Sport

Utakmica mora biti strava

NNN RSS / 28.05.2022. u 13:47

FR8c38iXwAIAQcM.jpg:large

Večeras od 21h je vrhunac evropske klupske fudbalske sezone, finale Lige Šampiona u trenutnom sportskom centru sveta - Parizu. Real igra za 14. titulu prvaka Evrope, a LIverpul za 7. Pre neku godinu su se ove ekipe susrele u finalu (koje je maestralno sudio naš sudija Milorad Mažić) i tada je Real opravdao ulogu favorita, a sada "na papiru" to deluje drugačije. Liverpul se do poslednjeg sekunda borio za titulu u Engleskoj (i Siti je uspeo da odbrani opet spektakularnim preokretom u samom finišu, a Stiven Džerard se ponovo "okliznuo"), dok je Real dosta ranije osigurao 35. šampionsku titulu u Španiji. Ovde kod nas ima mnogo više simpatizera Liverpula (naročito među nekom populacijom u "srednjim godinama" koja je počela da prati evropski fudbal krajem 70-ih i početkom 80-ih), a opet sa druge strane niko normalan ne može da voli Real (da ga poštuju to svakako mogu). Ipak ove sezone Real, kao retko kada u svojoj prebogatoj istoriji, ima ulogu "autsajdera" u Ligi Šampiona i simpatije ljubitelja fudbala, naročito zbog načina na koji su iz potpunog nokdauna eliminisali trenutno najomraženije ekipe u Evropi, "plastičnjake"- PSŽ i pomenuti Mančester Siti i to na kakav način, sa tri brza gola, uglavnom "veterana" Karima Benzeme koji igra svoju najbolju sezonu u karijeri! Ako ništa drugo moći ćemo da gledamo duel dva meni najsimpatičnija trenera, harizmatičnog Nemca Jirgena Klopa i Italijana Karla Anćelotiija koji je više osvojio u stvarnom životu nego većina ljudi u video igricama tipa Fudbal Menadžer!

Desetak kilometara jugoistočno se nastavlja Rolan Garos.

FTI0NVPVUAM9Z5Z.jpg:large

Danas u na programu mečevi 3. kola, za nas najbitniji Kecmanović - Medvedev, a od sutra kreće 4. kolo i tu više nema lakih protivnika, Đoković će igrati protiv Švarcmana koji je specijalista za šljaku, a u zavisnosti od termina sutrašnjeg meča kaže da će odlučiti da li će ići na utakmicu finala LŠ, a verovatno slično važi i za Nadala, koji je deklarisani navijač Reala, iako mu je jedan stric (Migel Anhel) igrao za Barselonu, a drugi stric Toni je sadašnji trener njegovog protivnika u 4. kolu Ože Aliasima... niko ne može da razočara kao porodica :P. Očekivano je da se Đoković i Nadal susretnu već u četvrtfinalu, kao i Zverev i Alkaraz koji su na početku turnira već spasavili meč-lopte i sada ih deli jedan meč od ponovnog susreta. U drugoj polovini žreba favoriti takođe uglavnom guraju dobro, pa se može desiti da glavni nosioci u 2. nedelji odlučuju o trofeju, što je i očekivano za muški deo turnira (i tako već skoro dve decenije). U Ženskom delu turnira je isto u skladu sa očekivanjima većina glavnih nosilaca je već poispadala što je takođe konstanta u poslednjih nekoliko godina, doduše Iga Švjontek za sada igra vrlo sigurno. 

Od ostalih sportova košarka je i dalje u fokusu, kod nas je počelo finale ABA lige, dok u NBA je Majami, na krilima Džimija Batlera, izborio majstoricu protiv Bostona u finalu Istočne konferencije, a pobednika Istoka u velikom finalu čekaju Golden Stejt Voriorsi.

 

(opširnije u komentarima...)


Komentari (157)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 14:40 28.05.2022

Mora

Mora,
jer svako finale je puno naboja. I oni potezi koji na običnim utakmicama baš nimalo ne privuku pažnju, u finalu imaju tri puta uvećan značaj.
Čak i kad utakmica nema lepršavosti i golova, ne može se reći da je fudbalski doživljaj loš, jer svakog trenutka vlada pozornost. Da se ne desi kiks prilikom dodavanja u poslednjoj liniji, do bunarenja u 16 iz kojih možda može da se izrodi nešto.... Onaj najgori rezultat obezbeđuje najbolje - penale. Zato, finale ne može da bude loše. Naprosto, mora da bude dobro.

E, sad, sve iznad uspavanke je ... ... ogromna dodatna dobit za publiku.
NNN NNN 15:31 28.05.2022

Re: Mora

Nekad (dok se još igrao fudbal ) smo se sakupljali kada je finale LŠ uz pristojne količine piva i gricki i fudbal generalno nije ni bio u prvom planu nego druženje.
Sticajem okolnosti danas imamo neku porodičnu proslavu, pa ćemo u društvu iz iće i piće da ispratimo (kolio-toliko) ovo finale LŠ kako dolikuje.


Za prvog odgovarajuči trofej, na kome piše nešto veoma bitno
softelectronics_e softelectronics_e 14:58 28.05.2022

Eeee!

Samo neka pobede naši!
loader loader 15:16 28.05.2022

Re: Eeee!

softelectronics_e
Samo neka pobede naši!



Modrić?
docsumann docsumann 15:58 28.05.2022

Re: Eeee!

loader
softelectronics_e
Samo neka pobede naši!



Modrić?


Ljubičić
NNN NNN 16:16 28.05.2022

Re: Eeee!

docsumann
loader
softelectronics_e
Samo neka pobede naši!



Modrić?


Ljubičić


docsumann docsumann 16:29 28.05.2022

Re: Eeee!

zar to nije Žutić?
NNN NNN 19:21 28.05.2022

Re: Eeee!

Jeste, a kad smo već krenuli da ređamo prezimena po boji (zar nije bila ta igra u pitanju?) mislio sam da ovde postavim najpoznatijeg virtuelnog Srbina (ne znam da li ima GTA u nekoj e-sports varijanti) - dame i gospodo: Niko Belić
niccolo niccolo 15:12 28.05.2022

Dobri parovi

četvrtfinala (projektovani)…
loader loader 15:17 28.05.2022

Re: Dobri parovi

Četvrtfinale?
Prvih 22,5 minuta utakmice?
Или шта?


Аааа... имамо и тенис...

Новак бије Надала,
Зверев бије Алкараза,
Руд бије Тситсипаса,
Рублев бије Медведева.

Новак у финалу 3:1.

Вимблдон ће да забране ове године.

niccolo niccolo 16:49 28.05.2022

Odbojka

Nego, Atanasijević oženio Bugarku…

NNN NNN 19:36 28.05.2022

Re: Odbojka

Tu se nameću odmah neka pitanja,
da li ga zove Bata ili Batko ili Bratanče (ovo je već previše glupo),
da li joj okreće leđa (ili slične buđave fore zbugarima)
docsumann docsumann 17:03 28.05.2022

malo muzike u pauzi


funky Tool...

Dennis Chambers (ex bubnjar Džejms Brauna) svira Schism od Tool-a.


crossover crossover 18:24 28.05.2022

I don't care too much for money

Ovde kod nas ima mnogo više simpatizera Liverpula (naročito među nekom populacijom u "srednjim godinama" koja je počela da prati evropski fudbal krajem 70-ih i početkom 80-ih)


Та прича је доста комплексна. Према породичном предању, прве речи које сам изговорио кад сам проговорио нису биле ни мама ни тата ни баба ни деда, него Боби Чарлтон. Онда сам молио кеву да ми напише Боби Чарлтон на некој црвеној мајици. Пар година касније, ћале је купио неки дрндави грамофон и ствари су кренуле потпуно другачијим током:


NNN NNN 19:31 28.05.2022

Re: I don't care too much for money

Moj ujak je baš taj tip (66. godište), kao što sam ja npr. "Milanista" (konačno uzesmo titulu u Italiji), a znam još neke malo starije od mene koji su "Redsi", inače upoznao sam lika iz Liverpula (živi u Amsterdamu) i ima troje braće i otac ih je svakog ponaosob kada su otprilike izašli iz porodilišta nosio prvo na Enfild

Doduše znam i lika iz Hamburga koga je otac isto tako nosio kao bebu na stadion St. Paulija, ali lika fudbal uopšte ne zanima, taksira i ima muzički studio i "bubnjarsku akademiju".

PS Da ste na drndavom gramofonu puštali Stonse, da li bi onda navijao za Čelzi?

crossover crossover 20:19 28.05.2022

Re: I don't care too much for money

PS Da ste na drndavom gramofonu puštali Stonse, da li bi onda navijao za Čelzi?


Стонсе смо слушали још више али није се примило, јбг боја мора бити црвена. Али волео сам Челзи док је играо Зола, и Ранијери ми је био симпатичан тад.

kao što sam ja npr. "Milanista"


Оно финале 2005. у Истанбулу ћу памтити док сам жив. :)
niccolo niccolo 20:37 28.05.2022

Re: I don't care too much for money

NNN
i otac ih je svakog ponaosob kada su otprilike izašli iz porodilišta nosio prvo na Enfild

Doduše znam i lika iz Hamburga koga je otac isto tako nosio kao bebu na stadion St. Paulija


Imam ja fotku u kolicima sa ćaletom na stadionu, oko godinu dana sam imao
NNN NNN 21:33 28.05.2022

Re: I don't care too much for money

Стонсе смо слушали још више али није се примило, јбг боја мора бити црвена. Али волео сам Челзи док је играо Зола, и Ранијери ми је био симпатичан тад.
I ja sam tad voleo Čelzi (Đanfranko, Džimi Flojd, Tore Andre, Vajz koji je nasuprot svom prezimenu otišao u gradskog rivala Milvol, Poje...), posle mi je postao antipatičan kad je Abramovič pokupovao šta je hteo.


Оно финале 2005. у Истанбулу ћу памтити док сам жив. :)
i ja :(
ali po mnogo lepšem ću pamtiti revanš dve godine kasnije, kada se moj najomiljeniji strani fudbaler Inzagi osvetio, a ujedno pokazao i najboljem treneru koliko je pogrešio što ga nije pustio na teren u prethodnom finalu.
Черевићан Черевићан 19:51 28.05.2022

in spe

Od ostalih sportova

гле Париза ........спортова арена
прво тенис сад фудбал до њега,
суђено је ....неко.... бит' ће први
(те наравно нервоза због свега)
NNN NNN 19:57 28.05.2022

Re: in spe

Prošle godine se pogodilo da se poklope finale Vimbldona i Evropskog Prvenstva u fudbalu u dan i mesto.
Prošle subote je Beograd bio domačin košarkaškog fajnal fora Evrolige,
u sredu je čak i Tirana bila domaćin finale UEFA Lige Konferencija,
eto svako ponekad dočeka da bude neki mali centar sveta.
Hvala na javljanju gosn Čer.
NNN NNN 20:09 28.05.2022

Početak utakmice

KASNI!

Poslednji put da se sećam da je kasnio, je bio upravo prvi put kada sam gledao finale KEŠ,
i tada je učestvovao Liverpul (nažalost!), od tada je čak i u sleng ušao izraz "Hejsel" (a to ovde kod nekih viče korene i iz 66.).
NNN NNN 21:40 28.05.2022

Re: Početak utakmice

Liverpul (očekivano) razbio Real u 1. poluvremenu, a Real (očekivao) drži rezultat,
čak im je poništen ČIST gol po meni, je koliko se videlo na snimku, iako je Benzema bio u ofsajdu (nije bilo dva protivnička igrača ispred njega, tj. obično su ta dvojica golman + jedan igrač, a ovde je bio samo taj jedan igrač) lopta se od Fabinja odbila, dakle nije mu dodao njegov saigrač, nije čak ni pokušao da mu doda...
Očigledno mi nešto promiče, ali Real je prethodnih par titula (bez VAR-a) uzimao uz očiglednu pomoć sudija (ustvari oduvek ih guraju sudije!), pa je ovo mali istorijski "revizionizam" u pravom smeru
vcucko vcucko 21:50 28.05.2022

Re: Početak utakmice

NNN
Liverpul (očekivano) razbio Real u 1. poluvremenu, a Real (očekivao) drži rezultat,
čak im je poništen ČIST gol po meni, je koliko se videlo na snimku, iako je Benzema bio u ofsajdu (nije bilo dva protivnička igrača ispred njega, tj. obično su ta dvojica golman + jedan igrač, a ovde je bio samo taj jedan igrač) lopta se od Fabinja odbila, dakle nije mu dodao njegov saigrač, nije čak ni pokušao da mu doda...
Očigledno mi nešto promiče, ali Real je prethodnih par titula (bez VAR-a) uzimao uz očiglednu pomoć sudija (ustvari oduvek ih guraju sudije!), pa je ovo mali istorijski "revizionizam" u pravom smeru

Realu poništen čist gol. Čudi me da niko ne protestuje, takve stvari mi odmah bude sumnju. Tipa, ma sve je to samo unapred izrežirana predstava, tako to.
Znači čak nije igrač Reala poslao loptu napred pa da je zakačila nekog crvenog. Nego su dva crvena karambolom gurnula loptu prema Benzemi.

Kažu neki, prevelike su pare u pitanju, da bi se kralo. Ali upravo zato što su u igri nepojamne pare, sumnjam da se išta i prepušta slučaju.
Bilo kako bilo, LŠ je svakako nešto poslednje, što bi me oduševljavalo u fudbalu.
NNN NNN 21:55 28.05.2022

Re: Početak utakmice

Bolje da je priznat gol, "otvorilo" bi utakmicu.
alselone alselone 21:56 28.05.2022

Re: Početak utakmice

Bolje da je priznat gol, "otvorilo" bi utakmicu.

Malo gledam pa malo ne, prilično smara utakmica. Da zvekne sad neka bomba sa 25 metara, da polude i jedni i drugi.
NNN NNN 21:59 28.05.2022

Re: Početak utakmice

Evo "pravda" donekle zadovoljena jer je Real dao (priznat) gol.
Doduše po igri je Liverpul zaslužio da vodi, ali malo Kurtoa, malo "sreća".

Trivija je da je u slično vreme utakmice Real poveo protiv Liverpula u finalu LŠ i pre 4 godine, sada čekamo da Manae ubrzo izjednači
niccolo niccolo 21:59 28.05.2022

Re: Početak utakmice

Nije baš skroz negledljiva utakmica za sad…valjda će sad da bude i bolja, kad su ovi umuvali jedan
alselone alselone 20:10 28.05.2022

Da se kladim

Novce bih metio na Liverpul ali ne puno. :)
Atomski mrav Atomski mrav 21:28 28.05.2022

Re: Da se kladim

alselone
Novce bih metio na Liverpul ali ne puno. :)

Uh, kako se Real snalazio i vadio ove sezone u Ligi Šampiona, zaista ne bih smeo da se kladim protiv njih. Ipak, navijam da Liverpul osvoji LŠ, Realu i Sitiju su dosta domaće titule.
alselone alselone 21:57 28.05.2022

Re: Da se kladim

Uh, kako se Real snalazio i vadio ove sezone u Ligi Šampiona, zaista ne bih smeo da se kladim protiv njih. Ipak, navijam da Liverpul osvoji LŠ, Realu i Sitiju su dosta domaće titule.


Ja se držim jednog starog pravila u sportu - uvek protiv Španaca.
NNN NNN 22:01 28.05.2022

Re: Da se kladim

Ja se držim jednog starog pravila u sportu - uvek protiv Španaca.

Jedino što se malo kosi sa drugim zlatnim pravilom - uvek protiv Engleza.
svarog svarog 22:06 28.05.2022

Re: Da se kladim

Stvarno put Reala do finala čak je učinio i da se povremeno uhvatim da navijam za njega. Doduše u prethodna dva kola. Večeras ne.
Ipak sad sa golom prednosti uz ogromno iskustvo igrača i kluba, ovogodišnje utakmice u LŠ i neverovatnog Kurtou, Realu dajem 75%, Redsima 25% šansi za pobedu.
alselone alselone 22:07 28.05.2022

Re: Da se kladim

Jedino što se malo kosi sa drugim zlatnim pravilom - uvek protiv Engleza.

Potpuno se slažem, osim kada igraju sa Špancima. :)
crossover crossover 22:14 28.05.2022

Re: Da se kladim

alselone

Ja se držim jednog starog pravila u sportu - uvek protiv Španaca.


И ја исто, не подносим их. Два пута су нам полупали кола са португалским таблицама, у Барселони и у Малаги испред полицијске станице. Говна.
alselone alselone 22:16 28.05.2022

Re: Da se kladim

И ја исто, не подносим их. Два пута су нам полупали кола са португалским таблицама, у Барселони и у Малаги испред полицијске станице. Говна.


Moj najomiljeniji govnarsko-španski momenat, a ima ih jako puno, je kada su poslali zdravlje ljude na specijalnu olipijadu kako bi pobedili. Govna su pobedila pa se još u radovala.

Drugi omiljeni momenat mi je kada su oni u košarci glumili da izgube kako bi im bio bolji raspored a nas su nešto sjebali, ne sećam se tačno ko sa kim i gde, ali se sećam da je onaj jedan kreten kao promšio ceo koš iz zicera.

A za "gospodine Pedersen" momenat sam baš bio na stadionu. Tada je sve počelo za mene. :)
NNN NNN 22:40 28.05.2022

Re: Da se kladim

Moj najomiljeniji govnarsko-španski momenat

vcucko vcucko 23:03 28.05.2022

Re: Da se kladim

NNN
Moj najomiljeniji govnarsko-španski momenat


Bravo Real. I hvala.

Pirgavi prljavi boduli su hteli da ponove Hejsel '85. Baš su bili raspoloženi da ubiju, da nekog prikolju, ko onu nesrećnu curu iz Torina tada. Razbojnici. Koji naravno privlače razbojnike iz celog sveta da kod njih donose pare. I onda tim parama naravno da kupe monstrume koji jedu loptu. Ali jedno ne mogu da budu. Ne mogu da budu Real Madrid, jbg.

Kurtoa ko Marsupilami Reče čovek nema gola i gola nema.
Modrić doktor primarijus, i dalje. Benzema večeras čudeno nesebičan. Kros se naigrao fuzbalice, upravo kad je trebalo (da se troši vreme). Vinicijus opet očitao lekciju onom našem konjini kako se igra i kad ti ne ide.

Nema bre, Real pa velika praznina pa Milan pa velika praznina, tek onda pirgavci i svi ostali.
NNN NNN 23:17 28.05.2022

Re: Da se kladim

Drugi omiljeni momenat mi je kada su oni u košarci glumili da izgube kako bi im bio bolji raspored a nas su nešto sjebali, ne sećam se tačno ko sa kim i gde, ali se sećam da je onaj jedan kreten kao promšio ceo koš iz zicera.
Ovde mi se čini da su u pitanju neke mlađe reprezentacije i da smo mi bili saučesnici (a Španci možda čak i žrtve!)

A jednom su ispali ljudi, kada su nas "pogurali" u rukometu i pobedili i izbacili čini mi se Poljsku iako im nije uopšte trebalo.
Doduše to su nam vratili kada smo na SP u rukometu 2005. mi i Hrvati se krljali, a oboma odgovaralo nerešeno, pa Španci (ni krivi ni dužni) prošli u polufinale i kasnije uzeli titulu.
crossover crossover 23:18 28.05.2022

Re: Da se kladim

NNN
Moj najomiljeniji govnarsko-španski momenat



Глупави Хуанито, не зајебаваш се са публиком осим ако ниси Кантона. Како га ја фино нашао са пола трибине, савршен пример да добар индустријски дизајн пара вреди једино је штета што сад више нема кокаколе у стакленим флашама.
NNN NNN 23:28 28.05.2022

Re: Da se kladim

Kurtoa ubedljivo najbolji igrač utakmice, dobar golman je pola ekipe, a antipatični Belgijanac je trenutno najbolji golman na svetu.
Liverpul izdominirao 23:3 u šutevima na gol!!!
Ali malo nedovoljno dobri šutevi iz dobrih situacija, malo (ne)sreća, a najviše Kurtoa + Liverpulova šuplja odbrana (još je Pavkov to dokazao da je Van Dajk najizvikaniji defanzivac možda i u istoriji).
Real je pokazao da i kada je autsajder (praktično sva 4 puta u nokaut fazi!) može da ostane veliki.
Iako ni malo ne volim Real, prvi put da mi nisu bili antipatični generalno.
Anćelotija volim (ipak je to stari Milanista) i Benzemu, a od ostalih da pomenem Modrića i Krosa, Zvezda je od njih napravila igrače
Prvi tako što su ih Žigić i brat Pantela nakantali dok je igrao u Zaprešiću, pa je rekao sebi "hoću i ja ovako" i od tad fura Pantela frizuru, a drugi tako što je pre 15 godina imao evropski debi baš protiv Zvezde, ušao je desetak minuta pred kraj i prvo iz centaršuta asistirao Kloseu koga smo ostavili potpuno samog na petercu, a onda ponovo iz slobodnjaka dao gol za pobedu kroz ruke kilavom Ranđeloviću
vcucko vcucko 23:30 28.05.2022

Re: Da se kladim

crossover
NNN
Moj najomiljeniji govnarsko-španski momenat



Глупави Хуанито, не зајебаваш се са публиком осим ако ниси Кантона. Како га ја фино нашао са пола трибине, савршен пример да добар индустријски дизајн пара вреди једино је штета што сад више нема кокаколе у стакленим флашама.

Nije bila kola nego prazna litrenjača od rakije. Videlo se na usporenom.
A neznani junak je rakiju verovatno popio. Trezan nema šanse da bi ga onako pogodio.
Na JNA i bože pomozi, ali na Zvezdinom su tribine pun krug, od zapada do atletske staze imaš prazno 10 do 20 metara. Gde su još klupa i aut linija.
vcucko vcucko 23:35 28.05.2022

Re: Da se kladim

A propo Huanita i flaše, da još malo ogovaram Špance. A vidim da volite

Posle te utakmice, dosta naših pomoraca je po španskim lukama dobilo batine. Bukvalno je rulja jurila da ih ubije.
Nema veze što kod njih na utakmicama lete stolice, bikova jajca i svinjske glave. Dugo smo bili najomraženija nacija tamo.
crossover crossover 23:42 28.05.2022

Re: Da se kladim

vcucko

Nije bila kola nego prazna litrenjača od rakije.


Још боље ако је тако, да буде комплет домаћа радиност. Од тог снимка би могла да се направи савршена реклама за вињак.
NNN NNN 23:59 28.05.2022

Re: Da se kladim

Posle te utakmice, dosta naših pomoraca je po španskim lukama dobilo batine. Bukvalno je rulja jurila da ih ubije.
Neke rođake (kao tinejdžerke) bile na Majorci 1990. za vreme SP i kao aj da se ne ističu dok Piksi taslači Špance, međutim posle u četvrtfinalu svi navijali za Argentinu i ono dere se rulja ulicom "Argentina!, Argentina!" i jedna iz sobe (bez izlaženja na terasu) vikne "Jugoslavija! Jugoslavija!" i istog sekunda (kao u slučaju Huanita) im uleti kamnečuga kroz (zatvoren) prozor! Srećom ništa više od toga.
crossover crossover 00:10 29.05.2022

Re: Da se kladim

jedna iz sobe (bez izlaženja na terasu) vikne "Jugoslavija! Jugoslavija!" i istog sekunda (kao u slučaju Huanita) im uleti kamnečuga kroz (zatvoren) prozor!


QED Шпанци су говна.

И то је тако.
alselone alselone 06:31 29.05.2022

Re: Da se kladim

Ovde mi se čini da su u pitanju neke mlađe reprezentacije i da smo mi bili saučesnici (a Španci možda čak i žrtve!)


To je ovo:

Sumnjiva utakmica!Košarkaši Brazila pobedili su Španiju sa (88:82) na Olimpijskom turniru u Londonu, što je izazvalo sumnje da je „crvena furija“ namestila taj duel kako bi izbegla polufinalni okršaj sa SAD.Još čudnije je to što su evropski šampioni do poslednje četvrtine vodili i 15 koševa, a na kraju bili poraženi.
softelectronics_e softelectronics_e 06:56 29.05.2022

Re: Da se kladim

crossover
NNN
Moj najomiljeniji govnarsko-španski momenat



Глупави Хуанито, не зајебаваш се са публиком осим ако ниси Кантона. Како га ја фино нашао са пола трибине, савршен пример да добар индустријски дизајн пара вреди једино је штета што сад више нема кокаколе у стакленим флашама.

Bio na deset metara od bacača, a nešto dalje od Huanita.
softelectronics_e softelectronics_e 07:01 29.05.2022

Re: Da se kladim

NNN
Kurtoa ubedljivo najbolji igrač utakmice, dobar golman je pola ekipe, a antipatični Belgijanac je trenutno najbolji golman na svetu.
...

Danas ima mnogo dobrih golmana.
Da golmani brane kao pre desetak godina, uz ovako dinamičnu igru, rezultati bi bili rukometni.
Golman koji će, možda, preuzeti tron, je Pikford, golman Evertona, samo dok pređe u neki kršten klub.
NNN NNN 11:05 29.05.2022

Re: Da se kladim

Pikford, golman Evertona, samo dok pređe u neki kršten klub.
Malo sam ispratio i najzaslužniji je što je Everton ostao u PL, ali meni nekako baš ima smisla da dobar golman bude u lošijoj ekipi jer onda ima više prilika da "trenira" i da se iskazuje, nekad imam utisak da bih u većini utakmica i ja mogao da branim npr. za Mančester Siti, ne zato što nešto znam da branim, naprotiv, nemam pojma, ali svejedno ne bih imao gotovo nikakvog posla na većini utakmica.
NNN NNN 11:11 29.05.2022

Re: Da se kladim

alselone
Ovde mi se čini da su u pitanju neke mlađe reprezentacije i da smo mi bili saučesnici (a Španci možda čak i žrtve!)


To je ovo:

Sumnjiva utakmica!Košarkaši Brazila pobedili su Španiju sa (88:82) na Olimpijskom turniru u Londonu, što je izazvalo sumnje da je „crvena furija“ namestila taj duel kako bi izbegla polufinalni okršaj sa SAD.Još čudnije je to što su evropski šampioni do poslednje četvrtine vodili i 15 koševa, a na kraju bili poraženi.
Aha, ja sam mislio na nešto skroz drugo (ali trenutno ne mogu da pronađem klip), a ovo jeste džukački, pa je zbog takvih "biranja" protivnika čak na poslednjim OI promenjen format takmičenja!
Inače Španci (koji su tih godina bili jaki k'o zemlja) su posle na sledećem velikom takmičenju (SP 2014.) bili domaćini, pa su napravili takav raspored i žreb da teoretski ne mogu da se susretnu sa Amerima pre finala, ali ih (standardno) sjebali Francuzi u polufinalu, pa posle mi njih i na kraju Ameri nas u finalu.
alselone alselone 11:29 29.05.2022

Re: Da se kladim

Inače Španci (koji su tih godina bili jaki k'o zemlja) su posle na sledećem velikom takmičenju (SP 2014.) bili domaćini, pa su napravili takav raspored i žreb da teoretski ne mogu da se susretnu sa Amerima pre finala, ali ih (standardno) sjebali Francuzi u polufinalu, pa posle mi njih i na kraju Ameri nas u finalu.

Moje omiljeno prvenstvo! A poslednja četvrtina protiv Francuza za srčani udar. Todosić, Bogdanović, Krstić, svi. Kakva igra, čoveče!
NNN NNN 11:53 29.05.2022

Re: Da se kladim

Batum "poludeo", ali meni nije bilo realno da nas stignu jer smo se već bili mnogo odlepili, ipak na kraju Simonović pogodio oba bacanja 2 sekunde pred kraj da bi se izbedla bilo kakva neizvesnost.

Stvarno jedno od najdražih prvenstava, jer smo se konačno vratili na vrh, sve utakmice nokaut faze (osim finala ) su bile fonomenalne, jer smo ušli kao 4. pa prvo igrali protiv vrlo jakih i čvrstih Grka, i znam da sam se posle svake akcije uzdržavao da se (prerano) radujem, samo sam bio u fazonu "so far so good", mada kako je počelo sa dve maestralne asistencije Teodosića i zakucavanja Kalinića bukvalno "nismo puštali nogu sa gasa",
pa onda protiv Brazila koji je imao prejaku centarsku liniju, a Krstić ih sve pojeo, naravno opet Teodosić "razbio led" na početku, a Bogdan posle sipao odasvud i na kraju pomenuto polufinale protiv Francuza koji su i sami bili zatečeni...
bene_geserit bene_geserit 20:56 28.05.2022

Nešto slabo ima iznenađenja na RGu

Prvih 9 nosioca ušlo u 16.
A nešto ni 4. kolo ne obećava. Možda Rune (ako prođe danas) može da iznenadi Cicipasa. Rubljov-Siner može da bude uzbudljivo, kao i Ruud-Hurkacz, ostalo slabo.
Ali zato četvrtfinala obećavaju ...
Atomski mrav Atomski mrav 21:29 28.05.2022

Re: Nešto slabo ima iznenađenja na RGu

Najjači su tempirali formu na šljaci za RG, uključujući i Đokovića. Biće zanimljivo kad udari junak na junaka.
NNN NNN 11:58 29.05.2022

Re: Nešto slabo ima iznenađenja na RGu

bene_geserit
Prvih 9 nosioca ušlo u 16.
A nešto ni 4. kolo ne obećava. Možda Rune (ako prođe danas) može da iznenadi Cicipasa. Rubljov-Siner može da bude uzbudljivo, kao i Ruud-Hurkacz, ostalo slabo.
Ali zato četvrtfinala obećavaju ...

Od prvih 10 sa ATP liste, 9 prošlo u 4. kolo (10. Beretini ionako ne čuestvuje),
dok kod žena od prvih 10 samo 1. Švjontek prošla, ostale ispale, a recimo pre par godina na Vimbldonu ni jedna od prvih 10 nije bila prošla u 2. nedelju (ko to gleda )

Prjektovana četvrtfinala obećavaju, a Siner jeste možda najočekivaniji "uljez".
Nije da se neki od favorita nisu baš dosta namučili, Zverev i Alkaraz spasavali meč-čopte, Cicipas se u prva dva kola namučio kao Grčka, Rud u 3. protiv Sonega preokrenuo, ali ipak su svi stigli gde je bilo očekivano da stignu.
mlatisa mlatisa 09:08 29.05.2022

Превелика очекивања

Губи се из вида стварна функција спорта: Контрола популације. Што рекоше стари Латини хлеба и игара. Поред тога, добро дође за стицање дохотка као и легализација црног тока новца. Поред тога, "навијачи" добро дођу за контролу црног (белог) бизниса.

Другде је ситуација можда другачија али не много другачија.

Уосталом Асанжа треба ослободити!
shmoo shmoo 09:15 29.05.2022

Голман хоботница





Шта све одбрани онај човек синоћ!

Ушати треба да припадне само њему, да га носи кући.

А остали играчи Реала да му се захвале што су уопште и учествовали у оваквом догађају и нису се осрамотили него су још и славили.


Liverpool - Real

shots 24 : 4

shots on target 9 : 2


А мислио сам да велики голмани попут Ел Грана Милована, Јашина, Планичке, Беаре, Игите, Зофа, Буфона и сличних у овом модерном индустријском фудбалу естрадне провенијенције више не могу да постоје, него да је место највеће звезде ове фудбалске Евровизије намењено искључиво оним медијски извиканим фудбалским нападачима које мултинационалне фудбаласке корпорације попут Реала, Ливерпула, Манчестера, Барселоне и сличних препродају један другоме, наравно уз учешће и провизију људи из сенке, тзв. менаџера и финансијских фондова, за по 250-300 милиона евра не би ли се опрале прљаве паре из друге естрадне индустријске гране овог нашег суперултрахиперсонично модерног 21. века, то јест из криминала.

Изненади ме синоћ чињеница да и голман може у том свету да буде главни јунак те књиге.

Уосталом, Соло је ослобођен.

Сад је дошао ред на Асанжа да буде ослобођен.








NNN NNN 12:41 29.05.2022

Re: Голман хоботница

велики голмани
Dobar golman je uvek bio "pola tima", a video sam podatak da je Kurtoa na nekoliko utakmica nokaut faze imao po 7-8 odbrana (od koji su neke bile "sigurni golovi'').
vcucko vcucko 15:06 29.05.2022

Re: Голман хоботница

shmoo

него да је место највеће звезде ове фудбалске Евровизије намењено искључиво оним медијски извиканим фудбалским нападачима које мултинационалне фудбаласке корпорације попут Реала, Ливерпула, Манчестера, Барселоне и сличних препродају један другоме, наравно уз учешће и провизију људи из сенке, тзв. менаџера и финансијских фондова, за по 250-300 милиона евра не би ли се опрале прљаве паре из друге естрадне индустријске гране овог нашег суперултрахиперсонично модерног 21. века, то јест из криминала.

Neke '75. ili '76. (i moja fudbalska sećanja imaju limite) dođe na Kantridu Arsenal, prijateljska utakmica.
Kapiten Bol (Alan Ball), svetski prvak iz '66. Sećam se Stapletona i još nekih (većinu tog tima je zaledio Dule Savić usred Londona koju godinu kasnije). Ali najveća zvezda centarfor McDonald, onako razbacani bikčić, koji je to leto prešao u Arsenal za rekordne pare. Platili su za njega - paj' sad - 666.666 funti i 66 penija, ono tipično englesko preseravanje. Ali to je bilo preko milion dolara, za to vreme nečuvena suma, senzacija. Ceo svet pisao o tome.
Uporedi te pare i ovo danas.
NNN NNN 11:25 29.05.2022

RG - 4. kolo 1. dan

Đoković - Švarcman ne pre 13h (već se odužio prvi ženski meč na Lenglenu)
ovo će biti prvi jači ispit za Novaka, jer je Dijego klasičan šljakaš koji mnogo trči i sve vraća i odlično igra u polju. Termin i lokacija su "malo" potcenjivački jer je Novak branilac trofeja, 1. na listi i legenda tenisa, a Dijego jedini od "autsajdera" koji je neko ime na šljaci (ovde je jednom igrao polufinale i dva puta četvrtfinale).
Nadal - Ože Aliasim ne pre 15h ovde Rafa igra protiv vrlo talentovanog igrača (kome šljaka nije najomiljenija podloga), ali i portiv svog strica. Nadal je kao veliki navijač Reala sinoć ispratio trijumf svoje ekipe, a bilo bi interesantno da je otišlo u produžetke i penale, onda bi se utakmica završila dosta iza ponoći, a ivako je zbog kašenjea odužila, ali to izgleda pokazuje ikoliko je Španac samouveren, kad ože pred važan meče da ide na "kasni izlazak".
Otprilike u istom terminu treba da igraju i Zverev i Zapata Miraljes koj j epotpuni autsajder, ali bio je i u prethodna tri kola, pa možda usppe da namuči Zvereva (već smo viđali nešto slično u par navrata na ovom turniru).
Alkaraz već standardno igra u večernjem terminu ovog puta protiv Hačanova i ovo bi možda moglo da bude interesantno jer je Rus igrao dobro na dosadašnjem delu turnira.
NNN NNN 14:57 29.05.2022

Re: RG - 4. kolo 1. dan

Đoković je prvi četvrtfinalista.
Pobeda je rezultatski mnogo ubedljivija (6:1, 6:3, 6:3) nego što je situacija na terenu zaista bila, na početku prvog seta je Novak spasavo brejk-lopte, u drugom je jurio brejk zaostatka, u trećem se ponovo prvi suočio sa mogućim brejkom, u nekoliko navrata je vrh mreže bio Novakov saveznik, ali je generalno bio bolji i sigurniji i za dva sata i frtalj meč priveo kraju.
Plašio sam se da ne krene neka kišetina (kao npr. u Monaku), pošto su igrali na Lenglenu, pa da se meč nešto oduži, ili nedobog odloži i nastavi sutra...
Ovako je ispalo baš kako treba.
NNN NNN 15:07 29.05.2022

Re: RG - 4. kolo 1. dan

+ ono što sam primetio da Novakovi navijači vole (i ja volim): nije slao srca publici posle pobede jer nisu ni zaslužili!
niccolo niccolo 18:48 29.05.2022

Re: RG - 4. kolo 1. dan

Nadal i Feliks otišli u 5. set…
NNN NNN 18:58 29.05.2022

Re: RG - 4. kolo 1. dan

Zverev dobio u 3. seta, ali mnogo teže nego što je očekivano, otprilike iskoristio sve brejk prilike, dok je nepoznati Španac koristio svaku drugu, pravo je čudo da mu nije otkinuo set.

U ovom meču Nadal - Ože-Aliasim mi je najveća misterija kroz šta sad prolazi stric Toni. Kako je krenulo može da ode i u 5. sat.
alselone alselone 19:22 29.05.2022

Re: RG - 4. kolo 1. dan

Nadal i Feliks otišli u 5. set…

Posle sranja na US Openu pa još i većeg na Australiji, Noletu sada treba jedan lagan Grand slam. Da svi favoriti volšebno poispadaju, imaju loše dane, igraju po 7 sati i raspadnu se a on svež kao rosa posle tri seta ide dalje.

To bi bila kosmička pravda.
Atomski mrav Atomski mrav 19:36 29.05.2022

Re: RG - 4. kolo 1. dan

To bi bila kosmička pravda.

Potrošili Đorđević i Kecman sa onim trojkama...
alselone alselone 19:50 29.05.2022

Re: RG - 4. kolo 1. dan

Potrošili Đorđević i Kecman sa onim trojkama...

milisav68 milisav68 21:19 29.05.2022

Re: RG - 4. kolo 1. dan

Atomski mrav
To bi bila kosmička pravda.

Potrošili Đorđević i Kecman sa onim trojkama...

Eh sad, Kecman jeste, a Saletu je to bila rutina.

On je to ponovio tri puta, sa Partizanom, protiv Hrvata i na oproštajnoj utakmici.

Pričao je on, da je to vežbao, i ako pogledaš sva tri snimka, možeš da vidiš da su potpuno isti.
NNN NNN 23:20 29.05.2022

Re: RG - 4. kolo 1. dan

Na kraju svi projektovani nosioci iz gornje polovine prošli u četvrtfinale, neki uz više ili manje muka, samo Novak za sada nije imao nekih problema.
Alkaraz je dobio Hačanova prelako, prva dva i po seta skoro bez ikakvog otpora, a onda kada je sredinom 3. seta napravio brejk i kada je izgledalo da je već kraj, zapravo je tek počelo, Rus je opustio ruku, igrali su "bez garda", odmah je vratio brejk (do tada nije imano ni jednu jedinu brejk-loptu), pa je onda Alkaraz napravio brejk i to lobom iz tvinera (poen turnira do sad), pa su odigrali jedan maratonski gem od 11 minuta, pa onda još duži od 13 (Rus sapsio 5 meč-lopti), ali je ubrzo ipak bio kraj (očekivao sam više ovakvog tenisa s kraja meča).
NNN NNN 11:30 29.05.2022

Formula 1

Od 15h je trka za veliku nagradu Monaka, očekuje se slično muljavo i kišno vreme kao ovde, tako da možda opet domaćin Lekler nešto zasere.
Inače mnogi dobro plaćeni sportisti iz pojedinalčnih sportova (Tenis, F1) su rezidenti Monaka, ali je samo Lekler državljanin.
šarl ima pol poziciju, što je u Monaku najvažnije, a leđa bi trebalo da mu čuva timski kolega Sainc, ali se on u nekim prethodnim trkama nije proslavio u tome, za razliku od npr. Peraza kao "pomoćnika" Verstapenu (opet će da ga "pusti" ako zatreba).
Hamilton je ove sezone očajan što ej samo pokazatelj koliko je Mercedes imao dominantan bolid prethodnih godina.
niccolo niccolo 16:56 29.05.2022

Re: Formula 1

Sjeb’o Ferari…mada je i Sainz nešto srao da neće da menja gume, moguće da se i zbog toga pojebali…u svakom slučaju evo manje od 5min do kraja trke, Perez, Sainc, Ferštapen, Lekler…
NNN NNN 18:30 29.05.2022

Re: Formula 1

Pazi, pojavila se informacija na manje od pola sata pred (predviđeni) početak trke da Lekler ima neki kvar na bolidu i da najverovatnije neće uspeti da mu otklone do početka trke (15h), a pošto nikada ranije (prethodne 3 godine) nije završio trku u Monaku, ovo mu dođe kao super uspeh

Inače, svaki ljubitelj auto trka bi najradio zabranio ove gradske trke.
U Monte Karlu se održava isključivo zbog tradicije, a zanimljivije bi bilo da tih par sati snimaju one jahte nego što prikazuju situaciju na samoj stazi,
prošle godine je valjda bilo tačno jedno jedino preticanje, a ove nešto malo manje!

Staza u Džedi je nešto ubedljivo najgore što sam video, brze i potpuno nepregledne krivine, a kako koju novu stazu dodaju - bude gradska, bukvalno sponzori da se najedu govana, upropastiše (nekad) zanimljiv sport.
niccolo niccolo 18:37 29.05.2022

Re: Formula 1

Nemam pojma, ja sam danas pratio posle sto godina…čak nemam pojma pola ovih timova, neke Alpine, Hasovi, Astrotauri ili kako se već zovu, ko su svi ti ljudi…doduše, dobro što su tu Alfa i Aston, ja sam to uvek doživljavao kao takmičenje fabrika automobila a ne nekih energetskih pića…
Atomski mrav Atomski mrav 18:54 29.05.2022

Re: Formula 1

Inače, svaki ljubitelj auto trka bi najradio zabranio ove gradske trke.

Šta znam, meni je Velika nagrada Monaka nekako uvek zanimljiva, bez obzira što je broj preticanja minimalan ali zato je karambola uvek na pretek, obično nema velikih razmaka između bolida pa jedni drugima voze "na menjaču"... ali to važi samo za Monako, ostale ulične trke su truba. Nekako mi je Monako uvek dolazio kao neko osveženje u moru dosadnih staza koje je kreirao Herman Tilke. Zanimljive su naravno Velike nagrade Italije, Velike Britanije, Belgije, Kanade i Brazila, voleo sam kad se Velika nagrada Japana vozila na stazi Suzuka, Velika nagrada SAD u Indijanopolisu je imala svojih draži zbog one krivine koja je deo ovalne staze... generalno, stare staze su mi uvek bile zanimljivije od novih - Herez ispred Barselone, Pol Rikar ispred Manji Kura (kikot), Nirburgring ispred Hokenhajma...
kamilo_emericki kamilo_emericki 19:52 29.05.2022

Re: Formula 1

Najtrofejniji "vozač" svih vremena je Gaj Apulej Diokle (lat. Gaius Appuleius Diocles) koji je učestvovao u 4257 trka i pobjedio 1462 puta. Zaradio je preko 35.000.000 sestercija što bi danas, po nekim računima, odgovaralo sumi od 11 milijardi eura.
nask nask 23:38 29.05.2022

Re: Formula 1

Ferštapen

Ferstapen.
softelectronics_e softelectronics_e 07:47 30.05.2022

Re: Formula 1

NNN
...

Ko to, uopšte, gleda?
niccolo niccolo 09:42 30.05.2022

Re: Formula 1

nask
Ferštapen

Ferstapen.

Blagodarim. Jel on od vaših?

PS Da ne pišem dva puta - domaćine, jesu to gosti dobili poslednje dve utakmice u Boston-Majami seriji?
NNN NNN 10:30 30.05.2022

Re: Formula 1

jesu to gosti dobili poslednje dve utakmice u Boston-Majami seriji?
Dobili su poslednje tri!
Štaviše gosti su dobili 5 od 7 utakmica tako da "prednost domaćeg terena" je diskutabilna.

Mislio sam noćas da zakačim neki komentar, ali kao ajd da ne kucam u "pola noći", doduše ispratio sam "uživo" samo deo prvog poluvremena, odmah sredinom 1. četvrtine se Boston odlepio dvocifreno (bilo i +15), a cela serija je bila dosadna jer kada se neko odlepi nema povratka, međutim ova je bila dostojna majstorice, jer je na 3 i po minuta pred kraj Boston imao +13 čini mi se, a onda je Majami smanjio na -2 i čak je Batler imao otvoren šut za 3 na nekih petnaestak sekundi do kraja za potpuni preokret!
NNN NNN 21:27 29.05.2022

ABA liga

Zvezda dobila i 2. finalnu utakmicu, stigao sam da odgledamo samo poslednji minut i trajao je jedno 15 minuta, kao neka penal završnica uz tajm-autove, mada je Zvezda sve vreme imala dva poseda vođstvo, ali glupi faul (suđena namerna) Lazića zamalo da vrati Partizan u igru.
Kalinić pokazao zašto je MVP uz 25 poena i dobar procenat šuta.
niccolo niccolo 22:07 29.05.2022

Re: Fudbal

Naši klinci (U17) ispali u polufinalu Evropskog prvenstva od Holandije, na penale. Ovi dali svih 5, mi promašili jedan...
NNN NNN 17:11 02.06.2022

Re: ABA liga

Ovde je Partizan (preokretom u 4. četvrtini, na Zvezdin preokret u 3.) u još neregularnijim uslovima nego u prethodne dve utakmice, smanjio na 2:1 i ne znam što se uopšte organizuju utakmice ovde pred OVAKVOM publikom, možda ne bi bilo loše da recimo utakmicu prate samo deca (koja eventualno navijaju za određeni klub ili eventualno još bolje deca koja treniraju košarku ili tako nešto), samo da se nevaspitana stoka skloni sa tribina (i iz javnog života uopšte). Košarka je nekad bila "gosposdski sport", odavno je degradirano sve, ali dno ne postoji i pitanje je vremena samo koliko još niže može da se padne.
Jedina svetla stvar su sami sportisti iz oba tabora, koji koliko toliko štite jedni druge i treneri koji donekle smiruju strasti.
NNN NNN 22:46 03.06.2022

Re: ABA liga

U 4. utakmici Partizan rasturio Zvezdu (ni to nisam gledao, kada sam stigao, bilo je već 20+ razlike) i to tako što je napunio jednu od najbojih evroligaških odbrana, što je najluđe, čitam da su nas napunili kada smo u prvom poluvremenu uveli "defanzivce" Lazića i Markovića koji ima neobično veliku minutažu, a nije ni senka onog igrača sa OI u Riju.
U ponedeljak se igra majsotica i jebeš ti to kada mi je prva pomisao samo da ne bude neko sranje vezano za navijače, a košarka nije u 1. planu, ali valjda će sve biti ok.
docsumann docsumann 09:55 30.05.2022

WSM 2022


divovski škotlanđanin Tom Stolton (203cm, 180kg) odbrabio titulu WordlStrongestMan



Stoltoin je bio toliko dominantan da je mogao da preskoči posljednju od 6 disciplina,
doduše, Oleg Novicki (UKR) se dobro držao 1. dan (inače finale se odvija u dva dana sa po 3 discipline), al se raspao u 2.


NNN NNN 10:46 30.05.2022

RG - 4. kolo 2. dan

Današnji parovi deluju da bi mogli da budu nešto neizvesniji od jučerašnjih, prvo igraju Rud - Hurkač
Norvežanin je šljakaš, mada nije nešto blistao ovde, naročito se namučio u prošlom kolu, a Poljak još nije izgubio set!
Drugi bi trebalo da igraju Rud (ovaj mladić takođe još nije izgubio set) i Cicipas koji se u prva dva kola baš namučio, ali izgleda kao da podiže formu i opravdava ulogu najizglednijeg finaliste iz 2. polovine žreba.
Možda najneizvesnije deluje Rubljov - Siner, tj. Rubljov je viši nosilac (7.), ali Siner (11.) je imao bolje rezultate na pariškoj šljaci.
U večernjem terminu treba da igraju Čilić i Medvedev, realno Čilić "pod stare dane" igra iznenađujuće dobro na jedinom GS gde nije stizao da finala (ovde je najdalje dolazio do četvrtfinala kada je bio na vrhuncu forme). Sa druge strane iako je broj 2 na listi Medvedev nije bio viđen za neki dalji domet, jer je pre dva meseca imao operaciju i došao je ovde posle pauze i bez i jedne jedine pobede na šljaci, međutim do sada nije izgubio ni jedan set, neobično lako je savladao Đerea i Kecmanovića i "otvorio" mu se žreb, a svakako ume da igra tenis iako mu je ovo neomiljena podloga.

bene_geserit bene_geserit 20:49 30.05.2022

Re: RG - 4. kolo 2. dan

Današnji parovi deluju da bi mogli da budu nešto neizvesniji od jučerašnjih

Rune izbacio bez većih problema Cicipasa. Ako dobije sledeću rundu protiv Ruud-a eto njega u prvih 20 na ATP listi. Alkarazov vršnjak (jedva napunio 19 godina).

A Čilić vodi 2:0 u setovima protiv Medvedeva. Ovi naši stvarno su mogli da igraju sa malo više srca, Medvedev je ranjiv na šljaci.
NNN NNN 22:50 30.05.2022

Re: RG - 4. kolo 2. dan

Prvo sam malo odgledao Rud - Hurkač, Norvežanin je bez većih problema uzeo prva dva seta i bio nešto bolji na početku trećeg, ali se Poljak se potpuno nekarakteristično bustovao posle nekih intenzivnijih poena i onda sredinom 3. seta Rud je pri 30:0 napravio nekoliko grešaka pretrpeo prvi brejk u meči i Hurkač je uzeo set, a onda je i prvi npravio brejk u 4. i taman kada je izgledalo kao da idemo u uzbudljivi meč, Rud je ribrejknuo (od 40:15) i ponovo preuzeo stvar u svoje ruke i lagano priveo meč kraju.
Ja sam premestio tada kanal na uzbudljivu završnicu 1. seta Rune - Cicipas i klinac jeuspeo da odigra odlično (igra ima smisla, "rep i glavu''), a onda kada je početkom 2. seta propustio 3 vezane brejk-lopte (Cicipas sve spasao uglavnom servisom) i pretrpeo odmah brejk (i zgubio set) plašio sam se da se ne raspadne, međutim ostao je fokusiran i kasnije se Grk "raspao" u 4. setu, ali zamalo da se vrati iz duplog brejka zaostatka!
Cicipas je odmah posle žreba (kome se daje preveliki značaj!) viđen kao finalista, ali kako je kilavo igrao u prva dva kola, pa se digao u 3. kolu uplašio sam se da će tako stvarno da bude, jer kada dobri igrači igraju loše i pobeđuju obično se posle izdignu. Rune je samo 6 dana stariji od Alkaraza, postao je valjda prvi danski (muški) teniser u četvrtfinalu GS i sada je svrgao sa trona njihovog najpoznatijeg "tenisera" Larsa Ulriha*
Jedino što uopšte nisam stigao da ispratim je Rubljov - Siner, tj. video sam sam početak i taman kada sam mislio da se uključim Talijan (Tirolac!) je predao, šteta, bukvalno sam ga video kao potencijalno iznenađenje i da dogura možda i do samog finala.
Poslednji meč je bio potpuno razočarenje što se tiče Medvedeva, izgubio je glatko a da nije došao ni do jedne jedine brejk-prilike! Mislim nije on nešto blistao u prva 3 kola koliko su nažalost njegovi protivnici odigrali ispodprosečno, ali zato je Čilić ponovio po 3. put svoj najveći uspeh na RG.
NNN NNN 23:59 30.05.2022

Re: RG - 4. kolo 2. dan

Rune je samo 6 dana stariji od Alkaraza, postao je valjda prvi danski (muški) teniser u četvrtfinalu GS i sada je svrgao sa trona njihovog najpoznatijeg "tenisera" Larsa Ulriha*

Došao Lars Ulrih 2012. po drugi put među Srbe i priča kako prati tenis, obožava Đokovića, kako je finale Austraian Opena 2012. bilo najbolji meč u istoriji, i svaki malo neinforisaniji bi pomislio "ok, brate, ne moraš baš toliko da se šlihtaš domaćinima..."
...malo je manje poznata činjenica da je jedan od najvećih bendova svih vremena upropastio potencijalno uspešnu tenisku karijeru, a Lars je pre nego što je počeo da udara bubnjeve udarao tenisku lopticu i zapravo je došao kao najbolji mladi danski teniser u Kaliforniju da bi se bavio tenisom!
...ali umesto da krene stopama predaka, Lars je osnovao Metaliku.
...a imao je pedigre...
Sada smo pomenuli da je Holger Rune prvi Danac koji stigao do GS četvrtfinala (nisam se udubljivao u verodostojnost te tvrdnje, i ja sam ja tek onomad čuo, tj. pre oko sat-dva), ali Larsov otac - Toben Ulrih je imao prilično uspešnu tenisku karijeru i na 3 od 4 Gren Slema je stizao do 4. kola u singlu, sve ukupno 6 puta! Eto nije mu se dalo da uđe u četvrtfinale u singlu, mada je u dublu stigao i do polufinala. Senior je logično i veliki ljubitelj rok muzike i sam se bavio raznim vrstama umetnosti, ipak najviše se pamti kao rekorder u Danskoj reprezentaciji sa preko 100 nastupa, a poslednji meč je odigrao sa skoro 49 godina i po tome je najstariji učesnik u istoriji Dejvis kupa. Matori se još drži iako ima pune 93 godine
Koliko mu je teniski pedigre dobar govori i činjenica da mu je i deda Ajner Ulrih bio teniser, učestvovao je na Olimpijskim igrama 1924 i odigrao za Dansku 74 meča u Dejvis kupu, i on je uspeo da stigne do 4. kola na Gran Slemu i to na Vimbldonu 1926. kada je izgubio u 4 seta od kasnijeg osvajača Žana Robera Borotre!

bene_geserit bene_geserit 01:55 31.05.2022

Re: RG - 4. kolo 2. dan

Rune je samo 6 dana stariji od Alkaraza

Izgleda da je zapadni svet dobio za koga da navija kao naslednike Federera i Nadala.
Ala će ovi Cicipasi, Zverevi i ostali Rusi da izedu sebi jaja zbog neiskorišćene prilike.
Ali opet pojaviće se i novi Đoković da im razbije idiličnu sliku, možda onaj Kinez (Juncheng Shang). Vreme je zapravo da Kinezi naprave dobrog tenisera, malo editovanje gena, malo genetsko odabiranje, ...
bata_nimbus bata_nimbus 16:07 30.05.2022

Оф топик

Досадни сте, брате, неинвентивни. Све бекови и остарели резервни голмани, подупрти о шанк.
Још кад са фудбалом (Запамтите: фудбал није је*ени медиокритетски сокер. НЕ, НЕ и НЕ!!!Фудбал је фудбал, а је*бени Јенкији своје буздоване нека назову како им воља, само не фудбалерима), мешате глупави тенис, где је света улога аристократске публике да мрда главом лево-десно и се*е по чудаку Нолету, то је светогрђе!
Пошто ништа ни паметно ни занимљиво не умете да кажете, ево постављам овде један невезан прилог, тек да видите као може да се пише о фудбалу.

Среда, 09.01.2008. у 14:50
Зоран Ћирић

Чекајући Пиксета

Елем, многи и дан-данас думају како је распад давно починувше СФРЈ отпочео на фудбалској утакмици Црвена Звезда – Динамо, на Максимиру 1990. Мислим да ту има неког ђавола од истине, јер фудбал заиста јесте најважнија споредна ствар на свету – што ће рећи, много важнија од секса и парламентарне демократије заједно. Управо тако. Та уличарско-ливадска игра је толико важна и утицајна да је, веровали или не, породила и фамозну политичку коректност! Боље би вам било да поверујете, горке истине се лакше гутају уз охлађени пелинковац. Али, за неверне Томе, Воје, Борисе и остале млађане, ево, Магични ће сада испричати како је све почело...

... Дакле, судија Тејлор, типична енглеска пуњена птица, свира крај првог полувремена финалне утакмице на СП "Минхен ′74". Остаје на центру и чека да играчи напусте терен. Прилази му Јохан Кројф и креће са царском тирадом. То траје док обојица корачају према излазу. Свима је јасно о чему се ради. Кројф је свестан да је већ унапред одлучено да тадашња Западна Немачка – из разлога денацификације хладног рата – мора да победи, али не одустаје од жестоких приговора због измишљеног пенала који је досуђен у корист Немаца. Запамтио сам и презиме тог швапског падавичара: Хелценбајн – велики претходник Фелера и Клинсмана. Запамтио сам и његово пимплање лопте на ивици шеснаестерца, немоћно заношење лево-десно, тамте-вамте, док му се Холанђани зналачки склањају, схватајући с ким имају посла, и како крути Немац покушава са три ноге да се пробије кроз противничку одбрану и на први контакт изводи "скок с непостојеће трамбулине". Али, више од свега, запамтио сам тај бес и немоћ највећег фудбалера свих времена; како судији пластично описује Хелценбајново фолирање, гестикулирајући рукама, очима и језиком – попут неког хип-хоп свештеника. Иако ухваћен у замку, напослетку је успео да раскринка систем: судија Тејлор није издржао и показао му је жути картон! Тиме је фарса била окончана. Кројф је целом свету показао да је фудбал у оваквим историјским утакмицама, по неписаном али библијском правилу, "игра без лопте". Сада, после свега, убеђен сам да је тај догађај био иницијација за рађање "политичке коректности".

После тог "дејтонског финала" фудбал је отишао у три лепе, негде далеко од своје изворне суштине. Оно што се од тада догађало биле су све саме симулације и имитације. Јер, велики новац је ушао на "зелени тепих" – најпре је кружио изван стадиона, а онда је почео да крља свуда по терену...

У међувремену, у име финоће и што безболнијег убирања профита, судије су почеле да показују ружичасте картоне. Многи од "падавичара" су од силног пренемагања и глуматања у противничком шеснаестерцу одистински оболели од епилепсије.

Пензионисане фудбалске легенде се понашају као пензионисани "амбасадори добре воље", све мислећи да је Вијагра презиме генералног секретара УН. Активни играчи бирају клубове сходно шопинг навикама својих супруга. То се показало као прави начин да догурају до статуса "геј икона" и водећих "метросексуалаца".

Да би се задовољио принцип мултиетничке толеранције, фудбалери на припремама тренирају како да разликују црнце од Кинеза, чиканосе од Индијанаца.

Најзад, подразумева се да су стари добри пороци протерани из нове фудбалске митологије. Марадони су кастрирали желудац због неумереног хедонизма, а највећи енглески плејмејкер, Пол Гаскоин, бива принуђен да шљока искључиво на клиникама за лечење ликворне адикције. Што се, пак, тиче наших "интернационалаца" (који се, углавном, лоптају по земљама бившег Варшавског пакта), они смеју да пију само када им Цеца сипа, или када им Карлеушин тата наручи.

И шта је, после свега наведеног, преостало великом Џорџу Бесту него да умре због "вишка јетре"? Био је то још један вратоломни дриблинг мајстора из Белфаста. Остарели десперадо је постао неприкосновена легенда још за живота јер је на време скапирао да је смрт бренд над брендовима управо зато што никада није била политички коректна. Ето начина како зај... владајући зомбизам!

Још само да се Пиксе присети како се то некад радило.

У прилогу:
Како се постаје врхунски енглески фудбалер:

docsumann docsumann 17:52 30.05.2022

Re: Оф топик


shmoo shmoo 19:24 30.05.2022

"Mojoj majci, i mom ocu"

bata_nimbus

Још кад са фудбалом (Запамтите: фудбал није је*ени медиокритетски сокер. НЕ, НЕ и НЕ!!!Фудбал је фудбал, а је*бени Јенкији своје буздоване нека назову како им воља, само не фудбалерима), мешате глупави тенис, где је света улога аристократске публике да мрда главом лево-десно и се*е по чудаку Нолету, то је светогрђе!



Велики Маниту Богдан Тирнанић дефинисао је фудбал као игру коју су некада играли сиромашни, а гледали их богати, док је данас играју богати а гледају их сиромашни.

Популарност фудбала је објашњавао тиме што фудбал као игра има само једно једино компликовано ( ако-онда ) правило - офсајд.

А аристократске титуле се одавно могу купити. Није то нека новина под капом небеском. Траје то вековима...

Плава крв која тече венама ту више не игра никакву улогу.






Битно је да тече нешто друго.


Budim se oko deset, sipam dve šolje čaja, odnosim ih u spavaću
sobu, stavim ih po jednu sa svake strane kreveta. Oboje zamišljeno
srkućemo; tako rano posle buđenja vladaju duge, snovima ispunjene pauze između običnih primedbi – o kiši napolju, o protekloj
večeri, o pušenju u spavaćoj sobi iako sam pristao da to ne radim.
Ona me pita šta ću raditi ove sedmice, a ja razmišljam: (1) Treba da
se sretnem sa Metjuom u sredu. (2) Kod Metjua je još uvek moja
video-traka „Šampioni“. (3) (Sećajući se da Metju, samo nominalno
navijač Arsenala, nije bio na Hajberiju nekoliko godina, pa nije imao
mogućnosti da posmatra najnovije „regrute“ uživo) pitam se šta misli
o Andersu Limparu.
I u tri kratke etape, za petnaest, dvadeset minuta buđenja, ponovo sam na svome. Vidim Limpara kako trči prema Gilespiju, zanosi se na desno, pada: PENAL! DIKSON POGAĐA! 2:0! ...

Ponekad, kad dopustim da me to sanjivo stanje potpuno obuzme, putujem i vraćam se, preko Anfilda ’89, Vemblija ’87, Stamford bridža ’78, ceo moj život sa fudbalom proleti mi ispred očiju.

...

„O čemu razmišljaš?“ pita ona.
U tom trenutku lažem. Nisam uopšte mislio o Martinu Ejmisu,
ni Žeraru Depardjeu, niti o laburistima. Ali opsednuti nemaju izbora; oni moraju da lažu u ovakvim prilikama. Kada bismo govorili
istinu sve vreme, ne bismo bili sposobni da održimo odnose ni sa
jednom osobom iz realnog sveta.
Bili bismo prepušteni da istrunemo
sa svojim programima Arsenala ili svojom zbirkom originalnih ploča
„Staksa“ sa plavom etiketom ili svojim španijelima kralja Čarlsa, a
naši dnevni snovi od po dva minuta postajali bi sve duži i duži i duži
dok ne bismo ostali bez posla i prestali da se kupamo, brijemo i jedemo, i ležali bismo na podu u svojoj sopstvenoj prljavštini po ko zna
koji put video kasetu u nastojanju da napamet naučimo ceo komentar,
uključujući ekspertsku analizu Dejvida Plita u susretu one večeri 26.
maja 1989. (Da ne mislite da moram da proverim datum? Ha!) Istina
je: alarmantno veliki deo prosečnog dana, ja sam moron.


ЛИНК






П.С. - Покушао сам да тренирам фудбал... Целих шест месеци... Када сам имао 11-12 година... У БАСК са Цареве ћуприје. И то преко везе. Ћале и тетка познавали Владанка Стојаковића, тада председника БАСК.

( "Ево, драги наши гледаоци, на финалу Купа маршала Тита у ложи на стадиону можете да видите и многе наше познате политичке функционере... Ево ту је и Никола Љубичић и Дража МИХАЈЛОВИћ..." - copyright by чика Владанко.)

Па сам схватио да ћу у најбољем случају вазда да пушим клупу на званичним утакмицама јер то није за мене.

И отишао на воду и у воду јер је то природни елемент у којем моје кретање изгледа много грациозније и лепше него када трчим по земљи.

Нисам одиграо ниједан једини минут званичне утакмице на великом фудбалском терену.

Требало би ипак сваки човек да има неке принципе естетике на уму у сваком тренутку свог живота.

niccolo niccolo 20:19 30.05.2022

Re: "Mojoj majci, i mom ocu"

Нисам одиграо ниједан једини минут званичне утакмице на великом фудбалском терену.

Još si mlad…
shmoo shmoo 20:38 30.05.2022

Сплавови, сплавуше и три даске у глави

niccolo
Нисам одиграо ниједан једини минут званичне утакмице на великом фудбалском терену.

Još si mlad…



Мислиш, нећу пропасти као таленат и вундеркинд?

Попут оног Немање Радоњића који је са 17 година званично био најбољи фудбалер Европе у том узрасту, а онда га брат Фаљи Рамадани из Партизана одвео у Хаџијеву академију у Румунију одакле је затим стигао у Италију у Рому, па га Рома проследила неким нижеразредним клубовима на позајмицу...

Све у свему, стигао је из Роме у Чукарички 2016. са 20 година старости, 20 кила вишка и са понеком даском која му је фалила у глави... Удариле га паре, сплавови и сплавуше директно у мозак.

Чукарички га је опоравио (Чука је и иначе у више случајева до сада била бања за опоравак, и подизање цене на тржишту, пропалих талената), па га проследио Звезди која га опет тапнула Марсеју који га сада опет вазда шаље на позајмице у Бенфику, Херту,... где углавном пуши клупу као што је то радио и у Роми.

Нећу, нећу ја као таленат и вундеркинд тако пропасти, не бринем.

Немам ја тих пара у џепу, а неће ме ни сплавови ни сплавуше.

Кажу, немам пропусницу за њих.

А и Чукарички има најбољег клупског психолога на свету, неће то дозволити.

П.С. - Партизан није добио ни динара од одласка Радоњића у Хаџијеву академију нити за било који потоњи Радоњићев трансфер.

EDIT: Имам благи дојам да је ова тема коју је отворио Бата Нимбус више за Мистер Лоудеров блог...

Но сад шта је ту је...

Мистер Лоудер ми ионако тамо пребацује што користим ружне речи када говорим о неким нашим фудбалским функционерима и фудбалским радницима.

vcucko vcucko 21:46 30.05.2022

Re: "Mojoj majci, i mom ocu"

shmoo


Популарност фудбала је објашњавао тиме што фудбал као игра има само једно једино компликовано ( ако-онда ) правило - офсајд.


Možda je komplikovano (a nije uopšte) ali je krucijalno pravilo. Jer bez off-side-a nema fudbala.

Možda grešim, ali bez toga timovi bi bili podeljeni na dva puta po pet igrača. Pet koji su u svojih 16 i brane gol i pet koji su u protivničkih 16 i napadaju gol. Igra bi se sastojala u muljanju onih pet napadača i nastojanju odbrane da loptu grune što dalje prema protivničkih 16. Kako bi njihovi napadači mogli da muljaju.

Što reče Balašević, možda grešim, ali ja sam takvog dojma.

shmoo

( "Ево, драги наши гледаоци, на финалу Купа маршала Тита у ложи на стадиону можете да видите и многе наше познате политичке функционере... Ево ту је и Никола Љубичић и Дража МИХАЈЛОВИћ..." - copyright by чика Владанко.)


Finale SP '86. u Meksiku. Igraju Argentina i Nemačka.
Kamera šeta po loži, a Vladanko opet briljira:
"Vidite nemačkog predsednika, koji je stigao specijalnim avionom Luftwaffe".
Ne reče samo, da li je pilotirao lično Gering ili je to ipak prepustio nekom mlađem.
vcucko vcucko 21:57 30.05.2022

Re: Сплавови, сплавуше и три даске у глави

shmoo


П.С. - Партизан није добио ни динара од одласка Радоњића у Хаџијеву академију нити за било који потоњи Радоњићев трансфер.


Sećaš li se priče od prošle sezone, o Sadiq-u? Ono, ako Almeria uđe u Primeru, Partizanu ide valjda 4 ili 5 miliona.

Prošle sezone nisu ušli, ali koliko znam to je važilo i ove sezone. Mislim oročeno na dve godine.
U nedelju je Sadiq dao odlučujući gol i Almeria je ušla u Primeru. Ni jedan medij da objavi. Tačnije, niko da podseti na milione.

Zašto imam utisak, da uprava i nedodirljivi Falji Ramadan imaju veze s tim skoro pa zavetom ćutanja? A ovamo negde seire i nazdravljaju Sadiqu, Almeriji i Primeri i Segundi zajedno.

bata_nimbus bata_nimbus 22:00 30.05.2022

Re: Сплавови, сплавуше и три даске у глави

Велики Маниту Богдан Тирнанић дефинисао је фудбал као игру коју су некада играли сиромашни, а гледали их богати, док је данас играју богати а гледају их сиромашни.

Ниси баш у току. То било некада, пре педесет година.

Фудбал је еволуирао у игру коју играју богати а гледају богати.
За остале постоје телевизори и рекламе Кока-Коле, у којима сва деца света мање-више имају исте шансе.

EDIT: Имам благи дојам да је ова тема коју је отворио Бата Нимбус више за Мистер Лоудеров блог...

Па чито ја. У обе теме сам подједнако неподобан. Навијачи се преслишавају, и тако... Са друге стране, шта ћу кад волим.
О фудбалу, и спорту, физичкој култури, сам доста писао. Могао бих књигу од чланака да саставим. Ето пар наслова: Чекајући Зенгу, Чекајући Адвоката, Јапији из Бродарца... итд.
За тебе ево, пошто видим да си продуховљен и флуидан "Сократ и Платон вс. ретролиберализам".
shmoo shmoo 07:13 31.05.2022

Re: Сплавови, сплавуше и три даске у глави

vcucko

Tačnije, niko da podseti na milione.

Zašto imam utisak, da uprava i nedodirljivi Falji Ramadan imaju veze s tim skoro pa zavetom ćutanja?



Искуство те подучило?



a Vladanko opet briljira:



Волео сам оне тренутке када Владанко током преноса утакмице заборави да искључи микрофон, па чујеш:

"Сипај, сипај... Кло-кло-кло..."



П.С. -
Možda je komplikovano (a nije uopšte) ali je krucijalno pravilo. Jer bez off-side-a nema fudbala.



Слажем се.

Него кажу да су компликована правила у сваком спорту она која имају ту поставку "ако-онда".

У кошарци тога има много више. Одбојци такође, рукомету, тенису,...

А у фудбалу само то једно.

Офсајд.

Вероватно је због тога фудбал толико једноставан и примамљив најширим могућим круговима људског друштва. Масовно популаран и у популарности далеко одмакао испред свих осталих спортова.

Наравно, уз дужно поштовање оних изузетих од те страсти који ме попут моје бабе питају док гледамо неку фудбалску утакмицу:

"А што се сви ови дечаци отимају око ове једне лопте? Што лепо не дају свакоме по једну лопту и да сви буду задовољни и срећни?"

Моја баба је била за социјалну правду и друштвену инклузију, као што видиш.

А није била члан комунистичке партије.

shmoo shmoo 07:25 31.05.2022

Тамо где сањају зелени мрави

bata_nimbus

Ниси баш у току. То било некада, пре педесет година.

Фудбал је еволуирао у игру коју играју богати а гледају богати.
За остале постоје телевизори и рекламе Кока-Коле, у којима сва деца света мање-више имају исте шансе.



Вероватно си у праву. Заостао сам за неких пола века што се тиче фудбала, па још увек пред очима имам Звездино финале Купа УЕФА 1979. против Миншенгладбаха и Муслинову пречку пред сам крај утакмице.

Ипак имам утисак да се ово што кажеш да фудбал гледају богати некако не слаже са оним глобалним статистикама о 1% пребогатих и 99% сиромашних. Тих 20-200 евра за улазак на стадион још увек себи може да приушти осиромашена средња класа. А докле ће моћи, не знамо.

Докле год тече кока кола, нема бола, нема бола,...

Додуше, последњих година рекламе за пиво ту преузимају примат током преноса. Мада... Ипак зна се ко је ту газда и чији су то новци.

"The idea of the Champions League was to make the game beautiful again and the music had to reflect this quality," Britten told UEFA.tv of the composition.

The lyrics are a mix of UEFA's three official languages: English, French and German.

Champions League Anthem

Ce sont les meilleures équipes
Es sind die allerbesten Mannschaften
The main event

Die Meister
Die Besten
Les grandes équipes
The champions

Une grande réunion
Eine grosse sportliche Veranstaltung
The main event

Die Meister
Die Besten
Les grandes équipes
The champions

Ils sont les meilleurs
Sie sind die Besten
These are the champions


ЛИНК



СОКРАТ И ПЛАТОН vs. РЕТРОЛИБЕРАЛИЗАМ



Ово је за читање и студирање натенане. Јављам се са утисцима о том потом.







А опет, јбг... Признајем. "Алармантно велики део просечног дана ја сам морон."

И не могу си ту помоћи. Кад се ту ради о страсти.

А уз то имам бонус добитак да читаво људско друштво данас на глобалном нивоу гледам помало и кроз тај фудбал што се ипак може сматрати неким добитком у свему томе, зар не?






NNN NNN 13:23 31.05.2022

Re: Сплавови, сплавуше и три даске у глави

фудбал толико једноставан и примамљив најширим могућим круговима људског друштва
Za fudbal ti treba samo malo (što više to bolje ) koliko toliko ravnog prostora i nešto što može da se kotrlja, bukvalno može da se igra bilo gde, sa bilo koliko ljudi, sa čime god okruglastim, skoro svako može da igra, a ne treba nikakva posebna tehnika...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana