Satira| Život

Zabranite realnost!

Jelica Greganović RSS / 28.03.2014. u 11:04

foto-tumblr-324x487.jpg

»U životu se ljudi ne ubijaju, ne bese i ne izjavljuju ljubav u svakom trenutku. Veći deo svog života jedu, piju i govore besmislice.«

(Anton Pavlovič Čehov)

Problem je u tome što je žena po imenu Nebo napravila skandal. Prosto nešto odvratno. Ona, majka blizanaca, Skaj Baučer je objavila na jednoj od društvenih mreža svoju sliku, na kojoj doji ćerku i sina. Ne bi to bilo loše, kao što bi čak i poželjno bilo to što je od pojasa nagore gola, da na toj slici ona ne izgleda kao što žene u stvarnosti često izgledaju. Fotografija je, naravno, jurnula i u ostale internetske sokake, i izazvala najstrašnije zgražavanje realnošću uznemirenih korisnika. Naročito korisnica.

Zato što stvarnost tako ne izgleda. Stvarnost nema mlekom nabijene sise, omrežene mlečnim žilama. Uostalom, u stvarnosti se sise zovu grudi, a reč sise niko ne izgovara. Stvarnost nema obešen stomak, razvučen jer su se u njemu dva deteta spakovala, pa još sa strijama. Stvarnost je mnogo lepša, ona živi u reklamama svuda oko nas. U njima vesela majka, ispeglana, uglancana, stara jedva dvadeset godina, utrčava posle radnog dana u dvorište sa upravo depiliranom travom, čije zelenilo prosto uživo vrši fotosintezu. Trkom u naručje je dočekuje troje umivene, očešljane i radosne dečice. Ona ih grli oberučke, dok joj se šeretski smeši muž koji upravo kači veš tako čist da mu još uvek etikete iz radnje vise.

Istovremeno, u realnosti koja ne postoji zato što je krajnje fuj za gledanje, majka sažvakana od celog dana na poslu, četvoronoške uteturava u dvorište. U jednoj ruci vuče cegere iz prodavnice, u drugoj gomilu stvari koje su deca zaboravila u autu, trećom rukom se probija kroz pampase dvorišta koje niko nema vremena da popase. Već u trećem koraku majka nestaje iz kadra, zahvaljujući spoticaju o zatureno kamionče, pravac u poluispumpani bazen koji niko nije sklonio od pretprošlog leta. Prvo dete pronalazi majku u gomili prosutih kesa, vadi ispalu čokoladu i koliko odmah je razmazuje po grudima, drugo odvozi kamion u nepoznatom pravcu, a treće otac na rubu snaga i živaca pokušava da skine sa komšijske ograde. Zaboravljenom opranom vešu se daje četrdeset dana, shodno čemu takav i miris oko sebe širi.

Stvarnost je plakat na autobusu, na kome vesela petočlana porodica ripa u mlazevima kristalne vode. Deca u rukama drže lopte i lađice, otac se smeška najskupljim zubnim implantima i ima torzo kakav bi i najbolji fotošop samo poželeo. Majka ima sve odlike atletičarke sastavljene od suvog mišića, frizura joj srećno leprša, sise...izvinjavam, grudi joj streme ka visinama, savršeno su jednake, velike taman da su izazovne, ali ne i prevelike jer je to prostački. Delovi tela, nerealno zvani dupe i bokovi, su nenarušeni trostrukim porođajima, a od strija i celulita naravno da ni traga nema.

U nepriznatoj realnosti kojom sigurno ni čaša vode, a kamoli poseta bazenima, ne može da se proda, stvari stoje drugačije. Majka troje male dece najčešće prekida smrtnu kletvu upućenu zločincima koji kupaće kostime šiju samo za sulundare, i zaboravivši jastučiće koji joj ispadaju na sve strane, naglavačke istrčava iz kabine za presvlačenje pokušavajući da spasi dete koje naglavačke upada u vodu duboku do gležnjeva. Bez obzira na sve nabore, falte i strije koje joj je Majka Priroda podarila kao suvenir na trudnoće i porođaje, majka iz nepostojeće stvarnosti zaboravlja sve svoje telesne falinke i nogom pokušava da spreči drugo dete da pojede komšijski suncobran. Za to vreme detinji otac juri trećeg potomca po termalnom kompleksu, dovodeći se u opasnost da bude linčovan od svih o čije se stvari sapleo ili ih izgazio. Narednih nekoliko sati, ako ih vremenske nepogode u formi kiše ne spasu, ubogi roditelji uglavnom mažu decu da ne izgore, naganjaju se oko nejedenja sladoleda pred ručak, naduvavaju plastične morske nemani i gluve od opšte piske i vriske. Uprkos svoj toj relaksirajućoj zabavi, koja vodi ka konačnom slomu živaca i snaga, majka sa zavišću gleda sve ženske osobe koje još nisu osetile čari rađanja i koje uspevaju da stanu u šustikle koje se odnedavno zovu kupačim kostimima. Potpuno joj je jasno da će ponovo tako izgledati samo ako decu da na usvajanje i 27 sati dnevno trenira kao za olimpijadu, mada ni tada nije baš sigurno da će one preskupe kreme protiv strija ipak odraditi svoj obećani posao.

To nije ono što nam treba, jeste da to živi svaki dan sa nama i uz nas, ali na šta bi ličilo kad bi se po društvenim premrežavanjima širila svakodnevica, malo nam je iste svaki dan, samo nam još na ekranima fali. Zato i postoje jasna, nepisana pravila slikovnog ponašanja na internetu. Muškarci mogu da imaju pivske žuljeve u prednjem srednjem delu, mogu da budu dlakavi, mogu da se sparušavaju i nagužvavaju, mogu da se slikaju do kolena u blatu, na stolovima i ispod stolova.

Za razliku od njih, žene treba da uvuku stomake, isprave se i isprse do ugrožavanja ravnoteže u leđnom luku, ako imaju bore i falte da se slikaju na horizontu kadra, a najpoželjnije su sanitarne slike. To su one koje se odvijaju sa bojlerom u pozadini i kupatilskom keramikom u okruženju. Poželjno je i da se napuće kako kokino dupe, d'izvinete, a ruke neka drže u položaju koji ih zateže i ne dozvoljava da se vidi unutrašnja nadlaktica, od milja zvana »hlebara«. U slučaju da imaju prateće strije i celulit, dobro je da iste sakriju komotnim čadorom i ne uznemiravaju javnost pojavama koje, na žalost, renesansni slikari nisu sakrivali.

Što se dece tiče, ako su već u kadru sa majkama, ali i inače, internet estetika zahteva praćenje reklamnih trendova, zbog čega se korisnici umoljavaju da decu ne slikaju musavu, neočešljanju ili u situacijama koje su za decu tako tipične. Jeste da u paralelnom svetu su deca šmrkava, vole da povraćaju bez najave, naročito po svetlim tepisima i krevetima, tako da božja duša to ne može iz madraca da izvuče i opere, jeste da majke i očevi počesto mirišu kao krave muzare, a deca kao ukiseljena telad, ali da li mi treba tu realnost da prihvatimo?! Ne! Naravno da ne.

Zbog toga i postoje pomenuta nepisana pravila, a ko ih prekrši, poput gore pomenute žene zvane Nebo, zgražavanje je najmanje što tim osobama treba da se desi. Da je bar stavila sliku u crno-beloj tehnici, još bi neko mogao da se prevari i vidi je kao umetničku, ovako u svim realnim bojama život je zaista neprihvatljiv.

 images?q=tbn:ANd9GcRXt6c4KldsANCNCmUgHZAeBDflvcbTGAvCkIoZE7ZZOTG1GYcSDg

Sreća što je jedan od najvećih savremenih slikara, Lucian Freud umro, inače bi, baš kao i žena Nebo, nastavio da slika život s njegove prave strane. Jeste da bi Dostojevski, samo da je umeo bolje da slika no što je umeo da piše, slikao baš kao Freud, ali to još uvek ne znači da mi to treba da gledamo...te stomake okačene, sise viseće i preorana lica. Kuda bi to vodilo?! Kakva je to realnost bez fotošopa?!

nakedportraitstanding19992000.jpg 

Ukratko, realnost treba zabraniti. Bar dok se ne prolepša.

 

 

 

 



Komentari (213)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tadejus tadejus 11:16 28.03.2014

prećerujete

ne znam kakvo je bilo zgražavanje ali fakat je slika ružna
kakve veze ima što je realna?
realni su i hemoroidi pa jel to onda znači da svako treba da ih okači kao selfie... da bude dosljedan realnosti?
i da sliku ažurira pa kad me zove da znam jel su mu se upalili, nisu mu se upalili..
jeste patologija i kad se prećera u fotošopiranju selfija
ali jeste i ovo krajnost, ili ako hoćeš prećerivanje..
ima valjda i neka zlatna sredina majku mu
krkar krkar 11:18 28.03.2014

Re: prećerujete

ne znam kakvo je bilo zgražavanje ali fakat je slika ružna


Upitaj se, kume, šta je tvoj život ako ti je slika majke koja doji svoje blizance ružna!


Jelica Greganović Jelica Greganović 11:21 28.03.2014

Re: prećerujete

ne znam kakvo je bilo zgražavanje ali fakat je slika ružna

Zašto je ružna?


realni su i hemoroidi pa jel to onda znači da svako treba da ih okači kao selfie... da bude dosljedan realnosti?

Upravo si bolest uporedio sa dojenjem, ne čini li ti se to ružnim?

ali jeste i ovo krajnost, ili ako hoćeš prećerivanje..

Preterivanje je kad okačiš sliku iz realnog života? Zašto?

ima valjda i neka zlatna sredina majku mu

Predloži...fotošop, da se ne vide sise, da se ne vide deca, da se ne vide strije? Šta bi ti bilo bliže stvarnosti?


tadejus tadejus 11:25 28.03.2014

Re: prećerujete

Jelica Greganović
ne znam kakvo je bilo zgražavanje ali fakat je slika ružnaZašto je ružna?
realni su i hemoroidi pa jel to onda znači da svako treba da ih okači kao selfie... da bude dosljedan realnosti?Upravo si bolest uporedio sa dojenjem, ne čini li ti se to ružnim?
ali jeste i ovo krajnost, ili ako hoćeš prećerivanje.. Preterivanje je kad okačiš sliku iz realnog života? Zašto?
ima valjda i neka zlatna sredina majku muPredloži...fotošop, da se ne vide sise, da se ne vide deca, da se ne vide strije? Šta bi ti bilo bliže stvarnosti?


strije su ožiljci na koži, hemoroidi proširene vene debelog crijeva..
koja je razlika?
slika dojenja možda ohrabruje žene da doje... slika hemoroida bi možda ohrabrila iste žene da shvate da je to često oboljenje, da nije sramota i da se mogu obratiti za ljekarsku pomoć
zašto vam je onda to poređenje neumjesno?
možda vama realnost ipak nije tako prihvatljiva kao što mislite?

inače radi lakšeg sporazumijevanja, ja sam trudna mama dvoje dugo dojene djece
slika mi je ipak ružna
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:34 28.03.2014

Re: prećerujete


strije su ožiljci na koži, hemoroidi proširene vene debelog crijeva..
koja je razlika?

Kao prvo, strije nisu ožiljci na koži, nego tragovi razvlačenja kože.
Strije se ne leče, jer nisu bolest, za razliku od hemoroida.

zašto vam je onda to poređenje neumjesno?

Neumesno je porediti dojenje sa bolešću.

možda vama realnost ipak nije tako prihvatljiva kao što mislite?

Nema te realnosti u kojoj se mogu porediti bolest i dojenje.

slika mi je ipak ružna

Svako oko svog molera ima, kaže slovenačka poslovica. Ko ružno gleda, ružno i vidi.

inače radi lakšeg sporazumijevanja, ja sam trudna mama dvoje dugo dojene djece

Možemo nas dve gomilu dece da imamo, al ćemo se teško razumeti, sve dok budeš poredila dojenje i strije sa bolešću.

A što se tiče slike hemoroida, ja ništa protiv nemam, evo ti napravi tu sliku i njome ohrabri druge žene da se leče. Podržaću te.


tadejus tadejus 11:40 28.03.2014

Re: prećerujete

Jelica Greganović
Kao prvo, strije nisu ožiljci na koži, nego tragovi razvlačenja kože.Strije se ne leče, jer nisu bolest, za razliku od hemoroida.

Neumesno je porediti dojenje sa bolešću.

Nema te realnosti u kojoj se mogu porediti bolest i dojenje.

Svako oko svog molera ima, kaže slovenačka poslovica. Ko ružno gleda, ružno i vidi.
Možemo nas dve gomilu dece da imamo, al ćemo se teško razumeti, sve dok budeš poredila dojenje i strije sa bolešću.A što se tiče slike hemoroida, ja ništa protiv nemam, evo ti napravi tu sliku i njome ohrabri druge žene da se leče. Podržaću te.


nije problem u dojenju, problem je baš u strijama
nije valjda neko prigovorio na činjenicu da ona doji? koliko ja znam prigovor je bio na to kako joj izgleda stomak?
a strije su ožiljci po dermatološkoj definiciji..

na stranu sad što ne zvuči pretjerano iskren taj poziv sa ovom (fotošopiranom?) slikom u avataru..
ajde i ok da podržiš nju u njenoj želji da "bare all"
ne bih je ni ja napadala, svako kako hoće, a meni može da se svidi ili ne..
ali ti se zgražavaš nad tim što se nekome to ne dopada.. a kanda si i sama malo osjetljiva na tu relanost (ako je po avataru suditi)
verica verica 12:05 28.03.2014

Re: prećerujete

Mozda ste i Vi gospodine fizicki izuzetno ruzna osoba,ali vidite ja Vam nikada ne bih to u lice rekla...Medjutim, posto Vam ne vidim lice,mogu da Vam kazem,imate izuzetno ruznu dusu i ruzno misljenje o vecini majki na ovom belom svetu ! Sram Vas bilo. Inace,slikom sam odusevljena i mogu samo da zavidim majci,sto su tako vejiki bebci,a jos sisaju
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 15:30 28.03.2014

Re: prećerujete

tadejus
ne znam kakvo je bilo zgražavanje ali fakat je slika ružna
kakve veze ima što je realna?
realni su i hemoroidi pa jel to onda znači da svako treba da ih okači kao selfie... da bude dosljedan realnosti?
i da sliku ažurira pa kad me zove da znam jel su mu se upalili, nisu mu se upalili..
jeste patologija i kad se prećera u fotošopiranju selfija
ali jeste i ovo krajnost, ili ako hoćeš prećerivanje..
ima valjda i neka zlatna sredina majku mu


Sa ovim se apsolutno slazem: slika je ruzna. Realnost je takodje ruzna. Fotoshopovi su super za zezanje.
Inace, ova zena na fotografiji mogla je da kupi obican vazelin i da se maze dok je bila trudna, a i posle. Strije bi iscezle. Kao sok terapija za americku populaciju, slika je super. Zgrazavanje nad golim telima ide dotle da se po nekim muzejima pokrivaju klasicne skulture kad skolske ekskurzije treba da dodju da se deca ne sokiraju i odmah ne bace u seksualne odnose. U realnosti, maloletnih trudnoca koliko hoces.
Filip2412 Filip2412 15:48 28.03.2014

Re: prećerujete

tadejus
nije problem u dojenju, problem je baš u strijama



Slika je OK, realnost. Meni je muka od phptpshopiranih nerealnih slika, sve izgleda po plastika.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:52 28.03.2014

Re: prećerujete

Inace, ova zena na fotografiji mogla je da kupi obican vazelin i da se maze dok je bila trudna, a i posle. Strije bi iscezle.

Ne bi. Ne radi to kod svih. Moja sestra od tetke je probala, trudnoću je provela masna kao miš iz masti i - ništa. Ima strije.
dr.wagner dr.wagner 16:22 28.03.2014

Re: prećerujete

...dan

Jelica Greganović
ali fakat je slika ružna

Zašto je ružna?


-Vi žene dođete u godine i onda vam je neprijatelj svatko tko ne laže


Wagner
Filip2412 Filip2412 17:08 28.03.2014

Re: prećerujete

-Vi žene dođete u godine i onda vam je neprijatelj svatko tko ne laže
“A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal.”

Ma ruzno ili ne sta ima veze, jebes lepotu.
larisa_bg larisa_bg 19:12 28.03.2014

Re: prećerujete

Filip2412

Ma ruzno ili ne sta ima veze, jebes lepotu.


Aaaaaaa ovo ne može tako olako da se kaže.
Lepota je ozbiljna đavolja (ili božja) rabota...

Nemoj sad da ti citiram šta je Mišima rekao o lepoti. Ima ko je zadužen za Mišimu na ovom blogu.
anonimni_autor anonimni_autor 20:05 28.03.2014

Re: prećerujete

Realnost nikada nije savršena i to je njena dokumetaristička prednost. Nisi se ti nagledala realnog života u stvarno nerazvijenim područijima, kao ja. Nisi videla crnkinju koja doji dete na leđima zabacujući sisu preko ramena. Verovatno bi ti tada ova slika činila debelo u okviru Lao Ceove zlatne sredine. Sam čim dojenja je plemenit prirodan proces i njega ne treba dodatno ulepšavati. Ako to ne odgovara tvojim umetrničkim merilima samo si jedan klik daleko od toga da ne gledaš tu sliku.
nurudin nurudin 22:02 28.03.2014

Re: prećerujete

A što se tiče slike hemoroida, ja ništa protiv nemam, evo ti napravi tu sliku i njome ohrabri druge žene da se leče. Podržaću te.


Е, па сад -- има и мушкараца који имају и стрије и хемороиде, чему дискримнација, и њих требе подржати...


Јелице, за блог !
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 22:28 28.03.2014

Re: prećerujete

realni su i hemoroidi


ne bih ja u istu priču gurala hemoroide i mamu sto doji dva deteta. neopisivo je odbojno.

pls
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:23 28.03.2014

Re: prećerujete

ne bih ja u istu priču gurala hemoroide i mamu sto doji dva deteta. neopisivo je odbojno.

pls

Pa, ja to i govorim sve vreme.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 03:13 29.03.2014

Re: prećerujete

verica
Mozda ste i Vi gospodine fizicki izuzetno ruzna osoba,ali vidite ja Vam nikada ne bih to u lice rekla...Medjutim, posto Vam ne vidim lice,mogu da Vam kazem,imate izuzetno ruznu dusu i ruzno misljenje o vecini majki na ovom belom svetu ! Sram Vas bilo. Inace,slikom sam odusevljena i mogu samo da zavidim majci,sto su tako vejiki bebci,a jos sisaju


fotka je megaružna. mi (moja supruga i ja, roditelji dvoje prelepe dece) se pitamo uvek zašto liberalne dojilje nemaju seks na trgovima isto? i to je isto uzvišeno i realno, i katkad daje i život? inače, i to da pojedine majke forsiraju dojenje do u nedogleg mi je isto odbojno. to je neka Mensa trip - kao dete je tako inteligentnije? pola te Mense su, hm... najblaže rečeno sociopate. mi smo podigli dvoje, oboje su lepi, pametni, puni radosti i ljubavi, i međusobne i prema okruženju a nisu sisali do beskonačnosti! no naša stvar. ne slažem se da treba ružnoći ukinuti slobodu, neka svako radi šta želi, dok meni ne nameće to kao normu i time ugrožava moja privatna načela realnosti. zato, bravo Tadejus, hrabar i iskren odgovor.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:33 29.03.2014

Re: prećerujete

se pitamo uvek zašto liberalne dojilje nemaju seks na trgovima isto

Ko su liberalne dojilje? Žene koje se ne stide da na javnom mestu nahrane dete?

to je neka Mensa trip - kao dete je tako inteligentnije?

Nisam nikada videla da Mensa stimuliše dojenje, a kamoli "dojenje unedogled", ma šta ti to značilo, jer ona deca na slici zaista nisu prestara za dojenje.
Nama su pedijatri u Sloveniji rekli da je gornja granica 3 godine.
Dojenje se stimuliše iz niza razloga dobrih za dete, uostalom to je najprirodniji način prehrane deteta, ali to naravno ne znači da su deca i majke koji ne doje manje vredni.
Zato nema ni jednog opravdanog razloga da vređaš ljude iz Mense.

neka svako radi šta želi, dok meni ne nameće to kao normu

Mislim da si obrnuo red stvari, ova slika tebi ne nameće norme, nego predstavlja nečiju slobodu da i takvu sliku neulepšane stvarnosti objavi.
hajkula1 hajkula1 10:25 30.03.2014

Re: prećerujete

Jelica Greganović
Inace, ova zena na fotografiji mogla je da kupi obican vazelin i da se maze dok je bila trudna, a i posle. Strije bi iscezle.

Ne bi. Ne radi to kod svih. Moja sestra od tetke je probala, trudnoću je provela masna kao miš iz masti i - ništa. Ima strije.



Strije su posledica uticaja hormona i kvaliteta-vrste kože (elastičnost) a sve je u vezi sa životom (opšte stanje organizma, ishrana, stres, kretanje, lekovi).


gavrilo gavrilo 21:46 30.03.2014

Re: prećerujete

verica
Mozda ste i Vi gospodine fizicki izuzetno ruzna osoba,ali vidite ja Vam nikada ne bih to u lice rekla...Medjutim, posto Vam ne vidim lice,mogu da Vam kazem,imate izuzetno ruznu dusu i ruzno misljenje o vecini majki na ovom belom svetu ! Sram Vas bilo. Inace,slikom sam odusevljena i mogu samo da zavidim majci,sto su tako vejiki bebci,a jos sisaju


a gde je majci glava?
zasto je svoju prekrila a glave dece izlozila javnosti?


nit mi je ruzna nit lepa slika, jednostavno ne razumem sta je poenta slike
zena ima sise, blizance i strije....a nema glavu?
Biljana 77 Biljana 77 09:52 31.03.2014

Re: prećerujete

zašto liberalne dojilje nemaju seks na trgovima isto? i to je isto uzvišeno i realno, i katkad daje i život? inače, i to da pojedine majke forsiraju dojenje do u nedogleg mi je isto odbojno.

Srđane, beskrajno razočaravajući komentar...
Šta je liberalna dojilja? Majka koja doji na trgu, u parku? Ta sam. Nemam seks na dotičnim mestina jer svoju potrebu za seksom, kao odrasla osoba mogu da iskontrolišem i odložim za neko zgodnije mesto. Detetovu potrebu za hranom ne mogu. I neću. Kao što nisam htela da detetu koje sisa dajem flašicu (nisu je ni hteli, a nije ni dobro iz milion razloga), isto tako nismo hteli da naše šetnje Adom prekidam trkom kući da bih ga podojila, što bih? Da se neko ne sablazni?
Šta je dojenje do unedogled? Ja sam starijeg sina dojila dve i po godine, mlađeg godinu i po. Tako da mi je ovo licitiranje sa: nenormalna je (patlogija/frustracija/loži se na Mensu?/i šta sve nema po komentarima) svaka koja je dojila duže od... beskrajno odvratno. Dužina dojenja je jednako lična odluka, kao i odluka da li je će neko da doji ili da li će neko da rodi. Ideja da neko nekome procenjuje normalnost dužine dojenja je malo je rečeno bezobrazna. Za one koji pametuju šta bi rekli lekari na to što neko doji duže od 6 meseci, SZO preporučuje dojenje minimalno do 6 meseci, a preporučljivo je bar do kraja druge godine života deteta (to vam piše i na svakom pakovanju hrane za decu koje kupite).

Ova fotografija ima određenu poruku. Ne treba da bude lepa. Treba da prenese poruku. I ne može da naruša tvoja privatna načela realnosti jer nema ama baš ništa sa tvojom privatnošću. To nije stomak koji ti gledaš. Ni sa mojom. To nije moj stomak.

Moja privatna načela realnosti je mnogo više narušila slika onog afričkog detenceta koje prati lešnar. I ona je imala poruku. O našoj realnosti.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:32 31.03.2014

Re: prećerujete

a gde je majci glava?
zasto je svoju prekrila a glave dece izlozila javnosti?

Možda zato što su joj glave dece važnije od njene. Uostalom, njena stvar.

nit mi je ruzna nit lepa slika, jednostavno ne razumem sta je poenta slike
zena ima sise, blizance i strije....a nema glavu

Daklem, ako na slici nema glave - nema poente. Pa, dobro, može i tako...
krkar krkar 11:16 28.03.2014

Podržavam

realnost
tadejus tadejus 11:18 28.03.2014

Re: Podržavam

krkar
realnost


ondak prkno u avatar a ne neke tamo sovuljage
krkar krkar 11:22 28.03.2014

Re: Podržavam

ondak prkno u avatar a ne neke tamo sovuljage


Prkna repliciraju po blogovima
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:22 28.03.2014

Re: Podržavam

ondak prkno u avatar a ne neke tamo sovuljage


E, sad si ubo ružno. Pravac u centar. Kad nema argumenta, dobar je i prostakluk. Još jedared i banujem.
expolicajac expolicajac 11:26 28.03.2014

Re: Podržavam

Jelica Greganović
ondak prkno u avatar a ne neke tamo sovuljage


E, sad si ubo ružno. Pravac u centar. Kad nema argumenta, dobar je i prostakluk. Još jedared i banujem.

Što banuješ. Pusti bre da se svi mi pokažemo u pravom svetlu.
tadejus tadejus 11:27 28.03.2014

Re: Podržavam

Jelica Greganović
ondak prkno u avatar a ne neke tamo sovuljage

E, sad si ubo ružno. Pravac u centar. Kad nema argumenta, dobar je i prostakluk. Još jedared i banujem.


de, de, ubola ne uboo
primjereno autoru prigovora, rekla bih
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:35 28.03.2014

Re: Podržavam

primjereno autoru prigovora, rekla bih

Ja ne bih, tako da ipak pripazi, prostakluk ne može da zameni argumente.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:35 28.03.2014

Re: Podržavam

Što banuješ. Pusti bre da se svi mi pokažemo u pravom svetlu.


Nisam još, vidi ruke!
tadejus tadejus 11:45 28.03.2014

Re: Podržavam

Jelica Greganović
primjereno autoru prigovora, rekla bihJa ne bih, tako da ipak pripazi, prostakluk ne može da zameni argumente.


hmmmmm, znači ipak se žele neki estetski nivoi u diskusiji?
pa zašto?
recimo sve realno i ružno kako jeste? što da ukrašavamo?
mlekac mlekac 12:04 28.03.2014

Re: Podržavam

tadejus
Jelica Greganović
primjereno autoru prigovora, rekla bihJa ne bih, tako da ipak pripazi, prostakluk ne može da zameni argumente.


hmmmmm, znači ipak se žele neki estetski nivoi u diskusiji?
pa zašto?
recimo sve realno i ružno kako jeste? što da ukrašavamo?


Nije estetika nego pristojno ponašanje.
Uopšte ne sumnjam da svako od nas ovde, na blogu, ima popriličan dijapazon psovki i uvreda, ali, ne vidim zašto bi trebalo njima da se koristi kad je argumentovana dikusija daleko zabavnija.

I pre nego što grakneš na sliku mačke u mom avataru - ona stoji od kako sam se učlanila na blog, sentimentalno sam vezana za nju i neću da je menjama ni pod razno, sviđala se nekom ili ne.

E, isto važi i za sliku o kojoj je ovaj blog. Ta slika ima sentimentalnu vrednost za ovu ženu i nju lično bi trebalo da boli uvo da li će nekome da se dopadne ili neće.

Na kraju krajeva, nije ona kriva što FB svaki čas menja settings za privatnost pa ono što inače želimo da podelimo samo sa najbližima odjednom postaje vidljivo svima.

A pridružiću se molbi da te Jelica ne banuje, naprosto zato što mislim da ljudi imaju pravo da se pokažu kao nepristojni ako tako baš žele.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:08 28.03.2014

Re: Podržavam

znači ipak se žele neki estetski nivoi u diskusiji?
pa zašto?


Onako kao što strije porediš sa hemoroidima, tako ne razumeš razliku između pristojnosti i estetike.
Estetika može da bude jako nepristojna, naročito u očima malograđana, dočim pristojnost služi tome da ne zadireš u tuđe slobode.
Zato pristojnost ne služi ukrašavanju.
tadejus tadejus 12:20 28.03.2014

Re: Podržavam

mlekac

Nije estetika nego pristojno ponašanje.


pa i pristojnost je estetika (ponašanja)
na stranu što je ta koju upotrjebih u komentaru krkaru njemu baš bliska
ali ok
nečije uši/oči ne mogu da podnesu

mlekac

Uopšte ne sumnjam da svako od nas ovde, na blogu, ima popriličan dijapazon psovki i uvreda, ali, ne vidim zašto bi trebalo njima da se koristi kad je argumentovana dikusija daleko zabavnija.


rekoh već, krakr čovjek voli, zašto ne znam, takav je
promiče mi zašto to vama toliko smeta ako podržavate realnost

mlekac

I pre nego što grakneš na sliku mačke u mom avataru - ona stoji od kako sam se učlanila na blog, sentimentalno sam vezana za nju i neću da je menjama ni pod razno, sviđala se nekom ili ne.E, isto važi i za sliku o kojoj je ovaj blog. Ta slika ima sentimentalnu vrednost za ovu ženu i nju lično bi trebalo da boli uvo da li će nekome da se dopadne ili neće.Na kraju krajeva, nije ona kriva što FB svaki čas menja settings za privatnost pa ono što inače želimo da podelimo samo sa najbližima odjednom postaje vidljivo svima.A pridružiću se molbi da te Jelica ne banuje, naprosto zato što mislim da ljudi imaju pravo da se pokažu kao nepristojni ako tako baš žele.


ne vjerujem da je to njena privatna slika
prije bih rekla da je htjela da pošalje poruku, i poslala ju je
nekome se ipak nije svidjelo
a vi biste da te što im se ne sviđa valjda na stub srama okačite..
da je real life mene mi izgleda katran i perje dočekali, što se drznuh da kažem da se meni ne sviđa
a sve pod krinkom slobodarskog duha..
brate i za krajnje rigidan um, mnogo je
Bili Piton Bili Piton 12:27 28.03.2014

Re: Podržavam

tadejus
što se drznuh da kažem da se meni ne sviđa


Ne, nisi rekla da se tebi ne svidja, rekla si da je ružna. Ne čak ni da je tebi ružna, već da je fakat ružna.


mlekac mlekac 12:28 28.03.2014

Re: Podržavam

tadejus


ne vjerujem da je to njena privatna slika
prije bih rekla da je htjela da pošalje poruku, i poslala ju je
nekome se ipak nije svidjelo
a vi biste da te što im se ne sviđa valjda na stub srama okačite..
da je real life mene mi izgleda katran i perje dočekali, što se drznuh da kažem da se meni ne sviđa
a sve pod krinkom slobodarskog duha..
brate i za krajnje rigidan um, mnogo je


Iskreno, zabole me uvo da li ti se svidja ili ne.

Ja sam od onih koji su za live and let live.

Ako nemas danas nista pametnije da radis nego da objasnjavas kako ti je slika ruzna i jadna ti - samo napred!

Meni se slika, iskreno, svidja, ali, moji estetski kriterijumi nisu nuzno tvoji.

Na kraju krajeva, svako ima prava da odredjuje sam za sebe sta mu je lepo.

reanimator reanimator 12:29 28.03.2014

Re: Podržavam

Na kraju krajeva, nije ona kriva što FB svaki čas menja settings za privatnost pa ono što inače želimo da podelimo samo sa najbližima odjednom postaje vidljivo svima

Fotka je svesno plasirana na internet sa idejom da pošalje poruku. Mislim, nije maznuta, pa zloupotrebljena.
tadejus tadejus 12:36 28.03.2014

Re: Podržavam

mlekac

svako ima prava da odredjuje sam za sebe sta mu je lepo.


samo što neki još uz to imaju i potrebu da svoj kriterij ljepote i drugome nametnu
ima ih na obe strane
predatortz predatortz 11:31 28.03.2014

Ajmo raja

Okupljanje! Svađaju se dvoje najvećih lajavaca na blogu, Krkar i Tadejus. Dobar provod zagarantovan.
expolicajac expolicajac 11:35 28.03.2014

Re: Ajmo raja

predatortz
Okupljanje! Svađaju se dvoje najvećih lajavaca na blogu, Krkar i Tadejus. Dobar provod zagarantovan.

Može biti samo jedan
krkar krkar 18:00 28.03.2014

Re: Ajmo raja

Okupljanje! Svađaju se dvoje najvećih lajavaca na blogu, Krkar i Tadejus. Dobar provod zagarantovan



Bogami ne stižem, gužva, puno posla.

Znam ja di ta navijaš za nju što je Bosanka ali nije ona za prvu ligu. Zona neka, pa polako ako se kvalifikuje...

To što je ispala šupkinja ne znači ni da ide automatski u 1/16 finala kupa!
mlekac mlekac 21:15 28.03.2014

Re: Ajmo raja

krkar
Okupljanje! Svađaju se dvoje najvećih lajavaca na blogu, Krkar i Tadejus. Dobar provod zagarantovan



Bogami ne stižem, gužva, puno posla.

Znam ja di ta navijaš za nju što je Bosanka ali nije ona za prvu ligu. Zona neka, pa polako ako se kvalifikuje...

To što je ispala šupkinja ne znači ni da ide automatski u 1/16 finala kupa!


Jbg, zakasnio si... Kanda je Jelica ipak potegla ban-metlu.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 22:36 28.03.2014

Re: Ajmo raja

šupkinja

ahahaha
dakle njačem od smeha
krkare breee
AlexDunja AlexDunja 22:41 28.03.2014

Re: Ajmo raja


To što je ispala šupkinja ne znači ni da ide automatski u 1/16 finala kupa!

to se zove osmina finala
larisa_bg larisa_bg 11:36 28.03.2014

Od ovoga nema realnije :)

Evo još jedna realnost za one delikatnije, da uhvate vazduh malo.

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:40 28.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

Evo i ovo je mnogo prihvatljivije...

verica verica 12:11 28.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

Hahahahahaha slatki mali u belom ...Moji nikada duze od 15 sekundi u belom nisu opstali
mlekac mlekac 12:16 28.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

verica
Hahahahahaha slatki mali u belom ...Moji nikada duze od 15 sekundi u belom nisu opstali

15!

Svaka cast! Moji su uspevali da se usvinje i pre nego sto stignem da im navucem nesto belo!
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:18 28.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

15!

Svaka cast! Moji su uspevali da se usvinje i pre nego sto stignem da im navucem nesto belo!


Složila bi se sa Mlekcem, 15 je izuzetno odlično prolazno vreme...
principessa_etrusca principessa_etrusca 21:10 28.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

larisa_bg
Evo još jedna realnost za one delikatnije, da uhvate vazduh malo.


И ово је Катина реалност: при изласку из породилишта са бебом је била сасвим релаксирана у вези са својом фигуром свеже породиље, баш као што и треба.



lanakrimska lanakrimska 10:53 29.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

Pa za to ste krivi vi, zato sto ih ne hranite na pravi nacin i zato sto im ne stavljate portiklu. Moja dece nikada nisu imala musavu odecu, a ni sestra i ja, kada smo bile male, pitala sam majku.

I da, ne svidjaju mi s eslike musave dece, svoje dete nikad nisam tako slikala, niti su mene slikali, nicega simaticnog tu za mene nema.
zilikaka zilikaka 13:31 29.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

Pa za to ste krivi vi, zato sto ih ne hranite na pravi nacin i zato sto im ne stavljate portiklu. Moja dece nikada nisu imala musavu odecu, a ni sestra i ja, kada smo bile male, pitala sam majku.

I da, ne svidjaju mi s eslike musave dece, svoje dete nikad nisam tako slikala, niti su mene slikali, nicega simaticnog tu za mene nema.



Vake najvolijem.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:36 29.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

Pa za to ste krivi vi, zato sto ih ne hranite na pravi nacin


Moja dece nikada nisu imala musavu odecu, a ni sestra i ja, kada smo bile male, pitala sam majku.


Pitanjce: Da li vam je majka (i vi svojoj deci) portiklu stavljala i kad ste išle napolje da se igrate? Dužu portiklu? Ili ste se gole igrale?
zilikaka zilikaka 17:55 29.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

Da li vam je majka (i vi svojoj deci) portiklu stavljala i kad ste išle napolje da se igrate? Dužu portiklu? Ili ste se gole igrale?


Pogrešno formulisano pitanje.

Treba da glasi: Da li ste se uopšte igrale napolju?, (ako pod igranjem ne podrazumevamo šetnju uz držanje za ruke i sedenje na klupi u parkiću, uz eventualno omiljenu igračku u ruci )
Igračka, naravno, mora biti besprekorno čista.
blogovatelj blogovatelj 18:32 30.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

Pa za to ste krivi vi, zato sto ih ne hranite na pravi nacin i zato sto im ne stavljate portiklu. Moja dece nikada nisu imala musavu odecu, a ni sestra i ja, kada smo bile male, pitala sam majku.

I da, ne svidjaju mi s eslike musave dece, svoje dete nikad nisam tako slikala, niti su mene slikali, nicega simaticnog tu za mene nema.


Pretpostavljam i da piškiš kolonjsku vodu a kakiš pepermint.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:34 31.03.2014

Re: Od ovoga nema realnije :)

Pretpostavljam i da piškiš kolonjsku vodu a kakiš pepermint.


shansona shansona 11:39 28.03.2014

ugao posmatranja

Ružne su sise i stomak,ali većina žena ispod fino krojene odeće nosi nešto lošije skrojeno telo.Svi sebe vidimo lepšim,doživljavamo pametnijim, dok u drugima prvo vidimo ružnoću i nedostatke.Zašto niko ne komentariše te prelepe glavice,taj život koji je nastao?Da li su nam u životu važnije strije ili život u svoj svojoj lepoti?
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:41 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Zato što niko ne stiže da vidi kako su deca slatka, "ki lubenčići" što bi rekla moja baba, jer su svi fokusirani na ono na šta ne bi voleli da nas se podseća...
tadejus tadejus 11:43 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

shansona
Ružne su sise i stomak,ali većina žena ispod fino krojene odeće nosi nešto lošije skrojeno telo.Svi sebe vidimo lepšim,doživljavamo pametnijim, dok u drugima prvo vidimo ružnoću i nedostatke.Zašto niko ne komentariše te prelepe glavice,taj život koji je nastao?Da li su nam u životu važnije strije ili život u svoj svojoj lepoti?


pa evo i kod tebe je cvjetić u avataru..
šta je loše u tome da čovjek teži ljepoti? da ne želi da se dnevno podsjeća na prolaznost života?
zar bi život stvarno bio ljepši da ga uvijek sagledamo u estetski najrealnijem svjetlu?
sumnjam u to
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:46 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

šta je loše u tome da čovjek teži ljepoti?

Teženje lepoti još uvek ne daje za pravo da se napada ono što je takođe lepo, ali ne po nametnutim merilima trenutka u kome živimo.

Evo na primer ružnog Rubensa...prosto bruka kako su u neodržavanoj formi ove gracije...

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:49 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

A i Leukipove kćeri su prosto skandaloznog izgleda...

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:50 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

A nezdravo debelo dete koje piški uživo da ni ne pominjem...

tadejus tadejus 11:52 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Jelica Greganović

Teženje lepoti još uvek ne daje za pravo da se napada ono što je takođe lepo, ali ne po nametnutim merilima trenutka u kome živimo.Evo na primer ružnog Rubensa...prosto skandal kako su u neodržavanoj formi ove gracije...


a šta daje pravo da se napada one što bi da prihvate trenutne standarde ljepote?
koja je razlika?
ti napadaš mene koja bih da mlado, zdravo, brzo, čisto... dodaj po želji.. smatram lijepim?
u čemu je to različito od tih napada na nju koja je odbila da joj to budu kriteriji ljepote (ili je imala neki drugi motiv, ko bi ga znao)?
princip je isti - samo je jedna istina
larisa_bg larisa_bg 11:53 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Ovde se, kako se meni čini, prepliću (najmanje) dve teme.

Jedna je da li se bilo šta vezano za porođaj i materinstvo može i sme kvalifikovati kao ružno, ili će se svaki takav komentar proglasiti za blasfemiju?

A druga, opštija tema, jeste šta je lepota uopšte, koliko je ona u vezi sa zahtevima vremena, trenutne mode, trenutnih merila vrednosti itd...

Sve se to pobrkalo u ovoj temi, pa su mogućnosti za konfuzije i banovanja beskrajne.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:55 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

ti napadaš mene koja bih da mlado, zdravo, brzo, čisto... dodaj po želji.. smatram lijepim?

Ne, ja branim nju od tvojih, i napada onih sličnih tebi, koji su ženu napali samo zato što nije ispunila njihove kriterijume.

u čemu je to različito od tih napada na nju koja je odbila da joj to budu kriteriji ljepote

U odbrani. Razlika je u odbrani i napadu. Ja branim, ti napadaš.

princip je isti - samo je jedna istina

Ne bih se ja istinom gađala, od istine totalitarnijeg pojma nema.
tadejus tadejus 11:55 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

larisa_bg
Ovde se, kako se meni čini, prepliću (najmanje) dve teme.Jedna je da li se bilo šta vezano za porođaj i materinstvo može i sme kvalifikovati kao ružno, ili će se svaki takav komentar proglasiti za blasfemiju?A druga, opštija tema, jeste šta je lepota uopšte, koliko je ona u vezi sa zahtevima vremena, trenutne mode, trenutnih merila vrednosti itd...Sve se to pobrkalo u ovoj temi, pa su mogućnosti za konfuzije i banovanja beskrajne.


promakla ti je tema licemjerja
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:56 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Jedna je da li se bilo šta vezano za porođaj i materinstvo može i sme kvalifikovati kao ružno, ili će se svaki takav komentar proglasiti za blasfemiju?


Da li Freudove slike koje sam okačila imaju ikakve veze sa porođajem i materinstvom?
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:57 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

promakla ti je tema licemjerja


Ovaj put se slažem sa tobom, silno licemerje je uloženo u napadanje ove žene, upravo zato sam ovaj blog i napisala.
tadejus tadejus 11:57 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Jelica Greganović

Ne, ja branim nju od tvojih, i napada onih sličnih tebi, koji su ženu napali samo zato što nije ispunila njihove kriterijume.

Ja branim, ti napadaš.

Ne bih se ja istinom gađala, od istine totalitarnijeg pojma nema.


a gdje je napadoh, napisah da mi je slika ružna i to tako da ona nikad neće saznati da sam ja to napisala?

dočim ti i banovanjem prijetiš? napadaš?

za istinu se potpuno slažem, baš to i htjedoh, kod tebe kanda tu nema dualiteta?
predatortz predatortz 11:57 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Sve se to pobrkalo u ovoj temi, pa su mogućnosti za konfuzije i banovanja beskrajne.


Idi i igraj se mirotvorca na nekom drugom mestu. Nemoj nama da kvariš zabavu!

A, sad o temi...

Lepota nametnuta u magazinima, serijama i katalozima ne stanuje na ovoj planeti. Bar nije dominantna. Deca sa fotke su prelepa, žena koja ih doji izgleda kao i znatan deo tek porođenih žena.

O stavljanju svojih sisa i stomaka na net, lepih ili ružnih, bi se dalo diskutovati...
larisa_bg larisa_bg 11:58 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Jelica Greganović
Jedna je da li se bilo šta vezano za porođaj i materinstvo može i sme kvalifikovati kao ružno, ili će se svaki takav komentar proglasiti za blasfemiju?


Da li Freudove slike koje sam okačila imaju ikakve veze sa porođajem i materinstvom?


one nemaju, ali ova početna, od koje smo počeli temu, ima veze...
tadejus tadejus 11:59 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Jelica Greganović
promakla ti je tema licemjerjaOvaj put se slažem sa tobom, silno licemerje je uloženo u napadanje ove žene, upravo zato sam ovaj blog i napisala.


nisam pročitala nijedan konkretan komentar napada na ženu pa ne znam o čemu se tačno radilo..
iznesoh svoje viđenje slike..
a licemjernim mi se učinilo tvoje pisanje o nepravdi nametnutih standarda ljepote, a sve sa avatarom koji te standarde apsolutno poštuje
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:59 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

a gdje je napadoh, napisah da mi je slika ružna i to tako da ona nikad neće saznati da sam ja to napisala?

dočim ti i banovanjem prijetiš? napadaš?

za istinu se potpuno slažem, baš to i htjedoh, kod tebe kanda tu nema dualiteta?

Pročitaj šta si napisala, onda ćeš videti razliku između onog šta si htela i šta si napisala. A da dualiteta nema, ne bih sad u beskraj vodila razgovor sa tobom. Kao što vidiš nisi banovana, jer si prestala da koristiš prostakluke umesto argumenata.
larisa_bg larisa_bg 12:03 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

predatortz
Sve se to pobrkalo u ovoj temi, pa su mogućnosti za konfuzije i banovanja beskrajne.


Idi i igraj se mirotvorca na nekom drugom mestu. Nemoj nama da kvariš zabavu!



tadejus tadejus 12:03 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Jelica Greganović
ne bih sad u beskraj vodila razgovor sa tobom...


slažem se, nije pretjerano zabavan

no primjetila bih za kraj nešto
da sam umjesto hemoroida i prkna upotrjebila kakav drugi primjer kladim se da ove rasprave ne bi ni bilo..
zašto?
ružno zvuči?
a kao mi smo za realnost...
trt
verica verica 12:12 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

larisa_bg larisa_bg 12:12 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

tadejus

trt



opet ti nešto analno?

e pa baš tražiš đavola
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:18 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

ili će se svaki takav komentar proglasiti za blasfemiju?

Mislim da blasfemija bolje pristaje onima koji ne vole da vide život uživo.
mlekac mlekac 12:19 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

larisa_bg
tadejus

trt



opet ti nešto analno?

e pa baš tražiš đavola


Ama ne rece li zena gore da je trudna? Mislim, hormoni i slicno...
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:22 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

da sam umjesto hemoroida i prkna upotrjebila kakav drugi primjer kladim se da ove rasprave ne bi ni bilo..

Mogla bi da se kladiš i izgubiš opkladu, jer ti nikako da razumeš razlike. Kao sada razliku između bolesti i uvrede koju si nekom napisala.
zašto?
ružno zvuči?
a kao mi smo za realnost..

Da ti ponovim, jer iz jednog puta očito nisi shvatila, pristojnost nije estetika, pristojnost je tuđa sloboda. Pristojnost nije lepo-ružno, pristojnost omogućava slobode drugih ljudi.
a kao mi smo za realnost...

Ne "mi". Ja sam za realnost. Ti nisi.
Colin_bgd Colin_bgd 12:33 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

larisa_bg
A druga, opštija tema, jeste šta je lepota uopšte...

Ovo ne da uopste nije opstija tema, nego nije uopste ni tema...

Sve sto nije ruzno je lepo, i obrnuto...
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:39 28.03.2014

Re: ugao posmatranja


Sve sto nije ruzno je lepo, i obrnuto...


Mož da bidne al ne mora da znači...

Colin_bgd Colin_bgd 12:57 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Jelica Greganović

Sve sto nije ruzno je lepo, i obrnuto...


Mož da bidne al ne mora da znači...


Pa tacno to ti kazem...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:01 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Pa tacno to ti kazem...
hajkula1 hajkula1 13:46 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Jelica Greganović
Zato što niko ne stiže da vidi kako su deca slatka, "ki lubenčići" što bi rekla moja baba, jer su svi fokusirani na ono na šta ne bi voleli da nas se podseća...



Ma nemoj Prvo sam videla bebce, pa nisam razumela razlog za svađu... dok nisam počela da čitam tekst.


Jelica Greganović Jelica Greganović 13:47 28.03.2014

Re: ugao posmatranja

Ma nemoj Prvo sam videla bebce, pa nisam razumela razlog za svađu... dok nisam počela da čitam tekst.

Zato što se nisi fokusirala na hemoroide, to ti je greška.
jkt2010 jkt2010 22:15 28.03.2014

Re: ugao posmatranja


Jelica Greganović 18:46 28.03.2014
Na kraju krajeva, svako ima prava da odredjuje sam za sebe sta mu je lepo.



To je tada bilo lepo pa mu ovo dodje fotošopirana realnost. Ajd okaci neku njegovu a da je model realna zena - žgoljava, neuhranjena i sa masnom kosom...
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:38 29.03.2014

Re: ugao posmatranja

Zato što niko ne stiže da vidi kako su deca slatka, "ki lubenčić


Ko bre ne vidi
Ja prvo primetio ono na desnoj sisi kako se drži za maminu kožu da ne sklizne.
Vidi se da voli da krka
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:56 29.03.2014

Re: ugao posmatranja

Ko bre ne vidi

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:38 29.03.2014

Re: ugao posmatranja

realna zena - žgoljava, neuhranjena i sa masnom kosom...

Biće da živimo u paralelnoj realnosti...
reanimator reanimator 12:06 28.03.2014

...

Pravda za realnost!
Onu realnost koja kaže da su se po fotgrafiji istresli dežurni internet hejteri, a da je u isto vrmee fotografija komentarisana afirmativno, lajkovana i šerovana preko 170.000 puta.
little_radojica little_radojica 12:23 28.03.2014

Re: ...

reanimator
Pravda za realnost!
Onu realnost koja kaže da su se po fotgrafiji istresli dežurni internet hejteri, a da je u isto vrmee fotografija komentarisana afirmativno, lajkovana i šerovana preko 170.000 puta.

audrey92 audrey92 12:22 28.03.2014

"šta će vam se desiti ako rodite!"

Mislim da je to bilo juče u Blicu, ne mogu sad da nađem, sa naslovom nešto u stilu "kad pogledate ovu fotku, neće vam pasti na pamet da imate decu" ili tako nešto, pa ja pogledala i nije mi bilo ružno, sasvim normalna situacija, pomislih, strije, stomak, žena doji decu... i onda mi se zgadio čitav "diskurs" i počela sam da im psujem, redakciji i novinarima i Blicu... Kako ih nije sramota.

Dakle, imamo ovde:
1. pronalaženje načina da se pokažu ženske sise na naslovnoj
2. eksplicitno proglašavanje slike gadnom i odvratnom
3. "poruku ženama"

dakle, klasična kombinacija jeftine erotike, spakovane u "realiti" sa "porukom".

(Ako neko uspe da nađe originalan tekst ispod slike, bila bih zahvalna)

Meni (trudna u 5. mesecu) su odmah pale na pamet i druge tegobe u trudnoći, koje su sasvim normalne (hemoroidi), i koliko se sve to krije, prećutkuje i od mladih žena, i od javnosti, i vlada i dalje neki patrijarhalni stid od svega u vezi trudnoće i dojenja, ako nije u svetlu diskursa posvećene, srećne majke, kojoj se tek sada ispunio smisao postojanja itd blablabla. Pa pisale smo o tome već dosta na blogu, u vreme Krugoline, i Bilja je mnogo pisala, i treba o tome govoriti.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:25 28.03.2014

Re: "šta će vam se desiti ako rodite!"

i koliko se sve to krije, prećutkuje i od mladih žena

E, upravo to mi je onomad jedna na fb napisala u komentaru, da ovakve slike ne smeju da se objavljuju da se druge žene ne bi uplašile.
Ali zato naložiti ženu da je dojenje slika u belom, sve bez bora i umora, fotošopirani sjaj, koji će joj se možda desiti samo sa tri kućne pomoćnice i dve guvernante, to nije plašenje...
reanimator reanimator 12:26 28.03.2014

Re: "šta će vam se desiti ako rodite!"

Ako neko uspe da nađe originalan tekst ispod slike, bila bih zahvalna)

E'o
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:29 28.03.2014

Re: "šta će vam se desiti ako rodite!"

Hvala

Samod da izvučem ovaj deo:

"Responding to someone who commented, “I don’t think anyone wanted to see this,” Sky explained:

Art isn’t always about whats aesthetically pleasing. Sometimes you need to show people reality. This is real shit. This is what life is after partying and being a wild thin teen and reading bullshit books about werewolves. It isn’t clear skin and skinny bodies and free time forever.

Its stretch marks, wrinkles, shitty baby diapers and laying in weird ass positions to keep your children happy because you love them more than your comfort or your smooth pert body. Its being overweight and having sex, wrinkly fat sweaty real shit adult parent long term relationship sex and then trying to slip in half an hour of sleep before your kid flips shit at 1am.

And its poetic and awesome. Fuck your skinny smooth boring ass ideal of what life should be that you ripped out of some dumb ass teen cosmo. My life is goddamn beautiful even if my belly is a wreck."
mlekac mlekac 12:30 28.03.2014

Re: "šta će vam se desiti ako rodite!"

reanimator
Ako neko uspe da nađe originalan tekst ispod slike, bila bih zahvalna)

E'o

Majstor!
audrey92 audrey92 12:31 28.03.2014

Re: "šta će vam se desiti ako rodite!"

Jelica Greganović
i koliko se sve to krije, prećutkuje i od mladih žena

E, upravo to mi je onomad jedna na fb napisala u komentaru, da ovakve slike ne smeju da se objavljuju da se druge žene ne bi uplašile.
Ali zato naložiti ženu da je dojenje slika u belom, sve bez bora i umora, fotošopirani sjaj, koji će joj se možda desiti samo sa tri kućne pomoćnice i dve guvernante, to nije plašenje...


I to vodi u začaran krug neznanja i patnje: žena ne zna šta joj se događa i šta će joj se dogoditi u nekoj fazi života, možeš je lako uplašiti (ginekolozi) ili manipulisati (ginekolozi), ona ne ume i ne može da se brani, a oseća se drugačijom od svih ako na sebi primeti strije, ne usuđuje se da traži pomoć i tako dalje. To je čist političko-ideološki diskurs na kraju, a vrlo bi bilo jednostavno razbiti sve to.
tadejus tadejus 12:31 28.03.2014

Re: "šta će vam se desiti ako rodite!"

audrey92
Mislim da je to bilo juče u Blicu, ne mogu sad da nađem, sa naslovom nešto u stilu "kad pogledate ovu fotku, neće vam pasti na pamet da imate decu" ili tako nešto, pa ja pogledala i nije mi bilo ružno, sasvim normalna situacija, pomislih, strije, stomak, žena doji decu... i onda mi se zgadio čitav "diskurs" i počela sam da im psujem, redakciji i novinarima i Blicu... Kako ih nije sramota.Dakle, imamo ovde:1. pronalaženje načina da se pokažu ženske sise na naslovnoj 2. eksplicitno proglašavanje slike gadnom i odvratnom3. "poruku ženama"dakle, klasična kombinacija jeftine erotike, spakovane u "realiti" sa "porukom".(Ako neko uspe da nađe originalan tekst ispod slike, bila bih zahvalna)Meni (trudna u 5. mesecu) su odmah pale na pamet i druge tegobe u trudnoći, koje su sasvim normalne (hemoroidi), i koliko se sve to krije, prećutkuje i od mladih žena, i od javnosti, i vlada i dalje neki patrijarhalni stid od svega u vezi trudnoće i dojenja, ako nije u svetlu diskursa posvećene, srećne majke, kojoj se tek sada ispunio smisao postojanja itd blablabla. Pa pisale smo o tome već dosta na blogu, u vreme Krugoline, i Bilja je mnogo pisala, i treba o tome govoriti.


a pusti blic, to kako su oni to okrenuli je priča za sebe
nešto guglecnuh, koliko kapiram slika je sa grupe na fejsbuku, i poruka je nešto u stilu "al lažu kad kažu da je trudnoća cvijeće i ptičice, ali ipak i pored svih teškoća ja sam presretna"
što mi je skroz ok
ali dio toga je i da sad ne lažemo kako su strije diiiiiiiiiiiiiivne, žene su diiiiiiiiiiiivne i slične gluposti
jebaga, starenje uopšte nije divno, propadanje tijela uopšte nije divno
možda vrijedi ali divno nije
na stranu što nije ni neizbježno
što bi sad slali poruku ženama da ako su majke onda je ok da se ugoje 30 kila, da se urnišu fizički, da majka tako i treba da izgleda
pa gdje je tu realnost?
ova je bila takve sreće, ok je da podjeli sliku, ali je ok i da komentari budu i negativni i pozitivni
odnosno prosto iskreni
a ne vazda neka hinjena, licemjerna suosjećajnost

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana