Sport

Ko da mi otme iz moje duše Vimbldon

NNN RSS / 28.06.2021. u 09:23
Počinje 134. izdanje Vimbldona "prvog među jednakim" Gren Slem turnirima. 
Trava je odmor za oči i dušu. Ovo mi vraća mnoga lepa (o)sećanja, najčešće vezana za početke letnjih raspusta. Prvi Vimbldon kog se koliko toliko sećam je prva tutula Borisa Bekera (ujedno i moj prvi letnji raspust) 1985. 
lm0abenpmkxcntyd_1623738725.jpeg 
Ovaj Vimbldon je posebno iščekivan jer prošlogodišnjeg izdanja nije bilo, a ranije se dešavalo da se ne održi samo za vreme I i II svetskog rata. Ono što dodatno daje na značaju ovom konkretnom turniru je što Novak Đoković može da izjednači rekord sa 20 osvojenih Gren Slemova

Veliko je iščekivanja i u vezi toga da li će se Federer vratiti na puteve stare slave, da li će "otpevati labudovu pesmu" upravo na svom omiljenom i najuspešnijem velikom turniru. Federera su mnogi neopravdano otpisivali mnogo puta do sada, a prvi put je intenzivno teran u penziju još 2013. kada je ovde prekinut njegov neverovatan niz od 36 uzastopnih minimum četvrtfinala na GS turnirima - ovo je jedan od onih neoborivih rekorda, Federer je punih 9 godina (2004 - 2013.) igrao završnice svih Gren Slemova. Te 2013. je kao branilac titule izgubio u 2. kolu od Ukrajinca Stahovskog, ali umesto "penzije" sledeće dve godine je igrao finala u kojima je Đoković bio bolji. 2016. je izgubio u uzbudljivom polufinalu od Raonića, a 2017. je osvojio rekordu 8. vimbldonsku titulu. 2018. je ispao od Andersona u četvrtfionalu posle 2:0 i meč-lopte, a onda je 2019. odigrano ono epsko finale, najduže u istoriji Vimbldona, po prvi put sa taj-brejkom u odlučujućem setu u kojima su oba tenisera imala brej prednosti, a Švajcarac čak i dve meč-lopte na svoj servis!2jdikwtrnca31.png
Novak Đoković je uspeo da ostane (pre)jak i da po 5. put jede travu posle pobede.
 
Pažnja teniske javnosti će biti usmerena i ka Endija Marija koji se takođe nada povratku ili bar odlaganju penzije posle ozbiljne povrede i dugog oporavka. On je ovde slavio 2013. i 2016. i postao prvi Britanac (takoređi domaći ;)) koji je ovde slavio posle Freda Perija još 30-ih godina 20- veka. 
 
Nadal je posle 3. poraza u karijeri na (svom 17.) Rolan Garosu otkazao učašće, a onda je i Tim otkazao zbog povrede, što je ok jer je Zverev postavljen za 4. nosioca i nalazi se u polovini kod Medvedeva koji je u Majorci osvojio svoj prvi turnir na travi. U Đokovićevoj polovini je Cicipas, a takođe i 5. nosilac Rubljov, kao i još 3 srpska tenisera (svi osim Krajinovića). Kad već pominjemo naše tenisere Troicki je planirao da se povuče na ovom Vimbldonu, ali pošto je ispao u 2. kolu kvalifikacija, formalo je penzioner. U prethodne dve nedelje je imao dobre partije na travi, čak je pobedio Puja i Sonega, ali nažalost nije uspeo da se povuče na najvećoj pozornici. Inače jedna od specifičnosti Vimbldona je što se 3. kolo kvalifikacija igra u 3 dobijena seta, pa je bilo neobično mnogo mečeva koji su igrano u 5 setova. Od zvučnijih imena Đokovićem potencijalni protivnik u 2. kolu je Južnoamerikanac Anderson, tako da bismo mogli da imamo reprizu finala iz 2018. Većina potencijalnih "mina" je u 2. polovini, posebno kod Zvereva u četvrtini, a jedna od karakteristika trave je da zna da bude klizava i u metaforičnom smislu. 
Takođe mi je interesantno što smo zbog Đokovića postali "eksperti", pa kada smo pre par nedelja navodili potencijalno opasne protivnike posebno apostrofirali Beretinija i Ambera, a upravo su njih dvojica osvojila najveće turnire na travi, pred GS završnicu, Kvins i Hale :)
Lepu tradiciju Vimbldona predstavlja i činjenica da branilac titule uvek otvara program 1. dana na Centralnom terenu. Novak kaže da mu je to posebna čast i da mu se sviđa što (za razliku od ostalih GS turnira) zna tačan termin i mesto igranja prvog meča, a to je danas u 14:30 po našem vremenu protiv mlade britanske nade Drejpera koji je dobio vajld kard pozivnicu. 
Od ostalih interesantnih mečeva danas u prvom terminu u podne igra Kecmanović protiv Argentinca Bagnisa, a Đere - Kuevas i Lajović - Simon bi trebalo da počnu u kasnijem terminu, ne pre 15:30, u sličnom terminu igraju i trenutno najbolji domaći teniser Evans protiv veterana Felisijana Lopeza, kao i Cicipas - Tiafo i Švarcman - Per. Kasnije igraju Šapovalov - Kolšajber, De Minor - Korda..., a program zatvara Mari protiv Bazilašvilija.
 
 
Košarka
 
Sinoć su naše dame osvojile titulu evropskog prvaka predvođene sa klupe Marinom Maljković, a na terenu najkorisnijom igračicom turnira Sonjom Vasić, kapitenom Jelenom Bruks, odličnom naturalizovanom Ivon Anderson, iskusnom Anom Dabović (bila MVP 2015. kada smo u finalu isto pobedili Francusku), borbenom Tinom Krajišnik i ostalim kraljicama :)
h_57005280-scaled.jpg?x75098 
To je sjajna uvertira za njihovo učešće na olimpijskim igrama kada će se neke od njih oprostiti od reprezentacije, nadajmo se isto sa medaljom kao i sa prethodnih igara. 
 
Muška reprezentacija tek treba da izbori učešće na Olimpijadi i upravo ove nedelje se održava kvalifikacioni turnir u Beogradu. Neki od naših najboljih igrača opravdano izostaju, ali fokus je na onima na koje će selektor Kokoškov moći da računa i oni svakako imaju kvalitet za najviše plasmane. Predvodiće ih MVP Evrolige Vasa Micić, a tu su još Teo, Bobi, Bjelica, Kalinić, Jović, Petrušev, Dobrić... Srbija do Tokija! Prvi meč igramo protiv Dominikanske Republike u utorak u 20:15 
 
U NBA se igraju konferencijska finala, interesantno je da su u samoj završnici timovi koji nisu imali praktično nikakvog uspeha u poslednjih pola veka. Sansi vode protiv Klipersa 3:1, a baksi su poveli protiv Hoksa sa 2:1 noćas, Bogdan nažalost igra polupovrećen i sinoć je bio katastorfalan posebno u 2. poluvremenu, tj. poslednjoj četvrtini kada ih je Midlton doslono pojeo i preokrenuo utakmicu. Ono što ipak može da raduje je da Bogi uprkos povredi ima zacementirano mesto u prvoj postavi, da trener i ekipa imaju ogromno poverenje u njega i da on ima slobodu u igri, da i pored limitiranosti u napadu daje pristojnu pomoće ekipi u odbrani. Nadajmo se da će uspeti da se oporavi što pre. 
 
 
Od ostalih manjih sportova: EP u fudbalu ulazi u samu završnicu, počela je eliminaciona faza, onaj dosadni deo je prošao i fudbal je postao gledljiviji.
 
 
(Opširnije u komentarima...)  


Komentari (208)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

alselone alselone 09:29 28.06.2021

Da po srpski uzmem prvo mesto

i da te pozdravim na novom blogu. Radujem se divanu naredne dve nedelje.
NNN NNN 09:54 28.06.2021

Re: Da po srpski uzmem prvo mesto

Zadovoljstvo je obostrano,
a nadam se da ćemo za dve nedelje moći da vidimo neku ovako lepu sliku na kraju Vimbldona
mirelarado mirelarado 09:46 28.06.2021

Zabava može da počne!

NNN
Ovo mi vraća mnoga lepa (o)sećanja, najčešće vezana za početke letnjih raspusta.


Sad si me podsetio da sam tenis zavolela upravo zahvaljujući Vimbldonu i dugim, lenjim danima početkom letnjeg raspusta, dok se iščekuje odlazak na more.


NNN NNN 09:59 28.06.2021

Re: Zabava može da počne!

Moja mama obožava tenis.
I ove godine prenosi Sport Klub, ali ne i Eurosport koliko sam video, pa sam se uplašio (da mama neće moći da prati), srećom RTS će da prenosi i to ne "samo" Novaka Đokovića, nego izgleda da će da prenose svašta kao i tih davnih dana.
Asocijacija na Vimbldon mi je početak letnjeg raspusta,
pa se od vrućine skarijem u kuću i najtopliji deo dana se gleda tenis :)
nask nask 13:18 28.06.2021

Re: Zabava može da počne!

da sam tenis zavolela upravo zahvaljujući Vimbldonu

+ Bjorn Borg i njegova duga kosa. Kod mene barem.
mirelarado mirelarado 13:24 28.06.2021

Re: Zabava može da počne!

nask
da sam tenis zavolela upravo zahvaljujući Vimbldonu

+ Bjorn Borg i njegova duga kosa. Kod mene barem.


Duga kosa i bez ikakvih izliva emocija tokom mečeva. Samo na kraju padne na kolena.

jinks jinks 13:46 28.06.2021

Re: Zabava može da počne!

bez ikakvih izliva emocija tokom mečeva

Bio je film o Borgu i MekInrou, u kome se vidi da je Borg u mladosti bio priličan enfant terrible u švedskoj juniorskoj konkurenciji, u smislu da je imao ozbiljno teške ispade, što na terenu, što van terena.

Čak je u jednom trenutku bio i veoma blizu suspenzije iz njihovog teniskog saveza. Spasio ga je selektor Devis kup reprezentacije koji je u njemu valjda prepoznao nešto što drugi nisu, ali i koji ga je upravo i istrenirao kako na terenu da ne pokazuje nikakve emocije (inače on mu je kasnije bio trener i kroz sve uspehe koji su nakon toga došli).

Opet, Federer je na početku karijere bio još nekontrolisaniji, ali ga je u uzoran ATP proizvod upakovao takođe jedan od prvih trenera (doduše, za razliku od Borga, Federer je svog teniskog oca uspeo prilično jeftino da proda).
niccolo niccolo 10:18 28.06.2021

3

Federera su mnogi neopravdano otpisivali mnogo puta do sada

Ja sam jedan od onih koji misli da će da ispadne do 4. kola najkasnije. Ne znam kakvi će mu biti dalji planovi, ali mi se čini da za sada nema ništa od nekog njegovog kambeka. Više je Novak protivu ovi' mladi' (za koje nisam siguran koliko će još biti smatrani mladima, neki su na turu već neko vreme...). I sada i ubuduće.

i fudbal je postao gledljiviji

Odličan 1/4finalni par, Belija - Italija, očekujem da to bude odlična utakmica. Mislim, i Česi/Danci bi trebalo da bude dobro.


p.s. Košarkašicama svaka čast!
mirelarado mirelarado 10:24 28.06.2021

Re: 3

p.s. Košarkašicama svaka čast!



angie01 angie01 10:30 28.06.2021

Re: 3

p.s. Košarkašicama svaka čast!


zasto kosarkasicama za takvi titulu samo pod ps?!

Bravo devojke!


tetkino tetkino 10:34 28.06.2021

Re: 3

Jer nikog nije briga za zenski sport - bez obzira sto su one zmajevi za ove muske.

Ko nije, nek odgleda konferenciju za stampu - sjajne su bile Sonja i Marina

NNN NNN 10:57 28.06.2021

Re: 3

Federer će jednom (zauvek) morati da padne.
Ja ga ne bih otpisivao zbog inercije njegovog vraćanja.
2013. je prvi put generalno bio pao, pa su kreneule priče o penziji, a i Sampras se u tim godinama povukao ("Povukao!" izgovara glava kneza Lazara sa koca), međutim on se 2014. vratio i igrao je odlično i sećam se nekog intervjua i novinar kaže nešto tipa "Wow, igrate odlično sa 33 godine"
A Rodžer odgovara (u stilu Deja Savićevića) "Pa nemam 53"
2015. je imao sjajnu godinu (koja je ostala u potpunoj senciji najsjajnije (do sada) godine Novaka Đokovića). Ali te godine Federer, ako zanemarimo mečeve protiv Novaka*
je imao preko 90% uspešnosti.
*ovaj argument zvuči malo alanfordovski: ako zanemarimo poraze - imao je sve pobede.
Međutim te godine je Federer osvojio 6 tofeja i izgubio 5 velikih finala od Novaka (bilo 5:3 u međusobnim duelima), čak je i on sam govorio da igra bolje nego 2005. što i jeste bilo tačno.
Onda se 2016. povredio i povukao posle Vimbldona, tu je već ogromna većina ljubitelja tenisa mislila da je svemu kraaAAaaj, međutim korak nazad - dva koraka napred i 2017. se vraća na sam vrh! Osvaja i Vimbldon te godine.
Sećam se da je i 2019. bio van kruga glavnih favorita, pa je zamalo osvojio.
Na Gren Slemovima Federer u poslednje dve godine ima skor 23:4 (izgubio od Đokovića finale Vimbldona 2019. i polufinale AO 2020., od Nadala polufinale RG 2019. i četvtfinale US O 2019. od Dimitrova u 5 setova i povukao se na RG ove godine posle 3. kola), jeste imao veliku pauzu i bio neubedljiv posle povratka, ali opet je pokazao da čak i na svojoj najneomiljenijoj podlozi relativno lagano može da se izbori sa protivnicima iz prve nedelje. Dakle ne bi bilo iznenađenje, naprotiv, da i sada stigne do druge nedelje, a onda svakako nije neko ko se sme otpisati, posebno ovde.
Idealan scenario bi bio da ga Novak pošalje u zasluženu penziju sa još jednim tanjirom. Bukvalno i formalna smena (istorijskih!) kraljeva na najvećoj teniskoj sceni.
NNN NNN 10:58 28.06.2021

Re: 3

tetkino
Jer nikog nije briga za zenski sport - bez obzira sto su one zmajevi za ove muske.

Ko nije, nek odgleda konferenciju za stampu - sjajne su bile Sonja i Marina

Ne generalizuj.
tetkino tetkino 12:59 28.06.2021

Re: 3

7 dana 5 strana - Jokic nece da igra za reprezentaciju
Devojke osvojile zlato na nikad jacem EP u kosarci - dovoljna fus nota

Imamo tab za Wimbldon, za RG, za EP u fudbalu na kome ne ucestvujemo

Nemamo za EP u kosarci zato sto su zene

Na delu sajta - kosarka - vesti iz NBA lige, prijateljske muske, ma sve je bilo ispred njih

Jel bilo novinara uz njih - nije

Jel zamislivo da muska reprezentacija igra i da je jedan od favorita u kosarci, a da novinari toliko kuliraju? Malo morgen.

I nije samo B92 govnarski postupio, bukvalno su svi cutali i cekali da vide dal ce da ostvoje, pa da se onda okite medaljom

vcucko vcucko 14:36 28.06.2021

Re: 3

niccolo
Federera su mnogi neopravdano otpisivali mnogo puta do sada

Ja sam jedan od onih koji misli da će da ispadne do 4. kola najkasnije. Ne znam kakvi će mu biti dalji planovi, ali mi se čini da za sada nema ništa od nekog njegovog kambeka. Više je Novak protivu ovi' mladi' (za koje nisam siguran koliko će još biti smatrani mladima, neki su na turu već neko vreme...). I sada i ubuduće.

i fudbal je postao gledljiviji

Odličan 1/4finalni par, Belija - Italija, očekujem da to bude odlična utakmica. Mislim, i Česi/Danci bi trebalo da bude dobro.


p.s. Košarkašicama svaka čast!

Košarkašice su van konkurencije, zaslužuju poseban blog.

Moje skromno mišljenje svezi glede fudbala. Fratelli d'Italia su u 1/8 prošli kritični momentum i potencijalnog crnog konja, sad je vreme da se razlete. Protiv limitirane Belgije, koja je na guzove prošla još limitiraniji Portugal. Danci opet ni krivi ni dužni pa u polufinale(?), njih baš hoće. Prvi put otkad znam za sebe i fudbal (znači 50+ godina) Englezi su favoriti protiv Nemaca, što ne znači i da će da ih pobede. Ali ako ih sad ne pobede, iskreno neka se manu fudbala. Mislim, Englezi. Franci, šta znam. Moguće da opet osvoje, jednostavno imaju tu ogromnu bazu (koja obuhvata maltene čitav svet), ali to zaista ne bi bilo dobro za fudbal. Danas, med njin Rvatin i Spanjolin, bukvalno je sve moguće. Čak dajem laganu prednost kariranima.

Ukratko, Forza Azzuri!
shmoo shmoo 19:03 28.06.2021

Re: 3

vcucko

Danas, med njin Rvatin i Spanjolin, bukvalno je sve moguće.



Покушао сам да гледам па брзо одустао јер се овај наш коментатор на овој телевизији Нова С на којој преносе Шпанија-Хрватска просто упишава од среће буквално на сваки потез Хрвата.

А то ми се, право да ти кажем, баш гади.

И када год раде то коментатори из Србије (баш се види да су пристрасни и да навијају за Хрватску), ја одустанем од гледања хрватске репрезентације у било чему.

И за то нису криви Хрвати.

Криви ови наши коментатори који на тај начин раде те преносе.

То ми тако личи на оне блогове Филипа Младеновића под насловом:"Браво, Хрватска!"

Фуј!




Кад је већ тако, пре бих онда гледао те преносе хрватских репрезентација на ХРТ. Тамо би ми барем било разумљиво зашто коментатор тако страсно навија за своју репрезентацију.

Али у време преноса на Нова С или некој другој телевизији у Србији, ХРТ буде обавезно блокиран.

И онда ја одустанем од гледања преноса.

vcucko vcucko 20:25 28.06.2021

Re: 3

shmoo


Али у време преноса на Нова С или некој другој телевизији у Србији, ХРТ буде обавезно блокиран.


Sećaš li se Steve Karapandže? Ali nekih stvari ima, što ne govore se svima...
Samo ću ti reći ARD/ZDF, naizmenično. Samo nemoj da čuju ovi iz Nove S pa da zatamne i njih. Na ARD Erste prenosi muškarac, a stručni konsultant je Anin muž Švajni. Na ZDF danas prenosila žena, upišala se od sreće kad su Rvati izjednačili. Ali što kažeš to je i razumljivo.

Ukratko, ni lošijih timova ni zanimljivije utakmice. Rvati na čisto ono njhovo ludilo kad ih uhvati, Španci pimpluju do besvesti. Odbranu nemaju ni jedni ni drugi.
shmoo shmoo 20:34 28.06.2021

Re: 3

vcucko
shmoo


Али у време преноса на Нова С или некој другој телевизији у Србији, ХРТ буде обавезно блокиран.


Sećaš li se Steve Karapandže? Ali nekih stvari ima, što ne govore se svima...
Samo ću ti reći ARD/ZDF, naizmenično. Samo nemoj da čuju ovi iz Nove S pa da zatamne i njih. Na ARD Erste prenosi muškarac, a stručni konsultant je Anin muž Švajni. Na ZDF danas prenosila žena, upišala se od sreće kad su Rvati izjednačili. Ali što kažeš to je i razumljivo.

Ukratko, ni lošijih timova ni zanimljivije utakmice. Rvati na čisto ono njhovo ludilo kad ih uhvati, Španci pimpluju do besvesti. Odbranu nemaju ni jedni ni drugi.



Ма знам Стеву, како не бих знао њега!



Хвала ти.

Ма не бих имао ништа против да гледам хрватске репрезентације у било чему (ватерполисти су им сјајни момци исто као и ови наши) на ХРТ... Али ето. Не ради се ту о томе да навијам против Хрвата зато што су то Хрвати или тако нешто... Него ми је бљутав тај неукус и неумереност наших коментатора из Србије када игра Хрватска.

И онда ми још потуре овог нашег овде на Нова С или некој другој нашој ТВ...



П.С. - Видео сам крајњи резултат Шпанија-Хрватска... Лудило.

niccolo niccolo 10:29 29.06.2021

Re: 3

zasto kosarkasicama za takvi titulu samo pod ps?!

Zato što je to već završen događaj, ostatak komentara se odnosi na takmičenja koja traju i moje viđenje šta će se dogoditi.
omega68 omega68 22:05 29.06.2021

Re: 3

Али ето. Не ради се ту о томе да навијам против Хрвата зато што су то Хрвати или тако нешто... Него ми је бљутав тај неукус и неумереност наших коментатора из Србије када игра Хрватска.

Романи су старе варалице
Ујаке су наше преварили
jinks jinks 12:35 28.06.2021

...

Vezano za gornju sliku na kojoj britanski navijači pokazuju Djokoviću znak "broj jedan" u trenutku kada gubi od Federera - nikada mi nije bilo jasno kako su tako temeljno uspeli da izlažu sav taj narod na Ostrvu i njima slične da su samo rođenjem u takvima zemljama stekli tapiju na to da su bolji, pametniji i uspešniji od drugih.

Zato su im valjda i potrebni svi ti Federeri i drugi, kako bi ih uljuljkivali u takvim uverenjima.
NNN NNN 13:09 28.06.2021

Kiša

standardno u Engleskoj, iako je prethodnih nekoliko dana bilo lepo vreme, tačno je istempirala za planirani početak danas u podne. Mečevi kasne. Novak će i formalno da otvori Vimbldon na Centralnom terenu u 14:30 (po našem) jer je on ima krov još od 2009. a od pre dve godine i teren broj jedan ima pokretni krov.
NNN NNN 13:10 28.06.2021

Re: Kiša

Za to vreme možemo da uživamo na SK1 u reprizi poslednjeg seta odigranog na Vimbldonu
(nikad ne dosadi)
nask nask 14:21 28.06.2021

0:1

Vidim da je krenuo da nam kida živce.
mirelarado mirelarado 15:51 28.06.2021

Re: 0:1

nask
Vidim da je krenuo da nam kida živce.


3:1 na kraju. NNN će dati analizu.
NNN NNN 15:53 28.06.2021

Re: 3:1

NNN će dati analizu.

Na kraju rutinska pobeda 3:1

Prvi set je bio najblaže čudan, Novak je poklonio jedan svoj servis gem, a u tri protivnikova nije iskoristio čak 7 brejk-lopti, od toga dva puta se okliznuo, mladi Britanac je neke spasio servisom, jednu čak tako što je na 2. servisu jedva okrznuo liniju (u nekoj analizi pred meč sam pročitao da voli da rizikuje na 2. servisu, a realno nije ni imao šta da izgubi).
Dobra stvar je što je Novak isuviše iskusan i nije ni najmanje paničio, nastavio je da igra svoju igru, još jedna dobra stvar na Gren Slemovima je što se igra u 3 dobijena seta, pa kvalitet više dolazi do izražaja.
Posle je sve moralo da dođe na svoje mesto bukvalno i statistički, početkom 2. seta prvu brejk-loptu koju je Novak iskoristio bilo tako što je Britanac napravio duplu grešku. U 3. je stekao brejk prednosti tako što je Drejper promašio lopticu na smeču, u 4. je došao do brejk-lopte tako što se ovog puta protivnik okliznuo. Bilo je previše klizanja čak i za travu koja sada jeste najveća i najklizavija, a moguće i da su organizatori kasno zatvorili krov pa je bila i dosta vlažna, Novak se okliznuo bar 4 puta, a i protivnik isto, čak su se i deca koja skupljaju loptice u par navrata okliznula!
U par navrata je Novak čestitao svom protivniku na spektakularno osvojem poenima iako su bili u pitanju relativno važni poeni.
Prilično uživanje za gledanje, samo da nije bilo onoliko klizavo, nikada nije prijatno kada neko padne.
Sve u svemu rutinska pobeda, a igralo se 4 seta zbog čudne raspodele događaja na Novakovim brejk prilikama.
Ono što može da raduje je Novakov servis, imao je čak 25 asova što mislim da mu je i lični rekord!
NNN NNN 16:13 28.06.2021

Re: 3:1

rekord
Od ostalih dostignuća, nisam to pomenuo na prošlom blogu pošto je prilično ništavno u odnosu na to da je Novak Đoković postao jedini teniser u Open eri sa po minimum dva osvojena od sva četiri Gren Slem trofeja, zapravo jedini sa po bar 2 od svih velikih trofeja(Gren Slem, Masters i Završni), a da niko drugi nikada nije kompletiorao sve velike trofeje!!!), ali postavljen je i jedan rekordčić, koji je danas izjednačen...
Federer je sa 3 pobede na RG postao teniser koji je sakupio minimum 73 pobede na svakom od 4 GS turnira, a sada je Đoković to izjednačio (i u 2. i 3. kolu može da dobaci do 75 koliko trenutno ima i na US Openu). Dakle Federer i Đoković trenutno imaju bar 73 pobede na svakom od Gren Slem turnira (ostali nisu ni blizu, tj. najbliži je Nadal sa minimum 53, dakle morao bi da osvaji svaki Vimbldom do 2024. i još štošta da se desi i na ostalim turnirima da bi uopšte mogao da prismrdi).
NNN NNN 22:56 30.06.2021

Re: 3:1

minimum 73 pobede na svakom od 4 GS turnira
Evo sada Novak sam drži rekord sa minimum 74 pobede na svakom od 4 GS turnira
Черевићан Черевићан 15:21 28.06.2021

кр0ки

еvo ga*,posebno iščekivanog

кошарка гле ево нас је осветлала
тенис* следи .......тензије претстоје,
гледаоци те/ве уз пивкане ...'ладне
такмичари игром ....победи настоје,

фудбал богме....... размрсује догме
NNN NNN 15:45 28.06.2021

Re: кр0ки

Imamo tu privilegiju da i mi možemo da poguramo sa ove strane TV ekrana

Uživajte u letu gosn Čer.
NNN NNN 17:24 28.06.2021

1. kolo

Za sada su odigrana dva meča na terenima koji imaju krov i Novak je posle izgubljenog 1. seta rutinski savladao domaćeg tinejdžera Drejpera, a Tiafo je priredio iznenađenje izbacivši 3. nosioca Cicipasa!

Pre oko sat vremena s počeli i mečevi na ostalim (nepokrivenim terenima)...
niccolo niccolo 10:31 29.06.2021

Re: 1. kolo

izbacivši 3. nosioca Cicipasa!

Rekosmo mi još na prošlom blogu da će Novakov najveći protivnik biti činjenica da nema dostojnog protivnika na W. Ali on je prilično stabilan, pa verujem da to neće raditi protiv njega.
alselone alselone 18:08 28.06.2021

Košarkašice

Videli smo devojke danas na aerodromu. Taman sleteli, čekamo kofere, kad stižu i one.

Izlazimo na izlaz, a ono se namestili fotoreporteri, lepo sam im se javio i zahvalio, kao da su mene čekali.
angie01 angie01 22:52 28.06.2021

R.I.P.Legendo

Vera Nikolic

NNN NNN 23:29 30.06.2021

Re: R.I.P.Legendo

Vera Nikolic
Mnogo tužna vest!
Iako je doživela moždani udar još početkom godine i bila u komi, uvek je tužno kada neko ode, a Vera nije bilo ko, ona je jedina sa ovih prostora ko je bio svetski rekorder u atletici!!!


Njena priča je filmska, devojčicu iz sela kod Despotovca je primetio neko posle pobede na nekom krosu i za par godina (još kao maloletnica!) postaje prvakinja Evrope na 800 metara!
Dve godine kasnije obara svetski rekord!

Od 1969. je trenirala i živela u Zagrebu, a onda 1991. proustaški režim hdz-a je otpušta, a hapsi njenog muža!

Ovde se setim reči legendarnog Mate Parlova: "Ja ne mogu da budem nacionalista, ja sam svetski prvak!"
...koliko je on bio iznad ovih balkanskih divljačkih plemena...
Nažalost ti divljaci su preuzeli moć i bukvalno najurili svetsku rekorderku
Vera je ostala iznad toga, živela je mirno u Kruševcu, ima troje dece i šestoro unučadi.

Slava joj
angie01 angie01 13:18 01.07.2021

Re: R.I.P.Legendo

Ovde se setim reči legendarnog Mate Parlova: "Ja ne mogu da budem nacionalista, ja sam svetski prvak!"
...koliko je on bio iznad ovih balkanskih divljačkih plemena...

bene_geserit bene_geserit 05:24 29.06.2021

Jel gledao neko

na Netflixu kinesku seriju The Prince of Tennis ?
Mada tenis liči na video igricu.
Limunada naravno, ali meni bilo zabavno, pogotovo u vreme slema ... Vertovatno nije za one koji tenis ozbiljno shvataju ...

petargli petargli 16:21 30.06.2021

Re: Jel gledao neko

pokušao sam nekoliko puta sa kineskim serijama, ali nikako ne ide, ne znam zašto, dok sam se na korejske totalno navukao - zašta jelte krivim pandemiju
bene_geserit bene_geserit 18:22 30.06.2021

Re: Jel gledao neko

dok sam se na korejske totalno navukao

Tu se skroz slažem, korejske su za klasu bolje.
Daj neku listu šta ti se sviđa od korejskih serija.
petargli petargli 01:32 01.07.2021

Re: Jel gledao neko

Najverovatnije si gledao neke od ovih ali evo moje liste:
1. Hospital Playlist
2. My Mister
3. Misaeng (ova je skriveni dragulj)
4. Stranger
5. Vagabond
6. Tunnel
7. Crash Landing on You
8. Hyena
9. The Good Detective
10. Signal
11. 100 Days My Prince
12. Beyond Evil
13. Arthdal Chronicles (ovo mu dodje nesto kao Game of Thrones)
14. Designated Survivor: 60 days (korejski rimejk ili mozda nije ko zna ...)
15. The Lies Within
16. It's Okay to Not be Okay
17. Iris
18. Mr. Sunshine
19. Reply 1988
20. Prison Playbook

i kao bonus

*. Vincenzo
znaci od super iritantne do ekstra zanimljive i zabavne, skoro svi zandrovi pomesani

e i ima tri japanske:
1. Midnight Diner i
2. Smoking
3. Alice in Borderland
alselone alselone 04:41 01.07.2021

Re: Jel gledao neko

Daj neku listu šta ti se sviđa od korejskih serija.

petargli petargli 06:11 01.07.2021

Re: Jel gledao neko

alselone
Daj neku listu šta ti se sviđa od korejskih serija.



Jbg tako to krene ...
bene_geserit bene_geserit 08:04 01.07.2021

Re: Jel gledao neko

evo moje liste

Hvala na listi, ponešto nisam gledao.
Mr. Sunshine mi je No1 od svih korejskih TV showa.

Ako baš voliš Korejski TV, uzmi Viki (Rakuten) streaming servis (ima skoro sve Korejsko, Kinesko, Hongkongško i Japansko od TV show-a što je snimljeno).
Od Korejskog TVa, najbolje su mi drame - Costume Period ili moderne.

Kad su drame u pitanju (smeštene u moderno vreme), probaj sledeće (poređano kako se meni sviđa od najboljeg ka gorem), ponešto ima i na Netflixu od toga:
- Another Oh Hae Young (možda Another Miss Oh na Netflixu)
- Kill Me, Heal Me (ovde samo treba istrpeti deo 1. epizode u USA i kad pričaju engleski)
- 30 but 17
- Romance is a Bonus Book (ima na Netflixu)
- Emergency Couple
- Secret Love
- Beautiful Love, Wonderful Life (ovo na žalost ima 100 epizoda, da ima 20 bilo bi mnogo bolje)
- Pinochio
- Whats wrong with Secretary Kim
na Netflixu znam da ima nekoliko koje su Okish a nisu na tvojoj listi, kao:
- Itaewon Class
- Record of Youth
- Start Up
- Run on

Ako voliš Costume Period dramas (kao 100 days my prince), možeš da probaš sledeće:
- The Flower in the Prison
- Jewel in the Crown
- Painter of the Wind
- Rookie Historian Goo Hae Ryung (ima na Netflixu)
- The Princess Weiyoung (ovo je zapravo kinesko, ali je dobro i ima na Netflixu)
- Love in Moonlight
- Hwarang: The Poet Warrior Youth
- Sungkyankwan scandal
- Queen: Love and War
- Shine or be mad
- The Royal Gambler
- Jewel in the Palace
- Haechi
- Grand Prince
- Damo
- Live up to your name
- My Country (new age) (ima na Netflixu)
- Bossam: Steal the fate
- The Slave Hunter
- The Imperial Coroner (kineska)

Serije o doktorima:
- Dr. John (ovo je kao korejska varijanta Dr. Housa)
- Dr. Romantic

Kad su akcije u pitanju (kao Vagabond), probaj, mada im generalno akcije nisu jača strana:
- Healer
- Kill It
- Lawless Lawyer
- Taxi Driver
- The K2 (ima na Netflixu)
petargli petargli 14:37 01.07.2021

Re: Jel gledao neko

bene_geserit

Wow!
haklberi_tom haklberi_tom 16:59 29.06.2021

Da!

Živele naše košarkašice!
Nisam se skoro tako radovao.

Jedan je Novak Đoković!
nask nask 18:53 29.06.2021

It's coming home

a ne zu hause. Bio danas iz nekog razloga za Engleze pa mi milo.
vcucko vcucko 19:03 29.06.2021

Re: It's coming home

nask
a ne zu hause. Bio danas iz nekog razloga za Engleze pa mi milo.

Dobro je, Švabe otpale, sad može da se igra fudbal.

Uvek je dobro, pogotovo na Evropskom, kad Švabe otpadnu. Pa nestane taj iskonski strah Evropljana od Nemaca. Protiv njih svi Evropljani (osim Talijana, ali to je druga priča, ono Hinkel i Benzino Napaloni) igraju sa knedlom u grlu i olovnim tegovima na nogama.

(Zanimljivo je da to najmanje važi za Hrvate i Srbe, valjda je u ovim krajevima život dovoljno jeftin pa smo navikli da se zalećemo na njih).

Evo danas, ova ipak samo senka od velike Nemačke, koja je mogla/trebala da otpadne već protiv Mađara, pa su Englezi posle vodećeg gola više drhtali i savladavali sopstveni strah nego Nemce. Još im dadoše čistu kontru, nego je Miler već mator pa je promašio.

Forza Azzuri!

niccolo niccolo 19:56 29.06.2021

Re: It's coming home

Bio danas iz nekog razloga za Engleze

Mogu li Englezi do finala? Oni idu na Češka-Danska u polufinalu, ako bi prošli ove koji pobede večeras?
nask nask 20:08 29.06.2021

Re: It's coming home

iskonski strah Evropljana od Nemaca ... Zanimljivo je da to najmanje važi za Hrvate i Srbe, valjda je u ovim krajevima život dovoljno jeftin pa smo navikli da se zalećemo na njih

Fu Tchu Chko

Ovo je čista filozofija.
haklberi_tom haklberi_tom 20:09 29.06.2021

Re: It's coming home

niccolo
Bio danas iz nekog razloga za Engleze

Mogu li Englezi do finala? Oni idu na Češka-Danska u polufinalu, ako bi prošli ove koji pobede večeras?

Fenomenalna odluka engleskog selektora da u igru uvede Griliča!
Fenomeeeenalna!
vcucko vcucko 20:13 29.06.2021

Re: It's coming home

niccolo
Bio danas iz nekog razloga za Engleze

Mogu li Englezi do finala? Oni idu na Češka-Danska u polufinalu, ako bi prošli ove koji pobede večeras?

Mogu. Ali tako su se i u Rusiji već videli u finalu, pre Hrvatske.

Prema dosad viđenom, Danska bi bila favorit protiv Engleske. Ali finale pre finala je prvo 1/4 Italija - Belgija. Pobednik bi trebalo da osvoji. Nadam se, Fratelli d'Italia...
nask nask 20:13 29.06.2021

Re: It's coming home

Griliča!

Misliš Grilića.
niccolo niccolo 18:56 29.06.2021

Nina

Stojanović dobro krenula danas, povela 3:0 i onda stala i izgubi na kraju 6:4 6:3.

Manarino vodio 2:1 u setovima a i u četvrtom pa se povredio, Federer izjednačio na 2:2 i Manarino predao.
kamilo_emericki kamilo_emericki 19:17 29.06.2021

Domaćine, nadam se da se nećeš ljutiti

Nevrjeme pogodilo jedan gradić u Francuskoj danas. Grtalice za snijeg izašle na ulice. Kažu da je bilo i do 60 cm leda.
nask nask 21:51 29.06.2021

Re: Domaćine, nadam se da se nećeš ljutiti

Jbt, kakav cirkus od vremena.
mirelarado mirelarado 07:05 30.06.2021

Re: Domaćine, nadam se da se nećeš ljutiti

nask
Jbt, kakav cirkus od vremena.


Apokalipsa uveliko traje, samo nam još niko nije javio. :)
milisav68 milisav68 08:43 30.06.2021

Re: Domaćine, nadam se da se nećeš ljutiti

mirelarado
nask
Jbt, kakav cirkus od vremena.


Apokalipsa uveliko traje, samo nam još niko nije javio. :)


petargli petargli 16:16 30.06.2021

Re: Domaćine, nadam se da se nećeš ljutiti

milisav68
mirelarado
nask



Zapad Kanade obara istorijske rekorde dan za danom. Kaže sin, kad kažem ljudima da živim u Kanadi oni odmah misle da su i leta hladna, ne mogu da poveruju da ovde ne može da se normalno diše tokom leta i da su svi bazeni i plaže na jezerima pune ! Inače, on više voli leto u Srbiji, nego ovde ...
NNN NNN 22:51 30.06.2021

Re: Domaćine, nadam se da se nećeš ljutiti

Apokalipsa uveliko traje
Ovo je prestrašno,
pročitao sam da je ovih dana 69 ljudi u Vankuveru i okolini stradalo od vrućine!

petargli petargli 02:56 01.07.2021

Re: Domaćine, nadam se da se nećeš ljutiti

update: u Britanskoj Kolumbiji 486 smrtu povezanih sa velikim vrucinama u prethodna 5 dana
NNN NNN 19:24 29.06.2021

Košarkaši

Idemo!
niccolo niccolo 20:43 29.06.2021

Re: Košarkaši

Vidim po kretanju rezultata da se muče (ne gledam pa ne znam šta se tačno dešava)...
NNN NNN 22:18 29.06.2021

Re: Košarkaši

Ma ništa posebno, 1. četvrtinu smo odigrali revijalno, u 2. smo stali u napadu (odbranu nismo ni igrali u 1. poluvremenu), onda u 3. počnemo odbranu, a njih prokenjaju 4 trojke za redom, još mi mašili bacanja, a oni se dodatno napalili, pa krenuli da biju...
U 4. sve došlo na svoje mesto.

Kažem ćaletu na poluvremenu da lagano dobijamo dvocifreno, a on posle 3. četvrtine još krene da me podjebava...
Uglavnom na kraju pobeda 94:76
NNN NNN 01:01 01.07.2021

Re: Košarkaši

Pobedili smo i Filipine, ali je baš bilo sranje.
ja sam gledao prvo poluvreme laganih 10-15 razlike i onda sam morao da putujem, kada sam stigao kući vidim da smo jedva pobedili (oni čak poveli tri minuta pred kraj!) + Jović se povredio i sudeći prema prvim glasinama neće da se oporavi do Olimpijskih igara (ako se plasiramo)!
Nisu igrali Micić, Kalinić i Bjelica zbog lakših povreda protiv Dominikanske republike.
NNN NNN 19:29 01.07.2021

Re: Košarkaši

Dobili smo protivnika u polufinalu, to je Portoriko i igramo u subotu u 16h
Italijani preokrenuli veliki zaostatak iz prvog poluvremena protiv Potrotika i u drugom polufinalu čekaju pobednika između Filipina i Dominikanske republike.

Valjda će da nam se oporave Micić, Kalinić i Bjelica, jer nam je odbrana bila prilično šuplja, a i u napadu smo imali previše grešaka protiv Filipina.
NNN NNN 19:29 29.06.2021

Vimbldon

Lajović izdržao maraton protiv žilavog Simona,
nadajmo se da posle ovog Vimbldona Duci i Novak zajedno imati 20 Gren Slem trofeja
NNN NNN 19:37 29.06.2021

Re: Vimbldon

Federer preživeo Manarina (predaja posle 2:2)
Šapovalov dobio Kolšajbera 3:2
Zverav lagano pobedio,
Đere i Krajinović trenuto igraju svoje mečeve, kao i Medvedev protiv Štrufa.
Od zvučnijih danas Čilić treba uskoro da počne, a program danas treba da zatvore, ako uopšte stignu, Amber i Kirjos.
NNN NNN 22:59 30.06.2021

Re: Vimbldon

Amber i Kirjos
Stvarno bio derbi 1. kola (završili dvodnevni maraton posle Novakovog 2. kola!) prošao Kirjos 9:7 u odlučujućem setu.
bene_geserit bene_geserit 03:20 30.06.2021

Povredio se Greek Freak

Još će Bogdan, onako na jednoj nozi, da ode u NBA finale.
A na OI teško da će da igra, ja ga ne bi maltretirao posle svih povreda koej je imao ove sezone.
milisav68 milisav68 08:55 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

bene_geserit
Još će Bogdan, onako na jednoj nozi, da ode u NBA finale.
A na OI teško da će da igra, ja ga ne bi maltretirao posle svih povreda koej je imao ove sezone.

Ma neće lekari da mu daju da igra.
NNN NNN 09:33 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Bogi je car, sinoć je u odsustvu Janga prilično nosio ekipu, odigrao je najbolji meč u seriji.
Ima problem sa kolenom i to mu smeta prilikom odraza za šut, ali se neometano kreće.
Bogi je sve vreme važan šraf u odbrani, sinoć je imao čak 4 ukradene lopte, a mislim 10 u poslednje 3 utakmice što je impresivno.
Posle utakmice je imao i intervju sa Šekom
NNN NNN 09:48 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Do povrede Janisa Milvoki mi je delovao kao blagi favorit za titulu, sada deluje da bi Atlanta mogla u veliko finale (ove sezone imaju 6:4 bez Janga).

Inače iako je Srbija do Milvokija, samo Baksi nemaju "naših"
osim Bogija u Atlanti, u Finiksu je Kaminski (po majci ima srpsko poreklo, valjda mu je baba Srpkinja), a Pol Džordž je srpski zet, tj. oženjen je Danielom Rajić imaju dvoje dece, možda bi mogao i digra za nas da nije igrao u Riju za SAD
docsumann docsumann 12:51 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Do povrede Janisa


uh, ono je bilo bolno i za pogledati
petargli petargli 15:57 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

E ono je bio "čas" timske košarke! Mnogo fluidnija igra bez Janga. Mislim da su mu Lu i Bogi pokazali kako treba i kad se šutira sa "pola terena" tj. skoro nikad, . Brine povreda Kapele na kraju, ali onaj "mali" amerikanac-nigerijac je odlična zamena, skoro perfektan u odbrani na Janisu, dok se Grk nije povredio. Meni nije jasno od čega je taj čovek kada je posle onakve povrede mogao da stoji na nogama - čovek je stvarno Greek Freak! Nekako su mi ovi iz Atlante simpatični bezmalo ću da uskočim u bandwagon

P.S. Bogdan zna da naprži Atlanćane kad ono posle trojke počne da se dere ala tipa Novak

P.S.2. Nadam se da će Pavle Đorđević, srpski zet, da uvede Kliperse u 7 utakmicu! Oni iz Finiksa su totalno antipatični, sve pacov do pacova na čelu sa CP3 ...
docsumann docsumann 16:54 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

P.S.2. Nadam se da će Pavle Đorđević, srpski zet, da uvede Kliperse u 7 utakmicu! Oni iz Finiksa su totalno antipatični, sve pacov do pacova na čelu sa CP3 ...


Ejton mi ne djeluje tako.
petargli petargli 17:39 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

docsumann
P.S.2. Nadam se da će Pavle Đorđević, srpski zet, da uvede Kliperse u 7 utakmicu! Oni iz Finiksa su totalno antipatični, sve pacov do pacova na čelu sa CP3 ...


Ejton mi ne djeluje tako.

Dobro malo sam "naduvao" ... I meni Ejton izgleda kao gotivan lik. Čudi me da ne idu više preko njega jer ima nešto "džabarovski" u njemu. Ne znam koliko imaš vremena da pratiš ovaj plejof, naraočito zapadnu konferenciju, zbog vremenske razlike, ali koliko god se CP3 trudi da bude onaj klasičan plej u nekim ključnim momentima igra kao pravi privatnik, što bi rekli današnji klinci . Menisčini da Klipersi to i hoće tj. da im je taktika da nateraju Finiks da bude tim "privatnika" ...
petargli petargli 17:45 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

docs

Sad se setih, pa da podelim sa tobom jer je "vezano" sa NFL-om ...
Dobijem za rođendan od supruge kačket i maj(i)ce sa logom Tampe tematski vezane sa SuperBowl pobedu. I na jednoj od majci koza koja nosi zastavu Tampe i broj 12, normalno , i još neki detalji, dovoljno da me dignu na cirkus kako sam uskočio u vagon Tampe i da nikad nisam ni bio navijač patriota i u tom stilu ... I ja počnem tu nevešto da se branim, i supruga kaže, ama dosta, ti si uvek bio samo navijač Toma Brejdija i zaljubljenik u američki fudbal, kakvi timovi, kakvi bakrači ...
Što jes jes, moje srce će uvek da bude Tomovo i crno-belo!
bene_geserit bene_geserit 18:25 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

CP3 trudi da bude onaj klasičan plej u nekim ključnim momentima igra kao pravi privatnik

I meni se to nikako ne sviđa kad Pol drži loptu po 15 sekundi.
Ali sin mi navija za Finiks godinama, prvi dres koji je kupio je bio Booker, konačno su se skrpili da nešto urade, tako da ne smem da navijam protiv njih.
A mogli bi više preko Ejtona, slažem se.
docsumann docsumann 18:50 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

petargli
docs

Sad se setih, pa da podelim sa tobom jer je "vezano" sa NFL-om ...
Dobijem za rođendan od supruge kačket i maj(i)ce sa logom Tampe tematski vezane sa SuperBowl pobedu. I na jednoj od majci koza koja nosi zastavu Tampe i broj 12, normalno , i još neki detalji, dovoljno da me dignu na cirkus kako sam uskočio u vagon Tampe i da nikad nisam ni bio navijač patriota i u tom stilu ... I ja počnem tu nevešto da se branim, i supruga kaže, ama dosta, ti si uvek bio samo navijač Toma Brejdija i zaljubljenik u američki fudbal, kakvi timovi, kakvi bakrači ...
Što jes jes, moje srce će uvek da bude Tomovo i crno-belo!


ja mjenjam klub od sezone do sezone, kako mi legne tim i igra.

naravno, uvijek ga izaberem na startu sezone, a ponekad se zadržim dvije-tri godine na istom.
do sada "imam" 4 titule

sa Stilersima, Rejvensima, Sihouksima i Čifsima

znam, znam, ove prve dvije nikako ne idu zajedno.
NNN NNN 22:39 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

sin mi navija za Finiks godinama, prvi dres koji je kupio...
Imam dres Stiva Neša, onu legendarnu nadandžastu 13-icu,
prvi put sam ga nosio pre tačno 13 godina kada mi se rodio sin - Stefan Nešić
NNN NNN 22:40 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

mogli bi više preko Ejtona
Tu se Ejton mnogo ne pita, on u napadu igra gotovo isključivo pik-en-rol (za šta je CP3 najveći majstor u ligi), ali Klipersi to maksimalno brane,
a ni CP3 posle korone ne šutira kao protiv Denvera (jeste sada i bolja odbrana, ali nešto je i do njega).
NNN NNN 22:43 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Ejton mi ne djeluje tako
Ejton mi je skroz onaj old skul tip centra u najboljem smislu.
Posle 4. utakmice Jokić mu je poklonio dres sa porukom:

NNN NNN 22:55 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

sinoć je imao čak 4 ukradene lopte, a mislim 10 u poslednje 3 utakmice što je impresivno.
Bogdan je trenutno najbolji kradljivac lopti u NBA u plejofu!


Sećam se kad je "eksplodirao" u Feneru, pa kada je razbio Panatinaikos u četvrtfinalu, ali ne samo da je bio najefikasniji, nego je blistao i u odbrani (na jednoj utakmici imao 6 ukradenih lopti!).
Najbolje od svega je što ovo radi na čistu košarkašku inteligenciju.
bene_geserit bene_geserit 23:20 30.06.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Bogdan je trenutno najbolji kradljivac lopti u NBA u plejofu!

Ja sam bio oduševljen kako je igrao odbranu na ovoj poslednjoj utakmici.
Igrači kao Holiday mu jako odgovaraju jer ne igraju na brzinu i trčkaranje (kao Curry protiv Filadelfije, tu je Bogdan već imao problema) već na snagu i craftiness, a tu ju Bogdan majstor da se postavi uvek gde treba i da bude pest koga ne možeš lako na snagu da izguraš.
NNN NNN 04:46 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Rasturi ih Finiks,
CP3 se vratio u "Denver mod" imao 41p 16/24 šut iz igre, trojke 7/8 ...i ovo mu je prvo veliko finale u karijeri!!!
petargli petargli 05:55 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

NNN
Rasturi ih Finiks,
CP3 se vratio u "Denver mod" imao 41p 16/24 šut iz igre, trojke 7/8 ...i ovo mu je prvo veliko finale u karijeri!!!

klipersi su se nekako drzali do kraja prvog poluvremena i onda posle raspad ...
NNN NNN 19:35 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Janis i zvanično neće da igra u 5. utakmici,
tako da Bogijeva Atlanta ima priliku da ponovo povede u seriji, utakmica se igra večeras od 02:30 (biće i B92 prenos).
petargli petargli 20:44 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

NNN
Janis i zvanično neće da igra u 5. utakmici,
tako da Bogijeva Atlanta ima priliku da ponovo povede u seriji, utakmica se igra večeras od 02:30 (biće i B92 prenos).

Ovo može da bude mač s dve oštrice. Atlantu je izgubila treću jer ih je Midlton razbio u četvtoj četvrtini. A četvrtu je Atlanta dobila bez Janga koji je skoro važan kao i Janis za Milvoki. I još, Milvoki zna da igra timsku košarku tako da će možda Atlanti da bude mnogo teže nego u četvrtoj.
bene_geserit bene_geserit 20:51 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

A četvrtu je Atlanta dobila bez Janga koji je skoro važan kao i Janis za Milvoki

Pa ne baš, pošto je Atlanta i bez Janga dobar tim, i imaju trenera sposobnog da napravi plan B.
Capela i Young su znak pitanja za meč večeras. Ako Kapela ne bude igrao to je ozbiljan problem za Atlantu.
NNN NNN 21:11 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Ovaj "Nigerijac" Onjeka Okongvu je prilično talentovan, a isti profil igrača kao Švajcarac Kapela, tako da se sam način igre Atlante neće mnogo menjati, jedino što je baš mlad i nedovoljno iskusan, a ovo je finale konferencije.
Atlanta bez Janga ove sezone ima 6:4 skor (5:4 u regularnom toku i sada pobedu u plejofu). Lu Vilijams se maksimalno sličan tip igrača kao Jang, brz je (koliko to još može da bude), prodoran, odličan šuter, dobar dodavač.
Ove sezone je igrao vidno lošije nego prethodnih, ali očigledno da nije zaboravio da igra, ako ponovi partiju od preksinoć - Hoksi mogu da se nadaju najboljem.
petargli petargli 21:44 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

NNN
Ovaj "Nigerijac" Onjeka Okongvu je prilično talentovan, a isti profil igrača kao Švajcarac Kapela, tako da se sam način igre Atlante neće mnogo menjati, jedino što je baš mlad i nedovoljno iskusan, a ovo je finale konferencije.
Atlanta bez Janga ove sezone ima 6:4 skor (5:4 u regularnom toku i sada pobedu u plejofu). Lu Vilijams se maksimalno sličan tip igrača kao Jang, brz je (koliko to još može da bude), prodoran, odličan šuter, dobar dodavač.
Ove sezone je igrao vidno lošije nego prethodnih, ali očigledno da nije zaboravio da igra, ako ponovi partiju od preksinoć - Hoksi mogu da se nadaju najboljem.

Okongvu je pokazao da može sa Janisom u trećoj, dok je u četvrtoj stavio Janisa u džep. Čim se Janis povredio ušao je Kapela, dok se i on nije povredio. Meni se čini da Kapela ima veći potencijal u napadu, nego u odbrani, ali ovaj mali "Nigerijac" ima talenta i za napad. Ako Bogi nastavi da prži u odbrani, mada mu Midlton pravi problem ako ostane na njemu kod preuzimanja, i ako pogodi ključne trojke, za koje je car, uz naravnu doprinos ostalih, Lua, Kolinsa i riđokosog, teško će da bude, ali mislim da mogu na naprave brejk. Ipak dajem blagu prednost Milvokiju, ali naravno navijam za Atlantu!

Zamisli pobedi Atlanta i za prolazak igraju kući koje će to ludilo da bude jer Atlanćani izgleda baš vole košarku. Neko je napisao da su Hawks tim grada.
petargli petargli 21:52 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Zaboravili smo da se trenutno igra Stenli kup finale - Canadiens-i gube 2:0 od Tampe. Montreal je čekao od 1993, kada su inače zadnji put osvojili Stenli kup, 24-i u istoriji, da uđu u finale. I niko nije očekivao da će da stignu ovoliko daleko, pogotovo što su gubili od Toronta 3:1 u prvoj rundu, i uspeli da prođu, posle počistili Vinipeg, i na kraju osvojili prvi put u stogodišnjoj istoriji Zapadnu konferenciju, , 4:2 protiv Vegasa. Sa druge strane Tampa je sigurno došla do finala istočne konferecije gde je pobedila 4:3 Islanderse, i drugu godinu za redom igraju u finalu. Prošle su osvojili. Ogromni su favoriti, ali navijamo za Montreal naravno! Go Habs, go!

Inače sam na početku sezone tipovao da će Montreal u finale i svi su me gledali kao ludaka, pogotovo posle regularne sezone kada su se sa zadnjeg mesta plasirali u plejof. Odmah sam video da je ovaj tim pravljen za plejof i da ima to nešto.
NNN NNN 22:05 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Ispratio sam malčice (mada je Sport Klub krenuo da "spamuje" sa hokejom)
Čak i ovaj deo da je Montreal valjda jedan od tri najlošija tima u regularnom delu u istoriji koji su dogurali do finala

Ono što sam malo intenzivnije pratio to je da Ovečkin stigne na 5. mesto najbojih strelaca svih vremena, i on jedno dve nedelje nije uspeo da da taj jedan gol!
Bivao je u dva navrata povređen i propuštao utakmice, a desavalo se da Vašingtnon napuni nekoga ono 4 - 6 golova, a da on ne da nijedan
Interesantno mi je da Kapitalsi imaju jedno 4 Rusa, ali ih je Boston baš nadmoćno eliminisao.
NNN NNN 22:11 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Ono što prilično bode oči je da su glavni igrači svim finalistima konferencija imali povrede!
Klipersima je otpao Lenard još pred kraj serije sa Jutom,
Finiks je najbolje prošao, jer je Pol morao da pauzira zbog korone kada su eliminisali Denver, pa se vratio posle dve utakmice.
Atlanti se povredio Jang,
a Milovkiju Adetokumbo.
a kada tome dodamo povrede Irvinga i Hardena u Netsima,
pa Dejvisa u Lejkersima...
pa Embida u Filadelfiji
(pa LeBron propustio 20-ak utakmica pred plej-of)...

Što je mnogo - mnogo je!
...i onda se likovi koji uglavnom ni ne prate NBA pitaju od čega je umoran Jokić, a on od nastavka prošle sezone odigrao mnogo više utakmica od svih pomenutih!
bene_geserit bene_geserit 23:44 01.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Lu Vilijams nije sličan igrač kao Jang, ali ni blizu.
Jang generalno bazira igru na floateru a kad ga preuzmu dodaje, zapravo ima ekstremno brz i precizan pas i dobar pregled, sa druge strane šut spolja mu je problematičan.
Lu Vilijams je dosta bolji šuter ali je u suštini čovek napad, iako mu se omaknu mečevi sa solidnim brojem asistencija kao prošli, daleko od toga da ume da razigra tim, generalno idealan za skorera sa klupe.

Nigerijac je par klasa lošiji od Kapele trenutno. Iako igra puno bolje nego što bi čovek očekivao na osnovu regularne sezone, ako im bude startovao umesto Kapele biće problema.
NNN NNN 00:28 02.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Atlanta slično igra i sa Jangom i sa Svit Luom, cilj im je da probiju prvu liniju (u tome je Jang neprevaziđen) i kada se skupi odbrana da izbace loptu spolja, ili ako izađe protivnički centar da bace na alej-up. Vilijams je bolji šuter spolja (i manje neracionalan od Trea, ali takođe skolom brzim šutevima), ali je isto pretežno napadač.
Slično je i sa Nigerijcem, on će moći da "glumi" Kapelu.

Dok Milvoki sa Janisom ima jedini cilj u napadu da raširi skroz odbranu i oslobodi reket koji Grk može da napadne (zbog toga Lopez često besomučno šutira trojke, a u prvih 6 sezona je imao ukupno 7 šuteva za tri!). Imam utisak da igra Milvokija mnogo više zavisi od Janisa (na oba kraja!) nego što igra Atlante zavisi od Janga ili Kapele.
Midlton je kompletan napadač i to je pokazao u preprošloj utakmici kada je u poslednjoj četvrtini sam pobedio Atlantu.
Imam takođe utisak da čvrstina koju imaju Baksi i koju su dobili sa Takerom, Holidejom i Portisom ne može mnogo da koristi protiv Hoksa (naročito kada igra Jang), dok im je to dosta značilo protiv (osakaćenih) Netsa.

Ovo se ja malo bustujem, jer bih voleo da Bogi ode u finale :)
bene_geserit bene_geserit 01:14 02.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

I Janis i Jang su najkorisniji kad ih okružiš šuterima (nije ni čudo što su se krljali oko Bogdana) koji rašire odbranu što im da dovoljno prostora. S tim što Janisu samo treba prostor pa moraš da imaš strech centra a Jangu treba i partner za alej-up (Kapela).
Atlanta nije mnogo lošija kad je Jang povređen jer Bogdanović i Lu ga odmene sasvim OK, dok je Milvoki puno lošiji bez Janisa. Ali opet treba dobiti utakmicu u gostima ...

edit: Ubi ih Milvoki petu sa super visokom petorkom. Verovatno su ih odrali od batina fizički, ne znam ni dal da gledam. Bruk Lopez 33 poena, dasubiječovek.
NNN NNN 05:53 02.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Ubi ih Milvoki petu sa super visokom petorkom. Verovatno su ih odrali od batina fizički, ne znam ni dal da gledam. Bruk Lopez 33 poena


Ni ja nisam gledao (ovde počinje posle 02:30 po našem) i čim sam se probudio pogledam rezultat ono Lopez 33 poena 14/18 (14/16 za dva) rekord karijere u plej-ofu,
smrdljivi Portis 22 poena - bio starter umesto Janisa, za Midltona i Holideja vrlo dobar učinak nije iznenađenje.

Bogdan poenterski odličnih 28, trojke 7/16, ovog puta nula ukradenih lopti (ali -17 u +/-), interesantno mi je da su sa Kapelom bili u minusu, a sa Okongvuom u +
izgleda da je Badenholzer ipak iznenadio MekMilana "visoka" postava je prilično ubedljivo dobila "nisku"

Videćemo u 6. utakmici u Atlanti...
NNN NNN 07:08 02.07.2021

Re: Povredio se Greek Freak

Inače zgazili ih u prvoj četvrtini i posle "samo" održavali.
Odgledao sam hajlajtse Lopez imao dva monstruozna zakucavanja na početku u fazonu "kome uopšte treba Janis", imao 26 poena u reketu. Portiv Baksa je najvažnije braniti reket i imam utisak da su se Hoksi izgleda opustili kada je potvrđeno da Adetokumbo propušta meč.
NNN NNN 13:17 30.06.2021

Vimbldon danas

Repriza finala iz 2018. Đoković - Anderson od 14:30
Igraju i ostali naši, raspored je sada zgusnut zbog kašnjenja jer je prva dva dana povremeno padala kiša.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana