Pomracenje

mariopan RSS / 28.02.2008. u 19:45

  Sedim sama u mraku i gledam u monitor, to je jedino sto svetli. Ta pomrcina potice od Pomracenja 21. ovog Meseca. Zlobnici tvrde da se to pomracenje dogodilo samo kod nas ali to nije istina, to je mogao da geleda ceo svet. Pomracenja su retke pojave, mnogi dugo cekaju da ga vide, a ono sto je retko to je i skupo. Zato smo mi, ko mala deca,hteli to pomracenje da vidimo izbliza, i eto ga tu, kod nas. Prvo smo se malo radovali a onda smo se zabrinuli. Kazu neki doktori da zivot u mraku nije zdrav, popadacemo svi u depresiju. Popijem dva aspirina za svaki slucaj, vitamine i caj, i nastavim po blogu da trazim spas jer nesto mi ona misao da je sve sto je retko ustvari skupo, ne da mira. Slutim da ce racun biti veliki, a koliki videcemo kad svane.

  Tu su se odmah pojavili "isterivaci mraka i depresije", eksperti i profesionalci, bar toliko ih placamo kao da jesu, ali kako takav slucaj jos niko na svetu nije imao ne mozemo da znamo da li jesu ili nisu to sto tvrde niti da li ce nas zaista izvesti iz mraka. Samo se svi osecamo kao pokusni kunici. Kako znamo, mnogi kunici ne prezive eksperimente pa sam ja opet krenula po blogovima da trazim spas. Evo sta sam nasla:

   Prvo naletim na temu "Teorija katastrofa" Nsarskog i prepadnem se, dal' je moguce da smo i tu katastrofu mi skrivili? Kako sam citala padalo mi je kamenje sa srca, nismo krivi! Te katastrofe vec su postojale i njih su naucnici proucavali, mogu nastati od najmanjeg uzroka koji krene u nepredvidjenom pravcupa se ishod, cak i ako dovede do katastrofe, ne moze pripisati nama. Bilo mi je neopisivo lepo da saznam da bar za to nismo krivi i da se nikome ne moramo izvinjavati.

  Onda predjem na temu "Dosli divlji isterali pitome" kod Dejana i tu se opet prvo strecnem od straha da nismi mi i taj rat zapoceli. Citaju ci utvrdim da nismo i opet se osetim kao covek, prvi put posle toliko godina. Pokupim naravoucenije a ono glasi: Ako se neko sa velikim buzdovanim nameraci na tvoje blago em zlato, bolje ga daj odmah nego posle. Ako cekas "posle" trebace ti sto godina da dodjes tamo gde si vec bio a to je "odmah". Bacim, dakle, onaj telegram izvinjenja koji sam dopola vec napisala i lake duse krenem da vidim gde se pominje onaj " veliki buzdovan".

   Nadjem ga kod Jelice i cisto se postidim. Pomislim opet smo nesto mi zabrljali pa cu dozivotno njene blogove morati inkognito da citam, necu smeti od srama ni da joj mahnem. Ali malom internom istragom smo zakljucili da je taj veliki, zapravo legitimno njihov, jerbo precedavaju, a kada neko precedava ili je precednik onda je njegov legitimno najveci. Odmah mi bude lakse,pa porucim ovima sto bacaju kamena sa ramena ( i razne druge predmete) a sve iz ljubomore, da SLO taj najveci nece zauvek zadrzati nego ce ga, kao stafetu proslediti dalje. Ako budemo jako dobri moze i do nas da dodje a tada ce biti ili "jao" njemu ili "jao" nama vec kako kome. A sve to da pristedim koji prozor ili kamenicu jer slutim da onaj racun raste li raste.

   Ali ima ovde i onih koji tvrde da je skidanje maraka bolno samo prvi put, posle toga sve glatko ide.  Verujem im na rec jer ne mogu da se setim davno je to bilo. Oni su na blogu vecina a u stvarnosti manjina pa se taj kompleks pokazao kao nepotreban, svako moze biti veliki zavisi sa cim se meri. Oni tvrde da su ovi "eksperti i isterivaci" koje skupo placamo - zapravo diletanti i da sa njima samo gubimo vreme. Put za izlazak iz mraka nije onaj kuda nas oni vode, naprotiv.Put ka svetlosti i spasenju mora da krene od dijagnoze jer nadjoh tvrdnju " biti Srbin je dijagnoza". Tu se opet latim onih aspirina i vitamina, zamotam monitor u sal i ponudim ga cajem da virus ne predje dok ne procitam bar sta da radimo i kako da se spasemo.

   Ideja za spasenje polazi od toga da je nase nacionalno bice bolesno i da ga (bice) moramo napustiti jer je neupotrebljivo toliko smo ga upropastili. Nesto kao katarza, prosvetljenje ili astralno iskustvo. To vec svi znate, onaj tunel je put ka svetlosti, kada napustimo svoje bice treba tim putem da krenemo na drugu stranu. Kada stignemo tamo u svetlost postacemo blagi, ljubazni, mirisni, civilizovani, nacitani, osecajni, darezljivi, razumni i mnogo toga sto sada nismo. Ponuda je sjajna i mnogi bi je odmah prihvatili samo su malo zabrinuti kao sta ce onda biti oni ako nece biti ovi sto su sad. A ja sam zabrinuta zato sto je onaj tunel malo uzan i nije mi jasno kako ovoliki narod da prodje kroz njega, posebno u ovom stanju u kome je sada. Sva je prilika da ce se taj prolazak ka svetlosti pretvoriti u stampedo, izgazice one slabe i nejake a ja to ne mogu da pojmim. Dzabe mi govore da je to " prirodna selekcija" i da sluzi da se spasu oni najjaci koji mogu da produze vrstu i da postoji svuda oko nas.

  Nesto slutim, ako bi i postali tako savrseni ljudi, imali bi savest i secanje koje bi nas uvek podsecalo na one koje smo pogazili na putu da postanemo ti " bolji ljudi". 



Komentari (75)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bravar bravar 20:01 28.02.2008

bez naslova

Laknulo i meni do pola, a od pola:)))
mariopan mariopan 20:17 28.02.2008

Re: bez naslova

Pa ja zbog onoga "...od pola" i pisem, zbunjena i sludjena a ne verujem da sam jedina Pozdrav i havala za....javljanje
ivana23 ivana23 20:17 28.02.2008

Re: bez naslova

edi-va edi-va 20:32 28.02.2008

I'm also wondering ...

mariopan mariopan 20:47 28.02.2008

Re: I'm also wondering ...

Ovo je medena beba
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 20:39 28.02.2008

uf

p
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 20:41 28.02.2008

Re: Kamenoresci svuda

Pomračenje uma, a ne Meseca. Zaraza?
"Kako sam citala padalo mi je kamenje sa srca". Nama to pada pravo u bubrege.

mariopan mariopan 20:51 28.02.2008

Re: Kamenoresci svuda

))0 Kraljumajmuna , daj mi bar za pravo da je pomracenje svuda oko nas i uma naravno zato i pisem, sitni kamencici sto su mi pali sa srca odnose se na neke stvari koje sam navela , dakle za to nabrojano, bilo mi je drago da nismo krivi a za sve drugo jesmo pa i za pomracenje. To je ironicno receno akomerazumes ))))) Uzeli smo ga, tu je, i ne znamo sta sad. Sta sad predlazi verujem u tvoj sud.
Черевићан Черевићан 20:45 28.02.2008

тескобом тунела

Као и галебу
Што по небу кружи
трајући свој космички дан
Гласови ретки
Дозивајући
Звонки ми у уху

Познаваоци прилика
На то веле:
Услед недостатка храбрости
А утонуо у своје хипхопериментисање
Бираш страну
величање недорека


дилему ми несхватајући
да ли се
зачарани пут
кунића експерименталног
скојим се често поистовећујем
још нечијег ума дотиче
mariopan mariopan 20:54 28.02.2008

Re: тескобом тунела

G. Cer , i mog se uma dotice, ovako pomracenog i cekam neki odgovor ili bar znak da se svitanje sprema ali toga nema..nema. Hvala za glas sa vase strane razuma jer ovde toga jako mnogo nedostaje i nema...nema.
Jaril Jaril 20:58 28.02.2008

...

Oni su na blogu vecina a u stvarnosti manjina
Ма нису већина ни на блогу, само су најгласнији.
mariopan mariopan 21:15 28.02.2008

Re: ...

Jarile, meni je svejedno "ciji je najveci" vec napisah ciji jeste pa mislim da ce se to znati i uvaziti da to takmicenje prestane. Osvrnula sam se na tri bloga jer nam predstoji Katastrofa a ona moze izgledati kao ono " Divlje izbacivanje pitomih" sa mnogo velikim racunom za placanje kada svane. za to vreme svi zele da promene narod jer im ne valja ovaj ili onaj a ne pada im na pamet da nesto kod njih menjaju jer su tako savrseni. Pa eto, mi nismo, trazimo da nas povedu i izvedu, znamo da smo krivi to smo zavrsili, i sta sad? Imaju li oni i neki odgovor ?
stephen dedalus stephen dedalus 21:02 28.02.2008

meni se vise dopada jedna druga varijanta

To vec svi znate, onaj tunel je put ka svetlosti, kada napustimo svoje bice treba tim putem da krenemo na drugu stranu.

dakle, varijanta po kojoj na kraju tunela ulazimo u svest dzona malkovica.
mariopan mariopan 21:21 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

Ma neee, izlazimo novi i neki drugi a to i brine ljude jer ne znaju ko ce onda biti ako ne budu ovi sto su sad. Znaci zacarani krug pa to ti je. Ko nudi resenje?
stephen dedalus stephen dedalus 21:31 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

preko dana doktor miskovic, pre noci mister beko
mariopan mariopan 21:44 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

Dr Dzekil i Dr Dzekil ? Nema Mr Hajd?
stephen dedalus stephen dedalus 21:55 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

kao sto rece Fiti Sent "live rich or die tryin' ". ili, ovce su tu za sisanje. misko & misko kupili pola kalemegdana, dok se mi smaramo sa kosovom, tadicem, kostunjavim i ostalim orangutanima (izvinjavam se orangutanima na ovom, po njih uvredljivom poredjenju). nisu kupili jedino zooloski vrt. zasto? zato sto misko & misko vec imaju zooloski vrt: zove se narodna skupstina. znas ono iz "ko to tamo peva": "moj misko ne moze da se odvoji od kaveza s majmunima." "pa sta mogu kad su smesni!"
mariopan mariopan 22:06 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

stephen dedalus
kao sto rece Fiti Sent "live rich or die tryin' ". ili, ovce su tu za sisanje. misko & misko kupili pola kalemegdana, dok se mi smaramo sa kosovom, tadicem, kostunjavim i ostalim orangutanima (izvinjavam se orangutanima na ovom, po njih uvredljivom poredjenju). nisu kupili jedino zooloski vrt. zasto? zato sto misko & misko vec imaju zooloski vrt: zove se narodna skupstina. znas ono iz "ko to tamo peva": "moj misko ne moze da se odvoji od kaveza s majmunima." "pa sta mogu kad su smesni!"

Vidis kako mrak prija nekim zivuljkama pa to ti je, ima tu svasta u mraku a posto je mrak ne zna se ko je...... zato ja i hocu da dignem roletne i da zapevam kao u Vodoliji " DAJ NAM SUNCA, DAJ NAM SUNCA )))
angie angie 22:09 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

mariopan
Dr Dzekil i Dr Dzekil ? Nema Mr Hajd?


mislish Mr Hajd & Mr Hajd !!!
stephen dedalus stephen dedalus 22:13 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

ja necu. ja sam zaboravio na sve to. sve ove godine smo mislili o ovim srbima, onim srbima, SAO ovo, SAO ono, istorija, demokratija, ljudska prava, p. m. o cemu/kome nismo mislili? o sebi, o onome sto zaista zelimo.
mene vise ne zanima resenje. imam samo jednu, sebicnu zelju: da me na jednu noc zatvore u istu prostoriju sa svim poslanicima srpskog parlamenta. kad kazem svim poslanicima, to zaista i mislim, od cede, dacica, kostunice, tadica whatever... mogu da povedu i svoje telohranitelje, sportiste, navijace, koga hoce. mislim, dvadeset godina bljuvotina koje oni nama bacaju u lice kao da nemamo mozak: zamisli kada to prokljuca? ne mogu da zamislim u kakvo bice bih se pretvorio samo da vidim jednu od njihovih nakaznih faca!
nakon te vecri bih mozda zapevao "daj nam sunca."
p.s. ja sam najmiroljubiviji covek koga mozes zamisliti.
mariopan mariopan 22:20 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

angie
mariopan
Dr Dzekil i Dr Dzekil ? Nema Mr Hajd?


mislish Mr Hajd & Mr Hajd !!!

Mozda sam pogresila ;-) ne mogu da se setim koji je bio dobar a koji zao samo mislim da su u verziji za Srbiju oba zla, pa se pitam gde nam je makar jedan dobar, oma da ga biramo za precednika .)
edi-va edi-va 22:24 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

mariopan mariopan 22:34 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

stephen dedalus
ja necu. ja sam zaboravio na sve to. sve ove godine smo mislili o ovim srbima, onim srbima, SAO ovo, SAO ono, istorija, demokratija, ljudska prava, p. m. o cemu/kome nismo mislili? o sebi, o onome sto zaista zelimo.
mene vise ne zanima resenje. imam samo jednu, sebicnu zelju: da me na jednu noc zatvore u istu prostoriju sa svim poslanicima srpskog parlamenta. kad kazem svim poslanicima, to zaista i mislim, od cede, dacica, kostunice, tadica whatever... mogu da povedu i svoje telohranitelje, sportiste, navijace, koga hoce. mislim, dvadeset godina bljuvotina koje oni nama bacaju u lice kao da nemamo mozak: zamisli kada to prokljuca? ne mogu da zamislim u kakvo bice bih se pretvorio samo da vidim jednu od njihovih nakaznih faca!
nakon te vecri bih mozda zapevao "daj nam sunca."
p.s. ja sam najmiroljubiviji covek koga mozes zamisliti.

EVO MENI PROKLJUCALO, samo bih ja ponela onaj veliki buzdovan ! A sto rekoh da bih zapevala, pa to je LJUDSKA ZELJA da zapevam umesto samo da placem, daj malo normalnosti, daj malo necega ljudskog i obicnog, ne znam kome to da trazim jer nicega od toga nema. I ja sam vrlo miroljubiva, evo mirovala dvadeset godina dosta mi je pomislili su valjda da sam mrtva? Pa nisam i ja to kazem, evo koristim to pravo a to mi je jedino jos ostalo.
angie angie 22:41 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

kao da nemamo mozak:


pa testovi pokazali da je neshto zakrzljao!
mariopan mariopan 22:45 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

Edi-Va prilog ti je fantastican i bas mi je trebao, jer eno momci se dole zabavljaju sa skidanjem mraka i epitafom "vracena neotpakovana" ))) Jeste duhovito i znam ja Vidomira, nije to nista samo malo sale na mracnu temu, ali bas sam im napisala da su nam mnoge zapakovane vratili pa je to skidanje mraka mnogo bolnije nego ono prvo, samo ako nam Katastrofa stigne, a leptir je vec mahnuo krilima tamo negde i efekat cekamo u tisini.......
stephen dedalus stephen dedalus 22:51 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

nije potreban buzdovan: samo jedan od smrkova koji se koristi za pranje ulica. jednostavno ih sve sprati u saht, gde im je i mesto.
na engleskom se to kaze: fool me once, shame on you. fool me twice, shame on me. ne postoji u engleskom varijanta za fool me ten million times.
na srpskom se kaze: mozes neke ljude da varas svo vreme; mozes sve ljude da varas neko vreme, ali ne mozes da varas sve ljude, svo vreme.
treba procitati kamijevu "kugu". pacovi su uvek tu, medju nama. dok narod mirno hoda i ignorise ih, oni se mnoze i vremenom mogu da zaraze sve. oni se svakako sami nece vratiti u svoje rupe.
i da parafraziram njegosa: "al tirjanstvu stati nogom za vrat, to je ljudska duznost najsvetija!" nesto slicno je napisano i u americkoj deklaraciji o nezavisnosti, gde stoji da je duznost gradjanina da srusi vlast koja radi protiv interesa drzave i naroda.
po mom misljenju, sve sto je vrh drzave uradio u toku poslednjih desetak dana, znaci predsednik i premijer, a bogami i sve parlamentarne stranke kao organizatori onog ludila od pre nekoliko dana, sje je to direktno ugrozilo mir i stabilnost, teritorijalni integritet zemlje i njen medjunarodni polozaj. sve se to jednom recju zove veleizdaja. svi bi ti ljudi trebalo da budu uhapseni, sudjeni u baceni u kvrge...
edi-va edi-va 22:55 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

ma oposti im, odbij im to na detinjarije:) znash da su momci uvek bili, a i ostace, velika deca
edi-va edi-va 22:58 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

na srpskom se kaze: mozes neke ljude da varas svo vreme; mozes sve ljude da varas neko vreme, ali ne mozes da varas sve ljude, svo vreme.


a da mi ovo uprostimo:
mozzesh me jebati koliko hocesh, ali ne i dokle hocesh:))
stephen dedalus stephen dedalus 23:00 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

e jebiga, nemoj tako! ja sam vaspitac, moram da pazim sta pricam!
a sta je sa kako hoces? pusti koliko hoces: bitan je sadrzaj!
stephen dedalus stephen dedalus 23:05 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

evo kako se dolazi do tog zakrzljavanja:
1. niko od ljudi iz mog malog grada, od onih koji su tamo ostali, a koji su zavrsili fakultete, nema dece. ko ima? uglavnom oni koji su vremenom postali vikend ratnici tokom devedesetih, neki optuzeni i za ratne zlocine.
2. riba koja je bila apsolutno najveci kreten u mom odeljenju sada predaje u toj istoj skoli. cist srs elite kadar.
1 + 2 = 0
edi-va edi-va 23:05 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

stephen dedalus
e jebiga, nemoj tako! ja sam vaspitac, moram da pazim sta pricam!a sta je sa kako hoces? pusti koliko hoces: bitan je sadrzaj!



daaa, slazem se: kvalitet iznad kvantiteta:)))
stephen dedalus stephen dedalus 23:10 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

ma oposti im, odbij im to na detinjarije:) znash da su momci uvek bili, a i ostace, velika deca

pretpostavljam da znas za pesmicu unforgiven...
boys will be boys...
mariopan mariopan 23:13 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

edi-va
ma oposti im, odbij im to na detinjarije:) znash da su momci uvek bili, a i ostace, velika deca

Ma volim ja njih sve i znam ih da su to dobri momci a malo sale bas rasteruje ovaj mrak pa sam se i ja nasmejala stvarno, znala sam da ce do toga da dodje pa gde muski da ne primete te radnje ? Ma ne bi preziveli da se ne oglase i da istaknu svoje znanje na tu temu )))
edi-va edi-va 23:16 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

Ma ne bi preziveli da se ne oglase i da istaknu svoje znanje na tu temu )))


hehe mislish neznanje ... :)))
edi-va edi-va 23:19 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

znam za ovu, ali nisam sigurna da mislish na tu:)

» what I've felt
» what I've known
» never shined through in what I've shown
» never free
» never me
» so I dub the unforgiven

you labeled me
I'll label you
so I dub the unforgiven
stephen dedalus stephen dedalus 23:20 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

Ma ne bi preziveli da se ne oglase i da istaknu svoje znanje na tu temu )))



hehe mislish neznanje ... :)))


tu nije bitno znanje, vec brkovi!
nama ide tako lose jer nemamo ni jednog politicara sa brkovima.
brkovi menjaju sve!
stephen dedalus stephen dedalus 23:23 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

znam za ovu, ali nisam sigurna da mislish na tu:)

» what I've felt
» what I've known
» never shined through in what I've shown
» never free
» never me
» so I dub the unforgiven

you labeled me
I'll label you
so I dub the unforgiven


da, mislio sam tu, ali nisam shvatio da se tvoj komentar odnosio na nesto drugo. sorry!
mada sam poslednjih dana razmisljao kako je pesma kostunicinog zivota st. anger: he never had any respect, pa je na kraju, jelte, popizdija!
edi-va edi-va 23:25 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

stephen dedalus
Ma ne bi preziveli da se ne oglase i da istaknu svoje znanje na tu temu )))hehe mislish neznanje ... :)))

tu nije bitno znanje, vec brkovi! nama ide tako lose jer nemamo ni jednog politicara sa brkovima. brkovi menjaju sve!


evo ti i primer mariopan
vidish da on blage veze nema o chemu nas dve zborimo:))))
stephen dedalus stephen dedalus 23:30 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

evo ti i primer mariopan
vidish da on blage veze nema o chemu nas dve zborimo:))))

o cemu vi to?
sorry ako ne razumem. ja bas nisam iz porodice bistrih potoka! ubi me ovaj bes, sta da radim!
edi-va edi-va 23:34 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

stephen dedalus
evo ti i primer mariopan
vidish da on blage veze nema o chemu nas dve zborimo:))))

o cemu vi to?sorry ako ne razumem. ja bas nisam iz porodice bistrih potoka! ubi me ovaj bes, sta da radim!


:)))))))

ma nebitno ...
mariopan mariopan 23:41 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

Angie, testovi su pokazali da ni eksperti ne znaju matematiku ako sede u skupstinskom restoranu i piju kafu za 8 dinara, a razliku im dotiraju oni "ispod i malo iznad granice siromastva" koju upravo taj ekspert ( dok pije tu kafu) iskorenjuje. Postujem ja sve zvucne titule i diplome ali jos vise kada onaj ko je placen da misli to i radi. Kao sto rekoh, seljak je posejao zito, poznjeo na vreme, placa porez da neko misli..
mariopan mariopan 23:45 28.02.2008

Re: daj nam sunca ...

edi-va
stephen dedalus
evo ti i primer mariopan
vidish da on blage veze nema o chemu nas dve zborimo:))))

o cemu vi to?sorry ako ne razumem. ja bas nisam iz porodice bistrih potoka! ubi me ovaj bes, sta da radim!


:)))))))

ma nebitno ...

)))))
bravar bravar 23:49 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

Covek moj je oduvek govorio da je najteze misliti i da za to treba "mirna" glava i koncentracija.
Ovi iz zgrade kod dva konja izgleda nemaju dovoljno vremena da "mirnom" glavom sve promisle te mi odosmo u .....
Da li da im smanjimo broj zasedanja godisnje na dva... pred Novu godinu da se usaglase koju cekamo i za dan drzavnosti da se slikaju za dnevnik.
stephen dedalus stephen dedalus 23:51 28.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

seljak je posejao zito, poznjeo na vreme

-A Muharike?
-Ne, ne prijatelju ja sam se te napasti oslobodio...
-A i dalje okopavas kukuruz?
-Ne, ne prijatelju ja sam se motike rijesio.
-Pa kako postizes visi prinos kukuruza?
-Sto manje korova - vise kukuruza!
edi-va edi-va 00:04 29.02.2008

Re: kukuruz

stephen dedalus stephen dedalus 00:07 29.02.2008

Re: a posle toga...

edi-va edi-va 00:12 29.02.2008

Re: a posle toga...

mariopan mariopan 09:49 29.02.2008

Re: meni se vise dopada jedna druga varija

bravar
Covek moj je oduvek govorio da je najteze misliti i da za to treba "mirna" glava i koncentracija.
Ovi iz zgrade kod dva konja izgleda nemaju dovoljno vremena da "mirnom" glavom sve promisle te mi odosmo u .....
Da li da im smanjimo broj zasedanja godisnje na dva... pred Novu godinu da se usaglase koju cekamo i za dan drzavnosti da se slikaju za dnevnik.

Hladnu glavu imaju kada naruce pihtije, ne znaju oni sta je hladna glava ali mislim da se mnoge stvrai i rade hladne glave, samo se nama cini...tu mislim na one izjave koje samo dobnose politicku korist ovome ili onome, to se radi hladne glave...a sve ovo drugo - da bi mislili o nama treba da se prebace na onaj prekidac " narod" a taj je zardjao pre sto godina to niko nije upotrebljavao. Muz ti dobro misli
Unfuckable Unfuckable 21:10 28.02.2008

Put kojim se ređe ide

Ma, mi nismo nikada oskudevali u razumu.
Oskudevali smo samo u njegovoj primeni - rekao bih, baš ga štedimo.
Jer, teže je biti razuman, a budala lako
mariopan mariopan 21:17 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Tu si u pravu Unfuckable, bas smo ga pristedeli.
Unfuckable Unfuckable 21:33 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Mudri štede ....ufff, al' sam ironičan.....
metanoia metanoia 21:40 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Razum ? А šta ono beše zdrav razum i logičko rasuđivanje? Pita se Srbin. Aha, setio se! Pa to je kad umesto njega razmišljaju drugi (čitaj političari i to oni sa "visokim stepenom nacionalne svesti" i uporno ga ubeđuju da je to dobro za njega i njegove interese.
Unfuckable Unfuckable 21:45 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Nije samo politika kriva, čini mi se - mada "vuče" lavovski deo - bar time što uljuljkuje ljude u nerazmišljanju :
dosta ljudi ide linijom manjeg otpora, manjeg napora, manje odgovornosti, manje promišljanja, manje bavljenja - prvo za sebe i svoje postupke, a onda i za sve oko sebe.
Lakše je.
Ostane više energije za žalbe, lamente & pljuvačinu.
mariopan mariopan 21:47 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Pa to je opstepoznato da ljudi vole da neke poslove prepuste onima kojima ti poslovi leze i za sta su skolovani. recimo da ja mislim da se ekspertima treba dati da budu eksperti a seljaku da seje njivu, to je njegov posao. Ko treba u toj stvari da misli ? Seljak svoj posao radi, svake godine jedemo hleba?
mariopan mariopan 21:49 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Unfuckable
Mudri štede ....ufff, al' sam ironičan.....

Pa bas si me nasmejao, mi smo onda najmudriji na svetu, sta pijes za ovo? )))))
edi-va edi-va 21:49 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

mariopan mariopan 22:02 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Hvala Edi-va ja i trazim predloge ))))
angie angie 22:11 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Unfuckable
Ma, mi nismo nikada oskudevali u razumu.Oskudevali smo samo u njegovoj primeni - rekao bih, baš ga štedimo.Jer, teže je biti razuman, a budala lako


izvini- ovde neshto nije dobro prifircano- morace jedan workshop da padne:)))
Unfuckable Unfuckable 22:13 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Predlozi ?
prosto je, ali i komplikovano.....tj - teško.
Svako - ali svako - samo treba da pođe od sebe i sredi sve što je u vezi sa njim.
Ogromna većina ovde ima jako mnogo toga da sredi u vezi sebe. (Manjina se sredila)
A onda da počne da sređuje i malo oko sebe.
Na kraju ispadne da se sve sredilo samo ..... ; )))))
Utopija ?
ili lenjost....
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:15 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Ali ima ovde i onih koji tvrde da je skidanje mraka bolno samo prvi put, posle toga sve glatko ide. Verujem im na rec jer ne mogu da se setim davno je to bilo


Dakle ova ti je najbolja.....

Bolje i to nego da na spomeniku napišu :

VRAĆENA NEOTPAKOVANA...
Unfuckable Unfuckable 22:18 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

VRAĆENA NEOTPAKOVANA...

.
...reklamacija ?
pozdrav, ljudino !
angie angie 22:18 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

vidomir pavlovic
Ali ima ovde i onih koji tvrde da je skidanje mraka bolno samo prvi put, posle toga sve glatko ide. Verujem im na rec jer ne mogu da se setim davno je to biloDakle ova ti je najbolja.....Bolje i to nego da na spomeniku napišu : VRAĆENA NEOTPAKOVANA...


jao bre Viroljube-vraze!
mariopan mariopan 22:23 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

vidomir pavlovic
Ali ima ovde i onih koji tvrde da je skidanje mraka bolno samo prvi put, posle toga sve glatko ide. Verujem im na rec jer ne mogu da se setim davno je to bilo


Dakle ova ti je najbolja.....

Bolje i to nego da na spomeniku napišu :

VRAĆENA NEOTPAKOVANA...

Ha ha ha ha , meni to nece da pise ja sam se trudila da neke stvari uradim na vreme )))
mariopan mariopan 22:27 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Unfuckable
VRAĆENA NEOTPAKOVANA...

.
...reklamacija ?
pozdrav, ljudino !

lako vama dvojici da se smejete, vas garantovano nije bolelo jerbo ste muski ali ovo skidanje mraka moze bas vas muske jako da zaboli, pa zato pisem . Ona Katastrofa se obicno bolno odrazi na muske a mi posle mozemo dokle hocemo da pisemo epitafe, ne daj boze ni ovako duhovite .
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:42 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Tako ljudi malo smeha da i nama krene jebemu ćoleeeeee

i mene je bolelo i bio mi pao mrak kada sam ugledao krv... Moji nisu bili kući a ja bio glaaadaaaan, uzmem ti ja nož što tata kolje svinje da odsečem hleba....

Pozdrav veselom društvu.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:44 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Unfuckable
VRAĆENA NEOTPAKOVANA....
...reklamacija ?pozdrav, ljudino !


"UPUTSTVO Z A OTVARANJE KONZERVE JE UNUTRA...."
edi-va edi-va 22:44 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

mariopan mariopan 22:47 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

vidomir pavlovic
Unfuckable
VRAĆENA NEOTPAKOVANA....
...reklamacija ?pozdrav, ljudino !


"UPUTSTVO Z A OTVARANJE KONZERVE JE UNUTRA...."

Ovaj ti je najbolji , nasmejao si nas i malo sale na mracnu temu dodje ko aspirin i onaj caj, lepo se lecimo nadam se )))
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 22:57 28.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Drago mi je da sam uspeo, jer svaki minut smejanja vredi mnogo!

Samo napred i prijatno,
ivana23 ivana23 00:02 29.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

vidomir pavlovic

UnfuckableVRAĆENA NEOTPAKOVANA.......reklamacija ?pozdrav, ljudino !
"UPUTSTVO Z A OTVARANJE KONZERVE JE UNUTRA...."

I BOLJE, VIDI STA PISE NA KONZERVI...

mariopan mariopan 09:50 29.02.2008

Re: Put kojim se ređe ide

Ivana to je Pancevacki vazduh? Ne otvarajte !
edi-va edi-va 00:18 29.02.2008

Da ne zavrshim kao lik sa slike ...




odoh ipak na spavanjac ... drushtvo laku vam noc:))
mariopan mariopan 10:48 29.02.2008

Re: Da ne zavrshim kao lik sa slike ...

Edi-va odakle ti moja slika )))
edi-va edi-va 16:34 29.02.2008

Re: Da ne zavrshim kao lik sa slike ...

mariopan
Edi-va odakle ti moja slika )))


hakovala sam ti komp, nisi ni primetila:))))
mariopan mariopan 17:17 29.02.2008

Re: Da ne zavrshim kao lik sa slike ...

IJU , kakva mi je frizura *#@** nisam se pogledala u ogledalo odaaavno, fala ti za slicicu ))))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana