Budućnost

All We Need Is…

angie01 RSS / 20.12.2011. u 18:45

 

 

Neko normalan, posten, etican, moralan, pragmatican, sa vizijom, voljom i energijom, odgovoran, vredan, obrazovan, konstruktivan, spretan, kulturan, tolerantan, ko ne daje parazna obecanja i stoji iza svojih reci, mrzi laz i manipulaciju, ko zeli pravedne zakone koji funkcionisu, slobodno sudstvo i medije, ko zeli da se pokrene privreda, reformise skolstvo u funkcionalno, daje primat kulturi i shvata znacaj negovanja pravih vrednosti, kome je vera pacifizam, a sve ostale postuje, kome nacionalna obelezeja predstavljaju bogatsvo razlicitosti, ko zna da pevaljka krimogene proslosti nije diva, niti da ubica moze biti heroj, neko ko voli drvece, preferira  rostfraj escajg, jer njime se sluzi iskljucivo dok jede, kome je svako uzimanje tudjeg nedozvoljeno, pa bilo to i kraduckanje, ko ne smatra je da visoki polozaj odlican nacin za licno bogacenje, a unistavnje sopstvene drzave i njenih gradjana, neko ko voli ovu zemlju i ove ljude i zeli da ona bude dobra i napredna i sigurna, jer u njoj zive nasa deca i ona je kuca sviju nas!

U tom smislu, mali doprinos predlogom koji sledi.

Vlada bloga b92

skupstina-srbije-prazna-sala-498.jpg

 - Ministarstvo spoljnih poslova:-Karagaca-zbog iskustva i manira ,cerski- da da sve moguce poglede na resenja,...i naravno, da se potpisuje.

- Ministarstvo odbrane:- eizo- sto ima stav da je rat najlosije resenje, predatortz-sto misli potpuno suprotno!

 Ministarstvo unutrašnjih poslova:- ex-zbog iskustva, goran vuckovic-tajne sluzbe, zaduzen za citate i preporuku literature,(u knjigama je sifrarnik, naravno)

- Ministarstvo finansija:-  krki-sto glumi strogocu, pa ce lakse da odbije ove sto navaljuju, kukusigameni-zbog nika, da odrzava potrebno osecanje!

- Ministarstvo pravde:- cvetko, najlakse ce se snaci, a da niko ne primeti promene.

- Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede:- docs-posto je potreban neki saman, vudu, sta god da se sve pokrene, alselone-da bude protivteza, da zvoca i prevodi u naucne proracune i teorije, loader- da svima govori Vi, bude fini i pristojan, kada krene export.

- Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja:- olga medenica-zato sto bi unela svezinu i kreativnost, srdjan pajic-doneo bi iskustva iz obecanog sveta, ( indijanci iza zbuna diluju travu a u preriji i tajrad), milan novkovic-zbog prakticnih saveta i fotki u kancelariji, koju bi zbog istih, delio sa Olgom.

- Ministarstvo infrastrukture i energetike:- downgreeter-posto je potrban neki vestac da nesto na brzinu promeni, lidiaz-zbog slema u avataru, die hard-zbog asocijacije u niku,dd-samuraj je neophodan.

- Ministarstvo državne uprave, lokalne samouprave i ljudskih i manjinskih prava:- Drago-zato sto prasa treba da je nacionalni praznik, al sa istim emocijama, koje bi nas sapsile, Sent-zbog pravne podrske, EL- mora i neko beskompromisno zensko tu da umesa prste!

- Ministarstvo prosvete i nauke:- Jukie-zato sto je sladak, jasNa-jer je upucena, Sarski-zbog skustva i vikendice u Meksiku, bocvena-jer nije dosadna i zbog azdaje, maca22-ne znam da l postoji neko uporniji na blogu, natasavb-presednica akcije inkluzija na svim nivoima.

- Ministarstvo omladine i sporta niccolo:-ume covek, NNN-dokazao da jos uvek moze, bili-zbog muzicke podloge, re-da unese malo zivosti, (i zbog Andje),trener-to je valjda svima jasno!

- Ministarstvo zdravlja dr M-on moze i za premijera, ovako samo sto je to ozbiljna stvar, a on covek ima iskustva, ana sa onim prezimenom-zbog prezimena, kad se potpisuje da deluje, jj-sektor za nutricioniste i alternativnu medicinu

- Ministarstvo rada i socijalne politike:- cult- nekako mu lezi, ao-'oce da se politicki probije, pa'ajde, maxa-da ispisuje amandmane kao ovde komentare, spira-da ometa i posle prica sve kako je on u klubu knjizevnika, mikele-moze i u kulturi, al ovde bi resio neke stavke, koje ga sada nerviraju.

- Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja:- albicilla-zbog dvogleda, Bojan Budimac-da prenese neka iskustva sa Orjenta, meni se svidjaju njihova resenja, gazda Miljutin- za rad sa novim narastajem rendzera, koje smo ustanovili.

- Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva:- milan nikolic-da se odmah nakace svi koji su protiv, pa da posle radi na miru, vesna kc-jer je tu potrebna iskusna zenska ruka, a frajerski karakter, fixer-neohodna doza ludosti, vaske-zbog varalica, tibor jona-zbog nacionalnog kljuca, jasnaz-zbog igre, nebojsa milenkovic-zbog ozbiljnosti, mikele-ako mu se ipak vise svidja ovde, da pravi atmosferu, nevezano-brajovic presednik zirija za Nin-ovu nagradu!

- Ministarstvo za Kosovo i Metohiju:- ljuboten-jer je licno zainteresovan!

- Ministarstvo vere i dijaspore:- lambros-jedini ispunjava potrebne uslove!

 

 

Predsednik vlade:-angie01!

 

......ne, ne, ne, salakomika, ni u najcrnjim snovima ne bih prihvatila da radim nesto sto n'umem, meni moze Ministarstvo prosvete, ne mora nikakva funkcija, samo da odradim pos'o-skocakala bi sve k'o totica iz Kovacice kad izglanca kucu i cvetice i leptirice posle na staklu-onih 24 sunkjica, nek stirka i nek vezuje ko 'oce! Milom da se prijave zainteresovani, ja vec predlozila,( kru-presednica svih skolskih odbora, daimmamicuja), al ako ima jos!

 

Molim vase predloge, ispravke, dodatke, brisanja, niko nije namerno izostavljen, shvatite to kao poziv da se sami javite gde i sta bi vam leglo- e ako ne bi bili bolji od ponudjenih, tu me seci!

 

Ps- svratite kod Spire na blog!



Komentari (195)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

JJ Beba JJ Beba 18:49 20.12.2011

jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

..medicinu

Стиже нам Codex Alimentarius


Адитиви:
- Више од 300 различитих адитива (већином синтетичких) су одобрени као "сигурни". Међу њима су aspartam, BHA, BHT, potassium bromat, tartrazine итд, који су до сада третирани као канцерогени или штетни по здравље људи и животиња.

- Не узима се у обзир потенцијалан ризик дугорочног коришћења намирница са тим адитивима.

Проценат пестицида у храни:

- Дозвољене су повишене концентрације више од 3.275 врста пестицида у храни, укључујући и оне за које се зна да су канцерогене или ремете рад ендокриног система, на пример, 2.4-D, atrazine, methyl-bromide

- Не узима се у обзир ризик по здравље које носи дугорочно коришћење намирница са пестицидима.

koje je rešenje?


Širite ovu vest. Recite svim prijateljima, poznanicima, kolegama..
pišite blogove, šaljite mejlove, pričajte o tome.

milsite o tome



angie01 angie01 18:57 20.12.2011

Re: 666

sto sestice na zahebanciju, crna JJ?

jos sam probala da registrujem sf kategoriju, al nije mi uspelo!
JJ Beba JJ Beba 19:04 20.12.2011

Re: 666

angie01
sto sestice na zahebanciju, crna JJ?

jos sam probala da registrujem sf kategoriju, al nije mi uspelo!

hhahah
nako
ja bih resor za dangubu, odmor i lake droge
angie01 angie01 19:07 20.12.2011

Re: 666

JJ Beba

angie01sto sestice na zahebanciju, crna JJ?jos sam probala da registrujem sf kategoriju, al nije mi uspelo!hhahahnakoja bih resor za dangubu, odmor i lake droge


zanci-mozes bilo koji!
angie01 angie01 19:09 20.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

pa je l vidis da sam dobro rasporedila!
JJ Beba JJ Beba 19:11 20.12.2011

Re: 666

zanci-mozes bilo koji!

neeeeeeee nikako

ostali su debela ladovina; sve četr' u vis; lezi leba da te jeDem, dig se ćebe da ja legnem ito
to su cenjeni ali mnogo teži resori, traže veća odricanja, veću odgovornost
JJ Beba JJ Beba 19:12 20.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

angie01
pa je l vidis da sam dobro rasporedila!

ja iznela problem i način rešavanja
ecce-florian ecce-florian 19:26 20.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

Dajem mesto ministra pravde za mesto savetnika predsednika i VIP blogera
O sebi dajem sledeće preporuke:
Imam skils



šifra Vitomil Z.
angie01 angie01 21:46 20.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

ecce-florian
Dajem mesto ministra pravde za mesto savetnika predsednika i VIP blogeraO sebi dajem sledeće preporuke:Imam skilsšifra Vitomil Z.

cvetk- moze bre, sta 'oces!

skils-cist Zen!
ecce-florian ecce-florian 21:59 20.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

izvini,al' sa'sam vid'o da fali zarez.
daklem

umesto

"Dajem mesto ministra pravde za mesto savetnika predsednika i VIP blogera"

treba da stoji pravilno

"Dajem mesto ministra pravde za mesto savetnika ,precednika i VIP blogera



apendix I

Za ministra - ku pravde a sa razloga rodnog kontinuiteta, predlažem Kosmoginu.
Хомен ест омен





angie01 angie01 22:18 20.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

ecce-florian
izvini,al' sa'sam vid'o da fali zarez. daklemumesto"Dajem mesto ministra pravde za mesto savetnika predsednika i VIP blogera"treba da stoji pravilno"Dajem mesto ministra pravde za mesto savetnika ,precednika i VIP blogeraapendix IZa ministra - ku pravde a sa razloga rodnog kontinuiteta, predlažem Kosmoginu.Хомен ест омен


usvojeno- u ministarstvu pravde, obavezna moderatorka 05-tajna sluzba, i jos u prosveti, djina i baka evdokija da pisu lektiru za sve razrede, ova postojeca je smrtno dosadna!
angie01 angie01 22:22 20.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

JJ Beba

angie01pa je l vidis da sam dobro rasporedila!ja iznela problem i način rešavanja


to je do sada bilo nemoguce sprovesti-sasvim druga taktika, samo pravljenje jos vecih problema, bez resenja starih-ti si bre inovator, jj!
trener92 trener92 23:37 20.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

ecce-florian
Dajem mesto ministra pravde za mesto savetnika predsednika i VIP blogera
O sebi dajem sledeće preporuke:
Imam skils



šifra Vitomil Z.

Znači ministar bez fotelje? Nije loše, nije loše.

angie, da se unese u zapisnik :
pre svake sednice i u pauzama obavezna gimnastika. Tela,, za povećan protok kiseonika kroz moždane vijuge, duha uz finu muziku, normalno. Ništa komplikovano i teško,jedna pokazna vežba za početak ovako:


imam već nekoliko napisanh programa,

(Doveo bi sve ministare u red i formu vrlo brzo, ne sumnjaj, kod mene nema labavo ili / ili, i nema izuzetaka i opravdanja
jeen dva tri četir..
jeen dva tri četir..jeen dva tri četir..jeen dva tri četir..jeen dva tri četir
radili bi kao singerice

p.s. podržavam Bebinu kandidaturu tj. proširenje ministarstva, pod mus!
angie01 angie01 23:44 20.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

imam već nekoliko napisanh programa,


kouc, ja sam ovde jedina, koja nikada nije sumnjala u tebe-molim te primeti!

trener92 trener92 00:16 21.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

angie01
imam već nekoliko napisanh programa,


kouc, ja sam ovde jedina, koja nikada nije sumnjala u tebe-molim te primeti!



Već je to odavno evidentirano ,
nešto za tebe, (ono kao iz zabavnika)

Did you know...

...that Gonzo was the first Muppet allowed to attend the Academy Awards? (pictured)
... that the road to hell is identical to the stairs to heaven, but with elevator music and traffic?
...that sex with another man is the ultimate test of one's masculinity?
...that there are, in fact, several wrong ways to eat a Reese's?
...that wearing a Top Hat is not only a sound fashion choice, it gives you somewhere to hide candy?
...that a comatose homosexual is both a fruit and a vegetable?
...that in German, you can easily wordyouanywaylikesentencetogetherputtingbybuild? In fact, it's mandatory. Talk like Yoda and take out the spaces.
( ovo bi budući ministri morali da znaju napamet, inače ništa od ministrovanja

JJ Beba JJ Beba 00:20 21.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

to je do sada bilo nemoguce sprovesti-sasvim druga taktika, samo pravljenje jos vecih problema, bez resenja starih-ti si bre inovator, jj!

to za javnost tako, delovanje skroz alternativno.
ne smam da kažem da mi zlotvori ne maznu alternativu.
JJ Beba JJ Beba 00:23 21.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

p.s. podržavam Bebinu kandidaturu tj. proširenje ministarstva, pod mus!

ono resor ladovina i odmor. danguba + lake droge; sve četr' u vis; lezi leba da te jeDem, dig se ćebe da ja legnem ?

reci

trener92 trener92 00:34 21.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

JJ Beba
p.s. podržavam Bebinu kandidaturu tj. proširenje ministarstva, pod mus!

ono resor ladovina i odmor. danguba + lake droge; sve četr' u vis; lezi leba da te jeDem, dig se ćebe da ja legnem ?

reci



Sve to u jednom pakovanju postoje određene dodirne tačke u opisu nadležnosti
p.s iako nisam crnogorac, dopada mi se šta je sve u nadležnosti tog ministarstva rado se prijavljujem za pridruženog člana ili savetnika ( bez portfelja) , može i kafe kuvara , nebitno
jesen92 jesen92 22:34 21.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

Sve to u jednom pakovanju postoje određene dodirne tačke u opisu nadležnosti
p.s iako nisam crnogorac, dopada mi se šta je sve u nadležnosti tog ministarstva rado se prijavljujem za pridruženog člana ili savetnika ( bez portfelja) , može i kafe kuvara , nebitno

..javlja mi se da ce Bebino minastrastvo imati najvise uposlenikaa ...
angie01 angie01 22:45 21.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

javlja mi se da ce Bebino minastrastvo imati najvise uposlenikaa ...


eeeeeee, gde si da te rasporedim!?

...moze i kod jj, ako ti konvenira!
jesen92 jesen92 23:25 21.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

..moze i kod jj, ako ti konvenira!
...kako da nekonverira danguba...ne volim da se utrpavam ali kad si vec pitala nadam se da ces mi nadjes neku udobnu foteljicu iz koje cu da nadgledam dal neko slucajno nesto radi u radno vreme...
angie01 angie01 23:41 21.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

neku udobnu foteljicu iz koje cu da nadgledam dal neko slucajno nesto radi u radno vreme...


tvoja je- obozavam drukatore, mora tu neka kontrola da se ima!
jesen92 jesen92 23:48 21.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

tvoja je- obozavam drukatore, mora tu neka kontrola da se ima!

..dogovoreno!
kaolavanda kaolavanda 14:48 23.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

ecce-florian
Imam skilsjavascript:;

Jeste da nema ič veze sa temom, komentarima, i tako to, ali mo-ram:

ja volim ovu mačku. Volim, volim, i volim.

Eto, svratim tako da je se nagledam... i to je za mene sasvim dovoljan razlog da glasam za Ecce-floriana, u kom god se resoru zadesio.

P.S. ju, sad shvatam da sam ipak doprinela temi :)

EDIT: samo da je stavim, lutkicu, i ovde, neće da se baci...




angie01 angie01 14:56 23.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

kaolavanda


eeeeeeeeeeeeee, nema izvlacenja, taknuto/maknuto!

prvo- shvatila si pravi-skriveni smisao provere skilsa i podobnosti, drugo prosla si, pa sad idi i dogovaraj sa cvetkom sta ces da radis!
kaolavanda kaolavanda 22:41 23.12.2011

Re: jj-sektor za nutricioniste i alternativnu.

Eto, kad ne umem da držim jezičinu za zubima... volimmačkuvolimmačku... navrla k'o mutava.

Ništa, ako se cvetko bude složio, biću biljka iz njegove senke... ćušnite me gde treba, jer se ja u te stvari slabo razumem...

...važno da volim mačku (mrzovoljni smajli)
Ribozom Ribozom 19:45 20.12.2011

drugarice predsednice

- Ministarstvo vere i dijaspore:- lambros-jedini ispunjava potrebne uslove!



dragoljub92 dragoljub92 20:02 20.12.2011

Re: drugarice predsednice

za ministar na pismesnost i obrazuvanje jedino ja imam svu kalifikaciranos nepopravljivu presdispoziju
angie01 angie01 21:46 20.12.2011

Re: drugarice predsednice

dragoljub92
za ministar na pismesnost i obrazuvanje jedino ja imam svu kalifikaciranos nepopravljivu presdispoziju


se usvaja!
angie01 angie01 21:53 20.12.2011

Re: drugarice predsednice

Ribozom


evo prvi glasovi!
eizo eizo 19:56 20.12.2011

...ja sam spreman, nasao sam slem...

Apsolutno se zahvaljujem podanicima na ukazanom poverenju.

Krajnje je vreme bilo da ministar odbrane bude neko lep, a za ovo ostalo, bice...

javascript:;
angie01 angie01 21:50 20.12.2011

Re: ...ja sam spreman, nasao sam slem...

volim kad su ljudi zadovoljni!
Jukie Jukie 02:45 21.12.2011

Re: ...ja sam spreman, nasao sam slem...

eizo
Krajnje je vreme bilo da ministar odbrane bude neko lep,

Važno da je napokon ozvaničeno da sam sladak

To ćemo proslaviti Vesninom pitom iz kutije za fotokopir papir
Mmm... topi se u ustima

angie01 angie01 08:40 21.12.2011

Re: ...ja sam spreman, nasao sam slem...

Važno da je napokon ozvaničeno da sam sladak




ti si na faktor stabilnosti!

filantrop takodje u tvom timu!
Milan Novković Milan Novković 20:11 20.12.2011

Ministarstvo unutrašnjih poslova:

- Karate i team leader: JJ Beba
- Džudo: Angie
- Džiu đžicu: Višnja
- Kung fu: Vesna
- Nindžicu (spelling?): Moderatorka05
- Aikido: Maca
- Kendo: Topcat (uz duplo državljanstvo)

Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 20:45 20.12.2011

tobre

uuu fala ti na finom drustvu di si me turila, vau, milan, pa fixer, pa vaske pa tibor, pa nebojsa, mikele, ja bih cimnula u ekipu i snjavi, jj bebu i krleta, a molila bih i za milana novkovica da nam se preda u nadleznost, plus cvetka i obavezno freehanda:)






JJ Beba JJ Beba 21:08 20.12.2011

Re: Ministarstvo unutrašnjih poslova:


- Nindžicu (spelling?): Moderatorka05

Mindžicu?
angie01 angie01 21:48 20.12.2011

Re: tobre

Vesna, vodim si racun o unutrasnjem pr-u!
angie01 angie01 21:49 20.12.2011

Re: Ministarstvo unutrašnjih poslova:

Milance- sam ti rekla da sam ja malamaca, bre!
angie01 angie01 22:06 20.12.2011

Re: tobre

e, da, free je na balkonu sa domijem-da zvoca!

natasavb natasavb 23:31 20.12.2011

Re: tobre

Vesna Knežević Ćosić
uuu fala ti na finom drustvu di si me turila, vau, milan, pa fixer, pa vaske pa tibor, pa nebojsa, mikele, ja bih cimnula u ekipu i snjavi, jj bebu i krleta, a molila bih i za milana novkovica da nam se preda u nadleznost, plus cvetka i obavezno freehanda:)







A ne, ne moze tako. Tebe Vesna pod hitno kod nas u prosvetu i to u grupu za inkluziju.
Angie gde nju posle ovog negde drugo da rasporedis?!
p.s. Vesna, u nasu grupu obavezno uvodimo planinarenje. (Ovo je da te potkupim za prelazak )
p.p.s. I Arianu nama. Ona ako bar 3x u komentaru ne napise "edukacija" ne racuna se da je uopste komentarisala.
angie01 angie01 23:37 20.12.2011

Re: tobre

.p.s. I Arianu nama. Ona ako bar 3x u komentaru ne napise "edukacija" ne racuna se da je uopste komentarisala.



aaaggghhh-, pa vidim ja neko mi nedostaje, arijana, apsolutno-svima se izvinuvam, ja nabrzinu srocila, al to je samo skica za razmatranje!

hvala za predlog- vesna kako god joj je volja, moze i na obe strane!
razmisljam razmisljam 00:12 21.12.2011

Re: tobre

angie01
vesna kako god joj je volja, moze i na obe strane!


Већ почиње седење на две столице, дуплирање функција и тај рад?
Анђо, рођена си за прецедницу владе, па то ти је!


maca22 maca22 02:28 21.12.2011

Re: tobre

natasavb
Angie gde nju posle ovog negde drugo da rasporedis?!

U pripovedače, pored Đine?
Jukie Jukie 02:30 21.12.2011

Re: tobre

natasavb

Tebe Vesna pod hitno kod nas u prosvetu i to u grupu za inkluziju. Angie gde nju posle ovog negde drugo da rasporedis?! p.s. Vesna, u nasu grupu obavezno uvodimo planinarenje. (Ovo je da te potkupim za prelazak )p.p.s. I Arianu nama. Ona ako bar 3x u komentaru ne napise "edukacija" ne racuna se da je uopste komentarisala.

Vesna prihvaćena uz uslov da donosi po dve pite od luka dnevno (kao ono Mogli u Sionijski čopor)
angie01 angie01 08:15 21.12.2011

Re: tobre

Већ почиње седење на две столице, дуплирање функција и тај рад?


pa nismo mi zlotvori- ono sto se pokazalo da funkcionise necemo menjati, a i stedimo!:)))

razmisljam- ti svakako moras za savetnika- biraj gde bi ti godilo!
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 09:28 21.12.2011

Re: tobre

Vesna, u nasu grupu obavezno uvodimo planinarenje


a, paz kad je vec krenula korupcija:)
dakle, moze moze transfer, a mogu ja i na dve stolice, tri, cetiri...:)
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 09:31 21.12.2011

Re: tobre

po dve pite


moze moze, sad sam u pita fazi:)
arianna arianna 11:00 21.12.2011

Re: tobre

pa vidim ja neko mi nedostaje, arijana, apsolutno-svima se izvinuvam, ja nabrzinu srocila, al to je samo skica za razmatranje!



ma da...samo vam ja falim? kom bre fali onaj što tera narod da se edukuje? takvi su najomraženiji u društvu, jer lakše je ići linijom manjeg otpora

primer: je l' obeleženo 200 godina smrti Dositeja Obradovića i na koji način?
barem da su podigli neki spomenik, park ili otvorili neku izložba u čast Dositeja!


da sam pevaljka, možda bih i bila od koristi, ovako fala što ste me se setili


ivana23 ivana23 11:25 21.12.2011

Re: tobre

barem da su podigli neki spomenik


Spomenik Dositeju Obradovicu prenet je u Univerzitetski park 1930. godine. Prvobitno je postavljen na ulazu u Kalemegdan 1911. godine, delo Rudolfa Valdeca.



Ima jos njegovih spomenika i bisti u Srbiji.
arianna arianna 11:32 21.12.2011

Re: tobre

Prvobitno je postavljen na ulazu u Kalemegdan 1911. godine, delo Rudolfa Valdeca



Da.. ali taj spomenik je podignut povodom obeležavanja 100 godina od njegove smrti, za 200-tu godišnjicu sem svečane akademije, par članaka u novinama i proglašene "godine znanja" ništa se naročito nije dogodilo

ovo sve pišem, jer nam deca po školama sve manje znaju ko je ko u našoj istoriji, a geografiju da i ne pominjem

edit:
pitam pre neki dan jednog srednjoškolca: znaš li ko je Dositej Obradović? i dobijem odgovor: "zna li taj ko sam ja?"

antioksidant antioksidant 11:34 21.12.2011

Re: tobre

ali taj spomenik je podignut povodom obeležavanja 100 godina od njegove smrti,

taj spomenik je podignut povodom obeležavanja 200 godina od njegove smrti ali 100 godina pre roka (srbija je oduvek imala svoje mrkonjiće)
angie01 angie01 11:50 21.12.2011

Re: tobre

barem da su podigli neki spomenik,


dizu se spomenici arijana- borka vucic i takoti zasluzni!

sace i zloboleon da bude izliven u bronzi!

pa ministar skolski da ga otkrije!
arianna arianna 11:58 21.12.2011

Re: tobre

sace i zloboleon da bude izliven u bronzi!


neeeee, ima da ga maznu sakupljači sekundarnih sirovina


nego, dok je nama Čaka Norisa, nema zime - samo još da mu damo državljanstvo

razmisljam razmisljam 15:22 21.12.2011

Re: tobre

angie01

razmisljam- ti svakako moras za savetnika- biraj gde bi ti godilo!


Па сад, кад већ инсистираш... ја бих, онако, скромно, свуда по мало. Одувек чезнем да будем у свакој чорби мирођија, а ово је, канда, идеална прилика.
И тако немам појма о већини ресора, тако да сам виђена да саветујем и шаком и капом и на све стране подједнако.
Можда ме то одучи од размишљања.
angie01 angie01 15:27 21.12.2011

Re: tobre

свуда по мало


eee, ako je na pravdi Boga, kad mogu ovi sadasnji da budu kvalifajd za sve sto pomisle, ono moze i gradonacelnik i direktor pkbete i teveja i ministar prosvete-samo da je dovoljno na liniji,...pa moze onda neko sa tako sugestivnim nikom da se mesa gde god pozeli!
natasavb natasavb 18:19 22.12.2011

Re: tobre

maca22
natasavb
Angie gde nju posle ovog negde drugo da rasporedis?!

U pripovedače, pored Đine?


Ne Maco, za tebe cuvamo mesto pored nje.
Sta i kako Vesna radi ili je radila je veoma lako proveriti, ako je nekom vec tako nesto potrebno.
Meni je dovoljno ono sto cujem od nje. :)
natasavb natasavb 18:23 22.12.2011

Re: tobre

Vesna Knežević Ćosić
Vesna, u nasu grupu obavezno uvodimo planinarenje


a, paz kad je vec krenula korupcija:)
dakle, moze moze transfer, a mogu ja i na dve stolice, tri, cetiri...:)

A jok.
To je radi poboljsanja radnih sposobnosti. Znas ono kiseonik za bolji rad mozga, u zdravom telu zdrav duh i taj rad.
Kad krenem da nudim pasulj to ce biti korupcija.
maca22 maca22 07:52 23.12.2011

Re: tobre

natasavb
Sta i kako Vesna radi ili je radila je veoma lako proveriti,

Au, Force must be strong in you. Svaka cast. Smrtnici ne bi mogli, a tebi je lako. :)
razmisljam razmisljam 20:49 20.12.2011

Пајз ти ње,

хоће буде премијер - неће буде премијер.
Па, не може то тако, драга моја. Када си већ показала иницијативу и саставила овако добро по ресорима осмишљену владу ( мој наклон за виспреност којом си то учинила ), нема шансе да се извучеш од вођења исте, а и нас, просте раје, у светлију и бољу будућнос'.

EDIT: Вишњу турити у министарство пољопривреде. Има и име и аватар.
JJ Beba JJ Beba 21:10 20.12.2011

Re: Пајз ти ње,

хоће буде премијер - неће буде премијер.

premijerka, da budemo političko/rodno korektni
angie01 angie01 21:51 20.12.2011

Re: Пајз ти ње,

razmisljam- ne moj da mi razmisljas, nego kazi gde da te turimo!
razmisljam razmisljam 22:00 20.12.2011

Re: Пајз ти ње,

angie01
razmisljam- ne moj da mi razmisljas, nego kazi gde da te turimo!


Па знаш ти мене - још размишљам - н'умем да се обуздам, а то је неваљашно за министра, а нарочито за министарку.
razmisljam razmisljam 22:04 20.12.2011

Re: Пајз ти ње,

JJ Beba
premijerka, da budemo političko/rodno korektni


Где да будем некоректна? Није ми ни на памет пало.
Него, Анђа сама за се рече прецедник владе, па ја к'о велим да одмах кренем са повлађивањем, можда ми нађе неко упослењце.
angie01 angie01 22:11 20.12.2011

Re: Пајз ти ње,

Него, Анђа сама за се рече прецедник владе,


to je bila mina- za obozavaoce,...ja preferiram ilegalu


longon longon 01:12 21.12.2011

Re: Пајз ти ње,

gordanac - podpredsednikovica u senci!
ecce-florian ecce-florian 12:11 21.12.2011

Re: Пајз ти ње,

longon
gordanac - podpredsednikovica u senci!


to nisam ja reko, već ti da njenom senkom neko manipuliše



Pajz kad i u Grčkoj ima Karađoz


reanimator reanimator 20:52 20.12.2011

...

Ministarstvo omladine i sporta niccolo:-ume covek, NNN-dokazao da jos uvek moze, bili-zbog muzicke podloge, re-da unese malo zivosti, (i zbog Andje),trener-to je valjda svima jasno!

Je l' smo mi kandidati, pa će se glasa? Ako da, da napomenem da NNN ima malo dete i ne može da odgovori obavezama, Bili je daleko i nema nameru da se vraća, Niccolo je premlad, ne bih ga ja opterećivao tako važnom funkcijom, a trener je bre mnogo mekan za funkciju koja plače za promenama i čvrstom rukom!
Tako da, ako nema drugih kandidata, ja bih da zasučem rukave..
angie01 angie01 21:58 20.12.2011

Re: ...

Tako da, ako nema drugih kandidata, ja bih da zasučem rukave..



e, al ih pocisti-svaka cast!

brzo, efikasno, razumno,...nemam reci, znala sam da vredis za petoricu!
reanimator reanimator 21:59 20.12.2011

Re: ...

e, al ih pocisti-svaka cast!

brzo, efikasno, razumno,...nemam reci, znala sam da vredis za petoricu!

Kad sam u kampanji, radim ko singerica
NNN NNN 10:27 22.12.2011

Re: ...

Ja podržavam!
I NG-in predlog u celosti i Re-ov.

Re-a za ministarku sporta,
ipak neko mora da pije šampanjac sa tolletom,
da se brčka sa verkom i da se slika sa Noletom.

Ja bih se zadovoljio foteljom zamenika ministra za sport
ili možda još bolje da u okviru tog ministarstva dobijem neki sekretarijat,
recimo Sekretarijat za Rasnos
angie01 angie01 10:52 22.12.2011

Re: ...

recimo Sekretarijat za Rasnos


pocni da oformljujes ekipu!
longon longon 21:45 20.12.2011

He

Neko normalan, posten, etican, moralan, pragmatican, sa vizijom, voljom i energijom, odgovoran, vredan, obrazovan, konstruktivan, spretan, kulturan, tolerantan


E takav sam. Oženi me.
angie01 angie01 21:55 20.12.2011

Re: He

E takav sam. Oženi me.


sto volim kad se ljudi prepoznaju!
longon longon 21:56 20.12.2011

Re:

loader loader 21:53 20.12.2011

Trag u svetlu

... (neko) .. ko zna da pevaljka krimogene proslosti nije diva, niti da ubica moze biti heroj, neko ko voli drvece, ...

I samo ovo je maltene već dovoljno
angie01 angie01 21:56 20.12.2011

Re: Trag u svetlu

samo ovo je maltene već dovoljno


..kad im veliki repertoar!
loader loader 22:10 20.12.2011

Re: Trag u svetlu

Angie, darling, ispootvarali ste mentalne dizne ove naše političke nacije i skoro da nema kiksa sa narednom ministarstvenom garniturom.

Što reče prijatelj jednog mog komšije čitajući blog :
Angie nema alternativu

angie01 angie01 22:14 20.12.2011

Re: Trag u svetlu

Što reče prijatelj jednog mog komšije čitajući blog


koji je u stvari tetka od babine setre onog malog prekoputa,...


jacHa. jacHa. 22:24 20.12.2011

Re: Trag u svetlu

tetka od babine setre onog malog prekoputa

prija keke, pa njene seke ručnoga devera rođeni pastorak
i unf kaotakav - ministar bez portfelja, ali sa maskom
angie01 angie01 22:38 20.12.2011

Re: Trag u svetlu

ali sa maskom


loader loader 10:23 21.12.2011

Re: Trag u svetlu

angie01
Što reče prijatelj jednog mog komšije čitajući blog


koji je u stvari tetka od babine setre onog malog prekoputa,...



E, taj !
A ovo oko polova (tetka-tetak-tečak...) ionako u savremenoj globalnoj etno-biologiji više nema veze.

Važan je "mali preko puta" :)



angie01 angie01 12:34 21.12.2011

Re: Trag u svetlu

Važan je "mali preko puta"


sto je sladak!
loader loader 13:43 21.12.2011

Re: Trag u svetlu

sto je sladak!

Vidi se :
pravi budući ministar

longon longon 22:10 20.12.2011

Nego Anđo,

sve nešto mislim, da ću ja, u toj vladi, da vičem: devize, devize, devize ...
angie01 angie01 22:15 20.12.2011

Re: Nego Anđo,

longon
sve nešto mislim, da ću ja, u toj vladi, da vičem: devize, devize, devize ...



to je vec utaban put do tajkuna!
Dr M Dr M 22:22 20.12.2011

Za ministarstvo informacija...


Ivana 23
angie01 angie01 22:30 20.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

Dr M
Ivana 23


i myredneckself & mimi, atasei za kulturu!

filip mladenovic-direktor rts-a!..kako sam mogla da zaboravim!
jacHa. jacHa. 22:36 20.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

kad se uprazni ambasada u olandiji, prijavljujem se da predstavljam i uspostavljam
angie01 angie01 22:40 20.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

kad se uprazni ambasada u olandiji, prijavljujem se da predstavljam i uspostavljam


moze , a kaz da bude konzul!
reanimator reanimator 22:40 20.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

filip mladenovic-direktor rts-a!..kako sam mogla da zaboravim

Povuci predlog! Samo fali da ni ovde ne bude izabran, pa da se spali na Trgu
angie01 angie01 22:43 20.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

reanimator
filip mladenovic-direktor rts-a!..kako sam mogla da zaboravimPovuci predlog! Samo fali da ni ovde ne bude izabran, pa da se spali na Trgu


nikako- treba ljudima pruziti sansu da rade ono sto vole!


ps- najbolji posao je dobro placen hobi!
reanimator reanimator 22:46 20.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

nikako- treba ljudima pruziti sansu da rade ono sto vole

A, pa onda ga ispoštuj do kraja. Ono..protest, plenum, izbor..da se zna red :)
angie01 angie01 22:55 20.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

Ono..protest, plenum, izbor..da se zna red :)


ima slobodu mogucnosti!
myredneckself myredneckself 17:20 21.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

NG
i myredneckself & mimi, atasei za kulturu!


Hvala, hvala NG, ali nema se vremena, imam neki mali biznis, koji me trenutno jako okupira, pa kad se stane na noge, znaš ono...videćemo. Eto vidiš kako je, kad sam tek sad do tebe dospela.
Ali, mogla bih ja da volontiram u nekoj sobici, pre nego što se ministri, ministarke i ostali pojave pred očima javnosti, na TV, itakoto. Nadam se da bi ovaj sastav izbegavao ružne reči, nebuloze i nesuvisle govorancije, pa to zasad nije briga.

Ono što bih ja radila povremeno i za džabaka, je - kontrola izgleda i outfita uz dobronamerne savete. Da s' to upristoji, da mi niko nije doš'o s frizurom predaka, i obučen a la Jorgovanka, recimo, zatim uljepšavanje tipa, obrvice tanke pijavice a la Sonja Liht, tunike Demis Rusos a la Borka, špicasti, veštičji nokti a la Radeta, razuzdano gnezdo od kose i dekolte a la Viki, i štatijaznam...Da na poslu izgledaju bar kao ona mučena Merkelica, (s kostimom i odelom se manje greši), a ne da mi se tu munji kako ko stigne

Ima tu posla, i muški moraju pod kontrolu, za početak moraju da se naviknu svi na dokolenice. Može? Javi ako ne može.

PS
Ne znam gde mi je mimušić, nema je danima, mora da visi u pozorištu
angie01 angie01 18:24 21.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

Javi ako ne može.


kako bre ne moze- ma moze i jos cu da ti smetam, jer ima posla preko glave!
zilikaka zilikaka 18:59 21.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

Ima tu posla, i muški moraju pod kontrolu, za početak moraju da se naviknu svi na dokolenice. Može? Javi ako ne može.

Može, kako da ne može!
Evo, i mi ćemo se navići na njih takve
angie01 angie01 19:22 21.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

zilikaka


Evo, i mi ćemo se navići na njih takve



dobro zboris!
myredneckself myredneckself 21:06 21.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

NG
kako bre ne moze- ma moze i jos cu da ti smetam, jer ima posla preko glave!

zilikaka
Može, kako da ne može!
Evo, i mi ćemo se navići na njih takve

Ok, ok ovo je sasvim u redu, možda samo da poradimo malo na bojama i štraftama, i da izbijemo iz glave ako makar u tragovima naslutimo, ovaj sindrom...



Nemate pojma koliko ove naoko sitnice, nose sa sobom
zilikaka zilikaka 22:18 21.12.2011

Re: Za ministarstvo informacija...

Ok, ok ovo je sasvim u redu,

Ovde se slažemo,
možda samo da poradimo malo na bojama i štraftama

al moram da ti priznam da mi u skrozgoreopisanojsituaciji ne bi mnogo smetale štrafte

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana