Život

Pada Prvi sneg :)

Jelica Greganović RSS / 20.10.2011. u 12:43

  Love_the_snow____by_bendisChild.jpgKada jesen izgubi trku sama sa sobom i očešlja drveće na ćelavo, tako da od njega ostanu samo crni prsti, platan u našim prozorima počne da se ljuška u levo. Sa istočnim vetrom koji na njega natrčava s desne strane, stiže i miris za koji još nisu pronađene reči kojim bi se opisao. Hladnjikav, mrvu rezak, svež, ali mirniji od mraza koji već počinje da škrgutanjem ugrožava plombe svojih zuba. Njemu se pridruži miris ugljenog dima iz starih zgrada. Planine koje rube horizont pogleda počnu da se gube u sivim maglama. Tada je skoro izvesno da će vetar sasvim posebnog mirisa sa sobom doneti sneg. Najverovatnije noću. Jer sneg voli tišinu. Pred njim će tanušan led liznuti ulice, a zvezdano lišće inja će procvetati svuda gde mraz bude uspeo da napipa topli vazduh.

  Naravno to sve u slučaju da se ne poremeti sled godišnjedopskih događaja. Što je ove godine slučaj. Ne samo platan iz prozora, već i njegove manje komšije drvenog karaktera su još uvek čupavo zeleneli lišćem kada se odnekud stvorio severac. Ne da je duvao, nego je usput i kašljao pakosno starački. Trava se uzaludno zgrozila. Prve mrazeve je dočekala jarkom zelenom bojom, tako živom kao da je proleće tek svanulo. Sve u svemu, izgledala je kao bolesnik koji pred smrt živne i zarumeni se lažnom nadom.

Severni vetar je dobio istočnu podršku i temperatura se spotakla u podrum, što je iskoristio Prvi sneg. Pojavio se niotkuda, usred bela dana i počeo da vitla, pahulja dovoljno velikih da konkurišu kuhinjskim krpama. Zima je laktom u pleksus odgurnula jesen, koja ove godine nije čestito uspela ni da otvori kesice sa farbama, i Prvim snegom gurnula nogu u vrata.  

  Kažu da Anuiti imaju pedeset reči za sneg, što nije malo, ali sumnjam da je dovoljno. Mada, mi ih imamo premalo. Prvi sneg bi morao da ima svoje ime, neku reč u koju stane bar deo gornjih pasusa. Kada na njega, s malo sreće, dopada nova doza snega, to bi već trebalo da bude sasvim drugačija reč, u kojoj bi pre svega dominirala radost da prvi sneg nije bio prolazna slučajnost. Morala bi da se oseti izvesnost nade da će dani ostati šećerno beli. Posebna reč bi bila za taj složeni sneg koji škripi i krca pod nogama, rasipajući se površinom u prah. Jer, postoji i onaj drugi koji lizne sunce dovoljno da mu otopi gornji sloj sve do mraka kada preko njega ruku prevuče mraz. Mada, ima i poseban sneg, koji bi se morao opisati dužom rečju, verovatno složenicom. Retko se viđa, ali se još ređe zaboravlja. To je sneg na čijoj površini cvetaju krupni kristali, zbog čega liči na čarobnog, ledenog ježa koji se rastegao svom dužinom i mirujući hladi mekanu trbu.

    Tužno ime bi opisivalo onaj sneg kome zvuk kapanja sa krovova i kroz oluke sluti brzi kraj. Tada, iako se beli i trudi, na njegovoj površini se pojave rane topljenja, praveći od njega rošavog bolesnika kome su smrt i utapanje u crnu, mokru zemlju potpuno sigurni. Jedino što može da ga spase je ponovni dah istočnog, ledenog vetra i novi, suvi sneg, onaj pravi, koji pada horizontalno. On zaslužuje posebnu, priznanje odajuću reč, pre svega zbog spasa koji donosi, ali i sposobnosti da napravi iluziju da ga je mnogo više no što se to na prvi pogled čini. Taj, što se mene tiče, najbolji sneg stiže kao prethodnica jakog mraza. Njegove sitne, suve i čipkaste pahulje doleću u jatu koje nije dovoljno za mećavu, ali tehnikom dugog padanja obezbeđuju najvišu ocenu za umetnički utisak. Za razliku od svih drugih modela snega, ovaj suvi sneg pada satima, jer se predomislivši se i uz pomoć ledenog vetra, ponovo podiže i vrti naokolo. Jedina mana tog snega je što se od šećera u prahu ne mogu praviti grudve, a ni Snešci Belići. Tu manu nadoknađuje spremnošću da svaki korak po sebi isprati vitlanjem belog oblačka i oduzimanjem daha kad se šepureći zacakli na suncu.

   Za takvim snegom zna da stigne i ozbiljna mećava koja drži do sebe i vredna je dužeg imena od postojećeg. Ona se kovitla manirom iskusnog izvođača, bez straha od vrtoglavice, brzo pokrivajući sve oko sebe, a ipak ostajući jaka i neumoljiva.

  Sneg prevarant koji laže padajući kao mokro perje bi trebalo da ima neko kraće ime, reč koja bi uspela da opiše kratkotrajnu radost i brzi kraj. Doduše, njegova tehnika zatrpavanja je hvale vredna, jer je za razliku od drugih snegova sposoban da za manje od pola sata nametne belinu, ali i težinom savije grane dočaravajući idilu sa novogodišnjih čestitki. Jeste da u dnu tragova po sebi ostavlja ledene barice ili vodeno providne otiske, ali od njega mogu da se prave grudve, dovoljno mokre da učiteljicama skrate i tako već dobro načete živce.

  Još bestidniji od ovog snega je onaj koji pada proleću za vrat, onda kada ga niko više ne očekuje. Istresajući se do poslednje pahulje, ne štedeći ni na količini, ni na velikoj formi, ovaj sneg sobom uspeva da od pogleda sakrije i drugu stranu ulice, iako zapravo uopšte ne misli ozbiljno. On pada za inat, kao histerični operski smeh junaka čiji dani su već izbrojani i za kojim su narikače već odavno obrisale suze. Koliko sutradan će se pretvoriti u duboke blatnjave bare, curiće potokom sa krovova i klokotaće otičući niz ulice, bezobrazan i neveran pravoj zimi.

    Nešto bolji od njega je sneg koji se trudi da kišu pretvori u sebe, makar dajući nadu da će ledena kiša postati bela gusta zavesa, onakva kakve su nekada visile na vratima berbernica i starinskih frizeraja. Čak i ako mu ne uspe, vredan je posebne reči koja bi opisala njegov napor i želju koju budi kod posmatrača. Naročito onih koji su jedva visoki do prozorske police i nosom pokušavaju da se za nju zakače, ne bi li izbegli pad sa vrhova nožnih prstiju, a tako i trenutak kada će ovaj retki sneg moždaipaknikadneznaš s malo nade uspeti da izgura kišu i ostane sam u prozoru. Jedino lepo, makar i politički nekorektno, je njegovo narodsko ime – Cigančići. Ni crno, ni belo. Mokar i pothlađen.

  Ipak, najlepši sneg nije onaj čiji se izgled može opisati, već sneg koji najlepšim čini njegova vreme njegovog padanja. Za njega bi trebalo smisliti sasvim novu i najlepšu reč, posebnu reč za sneg iz detinjstva. Onaj koji uvek premijerno padne noću i to namerno, zato što vas u krevet teraju rano, dovoljno rano da propustite prve pahulje koje se kao šećerne muve zavrte u snopu svetla uličnih lampi. Sa svakom narednom pahuljicom grad postaje sve tiši, sve dok se ne pokrije prvim tankim, belim ćebetom. Tada je jedino što se čuje šuškanje pahulja koje se slažu jedna na drugu. A i to je varka tišine. Sneg pada gluvo, uspavljujuće. Belo.

  

  

 



Komentari (83)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mlekac mlekac 12:47 20.10.2011

Salji pelecer!

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:49 20.10.2011

Re: Salji pelecer!

Doneću ga lično i presonalno, uz pomoć Sneškova
janeznam janeznam 12:53 20.10.2011

Re: Salji pelecer!

mlekac


Ja bih jos da idem u kratkim rukavima! Najteze se rastajem sa letom a sastajem sa zimom. Mada, nema nista romanticnije od setnje po snegu sa voljenom osobom. Samo jos da naleti ta voljena osoba pa nek zapada...
mlekac mlekac 13:01 20.10.2011

Re: Salji pelecer!

Jelica Greganović
Doneću ga lično i presonalno, uz pomoć Sneškova


Moze i zapregom

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:09 20.10.2011

Re: Salji pelecer!

Zapregom? Može...



kremba kremba 13:19 20.10.2011

Re: Salji pelecer!

janeznam
Samo jos da naleti ta voljena osoba pa nek zapada...


Ja znam! Da pitamo Palmu da ti uvati jednog?
janeznam janeznam 13:33 20.10.2011

Re: Salji pelecer!

Ti pitao za sebe?
kremba kremba 13:44 20.10.2011

Re: Salji pelecer!

Pit'o ja da zamenim ovu moju od 50 za dve od po 25, al' nema nista za ozenjene, a i u manjku su za 27.

Iz Jagodine u sredu uveče na petodnevno letovanje u Grčku ide 127 neženja i 100 neudatih devojaka.
mikele9 mikele9 12:54 20.10.2011

Nek' ti je...

sa srećom prvi sneg
MLogo lepo si napisala o potrebi da se raznoraznim snegovima nadenu odgovarajuća imena a ne samo sneg, pih


Jelica Greganović Jelica Greganović 12:57 20.10.2011

Re: Nek' ti je...

Gde si druže Falavi...al reci, priznaj, zar nije lepo, ti si čovek od oka...
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:58 20.10.2011

Re: Nek' ti je...

Janeznam, a da probaš ti da kebneš tog objekta za šetanje pre pada Prvog snega, tako da budeš spremna? A, sneg ako te se seti, seti...
janeznam janeznam 13:13 20.10.2011

Re: Nek' ti je...

Dobar savet zlata vredi! Cek da prvo odredim ko ce biti objekat pa tek onda subjekat za setnju, pa grudvanje, pa pravljenje sneska... Kad bolje razmislim moze i zima da bude zabavna!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:18 20.10.2011

Re: Nek' ti je...

Patotikaem...ili ti izađeš da praviš Sneška, snegiligegili pada na tvoju kosu, šargarepa ti u ruci, bušan lonac pod miškom, i baš tada naiđe On na neodoljivu razglednicu...I...ha! Keb!
janeznam janeznam 13:27 20.10.2011

Re: Nek' ti je...

Izasla ja prosle zime do kontejnera da izbacim smece i to ja, zenska - zena u drvenim klompama a sneg napadao i utabao se dooobro, tako dobro da sam se ja okliznula i prosula na isti. E, tada sam saznala ko stanuje prekoputa mene. Jedan celav ko to tvoje drvece u jesen. Pridje i pruzi ruku spasa. Jos uvek ga izbegavam jer me jos uvek sramota!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:48 20.10.2011

Re: Nek' ti je...

Šta fali što je čelav, to je em u trendu, em ušteda na šamponima...nemo' da izvoljevaš, šta ima da te bude sramota, fin čovek, solidaran...nije trebalo da mu ispuštaš ruku...
svbobo svbobo 17:53 20.10.2011

Re: Nek' ti je...

Šta fali što je čelav

Jelica rispekta...Jer Jelica ZNA !
Čelav pa šta ?!

mlekac mlekac 22:20 20.10.2011

Re: Nek' ti je...

svbobo
Šta fali što je čelav

Jelica rispekta...Jer Jelica ZNA !
Čelav pa šta ?!



Samo da napomenem - ja gajim jedan takav "bos po glavi" primerak vec skoro cetvrt veka i najtoplije preporucujem!

Vec sam negde rekla - savrsen zimski model! Moje je lepo tapaciran i maljav - ko hodajuce cebence!
crvenokossa crvenokossa 13:04 20.10.2011

sve je to lijepo, ali...

Ovako ja do svog rođendana (kraj marta) a i malo poslije :)



Edit - krepao link za foto u minvajlu :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:10 20.10.2011

Re: sve je to lijepo, ali...

Ovako ja do svog rođendana (kraj marta) a i malo poslije :)

Kako?
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:49 20.10.2011

Re: sve je to lijepo, ali...


Edit - krepao link za foto u minvajlu :)

Učinilo mi se da nešto fali...Nego baš si slatka...
bgd-idf bgd-idf 13:05 20.10.2011

:)

Caj skuvan.. snega nema... zubato sunce i dalje tu... :)
Meni nema lepseg osecaja nego biti napolju dok pada sneg... ko slika s razglednice... pada sneg, tisina, i nema vetra naravno... uf! (to su retki petki da se bas sve poklopi, tako da je dovoljno da padne i da se bar malko zadrzi u ovom ludom gradu :))

Pozdrav :)
crvenokossa crvenokossa 13:09 20.10.2011

Re: :)

retki petki


sjajno
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:11 20.10.2011

Re: :)

sjajno

Slažem se!
A što petci?
crvenokossa crvenokossa 13:29 20.10.2011

Re: :)

Pa svi vole petkove :)
bgd-idf bgd-idf 13:34 20.10.2011

Re: :)

Retke petke sam pokupila ne znam vise ni kad ni gde ali mi se dopalo kako zvuci :) i nemam pooooooojma zasto bas petci :) rekla bih zbog rime... retki utorki ponedeljki i cetvrtki su glomazni i sve skupa ne zvuci tako lepo, a ako neko zna zasto bas petci nek podeli s nama :) bar cu veceras zaspati pametnija :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:49 20.10.2011

Re: :)

duplic.. izvin'te

Ne deranžirajte se, slatka, mnogo je samo kad biju.
bgd-idf bgd-idf 14:55 20.10.2011

Re: :)

Blagodarim :)
kremba kremba 13:32 20.10.2011

Ne volim sneg, ni na slici!

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:03 20.10.2011

Re: Ne volim sneg, ni na slici!

Krembo, aj mi prerpričaj šta je na toj tapet-slici koju si okačio, aman ceo dan mi se ne otvara, u predelu tvog komentara imam snežno polje.
spadalo92 spadalo92 19:53 20.10.2011

Re: Ne volim sneg, ni na slici!

Jelica Greganović
Krembo, aj mi prerpričaj šta je na toj tapet-slici koju si okačio, aman ceo dan mi se ne otvara, u predelu tvog komentara imam snežno polje.

Hihihi! Pa to snežno polje je slika. Nešto kao kad nacrtaš nož bez drške kome fali oštrica...
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:07 20.10.2011

Re: Ne volim sneg, ni na slici!

A izvinjavam se, al ja sam mislila da me kompjuter opet zeza, pošto u poslednje vreme tako baca čifte da me mozak boli...
kremba kremba 07:00 21.10.2011

Re: Ne volim sneg, ni na slici!

Jelica Greganović
Krembo, aj mi prerpričaj šta je na toj tapet-slici koju si okačio, aman ceo dan mi se ne otvara, u predelu tvog komentara imam snežno polje.


Pusti ovo spadalo, nema on pojma. To je jedna stara crno bela slika na kojoj se lepo vidi kako je sneg nekad bio cist i beo. Toga vise nema da se nadje. Sad je nekako siv, bluzgav i bljak

Vid' ovaj sto sam slik'o prosle godine.




BTW, posto te uvak hvalim kako lepo pises, nadam se da se neces ljutiti ako te malo i kritikujem. Ovaj blog ti je nekako sav hladan.

p.s. Ako ti smeta velika slika koju sam stavio, samo reci... Imam ceo set tih fotki snega, i u koloru, raznih velicina. Stavio sam veliku samo zato da bi se bolje videli detalji. :) poz.


Jelica Greganović Jelica Greganović 09:13 21.10.2011

Re: Ne volim sneg, ni na slici!

Čuj smeta...obe fotke su divne, kao grafike, svaka čast na oku.
A, blog je hladan da mi se sneg ne otopi
kremba kremba 09:46 21.10.2011

Re: Ne volim sneg, ni na slici!

Jelica Greganović
Čuj smeta...obe fotke su divne, kao grafike, svaka čast na oku.
A, blog je hladan da mi se sneg ne otopi


Ok, izmenjeno. Izvini, evo manja i uramljena.
I hvala na pohvalama.
janeznam janeznam 10:23 21.10.2011

Re: Ne volim sneg, ni na slici!



Ok, izmenjeno. Izvini, evo manja i uramljena.


Konacno i ti nesto uspesno da zamenis!
kremba kremba 13:12 22.10.2011

Re: Ne volim sneg, ni na slici!

spadalo92
nož bez drške kome fali oštrica...


Spadalo (ni)jedno . Juce vozim bajs i pola sata pokusavam da se setim kako si ti ovo formulisao. Sad cu da pamtim dok sam ziv.

janeznam
Konacno i ti nesto uspesno da zamenis!

Ja ne znam janeznam sto se ti meni rugas?
Nije lepo. Ja hocu da pomognem, a ti tako.

E, kad me vec zezas, moram da ti priznam da sam se ja salio
Ne bi' menjao ovu moju ni za sta na svetu. Ovakvi tast i tasta kakve ja imam nalaze se samo jednom u zivotu! Ako imas srece!! Ludacki puno srece!!! :)

janeznam janeznam 13:34 22.10.2011

Re: Ne volim sneg, ni na slici!

Krembo jesi to ti? Preključe si bio lepsi nego danas! :) Ma šalim se i ja i hvala na dobroj nameri al tebra, gde se seti Palme ?
kremba kremba 14:15 22.10.2011

Re: Ne volim sneg, ni na slici!

janeznam
Krembo jesi to ti? Preključe si bio lepsi nego danas! :)

Ono mi bila slika kad sam bio mladji. Promenio sam, nema smisla da se lazemo.

janeznam
gde se seti Palme ?

Pa koga drugog? Samo on je tako, kako da kazem, inicijativan.
spadalo92 spadalo92 13:43 20.10.2011

Adamo

mlekac mlekac 22:26 20.10.2011

Re: Adamo

spadalo92


Spadalo, za ovo imas kuvano vino od mene ili me!

Mislem, znam da umes da izaberes muziku, al' ovu bas ubode!

P.S.
Naravno, prva sledeca asocijacija bila mi je Natali, al' vidim da je Jelica vec okacila.
jasnaz jasnaz 13:44 20.10.2011

u bg pada


20C ! li pada !

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:54 20.10.2011

Re: u bg pada

Jasna, otopićeš mi blog!
ivana23 ivana23 13:47 20.10.2011

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:53 20.10.2011

Re: ***

O, divno...a sad malo ja...zarozavanje

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:57 20.10.2011

Re: ***

trolče
Aj što je pao sneg, nego je kanda pao i Gadafi. Uvatili ga. Namrtvo.
spadalo92 spadalo92 14:05 20.10.2011

Re: ***

Jelica Greganović
trolče
Aj što je pao sneg, nego je kanda pao i Gadafi. Uvatili ga. Namrtvo.

Viknuo sam to na fejsu pre oko sat...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:22 20.10.2011

Re: ***

U mom dvorištu se nisi čuo...
spadalo92 spadalo92 14:39 20.10.2011

Re: ***

Jelica Greganović
U mom dvorištu se nisi čuo...

Na fejsu nikog nije bilo briga za to, pa k'o velim, što i ovde da iznosim nevažne informacije...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:52 20.10.2011

Re: ***

Kako nije, eno već sat vremena svi samo o tome pričaju...
spadalo92 spadalo92 13:57 20.10.2011

Natali

zovitemegrunf zovitemegrunf 23:51 20.10.2011

Re: Natali

Svidja mi se ovo Bajagina posveta:


49 41 49 41 15:12 20.10.2011

Dzaba ste me oblacili,

cu da begam; prvom prilikom!


Jelica Greganović Jelica Greganović 16:51 20.10.2011

Re: Dzaba ste me oblacili,

49 41
ja sam žena u godinama, šta piše ispod hebiga?
sesili sesili 15:46 20.10.2011

Sneg...

Volim ga... Pomislih da Mikele ne voli zimu, ali se nije nešto bunio. Spadalo92 me "pogodio" u srce, tu pesmu volim od mladosti - znači odaaavno! Ali, "Legende" imaju, takodje lepu:
Kad prvi sneg, igrom leptira
noć prošara
sto nemira, u mojim venama
vrance potera...
Mnogo sam glupa da to kačim, ali znaćete o čemu se radi. Uopšte, zima mi je romantičnija od leta
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:55 20.10.2011

Re: Sneg...

Ne voli Mikele, ne voli, ali je fini, pa mi ne kvari radost :) Ne znam odakle su ti stvihovi, ali da li bi mogli ovi da ti premoste?..



spadalo92 spadalo92 18:05 20.10.2011

Re: Sneg...

Spadalo92 me "pogodio" u srce
Znači, imamo najmanje dva pogođena srca...

A ovo je samo za sesili i društvo u ćošku:

sesili sesili 19:01 20.10.2011

Re: Sneg...

Od srca
deda92 deda92 17:25 20.10.2011

Pada Prvi sneg :)



Samo pravi zaljubljenici zime i skijanja ,zatrepere na prvi hladan dan

jos ako je pao negde sneg odmah ali ODMAH se proveravaju oprema i priseca

sta bese ili sta je bilo bitno prosle god.Ove god. 6.1 2012. ide se u jednu

od tri doline meribel , samo treba sacekati osamdesetak dana.

pozdrav od
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:40 20.10.2011

Re: Pada Prvi sneg :)

Pozdrav, deda, dugo te nije bilo, a tako te je lepo videti Najnormalnije je da dede pri pogledu na prvi sneg pomisle na skijanje
deda92 deda92 18:18 20.10.2011

Re: Pada Prvi sneg :)

tu sam ja i *upijam* svaku Vasu , * samo vas gledam i pitam se dokle ce te.........*

http://www.alpineaction.co.uk/images/photos/thumb/ski_in_the_snow.jpg
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:04 20.10.2011

Re: Pada Prvi sneg :)

loader loader 19:22 20.10.2011

Lepotajna


Ipak, najlepši sneg nije onaj čiji se izgled može opisati

Koji se ne može opisati najlepši je - ne samo sneg, već i mnogo šta drugotno

.
. .
. . .
. . . .
. . . . .

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:32 20.10.2011

Re: Lepotajna

Jašta, ali ovde je reč o snegu :)
loader loader 23:29 20.10.2011

Re: Lepotajna


Na snegu se tragovi i najsitnijeg trola odmah primete :)

mlekac mlekac 00:32 21.10.2011

Re: Lepotajna

loader

Na snegu se tragovi i najsitnijeg trola odmah primete :)


loader loader 01:02 21.10.2011

Re: Lepotajna



Cakan mali ..

Zar ne mislite da mu fale neke čizme..?
Ta, prehladiće se ovako :)

mlekac mlekac 01:25 21.10.2011

Re: Lepotajna

loader


Cakan mali ..

Zar ne mislite da mu fale neke čizme..?
Ta, prehladiće se ovako :)


Nesto ovako?


EDIT:
Nasla sam jednog SA cizmicama!
loader loader 02:39 21.10.2011

Re: Lepotajna

Mis Mleki, sjajni ste
vladimir petrovic vladimir petrovic 19:53 20.10.2011

Onjegin, Tatjana i sneg

Ja sam još pod utiskom Puškina, o kome sam pisao u pretporšlom blogu, i njegovog Evgenija Onjegina

Evo jedne slike iz opere pod tim imenom:

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:08 20.10.2011

Re: Onjegin, Tatjana i sneg

Hvala...čudnu glavu ima ova Tatjana...
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 21:18 20.10.2011

Zaborav

Sneg ili zaborav.
Sve prekrije sneg.
Promakla nam je jedna značajna godišnjica. A uskoro će i druga zima.

08. septembra 2010. godine naša koleginica Jelica Greganović je u 12:57 postavila legendarno i lapidarno pitanje:

Btw, kamo je domaćica?

Izvinite na trolu. Morao sam.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:30 20.10.2011

Re: Zaborav

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 18:32 21.10.2011

Re: Zaborav

Jelica Greganović

Ovaj trol gore u vezi sa godišnjicom lapidarnog i dalekovidog komentara sam prvo postavio na poslednji blog Dušice Popadić i ITC. Legendarni komentar je bio postavljen na Blog ITC-a pre više od godinu dana.

A sad se izgleda dešava nešto sa njenim statusom.

Te ovim putem obaveštavam kolektiv da mnogi legendarni komentari polako odlaze sa javne scene, negde u potpalublje. Ja to tako tumačim. I to mi je žao.
Mnogo vremena, mojih živaca i bajtova je utrošeno na naše ukazivanje na čudnu delatnost Incest Trauma Centra.
Ovim putem izražavam zahvalnost mnogim komentatorima koji su imali strpljenja da učestvuju u toj borbi.
Ne ljutim se na neke ugledne blogere koji su bili na suprotnoj strani do poslednjeg daha i do poslednjeg Twita. Samo su me uverili da nisu džabe na mojoj meti.
One koji nisu odmah prepoznali o čemu se tu radi pozdravljam i želim im da otvore četvoro očiju i kad imaju najbolje namere.

Izvinjavam se Jelici Greganović na maloj zloupotrebi njenog imena i prostora.
mlekac mlekac 01:54 22.10.2011

Re: Zaborav

KRALJMAJMUNA
Jelica Greganović

Ovaj trol gore u vezi sa godišnjicom lapidarnog i dalekovidog komentara sam prvo postavio na poslednji blog Dušice Popadić i ITC. Legendarni komentar je bio postavljen na Blog ITC-a pre više od godinu dana.

A sad se izgleda dešava nešto sa njenim statusom.

Te ovim putem obaveštavam kolektiv da mnogi legendarni komentari polako odlaze sa javne scene, negde u potpalublje. Ja to tako tumačim. I to mi je žao.
Mnogo vremena, mojih živaca i bajtova je utrošeno na naše ukazivanje na čudnu delatnost Incest Trauma Centra.
Ovim putem izražavam zahvalnost mnogim komentatorima koji su imali strpljenja da učestvuju u toj borbi.
Ne ljutim se na neke ugledne blogere koji su bili na suprotnoj strani do poslednjeg daha i do poslednjeg Twita. Samo su me uverili da nisu džabe na mojoj meti.
One koji nisu odmah prepoznali o čemu se tu radi pozdravljam i želim im da otvore četvoro očiju i kad imaju najbolje namere.

Izvinjavam se Jelici Greganović na maloj zloupotrebi njenog imena i prostora.


Samo da znas - jos mogu da se nadju poslednja dva bloga preko cika Googleta. Vredi downloadovati i sacuvati. Za svaki slucaj.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:52 24.10.2011

Re: Zaborav

mlekacjos mogu da se nadju poslednja dva bloga preko cika Googleta


znam da tako može. ali nije više lako vidljivo. šteta. iako se jedna mala bitka koja traje više od godinu dana završila u korist pravde.
ne znam koji je njen status a voleo bih da se to objavi. npr. oduzet je status zbog toga i toga.
Eh, nikad zadovoljan.
mrale54 mrale54 21:43 20.10.2011

Kad ja tamo, a ono...

Ajd' prva dva pasusa! Ajd' i treći!
Al', brate mili, posle je, kod svakog sledećeg, bilo dodavanje garderobe, ćebića, uključivanje grejalice itd.
I, tako do kraja teksta!
Pa, ja zbrisah u Greciju da se ne družim sa tim šljampavo-bljuzgavim i dokostijuprodirućih i prstosmrzavajućih osećajima, i sad, sedim i čitam OVO!!??
Da se razumemo, shvatam ja poetičnost i nadhnuće teksta (pa zna se ko piše,bre!), ali moraću da preispitam dozu mazohizma u sebi - alo, bre, smrzavam se dok čitam al' ne prekidam do kraja!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:07 20.10.2011

Re: Kad ja tamo, a ono...

Na kraju ću morati da ti platim račun za struju
sesili sesili 07:35 21.10.2011

Re: Kad ja tamo, a ono...

Foliraš! U Greciju si mog'o da udješ samo peške!
zovitemegrunf zovitemegrunf 23:22 20.10.2011

Arsen

Trazio sam Crni sneg a nasao ovaj biser. Pozdrav sa Zvezdare!

javascript:;
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:15 21.10.2011

Re: Arsen

Impresivno! Hvala Palci skoro pod miškama.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:18 21.10.2011

Re: Otopio

se siromašak sneg...a da nije, bilo bi ovako...

Vlasta92 Vlasta92 23:09 22.10.2011

E, bože,

tek sada ovo vidim! Tako je to kada me nema! Da propustim TVOJ prvi sneg, prvi sneg od The Queen of the sneg?! Praštaj, kako znaš i umeš, i evo ti ovo

Vlasta92 Vlasta92 23:21 22.10.2011

Re: E, bože,


DIVNA ti je priča

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana