Literatura| Život

Tender za naslov i sve je pod kontrolom

Jelica Greganović RSS / 25.11.2011. u 17:21

books.png

  Moja knjiga ima ime. Konačno. Srećni dobitnik sam – ja. Uostalom gde se videli tender u kom se bog prvo ne pobrine za svoju bradu. Ali, da ne bi bilo dibidus nefer, otvaram glasanje za jednu od dve utešne nagrade. Za onu prvu sam se već odlučila, takođe u skladu sa tradicionalnim tenderskim subjektivizmom.

  Ali, da krenem od sredine, kao što je red. Princeza ima virozu. Kašlje kao romantičarski pesnik i troši već polovinu šumskog bogatstva omanje države, duvajući u papirne maramice suptilnošću prekookeanskog broda koji urlikom najavljuje parkiranje u rikverc. Kako se viroze leče samo uzaludnim posetama lekaru, mirovanjem i jezerskim količinama tečnosti, sa posebnim akcentom na izvoru elektrolita zvanom supa, lift je odlučio da se pokvari.     

Zahvaljujući njegovom bojkotu, Žmu i ja smo ovih dana glumili magarad koja obara rekord u planinarskoj disciplini tegljenja prepunih kesa. Zato što smo do onomad bili u matici, povodom čega su kućni termiti izjeli sve zalihe hrane i prešli na nameštaj, iako je opšte poznato da isti oskudeva vitaminima i prehrambenim koristima.

  Da ne bi frižider izgledao kao Aljaska pred krečenje, Žmu i ja smo odlučili da krenemo u samoposlužni lov, ali pre toga da se odvedemo na kafu u komšijski kafić na ćoše. Tamo nas je dočekala takva gužva sačinjena od činovnika na pauzi ropskog rada da smo tek iskoristivši urološke potrebe jedne od radnica Ministarstva za rad, sport i dalje rođake, uspeli da se dočepamo njene stolice na visokoj nozi. I taman kad smo mislili da ćemo u miru sipati ono malo kafe za vrat, dobra duša od kelnerice nam je saopštila da je u našem kraju došlo do monetarne panike. Neki maštoviti delikvent je na bankomat priheftao kameru, zbog čega svi srećni podizači novca mogu da se obrišu za materijalna zadovoljstva, jerbo je zloupotrebljena mašina dobila domaći zadatak da sve kartice blokira i proguta. Do tog trenutka je već počeo da podriguje od sreće, a nesrećnici koji su ga hranili mogu samo da plaču za šankom i kafu probaju da plate dugmićima.

  Empatijski zacoktavši, Žmu i ja smo batalili kafu i razvili se u strelce. Ja sam lakim kasom forsirala put ka pijaci, jer se u zgradi pročula informacija da će lift ipakmoždadanasjednom proraditi. Kako materijalizam dominira i na pijaci, zahtevajući novac u procesu razmene dobara, to sam ja veselo ubacila karticu u neozloglašeni bankomat, nadajući se da će mimoići sreća ojađenih radnika javnog sektora. Umesto toga mi je odvratni stvor mašinski saopštio da mi je karticu oduzeo i da sa parama koje sam želela mogu da se slikam. Ukoliko foto radnja par metara dalje radi za džabe. Dobro, bolje i to nego da me pošalju na produženi vikend veslanja na galiji. Ali su se zato, na pijaci, džabe oduševile sirote predstavnice poljoprivrednog stvaralaštvaštva. Umesto uobičajenog šlepera voća i povrća, mogla sam samo da im istresem žute kusure proteklih dana.

   Lift i dalje nije radio. Pomenuvši mu svu tehnološku rodbinu, zajedno sa širom familiom firme servisera, uspela sam da ispustim dušu do četvrtog sprata i pobednički legnem na kese boreći se za život do poslednjeg kilograma kupljenog zeleniša. Tu negde se pojavio i Žmu koji je sa razumevanjem saslušao moju sagu pod naslovom »Uzelo mi karticu«. Što se njega tiče, to je tragedija jedna neponovljiva za koju se u stvari nada da će što duže potrajati.

  Što se početka tiče, on je ostavio na mene dublje zvučne posledice koje prati potpuno poremećeni ritam spavanja. Naime, u maticu sam otišla da izvedem radnju »kupi me, prodaj me« i kao što bi se i moglo očekivati shodno podnaslovu prošle knjige, kud će gusar no u lagunu, za promenu sa velikim L. Da bi bilo što morskije, stacionirali smo se na Panonskom moru. Kud bi nego kod kuma. A, kumu slava. I umesto kući da se vratimo, mi smo ostali na slavi. Red je. Kum nije dugme. Da smo znali da će u odnosu na njegovu slavu Ivkova slava biti kratak intermeco, možda bi i pobegli...ovako...tri dana smo jeli kao svilene bube, dve noći su predstavnici romske zajednice svirkom ukidali spavanje kao potpuno nepotreban luksuz. Napolju je na ledenom dlanu ravnice cvetalo inje. Herendi je pucketao u ćošku. Svirci su svirali, svirali. Ispod rogova pokojnog kapitalca se žutela od godina slika starog kuma u detinjim godinama. Sa talasnom kragnom oko vrata, do mekih kolena kratkim pantalonama sa nizom koštanih dugmića, plišanim medvedom u stolici pored i plave, svilene glave, vencem lokni uokvirene ispod ušiju...svetlih očiju...isti, isticijati Jesenjin. Žubor tamburica se razlivao preko stola punog gastronomskih umotvorina. U čelu njegovom je sa zida gledao Aranđel Mihailo, mlad i lep, sa plamenim mačem u jednoj i zlaćanim terazijama u drugoj ruci. Bela, meka krila su mu disala dahom stiha koji je treptao toplom gostinskom sobom – »A ti, na belom perju zaspi mi«.

  Za to vreme su Lagunisti menjali jedan naslov za drugim...i taman mi legne...pa, se predomislim. Strpljiv svet, strpljiviji no što sam mislila da postoji. I taman je dizajnerčica napravila koricu prste da poližeš, kad sam se ja probudila sa novim naslovom. Valjda zbog silnog gledanja u anđeosko perje i nebesa po kojima anđeli tabaju, tek taj naslov mi se konačno prilepio kao gladna krlja. To je bio znak da je pravi. Ni jedan drugi nije imao tu superlepkovsku kondiciju. Dobra dizajnerka je krenula u novo kopanje po mašti.

  Trenutno stanje stvari je sledeće: a) naslov je pronađen, idejna varijanta korice takođe. I jedno i drugo ću, čim se još malo poglanca objaviti...b) među svim predlozima koji su se pojavili ovde, bili poslati emajlom bez tufnica, i na isturenom odeljenju zvanom Fejsbuk, jedan je zaradio prvu utešnu nagradu, ali i pokušaj lagunske ekipe koja se mnome bavi da se prijavi za kolektivnu emigraciju sa ciljem bavljenja iskopavanjem dijamanata na crno. Vlasnik lagunskih dobara je počeo ozbiljno da razmišlja o bataljivanju baktanja knjigama i da na svoja plodna tla poseje prve nasade kukuruza kokičara. Taj naslov je – »Greh orla njene ranjene majke«. Srećni dobitnik te ideje će za nagradu fasovati moju novu knjigu i kafu sa mnom. Ako ga kofein ometa u životu može da naruči i neku drugu učašenu tečnost. Laguna kojoj je pao kamen s obale, kada je čula da naslov srećnog dobitnika neće biti i konačni naslov moje nove knjige, ga časti još jednom knjigom, »Bremasonima«. Ja obećavam da ću lično ujuriti Bremasonku, Veliku Opajdaru zvanu Mirjana Đurđević, da potpiše tu knjigu. Onomad me je sačekala u busiji da me proziva za mačkoljubačku priču koju sam obećala za mačeće-ljudsku zbirku koja se priprema, tako da ćemo izjednačiti jurnjavu.

  c) zbog subjektivnosti u izboru prve  i prve b utešne nagrade, na glasanje ću staviti nekoliko naslova od onih koji su mi se najviše dopali na raspisanom tenderu. Biće u komentarima, pa vi glasajte. Srećni dobitnik dobija moju potpisanu knjigu. Ako ne bude mogao da je dobije lično zaradi geografskih i vremenskih smetnji, obećavam da ću je poslati poštom...daklem, kandidati su – vidi dole...glasa se preporukama na komentar u kome je naslov.

Edit:

S obzirom na iskazane želje da se mom izboru predloga, stavljenih na glasanje, dodaju i novi predlozi pristigli na talasima zakasnele inspiracije...može...daklem, svoj predlog naslova kandidata stavite u komentar, pa na glasanje. Za sedam dana, kad se zaključa blog, prebrojavanje. A do tad, ko preživi pričaće. Zbunjivanje na kvadrat. Uostalom, kakav bi to bio tender da se pravila ne menjaju u poslednjem trenutku na zahtev pojedinaca...Izvol'te.

 

 



Komentari (123)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:30 25.11.2011

1.

Život iz omota čokolade
mariopan mariopan 17:40 25.11.2011

Re: 1.

Jelica Greganović
Život iz omota čokolade



Edit

Kada sam se pribrala još da dodam, srećno sa knjigom
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:41 25.11.2011

Re: 1.

Jesi glasala?
mariopan mariopan 17:43 25.11.2011

Re: 1.

Jelica Greganović
Jesi glasala?

NE, još nisam ali sam iznenađena da je to predlog...čekaj da dođem sebi
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:45 25.11.2011

Re: 1.

Ajd...polako, da ti dodam šećer i vodu...pa glasaj za sebe...bog je prvo sebi bradu napravio, tek posle se bavio voćnim zmijama.
bgd-idf bgd-idf 18:00 25.11.2011

Re: 1.

Moj se zivot vrti oko cokse... tako da... glasam glasam :)
Srecno Jelice :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:21 25.11.2011

Re: 1.

Hvala bgd
expolicajac expolicajac 13:36 26.11.2011

Re: 1.

Jel to u životu ovako izgleda

natasavb natasavb 16:32 26.11.2011

Re: 1.

Ja odmah glasala za ovaj sa cokoladom. Ostalo ne treba ni da gledam.
Jos ako dodas "sa cimetom"...
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:34 27.11.2011

Re: 1.

Ex,
slatki su preslatki Hvala.
Jesi glaso?
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:35 27.11.2011

Re: 1.

Fala, natasavb...ovo je srećno vreme, u opticaju su novogodišnjo-božićne čokolade sa cimetom, posledice moje kupus dijete su ozbiljno napadnute...
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:32 25.11.2011

2.

Od srca za dušu

(ovo je bio jaaako ozbiljan kandidat, ali nisam mogla da se izborim sa makar i slutnjom patetike, nisu mi ni utehe pomogle)
sesili sesili 17:41 25.11.2011

Re: 2.

Šta mogu, kada su srce ili duša u pitanju - uvek sam ZA! Predlog nemam, u glavi mi se zavrte od tvojih zdravstveno - liftnih - slavskih problema! A ti si već odlučila!
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:42 25.11.2011

Re: 2.

sesili, glasa se za drugu utešnu nagradu, a bar tu ne mogu da subjektivišem, komentari su moji tako da ne mogu da glasam, a ti izvoli, glasa se preporukom na komentar čija je tema naslov.
spadalo92 spadalo92 18:08 25.11.2011

Re: 2.

Jelica Greganović
Od srca za dušu

(ovo je bio jaaako ozbiljan kandidat, ali nisam mogla da se izborim sa makar i slutnjom patetike, nisu mi ni utehe pomogle)


Oko ovoga smo se najviše demokratski svađali, te stoga glasam za "za".
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:14 25.11.2011

Re: 2.

Oko ovoga smo se najviše demokratski svađali, te stoga glasam za "za".

Podržavam, al moraš da glasaš preporukom na taj komentar. Ako ja budem brojala ovako glasove, neće da valja.
vishnja92 vishnja92 18:15 25.11.2011

Re: 2.

ja preporucila sve
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:21 25.11.2011

Re: 2.

ja preporucila sve

Ako si Jedino mi je misteriozno što ja ne vidim ni jednu preporuku na komentarima za glasanje
appendix appendix 18:24 25.11.2011

Re: 2.

.
appendix appendix 18:46 25.11.2011

Re: 2.

Od srca za dušu



Greh orla njene ranjene majke

Inače, ja bih na ovaj postojeći samo dodao..Greh orla njene ranjene majke nepobedivog srca...
westvleteren westvleteren 19:00 25.11.2011

Re: 2.

.Greh orla njene ranjene majke nepobedivog srca.


Greh orla njene nepobedive majke ranjenog srca.
spadalo92 spadalo92 19:24 25.11.2011

Re: 2.

Jelica Greganović
Oko ovoga smo se najviše demokratski svađali, te stoga glasam za "za".

Podržavam, al moraš da glasaš preporukom na taj komentar. Ako ja budem brojala ovako glasove, neće da valja.


Ja sam preporučio odmah, al' k'o rekoh, 'ajde da proverim...međutim, ja klik, a ono cvrc, obaveštenje: "Već ste dali preporuku". Jeco, bre, nemo' da me zbunjivaš!
reanimator reanimator 19:27 25.11.2011

Re: 2.

Greh orla njene nepobedive majke ranjenog srca

Cvat greha orla njene majke ranjenog srca na balkanu :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:37 25.11.2011

Re: 2.

Inače, ja bih na ovaj postojeći samo dodao..Greh orla njene ranjene majke nepobedivog srca


Nepotpuno...Greh orla njene ranjene majke nepobedivog srca u slovenačkim gorama
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:38 25.11.2011

Re: 2.

Cvat greha orla njene majke ranjenog srca na balkanu :)

Prelazak na duJet?
appendix appendix 19:43 25.11.2011

Re: 2.

Greh orla njene ranjene majke nepobedivog srca u slovenačkim gorama

Greh orla njene ranjene majke nepobedivog srca u slovenačkim gorama jedne noći na Jadranu..
mlekac mlekac 22:41 25.11.2011

Re: 2.

appendix
Greh orla njene ranjene majke nepobedivog srca u slovenačkim gorama

Greh orla njene ranjene majke nepobedivog srca u slovenačkim gorama jedne noći na Jadranu..

Ne, ne... Fali vam jos:

Samac u braku male supruge s grehom orla njene ranjene majke nepobedivog scra u slovenackim gorama jedne noci na jadranu!

Kad je bal - nek je bal!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:43 25.11.2011

Re: 2.

Kad je bal - nek je bal

To se zove sindrom!
Btw, kaže se - Kad je bal, nek je maskenbal!
mlekac mlekac 22:47 25.11.2011

Re: 2.

Jelica Greganović
Kad je bal - nek je bal

To se zove sindrom!
Btw, kaže se - Kad je bal, nek je maskenbal!


Meni maska ne pomaze - o'ma me provale!
spadalo92 spadalo92 01:34 26.11.2011

Re: 2.

Jelica Greganović
Kad je bal - nek je bal

To se zove sindrom!
Btw, kaže se - Kad je bal, nek je maskenbal!

Btw. a kaže se i - Kad je bal, nek je s muzikom...
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:53 26.11.2011

Re: 2.

Kaki je bal bez muzike?
mlekac mlekac 04:42 26.11.2011

Re: 2.

Jelica Greganović
Kaki je bal bez muzike?


Tanderbal?
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:37 26.11.2011

Re: 2.

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:33 25.11.2011

3.

Život/Priče sa mirisom cimeta
aleksanadar aleksanadar 19:45 25.11.2011

Re: 3.

...sa mirisom cimeta


Uh! Cimet je moja slabost.

Jelica Greganović Jelica Greganović 01:55 26.11.2011

Re: 3.

Uh! Cimet je moja slabost.

Šta da ti kažem, sve znaš...
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:34 25.11.2011

Ako neko

ima još koji predlog, može da ga stavi na glasanje, u dodatnom komentaru.
Hvala unapred i rukoljub gospođi mami.
mariopan mariopan 17:46 25.11.2011

...

Glasala, od srca za dušu - to mi lepo zvuči i ima veze sa tim kako pišeš.

Obrisala da ne zbunjujem narod.
vishnja92 vishnja92 18:11 25.11.2011

Re: ...

A dopada mi se i naslov koji si odabrala, zaista je najbolji.

cekaj bre... koji je odabrala? "Tender za naslov i sve je pod kontrolom"?
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:15 25.11.2011

Re: ...

A dopada mi se i naslov koji si odabrala, zaista je najbolji.

Ček, ček, otkud ti znaš koji sam naslov odabrala?
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:19 25.11.2011

Re: ...

cekaj bre... koji je odabrala? "Tender za naslov i sve je pod kontrolom"?

Nije taj...nisam ga objavila...čekam da se sredi prva korica, i da mi Laguna da amin, pa ću da ga objavim eSkluzivno za dan-dva...
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:23 25.11.2011

Re: ...

Ček, ček, otkud ti znaš koji sam naslov odabrala?

Aha!!!
Znaci odabrala si ga ipak, pa se cudis kako ga zna, a ?
A ovde kao glasjte, ovo ono...


E necu da glasam a ocu knjigu. I to sa potpisom!
Sta kosta nek kosta, taki sam covek.
:)



mariopan mariopan 18:38 25.11.2011

Re: ...

Jelica Greganović

Ček, ček, otkud ti znaš koji sam naslov odabrala?



To je zato što ne mislim i posledica čitanja "kume novosacke" a ja čitala i nabrzinu napisala komentar - dakle greška e, posle sam shvatila al bilo kasno.
mariopan mariopan 18:40 25.11.2011

Re: ...

Znaci odabrala si ga ipak, pa se cudis kako ga zna, a ?
A ovde kao glasjte, ovo ono...

Ma ja se zabunila a sada izgleda da sam zabunila i peron i putnike?

Nemoj da si takav.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:43 25.11.2011

Re: ...

mariopan
Znaci odabrala si ga ipak, pa se cudis kako ga zna, a ?
A ovde kao glasjte, ovo ono...

Ma ja se zabunila a sada izgleda da sam zabunila i peron i putnike?

Nemoj da si takav.


Ma znam, zezam se :)
mariopan mariopan 18:43 25.11.2011

Re: ...

vishnja92
A dopada mi se i naslov koji si odabrala, zaista je najbolji.

cekaj bre... koji je odabrala? "Tender za naslov i sve je pod kontrolom"?

Ma ja čitala njen stari blog i kumu novosacku, totlno se zbunim i ne pogledam datum, eno obrisala sam da ne pravim zbrku na blogu
vishnja92 vishnja92 18:55 25.11.2011

Re: ...

obrisala sam da ne pravim zbrku na blogu

sto, zbrka je super :)))
mariopan mariopan 19:33 25.11.2011

Re: ...

vishnja92
obrisala sam da ne pravim zbrku na blogu

sto, zbrka je super :)))

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:44 25.11.2011

Re: ...

Znaci odabrala si ga ipak, pa se cudis kako ga zna, a ?
A ovde kao glasjte, ovo ono...

hoochie, može knjiga s potpisom, al da se vratiš uzbrdo na čitanje. Aman sam napisala da sam dobitnik - ja. I da sam ja dala naslov, zato me i čudi otkud zna kad nisam napisala koji je...i da si oma taki otišo da glasaš.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:45 25.11.2011

Re: ...


Ma ja čitala njen stari blog i kumu novosacku, totlno se zbunim i ne pogledam datum, eno obrisala sam da ne pravim zbrku na blogu

mlekac mlekac 18:06 25.11.2011

I sta sad?

Mislim, jesi zvala banku po pitanju kartice i tako to?

A Princezu poji cajevima sa... CIMETOM, narvano! Videces, ima da je prodje smrcanje ocas posla.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:18 25.11.2011

Re: I sta sad?

Mislim, jesi zvala banku po pitanju kartice i tako to?

Jesam i:
1. Sreća je što delikvent nije skidao pare sa tog računa. Uuuuuh...
2. Do kraja iduće nedelje nema šansone da dobijem karticu, jer nas je toliko jadnika koji smo dizali pare na spornom bankomatu, da ovi u banci ne postizavaju...naravno, sa sve onim: A ako je ne dobijete do kraja iduće nedelje, javite se...i taj rad

Poznata su nam blagotvorna dizačko imunitetska svojstva mog omiljeTog začina...jedino što Princeza pruža otpor, jer joj je već zlo od cimeta koji muvam gde god mi padne na pamet.
ivana23 ivana23 18:39 25.11.2011

Re: I sta sad?

Jelica Greganović
...od cimeta koji muvam gde god mi padne na pamet.


Imas li TLC na kablovskoj? Utorkom u 10:25 ide emisija - Moja grčka kuhinja: Selo i grad (My Greek Kitchen: The Village and the City).
I u slana i u slatka jela obavezno se dodaje cimet, a Grkinja koja kuva je vrlo simpaticna.


Preporucujem gledanje.

P.S. Glasala za (utesni) naslov.
mariopan mariopan 18:48 25.11.2011

Re: I sta sad?

I u slana i u slatka jela obavezno se dodaje cimet, a Grkinja koja kuva je vrlo simpaticna.

Naravno, u jela od mesa, u mleveno meso za špagete obavezno malo, pa u pasticio..i onda se čudimo kako je to fina i ukusna hrana
Jukie Jukie 18:59 25.11.2011

Re: I sta sad?

ivana23

Jelica Greganović...od cimeta koji muvam gde god mi padne na pamet. Imas li TLC na kablovskoj? Utorkom u 10:25 ide emisija - Moja grčka kuhinja: Selo i grad (My Greek Kitchen: The Village and the City). I u slana i u slatka jela obavezno se dodaje cimet, a Grkinja koja kuva je vrlo simpaticna. Preporucujem gledanje.P.S. Glasala za (utesni) naslov.

Šta sam zanimljivo video u njenoj seriji:
Jeste li znali da postoji posebno jelo koje je u stvari stuffing za sarme, punjene paprike i slično? Zapeče se onako u tepsiji i sipa u tanjir i jedeš, bez prethodnog disekovanja nekakve povrćke da bi došao do unutrašnje slasti.
st.jepan st.jepan 19:01 25.11.2011

Re: I sta sad?

Znači, dodatni predlog za naslov:

Jelica Greganović
I ŠTA SAD?
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:46 25.11.2011

Re: I sta sad?

ivana, pojma nemam...ja TV tako malo gledam...al mislim da sam ja nju jedared videla kad je nešto proizvodila berući limunje naokolo...A kako svuda dodaje cimet, ne sumnjam da je još divnija no na slici
Hvala
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:55 25.11.2011

Re: I sta sad?

Jeste li znali da postoji posebno jelo koje je u stvari stuffing za sarme, punjene paprike i slično? Zapeče se onako u tepsiji i sipa u tanjir i jedeš, bez prethodnog disekovanja nekakve povrćke da bi došao do unutrašnje slasti.

Al to onda nema dodatni miris i ukus kupusa, tikvice, paprike...
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:56 25.11.2011

Re: I sta sad?

Znači, dodatni predlog za naslov:

Jelica Greganović
I ŠTA SAD?


Znači, dobar ali kasno...ne mrdam od ona tri predloga, inače će biti još grđe zamešateljstvo.
st.jepan st.jepan 20:11 25.11.2011

Re: I sta sad?

Znači, dobar ali kasno...ne mrdam od ona tri predloga,

Šteta..., ja taman smišljao u kom omjeru da s Mlekcem podelim nagradu (ako je npr. kafa, koliko srkova).

Tvoje priče liče na život, pa bi valjda i naslov trebalo da liči na život, a to "i šta sad" baš zdravo liči na život. Svakom je blisko, lako se pamti...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:13 25.11.2011

Re: I sta sad?

st.jepane, glasanje se upravo otelo kontroli. Idi uzbrdo i pročitaj edit...turi svoj predlog u poseban komentar i lobiraj...
st.jepan st.jepan 20:30 25.11.2011

Moj predlog:

Jelica Greganović
st.jepane, glasanje se upravo otelo kontroli. Idi uzbrdo i pročitaj edit...turi svoj predlog u poseban komentar i lobiraj...


Ovaj..., pa rekao sam, moj predlog je...

I ŠTA SAD?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:47 25.11.2011

Re: Moj predlog:

ok, na glasanju si :)
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:05 25.11.2011

Re: I sta sad?


Jelica Greganović
st.jepane, glasanje se upravo otelo kontroli. Idi uzbrdo i pročitaj edit...turi svoj predlog u poseban komentar i lobiraj...

Ovaj..., pa rekao sam, moj predlog je...

I ŠTA SAD?

Jelica Greganović
ok, na glasanju si :)


Zivela zbrka! :)

( a i ja konacno ukapirao, da ne poveruje covek, i glasao cak :))
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:11 25.11.2011

Re: I sta sad?

hoochie, daj bar 4-5 novih predloga, da bude što više živine...da mogu posle da se izbezumim tražeći šta sve treba da prebrojim...
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:17 25.11.2011

Re: I sta sad?

Ma ne mogu sad, sad sam u fazi intenzivnog navijanja za 'i sta sad'
Stvarno mi lepo zvuci.
vishnja92 vishnja92 22:44 25.11.2011

Re: I sta sad?

inače će biti još grđe zamešateljstvo.




Jelica Greganović Jelica Greganović 22:49 25.11.2011

Re: I sta sad?

Ajd da sama sebe trolujem, ovo izvođenje himne je toliko aktuelno i slikovito da je to čudo jedno...
Jukie Jukie 04:08 26.11.2011

Re: I sta sad?

Jelica Greganović
Jeste li znali da postoji posebno jelo koje je u stvari stuffing za sarme, punjene paprike i slično? Zapeče se onako u tepsiji i sipa u tanjir i jedeš, bez prethodnog disekovanja nekakve povrćke da bi došao do unutrašnje slasti.

Al to onda nema dodatni miris i ukus kupusa, tikvice, paprike...

Exactly

Ono što mi se ne sviđa kod tih vrsta jela je vodica koja iscuri iz povrća i razredi ukusnost te smese
49 41 49 41 18:26 25.11.2011

Mogli ste,

kad ste se dali na tolike pute i kod mene; na povratku na slavu da svratite.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:53 25.11.2011

Re: Mogli ste,

Mogli ste,
kad ste se dali na tolike pute i kod mene; na povratku na slavu da svratite.

Pa jes vala, hvala na pozivu, mada mi smo srećni što smo u povratku svratili kući rođenoj.
mariopan mariopan 18:55 25.11.2011

..

A u svoju odbranu da kažem da sam i ja bila na slavi svetog Arhagela, kod prijatelja, i pokupim takvu gripu da na oči ne vidim, i taaako razumem princezu što ne može da vidi čajeve, limune, vitamine, cimet...ja sam sad pojela malo prepečenog tosta, vrućeg, i to mi prvo za dva dana...zato mi se omakla greška, i bolje bi bilo da se manem tastature, ali ne mogu više ni da ležim pa eto me da zgrešavam na blogu.
Izvinjavaj Domaćice
Jukie Jukie 19:07 25.11.2011

Re: ..

mariopan
A u svoju odbranu da kažem da sam i ja bila na slavi svetog Arhagela, kod prijatelja, i pokupim takvu gripu da na oči ne vidim, i taaako razumem princezu što ne može da vidi čajeve, limune, vitamine, cimet...ja sam sad pojela malo prepečenog tosta, vrućeg, i to mi prvo za dva dana...zato mi se omakla greška, i bolje bi bilo da se manem tastature, ali ne mogu više ni da ležim pa eto me da zgrešavam na blogu.Izvinjavaj Domaćice

Meni je izgleda zapala samo ona 4-dnevna prehlada jer sam se već pridigao iz kreveta... Usput sam ustanovio da mi se od čaja povraća (e neće moći ove noći da opet dehidriram, tako da je čaj prognan) pa sam pio sok od pomorandže i jeo pileću supu... Desetkovao sam tablu vitamina C, a pantenol oriblete su malo bolje prošle
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:42 25.11.2011

Re: ..

Trenutno stanje, prva dva predloga imaju po 6 glasova, 3. predlog ima 4.
Katarina Đokić Krstić iz isturenog odeljenja fejsbučkog moli da se njen glas da predlogu br. 1, jer ne mož d'uniđe na blog.

Daklem:
1. 7
2. 6
3. 4

za sad.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:50 25.11.2011

Re: ..

Izvinjavaj Domaćice

Crna ti...da pomognem mrvu...

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:52 25.11.2011

Re: ..

Meni je izgleda zapala samo ona 4-dnevna prehlada jer sam se već pridigao iz kreveta... Usput sam ustanovio da mi se od čaja povraća (e neće moći ove noći da opet dehidriram, tako da je čaj prognan) pa sam pio sok od pomorandže i jeo pileću supu... Desetkovao sam tablu vitamina C, a pantenol oriblete su malo bolje prošle

Eee...a da konzumiraš malo cveklice, ima da budeš ko nov...
mariopan mariopan 19:59 25.11.2011

Re: ..

Crna ti...da pomognem mrvu...

Joj fala
mariopan mariopan 10:42 26.11.2011

Re: ..

Meni je izgleda zapala samo ona 4-dnevna prehlada jer sam se već pridigao iz kreveta...

I ova je izgleda takva, meni danas malo bolje, nora da je od Jelicine supice?
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:16 26.11.2011

Re: ..

Supa je zakon, naročito kad u nju potrpaš svo povrće koje ti ruku padne...meso nije baš toliko bitno, tol'ko da nije prazna...
aleksanadar aleksanadar 19:49 25.11.2011

Predlog Nr. 7



Jelica Greganović

LEPO IME ZA KNJIGU !
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:51 25.11.2011

Re: Predlog Nr 7

Lepo, lepo...al kasno...vrći se uzbrdo i glasaj za priložene predloge.
aleksanadar aleksanadar 19:55 25.11.2011

Re: Predlog Nr 7


Lepo, lepo...al kasno...


Pa... čekaj, šta je sad, rekla si da možemo i mi... gde je tu kreativnost, sloboda, stvaralaštvo?

Nikad nije kasno!

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:02 25.11.2011

Re: Predlog Nr 7

Ama, to sam rekla u prošlom blogu, kad je tender raspisivan...al ako insistirate, ajd ovako, prva tri predloga postoje, ko oće neka napiše svoj predlog u komentar, pa na glasanje...kud svi, tu i malečki Mujo...pa da prebrojimo za 7 dana kad zaključaju blog...

Daklem, izvolite...
draft.dodger draft.dodger 21:09 25.11.2011

: )

POVRATAK JELICE GREGANOVICZ

ČAROBNI BEG
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:38 25.11.2011

Re: : )

I kako sad ljudi da glasaju, a? Za dva komaTa u jednom komentaru, a?
Nune Popović Nune Popović 21:45 25.11.2011

Znam naslov ali

neću da kažem

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:47 25.11.2011

Re: Znam naslov ali



Mada, Nune...oba tvoja predloga su ok, i Znam naslov i Neću da kažem...ovaj drugi je ipak bolji...
Nune Popović Nune Popović 21:57 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

majko mila, izašlo spontano, pa kad sam prelomio u naslov i tekst komentara počeo sam i ja da se valjam od smeha. Zamišljam tu situaciju da ti kažeš "neću da kažem" i već vidim koricu debele knjige...

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:01 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

Patotikaem...trilogija o Neeeću da kažem
Nune Popović Nune Popović 22:03 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

da-da... i još jedan namešten tender pred očima vaskolike javnosti. Mljac!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:05 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

Krenulo me...
aleksanadar aleksanadar 22:13 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

Mislim da je bolje:

Neću da TI kažem


Provocira, zar ne?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:44 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

Sve znaš...ne sme, al svrbi ga da propeva...jednom revolucionar, uvek revolucionar
Nune Popović Nune Popović 22:47 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

Neću da TI kažem


Nisam siguran da je potrebno "TI", ali svakako davanje sugestija ne utiče na izvorno autorstvo
Nune Popović Nune Popović 22:48 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

Jelica Greganović
Sve znaš...ne sme, al svrbi ga da propeva...jednom revolucionar, uvek revolucionar


Učio mene branilac moj Barović staro pravilo: "ne poveravaj se novinarima i popovima"

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:51 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

Je l' da, Popoviću , novinari su čudna sorta...
Nune Popović Nune Popović 22:58 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

ko jel ja?

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:08 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

Ti, ti, Deda Mraze...crni...
Nune Popović Nune Popović 23:09 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:12 25.11.2011

Re: Znam naslov ali

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana