Jubileji| Ljudska prava| Nostalgija

Polubajka o Zeni i Muskom

Tibor Jóna RSS / 22.09.2011. u 22:11

Znate ono kad zena plavog oka i rascepljene usne sedne pored Coveka Svog Zivota i krene da prica kako je sa njihovim brakom sve u redu, a da njen muz sve radi za njeno dobro? Niti ona njemu zamera sto je on alkos i nasilnik, niti sto je latentni homic ili/i emotivno nedojebani edipovac.  Samari i pesnice po njenom licu najbolje svedoce o skladu te veze dvoje lepih, ali tranzicijom sjebanih ljudi. Ne bi on, al eto - tranzicija.

Ova urbana polubajka bavi se slicnom temom.

Jedan Sindikat skinuo je sinoc svoju znojem natopljenu uniformu, okacio je o aufinger, nesvestan da noc pred njim nece biti noc kao svaka druga. I vaistinu, jutros se sindikat probudio, potput Gregora Samse, transformisan, ne u zohara, vec u jednu sasvim prosecnu - Tucenu Zenu. To jest  vise u obliku jednog odredjenog zenskog organa koji se cesto od nevaspitanih i rodno zadrtih koristi ko pogrda - ali, da izvinu deca, necemo sad o tim finesama.

Najpre ni sam nije shvatao sta se to sa njim dogodilo. Jos juce je bio sindikat. A jutros je umesto uobicajnih insignija moci na sebi zatekao prelepo mada oplavljeno oko i medna mada  rascepljena usta, koja su peckala. Do sebe, pored odbacenog obloga od rakije, lezalo je obeznanjeno ali njeno Musko. Takoreci covek njenog zivota. Nakon prve neverice usledi sreca, a od srece njih dvoje izdadose i zajednicko saopstenje. 

U saopstenju je sindikat, pardon ova nasa Tucena Zena, krenla da nam skroz  razlozno, pod analgeticima -- od bolova, sto ljubavnih, sto kognitivnih -- prica kako je sve sto njeno Musko radi za njeno tj. nase dobro.  

Ali pre nego posvetimo duznu paznju saopstenju -- digresija!

Udovoljimo si znatizelji i rasvetlimo jednu misteriju -- gde je i kako poslednji pu ovu nasu Tucenu Zenu njeno Musko oplavilo, da ne kazemo narodski - razvalilo od batina? (Za njeno dobro, naravno!)

Bejase to pre neki dan u Nisu, upeklo sunce,a jesen samo sto nije zakucala na meraklijska vrata. Musko je imalo skup sa drugim Muskima. Kao i obicno i ovaj je bio pod firmom sportske manifestacije, da ga Zena ne bi provalila. Avaj, zena ko zena, intuitivna. Pojavi se Tucena Zena, dakle, manje vise neocekivano, te se razvije ta normalna i posve romanticna  zelja da se ubije boga u njoj. Sta ce zena na utakmici, ispravno zakljucishe Muski.

Musko je otislo korak dalje te zrtvom tog opustanja padoshe ne samo zena (per se), vec i zenin miraz starostavni. Razbishe se tako neka silna sluzbena kola i tako te sitnice iz stafira jedne postene, marljive i bogobojazljive Zene.

No umirite se ovde i ne brinite odvec za ovu Zenu. Ne trcite pred onu poslovicnu rudu i ne prijavljujte stvar nadleznim sluzbama. Nemislite u naivnosti sopstvene krotkosti da je njoj tucenoj - lose. Nije sve tako crno belo. Kako, u ostalom, u zivotu to uvek i biva. Jel.

Kao i kod svake  verne Zene, svesne da joj muz nikako ne radi o glavi, vec samo za njeno dobro, i kod ove nase Zene godine su ucinile svoje. Tako postade nasa bedevija utrenirana u vestini primanja, ali kao ponosna zena i uzvracanja udaraca. Na ljubav nauci ljubavlju da vraca.

Padashe slatke ljubavne batine po oboma ledjima. I njegovim muzevnim i dlakavim i njenim sveze nakvarcovanim.

Jedni drugima od silne strasti gurase zapaljene baklje u usta. Tukose se razdragano o svakom derbiju, malo posecenijoj utakmici, odbrani Kosova sa ljutog polozaja unutar Nike radnje, na potezu trenerke-jogging program-karlovac-karlobag-ogulin-patike za basket...

Godine i godine ovog dzejn-ostinovskog  nestasnog jurenja u po bespucima stadiona i sportskih objekata lepe nase, ucinishe da nasi mladenci jedan drugom ne ostadose duzni. Sto `no kaze nas narod, u rasplamtaloj kisi neznih pesnica, milih pendreka, snenih cigli i rusih molotovljevih koktela rodi se jedna prava romanca.  Iz nje, kako bog i Sluzba zapovedaju, nikne potom, obozi se i umnozi i iskrena ljubav sindikata, to jest Zene i njenog Muskog. Jer, zna se, ono sta pendrek spoji, to niko na svetu ne rastavi. 

Kao u svakoj bajci i ovde nije sve po loju islo. Bilo je zlih jezika i skarednih prica. Bilo je sto otvorenih, sto tajnih govorkanja o bliskim rodbinskim odnosima mladenaca. Zavidni govorahu da je Musko potomak starijeg, drzavnobezbednijeg brata nase Tucene Zene, ali oni se na to ne obazirashe. Ne.

I onda -- najednom, plaho, poput letnjeg pljuska -- zaplet.

Ukratko - neko dvoje uselilo stan pored njihovoga.

I svaki put kada bi dosljaci vodili ljubav, Musko je izlazilo na hodnik i kretalo da ih bije jer ga dekoncentrisahu u radu za dobro njegove Zene. A Zena milosrdna kakvom je dobri bog dao stajala je na putu i branila. Koliko je, jel, mogla i umela.

Zvuci sladostrasca i seksualne funkcionalnosti medjutim poceshe da nerviraju i Zenu ciji cvetak ljubavi ne beshe vec dugo oprashen. Pod tenzijom malih primanja i sve redjih batina za njeno dobro, koje postajase svaki dan sve dalje, i zena poce da aktivno sabotira ljubav dvoje mladih ljudi u stanu pored.

Pomislila je u sebi kako ovi u komsiluku em sto hoce da se vole tako kad njima padne na pamet, em njoj tako  ruse idilu braka dekoncentrisuci Musko da joj pesnicama, pendrecima i kundacima (o specijalnim okazionima) radi za njeno dobro. Vremenom Musko je sve manje tuklo nju, a sve vise iz sacekuse u dnu hodnika tuklo ovo dvoje. Rane su pocele da zaceljuju, gnoja je bilo sve manje, a takva od stida nije mogla na oci svojoj majci. A i komsiluk je poceo svasta da prica. 

Odala se picu i pocela da dodeljuje nagrade za najvise popijenog alkohola. Musko je sve cesce bilo u sacekusi u dnu stubishta, a sve redje su njegove mile rucice cepale njeno bijelo lice. Ono sto se koliko juce jos cinilo kao idila, danas se pretvaralo u pakao.

Toliko je ocajavala da ni svesna bila nije bila da ce ovo dvoje mladih komsija spasti njen brak.

I tako sudbina je htela da jednog dana, bejase subota, stari sat tek sto otkuca sest sati, resi Musko da posle jako dugo vremena poradi malo za dobro svoje Zene. I taman za jednim pade i drugi zeljno ocekivani samar  na njeno ozareno bijelo lice, kad krene ljubavna igra u komsiluku. Kroz tanke zidove bez zvucne izolacije, dopirali su uzdasi i sladostrasno roptanje. Musko, zgrozen od same pomisli na seksualnu funkcionalnost, prestade da radi za dobro Zene, sto ovu jako iznervira. Te njojzi puche film i ona reshi da presavije tabak.   

 Zgrabi prvo sto joj se naslo pod ruku, a bejase to plajvaz i malo `artije, te krene da pishe saopstenje. Musko u neverici sede kraj nje i krene da suflira. Brak je bio spasen. Trazili su da ljubavne igrarije prestanu jer ometaju normalnu komunikaciju dvoje zakonskih supruznika, da budu tihi i nedaju od sebe glasa jer Musko i onako ne radi nigde, tesko mu je i treba mu koncentracija da bije. Koncentracija koju nedozvoljavaju zvuci uzivanja. Pisali su kako ovi imaju dve sobe, a ovi dole jedva jednu iako ih je petoro. Kako se ne sme sladostrastiti dok ne resimo pitanje renoviranja haustora, kako je nepristojno insinuirati da ima sta lepse na svetu od toga kad te voljeni bije....

Sve to sastavise u koverat stavise i predsedniku Skupstine stanara uputise. I skupi se svo pobenavljeno stanovnistvo zgrade i rpi na vrata dvoje ljubavnika. I stade tuci i razvaljivati u nameri da licno prekinu tu neprirodnu aferu. Zena i Musko najjace udarase u vrata. Masa je vikala te sram vas bilo sto krvarite jedan funkcionalni brak, te kako mozete, te gde ce vam dusa.

Drage komsije i ako naoruzane nista ne imashe protivu novih komsija, sui genneris. Ne! Taman posla!!! Sve je to bio sampion do sampiona tolerancije. Ali imashe svashta protiv koncepta koji je tu bio promovisan - recju - sumnjase da je to ljubav.

Jedan je tako viknuo  "Pocnite da se bijete kao sav normalan svet", a drugi odmah za njim "Ako se i stvarno volite gde je krv kao dokaz?!?". Jedna starija gospodja sa petog sprata ostroumno primeti da se mnogo smeju za nekog ko se navodno voli. A komsija sa sedmog da mu je zena juce zahtevala poljubac umesto samara jer ih je videla na hodniku.

Na te reci nagrnuvshe jos jace da udaraju i razvaljuju vrata. Kad ih konacno odvalise upadose u stan ali tamo ne bejase nikoga. Prozor koji vodi na pozarne stepenice i dalje u svet bio je otvoren.

"Cudan neki svet" rece gospodja sa petog, zalosno spustajuci svoj stap. "Pa zar sad da odu kad je najzabavnije?!"

"Da" rece Zena. " Zaista cudan. Aj sto ne znaju da se vole pravilno i uopste nisu razumni, nego - eto - nisu ni za dijalog!"

 

Chicha-micha i gotova prica.

 

 



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 22:48 22.09.2011

Ko vrata

Preporuka.
pertula pertula 00:02 23.09.2011

:)

dobra prica
janeznam janeznam 07:28 23.09.2011

Mora da se salis!

"Pocnite da se bijete kao sav normalan svet"

To me podsetilo na vic koji mi je onomad cerka ispricala. Trazio Perica od tate nov mobilni telefon, ful opremljen, zadnja generacija itd. Na to se tata trznu i uvredjeno rece Perici: Boze Perice, zasto se ne drogiras kao sva normalna deca nego mi tu trazis najmoderniji mobilni?


Izgleda da je doslo vreme kad je ljudski rod djavo uzeo pod svoje.
drnzvrc drnzvrc 10:30 23.09.2011

Re: Mora da se salis!

janeznam
"Pocnite da se bijete kao sav normalan svet"

To me podsetilo na vic koji mi je onomad cerka ispricala. Trazio Perica od tate nov mobilni telefon, ful opremljen, zadnja generacija itd. Na to se tata trznu i uvredjeno rece Perici: Boze Perice, zasto se ne drogiras kao sva normalna deca nego mi tu trazis najmoderniji mobilni?


Izgleda da je doslo vreme kad je ljudski rod djavo uzeo pod svoje.


Pitali malog Pericu: šta ćeš biti kad porasteš? Kad porastem, biću, biću, biću... ženu i decu, šta drugo.
angie01 angie01 12:12 23.09.2011

,

No umirite se ovde i ne brinite odvec za ovu Zenu.

"On ima laku ruku, a i bije me samo kad zasluzim!"
Ivana Knežević Ivana Knežević 15:18 24.09.2011

Exit

Hvala Gospi da je neko jednom izmislio prozore i pozarne stepenice.
U svakoj prici neophodni.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana