Život

Care, care, govedare koliko je sati?

Jelica Greganović RSS / 01.04.2013. u 11:38

AAAADM9VEvgAAAAAADojNg.jpg?v=1236868979000

Ovo više ovako ne može, neki red bi ipak trebalo zavesti. Satovi upravo tome i služe, da makar naizgled uspeju da kazaljkama i brojkama savladaju nesavladivu relativnost vremena. Jasno je meni da je vreme čudo od pojave, da nije uopšte takvo kakvo nama izgleda, da u njemu žive rupe, da ono živi u rupama, da se uvija i previja, da vara i laže, uopšte da je relativna pojava do te mere da je i sama reč »relativnost« za njega jadan pokušaj sputavanja. Sve je to meni jasno, ali ja bih da znam koliko je makar i lažnih sati. I minuta. Dva puta godišnje vreme u našem stanu korist opštu paniku, otima se na slobodu i divlja par dana dok ne uspemo nekako da ga savatamo, makar kobajagi, ali ipak dovoljno funkcionalno.

U dobra stara vremena, vreme je bilo jedno i nije se merilo godišnjim polutkama na zimsko i letnje. Mirno je živelo među kazaljkama i brojevima. Ovo sada je prosto katastrofa jedna kućna. Prvo se bar jedan dan pred menjanjem vremena, unese potpuna panika u naš i inače panični dom. Najava da će se uskoro promeniti vreme, pri čemu svaka porodična jednka ima svoje tumačenje noći kad će se to dogoditi, dovodi do beskrajnih rasprava. Da nije najboljeg druga Gugla, lepo bi se porazvodili i decu natovarili socijalnom na vrat.

Kada se, posle dugih diskusija i lamentiranja, utvrdi kritična noć, počinje potpuno rasulo. Zahvaljujući revnosti svakog pojedinog člana naše brojne porodice, vreme se otima na slobodu i slobodno đipa po stanu, ignorišući sve oblike satova koje posedujemo. Ne bi li nam promaklo menjanje vremena, svako od nas se trudi da ga blagovremeno uhvati i pomeri satove. Pri tome neki merači vremena budu pomereni više puta, a neki promaknu pažnji, tako da nastaje vremenska anarhija koja izaziva novu salvu kućnih debata i optuživanja, kao i pokušaja izigravanja postojećih pravila vezanih za brojke i kazaljke.

Tako je, uzmimo na primer, noćas oko tri...valjda...naš Mali Sin je probao da se ušunja u kuću tehnikom sivog, plišanog miša. Projekat mu je upropašćen od strane oca i gospodara kuće, koji je za tu priliku uzeo formu Kerbera i dočekao ga u zasedi postavljenoj odmah uz kvaku, a korak od predvratnog otirača. Koliko odmah po ukebavanju se razvila diskusija na temu »Jelsesadvraćakući« i »Znašlitikolikojesati«. Mali Sin se naravno branio time da se ušunjavao u dozvoljeno mu za ušunjavanje vreme, Žmu je insistriao na satu koji je pokazivao pola petice, probuđene mačke su urlikale tražeći prerani doručak ili reprizu večere, Ikar Varvarin se prilepio na vrata zbog prerano probuđene bešike, Princeza je sanjivo arbitrirala pokušavajući da ukaže na činjenicu da u kući svi ostali satovi pokazuju druga vremena, u rasponu od ponoći do podneva. Veliki Sin je spavao mrtvim snom umornog pravednog radnika, a meni je lepo došlo da plačem. Ni noću više nema mira, čak ni onakvog minimalnog kakav smo poznavali kad su jeli na tri sata, a između bili budni zbog zuba, ušiju, nosa i ostalih bolu sklonih delova tela.

Nakon pola sata, više zahvaljujući iznemoglosti učesnika no postizanju konsenzusa, hodnička debata se završila razilaženjem svako u svoje leglo. Kuća je odahnula, satovi su nastavili da žvaću vreme, taman sam za promenu zaspala, kada je zazvonio prokletnik od telefona. Tako mi i treba, napolju je vladao mrkli mrak, a ja sam pokušavala da se setim koju kaznu odrobijavam tako sabajlističnim buđenjem. Ah da...ljubav. Obećala sam Prestolonasledniku da ću se probuditi u pet sati, jutarnjih, nenormalnih, i pobrinuti se da se i on zaista probudi i stigne na sastanak koji ima u sedam. Ujutru. Nedelja. Kapitalizam na delu. Dete radi. Ima projekat. Samo mrvičak sam još zatvorila oči. Pri narednom odlepljivanju kapaka je bilo već deset do šest...ostavila sam svoj nizak pritisak da cvili u krevetu, pregazila Žmua, preskočila opet gladnog mačka i bacila se na drmanje Prestolonaslednika. Posle par minuta zemljotresnog pristupa, prvorođena radost je odlepila očne kapke i vrisnula: »Već je sedam!« Kako sedam? Zašto sedam? Dok je Prestolonaslednik istrčavao iz kuće u gaćama i zapenušan besnilom paste za zube, ja sam pokušavala da shvatim ko mi je maznuo onih sat vremena...zašto se kreten od telefona nije prilagodio novom vremenu, iako na njemu piše da to radi automatski...da l da sednem i plačem ili se vratim u krevet i probam da ipak malo čmavnem?..

Jutro, potpuno raspuštenog vremena, je donelo nove kućne radosti i saslušavanja. Bunovna ekipa sa podočnjacima do kolena, mačke koje su podrigivale od sitosti nakon osme večere i petnaestog doručka, pas sa načisto poremećenim pišnom satnicom, pokušavala je da utvrdi ko je sve pipao i pomerao koje satove...ni jedan jedini sat u kući nije pokazivao ni tačno, ni vreme slično onom koje pokazuje ijedan od njegovih vremenskih saradnika.

Zaključak je morao da bude radikalan, ubuduće će slobodnim i javnim glasanjem, u skladu sa demokratskim tekovinama, biti izabrana i delegirana samo jedna osoba u kući koja će smeti da pomera satove. Svi ostali ima da se manu igranja kazaljkama. Do tada će posebno formirana radna, porodična grupa da proba da sanira posledice i da, u našoj stambenoj jedinici, konačno uspostavi letnje vreme. Ako stigne, može o tome da obavesti i spoljni svet...u kome upravo veje sneg. Biće da se neko igrao i godišnjedopskim satovima.



Komentari (65)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kakapo kakapo 12:08 01.04.2013

Bilans

Naš porodični bilans: jedan pokvaren sat, jedna ujedena ruka i poprilična rupa u zidu.
Naime, kada sam skidao zidni sat da promenim vreme, s njime je izleteo i ekser propraćen zavidnom količinom maltera. Sada je sat okačen malo više i "nije na liniji" sa slikama, ali bar skriva rupu. Sat na polici, koji je i inače ćudljiv, posle nameštanja je definitvno odbio da radi, ne samo po novom vremenu, već uopšte. Treći, digitalni sat, koji meri i temperaturu (pogrešno!) ima ružnu naviku da se oglašava visokofrekventnim zvucima prilikom nameštanja. Mačka je posumnjala da ja, sebično, davim nekog miša, a da sam nju isključio iz te zabave te me je ugrizla za ruku i preotela plen. Sat sada radi dobro, ali temperaturu meri samo u farenhajtima, a ja se ne usuđujem da ga dodirnem. Već se spremam za oktobar.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:16 01.04.2013

Re: Bilans

Kakapo...duetno čekamo oktobar, najgore kod ovog vremena je što znaš da će da protrči i koliko prekosutradan, jer jesen samo što nije, opet izazove totalnu pometnju...

loader loader 20:16 01.04.2013

Re: Bilans

Da protrči? Ha... To samo kod pesimista
Evo rešenjca za vremenski stend-baj po potrebi itakoto



Jelica Greganović Jelica Greganović 22:08 01.04.2013

Re: Bilans

Oće, oće, videćeš, mož' ceo escajg za dvanaest osoba da mu obesiš, džaba...
loader loader 23:18 01.04.2013

Re: Bilans

ceo escajg

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:22 01.04.2013

Re: Bilans

loaderu, je l se sećaš sata u pop Ćirinoj kući, onog što mu kao klatno sve i svašta visi...a on bojkotuje vreme, kašlje i krha...i nervira popadiju do te mere da joj ponekad dođe da se i ona obesi na njega, pa da vidi hoće li onda već jednom normalno raditi, uncut jedan
loader loader 08:02 02.04.2013

Re: Bilans

Da, da... Jelice

a popadije... hm ... one mora da najbolje ubijaju vreme popama
beseći im se o sat, o vrat itd



edit:
Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 12:11 01.04.2013

Citat:

Abraham Lincoln

Satovi ubijaju vreme... vreme je mrtvo u onom trenutku kada ga te male stvarčice otkrivaju. Vreme oživi jedino kada satovi stanu...

Svi moji satovi, a imam ih u malom stanu nekoliko, zure koji minut. Uvek imam osecaj da negde kasnim.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:19 01.04.2013

Re: Citat:

Velimire, kod nas je, sudeći prema neusklađenosti satova, vreme potpuno slobodno...mož da vršlja kako god mu se sviđa...

Za Linkolna...
Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 12:29 01.04.2013

Re: Citat:

ivana23 ivana23 12:13 01.04.2013

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:19 01.04.2013

Re: ***

Tačno tako, ivano...
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 12:14 01.04.2013

demokratsko vreme

Dakle, insistiranje na ujednačavanju vremena za sve članove obitelji ili još gore naroda raznih je vraćanje nekoliko koraka unazad u odnosu na dosada osvojene demokratske tekovine. Posebno se to odnosi na mlađe članove zajednice ali i druge koji hrle ka novim vidicima a oni što ih sprečavaju i uteruju u red putem skazaljki samo dokazuju da su pali pod uticaj retrogradnih svetonazora. Ako se ovako nastavi doći će svakako do pobune i protesta za ponovno uspostavljanje slobode kašnjenja ...
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:28 01.04.2013

Re: demokratsko vreme

Đorđe, ovaj vakum od usklađivačkog ludila je takva sloboda neopevana za mladunce...verovatno si u pravu...sve to vodi ka pobuni.

jinks jinks 12:16 01.04.2013

...

Bas bi bilo interesantno cuti teoriju o tome kako je istorijski (da ne kazem i evolutivno :) nastao koncept vremena, odnosno, odakle i iz koje potrebe on potice.

Da li bi, na primer, komunikacija medju ljudima bila u nekoj visoj meri uopste moguca ukoliko ne bi postojao koncept vremena. Na primer, da li su sati, minuti i godine nastali, izmedju ostalog, i iz necije potrebe da nekome saopsti da za nesto "ima malo vremena", ili da "ima dovoljno" ili "previse vremena" :)
NNN NNN 12:24 01.04.2013

Pomeranju sata se najviše raduje

bloger svecka banka u Srbiji,
jer su sada srpska satnica i radno vreme usklađeniji sa Suncem


Ps. letnje računanje vremena - a pada sneg
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:51 01.04.2013

Re: Pomeranju sata se najviše raduje

NNN, mislim da je ovo neopevana radost za njega...napolju sneg veje, a mi već merimo letnjim lenjirom vreme...
G.Cross G.Cross 12:27 01.04.2013

Uvek sam se pitao

Da li se kazaljka pomerila zato sto je proslo vreme ili je vreme proslo zato sto se pomerila kazaljka?
angie01 angie01 12:46 01.04.2013

nedavno dobila jedan ovakav,

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:52 01.04.2013

Re: Uvek sam se pitao

Dobro pitanje, Crosse...mada, mislim da se kazaljka pomerila zarad mehanizma...našeg, napravljenog...a vreme i tako slobodno hoda...
rade.radumilo rade.radumilo 13:20 01.04.2013

Ima li neko ideju

...kako li su ovo čudo prebacivali na zimsko/letnje računanje vremena?

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:46 01.04.2013

Re: Ima li neko ideju

...kako li su ovo čudo prebacivali na zimsko/letnje računanje vremena?


Dugmićom...

Đorđe Bobić Đorđe Bobić 13:57 01.04.2013

Re: Ima li neko ideju

Evo ja imam i to pouzdanu ... za zimsko vreme u ledaru (ona kutija gde ujutro dođe tip sa ledom na kolima koje vuče konjče) a za letnje ponesu ga na plažu ...
8c_competizione 8c_competizione 15:11 01.04.2013

Re: Ima li neko ideju

nego, niste razmishljali kako ovaj njihov satic radi zimi u vreme klimatskih promena, kada i Ostrvo pocinje da ima ozbiljnije zime te Sunca nema pa nema

doduse, za primetiti je da Ostrvo i bez klimatskih promena ima problem sa manjkom suncanih dana (kisi ko ludo!)

kako onda dokazati da im je taj kameni sat radio kako treba? ili su se obazirali na vreme samo kada je suncano?
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:36 01.04.2013

Re: Ima li neko ideju

8c_competizione 8c_competizione 13:23 01.04.2013

meni ...

.... zapao ovakav sat kao poklon na zadnjoj "dodeli" za Bozic:



svakom normalnom engineer-nerd-u kao sto sam ja se ovo naravno ludo svidelo.

nego cek da pojasnim prvo ovu "dodelu". naime, ovde u Njemeckoj medju prijateljima ide tradicionalno Bozicna akcija da se skupimo kod Anke na zuru i tada svako ponese nesto iz kuce cega nije znao kako da se resi. to se lepo upakuje u Bozicni ukrasni papir i ubaci u dzak sa ostalim "poklonima". onda domacica napise imena svih na ceduljice, to se sve lepo ubaci u sesir ili loto dobos (ko onaj od Suzane Mancic) i izvlace se imena. onda "imena" izvlace sami sebi poklon iz dzaka. ovo uvek izazove salvu smeha. dodatak pravilu je to da, na kraju izvlacenja, ucesnici mogu eventualno trampiti poklone.

ja izvukao (alavo veci paketic) i u njemu neke vestacke lijandere i ostale pratece imitacije flore i faune. na svu srecu, uspeo da zamenim za ovaj satic uz propratnu zvaku (koja je by the way istinita). davno, dosta davno, dok sam jos bio mladic) video sam isti ovakav sat u izlogu jedne casovnicarske radnje. ni sam vam ne mogu opisati koliko puta sam nosom "poljubio" taj izlog, ocaran tom napravom. i oduvek je prizeljkivao. onda vam je jasno da mojoj sreci nije bilo kraja (u tom momentu).

elem sav srecan odem kuci i instaliram to cudo od tehnike. zaista ne znam kose vise radovao, ja ili moje dve macke! ok, nisam vise mali klipan, pa nisam nosem "ljubio" stakleni pokrov sata, ali zato moje macke jesu, sto nosevima, sto sapama. kazem sreci (gotovo) nigde kraja.

e onda dodje prva noc. oko trojke su i macke obeznanjene od provokacija sata najzad polegale (doduse u blizini, da ckiljavim okom probaju da preduprede svaki eventualni pokusaj sata da pobegne, sta li?) pocele su moje muke. koliko je god vizuelno lepa igra fizike i kugli, toliko je problematicna buka koju prave metalne kuglice koje imitiraju zimske olimpijske igre, disciplina bob! i to svakog minuta BAR jedna kuglica! oko 1ce poscnu sve kuglice da idu (ovo primetio sledece veceri kada je i mene i macke sat postrojio ko vojnike) u isto vreme na bob, samo sto to nijevise petosed vec ... Bog zna sta li vec!

posle nekoliko noci podeljenih na MINUTE! odnesem sat ipak u firmu, gde valjda i pripada kao svaka prava engi-nerd igracka. u kancelariji prvo ekstaza, a onda je pocelo polako, tiho premestanje istog sata iz jednog u drugi kraj kancelarije, posto je uvek nekome bio bucan! na kraju sam se stoicki sazalio na sat i sada stoji na polici iza mene. a ja sam nabavio najvece moguce slusalice koje mi pomazu u zen meditaciji tokom obaveznih 8 sati rada a sutra mu sledi promena broja kuglica!
8c_competizione 8c_competizione 13:32 01.04.2013

Re: meni ...

a evo i jedno par zanimljivih ideja kako da sacuvate satove ili kako da izgledaju primamljivije:







Jeco ovaj je za tvog Zhmua, kada trenira strogocu na mladuncima:



a ovaj za tebe, samo veci da mogu knjige da stanu:



Jelica Greganović Jelica Greganović 13:49 01.04.2013

Re: meni ...

meni ...
.... zapao ovakav sat kao poklon na zadnjoj "dodeli" za Bozic:


Ko na ovom satu shvati u kom stanju je vreme, svaka mu čast...meni izgleda kao garaža za kuglice.
Mada, ako se na njega osloniš, sve vreme ovog sveta je tvoje...samo se kotrlja nekontrolisano. Nije ni to lošo...

p.s. Dočim je ovaj za knjige diiiiivan, fala, ne vraćam
8c_competizione 8c_competizione 15:05 01.04.2013

Re: meni ...

ah, racunanje vremena na njemu je krajnje jednostavno

naime, donji red (vrlo jednostavno) pokazuje sate

srednji red pokazuje 5ce minuta

a gornji minute u okviru jedne 5ce minuta
49 41 49 41 14:06 01.04.2013

Budjenje


Insinim satovima nisi mogao nista, cuka on; iako je pao sto puta i iz njega ispadaju delovi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:13 01.04.2013

Re: Budjenje

8c_competizione 8c_competizione 15:05 01.04.2013

Re: Budjenje

ah, good old Monty Payton's clock
jedi-knight jedi-knight 14:11 01.04.2013

...

Ja sam takođe imao poslovnih obaveza u nedelju ujutro.
Tradicionalno me budi telefon, koji navodno ima automatsko podešavanje vremena, ali ko će verovati telefonu koji stalno ima neke probleme sa bubama, pa mu tu i tamo zakaže ovo ili ono. Još sam silom prilika spavao u hotelu i to u zoni gde je bio slab 3G signal pa sam akciju "buđenja na vreme" morao brižljivo da isplaniram.
Ustaljeno rešenje unazad nekoliko godina za ovakve prilike je


Nema softvere, nema GPS, bluetooth, automatsko podesavanje i ostalo, ali je pouzdan.
I, kao što rekoh, uz dobro isplaniranu akciju, angažovanjem dve osobe u Beogradu ( koje se međusobno ne poznaju ) i jedne u Španiji, probuđen sam na vreme.

P.S. nije zgoreg napomenuti da me je probudila hotelska služba buđenja koju je angažovala firma za koju radim, za svaki slučaj.
Da dodam, srećom, pošto je supruga nešto lepo sanjala, pa nije čula ni jedan telefon, te je brižljivo isplanirana međunarodna akcija propala, ali bez posledica
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:38 01.04.2013

Re: ...

Viteže, takvog klempu od sata i ja imam, što se mene tiče to je zakon od sata...jedino što mi Žmu zabranjuje da ga navijam za buđenje, jer kaže da takav sat ne može da ga probudi, ali može svojom vatrogasnom zvonjavom da ga uspava za sva vremena
milisav68 milisav68 16:04 01.04.2013

Re: ...

Jelica Greganović
Viteže, takvog klempu od sata i ja imam, što se mene tiče to je zakon od sata...jedino što mi Žmu zabranjuje da ga navijam za buđenje, jer kaže da takav sat ne može da ga probudi, ali može svojom vatrogasnom zvonjavom da ga uspava za sva vremena

Možda treba da pokušaš ovako.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:13 01.04.2013

Re: ...

Kad bih tako probala makar jednom da ga probudim, već bi bili u savetovalištu pred razvodom braka.
stasava stasava 14:16 01.04.2013

muka

Drugo jutro zaredom sam se jedva ali jedva probudila!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:31 01.04.2013

Re: muka

Drugo jutro zaredom sam se jedva ali jedva probudila

Ne pominji mi...oči mi se lepu...
ivana23 ivana23 14:35 01.04.2013

Re: muka

mlekac mlekac 14:27 01.04.2013

Dok je meni

Studija B da mi kaze vreme i temperaturu - ne brigam.

Doduse, jos uvek otkrivamo da su pojedinci u porodici zaboravili da naviju/podese rucne merioce vremena, ali posto ih nose vise kao modni detalj nego zarad svrhe za koju su pravljeni, posledice nisu strasne.

A mene inace vise pogadja sto se taman obradujem snegu a on se otopi.

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:31 01.04.2013

Re: Dok je meni

Kod nas još uvek veje letnje vreme...
mlekac mlekac 14:49 01.04.2013

Re: Dok je meni

Jelica Greganović
Kod nas još uvek veje letnje vreme...


Ovde samo promice...
miloradkakmar miloradkakmar 16:01 01.04.2013

Re: Dok je meni

Dok je meni
Studija B da mi kaze vreme i temperaturu - ne brigam.

Samo bi trebalo da si budna u to vreme i da ti odgovara za akciju.


freehand freehand 17:13 01.04.2013

Vreme je

breme.
Bljaks.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:32 01.04.2013

Re: Vreme je

Черевићан Черевићан 17:24 01.04.2013

так тик

огледалце кад укаже
на година мојих бреме
'ваки сат ми привид чини
како ето . . враћам време

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:35 01.04.2013

Re: так тик

Hvala na opesnjavanju, gazda Čer...
49 41 49 41 10:11 02.04.2013

Mir u kuci jos mesec dana

Mi menjamo vreme tek za mesec dana.

Do tada - mir!
Onda krene tirada 10 dana; ej, sada je po "starom vreme" ...

Tako majka nekad, a zena obavezno.

Kao obicno, ja cu biti u zabuni; cek, jel' razlika u vremenu 5 ili 6 sahata izmedju nas?!?
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:47 02.04.2013

Re: Mir u kuci jos mesec dana

Mene nemoj da pitaš, ja i lokalno vreme jedva sustižem...
razmisljam razmisljam 17:02 02.04.2013

Хе, хе...

Код нас се зна ред. Ко је задужен за уподобљавање часовника на тачно? Молим, ја. Такве се ствари ни по коју цену не препуштају аматерима, иначе долази до распада система свако мало, као што си имала прилику и да уочиш на сопственом примеру.

И тако, хвала лепо, молим фино, код нас је време зауздано на време и није се отело контроли, мада је, не сумњам, имало такве накане.

P.S. Ја бих тако била рада имати један овакав:



или овакав:



( Волим кич, па шта? )

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:11 02.04.2013

Re: Хе, хе...

razmisljam, priča o kiču me čeka...ja živim u carstvu kiča i potpuno te razumem
Šišarke su skoro neophodime...

srdjan.pajic srdjan.pajic 18:17 02.04.2013

Re: Хе, хе...

razmisljam



или овакав:



Ili ovakav:


Jelica Greganović Jelica Greganović 18:18 02.04.2013

Re: Хе, хе...

Khm, khm...ovo je sat? De se navija?
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:22 02.04.2013

Re: Хе, хе...

Jelica Greganović
Khm, khm...ovo je sat? De se navija?


Ne navija se (po ovom satu se svi ostali navijaju).

Evo kako radi:

razmisljam razmisljam 18:55 02.04.2013

Re: Хе, хе...

srdjan.pajic

Ili ovakav:




Не видим ди му је кукавица.
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:24 02.04.2013

Re: Хе, хе...

razmisljam
srdjan.pajic

Ili ovakav:




Не видим ди му је кукавица.



Moguće da je pobegla, ili, nedajbože, uginula, mislim, hebeš život u ovako mračnoj (i hladnoj) sobi. Ili je dobila otkaz, kao nonessential osoblje, zbog ovih najnovijih federalnih mera štenje.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:26 02.04.2013

Re: Хе, хе...

Dobro bre, Srđane, el ti to mene zezaš? Pa ja bih sa ovakvim satom živela u večitoj vremenskoj rupi...možda to i ne bi bilo tako loše...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:29 02.04.2013

Re: Хе, хе...


Не видим ди му је кукавица.

Kukavica je u malom prozoru, skroz gornjem, koji je iznad dvojih vrata kroz koja izlaze plešući stanari...malo levo možemo videti kolegu albicilu kako čeka sa fotoaparatom okruglosatno pojavljivanje tičice
razmisljam razmisljam 00:02 03.04.2013

Re: Хе, хе...

Jelica Greganović

Kukavica je u malom prozoru, skroz gornjem, koji je iznad dvojih vrata kroz koja izlaze plešući stanari...malo levo možemo videti kolegu albicilu kako čeka sa fotoaparatom okruglosatno pojavljivanje tičice


Тај део ми јасан од почетка, 'фала лепо, али ме збунио недостатак кукавице код Сркијевог предлошка.
( Мислим, чему то служи? А и не ради... )
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:42 03.04.2013

Re: Хе, хе...

Aaa...ja sam na sve pomislila kad sam videla one Srđanove cevke, utikače, svetliće i prekidače, al na kukavicu nisam...ona sirota bi krepala od strave u takvom satu.
jecinaimisinamama jecinaimisinamama 20:29 02.04.2013

Care, care govedare kol`ko ima sati

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:27 02.04.2013

Re: Care, care govedare kol`ko ima sati

E, nazdravlje! Samo je još falio ogledalni sat za potpunu zabunu...meni se već vrat iskrivio, sve probam da zvernem pozadi...
arianna arianna 09:21 03.04.2013

Re: Care, care govedare kol`ko ima sati

jecinaimisinamama jecinaimisinamama 13:00 03.04.2013

Re: Care, care govedare kol`ko ima sati

Nije u ogledalu , Jelice. Obrati paznju na kazaljke.One stoje kako treba.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:43 03.04.2013

Re: Care, care govedare kol`ko ima sati

Tako je, zbunjujmo Jelicu dodatno...na ovom satu mogu kazaljke da stave kako god hoće, ja i tako ne bih znala da izračunam...vreme.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana