Kultura| Ljubav| Moj grad

Kako Se Zaljubiti u Androida

FINAL ROUND ART RSS / 21.03.2014. u 05:06

 Razmišljati o prošlosti je besmisleno. Može samo doneti nesreću. Prihvatiš sve onako kako se dogodilo – da li je uzrok Božja volja, sudbina ili slobodna volja – nebitno je.

 

 U tom trenutku mu se činilo kao odlična ideja da zasnuje porodicu. Kolin je sa 18 godina, ljubeći Kristin, svoju devojku sa kojom je pohađao samo dramsku sekciju – u ostalim je bio daleko lošiji od nje – rešio da postane otac. Imao je osećaj da će umreti pre dvadesete, i želeo je da ima naslednika. Kristin je bila idealna majka u Kolinovim očima. Lepa, atletičarka, pristojna, iz dobre familije. Znači dete bi ostalo u dobrim rukama.

Svoju porodicu nije želeo da upliće u celu priču.

Kolin veruje u genetiku, i zbog toga nije želeo da njegova porodica ima ikakvog uticaja na dete. Da se ti loši geni ne probude. Loši geni, koje je on zvao ’’kukavičluk’’. Kolin se plašio kukavice u sebi, majci koja ga je lepo vaspitala, sestri. Otac nije bio kukavica, otac je bio nepoznanica.

 Lepo vaspitanje je velika greška. Lepo vaspitanje neminovno rađa kukavičluk. Biti skot, podlac, uz osmeh na licu. Shvatio je kasno. Shvatio je u zatvoru. Shvatio je pre zatvora, kada su ga na suđenju sva trojica ’’saradnika na projektu uzimanja od bogatih zarad davanja siromašnima’’ prodala za blažu kaznu. Ipak su 3 godine 3 puta manje od 9.

 3 puta manje jednoličnog obroka, 3 puta manje uskraćivanja od seksa, 3 puta manje buljenja u cimerovu četkicu za zube – da li je naoštrena drška ili nije, i ako jeste – zbog koga je naoštrena. Opet, 3 puta više vremena da se čitaju knjige, da se slušaju priče.

Jedan od brojnih cimera ostao mu je u posebnom sećanju.

Retrospektivno ga se setio, nakon odgledanog filma HER.

Dečko iz Njujorka, gradski tip, urban, ne poluseljače kao Kolin, lepih tetovaža – ne ortački urađenih, već video se rad majstora.

Nije mu se sećao imena, ne pamti Kolin imena ali lica odlično. Sećao se priče.

Kada je imao 14 godina, urbani njujorški klinac se zaljubio u urbanu 14ogodišnju devojčicu iz San Dijega. Letovanje. Duge kose, oboje. Gledanje u surfere. Filozofiranje o smrti Kurt Kobejna i Džimi Hendriksa, blejanje uz muziku bendova ’’Sugar Ray’’, ’’Smash Mouth’’, uz ceo drugi talas SKA muzike sa dalekog ostrva kraljevstva.

On se zaljubio.

Ona ne.

Njegov najbolji drugar se zaljubio u nju.

Ona u njega.

14ogodišnji dečko iz Njujorka je sredio dejt svojoj ’’ljubavi’’ i drugaru. Smuvali su se. I  nakon letovanja, nije 6 godina video niti nju, niti njega.

Nije više bio bitan.

Jednostavno.

Život.

6 godina kasnije, zima je bila, javio mu se drugar iz detinjstva. Želeo je pomoć, želeo je da se pomiri sa prvom ljubavi. 20ogodišnji dečko iz Njujorka je bio na heroinu, ali rekao je da će mu pomoći. Zaista je želeo, želeo je da vidi nju –pre svega, sebično – jer 6 godina je nije video. Šta je postalo od divne devojčice, koliko se nije promenila, kako izgleda – samo da sredi dovoljno dopa do San Dijega, i kreću. Par dana samo. 

Drugar iz detinjstva se ubio dan pred put, jer mu prvi pravi drugar i prva zaljubljenost nisu uzvraćali pozive.

Jednostavno.

Smrt.

Kolin je, odgledavši film HER, konačno sklopio kockice iščitanih  zapisa Zamjatina, Filipa Dika, Frederika Pola.

Uz lik Šon Jang iz Blejdranera.

Savršena žena.

Kolin je dao sve od sebe da zadrži porodicu na okupu. Ali 9 godina učine svoje. Zatvorski psihijatar je čitao Kolinovu poeziju, i tražio u njima rešenje za sopstvenu dokolicu.

Kolin je na slobodi otkrio novu vrstu zatvora – internet. Više je laži iščitao za jedan dan nego što ih je slušao od patoloških lažova za godinu dana. Nakon 9 dana je već odslužio internet robiju. Sve je bilo nakazno, lažno. Moral. Lepota.

Na sestrin nagovor, učlanio se na sajt za upoznavanje. Okačio fotografije, napisao delimičnu biografiju. Gledao je fotografije žena koje traže isto što i on – da ih neko iskreno zagrli. Poslao je nekoliko pisama nekolicini žena. Nijedan odgovor nije dobio. Hvala za udeljeni kompliment. Ništa. Svaka od njih je sebe predstavljala kao princezu. Koja traži alfa mužjaka koji ima meko srce. Svaka je bila skoro pa nevina. Svaka je imala bar jednu fotografiju jasno isturenih grudi. Svaka je tražila duhovno, nikako materijalno. Svaka je želela da im budući eventualni dejt ima prihod od 100.000 dolara na više i obavezno auto. Isključio se nakon 5 dana. Nekako je bilo sve po šablonu. Imao je iskrenije sapatnike iza rešetaka.

Dok briše podove po kojima su gacale štikle po prosutom pivu, dok fotografiše sa Džonijem po ulicama Los Anđelesa, Kolin se još uvek nada da će naći ženu.

Kao Šon Jang.

 Savršenu Android ženu koja pusti iskrenu suzu. 

 

                                                        Kolin Vilson 



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bladerunner92 bladerunner92 09:25 21.03.2014

....

Uz lik Šon Jang iz Blejdranera.

Savršena žena.


slažem se

stefan.hauzer stefan.hauzer 10:19 21.03.2014

Re: ....

moj izbor


gigantic,a big big love


FINAL ROUND ART FINAL ROUND ART 10:59 21.03.2014

Re: ....

nece da mi kaci pesme, neam pojma zasto, htedoh ovo...

Kings Of Convenience - Toxic Girl

p.s. prvi sam video Dzejmi !! Prijateljski odstupi :)
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:11 22.03.2014

Re: ....

p.s. prvi sam video Dzejmi !! Prijateljski odstupi :)


ko prvi devojci,njemu prvom pedala:)

Черевићан Черевићан 23:18 22.03.2014

сајбер љубав

оно . . јесте живот њесра
док си трепно он просвира
сајт и ние . . . помоћ нека
уме да нас . . . деструира

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana