Svka D.K i kompanjerosi bi verovatno bili upucani u Skupštini kao i Stjepan Radić i dr.



Ovo je samo puko nagadjanje s tvoje strane, imas li druge parametre za tvrdnju da bi parlamentarna monarhija (sigurno ne bi bila ista 1980-te kao sto je bila 1930-te) bila ista ili gora (e ovo si bas morao da dosolis) od eksperimentalnog perioda od 40 godina - pa ko prezivi - ekonomije i zajednice 6 republika, za koje ne moramo da nagadjamo (nazalost) kako je zavrsila?

A sama cinjenica da bi se agonije raspada ratosiljali jos 1945-te (a ne 1990-te) - je dovoljna (za sve, ne samo za Srbiju) da kod mene ima prednost kao od Zemlje do Marsa.
Milan Karagaća Milan Karagaća 20:52 07.09.2011

Re: "Republika"

ali sta je u svemu ovome kriv Aca Trta nije mi jasno

molim da se izbegavaju pogrdni izrazi za ljude. Lično sam iznenađen da ovako etiketiraš čoveka.
ali on moze iz sebe da izbaci mnogo umnije zvuke posle dobrog pasulja nego mnogi drugi volovi koji su danas na vlast

nadam se i umnije i pristojnije od tvoje opservacije.
Covek je smesan, to je neosporno

meni čovek nije smešan, niti bih se bilo kome podsmevao na račun izgleda.
nsarski nsarski 20:59 07.09.2011

Re: "Republika"

Milan Karagaća
ali sta je u svemu ovome kriv Aca Trta nije mi jasno

molim da se izbegavaju pogrdni izrazi za ljude. Lično sam iznenađen da ovako etiketiraš čoveka.
ali on moze iz sebe da izbaci mnogo umnije zvuke posle dobrog pasulja nego mnogi drugi volovi koji su danas na vlast

nadam se i umnije i pristojnije od tvoje opservacije.
Covek je smesan, to je neosporno

meni čovek nije smešan, niti bih se bilo kome podsmevao na račun izgleda.

1. Aca Trta nije pogrdan izraz - tako ga mnogi zovu iz miloste. I Patrijarha Pavla su zvali Paja Majstor na demonstracijama protiv Milosevica. (Nekoga zovu Mile Nos, ili Pera Vinjak - nista strasno).
2. Sto se mojih opservacija tice, tesko je na pristojan nacin opisati prostake.
3. Kad kazem "smesan", mislim na to da je smesan kao pojava (socijalna i druga). Sta je u tome lose? I komicari se trude da budu smesni, Aca je takav po prirodi. U tom smislu je ono gore pohvala.
maca22 maca22 21:08 07.09.2011

Re: "Republika"

nsarski
Pa sad - da li Trta ili ovi iz crnih i zatamnjenih vozila?

Acu u zatamnjeno vozilo.

Ili verujes da mu to nije zelja?
mariopan mariopan 21:11 07.09.2011

Re: "Republika"

A za monarhiju nisam, da podvucem.

Ni ja ne kažem da je on kriv, krivi su ovi naši što su mu dali da se malo igra monarhije u Republici Srbiji, sa sve našim parama u džepu, kao džeparcem. A od tih para bi se bar stotinak gladne dece moglo hraniti godinu dana.

A da su bahati, beskrupulozni, nesposobni, ovi naši što ih baš lepo opisuješ, to znamo ali ja se nedam da neće dugo?

Baš me zanima da li su se poklonili NJKV? Onako po "protokolu"?
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 21:27 07.09.2011

Re: "Republika"

mariopan
nsarski
Bićeš! Ima vremena.

Well, nacekaces se
Ma, mene samo intrigira kako ovi koji su za ocuvanje istorijskih vrednosti (i pritom misle na Titu), sto je pohvalno, nikako nisu za ocuvanje istorije pre Tite. Mislim, to je kontradiktorno, zar ne?

Ja jesam za očuvanje istorije i pre Tita i za vreme i posle Tita..samo nisam za vraćanje istorije unazad.

За чување историје и пре и за време и после... Тита!
Кажем ја да је тај Броз уздигао себе на ниво божанства, још за живота, к'о римски ћесари.
mariopan
Bio je kralj i bilo je kako je bilo - to je istorija i neka tamo ostane. Nema ga više. Neka se uči u školi o njemu, neka mu polažu vence na spomenik, neka ga uvažavaju kao deo naše istorije.

Ма... Човек је жив. Није био краљ, престолонаследник је.
mariopan
Bio je Tito, i zašto ne reći da je bio? Da se pravimo da nije kao ovi? Zašto? Pa to je deo naše istorije. Da ga obrišemo? Kako?

Па не можемо... Умро је, па смо заборавили.
mariopan
Pravo je pitanje postavio Karagaća - kako je moguće da se taj skup održi a da se ne pomene njegov osnivač -Tito?

Није скуп несврстаних - Титова даћа.
mariopan
A umesto osnivača ubaciti prestolonaslednika koji tim nesvrstanima ne znači ništa, samo zato što Tita pokušavaju da gurnu pod tepih ( što je jako teško i groteskno) i evo dobili smo papazjaniju i smejuriju svoje vrste.

Па... Аца сада ту живи... Није у реду правити пријем у туђој кући, без присуства домаћина.
maca22 maca22 21:28 07.09.2011

Re: "Republika"

vojnicic
Neka mu se vrati sva imovina pa nece imati potrebe da se isplacuje nista.

Ne moze mu se vracati ono sto nije njegovo.
Milan Karagaća Milan Karagaća 21:28 07.09.2011

Re: "Republika"

dragan7557
Da li se "prestolonaslednik" obratio gostima na srpskom jeziku?

Zašto? Nije mu maternji jezik srpski.

cerski

ni babin, ali mislim da to nije bitno.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 21:53 07.09.2011

Re: "Republika"

kad ne voliš monarhije što živiš u jednoj?

Имају чудан обичај да прихватају одбегле.
maca22 maca22 22:10 07.09.2011

Re: "Republika"

vojnicic
Neka mu se vrati sva imovina pa nece imati potrebe da se isplacuje nista.

Pa hoce li mu Mici Lou vratiti njegovu porodicnu imovinu?
tihomir_simcic tihomir_simcic 22:10 07.09.2011

Re: "Republika"

ja sam do sada živeo više u raznim monarhijama nego ti u republikama

a po avataru znamo i da si popio kafu u jednoj od lokalnih monarhijskih biblioteka koje daju popust na članstvo ako dođete ponedjeljkom u 8:30 h.
mariopan mariopan 22:24 07.09.2011

Re: "Republika"

Mariopan, koliko znam, on nema nikakve "privilegije monarhije".

Kako nema?
Živi u Belom dvoru, pozivaju ga da u svakoj čorbi bude mirođija i gde mu jeste i gde mu nije mesto, kao ovo sa nesvrstanima .Kako da nema privilegije kada živi raskošno i ne mora da plati svoje račune? To plaća Republika Srbija iz budžeta.

Svi koji su zaposleni u Dvoru, a koji održavaju sam kompleks i omogućavaju udoban život stanarima, trebalo bi da budu plaćeni od para koje daje Republika Srbija... vrtlari, sobarice, kuvarice, vozači, sekretarice, famozni savetnici i slično.

Za pet godina za te svrhe je iz budžeta isplaćeno 435 miliona dinara ili kada se preračuna tadašnji kurs, oko 5 miliona evra, malo li je? Podatke možeš da nađeš na guglu.

Da bi to moglo da se ugura u "rashode" budžeta Dvorski kompleks je proglašen kulturno-istporijskim spomenikom i tako je dobijen zakonski okvir da se to može plaćati.Plaća se iz sredstava za kulturu.
Država TREBA da brine o svojim spomenicima ali onda ne treba da dozvoli da neko u njima besplatno živi jer sve njihove račune za struju vodu komunalije grejanje- plaćamo mi.

Da smo mi neka bogata zemlja pa da se ne bunim...ali mi smo tako siromašni da to nije normalno. Neka žive na svoj račun, nemam ništa protiv.
dragan7557 dragan7557 22:30 07.09.2011

Re: "Republika"

tihomir_simcic
ja sam do sada živeo više u raznim monarhijama nego ti u republikama

a po avataru znamo i da si popio kafu u jednoj od lokalnih monarhijskih biblioteka koje daju popust na članstvo ako dođete ponedjeljkom u 8:30 h.


Na tvoju žalost na slici je deo moje radne sobe, tako da je ovo još jedan poprilično glupav pokušaj provokacije sličan ovome lupetanju:
srdjazlopogledja
kad ne voliš monarhije što živiš u jednoj?

Имају чудан обичај да прихватају одбегле.


Sad naravno može buduće niže plemstvo, (u Hrvatskoj su se zvali seljaci plemiči) buduće Monarhije, koji su za vreme Tita bili veći komunisti od Tita, da nastave svoje maštanje, o lepšem futuru.

Mož' bit' nauče tokom godina da velu i neku smislenu prosto proširenu rečenicu.

Uzgred Tikomire, iz tvog avatara koji živo podseća na sadržaj tvojih replika, zrači praznina.


cerski
mariopan mariopan 22:33 07.09.2011

Re: "Republika"

Ма... Човек је жив. Није био краљ, престолонаследник је.

Govorim o njegovom ocu, bio je kralj, nije više, mi smo postali Republika a on je postao istorija.
antioksidant antioksidant 22:39 07.09.2011

Re: "Republika"

mariopan
Ма... Човек је жив. Није био краљ, престолонаследник је.

Govorim o njegovom ocu, bio je kralj, nije više, mi smo postali Republika a on je postao istorija.

postoji tu jos jedanproblem
presto srbije vise ne postoji jer su karadjordjevici bili kraljevska kuca jugoslavije
aleksandar je pretedent na presto jugoslavije
e sad, koliko ima jugoslavije tolike su mu i sanse da bude nesto vise od ovoga sto jeste
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:39 07.09.2011

Re: "Republika"

Ma, mene samo intrigira kako ovi koji su za ocuvanje istorijskih vrednosti (i pritom misle na Titu), sto je pohvalno, nikako nisu za ocuvanje istorije pre Tite. Mislim, to je kontradiktorno, zar ne?

Npr.
sevarlica sevarlica 22:41 07.09.2011

Re: "Republika"

Pa kad ti smeta, ti vrati državljanstvo, odseli se na neka lepa mesta, npr. S.Koreja.

Nije lepo reći ljudima da ne znaju o čemu pričaju samo zato što vam se stavovi ne poklapaju. To je odlika jednoumnih ljudi koji nikada ništa u životu i o životu ne nauče.
maca22 maca22 22:50 07.09.2011

Re: "Republika"

Hajde da nagadjamo kakve su namere Pretendenta na nepostojeći presto:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2004&mm=08&dd=12&nav_category=12&nav_id=148067

Karađorđević Kićanoviću: Fuck you


srdjazlopogledja srdjazlopogledja 22:53 07.09.2011

Re: "Republika"

mariopan

Vidite, ovi komentari nižu ispod onog koji je naslovljen "Republika". Pod navodnicima. Kakva je ovo republika? Kakva je bila? Za mene nije, za mene je... Despotija. Tiranija. Ali to sam ja.

No Vi nađite taj odgovor:
kakva je ovo republika?
freehand freehand 23:34 07.09.2011

Re: "Republika"

Libkonz

I sve što su mogli da smisle je slabija konverzacija na srpskom.




Idi, ujna...
dragan7557 dragan7557 23:54 07.09.2011

Re: "Republika"

Pa kad ti smeta, ti vrati državljanstvo, odseli se na neka lepa mesta, npr. S.Koreja.

Slušaj bre ja živim u nekoliko država tokom godine jer naprosto to sebi mogu da dozvolim, a uvek se vraćam u maticu.

Uzgred od zadnje tri godine sam jednu godinu proveo u "diktaturi" koja je na početku ove godine oborena.
Nije lepo reći ljudima da ne znaju o čemu pričaju samo zato što vam se stavovi ne poklapaju.

Nisu u pitanju stavovi već neznanje.
To je odlika jednoumnih ljudi koji nikada ništa u životu i o životu ne nauče.


Ili onih koji pokušavaju da popuju drugim, poput nekih ovde.

cerski
mariopan mariopan 23:55 07.09.2011

Re: "Republika"

Izbrisala dupli post.
mariopan mariopan 23:57 07.09.2011

Re: "Republika"

srdjazlopogledja
mariopan

Vidite, ovi komentari nižu ispod onog koji je naslovljen "Republika". Pod navodnicima. Kakva je ovo republika? Kakva je bila? Za mene nije, za mene je... Despotija. Tiranija. Ali to sam ja.

No Vi nađite taj odgovor:
kakva je ovo republika?

Pa dobro , nikakva, ali se tako zove?
mariopan mariopan 00:01 08.09.2011

Re: "Republika"

antioksidant
mariopan
Ма... Човек је жив. Није био краљ, престолонаследник је.

Govorim o njegovom ocu, bio je kralj, nije više, mi smo postali Republika a on je postao istorija.

postoji tu jos jedanproblem
presto srbije vise ne postoji jer su karadjordjevici bili kraljevska kuca jugoslavije
aleksandar je pretedent na presto jugoslavije
e sad, koliko ima jugoslavije tolike su mu i sanse da bude nesto vise od ovoga sto jeste

E fala ti, sad mi je lakše, znači nema šanse
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 00:15 08.09.2011

Re: "Republika"

Pa dobro , nikakva, ali se tako zove?

И источна Немачка се звала "демократска", Совјетски савез је исто имао "републике", северна Кореја има свашта у називу, а и Кина.

Монархија, с друге стране, има једноставан назив, попут Уједињеног Краљевства, Краљевине Шпаније, Краљевине Норвешке, и у многоме, веће су републике од оних које се тако називају!

ЗАШТО КРАЉ?
Краљ се постаје рођењем, то је тривијално, често се истиче као негативан аспект, мени је баш тај позитиван. Наиме, краљ истискује председника, једну врло опасну позицију која може из основа пољуљати демократију, правни поредак, владавину права. Из те позиције стварају се диктатуре, до изражаја долазе најмрачнији умови.
Рећи ће неко, пих, па све то може и краљ направити. Е, ту онај недостатак који се најчешће истиче, претвара у предност, јер, као што је свима познато, краљ постајеш рођењем (да поновим), и такав је човек миран и намирен, њему нису своствена доказивања, амбиција, грабљење напред. Са друге стране, човек из пука, политичар, са амбицијом да постане председник, мора бити амбиоциозан, енергичан, способан, па чак и спреман на веће жртве других зарад сопственог циља. Опасан човек.
Пук мора бити сумњичав и скептичан, како и према краљу, али још више према политичару. А ту је скепсу потребно изразити, јавно и отворено, без страха. Зато није чудно зашто острвско краљевство има свог обезвлашћеног монарха, и имаће га још дуго, а први су почели са увредама истог у сопственим гласилима.

P.S. Овај коментар је монархистима посвећен, нека ме извину остали.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 00:33 08.09.2011

Re: "Republika"

E fala ti, sad mi je lakše, znači nema šanse

Није истина то што је АО написао. Краљевина Југославија је била круна Србије.
dragan7557 dragan7557 00:47 08.09.2011

Re: "Republika"

srdjazlopogledja
E fala ti, sad mi je lakše, znači nema šanse

Није истина то што је АО написао. Краљевина Југославија је била круна Србије.

Čitaš li ti šta pišeš?

cerski
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 00:54 08.09.2011

Re: "Republika"

dragan7557
srdjazlopogledja
E fala ti, sad mi je lakše, znači nema šanse

Није истина то што је АО написао. Краљевина Југославија је била круна Србије.

Čitaš li ti šta pišeš?

cerski


Јесте, великосрпска завера.

Церски, нисам очекивао да ћете разумети, а после оног величања убијања (и овде сте помињали сечу глава с радошћу) нисам рад да много разговарам са Вама.
Чак и поред Ваших иритирајућих корпоративних идеја.
mlekac mlekac 01:38 08.09.2011

Re: "Republika"

srdjazlopogledja
Pa dobro , nikakva, ali se tako zove?

И источна Немачка се звала "демократска", Совјетски савез је исто имао "републике", северна Кореја има свашта у називу, а и Кина.

Монархија, с друге стране, има једноставан назив, попут Уједињеног Краљевства, Краљевине Шпаније, Краљевине Норвешке, и у многоме, веће су републике од оних које се тако називају!

ЗАШТО КРАЉ?
Краљ се постаје рођењем, то је тривијално, често се истиче као негативан аспект, мени је баш тај позитиван. Наиме, краљ истискује председника, једну врло опасну позицију која може из основа пољуљати демократију, правни поредак, владавину права. Из те позиције стварају се диктатуре, до изражаја долазе најмрачнији умови.
Рећи ће неко, пих, па све то може и краљ направити. Е, ту онај недостатак који се најчешће истиче, претвара у предност, јер, као што је свима познато, краљ постајеш рођењем (да поновим), и такав је човек миран и намирен, њему нису своствена доказивања, амбиција, грабљење напред. Са друге стране, човек из пука, политичар, са амбицијом да постане председник, мора бити амбиоциозан, енергичан, способан, па чак и спреман на веће жртве других зарад сопственог циља. Опасан човек.
Пук мора бити сумњичав и скептичан, како и према краљу, али још више према политичару. А ту је скепсу потребно изразити, јавно и отворено, без страха. Зато није чудно зашто острвско краљевство има свог обезвлашћеног монарха, и имаће га још дуго, а први су почели са увредама истог у сопственим гласилима.

P.S. Овај коментар је монархистима посвећен, нека ме извину остали.


Srdjo, malo te istorija demantuje, al' ajde da ti ne kvarim...

Mislim, koliko je bilo SPOSOBNIH monarha?

A koliko njih je ostavilo JEDNAKO sposobne naslednike?

Kad je titula uslovljena rodjenjem - sta biva ako taj neko ko se rodio nije sposoban da vlada a eto, nece da abdicira???

Jeste, predsednici znaju da budu nemoguci (eno, pogledaj Mugabea), al' bar se zna da ce kad-tad da ih smene...
antioksidant antioksidant 06:49 08.09.2011

Re: "Republika"

Није истина то што је АО написао. Краљевина Југославија је била круна Србије.

argumentuj

pogledaj ovaj link
zvanicna lista gostiju britanske kraljevske kuce i tu pise

Crown Prince Alexander and Crown Princess Katherine of Yugoslavia

to sto ti ne znas a aleksandar muti vodu iz sopstvenih interesa ne znaci da mozes pisati svasta
vojnicic vojnicic 07:00 08.09.2011

Re: "Republika"

Pa sad - da li Trta ili ovi iz crnih i zatamnjenih vozila?

Pomisli ovako: ako bi Trtu izbacili iz Belog Dvora, vec bi se nasao neki sa kajlama i ostalom pratnjom koji bi se tu uselio. Da li bi to vise voleo?

U dva komentara ste sve rekli!
vojnicic vojnicic 07:11 08.09.2011

Re: "Republika"

Koja imovina da mu se vrati? Ona koja je izgrađena narodnim parama kao što je Dvor, ili ona koju su poneli a od koje je on udobno živeo u svetu, od koje se školovao, skijao, letovao..... misliš kralj je sve to zaradio pa je njegovo?


Imovina nije izgradjena narodnim parama nego njegovim, porodicnim!
Vinograde na Oplencu je gradio njegov deda od svojih para, Narodni muzej je sagradio knez Pavle od svojih para, beli dvor je sagradio Aleksandar I od svojih para!
Znaci, nije drzavno vec vlasnistvo njihove porodice, kao sto je i tvoja kuca vlasnistvo tvoje porodice!
To sto smo mi Republika to je jedno. Da li cemo ostati Republika, i to je nebitno.
A da on uziva privilegija monarha, to nije tacno. Koje?
Njemu je njegovo imanje dato na koriscenje! Nece mu biti vraceno!
vojnicic vojnicic 07:29 08.09.2011

Re: "Republika"

Ne moze mu se vracati ono sto nije njegovo.


Kao sto sam rekao, imanje je njegovo, odnosno njegove porodice od koje bi trebalo da je nasledi. Ostavio bi mu otac to, ali su mu oduzeli.
Inace, Beli Dvor je Aleksandar I napravio zato sto je dobio je hteo da napravi kucu za Petra II...
vojnicic vojnicic 07:35 08.09.2011

Re: "Republika"

Neka žive na svoj račun, nemam ništa protiv.


Pa neka placa drzava kada nece da vrati!!!
Umesto da vrati i da njemu ispostavi racune, drzava racuna da ce se, kada on umre, deca odreci porodicne imovine u korist drzave.
vojnicic vojnicic 07:43 08.09.2011

Re: "Republika"

Crown Prince Alexander and Crown Princess Katherine of Yugoslavia


To mu jeste zvanicna titula jer mu je otac bio Kralj Jugoslavije...ali...
niste razumeli Srdju, porodica Karadjordjevic je bila Srpska kraljevska porodica, koja je oformila K SHS (a kasnije Kraljevinu Jugoslaviju) i u nju unela svoju krunu, kao i crnogorska dinastija Petrovic.
Sada, da li su Petrovici to uradili sto su hteli ili bili primorani, to ja ne znam...
antioksidant antioksidant 07:53 08.09.2011

Re: "Republika"

i u nju unela svoju krunu

i od tada te krune nema vec krune shs tj jugoslavije
srpske kraljevske kuce vise nema
dragan7557 dragan7557 09:58 08.09.2011

Re: "Republika"


ЗАШТО КРАЉ?
Краљ се постаје рођењем,

Ovo je najveća glupost napisana na ovom blogu do sada, a nije ni čudo kad do juče niko nije ni znao da A.K. nije prestolonaslednik već pretendent.

Ko ima iole malo mozga u glavi (znanje je malo teže steći) zna šta je čin krunisanja i da sam čin od privatne osobe stvara pravno lice oličeno u funkciji kralja.
Из те позиције стварају се диктатуре, до изражаја долазе најмрачнији умови.

Baš vala i Precednik Kraljevine Aca Karađorđević je naturio diktaturu u funkciji precednika, ali na vel'ku sreću naroda u funkciji Kralja Aca Karađorđević je sve negativnosti Precednika demokracki ispunjavo, na vel'ko zadovoljstvo hrvatskog puka i srpske raje. Mračni um dr Džekil i mister Hajd.
краљ постајеш рођењем (да поновим),

i treba i to svaki dan jednom rečena glupavost zahteva ponavljanje kako bi lakoverni poverovali, Gebels.
такав је човек миран и намирен,

Da se samo stoka namiruje, si mogao do sada da naučiš.
Са друге стране, човек из пука,

Ti si zaboravio da u Srbiji nema puka mi imamo Raju.
Зато није чудно зашто острвско краљевство има свог обезвлашћеног монарха, и имаће га још дуго, а први су почели са увредама истог у сопственим гласилима.


Vidim da o ostrvskom kraljevstvu "znaš" mlogo, što i priliči, jedino što ti nije poznato da ono nema puk već podanike. Razliku neka ti objasni neko ko je završio prvi razred osnovne.

cerski
libkonz libkonz 10:13 08.09.2011

Re: "Republika"

nije ni čudo kad do juče niko nije ni znao da A.K. nije prestolonaslednik već pretendent.

Treba li da te zovemo "Cerski - prosvetitelj"?
maca22 maca22 10:30 08.09.2011

Re: "Republika"

vojnicic
Pomisli ovako: ako bi Trtu izbacili iz Belog Dvora, vec bi se nasao neki sa kajlama i ostalom pratnjom koji bi se tu uselio. Da li bi to vise voleo?

U dva komentara ste sve rekli!

Znaci Trta je samo manje zlo?
maca22 maca22 10:34 08.09.2011

Re: "Republika"

vojnicic
Imovina nije izgradjena narodnim parama nego njegovim, porodicnim!
Vinograde na Oplencu je gradio njegov deda od svojih para, Narodni muzej je sagradio knez Pavle od svojih para, beli dvor je sagradio Aleksandar I od svojih para!
Znaci, nije drzavno vec vlasnistvo njihove porodice, kao sto je i tvoja kuca vlasnistvo tvoje porodice!

Ih, ih, ih... a odakle mu to?
A jel imao neke prednosti u poslovanju, posto su bili... samo vladari?
Ne ide to tako.
saladin119 saladin119 10:42 08.09.2011

Re: "Republika"

vojnicic
"Prestolonaslednik" - ja mislim da je pravilno pisati pod navodnicima jer nemamo presto niti kralja pa nema šta ni da nasleđuje?

Jeste prestolonaslednik! Kada se, (i ako) restaurira monarhija, on ce 'naslediti ocev presto!

Ko je odlučio da im se isplaćuje apanaža od naših novaca, to jest, da kao ukras za povremeno slikanje žive na naš račun? Raskošno.

Neka mu se vrati sva imovina pa nece imati potrebe da se isplacuje nista.


Aham a kako je "prestolonaslednik" valjda pretendent stekao tu imovinu koja treba da mu se vrati?

Kakav presto? Ove "kikiriki kraljevine", pa ovde je Republika nema kraljevine, da nisu zbrisali iz zemlje '41, nego ostali sa svojim narodom pa i da se razmatra neka "restitucija" prestola . . . ( isto vazi za sve koji su zbrisali '41-'45 pa sad traze nesto njihovo) al to je druga tema da ne trolojum

Imenom i Prezimenom da se objavi ko je doneo odluku o apanazi... da obljasni sta kad i kako?

To su moji, tvoji, nasi novci ja nisam glasao na referendumu za tako nesto i necu da se trose na to...

A Josip Broz, pa on je posebna stavka u ovoj prici mozete ga voleti ili mrzeti ali činjenica je da je bio DRZAVNIK.

Ne narocito naklonjen Srbima ali je bio drzavnik necu ulaziti u njegove metode i unutrasnju politiku tog vremena ali u spoljnjoj politici mu skoro nije bilo ravnog, u hladnoratovskoj podeli istok-zapad napraviti treci blok "NESVRSTANIH" i obezbediti ogromno trziste za tadasnju vojnu, gradjevisku,prehrambenu industriju SFRJ... mislite o tome.

Tita ce se secati jos mnoge generacije ma koliko se neki trudili da ga "izbrisu" iz istorije zarad POLITICKE KOREKTNOSTI.

p.s UBICE nas sve ta politicka korektnost.......



Milan Karagaća Milan Karagaća 10:44 08.09.2011

Re: "Republika"

Краљ се постаје рођењем,

isto kao i vo. Dovoljno je da ga oteli krava i odraste, biće vo ne mora ništa da radi.
E tako i kralj se postaje od kraljevića koji poraste pa bude princ i onda kralj ili car. Dovoljno je da ga je napravio kralj i rodila kraljica i time je najbolji primerak u datoj državi predodređen da vlada.
Da ne bude zabune, ozbiljne monarhije vode računa o tome da im naslednici budu visoko i svestrano obrazovani i lepo vaspitani
freehand freehand 10:54 08.09.2011

Re: "Republika"

Milan Karagaća
Краљ се постаје рођењем,

isto kao i vo. Dovoljno je da ga oteli krava i odraste, biće vo ne mora ništa da radi.
E tako i kralj se postaje od kraljevića koji poraste pa bude princ i onda kralj ili car. Dovoljno je da ga je napravio kralj i rodila kraljica i time je najbolji primerak u datoj državi predodređen da vlada.
Da ne bude zabune, ozbiljne monarhije vode računa o tome da im naslednici budu visoko i svestrano obrazovani i lepo vaspitani

E moj Karagaća... Sad se Petar Kočić u grobu prevrće!
Rođenjem se postaje Bik.
Štrojenjem se postaje vo.

vojnicic vojnicic 10:58 08.09.2011

Re: "Republika"

od tada te krune nema vec krune shs tj jugoslavije
srpske kraljevske kuce vise nema


Nisam upucen kako to ide sada...I druge kraljevine su se rasturale i restaurisale drugacije,...ne znam...mozda onaj Acovic iz Krunskog saveta zna
vojnicic vojnicic 11:04 08.09.2011

Re: "Republika"

A jel imao neke prednosti u poslovanju, posto su bili... samo vladari?

Pa svi vladari svuda u svetu 'imaju prednost' u poslovanju. To je nesto normalno.
Kako su oni stekli svoj imetak, ja ne znam, niti me interesuje, ali...ako se vrsi restitucija, onda i njima treba vratiti njihovu imovinu. Zasto su oni izopsteni? Jer su im objekti reprezatativni?

Negde sam procitao da je najveci zemloposednik na svetu Elizabeta II? ne znam koliko je tacan podatak. Mozda ona 'nije imala prednost pri kupovini zemlje'?
Nije ni bitno, ako smo normalna demokratska drzava, svim gradjanima treba vratiti imovinu jer im je nepravedno oduzeta!
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:04 08.09.2011

Re: "Republika"

vojnicic
Ne moze mu se vracati ono sto nije njegovo.


Kao sto sam rekao, imanje je njegovo, odnosno njegove porodice od koje bi trebalo da je nasledi. Ostavio bi mu otac to, ali su mu oduzeli.
Inace, Beli Dvor je Aleksandar I napravio zato sto je dobio je hteo da napravi kucu za Petra II...

‚Ajmo ovako.
Kralj Pera stari živeo sa porodicom na dvoru svoga tasta kralja Nikole Petrovića na Cetinju jer je došao švorc i priženio se.Mnogo puta je isticano kako je skroman i kako je izdržavao i pkolovao decu pošto mu je žena rano umrla.
Onda dođe na presto demokratskim prevratom tzv. majskim 1903.godine. Tada princ Aleksandar ima 15 godina (rođen na Cetinju 16. decembra 1888.godine),Srbija siromašna, sledi aneksiona kriza , carinski rat, pripreme za balkanske ratove 1912/13., a onda 1.svetski rat 1914-18.godine.Onda se formira Kraljevina SHS i on je kralj pošto je čika Pera abdicirao u njegovu korist i umro 1921.godine.
Da li si se zapitao otkud to da je upravo taj kralj Aleksandar uspeo da pred Marsejski atentat postane najbogatiji čovek u regionu, ima li tu kakvog profiterstva i mutnih poslova.
Pošto si mlad čovek nije kasno da se istorijom baviš malo ozbiljnije pa da nešto i čitaš a ne samo fragmentarno. Eto za početak pročitaj Arčibalda Rajsa i ono njegovo poznato "Čujte Srbi".
vojnicic vojnicic 11:07 08.09.2011

Re: "Republika"

A Josip Broz, pa on je posebna stavka u ovoj prici mozete ga voleti ili mrzeti ali činjenica je da je bio DRZAVNIK.


Jeste, ali to i dalje ne menja cinjenicu da je Beli dvor vlasnistvo porodice Karadjordjevic, a ne Kraljevine (tada) odnosno drzave Srbije (sada).
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:08 08.09.2011

Re: "Republika"

freehand
Milan Karagaća
Краљ се постаје рођењем,

isto kao i vo. Dovoljno je da ga oteli krava i odraste, biće vo ne mora ništa da radi.
E tako i kralj se postaje od kraljevića koji poraste pa bude princ i onda kralj ili car. Dovoljno je da ga je napravio kralj i rodila kraljica i time je najbolji primerak u datoj državi predodređen da vlada.
Da ne bude zabune, ozbiljne monarhije vode računa o tome da im naslednici budu visoko i svestrano obrazovani i lepo vaspitani

E moj Karagaća... Sad se Petar Kočić u grobu prevrće!
Rođenjem se postaje Bik.
Štrojenjem se postaje vo.


ne nego tele.prvo bude tele muškog spola pa bikčić, pa bik u naponu snage i onda pošto ga uštroje i tako unaprede u vola.
vojnicic vojnicic 11:10 08.09.2011

Re: "Republika"

Da li si se zapitao otkud to da je upravo taj kralj Aleksandar uspeo da pred Marsejski atentat postane najbogatiji čovek u regionu, ima li tu kakvog profiterstva i mutnih poslova.


Verovatno ima (sigurno), ali pricamo o kraju XIX i pocetku XX veka!
dragan7557 dragan7557 11:12 08.09.2011

Re: "Republika"

Drago Kovacevic 17:36 07.09.2011
Re: "Republika"

dragan7557

Da li se "prestolonaslednik" obratio gostima na srpskom jeziku?


Zašto? Nije mu maternji jezik srpski.

cerski


Nije problem kad krunisane glave ne govore jezik naroda kojim vladaju.


Vala Drago, jasno je to još od kada je Kaligula proglasio konja za senatora.

Elem niko od senatora nije imao problema sa jezičkom barijerom, kaže Istorija. Timski rad i multitasking ne poznaje jezičke probljeme.

cerski
sevarlica sevarlica 11:42 08.09.2011

Re: "Republika"

dragan7557
Pa kad ti smeta, ti vrati državljanstvo, odseli se na neka lepa mesta, npr. S.Koreja.

Slušaj bre ja živim u nekoliko država tokom godine jer naprosto to sebi mogu da dozvolim, a uvek se vraćam u maticu.

Uzgred od zadnje tri godine sam jednu godinu proveo u "diktaturi" koja je na početku ove godine oborena.
Nije lepo reći ljudima da ne znaju o čemu pričaju samo zato što vam se stavovi ne poklapaju.

Nisu u pitanju stavovi već neznanje.
To je odlika jednoumnih ljudi koji nikada ništa u životu i o životu ne nauče.


Ili onih koji pokušavaju da popuju drugim, poput nekih ovde.

cerski


Bez tog turcizma "BRE", moliću lepo. To je pogrdna reč.

Elem, naravno da možete sebi da dozvolite kad nismo svi jednaki, zar ne?Što znači da vi tu jednakost ovde lažno propagirate. Možete da dozvolite zato što su takvi kao što ste vi oteli 45-e od ovakvih kao što sam ja. Pa vam je još to malo, još ćete nas učiti pameti i istoriji.Sramota jedna.
To vaše veliko znanje idite pa propagirajte na čuki sa koje ste sišli. Taj brđanski mentalitet se očigledno ne menja sa edukacijom.
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:19 08.09.2011

Re: "Republika"

Bez tog turcizma "BRE", moliću lepo.

ali je u Srbiji toliko odomaćen, kao i mnogi turcizmi, tako da je deo identiteta našeg, bre. A niki ne sme da nam uzme identitet, bre.
Taj brđanski mentalitet se očigledno ne menja sa edukacijom.

vidljivo je da ti edukacija nije baš jača strana ali ima vremena mlad si,a kojeg si ti to prestižnog mentaliteta?
dragan7557 dragan7557 13:44 08.09.2011

Re: pokondireni genosenšaft

Treba li da te zovemo "Cerski - prosvetitelj"?

Elem pošto ti nisi u stanju da shvatiš, za tvoju kamaraderiju, do juče genosen, važi isto
ЗАШТО КРАЉ?
Краљ се постаје рођењем,

da se Ukazom valdara ili njegovog ovlašćenog postaje prestolonaslednik, a krunisanjem Kralj, vi jednostavno krijete (eto miki možda može da ti pomogne u s'vatanju), pa po starom dobrom komunjarskom (komunisti su nešto drugo) običaju proturate lažurije naivnom narodu je drugo pitanje.

Crown Prince Alexander and Crown Princess Katherine of Yugoslavia

U Britaniji može da bude normalno da se nose krune nepostojećih država, i nije jedina glupavost monarhije.

Titulisanje je jedno, a pravni akti u vezi sa imenovanjem prestolonaslednika se regulišu Zakonom, kojih u Srbiji po ovom pitanju, jednostavno nema.

Krunisanje je pravni akt, a zloupotreba titule, po srpskom krivičnom Pravu je ovde veoma jasna. Tačnije rečeno Aca II krši zakone države Srbije lažno se predstavljajući.

Jedno je sigurno da vlast hoće, ovom trkeljisanju bi brzo bio kraj.

Inače tvoj prestolonaslednik zloupotrebljava tzv. nezaštićenu profesiju kao recimo vračara, veštac i slično, pošto je funkcija prestolonaslednika takođe i profesija (vidi akte prvog popisa stanovništva u Carskoj Rusiji o profesiji Cara) sa strogo predviđenim sadržajom.

cerski

dragan7557 dragan7557 13:54 08.09.2011

Re: Pokondirene tikve

Možete da dozvolite zato što su takvi kao što ste vi oteli 45-e od ovakvih kao što sam ja. Pa vam je još to malo, još ćete nas učiti pameti i istoriji.Sramota jedna.

Mogu zato što sam tokom života radio i ostvario popriličnu penziju.

A što bi rekao domaćin gospodine vi lupetate.
To vaše veliko znanje idite pa propagirajte na čuki sa koje ste sišli. Taj brđanski mentalitet se očigledno ne menja sa edukacijom.

Sudeći po upotrebljenoj rečeničnoj strukturi vi ste ovaj blog pobrkačili sa "1389" ili "Obraz" pa nema potrebe za daljim komentarisanjem.

cerski

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana