Satira

Kako je Aleksandar spojio prste

Strongman RSS / 25.01.2014. u 13:28

 aleksandar-vucic-1388063130-216523.jpg

Kada je izgledalo da je sudar neminovan, veštim manevrom, Aleksandar di grejt skrenu desno pa snažno levo, auto se zanese, pa poče da se krivi. Na šoferovo zaprepašćenje leva strana auta se podigla i auto se kretao dodirujući asfalt samo desnim točkovima. Šofer je već u potpunoj panici. Samo ponavlja:

- Šefe! Šefe.

Vozeći onako nagnut auto, prilazeći turskom kamionu i lastinom autobusu autobusu, PPV se maši za džep, udđe u poruke i u "Send to" selektuje "Send to all" i poče da kuca SMS:

"Raspisujem izbore".

- Šefe, šefe

Tu se šofer od straha onesvesti. AV samo ablendova i kamion i autobus se razdvojiše baš kao onomad kada je mojsije razdvojio Crveno more da provede svoj narod, tako i Vučić na dva točka proveze auto između.

 

 

 

Ovog jutra, prvi potpresednik vlade je delovao odsutno. Iako je, kao što to inače radi svakog jutra, nakon 26 sati rada, ustao pre nego što je legao, obrijao se oficirskom sabljom svoga dede, naravno tupom stranom, uradio 3000 sklekova i otplivao uzvodno, ovoga puta, zaleđenim Dunavom do Novog Sada i punim sprintom se vratio do zgrade prvog potpresedništva nije se osećao spokojno. Nije uspevao da spoji prste. Osetio je napad panike.

Dok je doručkovao zobenu kašu, srebrnom ali ne i zarđalom kašikom, osetio je potrebu da pojede nešto slatko. Par pčela. Poznato je da PPV ne jede med već žvaće pčele. Ne vredi. I dalje nije uspevao da se skoncetriše na posao. Prsti nikako nisu hteli da s espoje. Čak je i ministarka je probala da ga razveseli pitanjem da otvori ponovo aferu kofer. Nije bilo odgovora. Vučić je gledao u daljinu... u treći mandat.

Dosadio mu je sav taj pritisak, publicitet, obezbeđenje, brave, 24 časa svadba... Počelo da ga guši demoliranje opozicije i koalicionih partnera, sastanci sa glavnim urednicima. Osetio se taocem sopstvene popularnosti od 106%. Izuo je cipele ispod stola. Srbija, pod njegovim vođstvom je postala je lider u regionu u izvozu čarapa, što PPV voli da istakne čestim izuvanjem, kako sebe tako koalicionih partnera.

Pala mu je na pamet jedna, po malo dečačka ideja. Fintiajući obezbeđenje odlaskom u zajednički taolet, onako u čarapama, Vučko se sjuri požarnim stepenicama u službenu garažu. Šofer u stavu mirno ga pozdravi. Dok je, onko u hodu, neuspešno probao da spoji prste na rukama, suzbijajući napad panike, Aleksandar di grejt se tiho obrati  zbunjenom šoferu:

- Dajte ključ... Gospodine.
- Predsedniče nemojte molim Vas... Imam ženu i decu. Treba mi posao... I auto.
- Gospodine da li vi mislite da ja Vas, ovako u čarapama otpuštam?
- Pa.. Da.
- Ne gospodine. Srpska Radi... Napredna stranka se ne odriče tek tako svojih kadrova.
- Uh dobro je.
- A sada dajte mi ključ.

Jadan čovek šta će, gde će da pepeveu kljuć. Vučko prilazi kolima sa vozačeve strane, otvara vrata i ulazi. Prvo što je uradio, vezao je pojas. Naučio to od Tome sa bilorda. Kad smo već kod Tome...

- Gospodine šoferu, ima li ovaj auto zimske gume?
- Ima ima...

Vučko podešava retrovizore, stavlja ključ u bravu, pokreće motor, ali mu se ne uspeva nikako da promeni stanicu. Na b92 celo jutro nekakvo razgibavanje, a on je odlično razgiban čovek.

- Gospodine šoferu... Nervira me ova stanica, dođe mi da razbijem bravu. Kako da je promenim?

Nakon što je šofer promenio stanicu, ostao je da sedi na zadnjem sedištu kao stručni konsultatnt i pomoć oko menjanja stanica.

Vučić ubaci menjač u "D", naučio je on da vozi automatik u Blokovima i lagano krene ka izlazu garaže. Tu ga presretne šef obezbeđenja, neki Mita iz Loznice:

- Šefe a cipele?

Vučić samo odmahnu rokom, dade gas i veštim manevrom kroz saobraćajnu vrevu uspeva da se Nemanjinom dobaci do Kneza Miloša a da obezbeđenje nije stiglo da isparkira vozila službene pratnje.

Onako bos, blago euforičan, zapovedi šoferu da pusti radio Fokus. A kad ono, Vučkova omiljena pesma:

"Born tu be wild"

Ponešen muzikom, Aleksandar, virtuoznom vožnjom, skoro kao u video igrici, očas posla stiže do skretanja za autoput. Pvo mu je palo napamet... Ali ne! Odlučio je da ne krene na Karlovac-Karlobag-Viroviticu no krene ka Nišu. 100, 140, 180, daje Vučko gas...

enhanced-buzz-9943-1345346058-7.jpg 

 

- Prvi potpredsedniče lakše molim vas...

Čuje se glas prepadnutog šefa voznog parka sa zadnjeg sedišta.
Vučić ne haje, namerno daje gas. 190, 200 na sat.

- Šefe umorni ste. Radite 26 sati dnvno... Za dobrobit Srbije.

Vučić samo jače stegnu kožni volan i dodaje gas. Već idu 225 na sat. Pred njima triple makazice. Turski kamion pretiče Lastin autobus. A u zaustavnoj traci ide polako vozilo za održavanje puteva tablica .

- Kočite šefe! Kočite!

Kada je igledalo da je sudar neminovan, veštim manevrom, Aleksandar di grejt skrenu desno pa snažno levo, auto se zanese, pa poče da se krivi. Na šoferovo zaprepašćenje leva strana auta se podigla i auto se kretao dodirujući asfalt samo desnim točkovima. Šofer je već u potpunoj panici. Samo ponavlja:

- Šefe! Šefe!

Vozeći onako nagnut auto, prilazeći turskom kamionu i lastinom autobusu autobusu, PPV se maši za džep, izvadi mobilni, uđe u poruke pa u "Send to" selektuje "Send to all" i poče da kuca SMS:

"Raspisujem izbore".

- Šefe, šefe

Tu se šofer od straha onesvesti. AV samo ablendova i kamion i autobus se razdvojiše baš kao onomad kada je mojsije razdvojio Crveno more da provede svoj narod. Tako i Vučić na dva točka proveze auto između. To je zapravo Džejson Statam naučio od našeg PPV-a.

 

Moses_Parts_the_Red_Sea_by_BrainboxMedia.jpg 

 

Pretekavši, zapravo prošavši koroz kordon kamiona i autobusa, Vučić, oseti olakšanje, i radostan kao dete, oslobođen svih dnevnih pritisaka, vrati auto na sva četiri točka, obori brzinu na skromih 180. Čovek uživa u vožnji. Prvi na cirkularnu poruku odgovorio je izvesni Iva Banana.

- Zašto tako kume?

Odgovori kao njegov omiljeni filmski junak:

- Tako ćeš i ti kume... Samo sutra

Vozi on tako vozi kad negde kod Niša sustiže ga policijski motor marke BMW. Motorciklista, naravno takođe policijski. Rukom energično daje znak pepeveu da skrene u zaustavnu traku i da zaustavi vozilo. Vučko rasejano baci pogled i vidi BMW i u sebi pomisli:

"Dobro je. Nemački brend."

Policajac ne popušta. Skoro da rukom udara po suvozačkom stakli kako zamahuje i pokazuje VD vuzaču vozila vlade Republike Srbije da stane.

 

0.jpg 

 

"Gle, gospodin policajac."

Vučić, držeći volan obema rukama, vezan kao što ga je Toma učio, nikako nije mogao da spoji prste da smisli šta da radi, ali nije gubio prisustvo duha:

"Šta li bi Angela uradila u ovoj situaciji?"

Refleksno je dao desni migavac, oduzeo gas, i nakon što se u retrovizorima uverio da ne ometa ni jednog učesnika u saobraćaju skrenuo u zaustavnu traku i zaustavio vozilo. Osetio je blagu jezu. Aleksandar Vučić nikad ne gleda u retrovizore jer on uvek ide napred.

- De si se bre zaleteo?

PPV-a prenu iz razmišljanja saobraćajac, motordžija u kožnom odelu.

- Pa napred.

- Gde napred?

- Pa u Evropu, Rusiju,... Na kraju krajeva i u NATO.

- Si ti pijo nešto?

- Jednom, na apsolventskoj ekskurziji... Jednom u Bajčetini neku rakiju, koja mi nije prijala... I Šampanjac nakon ovih zadnjih izbora.

- Dobro, dobro.. Daj vozačku i saobraćajnu.

- Evo izvolite. Je l treba i njegova?

Pita Vučić pokazujući prstom na onesvešćenog šofera koji kao da spava. U stvaro on spava ali je onesvešćen.

- Ne, ne... Neka ga nek džmije.

Gleda policajac kola, gleda vozača pa prelazi napred gde mu je motor, skida kacigu, vadi mobilni iz džepa i pritiskom na dugme broj jedan poziva umemorisani broj.

- Kobac, bolje da je nešto važno...
- Šefe imam situaciju.
- Kaži.
- Velika zverka je u pitanju.
- Opet si pijan otišao u lov?
- Ne bre šefe, na auto put sam... Zaustavio sam nekog zajebanog.
- Da nisi zaustavio onog većnika za saobraćaj?
- Ne šefe. Ovaj je neki zajebaniji.
- Bre da nije tojota? Da nisi zaustavio Gradonačelnika?
- Ma njega znam, operisao mi kevu. Nisam. Ovaj je šefe baš zajedan lik.
- Ako je Velja Ilić izmakni se da t ene nabode glavom!
- Nije Velja. Ovaj je ono.. Baš, baš zajeban lik.
- Pa ko je u pičku materinu?
- Šefe nemam pojma koje ali je zajeban. Njemu bre Vučić šofer.

Dok se policijski službenik konsultovao sa svojim pretpostavljenim, naš Aleksandar je napokon uspeva da ponovo spoji prste:

"Dobro je. Srbija ide napred"

 

Tagovi



Komentari (26)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

b92fmember b92fmember 13:49 25.01.2014

prvi

Pa dobro Milane, za kog će glasamo?
bolid1 bolid1 15:22 25.01.2014

Re: prvi

sima2000 sima2000 18:04 25.01.2014

Re: prvi

b92fmember
Pa dobro Milane, za kog će glasamo?


Nije loš Vučić.. u stvari nije teško biti dobar kad je konkurencija nikakva.
Samo ne mogu da glasam za njega. Mislim da bi mi se ruka zgrčila i odbila naredbu da zaokruži SNS.
Ne znam kako ću rešiti ovaj unutrašnji konflikt. Verovatno neću glasati uopšte, a ako izađem zaokružiću Rasima Ljajića.

BTW, bili skoro izbori na Voždovcu. DS oblepio zidove, tarabe, ogradu na Plavom mostu. Urnisali sve javne površine koje su mogli da dohvate rukama, hoklicama i merdevinama. A na plaktu piše ovo:


Ebiga.. ne mogu više da glasam ni za ove pristojne što pristojnošću ruže grad..
Strongman Strongman 00:17 26.01.2014

Re: prvi

Pa dobro Milane, za kog će glasamo?



Najebali smo. Nemamo za kog da glasamo.
Strongman Strongman 00:19 26.01.2014

Re: prvi

Ne znam kako ću rešiti ovaj unutrašnji konflikt. Verovatno neću glasati uopšte, a ako izađem zaokružiću Rasima Ljajića.



Samo nega ne. Najljigavije stvorenje.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 16:56 26.01.2014

Re: prvi

može malo pojašnjenje - što je ljigav Raske (mislim, dobro, pored toga što se bavi profesionalno politikom što ne mo'š raditi tradicionalno ako se ne odrekneš sebe ljigavosti radi)?
jezda92 jezda92 22:17 26.01.2014

Re: prvi

Srđan Fuchs
može malo pojašnjenje - što je ljigav Raske (mislim, dobro, pored toga što se bavi profesionalno politikom što ne mo'š raditi tradicionalno ako se ne odrekneš sebe ljigavosti radi)?

Zato brate što bi sve dao samo da ostane u vlasti. Što ne drži reč. Što je slagao da će izaći iz vlade ako smene Đilasa, pa slagao, a posle se vadio da mi se od toga povraćalo. Što je jedini koji je od 5. oktobra neprekidno prisutan? Treba li još?
a_jovicic a_jovicic 14:31 25.01.2014

"Utopija" ... SF priča

Jel' mogu i ja ... jel' mogu i ja?

Leto Gospodnje 2025-to. Mesto dešavanja: Republika Najnovija Srbija

Bezvoljno ustajem i spremam se na posao. Bacam pogled na vesti '92-ke a tamo obeležavanje godišnjice formiranja najmladje države u Evropi ... Republike Najnovije Srbije. Već 10 godina ne postoje parlamentarni izbori ... ali ne zato što smo diktatura nego zato što sve funkcioniše bez ikakvih političkih partija ... i krenuše sećanja da mi naviru ...

Tog januara 2014-te godine pade prvi sneg ... državom se prolomi vest da je Nj.V. Aleksandar V. Veber raspisao prevremene izbore. Čemu sad to? ... nije baš nešto bilo para u kasi ... sveCka ekonomska kriza je još uvek trajala ... a u postojećoj vladi bilo par nekih čudnih ministara koji nisu delovali kao da ne znaju da rade svoj posao (što je bio etalon ponašanja dotadašnih ministara) ... ma dal' istog dana jedan od njih beše podnese ostavku? ... ili je to bilo koji mesec ranije pod pritiskom neke reketaške grupe maskirane u radnička odela koje iz svog "crnog kabineta" sa kožnih fotelja pokrenuše 20K sindikata da organizuju masovne proteste na kojima okupiše 2K štrajkača ... ma nije ni bitno za priču ... mrzi me da kopam po enciklopediji al' taj ministar je proglašen za najvećeg reformatora ove zemlje a uspeo je da izvuče i živu glavu za razliku od prethodnih reformatora.

Znači počelo je tim čudnim izborima ... Svi su davali "nepogrešive" prognoze da će Nj.V. A.V.V. da "zbriše" sve protivnike i nastavi "reforme" (koje onim štrajkom bejahu zaustavljene), medjutim na političkoj sceni Srbije pojavi se nova partija ... u stvari reciklirana partija iz nekih tamnih '90-tih ... PARTIJA YOGI-LETAČA! ... Hm ... nikad do sada nisu bili u vlasti ... nisu bili ni opozicija ... sprdao se narod s'njima u prethodnim decenijama ... medjutim, iz nekog potpuno nepoznatog razloga, velika grupacija nezadovoljnih, poštenih gradjana koje su neke partije pežorativno zvale "beli listići" odluči da glasa za njih. I gle ... dobiše izbore! ... i to sa 90% izlaznosti i 80% većine. Pošto svoje kadrove za ministarska mesta nisu imali, razni PRE-letači iz ostalih partija im se odmah priključiše i formira se Vlada ... Jedino nije bilo onih par ministara koji su nešto znali da rade ... Eh ... a Nj.V. A.V.V. nije hteo da čita knjige iz istorije ... na iskustvima Hitlera i Napoleona je mogao da oseti kako će da prodje kad mu mnogo zine _ za vlast ... a i njegov prethodnik BoTa se isto tako "okliznuo" ...

Posle par meseci nova vlast poče da radi kako najbolje zna i ume (tj. nikako ... odnosno onako kao i svi njihovi prethodnici) i mi se zadužismo 100 hiljada milijardi bitkoina. Oni maskirani sindikati klicaše, na ulicama vaskoliki (ne)radnici iskazaše narodno veselje, minimalna plata beše podignuta na 1000 MlaDinovih EUR-a ... ma milina jedna ... niko ništa ne radi a svi voze mercedese ...

Ali avaj ... radost ne potraja dugo, godinu dana nakon toga stiže prva rata na naplatu. Budžet prazan! ... ma nema veze ... zadužićemo se opet ... Pih ... dušmani ... niko ne daje novi kredit. Krenu sunovrat ... krenuše (ne)radnici da ostaju bez plate ... krene prodaja mercedesa budzašto ... ali nema više ko da ih kupi ... i krenuše migracije na istok ... vakolika srBska partokratija spakova kofere i koferčiće i zaputi se u daleku istočnu državu takvih neslućenih kapaciteta da spasu srBsku civilizaciju (dobro, de ... nisu poveli ostatak naroda ... ali oni su bili elita ... spašavanje elite je valjda jednako spašavanju naroda). I dodjoše ovde proizvodjači mercedesa da srede situaciju (zabrinuli su se i oni ... prethodna politika je toliko oborila cenu njihovog proizvoda da su ostale države počele da se pitaju da li ti automobili uopšte valjaju) ... Uveli su oni neke u narodu nepopularne mere ... i trebalo nam je da naučimo da se rad isplati ... i da je kriminal nešto što je loše ... ali eto posle 10 godina te njihove "prinudne uprave" (koju ona naša "elita" na istoku prozva "okupacijom" ) mi konačno počesmo da živimo u normalnoj državi ... no ja se raspisah ... a na posao se mora stići ...

BTW Par slika iz svakodnevice onih "naših" na istoku ... ToNi je postao uspešni proizvodjač ToNiovače (poludeli oni na istoku za njom ... jača je i od njihove brlje) ... Nj. bivše V. A.V.V. je postao uspešni filosof i humanista (neprekidno je citirao svog pretka Vebera pa su ih mnogi pobrkali) ... BoTa se bavi poljoprivredom i svakog dana postuje novi felfi ... DraDji pravi mostove na dalekom severo-istoku a Mrka mu (pre roka) završava prilazne puteve. MlaDin je čak dogurao i do ministra finansija u nekom kolhozu (ne baš bogatom sirovinama ali snašao se on nekako pa je uveo privatizaciju i deonice). Svima im se pridružila MiMa i oni često evociraju uspomene na njihovog uzora SloMija ... eeee to su bila vremena!

EDIT: Uh ... kako zaboravih IvDu i Krkru ... IvDa jedini od njih nije otišao na istok ... otiš-o je u tople krajeve da gaji banane ... a i ameri ga nešto više ne zovu na molitveni doručak pa mu nije interesantno ... Krka je konačno objavio svoje memoare i totalno pomutio slavu Snoudenu koji je od sramote morao da se iseli još dalje. Krka je otkrio sve planove svih tajnih društava od postanka čovečanstva tako da je ona NSA brljotina sitnica u odnosu na kompletnu istoriju špijunaže.
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:00 25.01.2014

Re: "Utopija" ... SF priča


Autorska za Jovičića!

li avaj ... radost ne potraja dugo, godinu dana nakon toga stiže prva rata na naplatu. Budžet prazan! ... ma nema veze ... zadužićemo se opet ... Pih ... dušmani ... niko ne daje novi kredit.


Nema veze, tu smo i dalje mi, istinski rodoljubi, da doznačimo koliko treba.
a_jovicic a_jovicic 11:21 26.01.2014

Re: "Utopija" ... SF priča

srdjan.pajic

Autorska za Jovičića!
li avaj ... radost ne potraja dugo, godinu dana nakon toga stiže prva rata na naplatu. Budžet prazan! ... ma nema veze ... zadužićemo se opet ... Pih ... dušmani ... niko ne daje novi kredit.

Nema veze, tu smo i dalje mi, istinski rodoljubi, da doznačimo koliko treba.

'fala na preporuci

A što se dijaspore i doznaka tiče ... na žalost ono je samo SF priča ... agonija (i zidanje nepovoljnih kredita) će trajati mnogo duže od godinu dana ... a za to vreme može da se desi da više Srba (i ostalih "naroda i narodnosti" sa ovih prostora) živi "napolju" nego ovde ... pa neće imati kome ni da šalju doznake. Domaća partokratija je mnogo loše iskopirala Broza ... onaj je slao radno sposobno stanovništvo na "privremeni rad" ... ovi ga teraju na trajno iseljenje!
mr.fogg mr.fogg 16:18 25.01.2014

Do kraja naših života

Nema više za koga da se glasa.
Kraj.

hajkula1 hajkula1 18:10 25.01.2014

Ebote


Kad više ne mogu ni da ih pljujem (poziciju /opoziciju)






P.S.
Strong, kako te nije mrzelo da TOLIKO pišeš? Nisam pročitala, smorilo. Sory.
Dođe mi da pucam.

Možda u vreme kampanje, kada ih prikazuju na TV, da ga gasimo, i svako osvetljenje, da bude zaista mrak?








max.cohen92 max.cohen92 21:44 25.01.2014

Re: Ebote

P.S.
Strong, kako te nije mrzelo da TOLIKO pišeš? Nisam pročitala, smorilo. Sory.
Dođe mi da pucam.


I ja sam uz sav respekt koji imam prema g. Jovanovicu procitao tekst na Fast Forward...opravdano ima toliko upotrebljenih znakova, opravdano. Ipak je svaka , makar i najnebitnija cinjenica o g. Aleku ober maligni smor. Moglo je sve da se resi jednom slikom, ali zarad dramatike i dramskog prologa, ipak svrsishodno i sa merom.
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 16:30 25.01.2014

a nije da nije tako ... sasvim blizu ...

Strongman ... bravo za priču"
Biljana 77 Biljana 77 16:36 25.01.2014

Dobra pričica

Samo vic već znamo:
Nemam pojma šefe ko je, al' može biti da je i sam Bog. Papa mu je vozač. :)
coviax coviax 21:57 25.01.2014

Re: Dobra pričica

Biljana 77
Samo vic već znamo:
Nemam pojma šefe ko je, al' može biti da je i sam Bog. Papa mu je vozač. :)

Ma ša je papa za našeg Vuleta...Ajd basket jedan na jedan-Sranjo bi popušio
s nulom!Mogo bi samo Očenaše da...
Strongman Strongman 00:17 26.01.2014

Re: Dobra pričica

Biljana 77
Samo vic već znamo:
Nemam pojma šefe ko je, al' može biti da je i sam Bog. Papa mu je vozač. :)


To mi je bila inspiracija iskreno
Biljana 77 Biljana 77 10:14 27.01.2014

Re: Dobra pričica

To mi je bila inspiracija iskreno

Ne menja stvar. Priča je i dalje dobra.
Strongman Strongman 03:50 28.01.2014

Re: Dobra pričica


Ne menja stvar. Priča je i dalje dobra.


Meni bilo smešno dok sam pisao.
wilma68 wilma68 17:18 25.01.2014

Izuvačina

Osetio se taocem sopstvene popularnosti od 106%. Izuo je cipele ispod stola. Srbija, pod njegovim vođstvom je postala je lider u regionu u izvozu čarapa, što PPV voli da istakne čestim izuvanjem, kako sebe tako koalicionih partnera.


Stronge, razvalio si...
Strongman Strongman 00:16 26.01.2014

Re: Izuvačina


Stronge, razvalio si...



Iskreno i meni bilo smešno dok sam pisao
max.cohen92 max.cohen92 21:31 25.01.2014

Mentalno razHebawanje...

Brate,

Ima ti PPV zbog ovoga zabrani gravitaciju u teretani, pa ce sutra malo da si budes mali privrednik sa stavom. On moze sve samo kad je naspavan...kaze alpinista Stefanovic, onda je istina.
Strongman Strongman 00:16 26.01.2014

Re: Mentalno razHebawanje...

max.cohen92
Brate,

Ima ti PPV zbog ovoga zabrani gravitaciju u teretani, pa ce sutra malo da si budes mali privrednik sa stavom. On moze sve samo kad je naspavan...kaze alpinista Stefanovic, onda je istina.



Neko mi hakovao profil na b92... Meni i Banetu Ružiću
max.cohen92 max.cohen92 00:30 26.01.2014

Re: Mentalno razHebawanje...

Hakov`o ?

Da nije slucajno ovaj dipl. Manager `teo da se oproba kao skriboman? Kanda mi deluje poznat, em je vidim konektovan, em ima Probavita facu zadovoljstva( ili je je to ipak osmeh?)
Strongman Strongman 00:58 26.01.2014

Karlovac - Karlobag - Ogulin - Virovitica

Ako PPV tako kaže..

m_tripko m_tripko 17:12 28.01.2014

Bate


.....vise ti lezi da dizes tegove, izgLEda mi :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana