Budućnost| Društvo| Politika| Sport

"HEJ JOE, JESI ŠENUO..."

Žika Bogdanović RSS / 22.11.2013. u 14:14

 

josip_simunic.jpg

„Hej Džo, jesi šenuo, kuda si to sa mikrofonom krenuo?" zvučao bi prepev čuvenog hita Ramba Amadeusa iz devedesetih prilagođen počasnom fudbalskom krugu u Maksimirskoj šumi. Na omotu albuma bi stajao Džo - kosilac Goranca Sulejmanija, junak besmisla, hvalisavac monstruma, kusur od Gotovine, animator desetine hiljada Evropejaca - srećnika, koji su te noći spremno pevali pesmu koja se čula do Amazona. Josip - Džo, Australijanac, koji je ostvario svoj san trčeći za balunom u zemlji kengura, da otpeva „ono njihovo" na travnjaku na kome je počeo rat, zaseni i onog što ima pušku u nadimku, a koji je i mejnstrim i sramota države u isto vreme...

Ni svest naše tribine nije bolja, ali su pevači bezazleniji.

Ne znam koliko se Vuk Drašković razume u fudbal i da li zna ko će uopšte igrati u Brazilu, ali verujem da je čuo da je ovih dana glavna medijska njuška reinkarnacija jednog od njegovih kosilaca u crnim uniformama iz „Noža", onog koji šparta žitnm poljem bez knedle u grlu kada metalni špic udari u meso. Onako poguren, nosat, visokog čela, pravi bosanski klipeta, Džo (genetika za „srce, ruke, lopata"), ispunio je svoj san na radost svoje australijske bratije. Pokušao je da izleči svoje komplekse, platio svoju pesmu „najskuplje", ali šta je tri tisuće, kada je duša na mestu? Ako se bude pravio neki rimejk „Noža", treba mu ponuditi ulogu. Odradiće on to i bez honorara, samo da mu je duša puna. I u prvoj verziji zasenio bi Žarka Lauševića i Bojanu Maljević. Ne može se bolje glumiti neko od samoga sebe. No, tada je još bio klinac skrivenih potencijala.

No, kako se srpska kinematografija budi na svakih sto godina, pa tako sada oživljava i brani Srbiju u „Velikom ratu", sva je prilika da će se Jasenovac i ostale „trice i kučine" na platnu naći negde između 2040. i 2050. godine, ne kao potreba za suočavanjem, već kao nužda da dokažemo svoj antifašizam raznim kanadskim Sonjama Biserko braneći svoju nevinost na najmoderniji mogući način preko 25. generacije tableta i raznih Džandroida.

Džoova naturščina bi u tom slučaju mogla da izvuče lik nekog penzionisanog ustaškog bojnika pod šeširom na australijskom suncu, kako sa suzama u očima radi „flešbek" u neka srećnija logorska vremena.


Kada se podvuče crta, džaba ti je Džo što si kosio, a i klicao. I dalje nas ima, i „ima nas više". Šta god to značilo i koliko god glupo zvučalo.

----------------------------------------------------------------------------------------

sinisa-mihajlovic-1350332715-219616.jpg

I dok je hrvatski centarhalf u 20 sekundi ostvario svoj san, naša slika i prilika, Siniša Mihajlović, 18 meseci je lečio svoje komplekse nad celom nacijom. Odrastao na trusnom tlu, večito ljut, stigao je posle 20 godina inostranstva da nas uči fudbalu, Srpstvu, lepom ponašanju, navijanju i ostalim stvarima koje nismo znali. Teren su mu pripremili novinari vernici ili plaćenici, kako hoćete. Oni što su ga godinama, od kako je krenuo da nosi tablu Manćiniju, svakog utorka po pregledu Kalča napadali doslovno istim pitanjem.

- Da li ste spremni da preuzmete reprezentaciju Srbije?
- Naravno, to je moja zemlja. To bi bila velika privilegija za mene. Povratak kući"
- govorio bi Miha u „copy-paste" maniru.

Nastavljalo se to tokom čitave, kratke i uglavnom bezuspešne trenerske karijere Siniše Mihajlovića u Italiji. Od tri vezana remija Bolonje, pravili su hvalospeve u rangu plasmana u polufinale Lige šampiona. Suština priče bila je kako je Sinišin desni bek čak dva puta došao u priliku da centrira na drugu stativu gola Kremonezea. Poraz u „nekom" Lećeu, 0:2, pokrivao bi se zanatski - podatkom da je u kornerima Mihina ekipa pobedila 6:4, što je dokaz inicijative i njegove trenerske smelosti. Taj isti „trust" javnosti kandidovao je, i dalje za sve Balotelije i klinčadiju nedostižnog, „prvog pljuvača" svetskog fudbala za čoveka svetskih manira, velikog stratega, balkansku verziju Murinja i patriotu kakvog nema.

A onda se on pojavio. Krenulo je kodeksom ponašanja, učenjem himne, isterivanjem talentovanih reprezentativaca, sečom jedne generacije u najboljim godinama, pretnjom da se u Beogradu neće igrati jer je publika loša, oprobanim „bolonjskim specijalitetom" - 0:0 u Škotskoj, a završilo sa deset bodova manje od prvoplasirane Belgije.

Sklonost ka nekrofiliji u Srba, donela je suzu u oku na rastanku. „Eh da je samo ostao", već govore vizionari koji su popasali priču o tome kako ćemo osvojiti Svetsko prvenstvo 2022 samo da ostanemo na okupu. Uspeo je Mihajlović da u moru priča ipak proda jednu o tome „da smo najbolji", ali da smo sami sebi „najveći neprijatelji" i da je on u stvari „veliki medikus" koji zna lek. Tako mu lik i delo ostade sačuvano, a javnost, kao i uvek, podeljena. Uspeo je da dupetom ne zatvori vrata.

40331-sinisa-mihajlovic-02-ras-foto-aleksandar-dimitrijevic.JPG

Fudbalski novinari tiši nego ikada puštaju sentimentalni „vox populi" u novine, pokušavajući da zabašure svoju promašenu „ekspertizu" od pre dve godine na kojoj su ložili narod, a narod ostade sluđen slalomom Dušana Baste na jagodinskoj ravnici podno Đurđevog brda protiv grupe građana iz Makedonije (5:1) za kraj. One iste GG, koja je u stvari i pokazala, kakav je Mihajlović trener godinu dana ranije na „Filipu Vtorom" u centru Skoplja.

„Ma bolje da je ostao".

Gde bi nam bio kraj da je živa Milunka Savić, da se bori umesto nas, da Zoran Đinđić živi umesto nas, a Aleksandar Tijanić piše umesto nas (osim kada stavlja metu na čelo nekome). Zato nas i pored genetske sklonosti da ukopavamo, sada bocka pitanje, gde bi nam bio kraj sa našim life-style „koučom" Mihom selektorom?

Najviše običnog čoveka zbunjuje u određivanju osećanja prema bivšem selektoru to što je on NAS ostavio. Nije mu se svidela ideja da bi predsednik FSS mogao da se promeni upravo zbog njegovih neuspeha sa reprezentacijom. Toletu bi razni pretendenti na presto mogli da pljunu pod prozor da je Srbija u Brazilu. Ovako mu je onaj koji ga je najviše hvalio, u stvari, svojim rezultatima iskopao najdublju raku.

„Oprostiće ti Miha, što te je tukao...

Junak sa „Filipa Vtorog" i osvajač celog jednog boda u četiri meča sa Hrvatskom i Belgijom, svoj ostanak uslovio je ostankom predsednika Saveza. Gde bi bile granice egoizma da je kojim slučajem izborio plasman u Brazil? Da li bi svemoćni PPV nazvao drugi „Air Serbia" po Mihajloviću? Ako je Petković od milošte bio nazivan Živojinom Mišićem, koja bi mitologija iznedrila junaka ravnom momku iz Borova?


Dosta priče. Nas sada čeka užička veza Rajevac-Đorić, Tumbanje ili pak neki „Klemente" koji će pasti sa Marsa među nas i ponovo pokrštavati fudbalske nevernike i opismenjavati analfabete do poslednjeg centa svoje tezge. Istorija nas uči da kako nam je god bilo juče, bilo je bolje od onog što nas čeka.

A Miha je već daleko, u Đenovi.

- Kad me je predsednik Edordo Garone pozvao, imao sam pred sobom novi dvogodišnji ugovor sa FS Srbijom i razmišljao sam samo šta ja to mogu da uradim za Sampdoriju. Vraćam se kući. Ponosan sam sam što sam čovek Sampdorije i što sam nosio ovaj dres - reče Miha na predstavljanju.

"Samo jedno mesto na svetu se zove DOM" - pevao je Jura, a Džo klimao glavom.

A najbolje se zove tamo gde ti je bankar.

Možda mu njegova „ETIKA" i uspe negde. Puno je mesta na kugli zemaljskoj gde žive nevernici...
 

Atačmenti



Komentari (86)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

psl_srbija psl_srbija 15:18 22.11.2013

Neukusno

Malo je neukusno stavljati ovako u isti članak nekoga ko javno na stadionu izriče fašističke parole i nekog ko je neuspešno vodio reprezentaciju!
grmfrm grmfrm 15:38 22.11.2013

Re: Neukusno

Malo je neukusno stavljati ovako u isti članak nekoga ko javno na stadionu izriče fašističke parole i nekog ko je neuspešno vodio reprezentaciju!


Da zaista potpuni promasaj od bloga.
Ne pratim fudbal, ali ako Miha ne valja, onda neka se napravi poseban blog o tome
pa ovi sto prate neka izvole diskutovati.
eli.lacrosse eli.lacrosse 17:14 22.11.2013

Re: Neukusno

Neukusno
Malo je neukusno stavljati ovako u isti članak nekoga ko javno na stadionu izriče fašističke parole i nekog ko je neuspešno vodio reprezentaciju!
Kakvo je ovo neverovatno zaključivanje. Da nastavimo po datim premisama – udžbenici istorije su prepuni "neukusnosti" jer se u istom tekstu pojavljuju, recimo, Hitler i Čerčil, ili Peten i De Gol, ili, da pokušamo sa daljom prošlošću – Efijalt i Leonida… A nisu mnogo manje "neukusne" ni naše narodne pesme u kojima se, na primer, pominju (o zla, u istoj pesmi), vojvoda Momčilo i Vidosava…
Da ne bude zabune, između Džoa i Mihe je mnogo manja razlika nego između ohih prethodno navedenih, a nikoga od njih ne poredim sa dvojcom "junaka" ovog bloga (za koji mislim da je za preporuku). Ovaj komentar odnosi se samo na principe zaključivanja našeg novog registrovanog člana.
buba_truba buba_truba 17:32 22.11.2013

Re: Neukusno

Da ne bude zabune, između Džoa i Mihe je mnogo manja razlika nego između ohih prethodno navedenih, a nikoga od njih ne poredim sa dvojsom "junaka" ovog bloga (za koji mislim da je za preporuku).

Odličan blog, gos'n Žiko. I od mene - preporuka.

Edit: a i komentaru iznad.
hajkula1 hajkula1 18:52 22.11.2013

Re: Neukusno

psl_srbija
Malo je neukusno stavljati ovako u isti članak nekoga ko javno na stadionu izriče fašističke parole i nekog ko je neuspešno vodio reprezentaciju!



Dodala bih, da je moj utisak da Mihi najviše zamera što je zahtevao da reprezentativci pevaju himnu. Zamisli koja je to inspiracija, kada jednog reprezentativca kritikuje zbog fašističkog pozdravljanja na stadionu, preko mikrofona, dok mu gledalište otpozdravlja fašistički a drugog što zahteva da reprezentativci pevaju himnu!!!

Jednakost, kako da ne. I pošto i sam vidi da je teško da uravnoteži tasove, on onda na drugom sipa i dalje... i dalje... dok ne dovrši tekst. Ediciju da je napisao, ne bi ujednačio.

Ne znam čime može da objasni, zašto je posle uvoda o fašističkom nastupu komšijskog reprezentativca i navijača na stadionu, morao da oplete redom po greškama Siniše Mihajlovića?!


Tabloidni autošovinizam.

Hej, Žo, jesi šenuo?



hajkula1 hajkula1 19:00 22.11.2013

Re: Neukusno

grmfrm
Malo je neukusno stavljati ovako u isti članak nekoga ko javno na stadionu izriče fašističke parole i nekog ko je neuspešno vodio reprezentaciju!


Da zaista potpuni promasaj od bloga.
Ne pratim fudbal, ali ako Miha ne valja, onda neka se napravi poseban blog o tome
pa ovi sto prate neka izvole diskutovati.



Što je najcrnje, pisao je o Mihi, ne jednom. I neka piše opet. Ali ovako, da posle uvoda o fašisti, piše čitav tekst o Mihi, ne da je skandal, neukus, nemam reči.
grmfrm grmfrm 19:13 22.11.2013

Re: Neukusno

Kakvo je ovo neverovatno zaključivanje. Da nastavimo po datim premisama – udžbenici istorije su prepuni "neukusnosti" jer se u istom tekstu pojavljuju, recimo, Hitler i Čerčil, ili Peten i De Gol, ili, da pokušamo sa daljom prošlošću – Efijalt i Leonida… A nisu mnogo manje "neukusne" ni naše narodne pesme u kojima se, na primer, pominju (o zla, u istoj pesmi), vojvoda Momčilo i Vidosava…
Da ne bude zabune, između Džoa i Mihe je mnogo manja razlika nego između ohih prethodno navedenih, a nikoga od njih ne poredim sa dvojsom "junaka" ovog bloga (za koji mislim da je za preporuku). Ovaj komentar odnosi se samo na principe zaključivanja našeg novog registrovanog člana.


E da te nema trebalo bi te izmisliti. Koja zamena teza i obicno karikiranje.
To sto se desilo na Maksimiru je stanje svesti u vas.
Ma nosi se u persun.
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:21 22.11.2013

Re: Neukusno

Da ne bude zabune, između Džoa i Mihe je mnogo manja razlika

]Odličan blog, gos'n Žiko.


Možda je ta razlika i mala, možda je i nema, meni to nešto i nije zanimnjivo
Ali nešto drugo jeste.

Što je moralo ovako, pomeneš onog tamo pa onda opali po ovome ovde?
Zar se nije moglo odmah oplesti po tom Mihi, nahebati mu se mile majke i bez onoga gore sa slike?

Da li se nije imalo hrabrosti za to, da li se tako pokušava kupiti pravo da se po Mihi opauči (evo, ispunio sam uslov, pljuvao sam po njima, i sad imam pravo i po nama)
ili se malo, izokola, pravda onaj gore (ma nije strašno eto i Miha je sličan)
grmfrm grmfrm 19:24 22.11.2013

Re: Neukusno

Možda je ta razlika i mala, možda je i nema, meni to nešto i nije zanimnjivo
Ali nešto drugo jeste.

Što je moralo ovako, pomeneš onog tamo pa onda opali po ovome ovde?
Zar se nije moglo odmah oplesti po tom Mihi, nahebati mu se mile majke i bez onoga gore sa slike?

Da li se nije imalo hrabrosti za to, da li se tako pokušava kupiti pravo da se po Mihi opauči (evo, ispunio sam uslov, pljuvao sam po njima, i sad imam pravo i po nama)
ili se malo, izokola, pravda onaj gore (ma nije strašno eto i Miha je sličan)


Ma meni se cini da bi oni dali sve da smo isti.

hoochie coochie man hoochie coochie man 19:32 22.11.2013

Re: Neukusno

Ma meni se cini da bi oni dali sve da smo isti.


Pa ako nismo napravi se da jesmo.

Stara šema, ustaše - četnici, hrvatsko proleće - liberali, ovaj gore - miha

Neko u to i poveruje pa onda vergla.

A mene baš zanima da li je domaćin jedan od onih koji konstruše jednakost, ili od onih koji verglaju.
eli.lacrosse eli.lacrosse 19:45 22.11.2013

Re: Neukusno

E da te nema trebalo bi te izmisliti.

Koja zamena teza i obicno karikiranje.
Kojih teza? A karikiranje jeste.
To sto se desilo na Maksimiru je stanje svesti u vas.
Kojih "vas"?
Ma nosi se u persun.
grmfrm grmfrm 20:41 22.11.2013

Re: Neukusno

Ma nosi se u persun.


Ispao sam

Izvini evo moze jedan

Malo me ovo sa ustasama vazda povuce na mracnu stranu.
Izvinjavam vam se.
grmfrm grmfrm 20:42 22.11.2013

Re: Neukusno

Kojih teza? A karikiranje jeste.


Pa malo ta komparacija ipak ne stoji.
eli.lacrosse eli.lacrosse 20:44 22.11.2013

Re: Neukusno

Izvinjavam vam se.

Ok, sve je u redu.

Kojih teza? A karikiranje jeste.
Pa malo ta komparacija ipak ne stoji.
Komparacija je, kako si i sam primetio, karikatura. Ali je u saglasnosti sa onime što je psl_srbija postavio kao model zaključivanja. A i, zamisli, molim te, neko je takav da je nedostojan da bude u istom tekstu (?!?!?!?) sa Mihom (ili bilo kime drugim)…
Žika Bogdanović Žika Bogdanović 00:31 23.11.2013

Re: Neukusno

Evo i mene. Osim što su se vremenski poklopile priče, budući da je gotovo u isti čas stigla i ostavka iz Užica i "pozdrav" sa Maksimira, neke preterane zavere oko pisanja teksta i nije bilo.

Jednostavno, to je bio pregled aktuelnih stvari "iz fudbala" ove nedelje, koliko god to možda naivno zvučalo. Tekst je jasno podeljen na dva dela, a radni naslov "Neuspešno lečenje kompleksa", zamenjen je stihom u poslednjem trenutku. Verujem da bi svi kritičari taj "radni" mnogo lakše progutali.

Razumem i da su ovo mogla da budu dva bloga umesto jednog.

No, to ne menja suštinu u oba dela priče, koje su jasne i gotovo da se ne prepliću. Šimunić i Mihajlović su po mnogo čemu slični bili i do pre hvatanja za mikrofon prvopomenutog gledajući njihov temperament, "minuli sportski rad" i patriotski "obraz". Tu ne bi trebali da se lažemo. Mnogi od nas su prvi put za rasizam u fudbalu čuli kada je Viera proglašen "crnim go...." od strane bivšeg selektora.

"Tajming" je takav kakav jeste, ali ovo je i jeste blog gde tekstovi ostaju godinama u bazi, pa će svi ovi što su kivni ovih dana, kada se ohlade, moći sve bolje da sažvaću sa vremenske distance.

U svakom slučaju, lepo bi bilo da Džo zbog ovoga ne zaigra u Brazilu, ali toliko FIFA pravde nije za očekivati...
mariopan mariopan 09:13 23.11.2013

Re: Neukusno

hoochie coochie man
Ma meni se cini da bi oni dali sve da smo isti.


Pa ako nismo napravi se da jesmo.

Stara šema, ustaše - četnici, hrvatsko proleće - liberali, ovaj gore - miha

Neko u to i poveruje pa onda vergla.

A mene baš zanima da li je domaćin jedan od onih koji konstruše jednakost, ili od onih koji verglaju.

Парралела између певања државне химне и усташких песама је посебно занимљива.

Дакле горе је бити неспособан Миха него усташа?

Колико сам пута отпевала химну требало би доживотно да клечим на кукурузу?

Ево, идем одмах.
cikaron cikaron 09:43 23.11.2013

Re: Neukusno

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=11&dd=22&nav_id=780882
Supermod Supermod 09:59 23.11.2013

Pomoć

cikaron

LINK
buba_truba buba_truba 22:45 23.11.2013

Re: Neukusno

mariopan
Парралела између певања државне химне и усташких песама је посебно занимљива.

Stvar percepcije, čini mi se - meni uopšte nije delovalo tako, kao poređenje ta dva...

Дакле горе је бити неспособан Миха него усташа?

Isto, stvar percepcije (btw: Миха nije samo неспособан... već je i budala! Nisi pratila?!). Elem, moja percepcija je - nema tu gore/od goreg - sranje je i jedno i drugo - ovo je samo svežije, pa više smrdi (a i nije naše, njihovo je ).

Sorry Maro, obično se slažem, ali mi se čini da se u fuZbal baš ne razumeš.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:04 23.11.2013

Re: Neukusno

nema tu gore/od goreg -sranje je i jedno i drugo


Školski primer onoga što se krsti kao relativizacija, a za šta se kaže da i nije baš u redu.

Perin mali je nestaško koji je izvadio pištolj na nastavnika i naterao ga da mu da dvojku
Mikin mali je nestaško koji je loptom razbio prozor.

Nema tu gore od goreg - sranje je i jedno i drugo

Sorry bubo, obično se slažem (stvarno) ali ovo nema veze sa fudbalom
buba_truba buba_truba 23:40 23.11.2013

Re: Neukusno

hoochie coochie man
Školski primer onoga što se krsti kao relativizacija, a za šta se kaže da i nije baš u redu.

Možda ja tog dana nisam bila u školi...

Perin mali je nestaško koji je izvadio pištolj na nastavnika i naterao ga da mu da dvojku
Mikin mali je nestaško koji je loptom razbio prozor.

Nema tu gore od goreg - sranje je i jedno i drugo

Ali, kod kuće su me učili da je svejedno da li je Musliman, Hrvat, Ciganin, "žuti" ili CRNAC... te ako je čovek a ne skot, da mu ne govorim - BUU!

Sorry bubo, obično se slažem (stvarno) ali ovo nema veze sa fudbalom

Nažalost, stvarno nema.
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:02 24.11.2013

Re: Neukusno

Možda ja tog dana nisam bila u školi...


Tako je to kad se beži sa časova

Ali, kod kuće su me učili da je svejedno da li je Musliman, Hrvat, Ciganin, "žuti" ili CRNAC... te ako je čovek a ne skot, da mu ne govorim - BUU!


Pametno.
To ako se radi o ljudima a ne o skotovima
A kad su skotovi u pitanju, šta su ti govorili, da je svejedno da li neki skot slavi masovne ubice, a drugi skot tera ljude da pevaju himne, sve su to isti skotovi?



blogovatelj blogovatelj 00:50 24.11.2013

Re: Neukusno

Sorry Maro, obično se slažem, ali mi se čini da se u fuZbal baš ne razumeš.


Sorry Bubo, obično se slažem, ali mi se čini da se u logiku slabo razumeš. Biti budala i nesposoban nije ni blizu nacizmu.
buba_truba buba_truba 10:18 24.11.2013

Re: Neukusno

hoochie coochie man
A kad su skotovi u pitanju, šta su ti govorili, da je svejedno da li neki skot slavi masovne ubice, a drugi skot tera ljude da pevaju himne, sve su to isti skotovi?

E pa sad, pitaš me kao da sam "plavuša" - nisam, veruj mi na reč - mada je ok ako ti je takav utisak... svako ima pravo na svoju percepciju.

Evo ovako. Kad sam mariopan rekla da se u fuZbal baš na razume, mislila sam da prosto nije u toku, nije pratila, ne interesuje je fudbal... pa je zato propustila neke Mihine gafove (ovo sa himnom je samo jedan od, pio meni benigan). Od mariopan nisam ni očekivala da voli fudbal, da zna i da se seća tih gafova, ali od tebe sam očekivala... no, izgleda da si i ti bežao sa časova.

Volim da gledam fudbal pa sam potpuno razumela šta je Žika hteo da kaže, a što je kasnije u komentaru i objasnio: "Šimunić i Mihajlović su po mnogo čemu slični bili i do pre hvatanja za mikrofon prvopomenutog gledajući njihov temperament, "minuli sportski rad" i patriotski "obraz". Tu ne bi trebali da se lažemo. Mnogi od nas su prvi put za rasizam u fudbalu čuli kada je Viera proglašen "crnim go...." od strane bivšeg selektora." Ja se toga sećam, a i još koječega - pljuvanja Mutua... A evo ti i šta o Mihi kaže čovek koji ga i ceni i voli, ali ipak: "Nikoga Sinisa Mihajlovic nije ostavljao ravnodusnim. Bio je kontroverzna lisnost, i u zivotu i na terenu. Ako bi se vodio etickim standardima, nikada mu ne bih oprostio koketiranje s najgorim kriminalcima koje je ova zemlja imala, niti sto je pljunuo onog nesrecnog Jeremisa posred lica, ili sto je Vijeru nazvao "camugom". Mogao bih i dalje kad bih hteo." Klikni OVDE.

Eto, zato mi nije zasmetalo što su u istom blogu ova dvojica jer sam blog i shvatila samo kao blog o fudbalu gde su obrađene dve aktuelne teme. Nisam ni pomislila da je Žika hteo da pravi poređenje među njima, u fazonu "neki slavi masovne ubice, a drugi skot tera ljude da pevaju himne". To se posle nametnulo kao posledica komentara koji su to videli drugačije. Uostalom, isti bloger se već bavio Mihom/selektorom - KLIK, pa mi je ovo sad bio sasvim logičan nastavak priče.
buba_truba buba_truba 10:22 24.11.2013

Re: Neukusno

blogovatelj
Sorry Maro, obično se slažem, ali mi se čini da se u fuZbal baš ne razumeš.


Sorry Bubo, obično se slažem, ali mi se čini da se u logiku slabo razumeš. Biti budala i nesposoban nije ni blizu nacizmu.

Blogi, upravo sam iznad prostrla čaršav (a ne volim, pa se izvinjavam)... da ne ponavljam, računaj da je to odgovor i tebi.
mariopan mariopan 10:28 24.11.2013

Re: Neukusno

buba_truba
mariopan
Парралела између певања државне химне и усташких песама је посебно занимљива.

Stvar percepcije, čini mi se - meni uopšte nije delovalo tako, kao poređenje ta dva...

Дакле горе је бити неспособан Миха него усташа?

Isto, stvar percepcije (btw: Миха nije samo неспособан... već je i budala! Nisi pratila?!). Elem, moja percepcija je - nema tu gore/od goreg - sranje je i jedno i drugo - ovo je samo svežije, pa više smrdi (a i nije naše, njihovo je ).

Sorry Maro, obično se slažem, ali mi se čini da se u fuZbal baš ne razumeš.

Ne razumem se u fudbal, ali, ako nisi primetila ovde i nije reč toliko o fudbalu koliko o budalama sa obe strane tarabe?

I gledajući koliki je pasus posvećen Mihi nesposobnom, i koliki je spisak njegovih grehova i kakve su vrste ti gresi........ a koliki deo teksta je posvećen klicanju ustaških pokliča, i kako se na silu pokušava povući znak jednakosti između te dve budale - nekako mi ovaj Mihin greh i pasus ispao veći?

Znači, greh je veći ako si neopevana budala kao Miha, nego što ustaša urla poklič koji je mnogo ljudi sa ove strane tarabe, u istoriji, koštao života, i prati ga tridesetak hiljada ostrašćenih ljudi, čije strasti upravo taj poklič potpiruje?

Podvući znak jednakosti između te dve budale može samo naivan ili zlonameran ćovek?
To nisu iste budale.
Miha može samo da upropasti utakmicu i nasekira ljubitelje fudbala, a ovaj ratno huškački poklič može mnoge ljude opet da košta života - to nije isto.

U ovom tekstu fudbala gotovo i nema.
Ima mnogo fašizma i on ne dolazi od budale Mihe.
Pevanje državne himne nije ratnohuškačka pesma.

Ako se tu povuče znak jednakosti ćini se nepravda i nama i Mihi.
Optuži ga za sve što jeste uradio, i stavi mu u greh sve što pišete ovde, i da je ljigav tip, i nesposoban, i jajara (složio bi se muški deo moje porodice) ...ali taj Miha nije mogao izazvati nesreću celih naroda kao što jeste poklič koji je zvao na klanje, pokrštavanje ili gasnu komoru nearijevskih naroda.

Tu nema znaka jednakosti i ne treba da ga bude.
tasadebeli tasadebeli 11:07 24.11.2013

Re: Neukusno

mariopan

Tu nema znaka jednakosti i ne treba da ga bude.


Па и нема га...

I dok je hrvatski centarhalf u 20 sekundi ostvario svoj san, naša slika i prilika, Siniša Mihajlović, 18 meseci je lečio svoje komplekse nad celom nacijom.


Ово питање овде не упућујем само Мариопан, већ и осталима који тврде да Жика овим текстом релативизује усташке злочине.

Јесте ли приметили да је Жика Богдановић у овом тексту поставио једно изузетно важно питање на које и ја тражим одговор дуги низ година?

No, kako se srpska kinematografija budi na svakih sto godina, pa tako sada oživljava i brani Srbiju u „Velikom ratu", sva je prilika da će se Jasenovac i ostale „trice i kučine" na platnu naći negde između 2040. i 2050. godine, ne kao potreba za suočavanjem, već kao nužda da dokažemo svoj antifašizam raznim kanadskim Sonjama Biserko braneći svoju nevinost na najmoderniji mogući način preko 25. generacije tableta i raznih Džandroida.


А за то нам није крива ни "лијепа њихова", ни говедо Шимунић, ни аустралијске усташе... Криви смо сами.

А зашто? Зато што у многим владајућим структурама ове Србије већином седе људи чији је морални склоп баш попут Михиног.

Намерно не помињем овде Шимунића. Нека се његовим моралним принципима баве Хрвати. Шта ту ми даље имамо да кажемо сем:



Ćirilica u Splitu


Oni veliki ekiposi iz našeg portuna su skupili se u prizemlju. Oni su stajali ispred oglasne table i beštimali su. Ona Domazetka je vikala:

‘Ja ovo ne mogu virovat, majkemi isukrstove! Da nan višaju ćirilične napise usrid portuna, pa to je za obolit na živce! Nije in dosta Vukovar, nego su se sad natakarili i na naš portun!’

Ona Plazibatka je vikala: ‘Sramota! Cila se ova zemlja pretvara u jednu velikosrpsku… da ne kažen šta!’ Onaj Kragić je viknijo: ‘Jeben ih sve u glavu dvojezično!’

Onaj Šegvić je viknijo: ‘Nisan ja krvarija za ovu državu zato da me sad siluju sa ćirilicon!’

Onaj barba Mario je pitao: ‘A di si ti to krvarija, Šegviću, majketi? Jel dok si u tinelu gleda dnevik?’
Šegvić je rekao: ‘Hrvatski dnevnik je nekad bilo teže izdržat nego agresiju JNA!’

Onda je onaj barba Jole pitao: ‘A ko je ovo ćirilično sranje ovde obisija?’

Plazibatka je rekla: ‘Nije moga niko drugi nego Bezmalinović! On je prestavnik stanara!’ Kragić je viknijo: ‘Pa di je on sad, jebenlimu prči irudove?’
Onda je Šegvić zalaufao se na treći kat po Bezmalinovića. Onda je za dvi minute on se vratijo sa Bezmalinovićem u prizemlje. Onda je barba Jole dreknijo: ‘Bezmalinoviću, jesil ti ovo obisija na oglasnu tablu?’
Bezmalinović je slegnijo sa ramenima i rekao je: ‘Jesan!’
Domazetka je skriknila: ‘Pa šta si nas naša prcat sa ćiriličnim napisima, jebati konj strinu!?’

Bezmalinoviću je uletilo teže čudilo: ‘Sa kojin ćiriličnim napisima, ljudi? Otkud van ta spika?’
Plazibatka je viknila: ‘Aj ne pravi se tudum, Bezmalinoviću! A šta je ovo ovde?’
Bezmalinović je pogledao na oglasnu tablu i rekao je: ‘To je račun za vodu!’
Onda je Šegvić mrgaški stavijo ruke na kukove i rekao je: ‘Vidimo i mi da je račun za vodu, nismo slipi! Al zašto je na ćirilici?’ Kragić je uletijo: ‘Jesil ti, Bezmalinoviću, neki velikosrbin? Il neki malohrvat?’

Bezmalinović je opet se zapiljio u oglasnu tablu i rekao je: ‘Pa nije ovo, ljudi, na ćirilici! Koji van je klinac?’
Kragić je rekao: ‘Nego na čemu je, molinte lipo? Nisan ja nepismen, jebate, čista ćirilica! Evo pogleaj ovi dio ovde!’
Bezmalinović je nagnijo se i rekao je: ‘Ali to su brojevi, čoviče božji!’
Kragić je rekao: ‘Pa šta onda da su brojevi?’
Bezmalinović je rekao: ‘Kako šta onda? Koliko ja znan, brojevi su isti i na latinici i na ćirilici!’

Domazetka je njemu unila se u facu i rekla je: ‘Pa kad su isti na latinici i na ćirilici, kako ti znaš da ovi nisu na ćirilici?’ Bezmalinović je stajao ukipan isprid oglasne table. Onda je on rekao: ‘A je, jebate, dobro govoriš…’
Rulja oko njega su značajski klimali sa glavama. Onda je Bezmalinović rekao: ‘O materin jeben! To su mi oni četnici iz Vodovoda poslali! Ma pogleaj ti koja je to banda!’
Kragić je vrtijo sa glavom i rekao je: ‘Nemoš virovat, čoviče! Da se ovakve stvari događaju u samostalnoj i suverenoj Hrvackoj!’ Šegvić je rekao: ‘Za koju smo mi prolili hektolitre krvi!’
Barba Mario je uletijo: ‘Jebiga, Šegviću, viš da krv nije voda!’
Plazibatka je rekla: ‘Ako nan šalju račune na ćirilici, možda nan i truju vodu! Ja se ne bi začudila!’
Kragić je rekao: ‘Ne bi ni ja!’

Onda je Domazetka rekla: ‘Slušajte svitu, ja san pristojna građanka i želin pošteno plaćat svoje račune! Al nema šanse da ću ih platit ako mi ji šalju na ćirilici! Mene ka Hrvaticu duboko vriđa kad dobijen račun na agresorskom pismu!’
Šegvić je rekao: ‘Drugin ričima, platićemo in kurac!’

Onda su svi ekiposi skočili i strgnili su račun za vodu sa oglasne table. Onda su iscipali ga na komadiće i itnili ga na pod. Onda su skakali i gazili su po njemu. Plus su drečali: ‘Doli ćirilica! Doli guba agresorska! Živila Hrvacka!’


Sutra su rulja iz portuna svi skupili se u prizemlju. Oni su šutili i piljili su u oglasnu tablu. Na oglasnoj tabli je bijo izvišen račun za vodu. Pored računa za vodu je bila obavijest. Na obavjesti je pisalo: ‘Poštovani stanari, Preko Vašeg predstavnika, g-dina Bezmalinovića, Uprava Vodovoda informirana je o negodovanju koje ste izrazili smatrajući da smo Vam račun za mjesečnu potrošnju vode isporučili na ćiriličnome pismu. Pokušali smo g-dinu Bezmalinoviću predočiti činjenicu da je račun izražen u brojevima, a da su brojevi, prema našim spoznajama, jednaki i na latiničnome i na ćiriličnom pismu. Međutim, g-din Bezmalinović ustrajao je na optužbi držeći da, ukoliko su brojevi jednaki na latinici i ćirilici, postoji opravdana sumnja kako su oni na Vašem računu izraženi ćirilicom. Nakon što je pomno razmotrila slučaj, Uprava Vodovoda odlučila je uvažiti argumente g-dina Bezmalinovića. Stoga Vam ispostavljamo novi račun. Kao što ćete zapaziti, u odnosu na stari račun, gdje je stajalo da trošak mjesečne potrošnje vode u Vašem ulazu iznosi ’1750 kn’, na novom računu, na hrvatskome jeziku i s latiničnim slovima, stoji da taj trošak iznosi ’tisuću osamsto i pedeset kuna’. Nadamo se da je time nesporazum otklonjen i da ćemo ubuduće uspješno surađivati. S osobitim štovanjem, Uprava Vodovoda.’

Ekiposi su piljili u oglasnu tablu i šutili su.

Onda je barba Jole rekao: ‘Koji je ovo kurac, Bezmalinoviću?’
Bezmalinović je slegnijo sa ramenima i rekao je: ‘Račun za vodu!’
Šegvić je rekao: ‘Vidimo da je račun za vodu, nismo slipi! Al zašto je na latinici?’
Bezmalinović je rekao: ‘Kako zašto? Pa tili smo da bude na latinici!’
Kragić je rekao: ‘Znan, jebaga jarac, al zašto je na ćirilici bija ’1750 kn’, a na latinici je ’tisuću osamsto i pedeset kuna’?’ Domazetka je rekla: ‘Kužin da se latinica i ćirilica razlikuju, al baš za sto kuna…’

Bezmalinović je rekao: ‘U Vodovodu kažu da je to trošak prevođenja!’

Napisao: Viktor Ivančić




mariopan mariopan 11:50 24.11.2013

Re: Neukusno

tasadebeli
Ово питање овде не упућујем само Мариопан, већ и осталима који тврде да Жика овим текстом релативизује усташке злочине.

Ne ustaške zločine (to ne kažem) nego postupak hrvatskog fudbalera izjednačava sa budalom iz naših redova.
To nije isto.
edit
Znam ko je domaćin bloga, i ne sumnjam da mu nije bila namera da pravda bilo čiji postupak, štaviše, on ih oba kritikuje, ali ovo je loše poređenje, ili, po meni, nije dobro predstavio ideju bloga.
Ne liči samo meni na to što pišem, vidiš da nas je dosta tako doživelo ovaj blog?
mariopan mariopan 12:06 24.11.2013

Re: Neukusno

Napisao: Viktor Ivančić


tasadebeli tasadebeli 12:11 24.11.2013

Re: Neukusno

mariopan
tasadebeli
Ово питање овде не упућујем само Мариопан, већ и осталима који тврде да Жика овим текстом релативизује усташке злочине.

Ne ustaške zločine (to ne kažem) nego postupak hrvatskog fudbalera izjednačava sa budalom iz naših redova.
To nije isto.



Постоји јасна црта између два дела текста...

Све што повезује ову двојицу, Михајловића и Шимунића, јесте фудбал и да се све то о чему је Жика писао одиграло прошле недеље...

Да сам на Жикином месту, ја бих уместо овог текста окачио два блога који би носили наслове: Слина број 1 и Слина број 2. Али није моје да се мешам у његов избор и, претпостављам, новинарску брзину јербо се, рекох већ, све ово догодило прошле недеље.

Могао је Жика да окачи и трећи блог са насловом Слина број 3. (LINK)

Или да подвуче још једну црту и да овом блогу дода треће поглавље. И то поглавље са претходна два повезује то што говоре о фудбалу, што су се догодили прошле недеље и што говоре о слинама од људи.

(Сетите се како је Шукер био дочекан у Београду, и у медијима и у ФСС, као стари добри другар, величина од човека која гради мостове пријатељства између Срба и Хрвата.

Ено их сада, и медији и ФСС, кукају, шаљу протесте Шукеру, ФИФА...)

Ово је само прича о људима без икаквих скрупула у два (три) поглавља.
mariopan mariopan 12:13 24.11.2013

Re: Neukusno

Да сам на Жикином месту, ја бих уместо овог текста окачио два блога који би носили наслове: Слина број 1 и Слина број 2. Али није моје да се мешам у његов избор и, претпостављам, новинарску брзину јербо се, рекох већ, све ово догодило прошле недеље.

Могао је Жика да окачи и трећи блог са насловом Слина број 3. (LINK)


Možda bismo se tada bolje razumeli?
(editovala sam prethodni komentar, izvini za naknadnu pamet)
tasadebeli tasadebeli 12:36 24.11.2013

Re: Neukusno

mariopan
Ne liči samo meni na to što pišem, vidiš da nas je dosta tako doživelo ovaj blog?

...

Možda bismo se tada bolje razumeli?
(editovala sam prethodni komentar, izvini za naknadnu pamet)


Извињење и са моје стране!

Овај вид комуникације има својих фалинки... Верујем да бисмо се сви много брже разумели у усменој комуникацији (Ханселееее!!!) јер бисмо лакше разумели мотиве за коментарисање оне друге стране.

А код мене, безнадежно заљубљеног у фудбал, све време се, док пишем коментаре овде на Жикином блогу (једва дочеках да неко спомене и Михајловића) у позадини, да не кажем подсвести, врзмају најдубљи страхови:"Само да бата Ђора не буде селектор репрезентације, само да бата Ђора не буде селектор репрезентације..."

Одатле се и расписах оволико...
mariopan mariopan 14:03 24.11.2013

Re: Neukusno

tasadebeli
Одатле се и расписах оволико...

Neka si, ja sam uživala čitajući i lupala ti preporuke, tim pre što su moji navijači skakali iz kože na tog Slinišu kako su ga zvali - sve što si o njemu rekao - stoji.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:39 24.11.2013

Re: Neukusno

Све што повезује ову двојицу, Михајловића и Шимунића, јесте фудбал и да се све то о чему је Жика писао одиграло прошле недеље...


Ako je tako onda je Žika prilično nespretan čovek kad je pisanje o stvarima u fudbalu koje nemaju veze sa igrom u pitanju.

Ja ne veruejm, niti znam nekoga ko može da veruje, da kad se piše o srpskom i hrvatskom fudbaleru, da se politička dimnzija tog pisanja može zanemariti, posebno kad se piše u istom tekstu, i još posebnije kad se radi o ideologiji koja se tiče skro isključivo srpskohrvatskih odnosa, o ustaškoj ideologiji.

Pitanje o nepostojanju filma o Jasenovcu ima toliko veze sa fudbalom taman koliko i za dom spremni, nikave.
Ono tu stoji da bi se reklo, eto ni mi ne poštujemo jasenovačke žrtve.
Tačno ali kakve to veze ima sa slavljenjem ustaštva?
Da li to što mi nismo napravili film daje za pravo da se ustaštvo slavi?

Dakle ovo je blog o politici.

A u politici, zna se, ništa nije rečeno bez cilja.
A kakav cilj može da ima tekst koji redak dva napiše o ipak ekstremno nacističkom gestu jednog, a zatim ceo blog o drugom skupljajući neke ispade iz njegove karijere?
To verovatno nije relativizacija ustaštva, moguće da nije ni relativizacija tog Josipa ili kako se zove, ali jeste sigurno poruka da smo isti.
Možda je ta poruka i nenamerno poslata ali je jasna.

Ako postoji takav primer u srpskom fudbalu, da je neko glasno i jasno slavio nesporni fašizam, a publika i većina Srba to odobravala, onda paraleli ima mesta, ali ovako natezanje kako bi se nešto napabirčilo nešto što može zaličiti na to je makar nekorektno.

I tvoj predlog o blogovima Slina jedan, slina dva, je takođe u tom maniru.

Ne vidim zašto bi se o bilo čemu drugom moralo pisati u tesktu o Šimuniču?
Čemu bilo kakva paralela ako ona ne služi da se pokaže kako smo isti?

Ja, doduše, ne vidim zašto bi se o njemu uopšte moralo pisati, ali ako se već piše daj da pišemo o njemu, a ne o nekom drugom ispod njegove slike.
tasadebeli tasadebeli 20:37 24.11.2013

Re: Neukusno

hoochie coochie man

ali jeste sigurno poruka da smo isti.
Možda je ta poruka i nenamerno poslata ali je jasna.

I tvoj predlog o blogovima Slina jedan, slina dva, je takođe u tom maniru.

Dakle ovo je blog o politici.


Не, нисмо исти... Мислим, ми и Хрвати, ма шта год подразумевало ово "ми" (схватио сам то као "ми Срби", надам се да не грешим?)...

Али зато Џо и Миха јесу исти... Као што рекох, људи без скрупула. Баш исти онакви људи без морала које су искористиле заинтересоване стране да би се довело до крвопролића у бившој СФРЈ, искључиво због себичних интереса одређених кругова.

(Ако смо већ морали да се разиђемо због стратешких интереса великих сила, зар није све то могло да прође и без рата? Чесима и Словацима је то успело... А да, јебига, заборавих, они су католици, и једни и други... Ипак мислим да смо могли и ми да избегнемо рат... Мислим да би Срби и у Србији, али и у Хрватској и у Босни, и у Херцеговини,... били сада у много бољем положају?)

А ја се никако не поистовећујем ни са Џоом ни са Михом... Никако не бих волео да сам такав тип човека као што су њих двојица.

А ни тебе никада на блогу нисам видео као таквог. Због тога ми се никако не свиђа када користиш то "ми" и "они" у контексту приче о Џоу и Михи. Али ни теби то не могу замерити као ни Жики писање овог блога. Свако од нас може да има свој угао гледања и добро је што је тако.

И при томе нико од нас не мора да носи на челу натпис да је Србин. То што сам ја Србин, то је моја лична ствар, а не ствар читавог племена, када је у питању људскост и поштење.

Мислим да би паметније било да то "ми" потегнемо када је у питању поштовање за жртве Јасеновца и, уопште, усташког терора тамо где то можемо да урадимо, међу нама самима... Где је наш Јад Вашем, где су помени, где је историографија и документација, шта уопште "ми" радимо по том питању осим што се узбуђујемо зато што је нека усташка волина испраног мозга и без трунке васпитања (Рођен је 1978. Дакле ни његов отац, вероватно, није још био рођен када је трајао Други светски рат) викала за дом - спремни насред Максимира?

(Узгред, Максимира названог по Србину који је одгајан и васпитаван у католичким школама, па је и догурао до једног од најпознатијих "Хрвата" свих времена.)

П.С. - Немој само сада, молим те, да ме још сврсташ и у југоносталгичаре! Мене који сам на овом блогу до сада барем пет пута цитирао поклич који је мој деда извикивао испред куће Крсмановића док су краљ Александар и остали потписивали акт о стварању Краљевине СХС:"Земља Срба, Хрвата и Словенаца, пита од гованаца!"

Знаш и сам од чега се пита не прави...
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:13 24.11.2013

Re: Neukusno

схватио сам то као "ми Срби", надам се да не грешим


Da da, na to sam mislio

Ja sam nekoliko puta na ovom i drugim blogovima pisao da je to poređenje besmisleno i nepotrebno. Postoje dva naroda, konačno svako ima svoju državu i nek svako gleda kako da je uređuje.
To je moj osnovni stav.

Ali to što ja tako mislim ne znači da tako i jeste, često se ti narodi i te države porede na razne načine.
Jedan od načina je i ovaj, Džo/Miha, gde se preko izjednačavanja njih dvojice pokušava reći, ma slično je i u Srbiji, kod Srba.
A nije.
I to je ono što je meni važnije od toga da li će neko Džoa da osudi ili podrži, da li će to što se dešava u Hrvatskoj da relativizuje (ne volim tu reč al da ne smišljam drugu:))

Neka kaže ko šta želI o tome, to me ne interesuje previše jer me ni ta država ne interesuje previše, ali ne može da kaže da je Srbija takva, da su Srbi takvi jer naprosto nisu.

I jeste to priča o nama i njima, o narodima i državama, ma koliko se govorilo o konkretnim ljudima.
Ja npr sada prvi put čujem za Josipa Šimunića (buba truba mi reče da bih ja moprao da poznajem fudbal, al eto ja nemam pojma o njemu :)) i taj čovek me stvarno ne zanima.
Ne znam mnogo više ni o Mihi pa me ni on preterano ne zanima.
Daleko od toga da mi je on idol ili da bih ga zbog nečeg ili od nečeg nečeg branio, on mi je nebitan.

Ali bilo bi malo naivno kada bismo poverovali da se ovde razgovara samo o stavu jednog Džoa prema ustaštvu, a ne o pojavi u Hrvatskoj koju taj Džo ovih dana personifikuje.
Pojavi da se na nacizam u Hrvatskoj baš i ne gade.
I to bi bio njihov problem (a nama tek znak kakve komšije imamo, jer je uvek dobro znati kakve su ti komšije) da nije Mihe u toj priči.

Sravljanjem Mihe u taj kontekst, pa bio to kontekst istog bloga ili kontekst serije blogova sa istom tematikom, se želi reći, ili se nespretno pravi ogroman propust, da je Miha dokaz da je tako i u Srbiji.
A, rekoh već, nije, jer i ovo što se priča ovde o Mihi, a što je i po težini daleko ispod Šimunićevog gesta, je samo njegov stav i njegova ljaga.

Kod Šimunića to nije tako i zato mi se čini ili zlonamernim ili nespretnim pisati o tome da je Šimunić kraten, glup, ovakav ili onakav. Za Mihu se to može reći.
Sve to Šimunić možda i jeste, ali o tome neka misle oni kojima je do njega stalo, ali ono što je važnije od toga d ali je on glup ili nije je da ga podržavaju mnogi tamo, pa se onda valja zamisliti pre nego što mu se potraži pandan ovde.
On pandana ovde nema i niko nije zasžužio da sa njim deli blog.


Немој само сада, молим те, да ме још сврсташ и у југоносталгичаре!


Tebe!?
Toliko izlapeo još nisam da tebe svrstam u jugonostalgišare

tasadebeli tasadebeli 00:57 25.11.2013

Re: Neukusno

hoochie coochie man




Разумели смо се...
bluestar bluestar 16:25 22.11.2013

....

Stavljanje ex selektora reprezentacije Srbije i onog fasiste Simunica u isti tekst na blogu, je tesko relativizovanje skandala u Zagrebu. Zbog toga necu da se upustam u diskusiju o ucinku Sinise Mihajlovica, da li je neuspeh ili uspeh biti treci u grupi sa jednom Belgijom i Hrvatskom?


cikaron cikaron 17:20 22.11.2013

U hrvatskoj nista novo....

Budimo realni, tamo je fasizam (i ustastvo) pod yastitom drzave.
Jedan narod se konstantno progoni cak se ide dotle da je i cirilicno pismo skandal.
Tompson peva pred desetinama hiljada ljudi "jasenovac i gradiska stara", navijaci prave svastike na tribinama, ulice i spomenici Mileta Budaka, broj zrtava jasenovca skracen za jednu nulu, nema dana kada se u letnjoj sezoni ne desi neki incident sa turistima iz Srbije, mise za pavelica, Dinko Sakic i supruga mu, onaj kretenasti splitski gradonacelnik koji jabno propagira mrznju...........

Hrvatska jeste bastion fasizma, mrznje, nacizma............ Svako ko makar malo zeli da otvori oci to ce videti.

da se ne lazemo, i kod nas ima raznih kretena ali ni priblizno kao u hrvatskoj...i mi imamo svoje kretene...ali nama "nas" Baja mali Knindza" peva u diskoteci u pazovi pred 50 ljudi za razliku od Tompsona koji (u organizaciji drzave) u sred Zagreba peva pred 60.000 ljudi obucenih u crno.


Jbg... to je to
stefan.hauzer stefan.hauzer 20:20 23.11.2013

Re: U hrvatskoj nista novo....

Hrvatska jeste bastion fasizma, mrznje, nacizma..

a hrvatice?

meni su užasno simpatične,ne znam za tebe
...ali ono kaj

mene to obara,skoro kao kad kim zapeva

(skoro)
hajkula1 hajkula1 18:57 22.11.2013

E,



.ebeš mi sve ako na sledećim izborima ne glasam za Dveri! Pazi kad ja to kažem.
buba_truba buba_truba 22:31 22.11.2013

Re: E,

hajkula1


.ebeš mi sve ako na sledećim izborima ne glasam za Dveri! Pazi kad ja to kažem.

Auuu, pazi stvarno, kad ti to kažeš... 'ebeš mi sve, baš je, 'nako - za iznenađenje!
TI! Ma ne ličiš, ič...
Bili Piton Bili Piton 10:02 23.11.2013

Re: E,

buba_truba

Auuu, pazi stvarno, kad ti to kažeš... 'ebeš mi sve, baš je, 'nako - za iznenađenje!
TI! Ma ne ličiš, ič...



tasadebeli tasadebeli 19:24 22.11.2013

Јаја

Мислим да је Жика Богдановић овим блогом хтео да нам каже нешто друго... Барем сам ја тако то схватио...

Када је 2000. године на Европском првенству у утакмици са Словенијом наш тадашњи стуб одбране и фудбалска величина Калча, Синиша Михајловић, направио две почетничке грешке после којих смо примали голове и после тога намерно изазвао судију да му покаже црвени картон чиме је оставио екипу на цедилу да се са 10 играча враћа у живот на 0:3 (многи ће се сетити те текме која се преокренула уласком Љубинка Друловића после чега смо сретно завршили са бодом у џепу у такмичењу по групама јер смо стигли Словенце до 3:3), мој другар са којим у друштву годинама гледам фудбал, рече:

"Какво је јаје од човека овај Синиша Михајловић! Погледај како је оставио екипу на цедилу! Ђубре једно!"

Тринаест година касније, са истим тим другаром гледам Србија-Хрватска и после старта над Сулејманијем, тај мој другар рече: "Какво је јаје овај Шимунић! Могао је да унакази овог дечка за цео живот и да му избије хлеб из руку! Какво ђубре од човека!"

Стварно, на фудбалском терену често можеш да видиш и какав је ко човек...

Хтедох овим горе испричаним да кажем да је јаје јаје, ма које националности било... И не вреди му да се крије иза "великих" речи... Поштовање од мене, барем, неће добити...

Дакле, једначина је једноставна: јаје (тј. ђубре од човека) = јаје (тј. ђубре од човека)... И ту је небитно да ли носи грб са шаховницом или са двоглавим орлом...

Мислим да је то била и намера домаћина овог блога...

П.С. - А ко хоће да пљује само по јајету Шимунићу, има још два блога мало ниже... Ено, ја се тамо сит напљувах по том њиховом јајету... Сад је дошао мало ред да пљујемо и на наша јаја од људи...

Možda mu njegova „ETIKA" i uspe negde. Puno je mesta na kugli zemaljskoj gde žive nevernici...




П.П.С. - 'Бем ти расејаност!

Заборавих да кажем да је за мене много већи скандал то што је Шимунић после оног старта над Сулејманијем добио само пар утакмица казне, сасвим довољно да може да игра и у утакмицама баража (који су и Хрвати наслутили већ после београдских 1:1).

А да ће то ђубре од човека затим на Максимиру после баража да подилази најнижим страстима масе на трибинама, то већ и није изненађење нити скандал. То се могло и очекивати.

Видим да је Џо (чуј, Џо!) кажњен са 3300 евра новчане казне... Дакле, следећи пут ако му се заломи да откине ногу неком Србину (или било коме другом), УЕФА и Хрватски ногометни савез, као и хрватске власти, помиловаће га по глави и уз извињење тражиће да плати новчану казну од 5000 еврића да би се слегла прашина у јавности.

Хебига, то је свет у којем живимо... Пун јаја, тј. мућкова...
grmfrm grmfrm 20:36 22.11.2013

Re: Јаја

П.С. - А ко хоће да пљује само по јајету Шимунићу, има још два блога мало ниже... Ено, ја се тамо сит напљувах по том њиховом јајету... Сад је дошао мало ред да пљујемо и на наша јаја од људи...


Ma sve sve ali tajming.
maksa83 maksa83 20:36 22.11.2013

Re: Јаја

"Какво је јаје од човека овај Синиша Михајловић! Погледај како је оставио екипу на цедилу! Ђубре једно!"

Ja - kog za fudbal apsolutno zabole - pamtim Mihajlovića po dve stvari - autogolu na utakmici sa Nemcima 1998., i po onom pljuvanju Mutua.
AlexDunja AlexDunja 20:40 22.11.2013

Re: Јаја


Ja - kog za fudbal apsolutno zabole - pamtim Mihajlovića po dve stvari - autogolu na utakmici sa Nemcima 1998., i po onom pljuvanju Mutua.

iskreno, i meni su to hajlajts,
ali odavno ne pratim fudbal u stopu,
moguće da ne znam ništa
tasadebeli tasadebeli 20:57 22.11.2013

Re: Јаја

maksa83
"Какво је јаје од човека овај Синиша Михајловић! Погледај како је оставио екипу на цедилу! Ђубре једно!"

Ja - kog za fudbal apsolutno zabole - pamtim Mihajlovića po dve stvari - autogolu na utakmici sa Nemcima 1998., i po onom pljuvanju Mutua.



И Јеремиса на крају поменуте текме са Швабама на СП...

Генерално, Миха је пљувач... Мада га памтим и када је на Маракани одувао Румуна Лакатоша у рекламе поред терена иако смо сви ми на Истоку урлали: "Немој! Немој!" А он запео не би ли вратио неку ћушку из претходног дуела... И по изјави Шпанца који је после београдских 1:1 са тадашњом Југом питао новинаре:"А ко вам је онај играч што је мене чувао и током целе утакмице ме ударао с леђа песницама у бубреге?"

Као што памтим и говно Бергкампа који том истом Михи намерно стаје на груди на том истом СП 1998...

Невероватно колико се на терену види какав је ко...

Генерално: Миха = јаје. Пунктум. Овим својим "селекторовањем" ми је само потврдио то што одавно мислим о њему...
tasadebeli tasadebeli 21:00 22.11.2013

Re: Јаја

grmfrm
П.С. - А ко хоће да пљује само по јајету Шимунићу, има још два блога мало ниже... Ено, ја се тамо сит напљувах по том њиховом јајету... Сад је дошао мало ред да пљујемо и на наша јаја од људи...


Ma sve sve ali tajming.


Хебига, сад! Коме је мука од тих гована које гледамо и слушамо, а што се зове врхунски фудбал, не бира баш тренутак када ће да се исповраћа...
stefan.hauzer stefan.hauzer 20:27 23.11.2013

Re: Јаја

a ona bomba iranu na sp'98?
pa slovacima sa nekih 40 -ak metara u kvalifikacijama?

miha je bio sjajan fudbaler,kakav god čovek da je.
milisav68 milisav68 21:36 23.11.2013

Re: Јаја

stefan.hauzer
a ona bomba iranu na sp'98?
pa slovacima sa nekih 40 -ak metara u kvalifikacijama?

Joj, kako su tada bili smešni naši, kad prođe sedamdeset i neki minut (a rezultat ne odgovara), pa krenu svi redom da padaju tu negde između 30-40 metara....
blogovatelj blogovatelj 00:56 24.11.2013

Re: Јаја

a ona bomba iranu na sp'98?
pa slovacima sa nekih 40 -ak metara u kvalifikacijama?


Jese ti zajebavaš?
Partizanovac treba da te podseća na polufinale 1991?



A ima i najviše golova iz slobodnog udarca u istoriji italijanske lige.
Al da je magarac, jeste...
tasadebeli tasadebeli 10:29 24.11.2013

Re: Јаја

stefan.hauzer

miha je bio sjajan fudbaler,kakav god čovek da je.


То не спорим уопште! И Бергкамп је био сјајан фудбалер, али говно од човека... Имаш и данас тих примера колико хоћеш. И Ибро Дирка је врхунски фудбалер, данас вероватно један од три најбоља који играју у Европи (Меси, Роналдо, Ибрахимовић). Али је скотина од човека...

Проблем са Михом је у томе што је скот од човека постао тренер репрезентације, дакле неко ко ради са младима. Осим фудбалских вештина, шта он може њима још да пренесе? Како да буду себичне скотине?

У мом локалном малом клубу својевремено су направили исту ствар. Свог бившег, изузетно доброг фудбалера, поставили су за тренера подмлатка иако сви овде у крају знамо да је лежао неке мардеље од по 2-3 године у Немачкој због ситних крађа, џепарења, превара,...

Било би ми јасно да су га запослили у клубу да ради било шта друго, али да ради са клинцима... Што је много, много је.

Хебига, тренер није само тренер, он је, ваљда, и неки педагог.

И то и јесте један од главних разлога зашто нам је фудбал ту где јесте. Миха је само врх леденог брега криминализованог ФСС-а. Риба, јел'те, од главе смрди. А на терену се по неким Михиним поступцима лепо видело да он другачији и не може да буде, и поред бомби са 40 метара и свега осталог...

blogovatelj

Al da je magarac, jeste...


То и ја ка'ем!

Још једном ћу поновити Жикин текст са све линком:

A Miha je već daleko, u Đenovi.

- Kad me je predsednik Edordo Garone pozvao, imao sam pred sobom novi dvogodišnji ugovor sa FS Srbijom i razmišljao sam samo šta ja to mogu da uradim za Sampdoriju. Vraćam se kući. Ponosan sam sam što sam čovek Sampdorije i što sam nosio ovaj dres - reče Miha na predstavljanju.

"Samo jedno mesto na svetu se zove DOM" - pevao je Jura, a Džo klimao glavom.

A najbolje se zove tamo gde ti je bankar.

Možda mu njegova „ETIKA" i uspe negde. Puno je mesta na kugli zemaljskoj gde žive nevernici...


При томе не заборавите да је за време свога селекторовања репрезентације Србије због "етичких принципа" разбуцао целу генерацију талената понашајући се све време као да он чини услугу Србији и ФСС, а не да је њега тај исти ФСС (посредно и Србија) запослила када га нико није хтео, после вођења клубова у Калчу који су обавезно испадали из прве лиге под његовом тренерском палицом...

Зар такви типови вама не изазивају мучнину и гађење? Мени да...
Filip2412 Filip2412 19:48 22.11.2013

....

Malo je neukusno stavljati ovako u isti članak nekoga ko javno na stadionu izriče fašističke parole i nekog ko je neuspešno vodio reprezentaciju!
Slazem se. Neukusno i deluje zlonamerno. Ne vidim razloga da se palamudi o Mihajlovicu sa ovakvim naslovom i slikom toh smunica ili kao se vec zove.

Blog jes glup, izvini Ziko. Poco sam da citam i cim sam video da skrece na Mihajlovica zajebo sam.

Ni jedan srpski fudbaler nije do sad koliko ja znam uradio ovako nesto. Publika je drugo, tu ima puno nesrecnih idiota na ovbe strane. Ali kada to uradi igrac, kada igrac na mikrofonu skandira zajedno sa idiotima u publici onda je to dokaz da im je drustvo u qrac otislo. Tuzno je to, zlo ce njih same na ulicama docekati to isto zlo koje uzgajaju ali glupi su to da shvate.

Mihajlovicev jedini nacionalisticki ispad koji je relevantan za njega kao trenera reprezentacije je valjda to sto je smatrao da igraci treba da pevaju himnu. Meni je pevanje himne normalno ako ti se himna ne svidja koji si moj oblacio dres?? Oce li sutra svaki igrac traziti da se obuce po svom nahodjenju kad istrci na teren?
Sa druge strane, rzaumem zasto se nekmi himna ne svidja i iskreno, nisam oduvek tako mislio ali danas mislim da se ne svidja ni meni. Bilo je opcija sa malo manje religije i malo manje texta koji asocira na to da je pisano samo za etnicke Srbe a ostale ko yebe. Ona recimo nije losa "O Srbijo Mila Mati" ali nisam strucnjak za himne. U svakom slucaju, himna je takva kakva je i nije Mihajlovic birao himnu. Ali to je sasvim druga tema, meni licno i zanimljivija od hrvatskog incidenta.


eli.lacrosse eli.lacrosse 19:58 22.11.2013

Re: ....

Mihajlovicev jedini nacionalisticki ispad koji je relevantan za njega kao trenera reprezentacije je valjda to sto je smatrao da igraci treba da pevaju himnu.

Ne, Filipe, ne radi se o nacionalističkom ispadu (kao što ni Džoov "ispad" nije nacionalistički). Radi se o dve Mihine izjave:
Naravno, to je moja zemlja. To bi bila velika privilegija za mene. Povratak kući.
Kad me je predsednik Edordo Garone pozvao, imao sam pred sobom novi dvogodišnji ugovor sa FS Srbijom i razmišljao sam samo šta ja to mogu da uradim za Sampdoriju. Vraćam se kući. Ponosan sam sam što sam čovek Sampdorije i što sam nosio ovaj dres.

A kuća, u Mihinim izjavama – jeste dom. I eto veze. Ima i razlika – Džo je dosledan, a Mihin ispad nije propagiranje fašizma (pa nije kažnjiv, Džoov bi trebalo da bude).
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:20 22.11.2013

Re: ....



Džoov bi trebalo da bude

Me ne, zašto?
Evo i Miha priča o kući a kako ti reče
A kuća, u Mihinim izjavama – jeste dom

Ili kako reće domaćin
Samo jedno mesto na svetu se zove DOM" - pevao je Jura,


Dečko je samo o domu pričao, baš kao i Jura, baš kao i Miha, ne treba dečka kažnjavati.

Ili kazniti sve, Mihu obavezno, a i Juru

Mislim ljudi, kakav vas dom, kuća, spopali, o čemu vi pričate?
tasadebeli tasadebeli 20:29 22.11.2013

Re: ....

hoochie coochie man


Džoov bi trebalo da bude

Me ne, zašto?
Evo i Miha priča o kući a kako ti reče
A kuća, u Mihinim izjavama – jeste dom

Ili kako reće domaćin
Samo jedno mesto na svetu se zove DOM" - pevao je Jura,


Dečko je samo o domu pričao, baš kao i Jura, baš kao i Miha, ne treba dečka kažnjavati.

Ili kazniti sve, Mihu obavezno, a i Juru

Mislim ljudi, kakav vas dom, kuća, spopali, o čemu vi pričate?



eli.lacrosse eli.lacrosse 20:34 22.11.2013

Re: ....

Me ne, zašto? […] Dečko je samo o domu pričao, baš kao i Jura, baš kao i Miha, ne treba dečka kažnjavati.

Dečko nije samo o domu pričao, dečko je propagirao fašistički pokret, što sam jasno i rekao (da je moje mišljenje). I zato bi (opet, moje je mišljenje) trebalo da bude kažnjen.

A Miha jeste pričao o domu, kojem se uvek vraća, ma gde bio (čak i u domu). Ili, jednostavnije, Miha se iz doma vraća u dom.

EDIT:
Ili mu je kuća gde god ode…

stefan.hauzer stefan.hauzer 20:30 23.11.2013

Re: ....

Ili mu je kuća gde god ode…


kuća je ono mesto,na kojem želiš da budeš
..makar sam to tako shvatio
,zahvaljujući,
nikad dosadnoj stvarki;

mlinarslavko mlinarslavko 20:09 22.11.2013

Ovo nije sala

Ovo nije Tomson gde dodje 100 000 ljudi iz 100 000 razloga da se glupira i peva nebuloze osecajuci se time raspolozeno, veselo, kako god, niti budale koje navijaju o Srebrnici, Vukovaru ili ko zna kome, budale sa svih strana, nije ni tri prsta, koja su dobrim delom bila koriscena protiv Milosevica kao i za velicanje SrBstva, ovo je


jasan nacisticki pozdrav NDH koji se cuje danas u Evropi, koji odpozdravlja 30 000 Evropljana, a kompletna Evropa cuti.

Mislite, ne znaju jadni Evropljani sta je to, davno je bilo?

ILi, tek su usli, to je sacica budala koja ce izglupirala, smirice se?

Ili, Evropa je takav mehanizam da ce da ih upristoji?

Tako smo i mi u cudu gledali kad se se pojavio Vuk Draskovic sa Cetnickim pokretom, svi smo bili sokirani , nismo mogli da verujemo i mislili smo da su to neke budale zaludjene jos sa Drugim svetskim ratom, za nekoliko meseci zivot nas je demnantovao.

Sto je najgore bolju podrsku Milosevic nije imao na prvim izborima( lukavo je sve to pustio)nego pojavu bradatih rascupanih likova , koji po Srbiji urlaju sa kamama i crnim zastavama, od kojih se dobar deo ljudi uplasio.

Najgore je ako neko sad u Evropi cuti i iz ovoga gleda da izvuce neku korist.
drzura drzura 21:39 22.11.2013

neko reče

da dežulović mrzi srbe
http://pescanik.net/2013/11/10-heroja-i-jedan-glupan/
gedza.73 gedza.73 22:02 22.11.2013

Kad već nema logike


escherichije_colic escherichije_colic 22:48 22.11.2013

Miha = Šimunić? Uvreda za Džoa

Meni je Džo Šimunić sto puta veći gotivac od uništitelja srpskog fudbala Mihajlovića. Beskrajno manje me pogađa Šimunićevo salutiranje (ko da svi ne znamo kakva je atmosfera tamo, nego je neprijatno pričati o tome) nego ono što je neznalica i potkupljivac Mihajlović uradio od jedne talentovane generacije srpskih fudbalera. Od jednog potomka ustaške emigracije nije iznenađujuće da se loži na "za dom", a od samoproklamovanog oberpatriote Mihajlovića nije baš bilo za očekivati da proda obraz i stručni integrite za šaku čvaraka, jednom albanskom(!) menadžeru povrh svega. Tako smo u odlučujućim utakmicama minulih kvalifikacija (Belgija 0:3, Hrvatska 0:2) imali zadovoljstvo da gledamo vedete poput Ivana Radovanovića, Šćepovića, deteta Mijailovića, dok je Nemanja Matić (40 miliona evra tržišna vrednost) priliku dobio protiv "selekcije novinara" na revijalnom meču u Užicu. Prema Džou Šimuniću osećam eventualno neki blagi prezir i sažaljenje zbog količine gluposti koju nosi u toj tikvi na ramenima. Mihajlovića bih s druge strane vrlo rado izudarao nekom letvom, koliko god to bilo nekorektno napisati.
buba_truba buba_truba 22:56 22.11.2013

Re: Miha = Šimunić? Uvreda za Džoa

escherichije_colic
... a od samoproklamovanog oberpatriote Mihajlovića nije baš bilo za očekivati da proda obraz i stručni integrite za šaku čvaraka...

Lepo rečeno... i osim sa citiranim - sve se slažem.
A ovo gore - meni je od samoproklamovanog oberpatriote Mihajlovića sve ono dalje upravo i bilo za očekivati.
Filip2412 Filip2412 23:57 22.11.2013

Re: Miha = Šimunić? Uvreda za Džoa

Meni je Džo Šimunić sto puta veći gotivac od uništitelja srpskog fudbala Mihajlovića.
BRO TEMA NIJE FUDBAL, MENI SE RECIMO JEBE ZA FUDBAL SKROZ A ETO KOMENTARISEM OVDE :) e izvinte za velka slova mrzi me da kucam ponovo

Od jednog potomka ustaške emigracije nije iznenađujuće da se loži na "za dom"
again, nije problem taj dlakavi pojedinac nego je problem sto tamo javnost misli da u tom nema nista lose
escherichije_colic escherichije_colic 02:11 23.11.2013

Re: Miha = Šimunić? Uvreda za Džoa

Filip2412
Meni je Džo Šimunić sto puta veći gotivac od uništitelja srpskog fudbala Mihajlovića.
BRO TEMA NIJE FUDBAL, MENI SE RECIMO JEBE ZA FUDBAL SKROZ A ETO KOMENTARISEM OVDE :) e izvinte za velka slova mrzi me da kucam ponovo

Od jednog potomka ustaške emigracije nije iznenađujuće da se loži na "za dom"
again, nije problem taj dlakavi pojedinac nego je problem sto tamo javnost misli da u tom nema nista lose


I da nije tema fudbal, taj Mihajlović je ober smrda. Iskompleksirani primitivac koji ceo život dokazuje srpstvo. Pljunuo čoveku u usta na utakmici SP, što je samo po sebi sramni presedan. Uterivanje patriotizma preko obavezne himne i navlačenje hejta nacije na Adema Ljajića je čin dostojan najbednijeg kafanskog politikanta ... bedni odrođeni licemer i selja, Nikola Nikić je za njega gospodin čovek. Zbilja, koliko iskompleksiran treba da bude čovek da bi nosio nekoliko brojeva veće cipele, bez obzira što ima bizarno mala stopala?

Ne bih ja baš rekao da javnost misli da u tome nema ništa loše. Verujem da hrvatska javnost vrlo dobro zna šta znači ustaški pozdrav. Čudi me samo da nisu poentirali jednoglasnom osudom Šimunića, čak udaljavanjem iz ekipe za SP, ne bi li se na taj način bar malo zamaskirala činjenica da je s njim skandiralo 30.000 ljudi. Umesto toga oni se ukopavaju dokazivanjem porekla pozdrava "za dom spremni", gistro Šubić-Jelačić i epske borbe Hrvata sa Turcima Sve i da se nije desilo ovo sa Šimunićem, u ZG je pre par dana održan koncert neoustaškog rokera, sa posetom od nekoliko hiljada ljudi i kolektivnim nacističkim pozdravom na svaki refren- ne vidim da se neko previše potresao oko toga. Jebiga tako je to kad se do besvesti podilazi primitivizmu osloboditelja nacije i državotvoritelja, doći će na kraju u situaciju da deci moraju objašnjavati da domoljublje nije isto što i ustaštvo ... a ako mene pitaš, krajnje vreme je da im neko iz te glavate EU to uvede kao obavezu, za njihovo dobro.
tasadebeli tasadebeli 08:00 23.11.2013

Re: Miha = Šimunić? Uvreda za Džoa

escherichije_colic

I da nije tema fudbal, taj Mihajlović je ober smrda. Iskompleksirani primitivac koji ceo život dokazuje srpstvo

a od samoproklamovanog oberpatriote Mihajlovića nije baš bilo za očekivati da proda obraz i stručni integrite za šaku čvaraka, jednom albanskom(!) menadžeru povrh svega. Tako smo u odlučujućim utakmicama minulih kvalifikacija (Belgija 0:3, Hrvatska 0:2) imali zadovoljstvo da gledamo vedete poput Ivana Radovanovića, Šćepovića, deteta Mijailovića, dok je Nemanja Matić (40 miliona evra tržišna vrednost) priliku dobio protiv "selekcije novinara" na revijalnom meču u Užicu.

Mihajlovića bih s druge strane vrlo rado izudarao nekom letvom, koliko god to bilo nekorektno napisati.




Ја већ ишчупао летву из тарабе... У праву си, није педагошки, али у овом случају...

Jebiga tako je to kad se do besvesti podilazi primitivizmu osloboditelja nacije i državotvoritelja, doći će na kraju u situaciju da deci moraju objašnjavati da domoljublje nije isto što i ustaštvo ... a ako mene pitaš, krajnje vreme je da im neko iz te glavate EU to uvede kao obavezu, za njihovo dobro.




ФИФА и УЕФА би понајпре можда могле да размисле о преваспитавању (да не кажем, денацификацији јер нас већ деценију и по денацификују, па би могли да отпочну мало тај процес и на њима) Хрвата баш на овом случају ујка Џоа и да га, рецимо, казне довољном дужином казне да не игра уопште на СП у Бразилу. Тиме би мало подигле свој углед у очима нас ситне фудбалске бораније.

Уосталом, наш тада млади репрезентативац Рајковић беше кажњен са две године забране играња због наводног пљувања судије на Олимпијади у Пекингу (није доказана кривица, само судијина реч), беху оштре казне и за ФСС и младу репрезентацију после утакмице са Енглезима...

Дакле, УЕФА то може, само је питање да ли хоће...

(Беше оно на Звездином Северу пре неколико година на почетку неке међународне текме раширен огроман транспарент на којем је писало "УЕФА = Мафија"?)

Видећемо... Скептичан сам и у овом случају... У УЕФА (као и у ЕУ) одлуке доносе искључиво Немци и Енглези... Остали се клањају и слушају...
apacherosepeacock apacherosepeacock 08:54 23.11.2013

Re: Miha = Šimunić? Uvreda za Džoa

Видећемо... Скептичан сам и у овом случају... У УЕФА (као и у ЕУ) одлуке доносе искључиво Немци и Енглези... Остали се клањају и слушају...


Naravno da nece, valja odrzavati tenzije ko zna kad ce opet da zatreba neko zariste kod tih primitivaca sa Balkana. (Litvanija slobodno paradira nacizam svake godine pa nema reakcija) Tj. hoce sto se fudbala tice ali fasovace samo Srbija (ko po obicaju) za ono rasisticko skandiranje iz publike onomad.
Ovo za Hrvatsku jos jedino ako ne podignu dzevu Jevreji jer ih se vrlo tice, ostalo nema sanse.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:03 23.11.2013

Što se mene

tiče, za fašizam i nacizam nema alibija.
To se ne poredi.
To se krivično goni i kažnjava.
U Austriji je zaprećena zatvorska kazna do 8 godina.
Nedavno je nešto takvih bilmeza, kao što je ovaj fudbaler, fasovalo 6 godina zatvora po glavi budale.

blogovatelj blogovatelj 07:41 23.11.2013

Re: Što se mene

Što se mene
tiče, za fašizam i nacizam nema alibija.
To se ne poredi.
To se krivično goni i kažnjava.
U Austriji je zaprećena zatvorska kazna do 8 godina.
Nedavno je nešto takvih bilmeza, kao što je ovaj fudbaler, fasovalo 6 godina zatvora po glavi budale.


Amin.
Biti prostak i govedo je jedno, biti naci je nešto sasvim drugo.
Šta su gospoda budale u Osterajhu uradila pa su dobili po šest 'dina ponaosob?
Mada, ja ne bih kažnjavao nikoga kada nešto kaže, ipak je sloboda govora jedno od vrhunskih dostignuća ljudskog društva.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:38 23.11.2013

Re: Što se mene

Šta su gospoda budale u Osterajhu uradila pa su dobili po šest 'dina ponaosob?

Igrali se neonacizma, malo uzvikivali i tako...
Mada, ja ne bih kažnjavao nikoga kada nešto kaže, ipak je sloboda govora jedno od vrhunskih dostignuća ljudskog društva.

Ja bih, jer rečima svašta ume da počne. Tako je nacizam i počeo. Uostalom, sloboda jedne osobe seže samo do slobode druge, a nacizam i fašizam su sušta negiranja tuđih sloboda.
Nema slobode za one koji bi da je svima, sem sebi, ukinu.
blogovatelj blogovatelj 14:39 23.11.2013

Re: Što se mene

rečima svašta ume da počne. Tako je nacizam i počeo. Uostalom, sloboda jedne osobe seže samo do slobode druge, a nacizam i fašizam su sušta negiranja tuđih sloboda.


Sve si u pravu, ali ko donosi odluku o tome kad reč počinje da smeta?
Pošto ja to ne bih živom čoveku prepustio da odlučuje, ipak smatram da svako treba da kaže šta misli. A tako se uostalom najlakše prepoznaju majmuni u ljudskom društvu. Jer ako nesvet zamukne, teže ga je prepoznati. Džoov slučaj pokazuje svu ispravnost moje tvrdnje. Kad bi mi znali ko je i kakav je da nije sam zalajao.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:54 23.11.2013

Re: Što se mene

ali ko donosi odluku o tome kad reč počinje da smeta?

Onaj kome se tom rečju najavljuje ukidanje sloboda i života.
grmfrm grmfrm 09:03 23.11.2013

Pamet i ljudskost je odavno...

... napustila Hrvatsku.

Link

Ostali samo dugmici.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 19:30 23.11.2013

Odjek u Srbiji

Za ovakve dogadjaje zive sovinisticke gnjide u Srbiji. Za njih nista bolje nego kad se ovako nesto desi u Hrvatskoj. Evo Kurir je vec krenuo:

PONIZIO SRBE: Zvonko Bogdan slavio ustaše!
http://www.kurir-info.rs/ponizio-srbe-zvonko-bogdan-slavio-ustase-clanak-1100125

A Vecernjim novostima je sve to dobro doslo da objave pocetak linca na Sonju Biserku.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:465057-Sonja-Biserko-svedoci-protiv-sopstvene-zemlje
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:55 23.11.2013

Re: Odjek u Srbiji

Za ovakve dogadjaje zive sovinisticke gnjide u Srbiji.

Sudeći prema viđenom, za ovakve događaje žive pre svega gnjide u Hrvatskoj.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 20:05 23.11.2013

Re: Odjek u Srbiji

Sudeći prema viđenom, za ovakve događaje žive pre svega gnjide u Hrvatskoj.


Sovinisticke gnjide sa obe strane. Poenta gore recenog je da posledice nece snositi ni ovaj Joe ni hrvatska reprezentacija nego ce 'domace' gnjide to iskoristiti da truju javnost u Srbiji a nekome, boga mi, i malo ugroze zivot.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:14 23.11.2013

Re: Odjek u Srbiji


Sovinisticke gnjide sa obe strane


Na žalost, hrvatska gnjida nije zaslužila naziv šoviniste, to što je on vikao je nacizam, a ne šovinizam.
noboole noboole 12:02 25.11.2013

Re: Odjek u Srbiji

Neues aus der Nachbarschaft
Za ovakve dogadjaje zive sovinisticke gnjide u Srbiji. Za njih nista bolje nego kad se ovako nesto desi u Hrvatskoj. Evo Kurir je vec krenuo:

PONIZIO SRBE: Zvonko Bogdan slavio ustaše!
http://www.kurir-info.rs/ponizio-srbe-zvonko-bogdan-slavio-ustase-clanak-1100125

A Vecernjim novostima je sve to dobro doslo da objave pocetak linca na Sonju Biserku.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:465057-Sonja-Biserko-svedoci-protiv-sopstvene-zemlje


Kakvo to djubre od novina pratis Neues
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:12 23.11.2013

Svako poređenje,

sem sa nacizmom samim, je pokušaj relativizacije.
A to šta je on vikao, a publika odgovarala je ovo, i ništa drugo:











http://www.hrvatskapostanskabanka.com/Albumi/images/TESLICv1.jpg



Jelica Greganović Jelica Greganović 20:23 23.11.2013

Preporučujem vam

da pročitate knjigu "Točka na U".
Napisao ju je Viktor Ivančić.
Možda vam onda ovakve stvari budu jasnije.
kukusigameni kukusigameni 10:28 24.11.2013

sve će to o mila moja...

Bilo kako bilo, mi ne idemo na sveCko prvenstvo.
tasadebeli tasadebeli 13:09 24.11.2013

Re: sve će to o mila moja...

kukusigameni
Bilo kako bilo, mi ne idemo na sveCko prvenstvo.





Фали нам само један врхунски шпиц. Немамо га још од времена Сава Милошевића (шта год ко о њему мислио).

Ово остало све имамо, али џабе кад не умеју да се нађу тамо где треба да би дали гол...
anfieldroad anfieldroad 12:55 24.11.2013

tri praseta


Cinjenica je da se u Hrvatskoj trenutno odigrava neverovatan cunami nacistickih skandala. Nema potrebe nabrajati, stvarno. Tamo je na vlasti SDP, odnosno leva opcija, predsednik je vrlo pristojan tip, takodje levicarski nastrojen. Da li to, uz velike dugove stanovnistva i drzave, los standard i nikad vece siromastvo utice na opoziciju, desnicarski HDZ i razne "stozere" da potpuno polude ? Hrvatska je nedavno vec bila na ivici sankcija zbog zastite bivseg udbasa Perkovica.
Zbog ponasanja navijaca na Maximirskom stadionu, ne zbog Joa Simunica sigurno ce ponovo biti u slicnoj poziciji. Medjutim, problemi Hrvatske su problemi Hrvatske.
Ne mislim da je kritika Mihajlovica uz kritiku Simunica pogresna. Radi se o dve vrlo slicne licnosti i skoro identicne pojave. I doskorasnji (smenjeni) hrvatski selektor takodje spada u tu pricu. Radi se o ljudima ciji stavovi i delovanje podseca na vreme od pre 91.godine.
Sva trojica su od ranije poznati po sovinistickim i rasistickim stavovima, a niko ziv nije reagovao. Najozbiljnije kritike ponasanja ovih ljudi sam cuo od hrvatskih novinara Dezulovica i Viktora Ivancica, koji jos od vremena Ferala predstavljaju takoreci jedini javni glas razuma sa obe strane !
Protiv nacizma se drzave moraju, po zakonu, ne po nekom iracionalnom moralnom imperativu boriti na vreme, odmah.
I ne slazem se da ova prica nema veze sa fudbalom. Ne treba zaboraviti da je rat i simbolicki i stvarno zapoceo bas na tom istom stadionu, na utakmici Dinamo- Zvezda.
tasadebeli tasadebeli 13:17 24.11.2013

Re: tri praseta

anfieldroad

I ne slazem se da ova prica nema veze sa fudbalom. Ne treba zaboraviti da je rat i simbolicki i stvarno zapoceo bas na tom istom stadionu, na utakmici Dinamo- Zvezda.


Мајку му, баш на утакмици клубова које су тада контролисале републичке ДБ...

Хебига, ујка Џо је ипак ујка Џо...
G r o f G r o f 22:29 25.11.2013

uvreda je u oku posmatrača...

svako istorisko traženje korena ovakvog ponašanja je besmisleno.
horovodja i hor dobro znaju da pozdrav "za dom spremni" nekoga vredja, zato ga i koriste kao instrument provokacije.
za nekoga su i podignuta tri prsta provokacija. oni koji ih dižu to dobro znaju, ostalo je stvar kulture i dobrog ukusa.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana