Satira| Život

Ima dana

Jelica Greganović RSS / 15.08.2013. u 13:12

734362_510374889041161_938205337_n.jpg

 

Ima dana koji nisu dani, nego prosto bruka jedna. Čuče i čekaju da upadnu u trenutak nepažnje, gurnu nogu u vrata, uđu i ne nameravaju da odu. Prave pičvajz. Traju ne kao gladna godina, nego kao godina na dijeti, ona iz krda sedam mršavih krava sa fitnesa.

Probudim se ja jutros, odlepim jedno oko, smandrljam se sa kreveta i srećno dobauljam do kompjutera. Uključim istog, usput srušivši pola stola, al i tako to treba jednom spremiti, i počnem da radim na otvaranju drugog dela očinjeg mi vida. U jednipookom stadijumu konstatujem da se kompjuter nebeski oplavio, sevaju mu nereligiozne ikone, daklem, sve kao što treba. Odem da poradim na ličnoj higijeni i estetici, vratim se, a on...crn. Krenem da pritiskam oberučno dugmiće, ništa, ne mrda. Jedno svetalce bar da upali, neki znak da mi da. Jok. Mrk. Zgrabim Žmua koji još uvek spava, ko je video da se toliko radnim danom razvlači po snu, dovučem ga do problema...krene on onako bunovan da se zavlači pod sto. Nije mu pomoglo ni što je dva puta bar bubnuo glavom o pomenuti komad nameštaja, ni što se zapetljao u žice ko pile u skoro lascivnu reč, moj prozor u svet ni da pisne. Zaključak – umreo. Odlično. Serviseri, koji već nisu na letnjem kolektivnom zabušavanju, su spojili lepo sa korisnim i nemaju nameru da rade bar još pet dana. Lepota. A opšta svetska kriza nek vidi šta će.

Odem ja na balkon da brojim do pet hiljada, a napolju upekla zvezda na sabajle, oči isteruje. Zgrabim suncobrana da ga stavim u funkciju, kad ključno dugme mi ostane u ruci. Dobro, znam ja da sam da sam jaka u ruke i bandoglava u glavu, ali baš toliko. Zaustavim brojanje na 1957 i zavapim svim preostalim živcima, uostalom i komšiluk bi već jednom mogao da se probudi, treba neko u ovoj zemlji nešto i da radi...Žmu se postroji umotan u kompjuterske žice koje se vuku za njim, i počne da se rve sa suncobranom. Zaključak – i suncobran je pokojni. Zaključak br. 2 – da se obučem, ali što nežnije, da usput ne skrham orman, a ako je moguće poštedim i ostalo oko sebe, i odvučem se da bar novi suncobran kupim, kud već kompjuter ne mogu. Naravno, u radnji koja prodaje i njegov monumentalni držač, jer to ide u pareizvlačećem kompletu.

Stignem srećno do radnje, bar što se tiče stvari koje sam uspela za sobom cele da ostavim, kad tamo – nema. Štrče samo dva, otužno zelena suncobrančeta, manja od maslačka, ne bi se pod njih stisnuo ni par zaljubljenih bubamara. Pomenem familiju gore pomenutoj globalnoj finansijskoj krizi, koja ljude tera na očajničke korake investiranja poslednjeg što imaju u suncobrane, i krenem da tražim nadležno lice. Nađem ga u formi dvometarskog, bicepsima i ostalim icepsima ukrašenog Apolona. Odmah se vidi, za doručak jede proteine, a za ručak kvasac. Nabubrio, lepota jedna. Em praktičan, kad se ispumpa, sigurno može da se drži ispod kreveta. Naravno, u skladu sa trendom, ćelav. Prosto, takva su vremena, svi koji pretenduju da budu dobri frajeri, moraju da budu bosi po glavi, kao da se češljaju sredstvom za zatiranje korova. Mada, nema veze, neću kući da ga vodim, samo suncobran mi treba.

Posle pola sata vodanja po hektarima cenjene prodavnice, Apolon je morao da me razočara, ostali samo maslačci i par suncobrana za ugostiteljske objekte veće od lokalnog aerodroma. Odlično. Mada, možda ipak...Apolon je mrdnuo obrvama, tako da su mu se zaljuljali neonski odrazi na glavi, i poverljivo me odveo u magacin. Posle kraćeg rovanja, na kome bi mu pozavidela svaka krtica koja drži do sebe, požrtvovani prodavac je izronio sa kutijetinom dovoljno velikom da se u njoj sahrani cela faraonova porodica sa svom kućnom opremom, brojnom poslugom i ključnim delom armije. Bez kamila. Ukratko, Apolon je namignuo trgovački i ponudio mi spektakel u kutiji upola cene. Nema šta, pravi potez, jer teško je naći ženu koja bi odbila da kupi i Ajfelov toranj na tolikom sniženju. Jedini problem je bio držač. Sjajnoglavi prodavac je rekao da brigu ne brinem, oni imaju samo jedan betonski držač, te ako je taj u mom posedu kao što tvrdim, onda suncobran u njega staje. Veselo sam odvukla kutijetinu, rvala se sa njom još oko pola sahata nakon što sam shvatila da ne vozim šleper...al stalo je nekako, na opštu radost mimoidućih kojima je dan ulepšala luda žena u borbi sa podivljalom kutijom.

Jašta da suncobran nije pasovao u držač, poradi čega sam uzela njegovu donju polovinu i ponela je sa sobom nazad u prodavnicu, ako ništa drugo biće mi jak argument. Apolon se zaprepastio i ušao u bazu. Podataka. Ja sam stajala sa valjda gvozdenom cevkom, povećom. Ispostavilo se da naš betonski držač naravno nije i jedini držač, ima još jedan, ups kakva greška i šta ćemo sad? Nabildovani je uključio iceps koji najmanje koristi i drži ga u glavi, i ponudio da podignem povoljan kredit da bih kupila odgovarajuće betonsko brdo sa rupom. Jer suncobran kupljen na poniženju ne mogu da vratim. Dan se kotrljao od smeha. Ja sam počela da hvatam zamah cevkom. Sin švalera opšte prakse, Zevsa i stočarke Lete je spustio cenu taman toliko da izvuče živu glavu. Napolju je publika mogla da gleda drugi čin tragikomedije, luda žena ovaj put u okršaju sa komadom betona od četrdesetak kila mrtve vage.

Cevka, beton i ja smo krenuli nazad kući. Naravno da baksuz od dana još uvek nije pokazao sve što zna. Da bih se utešila, svratila sam da ponovo pogledam jedno haljinče. Jedno, jedino, cvećno, koje čekam otkako je leto upeklo. Svemu pada cena, pa će i njemu. Jedino što sam se ovaj put odlučila i da ga probam. Ispostavilo se da je, uprkos svoj svojoj šarenoći šiveno od strane osobe koja očekuje da se par grudi nosi i na leđima. Ali i kad se jednom obuče, da se nikada više ne skine...jer sam ruke ušinula pokušavajući da dohvatim i nekako ipak odšniram haljinu. Uzalud. Tri su me znoja probila, jedan na nervnoj i dva na hormonskoj bazi, oči su mi izbledele od neonki u kabini za presvlačenje koja je proporcija skromnijih od kutije za cipele. Šta mi je drugo preostalo, nego da potražim pomoć publike...tri prodavačice i dve dobre, slučajno prisutne, potrošačke duše su pola sata okretale, obrtale mnome. Džaba. Šnir je držao zube stisnute. Onda je jedna od prodavačica otrčala napolje i sa sobom dovukla zbunjenog majstora iz susednog lokala koji se renovira. Plav i krečnjav. Sa kutijom alata u ruci. Skrivena kamera je propustila odličnu priliku. Starom dobrom srpskom rečju, cvikcanglama, je majstor došao glave rajsferšlusu, tro prodavačice su me držale da ne pobegnem u pogrešnom trenutku, dve zainteresovane, rodno ravnopravne kupkinje, su držale busiju na vratima.

Povlačenje je bilo poražavajuće, sumnjam da su ikoga ikada tako iz haljine vadili...a i...neko je srušio ulicu, jedinu kojom umem kući da se vratim. Bila tu do maločas, a sad je nema. Znam ja da je moja zemlja domaćin ekspert u rušenju, ali baš tako brzinski...Zbog toga smo svi saterani u jednu kolonu, sa sve šleperima, avionima i kamionima, dok je pored nas rasla građevinska dubioza, a iz zuba nam iskakale plombe od drumske podloge kakvu ni Turci nisu praktikovali. Sunce je peklo bez milosti. Oljušteni asfalt je kapao crnilom. Vreme je postalo relativnija no ikad pojava. Dan se od smeha prevalio u popodne.

I naravno...kada sam uspela da se probijem do naše stambene jedinice, pobedim dimenzije lifta, dokotrljam betončinu, ucimam suncobransku prinovu na balkon, otvorim kutiju koju su tako oblepili kao da će u svemir da je šalju, na obodu Alpa je zagrmelo. Ne onako kao što normalno grmi, nego planinski, iskonski, odjekujući objašnjenjem ljudskoj rasi da je ništa veća od mravaca i ako se Majci Prirodi tako prohte, i vrlo prolazna pojava na licu Zemlje. Odnekud su se, očas posla, okupili crni, crncati oblaci, temperatura je počela da se survava. U roku od odmah je počeo pljusak. Suncobran i njegova kutija su se pretvorili u pozamašnog slinavog krokodila.

Duhoviti dan se završio kao što je i počeo – na moj račun. Smrklo se mnogo pre no što to letnje doba zapoveda, crna kiša je lila bez milosti, hladna, potpuno novembarskoj konkurentna, napolju je cvokotalo petnaestak stepeni. Leto je netragom nestalo. Krenula sam u podrum da tražim sanke. Suncobran je plakao na balkonu.

Ima tako dana...

 

 

 



Komentari (86)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

rade.radumilo rade.radumilo 13:36 15.08.2013

Za baksuzne dane:



Jelica Greganović Jelica Greganović 13:45 15.08.2013

Re: Za baksuzne dane:

Hvala, Rade...valjda će pomoći...priča komšiluk da je neko primetio, na kratko, sunce jutros, možda ipak raširim ovaj suncobran pre idućeg leta.
st.jepan st.jepan 17:09 15.08.2013

Re: Za baksuzne dane:

Ma lako ćemo sa baksuznim danima, šta ćemo sa baksuznim godinama?!
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:38 15.08.2013

Re: Za baksuzne dane:

Ma lako ćemo sa baksuznim danima, šta ćemo sa baksuznim godinama?!

Znam, još kad se nakupe u krdo od sedam mršavih baksuza...pu, pu, pu...
49 41 49 41 14:18 15.08.2013

Bice, jednog lepog dana


Prosle i pretposle godine rasporedio tri velika suncobrana.
Da, doruckujemo, rucamo, veceramo pod njim; kao nekad kad sam bio mali.
Celo leto se to nekad cinilo-pred kucom pod velikom jabukom.

Pukne, vetar i sve poobara. Treba pokositi travu, pomeraj teski sto, stolice; pa vracaj nazad.
Sadi visnju, koje nisam jeo 20 god. Onako mala rodila, cekam da fino sazri.
Lopovi pokupili pre mene. Isto sa grmom kupina.
Veverica i robin, koje mazim i pazim; zaseli i obrstili pre mene.

Uzivao kasno popodne, dok pijem kafu; vidi mi bre cveca i boja. Ipak mi nije zao truda i klecanja.
Preko noci, pukla olujna kisa - ma ni cvetica od onolikih.

Ma ima dana, bice ...

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:25 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

E, vidiš, uz moj novokupljeni suncobran se dobijaju četiri gratis konopca da ga privežeš za sve četiri alkice na četiri mu ćoška, jerbo nije okrugao, nego onaj kao za kafiće. Samo da stane kiša...
rade.radumilo rade.radumilo 14:51 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

Treba ti Veranda!

49 41 49 41 15:30 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

rade.radumilo
Treba ti Veranda!


Imam ja verandu, al popodne je ne mozes koristiti. Do sumraka sunce bije u oci- da mi ni suncane ne pomazu.
Ako pada kisa, ko da me neko spreja sa svih strana.

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:41 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

Fakat mi treba, Rade...i to ona ispod kućice na četiri vode...taman crkla.
rade.radumilo rade.radumilo 15:46 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

Imam ja verandu, al popodne je ne mozes koristiti. Do sumraka sunce bije u oci- da mi ni suncane ne pomazu.


Pa napravi još jednu na drugoj strani kuće...

Ja nemam svoju Verandu (ova na slici je rodbinska) ali živim u stanu sa lepom terasom koja je:

a) Natkrivena istom takvom terasom, samo sprat više.
b) Okrenuta na sever, tako da je po ceo dan 'lad.
c) Ima ogromnu jelku ispred, koja je visoka koliko i cela zgrada (6 spratova)

Kako temperatura pređe 15-ak stepeni, tako naša terasa postaje zapravo dnevna soba.

Slike su stare jedno 3 godine, ali teraas isto izgleda.







Jelica Greganović Jelica Greganović 15:49 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

Terasa je lepa, al bebe je
Graknulo je sunce, montirali smo suncobran, slikaću, pa kačim...
nurudin nurudin 15:54 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

Jelica Greganović
E, vidiš, uz moj novokupljeni suncobran se dobijaju četiri gratis konopca da ga privežeš za sve četiri alkice na četiri mu ćoška, jerbo nije okrugao, nego onaj kao za kafiće. Samo da stane kiša...



А кад нема потребе за сунцобраном, конопци могу да послуже и за ширење веша...
rade.radumilo rade.radumilo 15:55 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

Graknulo je sunce


Idem malo službeno do Ljubljane sledeće nedelje, da vidim kako je tamo , a onda odosmo da se čvarimo na plaži i kvasimo u Mediteranu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:40 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

А кад нема потребе за сунцобраном, конопци могу да послуже и за ширење веша...

Suviše su fensi za veš, al merkala sam ih za ladolež i klematise iduće godine
bolid1 bolid1 19:24 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana


Idem malo službeno do Ljubljane sledeće nedelje, da vidim kako je tamo


'ladno, al' standard.

Presli smo iz u sto je toplo faze u bolj' da ponesem dzemper, nek se nadje.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:18 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

Rade, koliko čujem, u Sloveniji je na dnevnom redu zahlađenje, al neće dugo potrajati...Mediteran je sigurniji
8c_competizione 8c_competizione 21:58 15.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

au, pa ovo izgleda kao Konjarnik
rade.radumilo rade.radumilo 08:52 16.08.2013

Re: Bice, jednog lepog dana

au, pa ovo izgleda kao Konjarnik


Jes, ovaj jeste.
jedi-knight jedi-knight 14:33 15.08.2013

...


Naravno, u skladu sa trendom, ćelav. Prosto, takva su vremena, svi koji pretenduju da budu dobri frajeri, moraju da budu bosi po glavi, kao da se češljaju sredstvom za zatiranje korova. Mada, nema veze, neću kući da ga vodim, samo suncobran mi treba.


1, 2, 3, 4, 5......
jedi-knight jedi-knight 14:38 15.08.2013

Re: ...

...

Naravno, u skladu sa trendom, ćelav. Prosto, takva su vremena, svi koji pretenduju da budu dobri frajeri, moraju da budu bosi po glavi, kao da se češljaju sredstvom za zatiranje korova. Mada, nema veze, neću kući da ga vodim, samo suncobran mi treba.


1, 2, 3, 4, 5......



...147, 148, 149, ....
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:45 15.08.2013

Re: ...

1, 2, 3, 4, 5......

Uuuuups...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:47 15.08.2013

Re: ...

...147, 148, 149, ....


jedi-knight jedi-knight 14:50 15.08.2013

Re: ...

Re: ...
1, 2, 3, 4, 5......

Uuuuups...


Ma gde na tebe mogu da se naljutim.
Priča je blistava, kao i uvek
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:42 15.08.2013

Re: ...

Ma gde na tebe mogu da se naljutim.
Priča je blistava, kao i uvek

Viteški, nema šta
Hvala
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 14:39 15.08.2013

Што би рекао Монти Пајтон:

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:48 15.08.2013

Re: Што би рекао Монти Пајтон:

Ocajna, e taj rad...
mariopan mariopan 15:48 15.08.2013

..

Joj, tebi se smrklo čim je svanulo?

I sada tražiš kišobrane?

Velike?

Imamo odlične na sniženju !

(izvini što se ovoliko smejem)
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:02 15.08.2013

Re: ..

mariopan, sam se ti smej
angie01 angie01 17:07 15.08.2013

Re: ..

ima tako dana, kada ne treba ni ustajati-al ti to ne znas unapred, a kad saznas, vec je kasno, i nisi nista promasio.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:41 15.08.2013

Re: ..

ima tako dana, kada ne treba ni ustajati-al ti to ne znas unapred, a kad saznas, vec je kasno, i nisi nista promasio.

Baš tako, jedino što dok ukapiraš, a ono dan već počeo...baksuz...i nema nameru da traje manje od dva dana.
loader loader 01:00 16.08.2013

Re: ..

ima tako dana, kada ne treba ni ustajati

Onda,
prethotnog dana uopšte ne legati,
jer ako nema leganja, ne može biti ni ustajanja.
Tako se baksuzluk zbuni. Doaka mu se

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:02 16.08.2013

Re: ..

Tako se baksuzluk zbuni.

Sviđa mi
mariopan mariopan 21:27 16.08.2013

Re: ..

loader
Tako se baksuzluk zbuni. Doaka mu se

Jest

Kažu i da se zbuni ako nešto razbiješ, jer tri puta te tera baksuz uzastopno pa to kao možeš da izbegneš, da razbiješ nešto namerno, al to ne radi.

Ja se uverila, džaba sam slomila šolju da prekinem baksuz što nas je porodično poterao, sad posle Uskrsa, nije pomoglo.

Prvo su zet i ćera bili pokradeni u Mađarskoj, na putu iz Češke ovamo, pa su rešili iz kuće da ne izlaze da ih ne strefi štogod - al oćeš vraga. Taman su odahnuli što su ušli u kuću i što su našli bačene pasoše pa izbegli još veći baksuzluk da to ponovo prave...... moj sestrić ( ja mu dođem ujna) baš tada našao da postane tata, prvi put u 54 godine svog života, i zove na slavlje, a to se mora proslaviti, jelda?

Zet Grk odbije da izađe iz kuće, zbog uroka, a ja razbijem jednu šolju u kujni, za svaki slučaj, da zbunim urok. Ćera i ja odemo, doterane, i na štiklama tankim visokim (ćera me naterala), peške jer smo blizu, u komšiluku.

Kad smo se vraćale ja se skrljam, nedelju dana noga kao balon, jer urok nismo rasterali, džaba sam razbijala i kupila srču, vidiš da ne pomaže da ga zbuniš?
Kad je zet čuo da moramo u bolnicu, samo je izjavio da on neće iz kreveta taj dan ustajati i pokrio se po glavi, kukavica jedna. Ćera me vozila u bolnicu.

Dok baksuz ne odradi svoje bolje da spavaš, da ne mrdaš, možda te zaboravi i ode kod nekog drugog?

Ako pitaš šta ću ja na tolikim štiklama džabe pitaš.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:39 16.08.2013

Re: ..

mariopan, meni se čini da je problem u tome što si ti uspela da zbuniš baksuzluk. Tako zbunjen je, umesto na zeta, navalio na tebe.
mariopan mariopan 21:41 16.08.2013

Re: ..

Jelica Greganović
mariopan, meni se čini da je problem u tome što si ti uspela da zbuniš baksuzluk. Tako zbunjen je, umesto na zeta, navalio na tebe.

loader loader 08:16 17.08.2013

Re: ..

Kad je zet čuo da moramo u bolnicu, samo je izjavio da on neće iz kreveta taj dan ustajati

Eto, zetonja zna šta radi
Ostao prilepljen za krevet i nikuda nije mogao da padne...
U tako odabranoj poziciji jedino bi moglo da mu se desi nešto da je nedajbože pao plafon na njega...
Tu sledi aneks čitavog ovog naravoučenija - ne malterisati plafon. Tada je totalni ziher od baksuzluka


Mislim, hipotetički, osim taktičko-građevinske pripreme plafona, ima tu i drugih "potpornih" caka, ali na tako delikatnom i visokom nivou zbunjivanja baksuzluka već bi morao da se umeša Velja Ilić
mariopan mariopan 09:02 17.08.2013

Re: ..

loader
Eto, zetonja zna šta radi
Ostao prilepljen za krevet i nikuda nije mogao da padne...

Zetonja je imao pre toga, još u Pragu, sopstveni baksuzluk, zato se tako prepao.
Izašli su uveče sa kumovima koji tamo žive, lepo se proveli, i krenu kući.
Sam se javio da ode po kola na veliki parking, tu blizu, a ostali su ga čekali ispred restorana.
Napali ga četvorica, u mraku na parkingu, nije ni stigao do kola, tražili mani, mani, mani....on bežao sa dušom u nosu, uspeo da pobegne, i posle dva bloka bežanije shvati da je zalutao.
Nastrahovao se samo tako.
Pomogla mu policija da se vrati, da se nađu, inače bi morali novog zeta da tražimo.
Mora da se toga prepao?

Posle toga na putu moja ćera pokradena a nije odmah ni primetila, ostane bez pasoša, novčanika, novog mobilnog...vraćali se 60 kilometara ka Budimpešti, na pumpu za gorivo gde su bili, i molili Boga samo pasoše da nađu - i našli bačene, i na tome bili zahvalni Bogu samo tako.

Ovaj moj baksuz nam je bio treći u nizu, zato i kažem ne radi zbunjivanje, džaba sam razbijala po kujni.

Pu, pu, pu, valjda se kod nas više neće vraćati?
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:28 18.08.2013

Re: ..

jedino bi moglo da mu se desi nešto da je nedajbože pao plafon na njega...

Je l zet iz malog, galskog sela?..

mariopan mariopan 14:48 18.08.2013

Re: ..

Je l zet iz malog, galskog sela?..


Iz one Sparte što je u Galiciji, i jako je ponosan na poreklo.

Inače, i on se jedino boji da nebo ne padne na njega, svega drugog jok.

Ono je bilo strateško povlačenje pred neprijateljem.
49 41 49 41 17:52 15.08.2013

Samo ti ocajavaj

-pa ces ojacat.
Tako sam i ja godinama, ocu bre malu kucicu; da vidim kroz prozor - kad zaveje, procveta il' kisa pada.
U subotu sam kasno popodne, cervoronoske izpuzao iz auta. Trcakrao saam iza kosilice 5 sati.
Mojima sam rekao, da ne kazu nista; jer cu da ih ujedem - pa posle sebe. Da me ostave na miru samog sat, dok popijem kafu.
Kad sam prvi put merkao procenjivao sad' ce 49 41 to sa pola sata - sve pokoseno.
Malo morgen.
Ide jesen, dunjo moja rana.
Svoje lisce ne mrzim toliko.
Al' komsijsko ..., kao da ceka da ja sve sredim - da krene u invaziju mog dvorista
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:56 15.08.2013

Re: Samo ti ocajavaj

Kad sam prvi put merkao procenjivao sad' ce 49 41 to sa pola sata - sve pokoseno.
Malo morgen.


Neko bi to i pre pola sata

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:02 15.08.2013

Re: Samo ti ocajavaj

Što to lako izgleda kad ona kosi...
49 41 49 41 11:39 16.08.2013

Re: Samo ti ocajavaj

Jelica Greganović
Što to lako izgleda kad ona kosi...

Fizicki dva najteza posla (bar bilo nekad):
-Lucki radnik
-Kosenje trave kosom
rade.radumilo rade.radumilo 11:58 16.08.2013

Re: Samo ti ocajavaj

Neko bi to i pre pola sata


Ako ne potkači gnezdo stršljenova...
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:59 16.08.2013

Re: Samo ti ocajavaj

Ako ne potkači gnezdo stršljenova...

U kom se slučaju demonstrira brzina, a ne snaga
Черевићан Черевићан 19:32 15.08.2013

осврт

задесете тако неки дани
мислиш - боље да иние
ипак они живот чине
нешто се у сваком скрије
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:20 15.08.2013

Re: осврт

иние

Hvala, gazda Čer, lepe reči za sobom ostavljaš, uostalom kao i uvek kada svratiš
A ova mi posebno sviđa
иние
.
mlekac mlekac 21:04 15.08.2013

Znaci...

Nisam jedina kojoj danas sve ide naglavacke.
Pocelo je rusenjem cinije sa salatom dok sam pokusavala jutros da napravim kafu, a onda se samo, kako je i red kad prolijes ulje po plocicama, klizeci nastavilo...
Odoh u krpe, mozda to pomogne?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:01 15.08.2013

Re: Znaci...

Odoh u krpe, mozda to pomogne?

Samo polako...onomad je moja Najbolja Drugarica takav dan imala, pola kuće je u srči završilo.
mlekac mlekac 06:40 16.08.2013

Re: Znaci...

Jelica Greganović
Odoh u krpe, mozda to pomogne?

Samo polako...onomad je moja Najbolja Drugarica takav dan imala, pola kuće je u srči završilo.

Ne pitaj! Nije bas pola kuce u srci zavrsilo, ali jos uvek mi nije jasno kako sam izbegla gips. Oce to tako, ponekad. Bilo, ne povratilo se!

Dobro jutro!
8c_competizione 8c_competizione 22:11 15.08.2013

uh, meni je bio taki prvi dan odmora

elem, sve lepo popakovano u auto i prikolicu, Vespa natovarena takodje. ma sve spremno.

dodzem kuci da se samo istusiram i na miru krenem na put. pristavim i kaficu onako za usput. kad vidim da u sudoperi nesto tesko istice voda. oket, ajde malko da prodrmam sifon, plus ona tecnost za otpusavanje masnoca.... kad ono pljus sve dole u kuhinjski element ispod sudopere ... posle brojanja svih zvezda na severnom nebu i coitusa sa svim poznatim i nepoznatim ocevima i majkama sredim sve to

oket, odem da se istusiram. da zatvorim vrata od kupatila, kad puce donja sarka od vrata (korodirala)

umalo ne izginuh okliznuvsi se u kadi

nekako se onako bogobojazljivo (obecao sam da neci nista ruzno misliti o puk Radovicu & Co u narednih 24h, svecano!) dovukao do kola i polako odvezao na Severno more

usput ispred mene divljala oluja

u kampu, kada izadjoh napolje iz kola na travnatu povrsinu predvidjenu za parkiranje mog Train of Love voda je bila tolika da je ulazila u patike

i na kraju, velikom vecinom obale, Severno more je jedna blatnjava kaljuga (kazu ljudi zdrava, jebala ih ona!), nista slicno Jadranu ili Mediteranu uopste! oket, ko me jebo da idemm tamo neko ce reci? teo da vidim kako i to izgleda!

ima tih dana! na kraju (dakle definitivno neki drugi dan) im se ipak smejes

P.S. Severno more ima i specificne predivne pescane plaze sa dinama, te neverovatno prijatne ljude (da ne bude da sam poslednji mizantrop na svetu, odmor je na kraju bio cudestan!)
bolid1 bolid1 23:29 15.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

8c_competizione

P.S. Severno more ima i specificne predivne pescane plaze sa dinama, te neverovatno prijatne ljude (da ne bude da sam poslednji mizantrop na svetu, odmor je na kraju bio cudestan!)


Bio, iz dva puta zimi i jednom leti i sve mogu da potpisem, btw, jedna od najlepsih uspomena u zivotu je prvi januar i hodanje po zaledjenoj plazi na Severnom moru
8c_competizione 8c_competizione 08:19 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

jedna od najlepsih uspomena u zivotu je


definitivno sex u travi na dini, sa pogledom na more i Sunce odozgo, dok vetric carlija

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:03 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

ima tih dana! na kraju (dakle definitivno neki drugi dan) im se ipak smejes

Jeste, samo mora da se iole u jednom komadu dočeka odmak vremena potreban za smeh
bolid1 bolid1 10:23 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora


definitivno sex u travi na dini, sa pogledom na more i Sunce odozgo, dok vetric carlija


Dina, rastinje...to bre grebe k'o kukuruz

Sto se istih tice, dve, kako bi rekao, vrlo obicne price (u odnosu na tvoju ) o istima. Sa prve, na Amelandu, sam se izlomio sa mountain bike-om, samo sam skliznuo u stranu.

Sa ove se nas par s'namerom skotrljalo, a Francuzi teli da nam milu majku

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:33 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

Dina, rastinje...to bre grebe k'o kukuruz

Obaška što sve što mili i gmiže krene, kao prečicom, preko tebe...

Edit: Moram da se trolujem, pre neku godinu u našoj samoposluzi se pojave vlažne maramice "za posle seksa u prirodi" Kupila sa celoj informativnoj redakciji po jedan paketić...ako ipak krenu u prirodu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:00 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

Sa prve, na Amelandu, sam se izlomio sa mountain bike-om, samo sam skliznuo u stranu.

Možem misliti, meni pad s bicikla, i bez planinskih uslova, stravu uteruje.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:01 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

hodanje po zaledjenoj plazi na Severnom moru

E, to bi mojoj zimljubivoj duši jako pasovalo, vrlo bih volela
bolid1 bolid1 13:32 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora


Možem misliti, meni pad s bicikla, i bez planinskih uslova

Nisu bili planinski, pescani...elem, sve je bilo OK, dok sam vozio po "tvrdom" pesku, onda previdim i zadnji tocak samo sklizne u "normalan"...oh well, dalje se zna....inace, nista strasno, ali bas nista, smejao sam se sam sebi, sto bi reko moj stari: kurcis se kraj Moravu, a ne znas da plivas.

Inace, ispravka, plaza je bila sa druge strane, Balticko more.

Nego, za tvoju zimoljubivu dusu, evo letnje destinacije...LINK jezero Mutus (Fin: Mutusjaervi )

Temperatura vode je 12 Celzijusa, taman za posle saune, Breza je super za rostilj, a musaka sa irvasovinom je malo sladja od domace, pivo je pristojno, a spoljasnja temperatura ne ide preko 25, 26.

Na komarce se naviknes

8c_competizione 8c_competizione 19:11 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

Dina, rastinje...to bre grebe k'o kukuruz


ne grebe ne grebe, samo treba da dobrano nadjes mesto



a uvek se nadje i ko da pomogne



divota za voznju

bolid1 bolid1 19:37 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

8c_competizione



Cini li se meni ili je ovo stari-dobri DDR?
8c_competizione 8c_competizione 19:42 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

kakve maramice samo, ima citav tom knjiga na tu temu

8c_competizione 8c_competizione 19:44 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

Cini li se meni ili je ovo stari-dobri DDR?


delimicno si u pravu. jeste tacno da su DDRovci voleli vise FKK od zapadnjaka (cisto da zgrazaju Ruse sto vise), ali nista to nije bilo ni severnjacima strano!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:05 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

Injaooo...sanjam severni turizam...našla sam i aranžman u laponskim šumama, jedino što moja gora polovina neće ni da čuje da se provodi u zamrzivaču...
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:11 16.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

kakve maramice samo, ima citav tom knjiga na tu temu

Pa, greota bre da se cepa knjiga u te svrhe higijenske.
bolid1 bolid1 02:52 17.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

Jelica Greganović
Injaooo...sanjam severni turizam...našla sam i aranžman u laponskim šumama, jedino što moja gora polovina neće ni da čuje da se provodi u zamrzivaču...


Nista aranzman, evo ti aranzman:

Avionom do Helsinkija, voz do Rovaniemi-a (tamo se rukujes sa deda mrazom) i onda busom odatle u polarni krug, pa gde ti se dopadne, tu ostanes, moze i rent-a-car...jes' malo okolo-naokolo, ali u Kemiju se cuva kruna nesudjenog Finskok kralja, a ako si mnogo zaludna, odes k'o ja do stanice na kojoj je drug Lenjin usao u carsku Rusiju :)

Laponske sume su prelepe, ali prelepe, kao da si u Vojvodini, samo je sve oko tebe suma i jezera, kod onog jezera ima brdo neko 500m visoko, sa vrha, dok bacis oko na kompas, vidis lepo tromedju Rusije, Norveske i Finske.

BTW, kad sretnes Irvasa, sva je sansa da mozes da ga pomazis, kad sretnes Losa, muzjaka, sva je sansa da ce on tebe da pomazi.
8c_competizione 8c_competizione 10:49 17.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

...jedino što moja gora polovina...



do suza
mariopan mariopan 11:31 17.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

bolid1
Nego, za tvoju zimoljubivu dusu, evo letnje destinacije...LINK jezero Mutus (Fin: Mutusjaervi )

AAaaah što je lepoooo
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:30 18.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

bolidu, (ne vređam te, samo se obraćam samo ti meni pravi zazubice, znaš...
bolid1 bolid1 21:51 18.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

Jelica Greganović
bolidu, (ne vređam te, samo se obraćam samo ti meni pravi zazubice, znaš...




8c_competizione 8c_competizione 19:58 20.08.2013

Re: uh, meni je bio taki prvi dan odmora

Pa, greota bre da se cepa knjiga u te svrhe higijenske.


crna Jeco, ti bas poplavela po kosi ...

ma to ti je kao Kama Sutra, ali samo "danas" na otvorenom ;o)
loader loader 00:54 16.08.2013

Sur i rogat

Nađem ga u formi dvometarskog, bicepsima i ostalim icepsima ukrašenog Apolona. Odmah se vidi, za doručak jede proteine, a za ručak kvasac, nabubrio, lepota jedna. ...

Eh, kako je genijalan Surogat. Sećate se filma?
zovitemegrunf zovitemegrunf 01:22 16.08.2013

Re: Sur i rogat

loader loader 08:17 17.08.2013

Re: Sur i rogat


kukusigameni kukusigameni 07:56 16.08.2013

šta da ti kažem...

...osim: "Život je lep!"

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:10 16.08.2013

Re: šta da ti kažem...

"Život je lep!"

A ponekad i lepši
razmisljam razmisljam 11:55 16.08.2013

Re: šta da ti kažem...

Jelica Greganović
"Život je lep!"

A ponekad i lepši


Дочим најчешће уме да изазове реакцију у четвртом степену српске градације. ( За неупућене: леп у пм. )
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:10 16.08.2013

Re: šta da ti kažem...

За неупућене: леп у пм.

E, slatka, ovo je tačno ta, ginekološka gradacija.
8c_competizione 8c_competizione 08:17 16.08.2013

ima jos tih dana

ko ovaj jutros

doduse, ovaj je poceo pre nekoliko dana

naime, sredinom 2010. odlucim da zamenim starog dobrog Bosch-ka frizidera za novo cudo koje ima energy efficiency class A sa bar jedno 15 zvezdica i plusica, tako reci ne trosi struju, cak i proizvodi sam.

prodavci me ubedise da uzmem bas ovu marku, posto je ona "isto sto i Miele medju ves masinama ili Rolls-Royce medju autima". "made in Germany"! nema da se zajebes! nije B-ware, vec namenjeno za prodaju ovde u Nemackoj! nadjoh i po povoljnoj ceni to "cudo", u renomiranoj prodavnici belih kucnih svastarija. stavrno cudo! racun za struju mi znatno opao od kako ga uzeh (sada bez zeze ljudi!)

elem, pre nedelju dana poce macchina da brekce malo cudnije nego normalno. da bi u ponedeljak ispustilo zadnji dah i preslo u strajk gladju, ali pravi, ne ko onaj Tomin!

okrenem ja Kundendienst te firme i opisem moje muke. pogledam racun, garancija istekla pre dva meseca! i oni se cude i krste sve po i zapadnoj i istocnoj varijanti. kazu, posto je sprava tako "nova" da ce biti kulantni (Kulanz inace u Nemackoj znaci da prodavac izlazi u susret musteriji kako bi odbranio reputaciju brenda, pa preuzima na sebe deo ili sve troskove stete). ali da prvo mora da dodje serviser da proveri sta je problem. lepo im ja rekoh da ne pusta glasa od sebe, ali oni insistiraju na serviseru.

oket, dodje ranom zorom mladi lepusko (valjda mu to dodje kao rabat?) da proveri spravu (ne moju, vec frizider!) i strucno ustvrdi da je Kaputt! i ode cova sa ubranih 77 EURona ostavivsi me da mislim da je gledanje bilo dovoljno kao rabat (mislim se "od gledanja nema selameta". nevertheless, kaze decko, mi smo vrlo kulantni, posto je totalschaden, ponudicemo vam novi uredjaj po kulantnoj ceni (valjda za kulove kao sto sam ja?!), ALI isporucujemo SAMO do ulicnih vrata, jebe se njima sto ja zivim na drugom spratu dvorisne zgrade bez lifta. njima puca za to
. i jos se ocekuje da se sav srecan smesim

a pucao bih rado!

tako da ako mi neko jos jedared pomene "made in Germany", posebno ovi auto-germanofili sto se kunu u Golf 2, PUCACU!


P.S. moram priznati, otkako ne radi uopste, vise struju zaista i ne trosi! stvarno zasluzuje tu A klasu sa 15 plusica!


EDIT: imam friske vesti: javila se Firma kulantnih i rekose da za tricavih 200 EURona, plus porez za Angie, (EDIT NA EDIT: plus onaj maneken od servisera stoprodefilova kroz stan ko na modnoj poisti i uze kintu), mogu da dobijem isti model frizidera/zamrzivaca, nov, ko od majke rodjen. na kraju ovaj dan ne ispade tako lose! (Jeco, jel to znaci da je ovaj post postao trol, posto se ne uklapa u programsku semu? ako jeste, sta cu, brisi ga!)
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:10 16.08.2013

Re: ima jos tih dana

"isto sto i Miele medju ves masinama

O, da li je...tako su nama prodali, po promocijskoj ceni, Miele Rols Rojs za sušenje veša. Svi filteri mu se kao čiste, sem jednog, to su zaboravili da kažu. A taj jedan isključivo nečim na raketni pogon. I kad se on zapuši, dolazi čika sa astronautskim koferom i "dobar dan" zaračuna 80 evra...da je drumski razbojnik, manje bi mi uzeo.
bolid1 bolid1 10:28 16.08.2013

Re: ima jos tih dana

8c_competizione

tako da ako mi neko jos jedared pomene "made in Germany", posebno ovi auto-germanofili sto se kunu u Golf 2, PUCACU!


iqiqiq iqiqiq 10:49 17.08.2013

Re: ima jos tih dana

tako da ako mi neko jos jedared pomene "made in Germany", posebno ovi auto-germanofili sto se kunu u Golf 2, PUCACU!

izgleda da su se uplašili tvoje pretnje http://www.dw.de/eu-ukida-oznaku-made-in-germany/a-17026477?maca=ser-TB_ser_b92_2013-9945-xml-mrss
8c_competizione 8c_competizione 10:52 17.08.2013

Re: ima jos tih dana

izgleda da su se uplašili tvoje pretnje http://www.dw.de/eu-ukida-oznaku-made-in-germany/a-17026477?maca=ser-TB_ser_b92_2013-9945-xml-mrss


nisu se uplasili mene, vec to raded zbog toga sto sve to vise ni krivog Stojka ne vredi! cast ali zaista retkim izuzetcima!
wilma68 wilma68 19:23 16.08.2013

Ima, ima...

Apsolutno fantastično.Totalno poznato.Uvek isto-bude šta mora biti.Uživala u blogu, Jelice, ne mo'š shvatiti koliko!
Nižu se sjajne, asocijativne rečenice-vežu se u sled događaja na granici razuma.
A sve je-stvarnost.
Ulepšala si mi prvo popodne tronedeljnog godišnjeg odmora.
Hvala ti, do suncobranove krošnje i nazad-do betončeta.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:06 16.08.2013

Re: Ima, ima...

Nema na čemu, Vilma, sa zadovoljstvom...sve zasluge pripadaju danu, baksuznom...uživaj u odmoru
iqiqiq iqiqiq 16:47 18.08.2013

Duvet Day

Takav dan proglasiš "Dan pod Jorganom" i ostaneš u pidžami i bole te uši što je sve prljavo, polomljeno, itd http://en.wikipedia.org/wiki/Duvet_day

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana