Kultura| Politika| Putovanja| Umetnost

Znao sam da ćemo se opet sresti, Endi Vorhole

Nebojsa Krstic RSS / 23.12.2015. u 21:39

 

 

Išao sam u Ameriku desetak puta. Uglavnom na vrlo kratko. Nekad i na manje od 24 sata. Bilo je to u vreme dok sam radio u kabinetu predsednika Srbije. Takve su bile okolnost. Odlazak, desetak sati u avionu, dolazak, sastanci, najčešće u Zgradi UN na East riveru, sednica Saveta bezbednosti, obično, i povratak. Najduže sam bio prvi put. Tada još nisam bio u Kabinetu, bio sam slobodan strelac, privatno lice, svoj čovek, a u Njujork sam išao da bih video konvenciju Republikanaca na onim izborima kada je Džordž Buš trčao za svoj drugi mandat u Beloj kući protiv demokratskog kandidata Kerija.

 Zanimalo me je kako izgleda događaj "in situ" kad ga vidite svojim očima, a ne preko televizije. Mislim, to mi je bio posao, time sam se bavio, tako sam zarađivao za život, politički marketing, ajde da suzimo, politički advertajzing, ipa mi je bilo korisno da gledam tako važan događaj u okviru kampanje. Očekivao sam da će slediti izbori u Srbiji u kojima ću učestvovati profesionalno, pa mi je Konvencija, mislio, sam, zgodan povod da nešto naučim, a i da malo vidim Njujork, mitsko mesto iz mašte svakog mladića sa Lekinog Brda. Možda i šire. Dobro, možda i ne baš za svakog. Ajde da suzim, mitsko mesto za mene, izuzetnog ljubitelja američke kulture, subkulture i nekulture.

Slučaj je hteo da u avionu Britiš Ervejza pored mene sedi Aca Popović iz DSS-a. Nije bio oduševljen što me vidi. Znali smo se. Naime ja sam jedan od onih koji su radili kampanju "Zna Srbija", za Koštunicu, 2003. Pa je tu, neminovno bio i Aca. Meni je on, na sedištu pored, bio sasvim OK. Išao je na neki događaj na obodu konvencije, valjda zato što je DSS tada bio u grupi narodnih stranaka, isto kao Republikanci. Tek posle nekoliko godina DSS će biti izbačen zbog svog antievropeizma. Sasvim opravdano. Ispostavilo se da je tih 6-7 sati leta pored mene mogao da sedi i kamen. Razmenili bismo isti broj reči.

Stanovao sam u hotelu u 43. ulici. Nekoliko zgrada od hotela nalazi se Harvard klub. Ja to, naravno ne bih zna da me tamo nije odveo Vuk Jeremić koji kao bivši student ima pravo da tu boravi i dovodi prijatelje koji nisu završili Harvard, nego recimo Kembridž, Jejl ili Medicinski fakultet u Beogradu. Odmah da vam kažem, ako niste bili u Harvard klubu u 43. ulici, niste ništa propustili.  Mislim dizajniran je, onako tradicionalno američki, sa dosta drveta i stubova u jonskom stilu, ali je u isto vreme malo znopra i dosadan.

Ako idete 43. ulicom, pređete 5. aveniju, pa još par blokova i onda levo, naići ćete na veliku prodavnicu dečijih igračaka. Meni je to bilo važno jer je moj sin u to vreme bio u uzrastu u kome se zahteva  da mu stalno donosim figure čudovišta i dinosaurusa. Ako idete još malo levo od te radnje, doći ćete na Tajms skver, što je dobro jer bi bilo krajnje glupo da odete u Njujork, a ne i na taj trg pravljen za dočeke Nove godine i slične masovke. Tu je odmah i Virdžin megastor u kome radi jedna zgodna plavuša koja nije čula ni za jednu grupu ili pojedinca koji se slušaju na Lekinom brdu u Beogradu. Mislim, Virgin je postojao tada, sada više jok. Sada više ne postoji nijedna prodavnica ploča u Njujorku, osim Barns i Nobla u 5. aveniji. Postoje i neke male prodavnica vinilnih rariteta, na periferiji. Sve ostalo je crklo zbog Interneta. Međutim, u postojećem Barnes & Noble-u radi jedan proćelavi i mršavi čovečuljak koji zna apsolutno sve što mu tražite i odmah vam donese. Kad plaćate gomilu sidijeva koje ste izbrali, taj će vas ubediti da vam je pametno da se učlanite u Barnes & Noble klub, što će vas koštati dodatnih 15 dolara godišnje, ali zahvaljujući čemu ćete na kupljenu količinu muzike dobiti popust od 17 dolara i 25 centi. Što je vajda. To je, dakle, na prvom spratu. Tu imate još i sveske, olovke, pernice i razne ukrasne drangulije pored kafeterije u kojoj ćete naručiti odlični crni čajem sa limunom. U prizemlju su knjige.

Otišao sam i do MoMA, to vam je blizu ugla 5. avenije i 53. ulice.  U prizemlju su nekakvi usisivači, televizori, gramofoni, socrealističke fotelje. To me nije zanimalo. Tražio sam Vorhola, dok sam se peo na sprat, setio sam se zblanutog izraza lica službenika u Luvru kada sam ga kao klinac pitao gde je Pikaso. Ovde nisam ništa nikog pitao, sve piše. Prošao sam pored slika Kazimira Maljeviča, Džeksona Poloka i Modiljanija nisam ni pogledao. Vorholov Elvis me je zanimao. I Merilin Monro u zlatu. Imao sam utisak da smo se, nas dvoje, Endi i ja, ponovo sreli. Namerno kažem dvoje jer nisam siguran u njegov pol. A pošto nisam siguran u njegov, što bih bio siguran u svoj?

Konvencija se održavala u Medison Skver Gardenu, mestu gde je Džo Frejzer pobedio Muhameda Alija na poene 1971. Lepo je bila organizovana. Video sam mnoštvo korisnih stvari za svoj posao. Poneo sam sa sobom nekoliko plakata. Video sam i guvernera Kalifornije Arnolda Švarcenegera i jednog demokratskog guvernera koji je podržao Buša iako je demokrata. Mislim, taj guverner je demokrata, (čim se setim kako se zvao, uneću u ovaj tekst). To je tamo normalno. U stvari, nije normalno biti demokrata, nego je normalno da demokratski guvener podrži republikanskog kandidata za predsednika. Neki od republikanaca imali su bele stetson šešire, plave teksas košulje, i wrangler farmerke. Dakle, svi su imali te iste. To mi je bilo malo čudno jer sam mislio da ta marka više ne postoji. Ali ovo sam zaboravio, a nije nevažno. Kada dolazite na Republikansku konvenciju, koja se nikada ranije u istoriji nije ni održavala u Njujorku, jer NY nije u tom fazonu, onda je najpametnije da od 43. ulice idete pešice, takođe dobro je da imate oko vrata propusnice jer ćete nailaziti na policijske ček pointe koje ćete proći jedino s njima vidno istaknutim na prsima. Dok tako prolazite obeleženi Bušovim bedžom, građani Velike jabuke stajaće sa strane u velikim grupama, zviždaće vam i dobacivaće da ste ubica iračke dece i da ćete otići u pakao gde ćete se kuvati u kazanu zajedno sa zločincima Bušom i Donaldom Ramsfeldom. Imaćete tada potrebu da zastanete i svakom od demonstranata posebice objasnite da niste republikanac, da niste čak ni Amerikanac, i da ste sa Lekinog brda koje je u Srbiji koja je takođe osetila zlo hegemonizma na svojoj koži. Imaćete i potrebu da se solidarišete sa duhom slobodarskog Njujorka i njegovim nepristajem na ulogu USA kao svetskog policajca. Ali, nećete ništa od toga uraditi, samo ćete ubrzati korak, glavu ćete uvući u ramena i pravićete se da ne čujete ono što vam u uho viče zgodna mlada njujorkčanka sa kapom i rancem: "Govno militarističko,  đubre i ološu agresorski, crko dabogda zajedno sa tim tvojim smradom, Džordžom Dablju Bušom."

 

 

 

 



Komentari (179)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Lionsgate Lionsgate 21:56 23.12.2015

No.1

U MSG je bila i Godzila... ne samo Ali i Frejzer.

Nekad je na blogu pisala Tanja Jakobi, pisala je cesto o NY.
silver silver 22:11 23.12.2015

Re: No.1

Jako mi se dopao New York iako smo se smrzli u nekom januaru.

"Video sam i guvernera Kalifornije Arnolda Švarcenegera koji je podržao Buša iako je demokrata. Mislim, Švarceneger je demokrata."
Ovde sam htela da pitam da li je Schwarzenegger demokrata, ja sam bila ubedjena da je on republikanac i (da je bio) republikanski guverner Kalifornije.
Lionsgate Lionsgate 22:17 23.12.2015

Re: No.1

U pravu si, Svarceneger je republikanac, Krle se malo zaleteo.
nsarski nsarski 22:21 23.12.2015

Re: No.1

Video sam i guvernera Kalifornije Arnolda Švarcenegera koji je podržao Buša iako je demokrata. Mislim, Švarceneger je demokrata.


Svarci je republikanac, big time.

Cak se hvalio da je jedini republikanac "who fucks a Kennedy". (Njegova tadasnja zena je bila Maria Shriver iz loze Kenedija.) A Kenedijevi su tradicionalne demokrate.

Bato Santose - eat your heart out!
emsiemsi emsiemsi 06:29 24.12.2015

Re: No.1

Lionsgate
U pravu si, Svarceneger je republikanac, Krle se malo zaleteo.

Није се залетео јер је рекао
Video sam i guvernera Kalifornije Arnolda Švarcenegera i jednog demokratskog guvernera koji je podržao Buša iako je demokrata.
.
Дакле, за овога другога је рекао да је демократа. За Шварценегера није рекао ништа.
Читај пажљивије и не уноси забуну.
Lionsgate Lionsgate 07:43 24.12.2015

Re: No.1


Није се залетео јер је рекао


Sto volim drvene advokate koji nemaju pojma u sta se upustaju...

Video sam i guvernera Kalifornije Arnolda Švarcenegera koji je podržao Buša iako je demokrata. Mislim, Švarceneger je demokrata.


Ovo sto sam citirao (i nsarski je isto to citirao) je stajalo gore originalno, a onda je domacin malo editovao svoj tekst. Izvini, emsiemsi, opet autogol sa tvoje strane
emsiemsi emsiemsi 07:54 24.12.2015

Re: No.1

Lionsgate

Није се залетео јер је рекао


Sto volim drvene advokate koji nemaju pojma u sta se upustaju...

Video sam i guvernera Kalifornije Arnolda Švarcenegera koji je podržao Buša iako je demokrata. Mislim, Švarceneger je demokrata.


Ovo sto sam citirao (i nsarski je isto to citirao) je stajalo gore originalno, a onda je domacin malo editovao svoj tekst. Izvini, emsiemsi, opet autogol sa tvoje strane

Нема на чему !
Пошто кажеш опет --- када сам ја то (још) дао аутогол ?
Lionsgate Lionsgate 08:20 24.12.2015

Re: No.1

Пошто кажеш опет --- када сам ја то (још) дао аутогол ?


Pesnicka sloboda
Zezam se druze, nema ljutnje. Uzgred, odakle pises ovako rano po srednjeevropskom vremenu?
nsarski nsarski 22:04 23.12.2015

Vintage vinyl

Sada više ne postoji nijedna prodavnica ploča u Njujorku, osim Barns i Nobla u 5. aveniji


Postoji, naravno da postoji. Na primer Good records na Petoj ulici. (Ne bih ovo znao da me tamo nije odveo bivsi bloger Radojicic - koji stanuje u Grinic Vilidzu - neke davne 2008. godine.)
G.Cross G.Cross 22:46 23.12.2015

Re: Vintage vinyl

nsarski
Sada više ne postoji nijedna prodavnica ploča u Njujorku, osim Barns i Nobla u 5. aveniji


Postoji, naravno da postoji. Na primer Good records na Petoj ulici. (Ne bih ovo znao da me tamo nije odveo bivsi bloger Radojicic - koji stanuje u Grinic Vilidzu - neke davne 2008. godine.)


U Bleecker streetu najbolje ploce I najbolji italijanski kolaci.





Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:49 23.12.2015

Re: Vintage vinyl

(Ne bih ovo znao da me tamo nije odveo bivsi bloger Radojicic - koji stanuje u Grinic Vilidzu - neke davne 2008. godine.)

Koji Radoičić? Vlada?
nsarski nsarski 22:56 23.12.2015

Re: Vintage vinyl

Koji Radoičić? Vlada?

Yep.
Lepo smo se druzili (kuvali hobotnice). Posle se pridruzio i Zoran Amar, moj stari, stari drugar. Ali, ovo je van teme, sorry.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:10 23.12.2015

Re: Vintage vinyl

nsarski
Koji Radoičić? Vlada?

Yep.
Lepo smo se druzili (kuvali hobotnice). Posle se pridruzio i Zoran Amar, moj stari, stari drugar. Ali, ovo je van teme, sorry.


Vlada je moj drug! Zvao ga ja da slika momenat kad se zastava Srbije dizala ispred UN...posle razdvajanja sa CG...i slika on...i ispriča mi kako je sinoć bilo u bekstejdžu na reviji Victoria Secret, gde je on takođe slikao...

Pa znaš, lako je naći prodavnice ploča kad ti Vlada pokaže, on zna ispod kog kamena u NY zmija spava.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:12 23.12.2015

Re: Vintage vinyl

G.Cross

Ти си, оно, живео у Њујорку, где оно беше?
G.Cross G.Cross 23:14 23.12.2015

Re: Vintage vinyl

Predrag Brajovic
G.Cross

Ти си, оно, живео у Њујорку, где оно беше?


32nd and 3rd.


krkar krkar 08:28 24.12.2015

Re: Vintage vinyl

Vlada je moj drug!


Odrasli smo zajedno.

Žena mu je megalepa i ultrapametna. Zasluženo.
mija12 mija12 22:10 23.12.2015

Arnold

nije demokrata, vec republikanac.

https://en.wikipedia.org/wiki/Arnold_Schwarzenegger
freehand freehand 22:20 23.12.2015

Re: Arnold

mija12
nije demokrata, vec republikanac.

https://en.wikipedia.org/wiki/Arnold_Schwarzenegger

Ali neka ostane poenta da je normalno da demokrata podrži republikanca.
Mada se pitam - čemu ovako dobar tekst sa tako bedastom porukom?
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:23 23.12.2015

Re: Arnold

Mada se pitam - čemu ovako dobar tekst sa tako bedastom porukom?

Јебеш тито читање у ком се ово види као главна порука текста.
Ја то скоро да нисам ни приметио.
Различити фокуси, очигледно.
freehand freehand 22:25 23.12.2015

Re: Arnold

Predrag Brajovic
Mada se pitam - čemu ovako dobar tekst sa tako bedastom porukom?

Јебеш тито читање у ком се ово види као главна порука текста.
Ја то скоро да нисам ни приметио.
Различити фокуси, очигледно.

Dabre. Ja i u ovom komentaru prvo Tita primetih.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:28 23.12.2015

Re: Arnold

Dabre. Ja i u ovom komentaru prvo Tita primetih.

ОК
Мада, ово већ иде на дијагнозу.
Хоћу да кажем -- већ си се наоштрио на сукоб?
Но, ја се повлачим из расправе с тобом.
freehand freehand 22:35 23.12.2015

Re: Arnold

Predrag Brajovic
Dabre. Ja i u ovom komentaru prvo Tita primetih.

ОК
Мада, ово већ иде на дијагнозу.
Хоћу да кажем -- већ си се наоштрио на сукоб?
Но, ја се повлачим из расправе с тобом.

Ma izvini, Predraže, nego sam pomislio da "jebeš ti to čitanje" u prvom i pominjanje dijagnoze u drugom tvom komentaru stoji u nekakvoj relaciji sa mnom. Pa još jednom molim za oproštaj čak i ako ne vidim ni jednu svoju reč koja vodi nekakvom sukobu.
mariopan mariopan 22:17 23.12.2015

..

Da nije i ona možda iz Beograda?

".....zgodna mlada njujočanka sa kapom i rancem: "Govno militarističko, đubre i ološu agresorski, crko dabogda zajedno sa tim tvojim smradom, Džordžom Dablju Bušom."
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:18 23.12.2015

Пол

A pošto nisam siguran u njegov (пол -- П.Б.), što bih bio siguran u svoj?

Мислим да си у праву.
Концепт пола је прецењен.
Твој текст није: одличан је.
Најбољи деманти злих гласова који иду око тебе.



Шалим се, наравно, него сам се сетио ове песме због -- "гласине се брзо шире".
Ко је писао текст.
Шапер?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:41 23.12.2015

Re: Пол

Шалим се, наравно, него сам се сетио ове песме због -- "гласине се брзо шире".
Ко је писао текст.
Шапер?


Divljan.
krkar krkar 14:10 24.12.2015

Re: Пол

Divljan.


I on nešto napiso???
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 12:58 25.12.2015

Re: Пол

A pošto nisam siguran u njegov (пол -- П.Б.)

Dobro da nije osvanuo neki grafit tim povodom.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:48 23.12.2015

Demokrate za Buša

U pravu ste, Švarceneger je republikanac. Transponovao sam na njega podršku koju su neke demokrate pružile Bušu za osvajanje drugog mandata. Čim se setim imena tog demokrate guvernera koga sam gledao, dodaću
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:10 23.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
U pravu ste, Švarceneger je republikanac. Transponovao sam na njega podršku koju su neke demokrate pružile Bušu za osvajanje drugog mandata. Čim se setim imena tog grmokrate guvernera koga sam gledao, dodaću

Ма нема везе.
Текст ти је сјајан.
Иначе сам се сетио данас тебе.

Седео сам поподне с другаром који је у џеповима носио десетине хиљада евра кеша. За -- мито. Треба да се заврше неке крупне ствари, па понео човек. Такође, почех да причам у том друштву, и дођосмо до теме -- сателита. Не баш сателита, него снимања из ваздуха. Наиме, сада треба да се сними Бгд из ваздуха, аеро-снимање, за утврђивање нултог стања изграђености. Ко сад успе да заврши грађевину, пре снимања, па га сниме -- моћи ће да је легализује. Тако некако. И ево, изађем неки дан пре из канцеларије, почињао управо викенд, касно вече, и пролазим поред неких кућа тамо код мене -- а у једној дведесет радника најмање, бушилице-мешалице-малтер-бетон, све са рефлекторима, јер ноћу се Београд гради. Журе сви да изграде пре снимања, кад оно -- снимање одложено, није било пара да се плати авион. Па настави се то неко моје витлање, те чујем -- прете, као, Батом Вучићем? Ко је тај, питам? Кажу -- Вучићев отац. И онда одем после да се нађем с неким другарима и другарицама, и неки реизбори у питању, људи у зрелим годинама, професионалци у својим пословима, нестраначки стручњаци -- и кажу ми: Не, не можемо да прођемо, јер нисмо у странци. Овде, у овом систему, сви морају да су у странци. А у њу све примају.

И ту се сетим тебе.
Наравно, сви ће погрешно протумачити зашто сам те се сетио.
Нема везе, сетио сам те се.
crazyromans crazyromans 23:16 23.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
U pravu ste, Švarceneger je republikanac. Transponovao sam na njega podršku koju su neke demokrate pružile Bušu za osvajanje drugog mandata. Čim se setim imena tog grmokrate guvernera koga sam gledao, dodaću



Nema guvernera demokrate koji je podržao Buša. A ma šta Krle o tome mislio, "tamo" nije normalno "da demokratski guvener podrži republikanskog kandidata za predsednika".

A taj kojeg si slušao (držao "keynote" govor na konvenciji) je Zell Miller bivši guverner koji je od 2000. do 2004. bio senator, izabran kao Demokrata, ali je prešao u Republikance, ali samo delima i rečima (glasanjem i propagandom), ali nije hteo da i zvanićno menja stranku. Nešto kao ti i DS.

Uzgred, Miler je držao "keynote" govor i 1992. na konvenciji Demokrata kada je nominovan Klinton, koji je onda pobedio Buša - Oca. Doduše, tada nije bilo potrebe za masovnom krađom izbora kao 2004.
crazyromans crazyromans 23:18 23.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Наравно, сви ће погрешно протумачити зашто сам те се сетио.


Nema dileme, zbog "snimanje odloženo".
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:36 23.12.2015

Re: Demokrate za Buša

ali samo delima i rečima (glasanjem i propagandom), ali nije hteo da i zvanićno menja stranku. Nešto kao ti i DS.

Nije to ni slično meni i DS-u. Naime, ovde Vučić sprovodi originalnu politiku DS-a, a DS vode ljudi koji nemaju nikakvu politiku, čak nemaju ni ideju čemu bi poltika mogla da služi...Dok iz DS izlaze potpredsednici kojima je neko u toku noći elektrošokovima indukovao da shvate kako su oduvek bili zaljubljenici u Lenjina i Staljina.

Dakle, danas je nemoguće govoriti o DS kao stranci. Postoji samo mala grupa nekompetentnih autsajdera koja se lažno predstavljaju za DS.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:41 23.12.2015

Re: Demokrate za Buša

. Naime, ovde Vučić sprovodi originalnu politiku DS-a,

Мислиш, ону са сатовима и врачарским пашњацима, како би ти то рекао?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:45 23.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Predrag Brajovic
. Naime, ovde Vučić sprovodi originalnu politiku DS-a,

Мислиш, ону са сатовима и врачарским пашњацима, како би ти то рекао?


Ne, to su govorili gotovo svi blogeri do pre nekoliko meseci. Pa su sad zaboravili.
G.Cross G.Cross 23:54 23.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Dakle, danas je nemoguće govoriti o DS kao stranci


Saglasan.


Naime, ovde Vučić sprovodi originalnu politiku DS-a


Daleko od toga da sam saglasan.
Vucic ne provodi originalnu politiku DS nego svoju politiku.

koju ti podrzavas, a ja ne.


I to je OK.

edit:

Sramota je da posudjujes Vucicu autoritet ljudi koji su imali viziju stvarajuci originalnu DS dokje Vucic nosio gajbice Milosevicevom posilnom za prljave poslove.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:57 23.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Predrag Brajovic
. Naime, ovde Vučić sprovodi originalnu politiku DS-a,

Мислиш, ону са сатовима и врачарским пашњацима, како би ти то рекао?


Ne, to su govorili gotovo svi blogeri do pre nekoliko meseci. Pa su sad zaboravili.

Како год...
А ја сам с тугом помислио да сада скупоцене сатове само носе други на руци а пашњаци су добили друге чобане. Штавише, помислио сам да је данас још горе него што је било.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:10 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Daleko od toga da sam saglasan.
Vucic ne provodi originalnu politiku DS nego svoju politiku.

koju ti podrzavas, a ja ne.

I to je OK.


Nema šta da budeš nesaglasan. Ovde nije u pitanju osećaj za filing, nego činjenice. Vučićeva politika u svim svojim najbitnijim stavkama identična je onoj koju je imala originalna DS, a koju bi ona, da se ja pitam, morala da ima i danas. Dakle, pitanja EU integracija, odnosa u regionu, rešavanja kosovskog problema, reformi sistema, dovođenje investicija...međunarodna politika, odnosi sa SAD, Kinom i Rusijom...

Ko je podržavao tu politiku DS-a, mora da podržava tu politiku ko god da je sprovodi, zar ne?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:12 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

А ја сам с тугом помислио да сада скупоцене сатове само носе други на руци а пашњаци су добили друге чобане. Штавише, помислио сам да је данас још горе него што је било.


Iskren da budem, manje se sekiram za druge čobane, to ostavljam onima koji su glasali za njih, ali kad vidim "svoje" čobane sa satovima od 50 000 evra, malo mi bude muka.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:14 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Sramota je da posudjujes Vucicu autoritet ljudi koji su imali viziju stvarajuci originalnu DS dokje Vucic nosio gajbice Milosevicevom posilnom za prljave poslove.


Moraš ovo da prevedeš na srpski jezik.
alselone alselone 00:17 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Vučićeva politika u svim svojim najbitnijim stavkama identična je onoj koju je imala originalna DS, a koju bi ona, da se ja pitam, morala da ima i danas.


Ali implementacija je u nekim stavkama bolja. Na primer (jedan od mnogih), sluzbenici su mnogo ljubazniji. Dok je DS vedrio i oblacio, sluzbenici po raznim drzavnim kancelarijima su bili kao u Mickovoj knjizi Nacionalni park Srbija. Danas moj cale isao u APR da promeni neke podatke o firmi a pre par nedelja u sud iz slicnog razloga. Pisaju firnez sluzbenici, sto je za Srbiju nepojmljivo.
G.Cross G.Cross 00:21 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Daleko od toga da sam saglasan.
Vucic ne provodi originalnu politiku DS nego svoju politiku.

koju ti podrzavas, a ja ne.

I to je OK.


Nema šta da budeš nesaglasan. Ovde nije u pitanju osećaj za filing, nego činjenice. Vučićeva politika u svim svojim najbitnijim stavkama identična je onoj koju je imala originalna DS, a koju bi ona, da se ja pitam, morala da ima i danas. Dakle, pitanja EU integracija, odnosa u regionu, rešavanja kosovskog problema, reformi sistema, dovođenje investicija...međunarodna politika, odnosi sa SAD, Kinom i Rusijom...

Ko je podržavao tu politiku DS-a, mora da podržava tu politiku ko god da je sprovodi, zar ne?


Naravno da ne.

Cilj ne opravdava sredstvo.




G.Cross G.Cross 00:21 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

....



freehand freehand 00:23 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Vučićeva politika u svim svojim najbitnijim stavkama identična je onoj koju je imala originalna DS, a koju bi ona, da se ja pitam, morala da ima i danas. Dakle, pitanja EU integracija, odnosa u regionu, rešavanja kosovskog problema, reformi sistema, dovođenje investicija...međunarodna politika, odnosi sa SAD, Kinom i Rusijom...

Ko je podržavao tu politiku DS-a, mora da podržava tu politiku ko god da je sprovodi, zar ne?

Eto: od Vorhola preko Švarcenegera do ipak.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:25 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

alselone
Vučićeva politika u svim svojim najbitnijim stavkama identična je onoj koju je imala originalna DS, a koju bi ona, da se ja pitam, morala da ima i danas.


Ali implementacija je u nekim stavkama bolja. Na primer (jedan od mnogih), sluzbenici su mnogo ljubazniji. Dok je DS vedrio i oblacio, sluzbenici po raznim drzavnim kancelarijima su bili kao u Mickovoj knjizi Nacionalni park Srbija. Danas moj cale isao u APR da promeni neke podatke o firmi a pre par nedelja u sud iz slicnog razloga. Pisaju firnez sluzbenici, sto je za Srbiju nepojmljivo.


Išao sam u opštinu Voždovac da overavam neke papire i one žene što tamo rade su bile izuzetno ljubazne. Pre par meseci sam registrovao kola u MUP-u, takođe vrlo ljubazni i efikasni šalterski službenici. išao sam u Poresku upravu nekim poslom, žena, zaista, zaista fina i ljubazna......a ja sve vreme mislim kako sam imao sreće da naletim na takve persone....
alselone alselone 00:26 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša


Išao sam u opštinu Voždovac da overavam neke papire i one žene što tamo rade su bile izuzetno ljubazne. Pre par meseci sam registrovao kola u MUP-u, takođe vrlo ljubazni i efikasni šalterski službenici. išao sam u Poresku upravu nekim poslom, žena, zaista, zaista fina i ljubazna......a ja sve vreme mislim kako sam imao sreće da naletim na takve persone....


Mi smo bas pricali veceras o cemu se radi. Caletova teza je da se prvi put plase za posao.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:28 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

G.Cross
Nebojsa Krstic
Daleko od toga da sam saglasan.
Vucic ne provodi originalnu politiku DS nego svoju politiku.

koju ti podrzavas, a ja ne.

I to je OK.


Nema šta da budeš nesaglasan. Ovde nije u pitanju osećaj za filing, nego činjenice. Vučićeva politika u svim svojim najbitnijim stavkama identična je onoj koju je imala originalna DS, a koju bi ona, da se ja pitam, morala da ima i danas. Dakle, pitanja EU integracija, odnosa u regionu, rešavanja kosovskog problema, reformi sistema, dovođenje investicija...međunarodna politika, odnosi sa SAD, Kinom i Rusijom...

Ko je podržavao tu politiku DS-a, mora da podržava tu politiku ko god da je sprovodi, zar ne?


Naravno da ne.

Cilj ne opravdava sredstvo.



Šta naravno ne?

Ne podržavaš politiku koju si podržavao ako je sprovodi neko drugi?

U pitanju je isti cilj. Kakav cilj ne opravdava sredstvo?
alselone alselone 00:32 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

koncizno receno.

Сви су понижени. И глумци и лекари и професори. Једини који добро живе су ти људи у оделима. Та, назови, политичка елита. Њима је супер! Они заборављају како живот изгледа, јер не свраћају више у старе кафане, не сусрећу се са старим пријатељима, немају појма како други живе. И онда се једног дана изненаде кад нико не изађе да их подржи на изборима



G.Cross G.Cross 00:35 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
G.Cross
Nebojsa Krstic
Daleko od toga da sam saglasan.
Vucic ne provodi originalnu politiku DS nego svoju politiku.

koju ti podrzavas, a ja ne.

I to je OK.


Nema šta da budeš nesaglasan. Ovde nije u pitanju osećaj za filing, nego činjenice. Vučićeva politika u svim svojim najbitnijim stavkama identična je onoj koju je imala originalna DS, a koju bi ona, da se ja pitam, morala da ima i danas. Dakle, pitanja EU integracija, odnosa u regionu, rešavanja kosovskog problema, reformi sistema, dovođenje investicija...međunarodna politika, odnosi sa SAD, Kinom i Rusijom...

Ko je podržavao tu politiku DS-a, mora da podržava tu politiku ko god da je sprovodi, zar ne?


Naravno da ne.

Cilj ne opravdava sredstvo.



Šta naravno ne?

Ne podržavaš politiku koju si podržavao ako je sprovodi neko drugi?

U pitanju je isti cilj. Kakav cilj ne opravdava sredstvo?


Cilj ne opravdava nijedno sredstvo, ako nisi Makijaveli.
alselone alselone 00:37 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Cilj ne opravdava nijedno sredstvo


Sto ne? Mozda je sredstvo sasvim OK. Tipa nosimo ruze a ne bajonete. Opravdano.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:38 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Cilj ne opravdava nijedno sredstvo, ako nisi Makijaveli.


Kako ti, Makijaveli, misliš da dođeš do cilja bez ijednog sredstva?
alselone alselone 00:42 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Cilj ne opravdava nijedno sredstvo, ako nisi Makijaveli.


Kako ti, Makijaveli, misliš da dođeš do cilja bez ijednog sredstva?


Usere te, kao sto je Natasa Micic postala predsednica ili Zivkovic premijer.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:45 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Usere te, kao sto je Natasa Micic postala predsednica ili Zivkovic premijer.


Pa i to sranje je nekakvo sredstvo.
alselone alselone 00:46 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Pa i to sranje je nekakvo sredstvo.


U pravu si.
G.Cross G.Cross 00:48 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Cilj ne opravdava nijedno sredstvo, ako nisi Makijaveli.


Kako ti, Makijaveli, misliš da dođeš do cilja bez ijednog sredstva?


He,he marketinski vraze, nisam ja Makijaveli, nego ti.

Moj cilj je da mi Vucic nije sredstvo .
A tvoj jeste.

I to je ok.
freehand freehand 00:55 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Cilj ne opravdava nijedno sredstvo, ako nisi Makijaveli.


Kako ti, Makijaveli, misliš da dođeš do cilja bez ijednog sredstva?

Makijavalii vladaocu savetuje da se ne ustručava da za ostvarivanje velikog cilja upotrebi i sredstva koja su u suprotnosti sa javno proklamovanim principima i moralom. Te u osudi "cilj opravdva sredstvo" nema značenja da se do cilja dolazi bez sredstava već da ispravan i moralan čovek za ostvarivanje cilja ne koristi spletke, laž i krivokletstvo, bespravna zatvaranja, torturu, masovna ubistva i pogrome, Na primer.
Napoleon Treći sva je ta sredstva rado i obilno koristio, pa nije slučajno da je Žoli u osudi njegove vladavine kroz "Razgovore u paklu" Monteskjeu suprotstavio upravo tog Firejntinca (Makijavelija).
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:57 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

G.Cross
Nebojsa Krstic
Cilj ne opravdava nijedno sredstvo, ako nisi Makijaveli.


Kako ti, Makijaveli, misliš da dođeš do cilja bez ijednog sredstva?


He,he marketinski vraze, nisam ja Makijaveli, nego ti.

Moj cilj je da mi Vucic nije sredstvo .
A tvoj jeste.

I to je ok.


Grešiš, Vučića ste izabrali vi sa Bloga b92, vas jedno 90%, plus Vesna Pešić. To što se oni koji su lobirali za njega sad prave nevešti, ne menja ništa.
G.Cross G.Cross 01:01 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
G.Cross
Nebojsa Krstic
Cilj ne opravdava nijedno sredstvo, ako nisi Makijaveli.


Kako ti, Makijaveli, misliš da dođeš do cilja bez ijednog sredstva?


He,he marketinski vraze, nisam ja Makijaveli, nego ti.

Moj cilj je da mi Vucic nije sredstvo .
A tvoj jeste.

I to je ok.


Grešiš, Vučića ste izabrali vi sa Bloga b92, vas jedno 90%, plus Vesna Pešić. To što se oni koji su lobirali za njega sad prave nevešti, ne menja ništa.


Opet gresis, ja uopste nisam glasao. Nikad. Cemu ta iznenadna srdzba?

alselone alselone 01:02 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša



Grešiš, Vučića ste izabrali vi sa Bloga b92, vas jedno 90%, plus Vesna Pešić.

alselone alselone 01:03 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Makijavalii vladaocu savetuje da se ne ustručava da za ostvarivanje velikog cilja upotrebi i sredstva koja su u suprotnosti sa javno proklamovanim principima i moralom. Te u osudi "cilj opravdva sredstvo" nema značenja da se do cilja dolazi bez sredstava već da ispravan i moralan čovek za ostvarivanje cilja ne koristi spletke, laž i krivokletstvo, bespravna zatvaranja, torturu, masovna ubistva i pogrome, Na primer.
Napoleon Treći sva je ta sredstva rado i obilno koristio, pa nije slučajno da je Žoli u osudi njegove vladavine kroz "Razgovore u paklu" Monteskjeu suprotstavio upravo tog Firejntinca (Makijavelija).


Kako si ti nacitan.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 01:13 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša


Grešiš, Vučića ste izabrali vi sa Bloga b92, vas jedno 90%, plus Vesna Pešić. To što se oni koji su lobirali za njega sad prave nevešti, ne menja ništa.


Opet gresis, ja uopste nisam glasao. Nikad. Cemu ta iznenadna srdzba?


Nije srdžba, to je statistički podatak.
alselone alselone 01:17 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nije srdžba, to je statistički podatak.


Ti si redefinisao statistiku. Molim vas profesore, po vasem proracunu koliko su blogeri sa B92 procentualno igrali ulogu na izborima?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 01:23 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Ti si redefinisao statistiku. Molim vas profesore, po vasem proracunu koliko su blogeri sa B92 procentualno igrali ulogu na izborima?


Nije bitno. Vučić je pobedio, skoro svi blogeri glasali za njega, ergo blogeri su izabrali pobednika.
alselone alselone 01:25 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Vučić je pobedio, skoro svi blogeri glasali za njega, ergo blogeri su izabrali pobednika.


Gresis i u premisama i u konkluziji.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 02:01 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Vučić je pobedio, skoro svi blogeri glasali za njega, ergo blogeri su izabrali pobednika.

Gresis i u premisama i u konkluziji.


Vučić je pobedio.
Svi blogeri glasali za njega.
---------------------------------------
Blogeri su izabrali pobednika.

Koja premisa nije tačna?
Zašto zaključak nije tačan?
alselone alselone 06:22 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Svi blogeri glasali za njega.

Nisu svi blogeri. Ti imas taj osecaj jer te bolela "izdaja" onih koju su poslovicno birali "demokratske" stranke.

Blogeri su izabrali pobednika.

Je l' treba komentarisati ovaj zakljucak?
emsiemsi emsiemsi 06:46 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
ali samo delima i rečima (glasanjem i propagandom), ali nije hteo da i zvanićno menja stranku. Nešto kao ti i DS.

Nije to ni slično meni i DS-u. Naime, ovde Vučić sprovodi originalnu politiku DS-a, a DS vode ljudi koji nemaju nikakvu politiku, čak nemaju ni ideju čemu bi poltika mogla da služi...Dok iz DS izlaze potpredsednici kojima je neko u toku noći elektrošokovima indukovao da shvate kako su oduvek bili zaljubljenici u Lenjina i Staljina.

Dakle, danas je nemoguće govoriti o DS kao stranci. Postoji samo mala grupa nekompetentnih autsajdera koja se lažno predstavljaju za DS.

Сагласан !
emsiemsi emsiemsi 06:54 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Ti si redefinisao statistiku. Molim vas profesore, po vasem proracunu koliko su blogeri sa B92 procentualno igrali ulogu na izborima?


Nije bitno. Vučić je pobedio, skoro svi blogeri glasali za njega, ergo blogeri su izabrali pobednika.

Ја нисам !
Ја сам гласао за Коштуницу.
emsiemsi emsiemsi 06:55 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

alselone
Vučić je pobedio, skoro svi blogeri glasali za njega, ergo blogeri su izabrali pobednika.


Gresis i u premisama i u konkluziji.

Инклузија и конклузија не иду заједно.
srdjan.pajic srdjan.pajic 06:55 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

emsiemsi
alselone
Vučić je pobedio, skoro svi blogeri glasali za njega, ergo blogeri su izabrali pobednika.


Gresis i u premisama i u konkluziji.

Инклузија и конклузија не иду заједно.


Dobro je, emsi, sad se odmori malo.
alselone alselone 07:04 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Dobro je, emsi, sad se odmori malo.


Jutro je, sad je ustao, cek dok pocnu lekovi da deluju.
freehand freehand 07:11 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Ti si redefinisao statistiku. Molim vas profesore, po vasem proracunu koliko su blogeri sa B92 procentualno igrali ulogu na izborima?


Nije bitno. Vučić je pobedio, skoro svi blogeri glasali za njega, ergo blogeri su izabrali pobednika.

Praviš grešku, Krstiću, uporno. Nije pobedio Vučić nego Toma Nikolić, Vučić je kao plačko stajao pred skupštinom grada žestoko poražen od Đilasa.
A onda je došlo šlepanje, trgovina, ambasade i koordinacija svim službama bezbednosti i medija. Sve posle je inercija, sila, propaganda, opsena, sadizam i strašno laganje.
Ponašanje blogera tada svakako nije argument za podršku Vučiću sada. Naročito ne za nešto što ti kolokvijalno zoveš "Vučićevom politikom" a što u zbilji ne postoji. Sem ako ne misliš na evropeizaciju Srbije kroz uvcođenje statusa neformalno smenjenih ministara.
I to ćeš, uveren sam, umeti da objasniš kao pojam i postupak u demokratskoj i pravnoj državi. "Cilj koji opravdava sredstva" će ti kao model sigurno u tome pomoći, ako izbegneš da ga koristiš paralelno sa evropskim vrednostima, jerbo bi moglo da se dogodi da se sa tim gadno upetljaš.
emsiemsi emsiemsi 07:57 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

alselone
Dobro je, emsi, sad se odmori malo.


Jutro je, sad je ustao, cek dok pocnu lekovi da deluju.

Шта се ти буниш ?
Нисам мислио на твоју конклузичност.
alselone alselone 08:13 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša


Шта се ти буниш ?


Malo se salim emsi, nemoj ici odmah egom.
mariopan mariopan 10:00 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Vučića ste izabrali vi sa Bloga b92, vas jedno 90%, plus Vesna Pešić.

Ovo nije istina ali ako još sto puta ponoviš .....i dalje je neistina sto puta.

urbana_gerila urbana_gerila 10:56 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
plus Vesna Pešić


jbt, ovo se širi...




eh, šta vredi što je onim divnim i marljivim ljudima iz ds, na svim nivoima vlasti, bila važna jedino polza naroda svog, kada je super-žena iskoristila svoje super-moći da glasače uvede u stanje transa u kome su nesposobni da prepoznaju kako su: partokratija, nepotizam, korupcija, amaterizam, štetočinstvo, gramzivost i pohlepa - na korist građanima samim.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 11:54 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Praviš grešku, Krstiću, uporno. Nije pobedio Vučić nego Toma Nikolić, Vučić je kao plačko stajao pred skupštinom grada žestoko poražen od Đilasa.


Hoćeš da kažeš, kad je Vesna Pešić pozivala da se glasa za Nikolića ona nije imala pojma da sa njim u paketu ide i Gašić?

Hoćeš da me ubediš da je Vesna glupa?

Ponašanje blogera tada svakako nije argument za podršku Vučiću sada


To je tačno, zato i ne koristim to kao argument te vrste, više kao podsetnik da blogeri nemaju veze s mozgom kad je politička procena u pitanju. Isto kao i Vesna Pešić.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 11:56 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Svi blogeri glasali za njega.

Nisu svi blogeri. Ti imas taj osecaj jer te bolela "izdaja" onih koju su poslovicno birali "demokratske" stranke.


Teško je proceniti da li je mene više bolelo tada ili njih boli sada.

Blogeri su izabrali pobednika.

Je l' treba komentarisati ovaj zakljucak?


On je toliko jednostavno tačan da razumem problem da se to shvati.
krkar krkar 12:25 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Vučića ste izabrali vi sa Bloga b92, vas jedno 90%


Za 90% ne znam ali da ja jesam glasao za Vučića - jesam.

Glasao sam za Vučića da se konačno skine tvoj gazda Tadić, lice bez zanimanja koje do 60. stan u vlasništvu nije steklo, i sva njegova lopovska, bahata i bezobrazna tevabija - ministarska, savetnička, direktorska...

I opet bih, čak i po cenu da ovi i ovakvi još jednom dođu na vlast. Jer su manje zlo nego oni sa kojima si tolike godine bio. I što meni ne smetaju jer su za mene, presvučeni ili ne, stoka bahata glibava četnička.

A oni koje ste tvoj gazda, ti i vamapodobni preuzeli i prevaspitali - nekad su bili moji. E pa zato.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 12:36 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Glasao sam za Vučića da se konačno skine tvoj gazda Tadić, lice bez zanimanja koje do 60. stan u vlasništvu nije steklo


Gde ti radiš i šta je po zanimanju taj za koga radiš?

i sva njegova lopovska, bahata i bezobrazna tevabija - ministarska, savetnička, direktorska...


Duhovito.
mariopan mariopan 13:02 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic

i sva njegova lopovska, bahata i bezobrazna tevabija - ministarska, savetnička, direktorska...


Duhovito.

Ako je tebi ovo duhovito pročitaj to još jednom......pa još jednom...pa još jednom...pa posle stotog puta možda ukapiraš? A možda i ne...?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 13:09 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

mariopan
Nebojsa Krstic

i sva njegova lopovska, bahata i bezobrazna tevabija - ministarska, savetnička, direktorska...


Duhovito.

Ako je tebi ovo duhovito pročitaj to još jednom......pa još jednom...pa još jednom...pa posle stotog puta možda ukapiraš? A možda i ne...?


Pitaj kolegu za koga radi, pa kad ti kaže, videćeš koliko je i zašto ovo duhovito, pardon - smešno.
anja99 anja99 13:10 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Сви су понижени. И глумци и лекари и професори. Једини који добро живе су ти људи у оделима. Та, назови, политичка елита. Њима је супер! Они заборављају како живот изгледа, јер не свраћају више у старе кафане, не сусрећу се са старим пријатељима, немају појма како други живе. И онда се једног дана изненаде кад нико не изађе да их подржи на изборима



anja99 anja99 13:22 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

....a ja sve vreme mislim kako sam imao sreće da naletim na takve persone....


jesi! a možda te i prepoznali, hoće to.
ja se, evo, danima preganjam s vulinovim i verbićevim ministarstvom, jezivo, tamo još vlada samoupravljanje, dobri, stari socijalizam tipa kafa po hodnicima, prazne sobe, nigde nikog, jedino po cemu se prepoznaje strah od gubitka posla je izgovor NE ZNAM, svi peru ruke i podmeću neke papire da bude kao zvanično, svi gledaju ne da kažu i učine nešto što bi morali nego upravo obrnuto, DA ZBRIŠU. toliko o promenama, strah je ovde kontraproduktivan, makar iz iskustva koje ja imam iz domena socijalne zaštite, prosvete, obaška zloglasnog pravosudja.
krkar krkar 13:58 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Gde ti radiš i šta je po zanimanju taj za koga radiš?


Nisam ti ja Jakovljević! Izjede te paranoja skroz.

Radim za stranu firmu kotiranu na berzi. Kupiš akcije - prodaš akcije. Neko zaradi - neko izgubi, mada je ovih prvih do sada i za sada daleko više.

Takođe radim i za svoju sopstvenu firmu. I nisam u sukobu interesa, imam jasan ugovor i sve u njemu napismeno.

A sad kad sam ti odgovorio i da te pitam: kakve to veze ima sa prirodom lošeg režima lica bez zanimanja i njegovih luftinšpektora, ekipe koja je pokrala što Srbiju što ostatak donirajućeg i kreditirajućeg sveta onoliko, sve zaklinjući se u demokratiju i slobodno tržište. Uporno bezočno lažući kako je ta lopovska družina manje zlo i kako to što se oni odraše od krađe i otimačine nema veze, da to moramo da trpimo ako nećemo da nam dođu Grozni Radikali.

E pa eto, došli, i mojim glasom, strašni glibavi četnici koljači antievropejci, u međuvremenu su se malo umili i svukli krvave i blatnjave dronje sa sebe. A i ne kolju više, prefini su za to, da ne uflekaju firmiranu garderobu. Eto, poupisivaše i pozavršavaše visoke škole, razne Faks Helizim, Mega, Turbo i Super fakultete što svi podobijaše akreditacije u vreme ministara (redom):

Gašo Knežević
Ljiljana Čolić
Slobodan Vuksanović
Zoran Lončar
Žarko Obradović

Sve članova stranke tvog Lepotana Bez Zanimanja i njegovih koalicionih partnera.

I glasao sam da mi se skine sqrca nekadašnja moja stranka u kojoj je bio zavladao (a vlada i dalje) sve go govnjar, vaćaroš, golja, šibicar, lopov, smutljivac, lažov... U kojoj su tada kad sam glasao PROTIV bili Jeremić Vuk, zvani Onaj Mali Kreten, koji je, ljube ga u tradiciju deesovsku Desimir Tošić, Borislav Pekić, Zoran Đinđić i ostali osnivači, danas glavni eksponent uvlačenja u rusku guzicu, a po potrebi i kinesku, kubansku... U kojoj je bio i maoista-senderista-sirizista... Borko Stefanović koji samo što nije ukinuo privatnu svojinu i uveo kolhoze i pirinčana polja... U kojoj su bili i prepošteni Dušan Petrović, nepotkupivi Oliver Dulić... U kojoj je bio i časni Vojislav Brajović koji je ministrovao u vladi koja je bila protiv razdruživanja SiCG a istovremeno agitovao za Nezavisnu Crnu Goru i za taj nadasve obrazli posao od Mila dobio stan u Vektri...

i tako dalje.

I opet bih!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 14:15 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Radim za stranu firmu kotiranu na berzi. Kupiš akcije - prodaš akcije. Neko zaradi - neko izgubi, mada je ovih prvih do sada i za sada daleko više.

Takođe radim i za svoju sopstvenu firmu. I nisam u sukobu interesa, imam jasan ugovor i sve u njemu napismeno.


Aha. Važi.
krkar krkar 14:32 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Aha. Važi.


Ti sigurno znaš bolje. Plaćen si da znaš bolje. Iako bi to i xhabe radio. Ma šta džabe, i nudio se ako treba...
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 14:50 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

krkar
Aha. Važi.


Ti sigurno znaš bolje. Plaćen si da znaš bolje. Iako bi to i xhabe radio. Ma šta džabe, i nudio se ako treba...


Znam odlično, zato mi je naročito zabavno da čitam tvoje pseudomoralne bulšitarije.
krkar krkar 15:15 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Znam odlično, zato mi je naročito zabavno da čitam tvoje pseudomoralne bulšitarije.


Vidi se da si se lomio između karijere uspešnog špiclova i uspešnog savetnika.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:27 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

krkar
Znam odlično, zato mi je naročito zabavno da čitam tvoje pseudomoralne bulšitarije.


Vidi se da si se lomio između karijere uspešnog špiclova i uspešnog savetnika.


Pusti to, daj nešto s visine, o lopovskoj vlasti. Ti se barem razumeš u temu.
mariopan mariopan 16:42 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
mariopan
Nebojsa Krstic

i sva njegova lopovska, bahata i bezobrazna tevabija - ministarska, savetnička, direktorska...


Duhovito.

Ako je tebi ovo duhovito pročitaj to još jednom......pa još jednom...pa još jednom...pa posle stotog puta možda ukapiraš? A možda i ne...?


Pitaj kolegu za koga radi, pa kad ti kaže, videćeš koliko je i zašto ovo duhovito, pardon - smešno.

Nemam pojma za koga radi, a to me ni ne interesuje ako sam ne kaže, obraćam pažnju na komentar a ne ličnost, osobu, kažu da je to ružno u ovakvoj komunikaciji?

Ima li nešto netačno u njegovom komentaru o lopovskoj družini, pardon, "čobanima" sa roleksima od 50 000 evra?
karabasbarabas karabasbarabas 17:21 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Men interesuje, aj kazi nam za koga radi! Mislim da je bas u tome fora sto se i radi o cobanima sa roleksima.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:22 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nemam pojma za koga radi, a to me ni ne interesuje ako sam ne kaže, obraćam pažnju na komentar a ne ličnost, osobu, kažu da je to ružno u ovakvoj komunikaciji?


Nemaš problem s tim da neko iznosi optužbe imenujući konktetne ljude, a pritom krije svoj identitet?

Meni svako ko to radi liči na kukavičku hulju.
mariopan mariopan 18:24 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Nemam pojma za koga radi, a to me ni ne interesuje ako sam ne kaže, obraćam pažnju na komentar a ne ličnost, osobu, kažu da je to ružno u ovakvoj komunikaciji?


Nemaš problem s tim da neko iznosi optužbe imenujući konktetne ljude, a pritom krije svoj identitet?

Meni svako ko to radi liči na kukavičku hulju.


Izneo si i ti neke optužbe, doduše o neimenovanim ljudima (kao da ih to štiti)?

Verujem da znaš šta pišeš pa čitam tvoje pisanje ovako - kažeš zapravo da ti znaš te "čobane" i njihove satove ali njihova imena nećeš javno da kažeš?
Time veruješ da ih štitiš, podržavaš njihovu anonimnost a smeta ti anonimnost blogera koji to isto piše, što i ti, samo bez zadrške što se tiče imena čobana i pod nadimkom koji je odabrao?


Znači sve može da piše samo neka ćuti o imenima čobana i sve je u redu?

Pa tako kaži.


Milan Novković Milan Novković 18:37 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Te u osudi "cilj opravdva sredstvo" nema značenja da se do cilja dolazi bez sredstava

Naravno. To, s izuzetkom šačice blogera, danas i vrapci znaju. Doduše zna i ta šačica nego u naporu-naponu da "logički doakaju" (jel se tako kaže) sagovorniku zatvore oči pred znanjem.

Nego nisam hteo o tome ((c) Domazet) - ti si me podsetio kako je to isto što ti ptičaš I. Berlin sažeo u eseju o Makijaveliju: čovek treba prvo da odluči da li hoće da vlada ili da bude hrišćanin (na tim višim nivoima opcije su isključive), pa je ovima ni levima ni desnima nego vertikalnima dao savete kako to da rade.

Tačnije, nije Belin ništa sažeo nego dihotomiju iskoristio kao prosto sredstvo za privlačenje početne pažnje.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 18:55 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

mariopan
Nebojsa Krstic
Nemam pojma za koga radi, a to me ni ne interesuje ako sam ne kaže, obraćam pažnju na komentar a ne ličnost, osobu, kažu da je to ružno u ovakvoj komunikaciji?


Nemaš problem s tim da neko iznosi optužbe imenujući konktetne ljude, a pritom krije svoj identitet?

Meni svako ko to radi liči na kukavičku hulju.


Izneo si i ti neke optužbe, doduše o neimenovanim ljudima (kao da ih to štiti)?

Verujem da znaš šta pišeš pa čitam tvoje pisanje ovako - kažeš zapravo da ti znaš te "čobane" i njihove satove ali njihova imena nećeš javno da kažeš?
Time veruješ da ih štitiš, podržavaš njihovu anonimnost a smeta ti anonimnost blogera koji to isto piše, što i ti, samo bez zadrške što se tiče imena čobana i pod nadimkom koji je odabrao?



Evo, probaću da objasnim ukratko.

Ja mogu da pišem šta mi je volja, ja nisam anoniman i svako koga pomenem zna šta sam rekao i zna da sam to rekao ja, pa može da se prema tome odnosi, da mi replicira, da me tuži i slično. To inače ne može onaj koga prozivaju anonimne kukavice sa intereneta. Tu je ta mala razlika.

Znači sve može da piše samo neka ćuti o imenima čobana i sve je u redu?


Anonimna osoba, kod mene na blogu ne sme nikoga da optužuje ni za šta. A može da optuži koga god mu drago, ako priloži svoje lične podatke. To smo odavno utvrdili.

Šta ja znam, meni ovo deluje jednostavno za shvatiti, ali ko zna, možda grešim.

mariopan mariopan 19:23 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Šta ja znam, meni ovo deluje jednostavno za shvatiti, ali ko zna, možda grešim.

Jeste jednostavno.
I moje je jednostavno.

Meni je svejedno ko piše ako piše istinu.
mariopan mariopan 19:23 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

duplo
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:57 24.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Nebojsa Krstic
Nemam pojma za koga radi, a to me ni ne interesuje ako sam ne kaže, obraćam pažnju na komentar a ne ličnost, osobu, kažu da je to ružno u ovakvoj komunikaciji?


Nemaš problem s tim da neko iznosi optužbe imenujući konktetne ljude, a pritom krije svoj identitet?

Meni svako ko to radi liči na kukavičku hulju.

Ovo je logički rezon, i nije podložan lajkovima i nelajkovima.
Nije nešto oko čega se raspravlja.
I ne znam koliko se puta to mora ponoviti -- potpišite se ispod svojih optužbi, nagađanja, opanjkavanja.
Prvo -- to je mera je pristojnosti i odgovornosti.
Drugo -- stavlja i vaš stav na proveru.

Recimo, ja sam, u ovom trenu, prvi put u životu potegao sudski proces za takvu vrstu postupanja prema meni lično i mom radu. Možda bih i prešao preko toga, da sam dobio makar pristojno izvinjenje, ali ni toliko: objasnili su mi da imaju pravo da o meni pišu šta im je volja i da su oni nosioci istine. Isto kao to ovde tvrde za sebe mnogi. Pošto ja znam da nisu (prilično su konkretne stvari u pitanju), pokrenuo sam sudski spor. Tako se -- javno, pred sudom -- njihovi i moji navodi mogu uporediti. Utvrdićemo ko je nosilac istine, svi zajedno: sud, oni i ja. Jer to je jedino fer.

Žao mi je što je do toga došlo, ali nemam izbora.
jkt2010 jkt2010 02:35 25.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Predrag Brajovic
pokrenuo sam sudski spor. Tako se -- javno, pred sudom -- njihovi i moji navodi mogu uporediti. Utvrdićemo ko je nosilac istine, svi zajedno: sud, oni i ja. Jer to je jedino fer.

Ne zaboravi najvažniju stranu u procesu: Čaršiju i Filipa Mladenovića kao licenciranog žreca.

Džaba ti sve ako Filip utvrdi da si kriv...
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 03:09 25.12.2015

Re: Demokrate za Buša

Recimo, ja sam, u ovom trenu, prvi put u životu potegao sudski proces za takvu vrstu postupanja prema meni lično i mom radu. Možda bih i prešao preko toga, da sam dobio makar pristojno izvinjenje, ali ni toliko: objasnili su mi da imaju pravo da o meni pišu šta im je volja i da su oni nosioci istine. Isto kao to odve tvrde za sebe mnogi. Pošto ja znam da nisu (prilično su konkretne stvari u pitanju), pokrenuo sam sudski spor. Tako se -- javno, pred sudom -- njihovi i moji navodi mogu uporediti. Utvrdićemo ko je nosilac istine, svi zajedno: sud, oni i ja. Jer to je jedino fer.

Žao mi je što je do toga došlo, ali nemam izbora.


Mene su dva puta tužili zbog pisanja na blogu. Jednom Beba Popović, jednom Žarko Korać. I oba puta ćorak...Ja nisam tužio nikog iako su neki pisali prilično odvratne gluposti o meni.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana