Eksperimenti u blogovanju| Literatura| Život

NEOSTVARENI EROTSKI SAN MLADOG FRANCA KAFKE

horheakimov RSS / 03.08.2016. u 00:01

Tog jutra koje se uglavnom nije moglo razlikovati od prethodnog, ili nekog trećeg proizvoljno odabranog jutra druge polovine ovoga života, što kaplje iz mene kao iz pokvarene česme iznajmljenog stana, dva gospodina u zimskim kaputima su se pojavila na mojim vratima. Mogao sam između njih u radnoj sobi, osvetljenoj samo dnevnim svetlom prigušenim kišnim oblacima, da vidim Anu, koja je držala na poslužavniku moj doručak. Krupne suze slivale su se niz njene okruglaste obraze i padale u dekolte. Mali crni hrapavi krst sakrio se između njenih velikih belih mekanih grudi, orošenih suzama. Odmah sam znao šta je u pitanju; i pre nego što je jedan od njih hteo da izda nemo naređenje trzajem glave, uzeo sam najosnovnije stvari i krenuo sa njima.

- Mogu li da ponesem jednu knjigu? – pitao sam.

- Ti slobodno ponesi i kofer knjiga ako hoćeš, ali mi ćemo ti vezati ruke - učinilo mi se podrugljivo je odgovorio manji gospodin koji se upinjao da izgleda važnije od onog drugog.

- Moliću se za vas –  procedila je tiho Ana, a ja sam joj prošao toliko blizu da sam mogao osetiti miris kuhinje u njenoj prirodno riđoj kosi i mogao sam u trenutku, da je vreme stalo, izbrojati sve pegice na njenom porcelanskom poprsju.

Na ulici je bilo ledeno, iako nije bila zima, iako nije padao sneg, ali kiša je bila toliko uporna da je i najvrednije građane zadržala među zidovima, ispod nepromočivih svodova plafona. Nigde nije bilo nikoga. Čak su se i prijateljice noći skrivale po dahtajima ugrejanim, istrošenim i neurednim hotelskim sobama.

Na stanici tramvaja, gde sam probdeo dobar deo druge polovine svog života, tramvaj je samo na nas čekao. Vozač je bio skriven ispod stabla na ivici stanice, dimio je cigaretu uprkos kiši i pio iz metalne šolje nekakav napitak koji se pušio. Kada nas je video, odmah je ugasio cigaretu u svom napitku, iako je sve oko njega bilo pod vodom, i prosuo ostatak iz šolje, zajedno sa opuškom, a zatim je šolju obrisao maramicom. Pri ulasku u tramvaj, video sam da je to u stvari žena, ošišana kao muškarac, širokih ramena i neprirodno uzanih kukova. Krajičkom oka je sažaljivo pogledala u mom pravcu.

Ubrzo smo krenuli, i zapamtio sam da nismo stajali ni na jednoj stanici. Tramvaj se ljuljao levo-desno, gazeći šine ka periferiji, koje su za nama nestajale. Mogao bih se opkladiti da kroz ove delove grada nikada nisu bile pružene tramvajske šine, ali mi smo tuda već uveliko jezdili. Mogao bih se opkladiti da ovi delovi grada nikada nisu bili obnovljeni posle bombardovanja, ali zgrade su bile jasne, ulice i bandere postavljene, kiša i drveće prirodni, smeh devojaka koje odlaze u fabriku tekstila zavodljiv.

Video sam i jednu pokislu crnu mačku.

Za vreme vožnje nismo prozborili ni reč, a meni je prećutno bilo dopušteno da stojim iznad svojih pratilaca, koji su sedeli, i gledam kroz prozor. Gledao sam orgije senki u naselju, koje su sve odreda odavale utisak usiljenog i izveštačenog prizora koji se nikada nije ni desio. Onda bih prilagodio sočivo, pa gledao kapljice kako se slivaju niz prozorsko staklo, skupljajući jedna drugu pre nego što kliznu u nepovrat.

Stigli smo na okretnicu koja se nalazila u srcu kamenoloma, na samom dnu ogromne dinamitom razorene rupe u brdu, kojeg se uopšte ne sećam ni u okolini grada u kom sam proživeo drugu polovinu svog života, mada je istina da južna predgrađa nikad nisam ni posetio. Onaj koji nije bio važniji od dvojice, ostao je u tramvaju sa ženom-vozačem, i kada smo moj pratilac i ja kročili sa platforme, nestao je u oblaku prašine iz kruga, istim putem kojim smo i dospeli ovde. U centru najnižeg nivoa kopa bio je postavljen beli kamen osmougaonog oblika s nekoliko okrnjenih ivica. Kada sam mu se približio, video sam crvene tragove krvi potamnele od prašine.

            - Klekni ovde i stavi glavu na kamen –  mirno ali samozadovoljno je rekao mali čovek, dok je ispod kaputa pokušavao da oslobodi metalnu šipku sa kukom na vrhu, nalik onoj koja se koristi kao poluga za pokretanje velike drobilice kamena koja se videla iza nas. Prislonio sam obraz na topli kamen i mislio na Anine velike tople pegave grudi. Video sam uvaženog gospodina kako je zamahnuo, i taman kada je odlučio da mi smrska lobanju…

Uhvatio sam iz sve snage šipku rukama.

Bila je hladnija nego što sam mislio.

Ali ruke su mi bile vezane za tu hladnu metalnu šipku koja je bila jedna od trinaest što su nosile uzglavlje kreveta. Satenske trake za kosu, dobro upletene i čvrsto zategnute, donosile su trnce u moje blago otečene šake. U slabo osvetljenoj, istrošenoj i neurednoj hotelskoj sobi potkrovljenog svoda, vlažnoj i zagrejanoj celovečernjim oslobađanjem toplote dahom, video  sam, pored malog krovnog prozora po kom je dobovala jaka kiša, Lanu kako sedi na koferu i čita knjigu koju sam joj doneo iz stana.

Jednu od knjiga koje se zapravo više gledaju.



Komentari (9)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kick68 kick68 00:42 03.08.2016

Good taste

in women:)
Mali crni hrapavi krst sakrio se između njenih velikih belih mekanih grudi, orošenih suzama.
Moliću se za vas – procedila je tiho Ana, a ja sam joj prošao toliko blizu da sam mogao osetiti miris kuhinje u njenoj prirodno riđoj kosi i mogao sam u trenutku, da je vreme stalo, izbrojati sve pegice na njenom porcelanskom poprsju.


?
horheakimov horheakimov 12:25 04.08.2016

Re: Good taste

kick68


dobra je gospođica Holloway, mada, da budem iskren, kada sam pisao imao sam na umu sasma prirodnu Faye Reagan...
maja_teofilovic maja_teofilovic 02:08 03.08.2016

Kakvo neočekivano finale!

Ako sam dobro shvatila, sve je to Kafka samo sanjao.
Pogodila?

kick68 kick68 04:17 04.08.2016

Re: Kakvo neočekivano finale!

Ako sam dobro shvatila, sve je to Kafka samo sanjao.

Ko mu je kriv, sto nije sanjao maturu (ili vojsku, pozdrav za predatora:) kao sav normalan svet:)
horheakimov horheakimov 12:31 04.08.2016

Re: Kakvo neočekivano finale!

maja_teofilovic


...i vidiš šta je ispalo (:

Pogodila?


ne znam šta bih ti rekao, samo ako nisi ostala ravnodušna, dobro je...
Черевићан Черевићан 05:48 03.08.2016

kajanje

podosta sam Svet(L)Ana
ja nocima sanjao
bar da sam ih greshan
u stvarnosti ganjao
horheakimov horheakimov 12:32 04.08.2016

Re: kajanje

šta nas to goni
ko nas to goni
to su oni, to su oni
n a g o n i . . .
docsumann docsumann 21:01 03.08.2016

seks u snu


je l' se to pika, ako se ode do ...

horheakimov horheakimov 12:47 04.08.2016

Re: seks u snu

svaki seks u snu molimo prijavite poluciji

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana