Društvo| Gradjanske inicijative| Kultura| Mediji| Zdravlje

OSPOREDNAVANJE SRBIJE!

Filip Mladenović RSS / 01.06.2013. u 01:21

Srbija OGLASI
Srbija OGLASI
Stari režimi su mrtvi, ali na žalost, nisu pokopani, pa se Srbijom širi neizdrživi smrad.

On se naročito pojačava kada se upali televizor ili otvore stranice tabloidne štampe. Na sve strane razbacani ostaci prethodnih režima, koske koje sada služe za glockanje, odnosno za skretanje pažnje javnosti sa glavnih problema Srbije na sporedne.

Ogromna većina građana Srbije sa veliki nestrpljenjem čeka da učestvuje u kvizu »Želite li da postanete zaposlen?«. Umesto toga, i aktuelni režim nudi jevtinu TV zabavu, bajate kvizove i glupirity šou programe sa nacionalnom frekvencijom. Prema procenama stručnjaka, skoro milion stanovnika Srbije je nezaposleno, dok 300 hiljada njih životari u siromaštvu. Kako je krenulo, uskoro će u Srbiji postojati samo dve klase: ona koja se hrani u skupštinskom restoranu i ona koja se prehranjuje u narodnoj kuhinji!

U razvijenim zemljama mala i srednja preduzeća su motor razvoja privrede, najveći promoter novih radnih mesta, rasta investicija, produktivnosti... Ovde u Srbiji malo i srednje nemaju šanse, sve mora da bude veliko, grandiozno, megalomanski, GIGA MEGA investiciono, i to odmah i sada. Ili uspeh preko noći ili ništa. Ili zlatna medalja ili sve propade. Srebrna i bronzana se ne računaju, to je isto kao poslednje mesto na tabeli!
U normalnim državama politika je umetnost mogućeg, a ovde u Srbiji je umetnost nemogućeg, tj. sporednog, skraćeno KIČ! Umesto tržišnih viškova ili viška u spoljnotrgovinskom bilansu, ovde je i dalje na delu - višak sujete. Umesto novih radnih mesta ovde se iz dana u dan otvaraju - nove afere. Umesto rasta društvenog proizvoda ili životnog standarda, ovde iz dana u dan raste - krvni pritisak.

Smuvati, nasamariti, prevariti, podvaliti, prevesti žedne preko vode ovde je postao nacionalni projekat. Gramzivost i zavist postali su TV shema naše svakodnevice. Likovi - arheološke iskopine iz doba Jule, dele moralne lekcije sa TV ekrana, umesto da su u zatvoru, na višegodišnjoj robiji. Od mešavine dobra i zla, crnog i belog, ružnog i lepog, mi smo napravili kulinarski specijalitet domaće kuhinje, sa aperitivom - koktelom sporednih vesti.

Ipak, da sve nije otišlo do đavola pokazuje primer odbornika iz Čačka.
Skupština grada Čačka donela je preporuku kojom od Vlade Srbije, Ministarstva kulture i RRA traži zabranu emitovanja glupirity šou programa: „Farma", „Veliki brat" i sličnih TV emisija!

Čačanska Skupština traži zaštitu građana od lošeg uticaja rijalitija na televizijama s nacionalnom frekvencijom. Skupština grada Čačak upućuje preporuku RRA da zabrani emitovanje tih programa. Programski sadržaji poput „Farme", „Velikog brata", „Lude kuće", „Preljubnika" vređaju ljudsko dostojanstvo i zdrav razum - stoji u dopisu čačanske Skupštine. Čačani su kao osnov za donošenje preporuke naveli Zakon o radiodifuziji i Opšte obavezujuće uputstvo o ponašanju emitera.

Da li su Čačani čačnuli mečku ili će se i ovaj njihov apel udaviti u fingiranoj poplavi sporednog?

P.S. I akademik Ivan Jevtić zatražio je od SANU da alarmira Vladu Srbije povodom TV emisija „Veliki brat" i „Farma". On je rekao da te emisije predstavljaju poniženje i uništavanje svega ljudskog, moralnog i duhovnog u srpskom društvu.

 

Atačmenti



Komentari (39)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

not2old2rock not2old2rock 02:57 01.06.2013

norma ?


Filipe, jesi li ovim ispunio normu ?
stasava stasava 05:19 01.06.2013

dno

Srbija je postala jedno veliko SMETLIŠTE!
blogovatelj blogovatelj 06:49 01.06.2013

Dobro je da si nam rekao

U razvijenim zemljama mala i srednja preduzeća su motor razvoja privrede, najveći promoter novih radnih mesta, rasta investicija, produktivnosti...


Massachusetts Institute of Technology (MIT) je univerzitet trenutno rangiran na mestu broj 3 na svetskoj listi univerziteta.

Izvor je ovde - klik

Oni u ovom radu kažu da su generatori prihoda i rasta zaposlenosti vezani ne za veličinu firmi, već za njihovu starost.

Izvor je ovde - klik.

Da citiram...

young firms grow more rapidly than
their more mature counterparts. However, young firms have a
much higher likelihood of exit, so job destruction from exit is
also disproportionately high among them.


A natural conclusion from our findings on the role
of firm size and age is that policies that target businesses of
a certain size, while ignoring the role of age, will likely
have limited success in improving net job creation.


Ali dobro je da si ti došao do potpuno drugačijih zaključaka.
Objavi to u nekom stručnom časopisu i eto ti dodatne mogućnosti da zaradiš.
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:32 01.06.2013

Re: Dobro je da si nam rekao


Ali dobro je da si ti došao do potpuno drugačijih zaključaka.
Objavi to u nekom stručnom časopisu i eto ti dodatne mogućnosti da zaradiš.

mark it zero!

ulaziš u svet bola,blogi ,)
blogovatelj blogovatelj 15:38 01.06.2013

Re: Dobro je da si nam rekao

ulaziš u svet bola,blogi ,)


Svestan sam da hodam po ivici, ali opasnost je moje srednje ime.
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 10:35 01.06.2013

Kompikovano

Stari režimi su mrtvi, ali na žalost, nisu pokopani, pa se Srbijom širi neizdrživi smrad.
On se naročito pojačava kada se upali televizor... i aktuelni režim nudi jevtinu TV zabavu, bajate kvizove i glupirity šou


Zbunjujes nas. Jel' novi rezim mirise ali se miris ne oseca od smrada starih i nepokopanih? Jedino sam razumeo da ovi novi nude isto ali ne smrde.
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 13:16 01.06.2013

Odličan tekst!

Bravo! Jedan tekst koji se ne bavi sporednim temama i ne zamlaćuje čitaoce
trener92 trener92 14:32 01.06.2013

Auuu Filipe , Filipe




Da li su Čačani čačnuli mečku ili će se i ovaj njihov apel udaviti u fingiranoj poplavi sporednog?


"Skupština Grada Kraljeva je danas donela "Deklaraciju protiv programskih sadržaja rijaliti programa emitovanih putem medija sa nacionalnom frekvencijom".
16,04.2013

U tekstu se zahteva reagovanje državnih organa i drugih nadležnih institucija.
[url=http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/378026/Gradska-skupstina-Kjavascript:;raljeva-donela-deklaraciju-protiv-rijaliti-programa]

U Deklaraciji, koju je predložila odbornička grupa Nove Srbije, se navodi da odbornici Skupštine Grada Kraljeva očekuju podršku svih lokalnih samouprava u zaštiti društva "od sistemskog i sistematskog kulturnog genocida koji emitovanjem rijaliti programa forsiraju mediji zarad lake zarade, vršeći pritom najdirektniji uticaj na stanje kolektivnog duha" naroda.


"Kulturni genocid forsiraju mediji sa nacionalnom frekvencijom, programskim sadržajima poput takozvane 'Farme', 'Velikog brata', 'Lude kuće', 'Trenutka istine', 'Preljubnika' i svih ostalih vrednosti kojima se vređa dostojanstvo nacije", piše u Deklaraciji.


Kraljevački odbornici su naveli da su "svesni opasnosti programskih sadržaja kojima se vređa javni moral, dostojanstvo Srpske prvoslavne crkve, a propagira pedofilija, homoseksualizam, sa uticajem na negativno formiranje stavova mladih".


Skupština Kraljeva je zatražila od Vlade, Ministarstva kulture i informisanja, Radio-difuzne agencije, intelektualaca i SPC podršku u "zaštiti javnog morala, kolektiviteta, tradicije, vere i kulture srpskog naroda i opšteprihvaćenih standarda ponašanja".
[/url]

Nije problem što su Čačani prepisali, dobro je da se nešto pokreće, ali slaba vajda, jer stišže odgovor u vidu:

18.04.2013.
"Osuda kraljevačke deklaracije o rijaliti programima zbog diskriminacije"

Organizacije za zaštitu ljudskih prava danas su najoštrije osudile "Deklaraciju protiv programskih sadržaja rijaliti programa emitovanih putem medija sa nacionalnom frekvencijom" koju je donela Skupština Grada Kraljeva i najavile da će podneti žalbu poverenici za zaštitu ravnopravnosti.
U zajedničkom saopštenju 13 organizacija podseća se da je od 2009. godine na snazi Zakon o zabrani diskriminacije kojim je zabranjena i diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije i kojim se govor mržnje kvalifikuje kao težak oblik diskriminacije.



Kraljevački odbornici su 16. aprila doneli Deklaraciju protiv emitovanja rijaliti programa u kojoj su naveli da su "svesni opasnosti programskih sadržaja kojima se vređaju javni moral, dostojanstvo Srpske prvoslavne crkve, a propagira pedofilija, homoseksualizam, sa uticajem na negativno formiranje stavova mladih".



Povodom te izjave koju ocenjuju kao "primer govora mržnje", 13 organizacija ukzuje kraljevačkim odbornicima da upravo izjave kakva je njihova, doprinose jačanju stereotipa i predrasuda prema istopolno orijentisanim osobama koje se u vrhu liste diskriminisanih u Srbiji, ukuzujući da odbornici strogo moraju voditi računa o ličnoj odgovornosti za izjave kakva je ta.



Istraživanja ukazuju da su, pored Roma, LGBT osobe najviše diskriminisane, a to je pokazalo i istraživanje koje je poverenica za zaštitu ravnopravnosti predstavila u utorak.



Tim istrživanjem je utvrđeno da 80 odsto ispitanih ne želi LGBT osobe u svojoj porodici, dok ih trećina ispitanih ne želi ni kao kolege i susede, piše u saopštenju.



U godišnjem izveštaju Beogradskog centra za ljudska prava o stanju ljudskih prava u Srbiji, čak 80 odsto srednjoškolaca podržava diskriminaciju LGBT osoba, dok 38 odsto dečaka uzrasta od 14 do 19 godina opravdava nasilje nad LGBT osobama.



U saopštenju se upozorava da je posebno opasno što se u saopštenju pominje SPC. Imajući u vidu ugled SPC, njenim pominjanjem u deklaraciji se želi da se taj tekst - diskriminatorni akt, piše u saopštenju, predstavi kao akt najvišeg legitimiteta i moralne opravdanosti.



Organizacije za zaštitu ljudskih prava su navele da je termin "homoseksualizam" apsolutno neprihvatljiv i uvek ima konotaciju koja implicira i ukazuje na bolest i patologiju, dok je Američko udruženje psihijatara predložilo korišćenje reči
"homoseksualnost", a umesto "homoseksualac/homoseksualka" korišćenje
reči "lezbejka ili gej".



"Posebno je opasno što se u istom kontekstu pominju homoseksualnost i pedofilija jer je stavljanje u 'isti koš' patologije i krivičnog dela sa slobodnom, emotivnom i seksualnom orijentacijom, nedospustivo i nanosi nesagledive posledice po istopolno orijentisane osobe", ukazuje se u saopštenju.



Organizacije su apelovale na izbegavanje fraze "promocija homoseksualizma" jer osim što je diskriminatorna i štetna, nejasno je šta zapravo znači i na koji način je moguće uticati na nečiju seksualnu orijentaciju koja ne predstavlja opredeljenje.



Saopštenje su potpisali
Koalicija protiv diskriminacije,
Centar za unapređivanje pravnih studija,
Civil Rights Defenders,
Labris,
Mreža odbora za ljudska prava,
Udruženje studenata sa hendikepom,
Gayten - LGBT,
PRAXIS,
Regionalni centar za manjine,
Gej lezbejski info centar,
Kvirija Centar,
Siguran puls mladih
i
Ženski prostor.


Ovaj poslednji "ženski prostor" mi je zanimljiv, možda imaš neke informacije o njima?

Zanimljivo je sročena ova osuda ,pa sam je preneo u celini. A opet je zanimljivo da se ova grupacija nije oglasila povodom ovoga

Za 10 dana, tačnije 11. juna, prestaje da važi Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, u javnosti poznatiji kao Zakon o lustraciji. Iako je zakon stupio na snagu još 2003, prethodnih godina nije bilo političke volje da počne njegova primena, tako da će, po svemu sudeći, on uskoro otići u istoriju upamćen po tome što nikada nije zaživeo u praksi.

Neke stvari su im važnije , čini mi se.

Nego, Filipe, kako tebi kao novinaru da se desi da nisi video ovu inicijativu Kraljevčana ( kao da nisi "odavle"?

Previd ili...( više simpatija prema Čačanima?

p.s nadam se da je u trendu ovo sa boldovanjem.

Jedna pesma, da ne misliš da ti nešto prebacujem, nego samo pitam
samo veselo

dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 15:21 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

OSPOREDNAVANJE?

blogovatelj blogovatelj 15:38 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

OSPOREDNAVANJE?


StrpLenje molim, DIIM. Verovatno je zauzet, objasniČe nam sve, duboko sam uveren u to.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 15:44 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

blogovatelj
OSPOREDNAVANJE?


StrpLenje molim, DIIM. Verovatno je zauzet, objasniČe nam sve, duboko sam uveren u to.


Ukucaj rec OSPOREDNAVANJE <<<LINK

Najčitaniji blogovi - B92 Blog
blog.b92.net/?l=2‎
OSPOREDNAVANJE SRBIJE! Konačno žanr u srpskom filmu · Vojkan · Nisam plakao i plakao sam · Šta je sPorno ... Srbija će u Evropu - preko mosta na Ibru?


stefan.hauzer stefan.hauzer 15:50 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

uh ne vidim ništa sporno.

filip radi na novim pojmovima i voli da koristi nove reči

primer: glupirity šou

koji mene radi neverovatno
(nikako da provalim , zašto je tu "y" ,a na kraju napisano "šou" mesto "show" - zna neko?)
kukusigameni kukusigameni 15:52 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

stefan.hauzer
nikako da provalim , zašto je tu "y" ,a na kraju napisano "šou" mesto "show" - zna neko?

Zbog osporednavanja.
mirelarado mirelarado 16:50 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

(nikako da provalim , zašto je tu "y" ,a na kraju napisano "šou" mesto "show" - zna neko?)


Мислим да је реч о потпуно новом и оригиналном лингвистичком феномену - филиповању - творби нових речи по фонетским правилима која тек треба проучити.
trener92 trener92 18:08 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

mirelarado




Мислим да је реч о потпуно новом и оригиналном лингвистичком феномену - филиповању - творби нових речи по фонетским правилима која тек треба проучити.


Mirela, nije valjda? Pa uskoro će morati da se prevodi ono što je zapisano, kao što se to radi na višem nivou

Prepev link
javascript:;
- U Crnoj Gori je u zvaničnoj upotrebi crnogorski jezik, koji se izgovara ijekavicom, a spisi koji su prevedeni na srpski pisani su ekavicom, tako da ćemo morati to da prilagodimo našem izgovoru. Tako je propisano Ustavom i zakonom, svi dokumenti pre nego što uđu u zvaničnu upotrebu moraju da budu na crnogorskom jeziku - objašnjava Vuković.

Znači ne gine nam ekavica, ijekavica, filipovicafilipovica( dopada mi se:)
javascript:;
Da dodam nešto, funkcionalnost je slična:



trener92 trener92 18:13 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

dusanovaiivanovamama

OSPOREDNAVANJE?


Nisam ulazio u dublju analizu ovog pojma, ( iskreno, nisam uspeo da pročitam iz prve, a ni iz druge.
mariopan mariopan 18:13 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

mirelarado
(nikako da provalim , zašto je tu "y" ,a na kraju napisano "šou" mesto "show" - zna neko?)


Мислим да је реч о потпуно новом и оригиналном лингвистичком феномену - филиповању - творби нових речи по фонетским правилима која тек треба проучити.

Zar se te nove reci ne zovu "Filipike"?.
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:18 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

ne zovu "Filipike"?

a ne.

"filipike" su, kada postaviš pitanje,a dobiješ odgovor treće vrste ,)
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 18:28 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

stefan.hauzer
ne zovu "Filipike"?

a ne.

"filipike" su, kada postaviš pitanje,a dobiješ odgovor treće vrste ,)




mirelarado

- филиповањe - творбa нових речи по фонетским правилима која тек треба проучити.


mirelarado mirelarado 19:45 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

trener92
- U Crnoj Gori je u zvaničnoj upotrebi crnogorski jezik, koji se izgovara ijekavicom, a spisi koji su prevedeni na srpski pisani su ekavicom, tako da ćemo morati to da prilagodimo našem izgovoru. Tako je propisano Ustavom i zakonom, svi dokumenti pre nego što uđu u zvaničnu upotrebu moraju da budu na crnogorskom jeziku - objašnjava Vuković.


Кад Мишко Вуковић рече, ту нема дискУсије.
mariopan mariopan 20:00 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

stefan.hauzer
ne zovu "Filipike"?

a ne.

"filipike" su, kada postaviš pitanje,a dobiješ odgovor treće vrste ,)

O, pa ja znacci filipikama razgovaram sa Karagacom?
freehand freehand 20:42 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

mirelarado
trener92
- U Crnoj Gori je u zvaničnoj upotrebi crnogorski jezik, koji se izgovara ijekavicom, a spisi koji su prevedeni na srpski pisani su ekavicom, tako da ćemo morati to da prilagodimo našem izgovoru. Tako je propisano Ustavom i zakonom, svi dokumenti pre nego što uđu u zvaničnu upotrebu moraju da budu na crnogorskom jeziku - objašnjava Vuković.


Кад Мишко Вуковић рече, ту нема дискУсије.


Eh što volim ovaj klip...

Milutin Milošević Milutin Milošević 21:08 01.06.2013

Re: Auuu Filipe , Filipe

Кад Мишко Вуковић рече, ту нема дискУсије

Jel' on još izvan ustanove za stacionarno akutno te produženo liječenje psihičkih poremećaja i psihosocijalnu rehabilitaciju?
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:48 01.06.2013

Dokle?

Stari režimi su mrtvi, ali na žalost, nisu pokopani, pa se Srbijom širi neizdrživi smrad.


Filipe, ako slučajno nisi primetio:

1) Režim Slobodana Miloševića sišao je sa vlasti pre skoro 13 godina!

2) Slobodan Milošević umro je odavno (ne mogu ni da se setim pre koliko godina, ali se sigurno ohladio)

Dokle, bre, više ovi izgovori? Dalje i ne čitam kad vidim ovakvu bezvezariju.
tyson tyson 16:30 01.06.2013

Re: Dokle?

Filipe, ako slučajno nisi primetio:

1) Režim Slobodana Miloševića sišao je sa vlasti pre skoro 13 godina!

2) Slobodan Milošević umro je odavno (ne mogu ni da se setim pre koliko godina, ali se sigurno ohladio)

Dokle, bre, više ovi izgovori? Dalje i ne čitam kad vidim ovakvu bezvezariju.

To je sadašnji režim

Valjda je pod 'stari režim' mislio na DS, DSS, SPO i dobar deo nekadašnjeg DOS pošto su oni danas deo bivših režima.


iqiqiq iqiqiq 17:54 01.06.2013

Odlična inicijativa



Nacionalna geografija i Discovery su objavili da imaju iznenađujuće veliku gledanost u Srbiji, dakle iznad svih očekivanja. To praktično znači da mi ne volimo da gledamo Farme, Velikog Brata, itd, ali kao i u svemu ostalom ko sluša obične normalne ljude.
tasadebeli tasadebeli 21:49 01.06.2013

Онеређивање Србије

P.S. I akademik Ivan Jevtić zatražio je od SANU da alarmira Vladu Srbije povodom TV emisija „Veliki brat" i „Farma". On je rekao da te emisije predstavljaju poniženje i uništavanje svega ljudskog, moralnog i duhovnog u srpskom društvu.


Не знам да ли треба веровати тим академицима... Ипак су они писали онај Меморандум... Осим тога, вазда нешто шурују са оним Чомским, а и он је са тог МИТ-е...

П.С. - На даљинском управљачу за ТВ постоји једно магично црвено дугме на којем пише укљ/искљ. Са штампом, нарочито таблоидном, ствари су још једноставније. Једноставно, престанеш да је купујеш...

Ако нема никог ко "то" гледа или чита, онда "то" престане да постоји...
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:14 01.06.2013

Re: Онеређивање Србије

П.С. - На даљинском управљачу за ТВ постоји једно магично црвено дугме на којем пише укљ/искљ. Са штампом, нарочито таблоидном, ствари су још једноставније. Једноставно, престанеш да је купујеш...

Ако нема никог ко "то" гледа или чита, онда "то" престане да постоји...


Jednostavno.

Ali zamisli da se to dogodi. Kako bi onda oni pametni i plemeniti mogli da pokažu svoju pamet i plemenitu želju da pomegnu onima manje pametnim, koji to dugme ne koriste na pravi način, a i kupuju loše novine.

tasadebeli tasadebeli 00:15 02.06.2013

Re: Онеређивање Србије

hoochie coochie man
П.С. - На даљинском управљачу за ТВ постоји једно магично црвено дугме на којем пише укљ/искљ. Са штампом, нарочито таблоидном, ствари су још једноставније. Једноставно, престанеш да је купујеш...

Ако нема никог ко "то" гледа или чита, онда "то" престане да постоји...


Jednostavno.

Ali zamisli da se to dogodi. Kako bi onda oni pametni i plemeniti mogli da pokažu svoju pamet i plemenitu želju da pomegnu onima manje pametnim, koji to dugme ne koriste na pravi način, a i kupuju loše novine.



А ко то спада у редове паметних и племенитих, то ће да одреде такође ти исти паметни и племенити?

Не волем паметне и племените који желе да помогну онима мање паметним, па због те племените намере оно црвено дугме држе на укљ. прелиставајући успут таблоидну штампу... Нешто ми се ту не слаже са памећу и племенитошћу...
freehand freehand 07:29 02.06.2013

Re: Онеређивање Србије

Не волем паметне и племените који желе да помогну онима мање паметним, па због те племените намере оно црвено дугме држе на укљ. прелиставајући успут таблоидну штампу... Нешто ми се ту не слаже са памећу и племенитошћу...

Ama ne osporednjavaj čoveku blog, Bog te ne ubio!
tasadebeli tasadebeli 09:34 02.06.2013

Re: Онеређивање Србије

freehand
Не волем паметне и племените који желе да помогну онима мање паметним, па због те племените намере оно црвено дугме држе на укљ. прелиставајући успут таблоидну штампу... Нешто ми се ту не слаже са памећу и племенитошћу...


Ama ne osporednjavaj čoveku blog, Bog te ne ubio!



Не може то тако!

На овом блогу има места само за једног штребера!

Филип и ја ћемо то разрешити очи у очи. Почећемо од нових речи у речнику српског језика...


blogovatelj blogovatelj 13:26 02.06.2013

Re: Онеређивање Србије

ne osporednjavaj čoveku blog


Kaže se osporednavaj, a piše se OSPOREDNAVAJ.
blogovatelj blogovatelj 13:27 02.06.2013

A gde je on?

Gde nam je domaćin?
Filip Mladenović Filip Mladenović 22:43 02.06.2013

Šta reći?

"...I uvek iz istog razloga, iz svog najdubljeg kukavičluka pred realnošću, koji je i kukavičluk pred istinom, iz svoje neistinoljubivosti koja je kod njih postala instinkt...". Fridrih Niče: ECCE HOMO
blogovatelj blogovatelj 04:20 03.06.2013

Re: Šta reći?

Šta reći?


Šta reći?
Koju posluku porati, poslati? Kome?
Šaljem poruku onima koji vide a ne čuju...
predatortz predatortz 19:03 03.06.2013

OSPOREDNAVANJE

Filipe, priznaj da radiš za Hrvate!
Ni oni nisu ,ovako efikasno, bivši nam zajednički jezik lišili reči koje imaju smisao ili značenje.
Filip Mladenović Filip Mladenović 16:32 04.06.2013

Re: OSPOREDNAVANJE

predatortz
Filipe, priznaj da radiš za Hrvate!Ni oni nisu ,ovako efikasno, bivši nam zajednički jezik lišili reči koje imaju smisao ili značenje.


Ne, radim za Turke, koji su se onako pubunili zbog par drvoreda, koje njihovi tajkun-alavci hoće da poseku zbog novog šoping mola - glupirity šou programa u 3D tehnologiji!

A gde smo mi!!!????
blogovatelj blogovatelj 17:02 04.06.2013

Re: OSPOREDNAVANJE

Ne, radim za Turke


Ne radiš više za blogere Talijane što dobiše izbore pa im posle Berluskoni sastavi vladu?
blogovatelj blogovatelj 17:03 04.06.2013

Re: OSPOREDNAVANJE

koji su se onako pubunili zbog par drvoreda, koje njihovi tajkun-alavci hoće da poseku zbog novog šoping mola - glupirity šou programa u 3D tehnologiji!


Aj ti kod Bojana na blog, mislim da bi tu imao šta da kažeš u vezi ovoga.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana