Budućnost| Ljubav| Politika| Život

Glas za Tomu, pa šta nam bog da

libkonz RSS / 27.04.2012. u 23:43

Danima su mi Balaševićevi stihovi u glavi:

Upiru se deca da rođene očeve od laži odviknu...
Šta na kraju bidne? Putnici za Sidnej, izlaz taj i taj...

Dokle, bre, da nas voza zli čarobnjak iz Oza?
Dokle taj glupi džoker "Ćuti, dobro je"?
Ma, čitav plen da skupe, pa ne mogu da vas kupe...
Da vam mladost kao sitan kusur odbroje...

Da li vidite šta se promenilo u Srbiji od 2008. do danas? Šta su nam uradili od sudstva? U kakvom je stanju srpska ekonomija? Kakav je stepen korupcije u 2012 u odnosu  2008. godinu? Kakva je danas kontrola medija u odnosu na 2008? Kakva je razlika u količini nasilja u vašem okruženju danas, a kakva je bila 2008? Da li nam je Svetska ekonomska kriza kriva za dve milijarde ukradene u javnim nabavkama godišnje? U kakvom je stanju poljoprivreda? Ko se zapošljava u javnom sektoru, sposobni ili poltroni?

Kažu nam da treba da izaberemo manje zlo? Može li neko da zamisli veće zlo od ove pošasti koju su nam donele Demonkratska stranka, G17 i socijalisti, sa posebnim akcentom na ove prve? Da li neko veruje da će se drugovi Boris, Oliver, Mlađan, Dragan i ostali pokajati i krenuti ispravnim putem? Da će predsednik, koji ko Čak Noris skraćuje mandat, odjednom da postane odlučan i racionalan? 

Davno ti je vrag zaseo na prag, zemljo Srbijo...
Niko živ se ne seća tolikih nesreća za jednog vezira...
Oko tebe komšije podižu bedeme jeda i prezira...
Tog još nije bilo... Ludama je milo... Ostale je stid...

Crne hronike i harmonike... Sitan rock & roll...
Bajke da na kraju ponajbolji ostaju više ne prolaze...
S tamne strane globusa bolje se vidi da Najbolji odlaze...
Pločnici Toronta... Oči boje fronta... Lozinka svih nas...

1996, 97, dvehiljadite. Tada je sve bilo drugačije. Bilo je jasno ko smo MI, a ko su ONI. Jasno smo videli razliku između onih koji misle svojom glavom i onih koji to puštaju RTS-u da radi umesto njih.  Da, imali smo snove za koje smo se borili. Znali smo zašto trpimo batine i pretnje. Linija između nas i njih bila je jasno povučena. 

Danas stvari nisu tako jednostavne. Sa jedne strane imamo one koji su nas izneverili, prodali za šaku evra i komad vlasti, a sa druge strane one koji su branili režim protiv kog smo se borili. Na jednoj strani lopovi i poltroni koji nas vode u bankrot, a na drugoj oni što viču "Tadiću ustašo, prodao si Kosovo". Pa ti izaberi. 

Ono što me fascinira je što je većina glasača Demonkratske stranke svesna da se radi o bitangama i hohštaplerima, a opet, kao hipnotisana gomila, izlaze na birališta da izaberu "manje zlo". Lopovski režim nam je uterao strah u kosti. Kontrolišu medije onako kako je Milošević samo maštao da će ih kontrolisati. Uzmimo samo večerašnji primer i gostovanje Borisa Tadića kod Ivana Ivanovića (ono što sam i najavljivao da će se desiti, ostalo je još da ugosti Đilasa u četvrtak). RRA je jasno ZABRANILA takav vid reklamiranja. To što je TV Prva stavila natpis "Predizborni program" ne menja činjenicu da je Boris Tadić drsko prekršio zakon, kao što je sve ove godine kršio ustav time što nije podneo ostavku na mesto predsednika DS-a. 

Pogledajte srpske medije na šta liče, od Blica kao najjadnijeg primera, do ostalih. Postali smo kao Belorusija. Sramota za jednu državu koja želi da sebe zove demokratskom. Izveštaji Saveta za borbu protiv korupcije ostaće mrtvo slovo na papiru. Pričaće pojedinci o tamo nekoj Verici Barać koja je bila hrabra žena, a sve manje ljudi će se sećati šta je ona govorila. Živećemo u prošlosti i postati kao one žabe iz eksperimenata kojima su postepeno grejali vodu, a one se navikavale. Kukaćemo kako imamo lopovsku vlast i tajno se učlanjivati u DS nadajući se da ćemo tako doći do radnog mesta. 

Do pre nekoliko meseci sam sebi ponavljao kako ću ignorisati i ove i sve naredne izbore, kako niko nije dostojan mog glasa na izborima. Ali ja nikada nisam odustajao.Ne znam za vas, ali ja ne mogu tek tako da posmatram kako mi ološ uništava zemlju. Zato moj glas ide SNS-u, pa šta nam bog da.  I Vinston Čerčil je rušio fašizam zajedno sa Staljinom. 

 

 



Komentari (247)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

omega68 omega68 23:50 27.04.2012

1.

Čekaj
Ti kažeš da je Boris isti Sloba?
Pa... u pravu si
libkonz libkonz 23:55 27.04.2012

Re: 1.

Ti kažeš da je Boris isti Sloba?

Velika je razlika između njih. Ono što im je zajedničko je da su nas obojica vukli u provaliju, a većina naroda ih je volela.
jesen92 jesen92 00:29 28.04.2012

Re: 1.

Ono što im je zajedničko je da su nas obojica vukli u provaliju, a većina naroda ih je volela.
a ti predlazes koga? Tomu? fala ti ko bratu..al ja biram drustvo i za provaliju..
Hansel Hansel 08:18 28.04.2012

Re: 1.

a većina naroda ih je volela.

Ja stvarno ne mislim da je većina naroda volela Slobu, a još manje Tadića. One koje su Slobu voleli sam upoznao, a još nikoga ko (sada) voli Tadića. (Naravno, ja hodam među slučajnim uzorcima.) Treba li naglasiti da ni jedna ni drugi nisu imali natpolovičnu većinu u glasačkom telu (izuzev Miloševića, dok se nije praktično pokazao).

U slučaju Miloševića, dakle - neki ga zaista jesu voleli, drugi su ga videli kao "jedinog sposobnog da vodi zemlju", treći (tih verovatno ima i u prethodne dve kategorije) glasali su za iz straha da nam bez njega sledi sigurna propast. (Ovo poslednje najvećim delom zahvaljujući hipnotizerskom delovanju, kako kažeš, njegovih medija.)

Da su mediji danas užasno kontrolisani, i ja bih rekao, ali da su hipnotizerski - ne bih. "Plašenje Tomom", koliko bar gledam i vidim, nije deo redovnog programa, to je deo kampanje DS-a, koja koristi ono što se spontano u narodu već mislilo.

Patogenost današnjih medija ogleda se, ukratko, u sužavanju prostora autentično slobodnoj reči i inicijativi, i onoj konstruktivnoj, koja nije na liniji vlasti (prostor se, kao, malo katkad i da - tek da višak pritiska izađe kroz regulacioni ventil) i u veličanju uspeha i "uspeha" (pogledati "Studio B", koji se od RTS-a 90-ih razlikuje jedino u odsustvu govora mržnje - valjda, i u odsustvu kreiranja potpuno lažne slike.)

Što se Tomislava i SNS-a tiče, njima - izvinjavam se - na licu piše da (takođe) vode u provaliju - maske koje su stavili su preslabe, bar za jedan deo glasača. Da bi, na primer, mediji bili slobodniji pod njima iluzorno je misliti. Što se mene tiče - i tu su, kao i su svemu, imali priliku da se pokažu, i pokazali su se, i oni ne mogu (po meni) biti ni u pokušaju razumna alternativa sadašnjoj vlasti. Da im verujem da će makar "zbog Evrope" biti bolji (nego što su bili), nikako ne mogu, mada bi možda i bili.

To što SNS deluje kao jedina alternativa samo zbog svoje snage (koju oni pokušavaju da uvećaju takođe "hipnozom" protiv "rasipanja glasova" ), samo je tužna činjenica za Srbiju u kojoj nije uspeo da se stvori autentični, dovoljno kohezivan politički odgovor nekompromitovanih i sposobnih ljudi.

A šta je manje zlo (kad se već jedino tako može razgovarati), dozvolite mogućnost da i sami možemo da procenimo, bez bilo kakve predizborne "hipnoze". Ali, da bi pad DS-a s vlasti bio potpuno zaslužen - bio bi. Da se skroz razumemo.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 09:15 28.04.2012

Re: 1.

Ti kažeš da je Boris isti Sloba?


Razlika je što smo kod Slobe bili apsolutno sigurni da je zlo, jer je bilo ogoljeno i primetno. Kad je Boris u pitanju, zlo je perfidnije, ali i dalje zlo.

Mene su njihovom anti-kampanjom naterali da ću glasati za Tomu!
Hansel Hansel 09:34 28.04.2012

Re: 1.

Predrag Azdejković
Mene su njihovom anti-kampanjom naterali da ću glasati za Tomu!

Zar ti nisi i ranije eksponirao bliskost SNS-u? Ne znam gde beše tačno, ali takav sam utisak stekao pre DS-ove negativne kampanje.

Uzgred, čisto fenomenološki, koliko sam primetio, negativnu kampanju prvo su počeli verovatno SNS-ovci plakatima: "Oni žive dobro" i "Sedi, jedan", ili šta je već na njima pisalo. Smešno je, možda, da napadnuti odgovara istom merom, a možda i nije. Meni jedino u toj negativnoj kampanji DS-a smeta sugestija, nuđenje zaključka, verbalno sugestivno plašenje. Sasvim je dovoljan onaj Nikolićev "autodvougao". Mogli su, što se mene tiče, slobodno da mu puste i ono što je linkovao Ex + ono da mu nije žao Đinđića + svašta nešto iz devedesetih. I to treba da se pušta stalno i van izbora, ako bi se mene pitalo. Na njihovu sreću, ne pita me se.

I, ako si gadljiv na "anti-kampanje", zašto ti se više sviđa SNS-ova?
Kad je Boris u pitanju, zlo je perfidnije, ali i dalje zlo.

A kakvo je zlo Toma?
man ray loves me man ray loves me 09:34 28.04.2012

Re: 1.

pedja, sta da ti kazem - razumem tvoje razloge. ipak, ako odes dotle da glasas za tomu izgubices jednog velikog fana, mene.
freehand freehand 09:36 28.04.2012

Re: 1.

Predrag Azdejković
Mene su njihovom anti-kampanjom naterali da ću glasati za Tomu!

Znao sam da će Đulijani-Merlinka da odradi pos'o!
Hansel Hansel 09:45 28.04.2012

Re: 1.

freehand
Znao sam da će Đulijani-Merlinka da odradi pos'o!

angie01 angie01 10:17 28.04.2012

Re: 1.

Mene su njihovom anti-kampanjom naterali da ću glasati za Tomu!


...ako imas neku iseljenicku vizu-slobodno!
libkonz libkonz 10:30 28.04.2012

Re: 1.

Da su mediji danas užasno kontrolisani, i ja bih rekao, ali da su hipnotizerski - ne bih. "Plašenje Tomom", koliko bar gledam i vidim, nije deo redovnog programa, to je deo kampanje DS-a, koja koristi ono što se spontano u narodu već mislilo.

Da li si video naslovne strane Blica u poslednjih 7 dana?
A šta je manje zlo (kad se već jedino tako može razgovarati), dozvolite mogućnost da i sami možemo da procenimo

Naravno, svako treba sam da izabere ono što misli da je ispravno. Razumem i tebe, ali sam uveren da je pobeda Nikolića neophodna da bi Srbija imala budućnost.
libkonz libkonz 10:31 28.04.2012

Re: 1.

Mene su njihovom anti-kampanjom naterali da ću glasati za Tomu!

Vrlo bitan faktor i kod mene, plus Borisove bajke o preduzetnicima.
angie01 angie01 10:33 28.04.2012

Re: 1.

Razumem i tebe, ali sam uveren da je pobeda Nikolića neophodna da bi Srbija imala budućnost.


ako mozes da ovo nekako razlozis u neko logicno objasnjenje,...evo pokusavam da te razumeme, al mi ne ide!?
loader loader 10:46 28.04.2012

Re: 1.

Da su mediji danas užasno kontrolisani, i ja bih rekao

Danas?
Nekoga ko nije upućen ovo iz citata može da navede na pomisao da su danas kontrolisani, a da još koliko juče nisu bili (nego se to desilo danas).

Poenta je to da već sutra, ako se većina populacije povede za naslovom ovog posta, mediji opet neće biti kontrolisani ?? ??

Tu ljupku nekontrolisanost, pod okriljem ovih koji su poskidali bedževe, ne bih ni jednom svom prijatelju preporučio. A ni neprijatelju, naravno
sahmatbg sahmatbg 12:32 28.04.2012

Re: 1.

Ja stvarno ne mislim da je većina naroda volela Slobu, a još manje Tadića. One koje su Slobu voleli sam upoznao, a još nikoga ko (sada) voli Tadića

Pa Hansel je rekao "voleli".
Hansel Hansel 12:47 28.04.2012

Re: 1.

Loader, prvo bih te zamolio da proveriš koga si citirao i kome si odgovarao. Možda si u brzom "prečitavanju" nešto zamenio.

Dakle, ja jesam napisao:
Da su mediji danas užasno kontrolisani, i ja bih rekao

ali sam napisao, pored onoga što si ti boldovao i: užasno.

Drugo, nisam pretpostavio da će neko toliko bukvalno čitati to "danas", ili pretpostaviti da neko može tako da čita. Hteo sam da kažem ono što se na engleskom kaže, valjda, "nowadays" (mada ne znam koliko je kod njih taj raspon današnjeg vremena može biti uzan ili širok - cenim da se (i) to određuje prema kontekstu).

Treće,
Tu ljupku nekontrolisanost, pod okriljem ovih koji su poskidali bedževe,

sam i sâm rekao, na drugi način.

Četvrto: DS-u nikad neću oprostiti što je, gotovo od samog 5. oktobra sputala normalni razvoj javne demokratske misli (a kamoli da ga podstiče), što je instrumentalizovala pre svega javne medije, što je zadržala mehanizme propagande iz prethodnog vremena, čisteći ih samo od nekih očitih bodlji, što je toliko mnogo sistematski učinila na srozavanju kriterijuma, da ne kažem - zaglupljivanju nacije.

Ova četvrta tačka je ujedno i odgovor Lib-u, uz dodatak da nisam pomno gledao naslovne strane Blica (tamo uglavnom pogledam strip, i pročitam poneku vest). Ja u Blic nisam razočaran - kupuje ga ko hoće, to su privatne novine. Video sam najavu da je Tadić gostovao na Prvoj kod Ivanovića, ako bude Nikolić sledeći put (a, neće, predizborna je tišina?), jasno mi je bilo da je to kupljeni termin. Ne možemo sada (jer bi tražilo mnogo vremena) da raspravljamo kakva je i na koji način stvarana klima u privatnim medijima (i kako su prodavani i kupovani), kako je to na Zapadu, da li je to dobro (po meni nije, mi nismo bili zreli za to, na ovaj način)... ali, poenta je da nije bitno kako piše Blic, nego da li imamo ili nemamo medij kome se može verovati, i, kao (po meni) najvažnije - može li se verovati tzv. Javnom servisu koji svi finansiramo hteli - ne hteli.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 13:07 28.04.2012

Re: 1.

SNS kao opoziciona stranka treba da pljuje poziciju, to je normalno i to svuda rade.

DS kao vladajuća stranka nema šta da ponudi kao rezultate, jer se sve raspada i ona pljuje konkurenciju. DS se ponaša kao siledžija, gde SNS-u spočitava ono što se i DS-u može spočitati i gde su 1000 puta gori.
Malo je jadno da DS žrvlja lopovi po SNS plakatima? Vidi ko im kaže!
Malo je jadno da DS ismejava Đulijanija i SNS optužuje za lizanje sa NATO agresorima, jer se DS njima ne izvlači iz dupeta.
Malo je jadno što Blic svakog dana na naslovnoj radi anti-kampanju!
Malo je jadno što i drugi mediji to isto čine!
Malo je jadno da korumpirani sportista iz svoje vile napada SNS kako tobož deli lažne kazne za parkiranje.
Malo je jadno da Novi magazin na naslovnoj objavljuje kako trgovac oružjem finansira kampanju SNS. Nek zavire ko finansira DS?

Kad se neko ponaša kao siledžija, imam potrebu da se suprotstavljam i da se stavljam na stranu žrtve... koliko god meni ta žrtva bila odvratna i atipatična!

pedja, sta da ti kazem - razumem tvoje razloge. ipak, ako odes dotle da glasas za tomu izgubices jednog velikog fana, mene.


ti kao fan valjda si do sada shvatio da mene mnogo zabole tuki da li ili neću da izgubim nekog fana...
angie01 angie01 13:29 28.04.2012

Re: 1.

DS kao vladajuća stranka nema šta da ponudi kao rezultate,


...za razliku od sns-a, ciji su rezultati, dok su se drukcije zvali i doveli do ovolikog sranja!


Kad se neko ponaša kao siledžija, imam potrebu da se suprotstavljam i da se stavljam na stranu žrtve...


mislim ono- ebrate,...pa ti si zrtva tome i vucica iz vremena devedesetih, a vidi dokle se to dovuklo, je l 'oces jos jedan krug?


ovo samo kao posmatrac,...

ti kao fan valjda si do sada shvatio da mene mnogo zabole tuki da li ili neću da izgubim nekog fana...



da je mene neko toliko zatupao i branio kao mrlm, barem bi shvatila da je zensko, ako vec ne mogu da iskljucim aroganciju u obracanju!
man ray loves me man ray loves me 14:00 28.04.2012

Re: 1.

ti kao fan valjda si do sada shvatio da mene mnogo zabole tuki da li ili neću da izgubim nekog fana...

bojim se da nisam vrsta fana koja tako priljezno prati lik i delo i pravi psiholoski profil... ja sam samo gotivila tvoj smisao za humor, al izgleda da te isti napustio.
uzivaj.
freehand freehand 14:12 28.04.2012

Re: 1.

Kad se neko ponaša kao siledžija, imam potrebu da se suprotstavljam i da se stavljam na stranu žrtve... koliko god meni ta žrtva bila odvratna i atipatična!

Ima par likova zbog kojih bih baš voleo da ta fina gospoda stvarno dođu na vlast. Bar na jedno dve godine.
E ti si jedan od njih.
Pa da gledamo na jesen Šormaza, Velju i RadnamestaVučića obučene u kožu, sa zastavama duginih boja u rukama, i sa tobom na čelu šarene, razdragane gej povorke, koju Toma očinski sa balkona Predsedništva ispraća u šetnju Beogradom... Okolo panduri obučeni u roze uniforme skrojene specijalno za tu priliku, i špalir razdraganih SNS članova, glasača i simpatizera pozdravlja učesnike bacajući na njih cveće i konfete.
Suze su mi krenule od sladostrašća!
Odoh za maramicu, jebote...
Peđa, nemoj ovo više da mi radiš.

expolicajac expolicajac 14:23 28.04.2012

Re: 1.

Okolo panduri obučeni u roze uniforme skrojene specijalno za tu priliku

A bre free šta je sa tvojom originalnošću, opet me citiraš, još i fotku da si stavio pa da meni suze grunu. Odo i ja po maramicu
freehand freehand 14:31 28.04.2012

Re: 1.

expolicajac
Okolo panduri obučeni u roze uniforme skrojene specijalno za tu priliku

A bre free šta je sa tvojom originalnošću, opet me citiraš, još i fotku da si stavio pa da meni suze grunu. Odo i ja po maramicu

Izvini, milicajac, al' koga ću ako neću klasike?
Hansel Hansel 14:40 28.04.2012

Re: 1.

sahmatbg
Ja stvarno ne mislim da je većina naroda volela Slobu, a još manje Tadića. One koje su Slobu voleli sam upoznao, a još nikoga ko (sada) voli Tadića

Pa Hansel je rekao "voleli".

Kako misliš "Hansel je rekao"? Citirao si mene, a ja odgovarao Libu na njegovu rečenicu
Ono što im je zajedničko je da su nas obojica vukli u provaliju, a većina naroda ih je volela.
man ray loves me man ray loves me 14:49 28.04.2012

Re: 1.

da je mene neko toliko zatupao i branio kao mrlm, barem bi shvatila da je zensko, ako vec ne mogu da iskljucim aroganciju u obracanju!

hvala :)

edit: indeed, ovakav razvoj dogadjaja namece pitanje - da li ce i strongman da glasa za radikale... :)
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:57 28.04.2012

Re: 1.

...za razliku od sns-a, ciji su rezultati, dok su se drukcije zvali i doveli do ovolikog sranja! mislim ono- ebrate,...pa ti si zrtva tome i vucica iz vremena devedesetih, a vidi dokle se to dovuklo, je l 'oces jos jedan krug?


pa, kad smo SPS-u dali još jedan krug, što ne bi i SNS-u? Toma je makar mršaviji i zgodniji od Dačića... a vala i bolje frajere mećao na bilborder!!!

da je mene neko toliko zatupao i branio kao mrlm, barem bi shvatila da je zensko, ako vec ne mogu da iskljucim aroganciju u obracanju!


Svoje fanove tretiram kao stoku, jer oni to vole! To sam video od političara na vlasti, što više tretiraš građane kao stoku, oni te sve više vole!
man ray loves me man ray loves me 15:09 28.04.2012

Re: 1.

Kad se neko ponaša kao siledžija, imam potrebu da se suprotstavljam i da se stavljam na stranu žrtve...

Svoje fanove tretiram kao stoku

uklopices se odlicno u radikale.
angie01 angie01 15:49 28.04.2012

Re: 1.

pa, kad smo SPS-u dali još jedan krug, što ne bi i SNS-u? Toma je makar mršaviji i zgodniji od Dačića...


zato sto nismo zaboravili ko su oni u stvari, isto kao ni sps-koje su nam ponovo uvalili, koliko se secam, niko nas nije pitao da l 'ocemo i njih!

ja ti samo kazem da je ova zahebancija opasna-ono sa Evropom je nikakav argument, jer nas ta Evropa silom gura u nju i stavlja uslove, otuda ona i u Tominim ustima,...e sad jedino ako si u poslednje vreme, a da nas nisi obavestio, postao pobozan, zavoleo velju k'o brata i priklonio se tradicionalnim vrednostima-citaj, sve ono sto ova ekipa oduvek radi i naprasno postao hetero sa petogodisnjim planom, da ucestvujes u pravljenju bar onoliko srpcica, koliko mlada u tom periodu moze da iznese!
freehand freehand 16:00 28.04.2012

Re: 1.

man ray loves me
Kad se neko ponaša kao siledžija, imam potrebu da se suprotstavljam i da se stavljam na stranu žrtve...

Svoje fanove tretiram kao stoku

uklopices se odlicno u radikale.



laziiprevare laziiprevare 17:01 28.04.2012

Re: 1.

Mene su njihovom anti-kampanjom naterali da ću glasati za Tomu!




Mi glasamo iz uverenja.
loader loader 20:43 28.04.2012

Re: 1.

Predrag Azdejković
Ti kažeš da je Boris isti Sloba?


Razlika je što smo kod Slobe bili apsolutno sigurni da je zlo, jer je bilo ogoljeno i primetno. Kad je Boris u pitanju, zlo je perfidnije, ali i dalje zlo.

Mene su njihovom anti-kampanjom naterali da ću glasati za Tomu!

Kad je postalo primetno? Možda tek u fazi totalnog raspada države i svih njenih resursa, pokretnih i nepokretnih. Jer, u prvim godinama slob je ovde obožavan, pesme su ispevane... E, sad, ko je bio slobodisident pre 1990. svaka čast. Bilo je takvih zaista premalo da bi se sprečilo ono što će uslediti (i još traje). Veoma dobro se sećam tog vremena. SM je tada masi zaličio na SpaS, kao što mnogima sada Toma liči na nekakav Spas. Nadam se da ih neće biti previše, odnosno da ih neće biti toliko da brod opet poteraju u dobro poznatom pravcu, po zlu poznatom pravcu.



Dr M Dr M 08:08 29.04.2012

Re: 1.



Glasanje za Borisa je kao glasanje za ovaj jednosed.

Glasanje za Tomu je želja da se ovom jednosedu skine sedište.
loader loader 11:17 29.04.2012

Re: 1.

Perverzija
alselone alselone 11:22 29.04.2012

Re: 1.

Dr M


Glasanje za Borisa je kao glasanje za ovaj jednosed.

Glasanje za Tomu je želja da se ovom jednosedu skine sedište.


Glasanje je LDP je zelja da se jednosed preokrene pa da stoji na sedistu dok se tocak okrece u mestu.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 11:33 29.04.2012

Re: 1.

loader

Kad je postalo primetno? Možda tek u fazi totalnog raspada države i svih njenih resursa, pokretnih i nepokretnih. Jer, u prvim godinama slob je ovde obožavan, pesme su ispevane... E, sad, ko je bio slobodisident pre 1990. svaka čast. Bilo je takvih zaista premalo da bi se sprečilo ono što će uslediti (i još traje). Veoma dobro se sećam tog vremena. SM je tada masi zaličio na SpaS, kao što mnogima sada Toma liči na nekakav Spas. Nadam se da ih neće biti previše, odnosno da ih neće biti toliko da brod opet poteraju u dobro poznatom pravcu, po zlu poznatom pravcu.





Izvini, ovo bi pre moglo da se kaze za Borisa.
Sve sto on radi sve vise i vise lici na Slobu.
Prvo, vlast je pocela da biva u njegovim rukama, bez obzira na njegova fakticka ovlascenja. Teren je pripremljen da, kao i Sloba, moze da vlada prakticno dozivotno. Na koliko mandata ce covek da ima prava? Pa onda njegovi apologeti koji nam objasnjavaju kako je sve legalno (Sloba je bio poznat po tome koliko mu je bilo vazno da sve izgleda legalno).
Mediji su potpuno kontrolisani, a uskoro kontrola nece biti ni potrebna, samocenzura je uzela tolike razmere, da bas kao za vreme Slobe, novinari koji ga intervjuisu ne izlaze iz njegovog dupeta.
A sada vidimo da se teren priprema i za izborne marifetluke, sa istim brojem listica kao i stanovnika u Srbiji?
I onda nas plase kako je glasanje za Tomu povratak u devedesete. Pa Tadic je celim svojim bicem u devedesetim, nije mrdnuo iz njih.
angie01 angie01 12:09 29.04.2012

Re: 1.




I onda nas plase kako je glasanje za Tomu povratak u devedesete. Pa Tadic je celim svojim bicem u devedesetim, nije mrdnuo iz njih.



pa nije valjda ideja da negacija borisa bude podrska za tomu!

je l moze vise neko da ovde objasni sta je to dobro kod tome, vucica i selje, sem, da nam bog pomogne ako oni pobede jer smo glasali za njih, da ne bi za borisa!?

da bi ovaj blog uopste imao smisla, molim autora i ostale koji se slazu sa njim da objasne sta je to dobro sto toma nudi?
Dr M Dr M 13:02 29.04.2012

Re: 1.

alselone
Dr M


Glasanje za Borisa je kao glasanje za ovaj jednosed.

Glasanje za Tomu je želja da se ovom jednosedu skine sedište.


Glasanje je LDP je zelja da se jednosed preokrene pa da stoji na sedistu dok se tocak okrece u mestu.


Manje bolno nego da ti se ona šipka zabije u ...
alselone alselone 13:18 29.04.2012

Re: 1.

Svaka cast, bolji su od Tome! Cestitam, to je veliki uspeh.
loader loader 18:13 29.04.2012

Re: 1.

Anonimni Pojedinac:

... Na koliko mandata ce covek da ima prava? Pa onda njegovi apologeti koji nam objasnjavaju kako je sve legalno (Sloba je bio poznat po tome koliko mu je bilo vazno da sve izgleda legalno).

I, vama je kod slobe TADA smetalo baš to, što je sve bilo tako da je do u tančine delovalo legalno?!

TADA, dok je sm vladao, vi ste bili protiv njega, i cenili ste, u to vreme, ds?! Osećam da ste cenili baš program i političke planove DS-a :)) .. Moralo je tako biti, jer sloba vam je u praksi kršio principe za koje se ovde u komentaru zalažete, dok je DS govorio o potrebi stvaranja zaista demokratskog društva. Logično valjda? :)
A danas ste nakon godina naivne podrške ds-u shvatili kako ta stranka ne može ništa drugo nego da proizvede jednog ovakvog uzurpatora demokratskih tekovina, i istovremeno ste shvatili da je plašenje naroda tomom samo plašenje? :)) ...
Anonimni, nemojte, molim vas...
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 19:28 29.04.2012

Re: 1.

loader
Anonimni Pojedinac:

... Na koliko mandata ce covek da ima prava? Pa onda njegovi apologeti koji nam objasnjavaju kako je sve legalno (Sloba je bio poznat po tome koliko mu je bilo vazno da sve izgleda legalno).


I, vama je kod slobe TADA smetalo baš to, što je sve bilo tako da je do u tančine delovalo legalno?!

TADA, dok je sm vladao, vi ste bili protiv njega, i cenili ste, u to vreme, ds?! Osećam da ste cenili baš program i političke planove DS-a :)) .. Moralo je tako biti, jer sloba vam je u praksi kršio principe za koje se ovde u komentaru zalažete, dok je DS govorio o potrebi stvaranja zaista demokratskog društva. Logično valjda? :)
A danas ste nakon godina naivne podrške ds-u shvatili kako ta stranka ne može ništa drugo nego da proizvede jednog ovakvog uzurpatora demokratskih tekovina, i istovremeno ste shvatili da je plašenje naroda tomom samo plašenje? :)) ...
Anonimni, nemojte, molim vas...


Sto? Ne verujete da je moguce? Mislili ste da cete moci ljude demokratske orijentacije da plasite Tomom doveka? E vidis, loader, ta premisa bi vas (demokrate) mogla - a najverovatnije i hoce - skupo kostati na ovim izborima. Mogao bi mozda da poslusas sta na tu temu (glasanja za Tomu) ima da kaze Vesna Pesic u Pescaniku od pre dve nedelje. Po tebi ispada da je i ona folirala da se protivi Slobinom rezimu, sta li?

A sto se tice onog da je meni kod Slobe od svega najvise smetalo sto je svemu nastojao da da izgled legalnosti, to si ti rekao pa ti i debatuj sa tom tezom
G r o f G r o f 21:11 29.04.2012

Re: 1.

angie01



I onda nas plase kako je glasanje za Tomu povratak u devedesete. Pa Tadic je celim svojim bicem u devedesetim, nije mrdnuo iz njih.



pa nije valjda ideja da negacija borisa bude podrska za tomu!

je l moze vise neko da ovde objasni sta je to dobro kod tome, vucica i selje, sem, da nam bog pomogne ako oni pobede jer smo glasali za njih, da ne bi za borisa!?

da bi ovaj blog uopste imao smisla, molim autora i ostale koji se slazu sa njim da objasne sta je to dobro sto toma nudi?



...angie, ti nešto ne kapiraš. verujem da bi većina političara, ako bi im oduzeli tu titulu političar, i stavili ih u kontekst kolege, komšije, poznanika, bili sasvim korektni likovi.
Znači politika je ta u kojoj nešto ne štima i koja kvari ljude.
Znači, opet, u politici treba uspostaviti takav sistem da pojedinac ne može raditi što hoće.
Znači, kažnjavajmo glasanjem.
Imena su tu manje bitna jer sistem sve podesi prema sebi.
Naše je da menjamo sistem.
angie01 angie01 21:38 29.04.2012

Re: 1.

G r o f

angie01
I onda nas plase kako je glasanje za Tomu povratak u devedesete. Pa Tadic je celim svojim bicem u devedesetim, nije mrdnuo iz njih. pa nije valjda ideja da negacija borisa bude podrska za tomu!je l moze vise neko da ovde objasni sta je to dobro kod tome, vucica i selje, sem, da nam bog pomogne ako oni pobede jer smo glasali za njih, da ne bi za borisa!?da bi ovaj blog uopste imao smisla, molim autora i ostale koji se slazu sa njim da objasne sta je to dobro sto toma nudi?...angie, ti nešto ne kapiraš. verujem da bi većina političara, ako bi im oduzeli tu titulu političar, i stavili ih u kontekst kolege, komšije, poznanika, bili sasvim korektni likovi.Znači politika je ta u kojoj nešto ne štima i koja kvari ljude.Znači, opet, u politici treba uspostaviti takav sistem da pojedinac ne može raditi što hoće.Znači, kažnjavajmo glasanjem.Imena su tu manje bitna jer sistem sve podesi prema sebi.Naše je da menjamo sistem.


sa tomom-ma hajde!

zar onda nije bolja opcija cica glisa!
G r o f G r o f 21:59 29.04.2012

Re: 1.


sa tomom-ma hajde!

zar onda nije bolja opcija cica glisa!

ma to je neozbiljno.
čiča gliša nema moć da natera vladajuću garnituru da se zamisli. ma oni su operisani od zamišljavanja...
toma nije bitan ali možda će poslati nekog u zatvor zbog marifetluka, a to je već za zamišljavanje.
za četiri godine možda će se naći opet neko ko će tomine kažnjavati...
i sve tako dok se ne napravi mali pomak napred.
ja drugi sistem ne vidim.
priče o tome da su svi loši ne vode ničemu jer država mora postojati a možeš li je zamisliti ako eliminešemo sve.
ako ne uspostavimo sistem uvek će svi koji dolaze biti loši.
Tomo nije bitan kao Tomo već je trenutno jedina snaga koja može izbaciti kola iz kolotečine.
angie01 angie01 22:07 29.04.2012

Re: 1.

priče o tome da su svi loši ne vode ničemu jer država mora postojati a možeš li je zamisliti ako eliminešemo sve.


al ti nudis nesto dokazano lose da spreci nesto sto se isto pokazalo lose, tako sto sad nece ovaj, nego onaj da nastavi isto to u drugoj verziji!

zar nije onda vreme za presedan- da ne moze ucena da neko od losih mora da bude izabran-pa oni za te birace treba da u ime drzave obavljaju poslove, da biracima bude dobro-znaci, dajte odgovarajucu ponudu! Sve drugo ne moze!
G r o f G r o f 22:12 29.04.2012

Re: 1.

angie01
priče o tome da su svi loši ne vode ničemu jer država mora postojati a možeš li je zamisliti ako eliminešemo sve.


al ti nudis nesto dokazano lose da spreci nesto sto se isto pokazalo lose, tako sto sad nece ovaj, nego onaj da nastavi isto to u drugoj verziji!

zar nije onda vreme za presedan- da ne moze ucena da neko od losih mora da bude izabran-pa oni za te birace treba da u ime drzave obavljaju poslove, da biracima bude dobro-znaci, dajte odgovarajucu ponudu! Sve drugo ne moze!


...angie, u šahu ne postoji figura zmaj. igraš sa onima koje su na tabli.
angie01 angie01 22:20 29.04.2012

Re: 1.

angie, u šahu ne postoji figura zmaj. igraš sa onima koje su na tabli.


...meni jako skeri sto je opcija sa tomom vucicem i seljom uopste u igri, a ne da je jedina alternativa-to je porazno kako god okrenes-otuda potreba za zmajem,...pa sad hebiga, pravila se menjaju kada je neophodno!

...jedino sto nema tog zmaja!


ja cu da ga nacrtam na listicu!:)
G r o f G r o f 22:50 29.04.2012

Re: 1.

angie01
angie, u šahu ne postoji figura zmaj. igraš sa onima koje su na tabli.


...meni jako skeri sto je opcija sa tomom vucicem i seljom uopste u igri, a ne da je jedina alternativa-to je porazno kako god okrenes-otuda potreba za zmajem,...pa sad hebiga, pravila se menjaju kada je neophodno!


...ali ako nema zmaja preostaje ti da potegneš crnog djavola, a on je uvek tu.

Nadam se da ne davim ali ispričaću ti jedan primer kao ilustraciju stvarnosti.
Šurakova ćerka, učenica srednje škole odjednom na času padne u nesvest. Profesori panično zovu kola hitne pomoći koja stižu tek nakon sat vremena i to samo sa vozačem.
Deca sama nose devojčicu sa drugog sprata do kola saniteta, koja je još u nesvesti.
Devojčica ne dolazi sebi i voze je u bolnicu u Užice. Sumnjaju na epilepsiju ali dečiji neurolog je već počeo praznovati prvomajske praznike.
Nakon dva sata nesvesti devojčica se budi i posle toga čeka dva dana da joj naprave EEG glave.
Snimak je napokon napravljen ali nema ga ko pročitati i roditelji gotovo kidnapuju ćerku iz bolnice da se tamo ne maltretira dok čeka povratak neurologa iz turizma, posle prvomajskih praznika.

...za sve to vreme slušam trabunjanje o dostignućima vladajuće koalicije.
... ne angie, ovde nije dovoljan crni djavo Toma, ovde treba puška da napravi red.


angie01 angie01 23:10 29.04.2012

Re: 1.

za sve to vreme slušam trabunjanje o dostignućima vladajuće koalicije


oko ovoga smo se svi slozili-samo nismo oko resenja, jer su sva losa!

a to oko zdravstva-pa to je stvarno za to kako ti kazes,...mamicuimkretensku!
loader loader 23:46 29.04.2012

Re: 1.

Anonimni pojedinac:
... Po tebi ispada da je i ona (Vesna Pešić) folirala da se protivi Slobinom rezimu, sta li?

Vesna se svakako nije folirala. Ali, uzimajući nju kao primer, vi zapravo poredite "babe i žabe". To vaše poređenje bi bilo održivo samo ako bi VP glasala za ove radikale bez bedža. Jer vi ste koliko shvatam taj koji bi to učinio.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 07:30 30.04.2012

Re: 1.

loader
Anonimni pojedinac:
... Po tebi ispada da je i ona (Vesna Pešić) folirala da se protivi Slobinom rezimu, sta li?

Vesna se svakako nije folirala. Ali, uzimajući nju kao primer, vi zapravo poredite "babe i žabe". To vaše poređenje bi bilo održivo samo ako bi VP glasala za ove radikale bez bedža. Jer vi ste koliko shvatam taj koji bi to učinio.


Pa eto, Pescanik je dostupan svima koji imaju internet, poslusaj pa vidis da li kaze da bi pre umrla nego da glasa za nasminkane radikale, ili postoje okolnosti pod kojims bi glasala.
Ako nista drugo zena se sprda sa ovim kao zgrazavanjem nad Tomom, kao on ce nas odvesti u devedesete.
Evo sta kaze, izmedju ostalog

E sad, da bi sad taj galimatijas naš do kraja ja prikazala, u mojoj analizi nije ni ovaj Nikolić pao s tavana, pa nije on sada više Šešeljev proizvod, niti je on Miloševićev proizvod. Ja sam bila svedok tome, on je proizvod takođe Borisa Tadića. On je uspeo da razbije radikale i naravno da su oni mandati u skupštini pripadali radikalima. Tadićev administrativni odbor sa Nenadom Konstantinovićem i njegovim ljudima, on je njima ostavio te mandate. Znači, tada je Radikalna stranka bila teorijski u pravu, ali DS je pomogla Naprednoj stranci i od tada je bila napravljena ta tajna veza između DS i SNS. Da galimatijas bude veći, i ti naprednjaci nisu Šešeljevi, nego Tadićevi. Čekaj sad, izvini, pa nemoj da me plašiš sa svojim sopstvenim, ti si napravio njih, ostavio im te mandate. Da su oni izašli iz skupštine, da nisu mogli da naprave tu stranku koja je bila napravljena, da nisu imali te poslanike, pa šta bi oni uradili?

Ako su oni bili izneti na plećima DS-a zajedno sa Dačićem, ako je sve njih Tadić napravio, e, pa sad, mi ćemo da biramo jedno od Tadićeve dece. Nisu to nikakvi više miloševićevci i šešeljevci, nego su to tadićevci.


Ja sam pokazala da su svi poreklom tadićevci, sve ih je Tadić napravio, izvukao iz naftalina. Prema tome, da razbijemo jedanput tu igru. Stalno nas plaše sa tom prošlošću, a prošlost živimo, da jedanput postanemo odrasli ljudi, jer priča o tome kako nam vraća neko nešto, a mi tu prošlost uveliko živimo, da mi moramo jedanput da kažemo dosta više te lažne priče, da hoćemo da sagledamo tu priču iz nekog novog ugla.

expolicajac expolicajac 08:18 30.04.2012

Re: 1.

oko ovoga smo se svi slozili-samo nismo oko resenja, jer su sva losa!

a to oko zdravstva-pa to je stvarno za to kako ti kazes,...mamicuimkretensku!

Kad angie psuje onda nema banovanja. A ja kad oplevim mojim "izučenim na terenu i gudurama" izvornim srpskim jezikom, "oma pendrek pa u glavu".
Pa to je nepravda
freehand freehand 08:22 30.04.2012

Re: 1.

G r o f
angie01
angie, u šahu ne postoji figura zmaj. igraš sa onima koje su na tabli.


...meni jako skeri sto je opcija sa tomom vucicem i seljom uopste u igri, a ne da je jedina alternativa-to je porazno kako god okrenes-otuda potreba za zmajem,...pa sad hebiga, pravila se menjaju kada je neophodno!


...ali ako nema zmaja preostaje ti da potegneš crnog djavola, a on je uvek tu.

Nadam se da ne davim ali ispričaću ti jedan primer kao ilustraciju stvarnosti.
Šurakova ćerka, učenica srednje škole odjednom na času padne u nesvest. Profesori panično zovu kola hitne pomoći koja stižu tek nakon sat vremena i to samo sa vozačem.
Deca sama nose devojčicu sa drugog sprata do kola saniteta, koja je još u nesvesti.
Devojčica ne dolazi sebi i voze je u bolnicu u Užice. Sumnjaju na epilepsiju ali dečiji neurolog je već počeo praznovati prvomajske praznike.
Nakon dva sata nesvesti devojčica se budi i posle toga čeka dva dana da joj naprave EEG glave.
Snimak je napokon napravljen ali nema ga ko pročitati i roditelji gotovo kidnapuju ćerku iz bolnice da se tamo ne maltretira dok čeka povratak neurologa iz turizma, posle prvomajskih praznika.

...za sve to vreme slušam trabunjanje o dostignućima vladajuće koalicije.
... ne angie, ovde nije dovoljan crni djavo Toma, ovde treba puška da napravi red.



E Grofe, ja mislim da si ti u stvari Baron.
Zato što lažeš kao pas.
Dete bilo dva sata u nesvesti, samo se probudilo, dva dana niko ništa ne preduzima, kidnapuju je roditelji iz bolnice?!

Kako te, bre, nije sramota?
angie01 angie01 08:24 30.04.2012

Re: 1.

expolicajac
oko ovoga smo se svi slozili-samo nismo oko resenja, jer su sva losa!a to oko zdravstva-pa to je stvarno za to kako ti kazes,...mamicuimkretensku!Kad angie psuje onda nema banovanja. A ja kad oplevim mojim "izučenim na terenu i gudurama" izvornim srpskim jezikom, "oma pendrek pa u glavu". Pa to je nepravda


to je zbog kotrljajuceg R, koje sve ucini drugacijim!
darvel darvel 08:29 30.04.2012

Re: 1.

loader
Anonimni pojedinac:... Po tebi ispada da je i ona (Vesna Pešić) folirala da se protivi Slobinom rezimu, sta li? Vesna se svakako nije folirala. Ali, uzimajući nju kao primer, vi zapravo poredite "babe i žabe". To vaše poređenje bi bilo održivo samo ako bi VP glasala za ove radikale bez bedža. Jer vi ste koliko shvatam taj koji bi to učinio.

Za boldovano pročitati intervju Vesne Pešić u zadnjem NIN-u.
Posle toga, ko ima želudac, neka nastavi da brani lopovsku hordu Lepog Bore.
Hansel Hansel 11:36 30.04.2012

Re: 1.

freehand
E Grofe, ja mislim da si ti u stvari Baron.
Zato što lažeš kao pas.
Dete bilo dva sata u nesvesti, samo se probudilo, dva dana niko ništa ne preduzima, kidnapuju je roditelji iz bolnice?!
Kako te, bre, nije sramota?

Ne mogu da ulazim u to da li je Grofov primer (potpuno) tačan, ali na osnovu svojih iskustava mogu da verujem da jeste. Naročito ako je bio vikend.

Pre godinu dana bio sam u jednom porodilištu u unutrašnjosti. Bio sam svedok razgovora dežurne doktorke s jednom trudnicom. Starija prvorotka, prešla termin nekoliko dana (možda i nedelju-dva), ima neke faktore rizika + neki suženi krvi sud u mozgu (nije bilo jasno da li njoj ili detetu). Rekli joj da će je porodit na c.r. i već dva dana leži na odeljenju i niko je ne konstatuje. Dežurna dr je izenanđena pričom (bar pred nama) i savetuje je da sutra na viziti makar izmisli da joj nije dobro, kako bi je operisali tog dana, jer petak je, a onda ide vikend, tu je samo dežurni lekar onda...

Ovo je još prilično blag primer...
G r o f G r o f 20:47 30.04.2012

Re: 1.

freehand
G r o f
angie01
angie, u šahu ne postoji figura zmaj. igraš sa onima koje su na tabli.


...meni jako skeri sto je opcija sa tomom vucicem i seljom uopste u igri, a ne da je jedina alternativa-to je porazno kako god okrenes-otuda potreba za zmajem,...pa sad hebiga, pravila se menjaju kada je neophodno!


...ali ako nema zmaja preostaje ti da potegneš crnog djavola, a on je uvek tu.

Nadam se da ne davim ali ispričaću ti jedan primer kao ilustraciju stvarnosti.
Šurakova ćerka, učenica srednje škole odjednom na času padne u nesvest. Profesori panično zovu kola hitne pomoći koja stižu tek nakon sat vremena i to samo sa vozačem.
Deca sama nose devojčicu sa drugog sprata do kola saniteta, koja je još u nesvesti.
Devojčica ne dolazi sebi i voze je u bolnicu u Užice. Sumnjaju na epilepsiju ali dečiji neurolog je već počeo praznovati prvomajske praznike.
Nakon dva sata nesvesti devojčica se budi i posle toga čeka dva dana da joj naprave EEG glave.
Snimak je napokon napravljen ali nema ga ko pročitati i roditelji gotovo kidnapuju ćerku iz bolnice da se tamo ne maltretira dok čeka povratak neurologa iz turizma, posle prvomajskih praznika.

...za sve to vreme slušam trabunjanje o dostignućima vladajuće koalicije.
... ne angie, ovde nije dovoljan crni djavo Toma, ovde treba puška da napravi red.



E Grofe, ja mislim da si ti u stvari Baron.
Zato što lažeš kao pas.
Dete bilo dva sata u nesvesti, samo se probudilo, dva dana niko ništa ne preduzima, kidnapuju je roditelji iz bolnice?!

Kako te, bre, nije sramota?


Free, ovo je ozbiljna stvar da bih se zezao. Detetu su drugarice rekle da su sat vremena čekale sanitet, pa su je odvezli u BB bolnicu, pa odatle u Užice do kojeg ima gotovo sat vremena vožnje i tek tamo se osvestila...
Kidnapovanje jest jaka reč ali su je izveli gotovo na silu jer je, ne znam ko, inzistirao da tamo čeka petak posle praznika kad će doći dečiji neurolog i pogledati snimke.
Naravno, za to vreme ne bi dobijala nikakvu terapiju jer je nema ko prepisati.

Naporno mi je da te ubedjujem u ostatak priče ali reći nekome da laže kao pas bez baratanja ikakvim činjenicama je bezobrazno.
Tvoj andjeo čuvar je skočio na nekoga ko te je u šali nazvao pančevačkim spadalom ili tako nekako.
Ja andjela čuvara nemam pa ti moram lično reći da si popriličan komad djubreta i pored toga što me takve reči ispunjavaju negativnom energijom pa ih izbegavam.


freehand freehand 20:55 30.04.2012

Re: 1.

Tvoj andjeo čuvar je skočio na nekoga ko te je u šali nazvao pančevačkim spadalom ili tako nekako.
Ja andjela čuvara nemam pa ti moram lično reći da si popriličan komad djubreta i pored toga što me takve reči ispunjavaju negativnom energijom pa ih izbegavam.

Mani se anđela čuvara.
Priča koju si ispričao je potpuno neverovatna. Dakle, da li je tu neko tužen? Da li je neko prebijen? Da li je... Da li se desilo nešto? I šta je sa detetom?
Znaš, ti si mi sinonim za nekog ko naprđuje po difoltu a voli da preskoči činjenice.
Za ovakvu priču, sa nastradalim detetom i kriminalnom medicinskom nebrigom a koja ne sadrži makar polomljeno ako već ne i umlaćeno (kvazi)medicinsko osobleje... Ne, ne verujem ti.
Zekaan aan Oceaan Zekaan aan Oceaan 22:59 01.05.2012

Re: 1.

Mene su njihovom anti-kampanjom naterali da ću glasati za Tomu!


Vidim da si u sado-mazo fazonu. Samo kada Toma krene malo grublje znaj da kod njega ne postoji safeword.
talicni talicni 23:51 27.04.2012

?

Zato moj glas ide SNS-u, pa šta nam bog da.


Zar je dotle dotjeralo?
libkonz libkonz 23:54 27.04.2012

Re: ?

Zar je dotle dotjeralo?

dotle
freehand freehand 00:03 28.04.2012

Ae malo pitanja

Kolko vrede javne nabaveke u Srbiji?
Ako se krade 2 milijarde evra?
libkonz libkonz 00:07 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

nemam pojma, tolike su procene. ja vidim koliko se krade na lokalu i da se više i ne skrivaju, toliko su postali bahati.
freehand freehand 00:16 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

libkonz
nemam pojma, tolike su procene. ja vidim koliko se krade na lokalu i da se više i ne skrivaju, toliko su postali bahati.

A čije su to procene? Imaš neki link? Bemliga, meni to deluje prvo kao ukupna vrednost nabavki, a onda onako ofrlje i paušalno, i bar jedno 20x više od realnog.
Al valjda vi bolje znate.
Sve će to Toma, Aca, Velja, Bogoljub, Drecun i ekipa da pohapse i dovedu u red.
Al ne bih te više zadržavao, stvarno, biće da je ovo blog za gnevne.
libkonz libkonz 00:16 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Kolko vrede javne nabaveke u Srbiji?
Ako se krade 2 milijarde evra?

Proguglao sam malo. Javne nabavke u Srbiji iznose 4 milijarde evra godisnje, od cega polovina nema kontrolu. Procena je da su dve milijarde ukradene za prve tri godine sadašnje vlasti, znači tri puta manje od onoga što sam napisao.
libkonz libkonz 00:19 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

A čije su to procene? Imaš neki link?

imaš gugl, nije teško naći. radi se o procenama nezavisnih stručnjaka.
Sve će to Toma, Aca, Velja, Bogoljub, Drecun i ekipa da pohapse i dovedu u red.

poenta mog teksta nije da je Toma super, već poziv da se glasa protiv lopovske vlasti.
freehand freehand 00:20 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

libkonz
Kolko vrede javne nabaveke u Srbiji?
Ako se krade 2 milijarde evra?

Proguglao sam malo. Javne nabavke u Srbiji iznose 4 milijarde evra godisnje, od cega polovina nema kontrolu. Procena je da su dve milijarde ukradene za prve tri godine sadašnje vlasti, znači tri puta manje od onoga što sam napisao.

Čija procena, Libe?
Znači, ti veruješ da se ukrade 25% vrednosti ukupnih godišnjih javnih nabavki?
To ti deluje kao realna procena?

Edit:

imaš gugl, nije teško naći. radi se o procenama nezavisnih stručnjaka.

Pa ovo je tvoj blog, ti si to baš onako srčano napisao. Očekujem da bar osnovnim podacima barataš, da "nezavisni stručnjaci" imaju neka imena i prezimena, nekakve kvalifikacije i zvanja... Možda mnogo očekujem očekujući da kad nekog nazoveš arhilopovom bar nešto imaš da to potkrepiš. Sedam stotina miliona evra samo na tome... Jel imaš predstavu koliko je to?

poenta mog teksta nije da je Toma super, već poziv da se glasa protiv lopovske vlasti.

Ja pročitao naslov, izvini.
libkonz libkonz 00:23 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Čija procena, Libe?
Znači, ti veruješ da se ukrade 25% vrednosti ukupnih godišnjih javnih nabavki?
To ti deluje kao realna procena?

Ako su za tri godine javne nabavke 12 milijardi, a ukradu se 2, to iznosi 1/6, grubo rečeno 17%. Da, verujem da je to realno stanje.
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:24 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

već poziv da se glasa protiv lopovske vlasti


Nemas tu opciju na glasackom listicu.
Ako nekog zaokruzis ti se izjasnjavas ZA koga si na ne PROTIV koga si.

A od ove ekipe koju je Fri nabrojao (Toma, Aca, Velja, Bogoljub, Drecun i ekipa) se stvarno dize kosa na glavi.

Jedini nacin da izrazis nezadovoljstvo je ponisten listic.
libkonz libkonz 00:30 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Jedini nacin da izrazis nezadovoljstvo je ponisten listic.

ja neću da izrazim nezadovoljstvo. ja hoću da svojim glasom rušim režim.
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:33 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Tako sto ces ga zemeniti drugim, Tominim, Veljinim, Drecunovim?
jesen92 jesen92 00:34 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Sve će to Toma, Aca, Velja, Bogoljub, Drecun i ekipa da pohapse i dovedu u red.Al ne bih te više zadržavao,
..idi begaj..zar sumnjas u ekipu?
freehand freehand 00:47 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

jesen92
Sve će to Toma, Aca, Velja, Bogoljub, Drecun i ekipa da pohapse i dovedu u red.Al ne bih te više zadržavao,
..idi begaj..zar sumnjas u ekipu?

Pa dobro, tu je i Šormaz, i Radnamestavučićevi stručni kadrovi.
jesen92 jesen92 00:56 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

i Radnamestavučićevi stručni kadrovi.

..kad se tomin sin, koji je sad precednik gradskog odbora stranke u kg, zaposljavao u srbija gasu to je bilo ovako...dosle tri limizine iz bg sa tri laptopa...jedna limuzina se vratila u bg a dve sa laptopovima ostale u srbijagasu da sacekaju velikog strucnjaka na novome radnome mestu...a strucnjak ima neke skole kao i tata..ma postenjacine bre plus strucnjaci..
buba_truba buba_truba 08:47 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

jesen92
i Radnamestavučićevi stručni kadrovi.

..kad se tomin sin, koji je sad precednik gradskog odbora stranke u kg, zaposljavao u srbija gasu to je bilo ovako...dosle tri limizine iz bg sa tri laptopa...jedna limuzina se vratila u bg a dve sa laptopovima ostale u srbijagasu da sacekaju velikog strucnjaka na novome radnome mestu...a strucnjak ima neke skole kao i tata..ma postenjacine bre plus strucnjaci..

Zvuči da si upućena u dešavanja u Srbijagasu, insaderka, a?
Pa daj, molim te, kaži nam onda ko je zapošljavao Tominog nekvalifikovanog sina, i čerez čega? Mislim na ono, kad se dešavalo to zapošljavanje i ko je tada vedrio i oblačio Srbijagasom (mislim na stranačku boju tih što su ga zapošljavali)?
sevarlica sevarlica 10:19 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

freehand
Kolko vrede javne nabaveke u Srbiji?
Ako se krade 2 milijarde evra?


Free, samo neke javne nabavke vezane za Beograd: kasarna Stepa Stepanović oko 300.000.000 evra, za Dr. Ivana Ribara 200.000.000 Evra, saobraćaj Bul.Revolucije 25.000.000 Evra, Smederevski put i Auto put ka Nišu 50.000.000Evra, azili za pse(kovilovo), 2.000.000Evra, Most na adi 400.000.000Evra, most Obrenovac 15.000.000 evra, uređenje i asfaltiranje ulica u predgrađu (navodno 700km) 50.000.000 evra, besplatni udžbenici 5.000.000 Evra, besplatni računari 10.000.000evra, nabavke repromaterijala i računarske opreme za gradske službe 50.000.000 evra, itd.

libkonz libkonz 10:32 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Tako sto ces ga zemeniti drugim, Tominim, Veljinim, Drecunovim?

Biće to zdrava promena, iako su nam stavovi o pomenutima vrlo slični.
loader loader 10:52 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Biće to zdrava promena

Da, bre...

loader loader 10:55 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Stomaci izglasaju Tomu - A onda slede promene?
Pretpostavljam da će Ulemeka da oslobodi lažnih optužbi i vrati ga u društveni promet ove zemlje.
Milan Karagaća Milan Karagaća 14:12 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Sve će to Toma, Aca, Velja, Bogoljub, Drecun i ekipa da pohapse i dovedu u red.

i Dragišić i Vukadinović, a Vulina si zaboravio, i sve to u koaliciji sa VK zbog onih 100 milijardi što Rusi daju kao premiju za pobedu.
mariopan mariopan 14:44 28.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Milan Karagaća
Sve će to Toma, Aca, Velja, Bogoljub, Drecun i ekipa da pohapse i dovedu u red.

i Dragišić i Vukadinović, a Vulina si zaboravio, i sve to u koaliciji sa VK zbog onih 100 milijardi što Rusi daju kao premiju za pobedu.

Koliko nude SAD za pobedu ili je njhova ponuda kovertirana?
jesen92 jesen92 00:15 29.04.2012

Re: Ae malo pitanja

Zvuči da si upućena u dešavanja u Srbijagasu, insaderka, a?
Pa daj, molim te, kaži nam onda ko je zapošljavao Tominog nekvalifikovanog sina, i čerez čega? Mislim na ono, kad se dešavalo to zapošljavanje i ko je tada vedrio i oblačio Srbijagasom (mislim na stranačku boju tih što su ga zapošljavali)?

uopste nisam upucena nego jedan moj prijatelj u to vreme radio tamo i bas se zadesilo da se nasao na licu mesta kad je stiglo "mito"...
Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 00:34 28.04.2012

Бели листић

Ја не знам за кога ћу да гласам, али за ДС овога пута нећу. У недељу Тривијална гостује у Утиску Недеље што ће сигурно да одврати још једно 5% потенцијалних гласача од Демократске Странке.
КО њу гура и зашто није ми јасно. Овамо причамо како ДС има кадрове, а она им је једна од главних у предизборној кампањи. Па зар нису могли неког пријатнијег и паметнијег да нађу. Далеко им лепа кућа....
dali76 dali76 00:50 28.04.2012

glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

Ja mislim da je samo da SNS smjeni DS koaliciju pogubna , tj. Ne nosi nikakve promjene.
Zasto ne treba dozvoliti nijednoj partiji tj koaliciji da sama vlada, piso sam diskutovali smo,sad cu da napisem zasto je glasati za SNS bez razmisljanja pogubno I bez da spomenem Tominu proslost:
1 Nikad, nigde, SNS nije rekla d ace uzeti sve izvestaje Verices Barac I dobro ih uzeti u obzir roveriti I rukovoditi se sa njima. Zasto. Treba pitati SNS.
2 Nikolic kaze, ukinucemo sve agencije. Koje agencije? I onu na cijem je celu bila Verica Barac?
3 Vucic je prosto poludio kad je cuo d vec ovde pomenuta agencija trazi da SNS pokaze ko im je platio dolazak Julijanija. Optuzio ih je da su otvoreno za Demokrate. Ko tvrdi d a ta agencija radi za Demokrate, taj laze, sto je jos vaznije taj ce se isto odnositi prema istoj kao I DS.
Ovo su samo tri razloga koja pokazuju da je samo smena DS kaolicije sa SNS koalicijom jedno veliko nista.
Moje misljenje je d aim ne treba dopusttiti da vladaju ,il jedni il drugi. Treba ih jednostavno razdvojiti.
Glasati u drugom krugu za onog koji nece moci da formira vladu.

freehand freehand 01:06 28.04.2012

Re: glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

1 Nikad, nigde, SNS nije rekla d ace uzeti sve izvestaje Verices Barac I dobro ih uzeti u obzir roveriti I rukovoditi se sa njima. Zasto. Treba pitati SNS.

Pa eto, Toma će u okviru preispitivanja reforme sudstva preispitati i presude za Đinđićevo ubistvo. Naročito Legijinu. Tako je bar obećao.
A mogu sad, pošto su ga onomad vodili u obilazak Parlamenta kao dragog gosta, i Miladina Rokija Kovačevića da uvedu kao poslanika. Mladić je napredan, lepo vaspitan, a ladno bi mogo odmah i u Spoljnopolitički odbor. Ima razvijene odnose sa SAD, iskustvo, sve što treba.
dali76 dali76 01:53 28.04.2012

Re: glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

Pa dobro Free, ako nista Nikolic nece morati da se bakce oko toga da sudski procesi protiv dinastije Milosevic zastarevaju.
Na tom radi DS ,veoma uspesno zar ne?
I DS je nasljednik I veliki pobornik Djindjiceve vanjske politike. Ne bi smo to ni shvatili da Ruzicu nisu stavili na listu, ko Radikali Jadrannku.
Da se Vlas(t)I ne dosete.
niccolo niccolo 07:49 28.04.2012

Re: glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

I onu na cijem je celu bila Verica Barac?

Ja samo da primetim da Verica nije bila na čelu agencije...možete da nastavite
freehand freehand 08:00 28.04.2012

Re: glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

Pa dobro Free, ako nista Nikolic nece morati da se bakce oko toga da sudski procesi protiv dinastije Milosevic zastarevaju.

A ne, za to je bio zadužen Magistar Ilić. Da se stara o malom Marku i ubeđuje Otporaše da je praštati srpski&ljudski.

I DS je nasljednik I veliki pobornik Djindjiceve vanjske politike. Ne bi smo to ni shvatili da Ruzicu nisu stavili na listu, ko Radikali Jadrannku.

Izvini, kakve veze ima Ružica Đinđić sa vanjskom politikom?
Potpuno ne razumem šta ti to znači?
Drugo - ona je tu simbol, makar se meni to ne sviđalo. Jadranka Šešelj je predsednički kandidat.
A ti pretenduješ da budeš ozbiljan politički analitičar, pa bi morao da uočiš blagu razliku, makar u nijansi, između te dve stvari.
Hansel Hansel 08:33 28.04.2012

Re: glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

dali76
Nikolic kaze, ukinucemo sve agencije. Koje agencije? I onu na cijem je celu bila Verica Barac?

Čisto da uđe u zapisnik, Verica Barać nije bila na čelu Agencije, nego (Vladinog) Saveta za borbu protiv korupcije. Danas te dokaze od SNS-a traži Agencija.
(EDIT: opet nisam uradio Refresh. Tek u 14:56 video niccolo komentar.)

Vučić i Toma će se uvek ponašati po tom obdaništanskom sistemu - "ko nije sa mnom, pritiv mene je" ili "ko je protiv mene, za mog protivnika je". Oni prvo treba da postanu zreli ljudi da bi bili zreli političari.

Ovi drugi jesu možda zreliji, pa i prezreli... A u ovom smislu nisu mnogo bolji od ove dvojice, samo su možda suzdržaniji i manje lični.(?)
milisav68 milisav68 09:14 28.04.2012

Re: glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

Hansel

Vučić i Toma će se uvek ponašati po tom obaništanskom sistemu - "ko nije sa mnom, pritiv mene je" ili "ko je protiv mene, za mog protivnika je". Oni prvo treba da postanu zreli ljudi da bi bili zreli političari.

Ovi drugi jesu možda zreliji, pa i prezreli... A u ovom smislu nisu mnogo bolji od ove dvojice, samo su možda suzdržaniji i manje lični.(?)

Ma jok, u pitanju je frustracija.
Toma Vučić se 20 godina bavi politikom, i za to vreme nikako da dobije ključ od kasice.
Hansel Hansel 09:50 28.04.2012

Re: glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

1000%, ali ubeđen sam (a moglo bi se i dokazivati citatima, insertima...) da su vrlo lični, u emocionalnom smislu (mislim, lični su i drugi, najviše u finansijskom i srodnim smislovima ).
libkonz libkonz 10:36 28.04.2012

Re: glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

Ja mislim da je samo da SNS smjeni DS koaliciju pogubna , tj. Ne nosi nikakve promjene.

U jednom većem gradu u centralnoj Srbiji predsednik gradskog odbora SNS-a je klasična bitanga, poznat i po tome da isti stan prodaje više puta, a kontrolisano sudstvo ga ne hapsi, valjda se nadajući da ni ovi neće hapsiti njih kad dođu na vlast. SNS je daleko od idealnog rešenja, ali je u ovom momentu jedino rešenje.
cikabosko cikabosko 11:00 28.04.2012

Re: glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

dali76

1 Nikad, nigde, SNS nije rekla d ace uzeti sve izvestaje Verices Barac I dobro ih uzeti u obzir roveriti I rukovoditi se sa njima. Zasto. Treba pitati SNS.


Zato što je Milan Beko veliki prijatelj Tome Nikolića.
A Verica Barać se najviše angažovala na ispitivanju raznih marifetluka Milana Beka.
Milan Beko je, po mnogima bio kreator "istorijskog pomirenja" i koalicije DS-SPS.


Milan Karagaća Milan Karagaća 14:14 28.04.2012

Re: glas za Tomu, ali ako vladu formira DS.

Toma će u okviru preispitivanja reforme sudstva preispitati i presude za Đinđićevo ubistvo. Naročito Legijinu. Tako je bar obećao.

a možda dovede do kraja i onu aferu sa indeksima.
Ma ima bre da oma ukine korupciju i da više nikom osim članovima njegove stranke ne bude dozvoljeno da nešto dobiju preko reda.
darkool darkool 00:53 28.04.2012

sa srecom

ali svi ovde (bez obzira za koga navijaju u nekom trenutku) imaju jedan ozbiljan problem sto ne shvataju da nije problem u b.t. ili t.n., koji se u sustini nimalo ne razlikuju, vec u sistemu.
dali ste im (i ja zajedno sa vama) neogranicenu vlast (demokratija=diktatura vecine) i sledeci ce je koristiti isto kao i prethodni (a u predizbornoj kampanji se samo prepucavaju oko toga ko ce bolje da radi sve to sto su uzurpirali za sebe, a i pripadnici su iste klase (bolje receno istog ceha) a svi znaju da "vrana vrani oci ne vadi" ).
niko ne postavlja pitanje da li vlast treba da radi sve sto radi i sta je u sustini minimum zajednickih interesa svih gradjana tj. da li je minimum zajednickih interesa drzavno skolstvo (ili one bez dece bas briga, a i zasto bi placali skolstvo ako tu uslugu nece koristiti), da li je minimum zajednickih interesa da postoji policija koja ce stititi od nasilja svake vrste (osim verbalnog jer to onda sputava slobodu govora), da li je minimum zajednickog interesa drzavni penzioni fond (ili neko zeli sam da stedi za svoju starost a ne moze jer mu drzava oduzima unapred ono sto bi moglo da mu pretekne), da li je minimum zajednickih interesa vojska (koja treba da stiti od agresije spolja), da li je minimum zajednickih interesa drzavno zdravstvo (ili neko zeli slobodu da sam bira kako i ko ce da ga leci, ali sebi ne moze to da priusti jer mu neko svakog meseca oduzima deo plate koji je mogao da ustedi za svoje lecenje)...
libkonz libkonz 10:37 28.04.2012

Re: sa srecom

ali svi ovde (bez obzira za koga navijaju u nekom trenutku) imaju jedan ozbiljan problem sto ne shvataju da nije problem u b.t. ili t.n., koji se u sustini nimalo ne razlikuju, vec u sistemu.

Naravno da je problem u sistemu. Pa to i jeste glavni razlog zašto Tadić i DS moraju pasti. Samo promenom vlasti sistem može da se sruši. Glasanjem za Tadića cementira se ovakav sistem.
man ray loves me man ray loves me 10:41 28.04.2012

Re: sa srecom

A devedesetih kad su radikali bili na vlasti je bio drugaciji sistem, za kojim mi danas zalimo? Tomin sin u gradskoj vlasti Kragujevca je obecanje tog boljeg sistema u kome nece biti kradje i korupcije?
darkool darkool 11:20 28.04.2012

Re: sa srecom

Samo promenom vlasti sistem može da se sruši.

sistem ce ostati isti, jer politicka klasa ne zeli promene (o kojima prica bez prestanka).

evo jedan lep primer (nije nas ali ako se neko potrudi i montira b.t i t.n. (ili d.dj. i a.v) dobio bi isti razultat)
vilovuk vilovuk 01:30 28.04.2012

Glas za Tomu, pa šta nam bog da

Pa, izgleda da je dotle došlo!
A racionalno objašnjenje je sledeće: što je Toma jači u Skupštini, manje je koalicionih partnera tj. ucenjivača, pa će i Vlada biti odgovornija.

Dakle, umesto apstinencije i belih listića - umesto protesta - optimizovati
varijantu koja nam se jedina nudi kao alternativa Tadiću&comp, koji moraju da odu.

Filip Mladenović Filip Mladenović 01:42 28.04.2012

Re: Glas za Tomu, pa šta nam bog da

Srbija je pod okupacijom tajkunskih namesnika, koji se smenjuju u režiji tajkunskih medija.

Zar zaista imate iluzije da se nešto može promeniti u Srbiji ako umesto Borisa i Đilasa na vlast dođu Toma i Vučić?

Zar se ne pitate, kao Verica Barać prošle godine, kako to da se za ovih 22 godine višestranačja u Srbiji nije pojavila nijedna nova stranka, pokret ili novi političari?

Tek kada se u Srbiji promeni izborni sistem, postoje šansa i nada da u parlamentu umesto tajkunskih namesnika bude veći broj NARODNIH poslanika, koji misle i glasaju svojom glavom. A do tada - BOJKOT!
vilovuk vilovuk 01:47 28.04.2012

Re: Glas za Tomu, pa šta nam bog da

A do tada - BOJKOT!


Bojkot bi bio super kad bi imao ikakve šanse da uspe.
Ali ja ne vidim ama baš NIKAKVE šanse da ta akcija uspe.
Hansel Hansel 08:25 28.04.2012

Re: Glas za Tomu, pa šta nam bog da

Uspeo bi kada bi i verni glasači SNS-a bojkotovali, ali to se ne bi desilo ni u snovima, tako da bismo, praktično, imali apsolutnu vlast SNS-a.

Hm, da, to bi onda moglo i prilično konkretno da zaboli DS, ali šta bismo mi imali toga. Možda bi to ostvarilo neki dublji trag u ovdašnjoj političkoj kulturi, za one koji prežive...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana