Društvo| Satira| Zabava

Gde ima dima ... ima i vutre ...

Voja Radovanović RSS / 06.10.2014. u 09:12

 

Gde ima dima ... ima i vutre ... ...

Do sada se kod nas o marihuani pričalo samo u zatvorenim krugovima ... i to onako sve nešto uvijeno ... ali je nedavno minister zdravlja najavio da bi marihuana mogla biti legalizovana,i da će taj predlog uskoro ući u skupštinsku raspavu.Iako je naglasio da će marihuana biti korišćena samo u medicinske svrhe ... veruje se da je ministar ovom izjavom ujedno demantovao i sve one koji su tvrdili da smo ga mi davno ugasili.
Povodom ove inicijative, u medijima su se oglasili i pojedini stručnjaci za ovu oblast...pa tako pobornici ove ideje tvrde, da marihuana ima terapijsko, umirujuće i relaksirajuće dejstvo na pacijenta ...i za to navode niz konkretnih primera. Posle samo jedne terapije ovom lekovitom biljkom na život počinjete da gledate drugačijim očima ...Rast cena na malo i veliko dočekujete sa osmehom ...izjave političara počinjete da shvatate ozbiljno ...put ka EU vam deluje sasvim realno ...inflaciju doživljavate kao mačji kašalj ...izjave mudrog rukovodstva vam više ne izgledaju glupo ...i sami počinjete da verujete da će nam biti bolje 2026 god. ...a i rodjena žena počinje da vam liči na Pamelu Anderson ... malo li je na ovu skupoću.
Bilo kako bilo,ipak je ostalo i nekoliko nedoumica.Da li će legalizacija marihuane podstaći proizvodnju i otvoriti nova radna mesta ... ili će nam njive i oranice od sada prekriti trava ...kao i to ...da li će radnici u polju dobiti status medicinskih radnika ...a svaki pacijent moći da zadrži svog izabranog lekara ...A šta o svemu tome misli narod, za medije je pojasnio Džoni...dugogodišnji poznavalac ove materije ...
-‘' Znači brate ...što se tiče legalizacije marihuane...ja sam se za to godinama borio...i u toj borbi bio i više puta hapšen...što moram da naglasim...znači...drago mi je što je ministar došao na ono moje...ako me razumeš...Ja sam prošle godine bio u Holandiji...i to je tamo drugačije regulisano...I ako se nešto kod nas ne promeni ... moraću da palim preko ...Ako me razumeš...znači brate...ovo...ono...''

U Beogradu
06.10.2014 god.

Atačmenti



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 10:47 06.10.2014

..

Dragi Vojo,
Ako je to ministar obećao to znači nikad.

Očekujem da se snalazimo kao i do sada, neko bensedinom, neko alkoholom, neko politikom pravo u venu..kako ko.
Voja Radovanović Voja Radovanović 11:22 06.10.2014

Re: ..

Znači...svakom prema zaslugama...
Pozz mariopan i prijatan dan ti želim...
Kazezoze Kazezoze 09:27 07.10.2014

Re: ..

zanimljivo je da je u holandiji jedino legalna trava za medicinsku upotrebu, ova trava u kofi šopovima je polulegalna jer samo prodavači plaćaju porez, dok su proizvođači nelegalni, odnosno pravno ne postoje.

e, sad...država je, po ne znam koji put, povela kampanju kako bi ograničila visinu THC-a na ispod 15%, što pogađa vlasnike kofi šopova jer strane mušterije dolaze da se odvale, a ne zavaravaju. zato su oni jednostavno usmerili kolosek na proizvođača jer oni određuju koliko će biti THC-a u proizvodu, a pošto je proizvođač imaginaran, država opet puca u prazno, kao i do sada.
Voja Radovanović Voja Radovanović 09:49 07.10.2014

Re: ..

Verovatno si u pravu...:)...pozz kazezoze i prijatan dan ti želim...:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana