Društvo| Zabava| Zdravlje| Život

DAN POSLE

Aleksandra Mitrovic RSS / 13.12.2011. u 18:36

Hungover-cat.jpgDakleeee…priznajem. Opet sam pregazila svoju zakletvu datu samoj sebi “Nikada se više neću tako zarakijati”!!!! Zakletvu,  po pravilu, uvek izreknem dan posle dok ispijam hektolitre vode začinjene sa 2-3 Brufena u zavisnosti od jačine glavobolje. Stalno mi se vrti u glavi "što piješ kad ti škodi, ko će kući da te vodi?" Kako pomerim glavu tako mi se ceo svet zatalasa, pa onda zatvorim oči i talasanje prestane a glavu više ne pomeram bez preke potrebe. Nekako se polako, bez naglih i nepotrebnih pokreta, izvučem iz kreveta pa preko odeće koja je razbacana po podu se nekako odvučem do kupatila gde pred ogledalom ponovo otvorim oči ne bih li sagledala posedice predhodne noći. QQ i naopako meni ako se na tom putu ispreči neki komad nameštaja koji se samostalno izmestio sa svog regularnog mesta!!! Neki se ponekad probude još uvek pijani. Užas i straota!!! Ne želim ni da pokušam da zamislim kako je tek njima. Jedino što želim u ovom momentu je da umrem samo da ne bih morala više da podnosim ovo muučenje za koje sam sama kriva i tako mi i treba. Onda ponovo zatvorim oči pred užasnom slikom koja mi se ukaže iz ogledala. Onda, ribanje zuba i usta sa glavnim ciljem da se nekako ubije straobalan ukus u ustima proizveden neprebrojivom količinom cigareta i kojekakvih, što alkoholnih, što bezakolholnih, pića. Sledeća stanica – kuhinja. Frižider. Hrana. Mnogo hrane. Što masnija – to bolja. Poželjno je konzumirati samo ono što ne zhateva nikakvo vreme pripreme. U obzir dolazi podgrevanje ili pravljenje brzinskog sendviča ali to je maksimum aktivnosti koju mogu izvesti u tom trenutku. Jedna od opcija može da bude i neki deliveri iz KFC-a ili McDonalds-a čiju hranu, inače, ič ne ljubim, ali u ovim momentima cilj je staviti nešto u želudac PO SVAKU cenu u najkraćem mogućem roku. Kvalitet je u tom smislu totalno irelevantan. I naravno, ako imate sreće da u tom momentu delite životni prostor sa nekom blagorodnom dušom koja se probudila pre vas i napravila vam doručak za dan posle – to je definitivno najbolje rešenje. Dok sam živela u Beogradu rešenje je bilo veoma jednostavno – ½  kile bureka i litar jogurta. To vraća iz mrtvih. Garant! I kvantitet i kvalitet. Šta više od života tražiti? E sad, pošto živim u državi koja ne poznaje blago pod imenom burek, ja moram da se dovijam na druge načine. Svakakve varijante sa probavala sa više ili manje uspeha, ali verujte mi-burek je KONZA!!!

Specijalni režim zamračivanja cele kuće je još uvek na snazi. Suočiću se sa dnevnim svetlom kasnije popodne kada sunce ima manje šanse da mi izbuši rupu u mozgu a kroz moje oči. Moram pod hitno da kupim nove naočare za sunce! 

I kada se tako ožderem i malo povratim dušu i telo, onda počnem da evociram uspomene od predhodne večeri...i još par ribanja zuba u kombinaciji sa kojekakvim tečnostima za ispiranje usta. Imam utisak kao da sam pojela tvora za doručak. Što kaže jedan moj prijatelj “Najgore prokletstvo je kada možeš da se setiš svega iz perioda kada si bio pijan”. Strašno je kada čovek ne može da koristi izgovor “Ne sećam se, bio sam pijan”. Telefon koristim samo kao sredstvo da popunim neke zamagljene momente vezane za događaje od predhodne večeri ali ne odgovaram na pozive koji bi od mene tražili da budem svesna i da suvislo razgovaram…..jer još uvek se nisam sastavila sa sopsvenom glavom. Potrebno je tu izvršiti temeljno istraživanje jer se po pravilu ni drugi učesnici ne sećaju BAŠ svega ali ako se ukrsti nekoliko priča uvek se dođe do cele slike. Na svu sreću različiti ljudi zaboravljaju različite stvari. E, sad…kako ja po prirodi MORAM da doooobro proanaliziram apsolutno sve što mi se događa (ili ne događa) u životu, ja isto tako jednostavno moram da odgonetnem kako je,  žašto je i KO je prvi započeo ceo taj ritual oblokavanja . Nije to zbog toga što ću se ja saznavanjem tih informacija bolje osećati ili što ću doći do nekog epohalnog otkrića , već eto tako. Volim da ispeglam hronologiju događaja u svojoj glavi. Nekako u to neko vreme sebi ponovo dam obećanje da se neću više dati prevariti od strane baraba. U većini navrata moje istraživanje pokaže da se ne može izolovati jedan krivac. Uglavnom se radi o kolektivnoj krivici a uzroci i povodi ovakvog ponašanja su se utopili već negde oko 3- 5 čaše (flaše) i sledećeg dana nisu više prepoznatljivi.

A kako je sve počelo….pa veoma jednostavno. Izašli smo na pivce (jednina) i partiju bilijara. Tom prilikom smo totalno nenadano natrčali na Lidiju i Dženifer koje nismo videli doooobrih  10-ak dana. Razlog za još jednu turu kako bi se podmazala priča o tome šta je ko radio tokom tih 10 dana. Taman zavšavamo drugu turu, kada, eto ga Alin koji se preselio u Marsa Alam (suprotna obala). Došao je u Šarm na nekoliko dana poslom a nismo se videli…pa ima tome, boga miiiiii……mesec-i-po dana. Još 1-2 ture…ima tu svašta nešto da se ispričamo. U pola druge Alinove ture zvoni meni telefon i glas sa druge trane mi saopštava da je moja radna viza produžena za još godinu dana. Ovo je bila FANTASTIČNA vest imajući u vidu da živim u državi u kojoj je dobijanje radne vize nemoguća misija. To, naravno, NIKAKO ne može da prođe a da se ne zalije sa još nekoliko piva. Sada samo treba da završim i drugu nemoguću misiju koja se zove “dobijanje kopije pasoša preko konzulata Srbije u stranoj državi”. Zaista bi bilo zgodno da uz sebe imam i dokument u koji bih mogla i da pečatiram svoj veliki uspeh. Ali to je sad jedna totalno druga priča. Ne bih da trolujem samu sebe.

I taman smo počeli polako da se odjavljujemo kada eto nam i Stefana koji je izveo svog tatu na piće. Mene su uvek učili da starije treba slušati i poštovati pa sa time u vezi sam smatrala da nije lepo odbiti piće ponuđeno od gospodina tate. A onda, ne može se tek tako popiti jedno piće i otići. Tu se mora odgovoriti uzvratnom rundom.  Stefana nismo videli jedno 5-6 dana ali tatu nikada ranije nismo upoznali tako da je tu trebalo prepričati čitav jedan život a sve to praćeno pivom kao lubrikantom za grlo. U krajnjem slučaju Stefan i tata su Belgijanci i kao takvi oni piju više piva nego vode….a ko sam sada ja da se protivim pripadnicima nacije koja je pivo izdigla na nivo na kojem je vino u Francuskoj. Sa francuzima se ne treba prepirati oko vina a sa belgijancima oko piva.

Da me ne razumete pogrešno, odigralo se tu i nekoliko partija bilijara u kojima sam i ja veoma aktivno učestvovala kao posmatrač.

I eto!Tako je to bilo. Ja se još uvek polako oporavljam od toliko priče. Samo me jedna stvar muči. Nigde ne mogu da pronađem drugi par naočara. Ne znam ni odakle bih krenula da ih tražim jer nisam sigurna koje sam naočare imala sinoć a ni niko od gore pomenutih svedoka ne može sa sigurnošću da mi kaže koje sam naočare imala. Na svu sreću našla sam ovaj drugi tako da sam uspela da vam sve ovo nekako opričam.

P.S. Update dan drugi - naočare nađene. Bile su na istom onom mestu gde sam ih ostavila pre 3 dana samo su juče  iz NEKOG NEPOZNATOG razloga bile nevidljive



Komentari (79)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 18:53 13.12.2011

Nema dileme...

... posle pročitanog priznajem da ste nam vi dame u svemu ravnopravne.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 18:56 13.12.2011

Re: Nema dileme...

misliš...isto patimo od mamurluka kao i vi muškarci?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:00 13.12.2011

Re: Nema dileme...

Baš to, brate.
Unfuckable Unfuckable 19:52 13.12.2011

Re: ostav

Izvinjavam se zbog diskriminacijU, ali mislim da su neki učenjaci objašnjavali negde kako žene u stvari malo teže podnose alkohol, a time i mamurluk.
Magična reč je alkohol - dehidrogenaza
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 20:02 13.12.2011

Re: ostav

Unfuckable
Izvinjavam se zbog diskriminacijU, ali mislim da su neki učenjaci objašnjavali negde kako žene u stvari malo teže podnose alkohol, a time i mamurluk.
Magična reč je alkohol - dehidrogenaza

NIje diskriminacija. To je tačno ali nije problem u dehidrataciji već u tome što mi (žene) imamo malo ili u nekim slučajevima ništa od nekog ne-mogu-da-se-setim imena enzima koji razlaže alkohol u nešto totalno bezopasno. Ima i muškaraca koji isto kubure sa isim gore pomenutim enzimom ali to je jaaaaako retko.
Unfuckable Unfuckable 20:31 13.12.2011

Re: ostav

ma ja mislim da je blagi bog kad je delio enzime bio malo restriktivan, što me navodi na pomisao da je On onako nekako staromodni baja jeremijinog kova

ps: alkohol - dehidrogenaza, skraćeno ADH
nsarski nsarski 20:48 13.12.2011

Re: ostav

Ima i muškaraca koji isto kubure sa isim gore pomenutim enzimom ali to je jaaaaako retko.


Nije retko u nekim delovima sveta. U istocnim delovima Azije je, naprotiv, veoma cesto - zato tamo ima manje alkoholicara.

The alcohol dehydrogenases (ADH) are widely studied enzymes and the evolution of the mammalian gene cluster encoding these enzymes is also well studied. Previous studies have shown that the ADH1B*47His allele at one of the seven genes in humans is associated with a decrease in the risk of alcoholism and the core molecular region with this allele has been selected for in some East Asian populations. As the frequency of ADH1B*47His is highest in East Asia, and very low in most of the rest of the world, we have undertaken more detailed investigation in this geographic region.

Ovo je iz rada Ethnic Related Selection for an ADH Class I Variant within East Asia
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:01 13.12.2011

Re: ostav

nsarski


Nije retko u nekim delovima sveta. U istocnim delovima Azije je, naprotiv, veoma cesto - zato tamo ima manje alkoholicara.

Koliko znam i Južno/severno Američki indijanci imaju isti problem što su njihovi osvajaači veoma brzo otkrili pa su to zloupotrebljavali u cilju dobijanja prednostti pri raznim porobljivačkim pohodima
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:44 13.12.2011

Re: ostav

Unfuckable
ma ja mislim da je blagi bog kad je delio enzime bio malo restriktivan, što me navodi na pomisao da je On onako nekako staromodni baja jeremijinog kova



predatortz predatortz 18:54 13.12.2011

Uh, sestro slatka

Tako si verno opisala mamurluk da sam vratio pivo u frižider!
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 18:59 13.12.2011

Re: Uh, sestro slatka

predatortz
Tako si verno opisala mamurluk da sam vratio pivo u frižider!

nemoj molim te da te moje kukanje odbije od tako plemenite tekućine
sesili sesili 18:55 13.12.2011

Svidja mi se

što si bila AKTIVNI posmatrač... Kod nas obično kažu: što piješ kad ti škodi, ko će kući da te vodi? Ti nemaš tih problema, kuću si našla, a i naočare ćeš uskoro. Pozdrav.
mariopan mariopan 18:56 13.12.2011

...

Eh mladosti ....


Sve su to odlični razlozi za pijanku - sledeći će biti za dve- tri godine kada uspeš preko konzulata da dođeš do hitno potrebnog dokumenta. Nema šanse.

Brži način je da dođeš ovde i izvadiš ga po hitnom postupku, traje dva tri dana, olešiš se odmah o istom razlogu i trošku samo sa domaćim društvom, i sutra za "dan posle" pravo u prvu buregdžijsku radnju na burek i jogurt.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 19:04 13.12.2011

Re: ...

mariopan

Brži način je da dođeš ovde i izvadiš ga po hitnom postupku, traje dva tri dana, olešiš se odmah o istom razlogu i trošku samo sa domaćim društvom, i sutra za "dan posle" pravo u prvu buregdžijsku radnju na burek i jogurt.

Konteplirala ja i tu mogućnost ali bi me skupoooooo izašlo na kamaru. Eto jedino zbog toga...a inače već sam godinama totalno neutešna zbog nepostojanja bureka. Malo ko shvata tu vrstu veze
predatortz predatortz 19:08 13.12.2011

Re: ...

Eto jedino zbog toga...a inače već sam godinama totalno neutešna zbog nepostojanja bureka.


Oklagiju u ruke! Burek se lako i brzo sprema. I to onaj pravi, bez kora i ostalog foliranja.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 20:18 13.12.2011

Re: ...

predatortz


Oklagiju u ruke! Burek se lako i brzo sprema. I to onaj pravi, bez kora i ostalog foliranja.

Pa 'ajde daj mi recept. Rado ću se potruditi oko toga...ali nemoj samo da ispadne k'o gibanica. Toga inače pravim na kamaru ali u mojoj glavi gibanica i burek nemaju ništa zajedničko
predatortz predatortz 20:22 13.12.2011

Re: ...

ali u mojoj glavi gibanica i burek nemaju ništa zajedničko


E vidiš, ja sam Bosančeros... Kad mi kažemo burek, to znači samo jedno



Ostalo ne priznajemo!

PS
Recept šaljem čim konsultujem stručnog saradnika ( taštu )...
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 20:39 13.12.2011

Re: ...

predatortz


E vidiš, ja sam Bosančeros... Kad mi kažemo burek, to znači samo jedno



Ostalo ne priznajemo!

PS
Recept šaljem čim konsultujem stručnog saradnika ( taštu )...

Pa to ti kažem. Ja jesam Srbijanka sa jakim zapadno-šumadijskim korenjem ali znam da cenim i poštujem PRAVI burek. Sve ostalo su pite
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:57 13.12.2011

Re: ...

Ja jesam Srbijanka sa jakim zapadno-šumadijskim korenjem ali znam da cenim i poštujem PRAVI burek.

Nikak'a ti sumadinka nisi.
Sumadinci jedu gibanicu a mamurluk lece rasolom.
Cccccc, sta bi od 'nake sumadinke....
:)
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 21:23 13.12.2011

Re: ...

hoochie coochie man

Nikak'a ti sumadinka nisi.
Sumadinci jedu gibanicu a mamurluk lece rasolom.
Cccccc, sta bi od 'nake sumadinke....
:)

Gilti az čarđžd!!! Sve znam...al' šta ću. Nije meni ni giba strana....nije da nije....ali ako mogu da biram uvek ću radije izabrati burek. A raso se definitivno može uvrstiti u piće bogova samo što je pristup istom u Egiptu nemoguć a dok sam bila u Srbiji samo u zimskim mesecima pa onda mi nije bio pouzdan saveznik u borbi sa mamurlukom.
omega68 omega68 19:02 13.12.2011

Uf

sve te razumem
Nigde ne mogu da pronađem drugi par naočara

Ćuti dok možeš da pronađeš auto


Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 19:08 13.12.2011

Re: Uf

omega68

Ćuti dok možeš da pronađeš auto



ahhh...poučena predhodnim iskustvima zarakijavam se samo na lokacijama sa kojih peške mogu da dođem kući...a iako se desi nešto dalje onda vabim taxi
4krofnica 4krofnica 20:31 13.12.2011

Re: Uf

omega68
sve te razumem
Nigde ne mogu da pronađem drugi par naočara

Ćuti dok možeš da pronađeš auto




meni se desilo, po izlasku iz nekog kluba, da su mi ispale naočare na ulicu.
nisam bila prisebna u trenutku to da registrujem, ali sam očas posla našla auto:)
i pošto sam odmakla nekih stotinak metara, provalim da mi nema naočara,
obidjem četvorougao jednosmernih ulica da ih nadjem,
i uspem da ih zgazim prednjim točkom..:))

khm..,
enivejz,.. dont drink&drajv.
gedza.73 gedza.73 22:01 13.12.2011

Re: Uf

meni se desilo, po izlasku iz nekog kluba, da su mi ispale naočare na ulicu.
nisam bila prisebna u trenutku to da registrujem, ali sam očas posla našla auto:)

meni se desilo, na ulasku u kragujevački bahus, tamo devedesteih, poleti trotoar bočno u lice.
Vidiš svaki kamičak, svaki detalj teksture betona.
Nisam ni ja bio priseban, pa sam se očas posla našao u ležećem položaju.

Šumadinka, ima tvojih kolega koji su u najboljim rakijskim izdanjima išli na zarone.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:07 13.12.2011

Re: Uf

gedza.73


Šumadinka, ima tvojih kolega koji su u najboljim rakijskim izdanjima išli na zarone.

Jooooj to NIKAKO ne valja!!! Ja takve po definiciji ostavim na suvom. Nema pogovora
gedza.73 gedza.73 22:27 13.12.2011

Re: Uf

Ja takve po definiciji ostavim na suvom. Nema pogovora

Sve 'stari' ronioci. Instruktori.

A ovde kod tebe na blogu sve iskusni znalci. Okupili se k'o one rakijske 'muhe' što levitiraju oko flaše.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:44 13.12.2011

Re: Uf

gedza.73

Sve 'stari' ronioci. Instruktori.

A ovde kod tebe na blogu sve iskusni znalci. Okupili se k'o one rakijske 'muhe' što levitiraju oko flaše.

Instruktori...jel su to oni što se po kavanama hvale koliko su sati proveli po d
ekompresonim komorama kao da je to neka posebna vrsta trofeja? Što bi naš narod rekao: "Čime se budala hvali, toga se pametan stidi". Oni mi i šalju ronioce kojima su podelili licence a ovi su najekstremnije uslove ronjenja doživeli u bazenu kada je voda hladna.
Inače nemo' mi diraš goste. Meni su ok.
AlexDunja AlexDunja 19:18 13.12.2011

gde si, bre

a.m. nema te godinama...

moram da priznam da mi se takva situacija
odavno nije zalomila...

ozbiljno razmišljam o svom socoijalnom životu...
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 19:56 13.12.2011

Re: gde si, bre

AlexDunja
a.m. nema te godinama...


Pa nema me....kad sam zatrpana administrativnim problemima dve totalno idiotske države. Trenutno sam u totalnom ratnom stanju i sa Srpskom i sa Egipatskom administracijom. Rat do uništenja. Nema zarobljenih!
kukusigameni kukusigameni 19:31 13.12.2011

opro(ban) recept

Sipas jednu čašicu Jack Daniel's-a i veliku kašiku meda. Promešaš i popiješ. To ti je nektar koji spašava.
alselone alselone 19:41 13.12.2011

Re: opro(ban) recept

kukusigameni
jednu čašicu Jack Daniel's-a


Jednu, eventualno sedam.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:44 13.12.2011

Re: opro(ban) recept

Flašom ili limenkom, ko zmija ladnog piva, protrljati čelo, a zatim je popiti... i tako sedam puta.
predatortz predatortz 19:48 13.12.2011

Re: opro(ban) recept

Sipas jednu čašicu Jack Daniel's-a i veliku kašiku meda



Jednu, eventualno sedam.


Flašom ili limenkom, ko zmija ladnog piva, protrljati čelo, a zatim je popiti... i tako sedam puta.


Ne slušaj ih! Lažu alkosi!
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 19:49 13.12.2011

Re: opro(ban) recept

kukusigameni
Sipas jednu čašicu Jack Daniel's-a i veliku kašiku meda. Promešaš i popiješ. To ti je nektar koji spašava.

To moj dragi, inače škotskog porekla, zove "Hot Toddy" i primenjuje za lečenje svih vrsta mentalno-fizičkih problema od kijavice i prehlade do dekompresione bolesti, slomljenih ekstremiteta i plivačkog uveta. Kod mene deluje samo u smislu što odustajem od ideje samoubistva i polako počnem da kontempliram mogućnost ubistva onoga ko mi je TO ponudio da popijem. U najboljem slučaju rezultira stanjem blago-komatoznog stanja
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 19:52 13.12.2011

Re: opro(ban) recept

alselone

Jednu, eventualno sedam.

Mislim da dozu treba prilagoditi telesnoj masi bolesnika
predatortz predatortz 19:52 13.12.2011

Re: opro(ban) recept

Aleksandra Mitrovic
kukusigameni
Sipas jednu čašicu Jack Daniel's-a i veliku kašiku meda. Promešaš i popiješ. To ti je nektar koji spašava.

To moj dragi, inače škotskog porekla, zove "Hot Toddy" i primenjuje za lečenje svih vrsta mentalno-fizičkih problema od kijavice i prehlade do dekompresione bolesti, slomljenih ekstremiteta i plivačkog uveta. Kod mene deluje samo u smislu što odustajem od ideje samoubistva i polako počnem da kontempliram mogućnost ubistva onoga ko mi je TO ponudio da popijem. U najboljem slučaju rezultira stanjem blago-komatoznog stanja


Srpska varijanta:

Čašica rakije, isceđen limun i kašika meda. Umutiš i zvekneš na eks.
Provereno diže iz mrtvih.
Zove se bomba.
dexter92 dexter92 21:34 13.12.2011

Re: opro(ban) recept

Mnogo vode, najbolje pred spavanje.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 00:48 14.12.2011

Re: opro(ban) recept

predatortz


Srpska varijanta:

Čašica rakije, isceđen limun i kašika meda. Umutiš i zvekneš na eks.
Provereno diže iz mrtvih.
Zove se bomba.

Bomba kažeš a? Pa to mi zvuči kao "ono što me ne ubije samo će me učiniti jačim"
OD toga čovek ili na mre na licinom mestu ili se skroz resetuje. Kako god da se završi ishod je pozitivan
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 00:55 14.12.2011

Re: opro(ban) recept

dexter92
Mnogo vode, najbolje pred spavanje.

E to ovaj moj škot primenjuje...a ja vazda zaboravim na taj detalj. Jedina misija mi je da se samo što pre dočepam postelje.
Inače videla sam isto tako neke prekaljene borce sa barikada zvanih kafanski astali koji sve vreme pored svog izabranog otrova piju i vodu
alselone alselone 19:53 13.12.2011

He, he :)

Moj recept se utoliko razlikuje sto ne jedem sutra nista do poslepodne. Samo zdrokljam sto vise vodurine i mozda jednu klop paradajz corbicu.

Tako imam osecaj da se brze ocistim.


Ili sva ta muka ili jedno ladno pivo, pa ko nov.
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:54 13.12.2011

Ronilica

Jeeee, Alaksandra, baš super što si opet na blogu! Znači još si u Egiptu. Kako idu podvodni poslovi?

Vidi nas, Scapa Flow, prošlog leta (hey, sad sam PADI sertifikovan da ronim sa suvim odelom )


Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 20:14 13.12.2011

Re: Ronilica

Scapa Flow!!!! WOOOOW. Jedna d retkih hladnih voda u kojima bih ronila..ako izuzmemo Galapagos. Inače što se tiče podvodnih poslova.....nagrdi nas ova revolucija pa nema turista
BTW- čestitam na novoj licenci
predatortz predatortz 20:17 13.12.2011

Re: Ronilica

Inače što se tiče podvodnih poslova.....nagrdi nas ova revolucija pa nema turista


Ćuti, ako pobede Braća ima sa feredžom da roniš...
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 20:23 13.12.2011

Re: Ronilica

predatortz

Ćuti, ako pobede Braća ima sa feredžom da roniš...

Jeste. Znam.....to je nama naša borba dala....
srdjan.pajic srdjan.pajic 20:50 13.12.2011

Re: Ronilica

Aleksandra Mitrovic
predatortz

Ćuti, ako pobede Braća ima sa feredžom da roniš...

Jeste. Znam.....to je nama naša borba dala....


Eh, nisam hteo da ti stanem na muku, ali biće bolje, videćeš, mislim, mora da se roni, jebeš život i godišnji odmor bez ronjenja, vratiće se turisti.

Scapa je super, ukenjalo nas lepo vreme, samo što se ne vidi baš najbolje, ono tipa roniš, roniš, dok ne udariš glavom u (zardjalo) torpedo. Ili dok divemaster ne krene da mlatara rukama i pokazuje pantomimom nešto u vodi a ti se pitaš da li je u pitanju:

a) Krma
b) elisa
c) dimnjak
e) usta od ajkule
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 21:32 13.12.2011

Re: Ronilica

srdjan.pajic


Eh, nisam hteo da ti stanem na muku, ali biće bolje, videćeš, mislim, mora da se roni, jebeš život i godišnji odmor bez ronjenja, vratiće se turisti.



Pa i ja se sve tako nešto nadam....mada...svakakve se budaletine muvaju ovde. Neki od njih kažu..."ma šta nas se tiče Crveno More i ta vrsta turizma. Ako dođemo na vlast mi ćemo da promovišemo religiozni i edukacijski turizan". To su oni najzadrtiji Salafisti.
To su ti ozbiljni sumasišavši kreteni
nsarski nsarski 21:38 13.12.2011

Re: Ronilica

To su oni najzadrtiji Salafisti.
To su ti ozbiljni sumasišavši kreteni


Mozes na to da gledas i ovako: oni ce i rakiju da zabrane. A onda - sta ce ti burek!?
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 21:47 13.12.2011

Re: Ronilica

nsarski


Mozes na to da gledas i ovako: oni ce i rakiju da zabrane. A onda - sta ce ti burek!?

Ma nije meni zbog rakije ali u burek mi ne diraj. A i malo mi je oksimoron da u Egiptu nema piva s obzirom da su drevni Egipćani izmislili pivo
docsumann docsumann 21:24 13.12.2011

savjet stručnjaka :))

mamurluk je dobar znak. tijelo ti šalje signal da je to što si mu priredila no good.
mnogo je gore (gle paradoksa) kad se nakon pjanjenja probudiš kao nov. sve te milina prožima , a u glavi neka opuštena radost.

to je pravo loše, belive me.
dexter92 dexter92 21:40 13.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

Savet iskusnijih "kolega" :
Nemoj nikad da pijes - mnogo je dobro.

Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 21:43 13.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

docsumann
mamurluk je dobar znak. tijelo ti šalje signal da je to što si mu priredila no good.
mnogo je gore (gle paradoksa) kad se nakon pjanjenja probudiš kao nov. sve te milina prožima , a u glavi neka opuštena radost.

to je pravo loše, belive me.

Sve ja to ja kapiram ali isto tako ne kapiram KAKO neko može da se probudi posle svega toga veseo i čio. Tu stvarno nešto nije u redu.
Imam ja jednog prijatelja koji može ponekad da popije po koju ali se reeeeeetko nagrdi od alkohola upravo iz razloga rastavljanja od pameti sledećeg dana. Njegova filozofija je da mu je bolje da se naduva jer se ujutru probudi kao da se ništa nije desilo. MOja filozofija je - svako bira svoj otrov primereno situaciji i očekivanjima
docsumann docsumann 21:45 13.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

Njegova filozofija je da mu je bolje da se naduva jer se ujutru probudi kao da se ništa nije desilo. MOja filozofija je - svako bira svoj otrov primereno situaciji i očekivanjima


otrovi se ne isključuju
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:10 13.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

docsumann

otrovi se ne isključuju

ali niiije preporučljivo da se mešaju. Bar ne u mojim godinama
antioksidant antioksidant 22:43 13.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

Sve ja to ja kapiram ali isto tako ne kapiram KAKO neko može da se probudi posle svega toga veseo i čio.

trening
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:50 13.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

dexter92
Savet iskusnijih "kolega" :
Nemoj nikad da pijes - mnogo je dobro.


P ne bih se ja upuštala u takve vrste extrema. Čuj, "nemoj nikad da piješ" pa nisam došla dotle da se lečim od alkohola pa da ne smem ni da prismrdim nigde blizu flaši.
Što je ljudski - nije mi strano, ali sve treba konzumirati u umerenim količinama. To je moja neka filozofija
dexter92 dexter92 23:09 13.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

Mudro zboris i drago mi je da i vi zene danas mozete da napisete blog da ste se uroljale , a da ne naidjete na "drustvenu osudu"...
Jos kad steknete nivo slobode da napisete kako ste se kresnule sa nekim detaljno i to na blogu eeee to ce biti dan...
(mada ako se S&C reprizira jos par miliona puta sve je moguce..)
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 00:03 14.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

dexter92
Mudro zboris i drago mi je da i vi zene danas mozete da napisete blog da ste se uroljale , a da ne naidjete na "drustvenu osudu"...
Jos kad steknete nivo slobode da napisete kako ste se kresnule sa nekim detaljno i to na blogu eeee to ce biti dan...
(mada ako se S&C reprizira jos par miliona puta sve je moguce..)

E i meni je drago da je tebi drago, a što se tiče S&C, veruj mi da su PRAVE ženske priče mnogo paprenije nego ono što se vidi u S&C.
Imala sam dečka koji je UŽIVAO da sluša razgovore koje sam ja vodila sa svojim prijateljicama. Uopšte nije ništa komentarisao, nije disao, nije se mrdao. Samo bi veoma pažljivo slušao i 'fatao beleške....a mi bi u roku od odmah potpuno zaboravile da je on uopšte prisutan. Jeanput sam tako ustala i krenula kući bez njega. Potpuno sam zaboravila da je i on došao samnom. Tako je najviše naučio o nama ženama.
Što se tiče stavljanja takvih priča na blog....pa vidi 'vako. Bilo bi tu mnoooogo editovanja zbog teško pornografskog sadržaja teksta. Ne znam samo kako bi to moderatori podneli
dexter92 dexter92 17:22 14.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

Navodno zivimo u drustvo u kome postoji sloboda govora, a banuje se tekst o bazicnoj ljudskoj aktivnost zvanoj seks. Ne kapiram.
I posle neko kaze da samo religija uvodi stege.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 20:05 14.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

dexter92
Navodno zivimo u drustvo u kome postoji sloboda govora

sloboda govora...hmmm...interesantan koncept
Mlogo gledaš holivudske filmove
dexter92 dexter92 01:47 15.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

dok si se ti savrseno adaptirala na zivot u barustini!
(e ako sam ti rekao)
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 08:44 15.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

dexter92
dok si se ti savrseno adaptirala na zivot u barustini!
(e ako sam ti rekao)

E, pa neka si mi rekao
Samo ova moja baruština puna ajkula...pa ti sad vidi kako ćeš <_<
dexter92 dexter92 11:07 15.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

Ja sam na bezbednih 600km od obale, a ni u Adu ne ulazim jer sam cuo da zive somovi zveri na dnu.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 11:30 15.12.2011

Re: savjet stručnjaka :))

dexter92
Ja sam na bezbednih 600km od obale, a ni u Adu ne ulazim jer sam cuo da zive somovi zveri na dnu.

Lično iskustvo mi pokazuje da su suozemne zveri mnoooogo opasnije od ovih vodenih. Pogotovu one na 2 noge
mrale54 mrale54 21:45 13.12.2011

C, c, c,tako mlada...

...a igra bilijar???

Kuda ide ovaj svet?

A, što se rasola tiče - ja sam, samo 300 km. severnije od tebe (Krit) pravio takav kiseli kupus i raso, da me i danas zovu ortaci da se vratim dole!

Ma, lepo kažem ja - ova današnja omadina...čuj, bilijar...
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 21:57 13.12.2011

Re: C, c, c,tako mlada...

mrale54
...a igra bilijar???

Kuda ide ovaj svet?

A, što se rasola tiče - ja sam, samo 300 km. severnije od tebe (Krit) pravio takav kiseli kupus i raso, da me i danas zovu ortaci da se vratim dole!

Ma, lepo kažem ja - ova današnja omadina...čuj, bilijar...

Prvo: Hvala svima što mislite da sam ja tako mlada
Drugo: gde da kiselim kupus ovde?? Mnogo vruće ne bi to moglo da pije vodu a i prilično sam ubeđena da bi me komšiluk deportovao po kratkom postupku
Treće: bilijar je jedna plemenita veština koja, pored ostalih stvari, podrazumeva koordinaciju oka i ruke i toplo bih ga preporučila svakome. I tom istom pabu od sinoć sa viđala klince britanske nacionalnosti, doduše, koji su jedva visine bilijarskog stola a već polako pikaju one kugle.
milisav68 milisav68 22:24 13.12.2011

Re: C, c, c,tako mlada...

mrale54
...a igra bilijar???

Kuda ide ovaj svet?

A, što se rasola tiče - ja sam, samo 300 km. severnije od tebe (Krit) pravio takav kiseli kupus i raso, da me i danas zovu ortaci da se vratim dole!

Ma, lepo kažem ja - ova današnja omadina...čuj, bilijar...


Ma i Coca-cola radi poso.

Dok se popije flaša od 2 litra, ode i mamurluk.

Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:36 13.12.2011

Re: C, c, c,tako mlada...

milisav68


Ma i Coca-cola radi poso.

Dok se popije flaša od 2 litra, ode i mamurluk.


Moje iskustvo - samo voda sa razblaženim solima za rehidrataciju + teška klopa. Koka kolu koristim samo za poliranje escajga i slavina u kupatilu
milisav68 milisav68 22:48 13.12.2011

Re: C, c, c,tako mlada...

Aleksandra Mitrovic
milisav68


Ma i Coca-cola radi poso.

Dok se popije flaša od 2 litra, ode i mamurluk.


Moje iskustvo - samo voda sa razblaženim solima za rehidrataciju + teška klopa. Koka kolu koristim samo za poliranje escajga i slavina u kupatilu

Nisam rekao da je koka-kola zdrava da se pije stalno, nego da smiruje stomak u takvim prilikama, i izbacuje višak gasova iz stomaka.

Probaj pa ćeš da vidš.
mrale54 mrale54 23:53 13.12.2011

Re: C, c, c,tako mlada...

Aleksandra Mitrovic
Drugo: gde da kiselim kupus ovde?? Mnogo vruće ne bi to moglo da pije vodu a i prilično sam ubeđena da bi me komšiluk deportovao po kratkom postupku



Joj mamice... lepo ja rekoh - "tako mlada...".
Pazi - "gde da kiselim"...PA U BURETU - a, gde drugde?!
A, što se komšiluka tiče - to još više potvrđuje moju tezu o mladosti!
Bure sa kupusom - ne smrdi!!
Smrdi ono što ostane sledeće god.
I - smrdi za 19 medalja!!!
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 00:13 14.12.2011

Re: C, c, c,tako mlada...

mrale54


Joj mamice... lepo ja rekoh - "tako mlada...".
Pazi - "gde da kiselim"...PA U BURETU - a, gde drugde?!
A, što se komšiluka tiče - to još više potvrđuje moju tezu o mladosti!
Bure sa kupusom - ne smrdi!!
Smrdi ono što ostane sledeće god.
I - smrdi za 19 medalja!!!

))) pa ZNAM da se kiseli u buretu ))) ali to je malkice tehnički neizvodljivo zbog visokih temperatura. Tamo gore na mediteranskoj obali je još-i-bože-pomozi ali ovde u Šarmu je zaista pretoplo za te akcije. Isto tako i znam da i ne smrdi bure sa kupusom ali čak i za to jedanput godišnje čišćenje bureta sa propratnim mirisima i aromama mogu lahko završiti na krstu. Inače ovde se ionako može kupiti kiseli kupus u samoposlugama tako da zaista nemam niakav alibi da se time bavim u kućnoj radinosti
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:38 15.12.2011

Re: C, c, c,tako mlada...

Aleksandra Mitrovic
mrale54


Joj mamice... lepo ja rekoh - "tako mlada...".
Pazi - "gde da kiselim"...PA U BURETU - a, gde drugde?!
A, što se komšiluka tiče - to još više potvrđuje moju tezu o mladosti!
Bure sa kupusom - ne smrdi!!
Smrdi ono što ostane sledeće god.
I - smrdi za 19 medalja!!!

))) pa ZNAM da se kiseli u buretu ))) ali to je malkice tehnički neizvodljivo zbog visokih temperatura. Tamo gore na mediteranskoj obali je još-i-bože-pomozi ali ovde u Šarmu je zaista pretoplo za te akcije. Isto tako i znam da i ne smrdi bure sa kupusom ali čak i za to jedanput godišnje čišćenje bureta sa propratnim mirisima i aromama mogu lahko završiti na krstu. Inače ovde se ionako može kupiti kiseli kupus u samoposlugama tako da zaista nemam niakav alibi da se time bavim u kućnoj radinosti


Hm, a što ne potopiš burence u more? Ako malo i pušta, to je dobro, ne moraš da dosoljavaš.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 17:52 15.12.2011

Re: C, c, c,tako mlada...

srdjan.pajic


Hm, a što ne potopiš burence u more? Ako malo i pušta, to je dobro, ne moraš da dosoljavaš.

To sa dosoljavanjem nije loša ideja...nego problem i voda je topla....na pada ispod 22-23 stepena
A i ne bih da narušavam prirodni kiselost morske vode pa da me posle optužuju za izbeljivanje korala...pa mi nakače nadimak "el ninja"...
KOjekakve ekološke poremećaje može da izazove taj kiseli kupus kad sad bolje razmislim
mikele9 mikele9 14:44 14.12.2011

Savet

I eto!Tako je to bilo. Ja se još uvek polako oporavljam od toliko priče. Samo me jedna stvar muči. Nigde ne mogu da pronađem drugi par naočara.

Da bi uvek znala gde su ti naočare, kupi neki jeftin mobilni, stavi ga pored naočara i kad ne budeš znala gde su, zvrcneš i eto ih očas
Iako nisam okusio alkohol 15 godina, moj lek za sutrašnje uspostavljanje sebe je bio: Hladno pivo! Al' gutljaj po gutljaj sve dok ne smiriš celu flašu, pola litre. E onda opet možeš da nastaviš sa rakijom, pivom, konjakom...ja sam sa Lozom
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 20:02 14.12.2011

Re: Savet

mikele9

Iako nisam okusio alkohol 15 godina, moj lek za sutrašnje uspostavljanje sebe je bio: Hladno pivo! Al' gutljaj po gutljaj sve dok ne smiriš celu flašu, pola litre. E onda opet možeš da nastaviš sa rakijom, pivom, konjakom...ja sam sa Lozom

Hvala na savetima
Samo...što se tiče nastavljanja...ja preferiram da nastavljam sa običnom vodom dok se ne isperem propisno. Sve dugo mi je malkice heavi....
Kazezoze Kazezoze 22:54 14.12.2011

Re: Savet

al si ga opisala, svaka ti čast!
interesantno, jel samo mamurluk daje tako slikovita objašnjenja?
mislim, podvodne doživljaje takođe dobro opisuješ, ali mamurluk...nemam reči.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 23:30 14.12.2011

Re: Savet

Kazezoze
al si ga opisala, svaka ti čast!
interesantno, jel samo mamurluk daje tako slikovita objašnjenja?
mislim, podvodne doživljaje takođe dobro opisuješ, ali mamurluk...nemam reči.

Pišem samo o onome u šta se razumem
49 41 49 41 16:25 18.12.2011

Re: Savet

mikele9
I eto!Tako je to bilo. Ja se još uvek polako oporavljam od toliko priče. Samo me jedna stvar muči. Nigde ne mogu da pronađem drugi par naočara.

Da bi uvek znala gde su ti naočare, kupi neki jeftin mobilni, stavi ga pored naočara i kad ne budeš znala gde su, zvrcneš i eto ih očas
Iako nisam okusio alkohol 15 godina, moj lek za sutrašnje uspostavljanje sebe je bio: Hladno pivo! Al' gutljaj po gutljaj sve dok ne smiriš celu flašu, pola litre. E onda opet možeš da nastaviš sa rakijom, pivom, konjakom...ja sam sa Lozom


E, jeste vi umetnicke duse - komplikovani.

Umesto, da sipas pivo u tanjir; sto plici.
Uzmes supenu kasiku - omanju i srces; ko vrelu supu.

Ne, treba ti ni "jelo, predjelo, posle jela".

Ustedis, pravo; vis', koja su "cupava vremena".
Bojan Budimac Bojan Budimac 11:21 18.12.2011

:)

Evo tebi za svaki slučaj largest source of hangover cures found on the web. Ako je pažljivo pregledaš (donja trećina otprilike) videćeš da je SCUBA diving jedan od lekova protiv mamurluka, o'ma' posle dried bull’s penis , a ispred onion soup.
49 41 49 41 02:25 19.12.2011

Crna Aleksandra



Za 15 minuta rešava mamurluk

Slično kao rasol, samo tableta

Verovatno ste do sada isprobali sva moguća sredstva za otklanjanaje mamurluka, ali novo otkriće koje će vas spasiti od mučnine, umora i povraćanja uzrokovanog preteranim alkoholisanjem je kombinacija kofeina i aspirina.
Mamurna jutra koja ste dosada jedva preživljavali postaće stvar prošlosti. Lek koji će mnogima olakšati buđenje vikendom stvorili su američkki naučnici predvođeni Brenom Hejsom.
Ona je nakon mnogo bezuspešnih recepata protiv mamurluka odlučila da izumi svoj. Spojem 500 miligrama aspirina, 60 miligrama kofeina i antacida za smirenje želuca došla je do idealne kombinacije koja zaista deluje. Tablete "Blowfish" se rastvaraju u vodi i brzo deluju, ali su zasad dostupne samo u SAD-u.
Dok ne stignu u naše apoteke, dobar je i rasol.

Srki,
Pomagaj joj, nosi: i odroni malo po Crvenom moru.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana