Ljudska prava

Koliko košta život: Srce za Andjelu

snezana mihajlovic RSS / 11.08.2012. u 19:22

Девојчици Анђели Алексић из Бујановца неопходна хитна трансплантација срца. До сада је прикупљено 20.000 евра, а неопходно је најмање 100.000.

Већ две недеље на Кардиолошком одељењу Дечје клинике у Тиршовој лежи дванаестогодишња Анђела Алексић из Бујановца, којој је неопходна хитна трансплантација срца.

Мајка Марина Алексић каже да Анђела четири године има шум на срцу. "Лечили смо се у Врању, све је било добро, али јој се 2009. године једна комора увећала. Послали су нас у Институт за мајку и дете, тада је требало да буде урађена операција али није урађена", прича Анђелина мајка.

Марина каже да се у фебруару ове године стање погоршало и да је сада критично.

Претходних дана Анђела је примала и инфузију, а све време прикључена је и на апарат који прати рад срца и остале виталне функције. У Тиршовој кажу да су обавестили клинику у Бечу, и да ће Анђела бити на приоритетној листи, али тек пошто се прикупи новац.

Лекари упозоравају да је неопходно трансплантацију урадити у наредних неколико месеци.

Професор др Ида Јовановић, директорка Дечје клинике у Тиршовој, каже да је Анђела примљена у клинику због погоршања основне болести, а то је слабост срчаног мишића.

"Њено срце ради са 13 посто капацитета, а неопходно је да испумпа 70 посто и више крви, тако да је она заиста угрожена. Једина шанса за њен живот је да се изврши трансплантација срца", каже докторка Јовановић.

Репортажа о Анђели емитована је недавно у недељном Дневнику РТС-а. У медијску подршку укључиле су се и друге телевизије и штампани медији, али је до сада прикупљено тек 20.000 евра, а неопходно је најмање 100.000.

"Ја бих стварно људе добре воље замолила да помогну мојој Анђели, јер стварно је мало времена остало за моју Анђелу. Ја и да продам све што имам, то је 5.000 евра, што није довољно", каже Анђелина мајка.

Анђела ће све до трансплантације бити под сталним надзором лекара.

Рачун за помоћ:

Комерцијална банка (за Анђелу Алексић)
Динарски рачун: 205-9011004640483-32,
За уплате из иностранства: SWIFT - KOBBRSBG
IBAN RS35205903101840627127

Адреса: Марина Алексић, село Боровац, 17520 Бујановац, Србија

__________ 

link
 

 



Komentari (10)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 20:06 11.08.2012

strašno

Pišem pa brišem, opet pišem pa brišem, ne znam šta da kažem da ne počnem da vrištim..


Suma je zaista velika, i mi možemo svi po malo da priložimo, koliko ko može, ali zaista mislim da ne možemo na ovaj način da dobacimo do sto hiljada evra?

MORA da se uključi Država. MORA.

Nije istina da nema para da se ovo dete leči, to nije nedostižna suma za naše ministre i političare, ako imaju za svoje limuzine, vozače, fondove za reprezentaciju, skupštinski restoran - onda imaju i za ovo dete?

Gospodine Predsedniče, ministri, poslanici, vaš posao je briga o deci i vaša je dužnost da ovom detetu pomognete.

Jedan svečani ručak manje i biće dovoljno para da se kupi jedan dečiji život?

Molim Vas !


derran derran 21:13 11.08.2012

Malo x Mnogo = Dovoljno

Slažem se sa tobom da država treba da se uključi, ali ovo gde mi živimo je država samo na papiru tako da on nje ne treba previše očekivati. Jedino ako neka "faca" proceni da joj je ovo zgodna prilika za ličnu promociju...

Hajde da pomognemo detetu, ima nas dovoljno, zaista je samo stvar dobre volje... Evro, dva puta mnogo nas i cilj je dostižan...
mariopan mariopan 23:06 11.08.2012

Re: Malo x Mnogo = Dovoljno

Jedino ako neka "faca" proceni da joj je ovo zgodna prilika za ličnu promociju...

Neka se promoviše, s tim bih se lako pomirila, neka tim gestom kupi sebi mesto na nebu, samo neka pomogne.

Bojim se da ovaj mali anđeo nema vremena da čeka da se potrebna suma skupi, od onoga što mi kao građani možemo da odvojimo, ovde je potrebna brza intervencija celom sumom.
Šta ako zakasnimo, šta ako ne bude dovoljno?

Hajde da pomognemo detetu, ima nas dovoljno, zaista je samo stvar dobre volje... Evro, dva puta mnogo nas i cilj je dostižan...


Naravno da hoćemo, blogeri su oduvek bili solidarni kada nekome treba pomoć.

Samo sam strašno ljuta što ovako mora da se namuči jedno dete i cela njena porodica, a neko, dovoljno moćan, može svojim autoritetom tu sumu da stvori za dva minuta..
miloradkakmar miloradkakmar 21:36 11.08.2012

Tužno je

...što mora da se moli za život.

Neko mora da se zbog ovoga uznemiri.
simonida_klavic simonida_klavic 10:08 12.08.2012

humanost

Ameri imaju običaj da javne ličnosti i poznati političari organizuju svečane večere i prijeme na kojima je stvar prestiža koga će pozvati, ko će koliko dati i, naravno, šta će obući, ali poenta je da se tako prikupi mnoooogo novca. Postoje, takođe i aukcije neženja i druge zanimljive stvari, sve da publici bude zabavno, a novac se prikupi za kratko vreme.
E sad. Uvek sam razmišljala koliko i šta sve treba da se osnuje jedna fondacija koja bi se i tim stvarima bavila, da li i mi obični ljudi možemo tako nešto osnovati, a bez mnogo muka i administratorskih začkoljica.
Najbolje bi, ipak, bilo da javne ličnosti (evo zvezde folka, tako "uticajne" u modi na primer) uzmu učešće i u ovakvim akcijama. Ako jedna zvezda formira stil oblačenja cele generacije devojaka, zašto ne bi formirala stav i prema humanosti celog društva?
Biljana 77 Biljana 77 15:21 14.08.2012

Re: humanost

Ameri imaju običaj da javne ličnosti i poznati političari organizuju svečane večere i prijeme na kojima je stvar prestiža koga će pozvati, ko će koliko dati i, naravno, šta će obući, ali poenta je da se tako prikupi mnoooogo novca. Postoje, takođe i aukcije neženja i druge zanimljive stvari, sve da publici bude zabavno, a novac se prikupi za kratko vreme.


Ovo je odlična stvar, ali kod nas izgleda među tim svetom slabo ima onih koje uopšt i zanima takvo što. Videlo se to i u akciji za inkubatore i sl. Hajde da probamo nekog da nateramo. Npr. poslanike. Njih je 250, to je po pola njihove plate. Za ovaj jedan život. Da im damo priliku da pokažu da im je stvarno stalo do još nečije dobrobiti. I da se obavežu da će npr. poslanički klubovi redom organizovati tako neku večeru za neko drugo dete, za neki drugi život. Pa nek zovu koga hoće, modelsice, sportiste, poslovne ljude, koga briga. Da im sastavimo neku peticiju?
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 05:36 16.08.2012

Re: humanost

sve vreme razmišljam o fondu koji bi finansirali svi mi - 200 dindži mesečno - fond za hitne situacije, tako nešto...
mariopan mariopan 09:42 16.08.2012

Re: humanost

snezana mihajlovic
sve vreme razmišljam o fondu koji bi finansirali svi mi - 200 dindži mesečno - fond za hitne situacije, tako nešto...

Ja sve vreme razmišljam da li se puni ovaj fond za malu Anđelu i da li će biti dovoljno vremena da se skupe pare za nju?

Možda bi lakše i brže bilo da se otvori SMS linija da se sa mobilnog može uplaćivati?
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 16:52 17.08.2012

Re: humanost

bilo bi lakse kada bi svako radio svoj posao,
onda bi problematika raznih andjela bila u drugim vodama.
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 17:14 17.08.2012

Re: humanost

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana