Eksperimenti u blogovanju| Gost autor| IT| Tehnologija| Zabava

Njegovo Veličanstvo - Komp

Unfuckable RSS / 27.06.2008. u 21:12

autori : Lady Macintosh – Beba od Lončara, Dragoljub The Buntovni, Unfuckable The Perač Upljuvanih Prozora

                  f_Macwinlinm_53e28c8.png                                

uBuntovni Dragoljub : Zašto linux?...ubistveno pitanje.nekim ljudima moja izjava da mi je comp pod Ubuntuom deluje kao šamar.
   Pa,hajde da dam odgovor. Kad god se negde povela reč o kompjuterima uvek se spominjao i linux. Famozni operativni sistem za koji su svi čuli,aniko pojma nema. Moram da priznam da sam suviše radoznao da bi me to ostavilo namiru. Četiri godine, kako sam i sam počeo nešto da čačkam po compu,pokušavao sam da pronađem taj linux,čitao o njemu i ništa mi nije bilo jasno.onda, pred ovu novu godinu,pojavila se nova distribucija Ubuntu -7.10 sav „naj“ kako se objavljivalo i srećom već sam bio na,za naše uslove „turbo supersoničnih 512 nečega“, ADSL vezi. I skinem ja ,TO čudo. Još jedno mesec dana mi je trebalo da ,što da instaliram.što da provalim kako se kreiraveza,bez interneta svaki comp je mrtav.
   E, sad malo da si tolkujem o načinu instalacije. Kad pokreneš instalaciju čudo jedno možeš da se priključiš na net,da bise pcovao po blozima, zvuči poznato zar ne,možeš da se igraš sasigrice, jednostavno onog momenta kad ubaciš,takozvani LIVE CD u rom i postaviš u biosu da se podiže sistem sa diska tog momenta imaš operativni sistem, koji radi sa diska i koji možeš da koristiš kao i instalirani sistem. Možeš da pišeš po disku i to što napišeš možeš da obrišeš.zašto to je to bitno? Pa bitno je jer ne moraš da instaliraš ubuntu da bi ga koristio,radi sporije nego instaliran,a dovoljno brzo da ne zamara sporošću,ovo važi samo za neinstalirano korišćenje.
   Instalacija kompletnog sistema traje 10-20 minuta.Kažem kompletna jer po restartu sistema imaš sve programe i igrice koje su ti potrebne za početak.Kasnije po svojoj volji instaliraš posebno programe koji tebi trebaju. Nije potrebno da još sat vremena i više instaliraš drajvere i programe za osnovno korišćenje i da 16 milijardi puta restartuješ comp.
   Brzina : Linux jeste brži od Prozora „u svakom pogledu ,svakoga dana“. Poneo sam distribuciju prijatelju koji pravi konfiguracije ljudima, da mu pokažem šta je TO. Pošto radi sa compovima na jednom je bio opštepriznati OS na drugom Ubuntu,priključili smo ih na net,na isti sajt sa koga je trebalo da skine neke drajvere : šta da vam kažem razlika u brzini skidanja je bila skoro 4 puta veća u korist Ubuntua.
   Važno upozorenje : sa Linuxom vam ne treba antivirusni program.Zvuči neverovatno „al meneme glava više ne boli“ uopšte ne razmišljam kakav je rang sajtova na koji se „kačim“ da li su ozloglašeni ili ne,sve mejlove otvaram bez straha od raznoraznih bubica i koječega. Kažu da ima 500 virusa pisanih za Linux,samo đaba nemaju nikakav učinak što bi rekli „džaba ste krečili“.
   Defragmentacija,šta to beše? Sećate li se kad ste zadnji put defragmentisali hard? Niste skora, a trebali ste : velika fragmentacija podataka usporava comp,bez obzira što imate super giga tera brzu mašinu . Ne koristite njen pun kapacitet ako vam je disk isfragmentiran. Operativni sistem koji koristite se ponaša rasipnički prema resursima.
   Temporari (privremeni) fajlovi - Šta je to? Ja ih ne pravim,a vi? Možda ih i pravite ali vi znate da su tu privremeno i brišete ih kad vam više ne trebaju! OS pravi privremene fajlove za svoje potrebe,pojma neznam o tome,a vi? Zašto bi ja brisao ono što sistem zapisuje za svoje potrebe? Moram,mrzelo programere da ugrade i programčić koji će to da radi umesto vas. Ne verujete? Naš čovek vide kod prijatelja mu Temporary files veličine 4(četri) GIGABAJTA. Ceo jedan DVD film je mogo da se smesti na taj prostor. Seo čovek i naspravio programče koje briše te fajlove,samo nije moje da reklamiram. Linux sam briše svoje temp. fajlove i tačka ,to je njegov fajl njegovo i brisanje.
   Stavka za DŽ : Da linux jeste za DŽ. Ali to važi za kućne korisnike i većinu programa koji mogu slobodno da se preuzmu sa neta. Međutim ono FREE ne znači besplatno pivo nego da su programi otvorenog koda(šta god to značilo) i da su oslobođeni autorskih prava pa svako po želji može da ih menja i prilagođava svojim potrbama.Samo ja nisam programer pa nebih da ulazim u tu priču.
Moja poruka je: probajte,ne plaća se ništa - ne možete da pokvarite comp. Ko vam to kaže laže vas.    Još nešto : reći će vam da nema drajvera za linux nije tačno linux zajednica je napravila drajvere za skoro sve uređaje koje koristite samo treba tražiti po netu po forumima.Ako je to problem u redu vaš izbor,ja vam ništa ne prodajem a ne dobijam nikakav novac za ovo promovisanje linuxa.
   Interesuje vas da li možete da koristite mesendžere igrice gledate filmove možete sve samo je potrebno malo truda,istog onog truda koji ste uložili za učenje sadašnjeg sistema
   Da li vam je to prevelika cena,odlučite sami.
I ponovo da kažem ja nisam plaćen,nisam stručnjak za kompjutere ja sam samo običan korisnik ove čarobne mašine i zadovoljni korisnik Ubuntua.
ps : ako smatrate da sam nepismen ,molim vas nemojte da me obaveštavate.ja si be to znam bolje od vas,pa ja samsi u pitanju.
Dragoljub,ubuntovan na vjek i vjekov

            f_WindowsvsLim_1c01518.jpg                      

Lady Macintosh :Zašto volim OSX (iliti Mac u ovom slucaju, jer ne idu jedan bez drugog)?

- što me nikada nije izneverio
- što se nikada nije inficirao i što se ne bojim da hoće
- što moji najomiljeniji i najprofesionalniji softveri iz moje oblasti
(a i šire) rade samo u njemu (hehe...loooseeeerrrrrsssss!!!!)
- a mogu da se nadju i na demonoidu (a i šire, thanx to radojcicu)
- što ima remote control za mjuz i filmiće (mali beli, sexy!)
- što ima najnoviji glossy ekran
- što ima fenomenalan dashboard pre svih
- što ima sexy shortcut-e mnoooooogo pre vindoguza (a uz to mu i rade!)
- što se nikada ne resetuje sam od sebe da moram da ga šutiram, udaram, psujem
- što je jednostavan i pregledan za svakog usera
- što kad otvorite PC i Mac momentalno uocite razliku kao izmedju npr.
butika djordja armanija i buvljaka u pancevu
- što je odan i veran drug
- što je beo
- što je jebeni BRAND!
- što je jedan od retkih koji ima u obe glave ;-) - i lep je, i
pametan, i veran i radi!
Da li se iko upitao zasto najveci design&film&music mejkeri korisce OSX?
Zato što je jedini moguc izbor. Sve ostalo je simply not reliable!
:-)
Do osx ! Feel the difference!
ps. e ako mi sada ne daju koji upgrade frei, nikad neće. jer...košta.
ali mi nije žao!

Hasta la Vista (...gauusta)
   Generalno, izbegavam da se bavim stvarima koje ne poznajem, a komp je bio jedna od takvih. Silom prilika – po sistemu “rodilo se – valja ga ljuljati” moj stari XPsp1 i ja smo se stidljivo pogledali negde početkom ovog veka. Mic po mic, kroz razne shituacije, "viroze", sekiracije i zajedno prebrođene nevolje - upoznasmo se, itekako. Boguhvala – vremena je bilo, a ni želje za saznanjem nije manjkalo...a znanja je bilo – posvuda : forumi su mi u tome izuzetno pomogli : tamo gde je "pomoć prijatelja" padala, tehnička podrška ostajala nema ili bar zabezeknuta mojim kreativnim idejama – obično, kada njihovih ponestane (setite se samo Marfija :"...jer, budale su tako – inventivne...") - uvek bi se našao da pripomogne – jer se u sličnoj čorbi kuvao - neki nevoljnik iz nekog Belosvetskog Pičkovtza, baš kao i ja što sam se posle trudio da "vratim" usluge novonadolazećim nevoljnicima.
   Hoću reći – bez obzira što deluje kao gomila budala koje traće vreme na nešto što nije toga vredno – Windows community je veoma brojna i solidarna. Aplikacije koje su razvijene za taj OS – takođe. Najveću prednost Bilijevog produkta vidim upravo u tome : masovnost i pristupačnost. Čak i fuckin' domaćica iz Minesote može si riješiti relativno komplikovan problem na kompu samo ako to zaista i želi. Mislim, može komp upotrebljavati bez problema, verovatno veoma dugo, a da ne mora da zna da "kuca u konzoli", "formatira hard", "disejbluje servise", "kreira polise", "dečekira u startapu" .... pod uslovom da se suzdrži od pravljenja gluposti po Netu - dakle, pravljen je za široke narodne mase, kao "starke" – po sistemu "plug 'n' play" (zlobnici bi rekli : "plug 'n' prey". Tko želi više da zna – eto Gugla i milijuna, uglavnom, korisnih saveta....
   Osim toga, mnogi će navesti i ovo kao veliku prednost Prozora : kada posle par "znalačkih" poteza – potpomognutih bratskom, po pravilu – istočnoevropskom - rukom, najzad prođete "genuine validation" na Njihovom sajtu, pojavi se popap kojim se mali Bili zahvaljuje što je Vaš (virtualni, hehehe) novac zvecnuo (virtualno, a kako bi...) u Njegovu debelu lisnicu. Nešto Robinhudovsko, što nema šanse da doživite kao Linux user. Neprocenjivo.
   Dakle, ne obazirem se na monopoliste, fuckin' Gejtsa koji masno naplaćuje "nešto što ne valja", američki treš kroz koji CIA provaljuje u naše kompove (jes' moj – naročito), OS koji je bremenit pretnjama od strane tisuća milijuna virusa (doduše, proporcionalno učešću na tržištu raste broj virusa, sorry linuxovci)...pričam o upotrebljivosti za običnog korisnika koji pojma nema o kompu., a želi efekat – odmah.
   Posle par godina intenzivnog "bavljenja" mojim XPom – mogao sam da kažem da Ja vladam Njime, a ne obrnuto. Radio je samo ono šta sam ja hteo, bespotrebni servisi bili su "ćao", nikakvi crni apdejtovi, fajervolovi, šopingmolovi....ni jedan instalirani program nije imao šansu da mi opetereti podizanje sistema, a kamoli da mulja nešto samostalno po Netu, virusi su bili daleka i sve romantičnija prošlost iz vremena prvobitnog stihijskog osvajanja Terrae Incognitae Interneticae, a dokazi su se umnožavali sve češćim pozivima prijatelja "edamividišneštoskompom..." - iz Oronule Mašine – žrtve moje Prvobitne Akumulacije Znanja, sa polumrtvim procesorom i više nego skromnih 512mb RAM-a, izvlačio sam maximum
   Kao što i svakom Fuckin Nadobudnom Magarcu dolikuje – rešio sam da se "ponovim" – da se ne samobičujem previše, zaista je bilo vreme, dokaz su mi bile face servisera kada sam doneo Stvar - ništa starije nisu videli, rekoše (a radi se o Makini 5-6 yr old). Utusvrhu - obnoviteljsku, dao sam Liku iz Servisa sve potrebne koordinate, prohtjeve , ne ulazeći u "bespotrebne sitnice" - koje, ionako, umem sam riješiti, jel'te (nadobudan, rekoh li već..?)
   Baja me je dočekao .....hm, da nije imao uši – smejao bi se oko glave. Iskreno znatiželjan, potražio sam razloge ovakove njegove radosti (ok, uzeće kintu, deluje kao umetnička duša zadovoljna svojim uradkom isveto.... ali, helou - JA sam fuckin' taj koji bi trebalo da maše repom....nov komp, grafulja boliglava,kuler ko vetrenjača, widescreen...ima XP samo da fercera, neće više blog da mi se učitava po 5 minuta....a tek...download....jupppiii...) i tako – mic po mic, čovečanski, dođosmo do "suštine njegove sreće": Narečeni Genije mi je, samoinicijativno, u trenutku stvaralačkounaprediteljske inspiracije – instalirao fuckin Vistu.
- MoUlimmm? (obrve su probile plafon)
- Vista. (uz znalački osmeh tipa – "...aha,još jedan konzervativni seljo")
- Tko ti tražio ? (ode persiranje, 'el znaš ti koliko sam se mučio da skontam XP, udonkey..)
- Pa, niko, to Vam je standard budućnosti,a sa ovakvom grafičkom, pa directX 10, pa to Vam je ......- da ne opisujem dalje izvedbu The Ushićenog Vista Manekena....uglavnom, odlazeći, ostao mi je u ušima njegov vapaj Neshvaćenog Prosvetitelja : "strpljenja....dajte joj šansu, to će biti standard za godinu dana....!"
   Osećao sam se kao da sam se iz porodilišta vratio sa Žirafom. Ali – "rodilo se – valja ga ljuljati" ....
Mislim, ok je ta Vista – šminkeraj samo tako, na radost moje grafulje, prevashodno – da se ne lažemo. Brzo učitava, brzo podiže..... i ima uglavnom stvari koje mi, naravno, ne trebaju i na koje nisam navikao...
   LM : ako sam se sa XP osećao kao Lord, na velikoj, preglednoj, travnatoj livadi prepunoj cveća, ovde se osećam kao Tunjavi Retardirani Patuljak koji uzanom stazom hoda kroz gustu, mračnu šumu, u koju je bolje dublje ne zalaziti, akomerazumete... - a vremena & energije za još jedno Osvajanje Raja" – nigde.
Ok, "šansu...." - što reče The Neshvaćeni Genije gore. Ali, braćo blogeri i sestre blogerke, pravo pitanje ovde je : hoće li Ona meni dati šansu, that's the point..
I, tako....gledamo se – moja Vista & Ja. ("...Vrati se, XP – vratiiiii.....ne daj da srce patiii..")










Komentari (335)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 21:19 27.06.2008

JOJ

Ma ovo je za tri bloga... iliti za serijal - malo po malo. Preteraste s informacijama!
Ali, dobrodošli, The Team ov Neponovljivih:))))
Unfuckable Unfuckable 21:21 27.06.2008

Re: JOJ

ajesmalo ....čaršav
al' ispoljismo se, kreativno
kako tvoj brand new komp ?
margos margos 21:38 27.06.2008

Re: JOJ

kako tvoj brand new komp ?

Lep je, nije da nije:)))
Pritom, ima Linux.... Ubuntu 7.10 (ovih dana će da poraste na 8.04).
Još uvek se gledamo i upoznajemo - kao kad sam prvo kučence donela kući pa razmišljala da li raste u agresivnu zver, pa da primenim oštre vaspitne mere, ili će biti maza.... Ako se pokaže kao ona - Beca - keruša. pevaću od sreće.

Dr Dragoljub mi nije dao d'odustanem - i neću. Al ipak, javljam se sa XP-a još uvek. Ima se, može se.

A VISTA - ma čoveće, to sam gledala ko majka ludu ćerku... niš' mi ne bilo jasno. Nek ti je sa srećom sa tvojom Žirafom... ljubi ga tajka:))))
Unfuckable Unfuckable 21:44 27.06.2008

Re: JOJ

A VISTA - ma čoveće, to sam gledala ko majka ludu ćerku... niš' mi ne bilo jasno. Nek ti je sa srećom sa tvojom Žirafom... ljubi ga tajka:))))

Vista je kao lepa, raskošna žena....odmah pomisliš : "ma mora da ima neki catch....." ; ))))))))
osim nedostatka funkcije "move" sa usb fleša, (sve mora cut/paste ili c/p) nisam našao još ni jedan

Al ipak, javljam se sa XP-a još uvek


hehehehe...narrravno
xp je very good....Terra Cognita
dragoljub dragoljub 21:46 27.06.2008

Re: JOJ

JOJ

за тхе фирст
dragoljub dragoljub 21:59 27.06.2008

Re: JOJ

oštre vaspitne mere

не заборави чаробну реч звану пасворд
margos margos 23:02 27.06.2008

Re: JOJ

xp je very good....Terra Cognita

Da, još uvek sam sigurnija na poznatom terenu.
Dragoljub je linkovao svašta nešto na onom prethodnom blogu, pritom je oduševljeT i to me je nateralo da ga zadrzim i upoznam... mislim, Ubuntu:)))
Unfuckable Unfuckable 11:51 28.06.2008

Re: JOJ

heh, volite promene & eksperimente, ljudi ?
; ))))))
ivana23 ivana23 23:59 28.06.2008

Re: JOJ

Ovo sam slucajno nasla na netu, pa kome treba...

Ubuntu 8 za svakog

KLIK
Unfuckable Unfuckable 00:05 29.06.2008

Re: JOJ

meni će, verovatno
ova trebati
ivana23 ivana23 00:38 29.06.2008

Re: JOJ

Unfuckable
meni će, verovatno ova trebati

Ako si bas toliko ambiciozan. )
Unfuckable Unfuckable 00:42 29.06.2008

Re: JOJ

pa zar se to - već na prvi pogled - ne vidi ?

trudim se trudim....
al' evo knjižice, evo sreće !
; )))))))

Unfuckable The Ložaya
nsarski nsarski 21:20 27.06.2008

Aha!

Pitanje za majstore:
na jednom mom kompu imam linux suse (9.1 mislim). Sve instalirano pre par godina, jos nijednom sistem nije pao, a ne gasim ga. Da li da menjam na ubuntu, ili sam sa ovim OK? (Meni za sada super, ali sta znam).
Unfuckable Unfuckable 21:22 27.06.2008

Re: Aha!

to će da preuzme koleza Dr Dragoljub.......
dragoljub dragoljub 21:36 27.06.2008

Re: Aha!

nsarski
Pitanje za majstore:
na jednom mom kompu imam linux suse (9.1 mislim). Sve instalirano pre par godina, jos nijednom sistem nije pao, a ne gasim ga. Da li da menjam na ubuntu, ili sam sa ovim OK? (Meni za sada super, ali sta znam).

пробај LIVE цд па ако има разлога,SUSSE не познајем али линукс излази свака 6 масеца нова дистрибуција тако да је увек у ,,trendu" убунту је врло лак и има добру подршку форума
mariopan mariopan 21:56 27.06.2008

Re: Aha!

Ha ha ha...evo mene amatera totalnog, sve citam da nesto naucim. Ne pada mi na pamet da se zbunjujem dalje, zbunjena sam zasada dovoljno )))
Imam Mekintos i nisam ga bas volela u pocetku, bio je zlatna rezerva ako mi se nesto desi sa onim drugim ( ne doznajem se u tehniku) i desilo se...sad se ne skidam sa Mek-a dobar mi je...))) A ovde sam samo zato da naucim sta mogu...i ja se snalazim kako znam i umem, citam sta vi pisete, a blogeri su zaista prava pomoc i drugari, videla sam da pomazu u svemu. Pozdrav, ideja vam je odlicna...ja cu samo da citam, mozda pitam nesto ako se usudim )))
nsarski nsarski 22:16 27.06.2008

Re: Aha!

maripoan, bas sam juce imao priliku da radim na jednom Mac-u. Ma, dusa od kompa - sve zna, ne pita suvisna pitanja, razume te kao da ti je rod. Od utorka mi dolazi neka lova za opremu (i samo na to mogu da potrosim), i bas se meracim da uzmem jedan za ljubimče!
Razlika izmedju Mac-a i Prozora je kao izmedju Makdonaldsa i finog restorana. Ovo prvo je za masovnu upotrebu, kao turbo folk. Tako ja mislim:)))
Radojicic Radojicic 22:18 27.06.2008

Re: Aha!

Razlika izmedju Mac-a i Prozora je kao izmedju Makdonaldsa i finog restorana. Ovo prvo je za masovnu upotrebu, kao turbo folk. Tako ja mislim:)))


obrnuto Nsarski, obrnuto
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:18 27.06.2008

Re: Aha!

misliš između finog restorana i makdonaldsa
nsarski nsarski 22:22 27.06.2008

Re: Aha!

obrnuto Nsarski, obrnuto

Da, obrnuto Prozor je kao Mekdonaldov izlog - sto nema u izlogu, ne trazite u radnji!! Izvinte na lapsusu, ali zna se sta sam mislio:)))
Unfuckable Unfuckable 22:28 27.06.2008

Re: Aha!

sto nema u izlogu, ne trazite u radnji!!


pazi ....nije baš
naročito na Vista
ima svačega
(nepotrebnog)
dragoljub dragoljub 22:41 27.06.2008

Re: Aha!

Unfuckable
sto nema u izlogu, ne trazite u radnji!!

pazi ....nije baš
naročito na Vista
ima svačega
(nepotrebnog)

naročito glodari,tastature,romovi i sitan hardver:)))
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 23:25 27.06.2008

Re: Aha!

Vista
ima svačega
(nepotrebnog)

...a ono što ti treba ne radi pod vistom ;-)
Unfuckable Unfuckable 23:30 27.06.2008

Re: Aha!

eeeeeeeeee
ček
šta to treba a ne radi pod Vista Business sp1 ?
apdejtovana verzija (april) radi izuzetno korektno

navedi, pa da probam - ko dragoljub the geek (svećeprobam)
angie angie 23:57 27.06.2008

Re: Aha!

...a ono što ti treba ne radi pod vistom ;-)



astalavistabejbe!
mariopan mariopan 08:54 28.06.2008

Re: Aha!

nsarski
maripoan, bas sam juce imao priliku da radim na jednom Mac-u. Ma, dusa od kompa - sve zna, ne pita suvisna pitanja, razume te kao da ti je rod. Od utorka mi dolazi neka lova za opremu (i samo na to mogu da potrosim), i bas se meracim da uzmem jedan za ljubimče!
Razlika izmedju Mac-a i Prozora je kao izmedju Makdonaldsa i finog restorana. Ovo prvo je za masovnu upotrebu, kao turbo folk. Tako ja mislim:)))

I ja mislim da je odlican....ali nekako sam bila navikla na onaj drugi i nesto mu crkne, nije nista strasno..samo ga ugasim i predjem na ovaj...to je kao da sam iz fice presla u limuzinu... i sad ga VOLIM...a za sve je kriv sin..on je zaljubljen u Mek i stalno mi salje slike "Vidi kevo ovaj...a tek ovaj..." i onda donese. Ne treba ni da spominjem da je i sebi i deci kupio isto Mek, zena se ne buni, ima i ona svoje ljubimce. Sad preti da ce mi staviti zabranu (dozirati upotrebu) kao sto je deci..zato sto se ne skidam,...))))
dragoljub dragoljub 10:23 28.06.2008

Re: Aha!

Aha!

#Link  Replika: 13


Pitanje za majstore:
na jednom mom kompu imam linux suse (9.1 mislim). Sve instalirano pre par godina, jos nijednom sistem nije pao, a ne gasim ga.

ovo sam našo za tebe znači samo malo istraživanja u dodaj programe ukucaj compiz fusion i skini ga i treba da dobiješ ovo(samo pre toga proveri da li je apdejtovan svim dodacima)
vs
MilutinM MilutinM 10:56 28.06.2008

Re: Aha!

Razlika izmedju Mac-a i Prozora

Ja sam pre tri godine definitivno morao da predjem sa PCja na Mac. Posle tri godine, još uvek sam ubedjen da je rad na PCju jednostavniji i brži barem 10 - 20% zbog arogancije kreatora u Eplu. To što na Macu rade vrhunski dizajneri i muzičari je stvar koja njima odgovara. Mislim da je za običnog korisnika bolji PC. Medjutim, radi se o XP-u. Ova Vista mi izgleda sasvim čudno.

Sa druge strane, ono što me najviše nervira kod PCja su osnovne postavke koje je neko u Mikrosoftu izradio (npr. normal.dot) i malte ne šta god uradili kompjuter će to kad tad resetovati. Nema šanse. Veliki kompjuterski šerif iz Silikonske doline sve kontroliše, ma gde bili u svetu, proverava i vraća na ono što se njemu svidja.
dragoljub dragoljub 12:26 28.06.2008

Re: Aha!

Nema šanse. Veliki kompjuterski šerif iz Silikonske doline sve kontroliše, ma gde bili u svetu, proverava i vraća na ono što se njemu svidja.

iзvini gazda sad sam primetio da si ovde)šta da ti kažem pređi na linux i nema glava da teboli,zezam se verovatno te firma uslovljava ili ne_
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:42 27.06.2008

ovo nije kompjuter!

ovo je član porodice

Unfuckable Unfuckable 21:45 27.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

eto glasa za Lady Macintosh !!!
priznajem, o Mac-u sam čuo sve naj.....
počevši od cijene
; )))))))))
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:48 27.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

o Mac-u sam čuo sve naj.....
počevši od cijene

akkodatikažem kvalitet košta
mada, ako sabereš hardver + softver košta koliko i pc + softver
Unfuckable Unfuckable 21:50 27.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

hmmmmmmmm
neki bi mogli reći da je Win, isveštoideuzto very cheap....
brothers in arms ; ))))))))
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:51 27.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

tako je srdjane!
veran ko pas!


Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:53 27.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:54 27.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

pa kad saberes koliko puta ce da ti tresne, koliko puta moras da cekiras disk zbog virusa, koliko puta zoves majstora da ti uradi ovo ili ono (ko se seca cuvenog ventilatora u PC.ju...grozno!) i koliko to oduzima Vremena, a Vreme je Novac. so, Mac i nije tako skup ;-)
dragoljub dragoljub 21:55 27.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

BebaOdLonchara
tako je srdjane!
veran ko pas!



само да мало прастем,технички,ето друга Мацка и код мене на цомп,раде браћа хакери само тако
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:59 27.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

zasto me ono desno podseca na Alien-a?!

Unfuckable Unfuckable 23:07 27.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

ma, lepota je u oku posmatrača
vi, Žene
ne volite da se zezate sa kablovima
a mi - Alfa Jedinke - samo challenge priznajemo
; )))))))
ivana23 ivana23 23:27 27.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

Unfuckable
ma, lepota je u oku posmatračavi, Ženene volite da se zezate sa kablovimaa mi - Alfa Jedinke - samo challenge priznajemo; )))))))


Ja imam samo jedan kabl, za struju!

MilutinM MilutinM 10:59 28.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

priznajem, o Mac-u sam čuo sve naj.....
počevši od cijene

Da ne pričamo o ceni. Mac je bezobrazluk.

A, koliko god ga hvalili, meni se barem par puta nedeljno neki program sam od sebe ugasi i resetuje. Evo, jutros se to desilo sa Sarafijem
dragoljub dragoljub 12:33 28.06.2008

Re: ovo nije kompjuter!

Evo, jutros se to desilo sa Sarafijem

ne voli ga srce pa bog.to sa resetovanjem programa koji su na netu i nije ozbiljan problem kozna ni jedan od ova tri kompjutera nije sam po sebi siguran od hakera,ipak to rade ljudi koji su vrlo vrlo vešti ja ne koristim fajervol (ima ga i linux) jer me mrz inače fajervol kod linuxa,valjda i kosd drgih štiti od upada hakera u comp neki su toliko oprezni da imaju i antivirus na Tux-u ali meni je to malo paranoično.
angie angie 21:49 27.06.2008

da l ste vi normalni

na ovo vrucinu- ko bre da chita ovoliko a da mu isijava sada i u lice, ovo je mini letanja serija za blog, a vi zdudali u jorgan, ko Dawny, vidi shta mu ga dao onoliko odjedared, svaki put kad otvorim, prochitam dve rechenice,,,,, ja sad mogu samo strip shlajfne da podnesem.
Unfuckable Unfuckable 21:51 27.06.2008

Re: da l ste vi normalni

hehehe
ovde o'ladilo...malo
al' krčkala se priča cele nedelje
dragoljub dragoljub 21:52 27.06.2008

Re: da l ste vi normalni

ja sad mogu samo strip shlajfne da podnesem.

*novo 

има за целу недељу))
margos margos 22:08 27.06.2008

Re: da l ste vi normalni

NG, mi smo ovdI progledali, saće Vidovdan :)))
angie angie 22:30 27.06.2008

Re: da l ste vi normalni

margos
NG, mi smo ovdI progledali, saće Vidovdan :)))


e znash da mi doshlo oma lakshe!
margos margos 22:48 27.06.2008

Re: da l ste vi normalni

e znash da mi doshlo oma lakshe!

Zato sam ti i rekla... za par sati i vi će da progledate:))))
Da budeš pripremljeTa
Unfuckable Unfuckable 22:52 27.06.2008

Re: da l ste vi normalni

Zato sam ti i rekla... za par sati i vi će da progledate:))))
Da budeš pripremljeTa


pa jes, dolazi
Vi(n)dovdan.....
angie angie 23:21 27.06.2008

Re: da l ste vi normalni

Da budeš pripremljeTa


meni dosta i toplina na dushi.
Unfuckable Unfuckable 23:23 27.06.2008

Re: da l ste vi normalni

meni dosta i toplina na dushi.

topline ne manjka na Kugli - koliko primećujem
ivana23 ivana23 21:53 27.06.2008

***

dragoljub dragoljub 21:57 27.06.2008

Re: ***

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:58 27.06.2008

Re: ***

Mac je način života.
PC je samo kompjuter.
dragoljub dragoljub 22:03 27.06.2008

Re: ***

Kazezoze Kazezoze 22:04 27.06.2008

Re: ***

Srđan Mitrović
Mac je način života.PC je samo kompjuter.

sva sreca da imam pc ))
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:06 27.06.2008

Re: ***

sva sreca da imam pc ))

sreća je ipak na našoj strani
Unfuckable Unfuckable 22:07 27.06.2008

Re: ***

Priznajem, Mac slabo poznajem
i imam nezahvalnu ulogu / misiju ovde da - šatro - bar malo - branim Win
...ali kako noć bude odmitzala, svašta je moguće
misssemmmm : ja moju Žirafu neću deinstalirati - ali, čini mi se da ćemo Gejtsa razbiti od zezanja

Međutim, obratite pažnju na par stvari, koje mislim da stoje : masovnost. Daje upotrebljivost i Pomoć, što nije nebitno rukijima, posebno.
Ja sam neke jako zahebate situacije rešio tako - forumi, online, blogovi ....pomoć za WIN nalazi se Svuda - valjda je to priroda uredila da onaj kome najviše pomoći treba, najviše je i ima - da se pomalo surovo našalim..
Dalje : da nije MS - a ...koliko bi se "okolo" stvari ovako razvile (prateći software, gaming, etc...) ?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:14 27.06.2008

Re: ***

masovnost? pa zamisli da ti dodje klinac i trazi comp za igrice...nisi lud da mu kupis Mac za igrice, mislim da upropasti takvu masinu i da das tolike pare, zar ne?

mislim da su igrice te zbog cega se mnogo vise kupuje a i zato sto je mnoooogo lakse spijunirati ko-vrkere ;-)
Mac je ozbiljna masina. PC je za pocetak, za ucenje kako se koristi mis, tastatura, prve igrice, kad deca treskaju sve o patos...mislim, nije velika steta ;-)
angie angie 22:15 27.06.2008

Re: ***

To bre dragoljupche- to je prava merica za letnje sheme!:)))

narochito zbog crteza-ako bash ne razumesh tehst!
dragoljub dragoljub 22:20 27.06.2008

Re: ***

angie
To bre dragoljupche- to je prava merica za letnje sheme!:)))

narochito zbog crteza-ako bash ne razumesh tehst!

ovo je zezanje na račun linuksaša ,način na koj razmišlj prosečan linuksovac-kroz komande na konzoli
angie angie 22:32 27.06.2008

Re: ***

ovo je zezanje na račun linuksaša ,način na koj razmišlj prosečan linuksovac-kroz komande na konzoli


:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

e bash si zlatan shto si mi pored slichica josh i nacrtao!
dragoljub dragoljub 22:46 27.06.2008

Re: ***

Unfuckable
Priznajem, Mac slabo poznajem
i imam nezahvalnu ulogu / misiju ovde da - šatro - bar malo - branim Win
...ali kako noć bude odmitzala, svašta je moguće
misssemmmm : ja moju Žirafu neću deinstalirati - ali, čini mi se da ćemo Gejtsa razbiti od zezanja

Međutim, obratite pažnju na par stvari, koje mislim da stoje : masovnost. Daje upotrebljivost i Pomoć, što nije nebitno rukijima, posebno.
Ja sam neke jako zahebate situacije rešio tako - forumi, online, blogovi ....pomoć za WIN nalazi se Svuda - valjda je to priroda uredila da onaj kome najviše pomoći treba, najviše je i ima - da se pomalo surovo našalim..
Dalje : da nije MS - a ...koliko bi se "okolo" stvari ovako razvile (prateći software, gaming, etc...) ?

nikako ne potcenjuj podršku za linux žestoka je ,kako bi ja teknički neuračunljiv ovladao linuxom,niko u mojoj bližoj i daljoj okolini nema blagog pojma šta je zto linux,ali FOrum sve dOZNA
dragoljub dragoljub 22:52 27.06.2008

Re: ***

angie
ovo je zezanje na račun linuksaša ,način na koj razmišlj prosečan linuksovac-kroz komande na konzoli

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

e bash si zlatan shto si mi pored slichica josh i nacrtao!

sudo glavna komanda kojom se predstavljaš kao root(gazda na makinu)
sudo apt-get install wife i nadalje je valjda jasno kao i dependencies )
Unfuckable Unfuckable 22:53 27.06.2008

Re: ***

ma znaš kad bi ja sve to pamtio & kutzao....
nikad

a i zvuči mi sexistički
hehehehe
seksisti - Linuxovci !
Kazezoze Kazezoze 22:57 27.06.2008

Re: ***

ovde mac kupuju nashi gastarbajteri (na kredu), da im se nadje u autu kad se vracaju u svoje selo, a sve da bi impresionirali meshtane svog sela. to shto osim poslati nekom mail ne znaju nishta oko njega, nije bitno jer vanjski utisak je bitan, a mac izgleda bash shminkerski;-)
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:59 27.06.2008

Re: ***

ja moju Žirafu neću deinstalirati

Pa nećeš moći sve i da hoćeš. Znam neke koje su pokušavali da deinstaliraju vistu. Sada izgledaju pohabano, umorno, beznadežno, praznog pogleda..polako se mireći sa činjenicom da u tom ratu neće pobediti i da vista ne uzima zarobljenike....pravi očajnici, čekaju svoje poslednje dane, a vista i danje nepokolebljivo čuči na njihovim compovima.
Ta vista je stvarno ko kuga. Od nje se samo smrću možeš izlečiti (mislim....smrću compa). Pa ti sad vidi ;-)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:02 27.06.2008

Re: ***

@kzzz
vidi-vidi, imamo ovde i price iz iskustva...licnog ili...?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:06 27.06.2008

Re: ***

Ta vista je stvarno ko kuga.



)))))))))))
ovo mi je ulepsalo vece!!!


Kazezoze Kazezoze 23:08 27.06.2008

Re: ***

BebaOdLonchara
@kzzzvidi-vidi, imamo ovde i price iz iskustva...licnog ili...?

ja sam veran pc-u ))
Unfuckable Unfuckable 23:10 27.06.2008

Re: ***

Pa nećeš moći sve i da hoćeš. Znam neke koje su pokušavali da deinstaliraju vistu. Sada izgledaju pohabano, umorno, beznadežno, praznog pogleda..polako se mireći sa činjenicom da u tom ratu neće pobediti i da vista ne uzima zarobljenike....pravi očajnici, čekaju svoje poslednje dane, a vista i danje nepokolebljivo čuči na njihovim compovima.
Ta vista je stvarno ko kuga. Od nje se samo smrću možeš izlečiti (mislim....smrću compa). Pa ti sad vidi ;-)


ko ?
ja ?
Jakaotakav da ne mogu ?
ma ima da gi razbutzam, čim to budem dovoljno želeo
last but not the least : uvek postoji onaj Antihrist virus, pa će sam da odradi stvar - uz malo molitve, doduše ...
; ))))))
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:11 27.06.2008

Re: ***

ja sam veran pc-u ))


izvini, ovo ce te boleti, ali on tebi nije veran ))))
angie angie 23:24 27.06.2008

Re: ***

sudo glavna komanda kojom se predstavljaš kao root(gazda na makinu)
sudo apt-get install wife i nadalje je valjda jasno kao i dependencies )



there, there dragoljupche- sace Doly da donese pivo.
Kazezoze Kazezoze 23:25 27.06.2008

Re: ***

izvini, ovo ce te boleti, ali on tebi nije veran ))))

pa meni vishe mac izgleda onako kurvanjski, mamac za sponzorushe))
a najlepshi je u izlogu, ko kurvice ovde u red light pendzerima))
Unfuckable Unfuckable 23:32 27.06.2008

Re: ***

izvini, ovo ce te boleti, ali on tebi nije veran ))))


hm...
to me podseća na moju dilemu
"hoće li Ona meni dati šansu?"

možda lik gari XP i sve fercera i ima Vlast ?
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 23:38 27.06.2008

Re: ***

ma ima da gi razbutzam, čim to budem dovoljno želeo
last but not the least : uvek postoji onaj Antihrist virus, pa će sam da odradi stvar - uz malo molitve, doduše ...

O'ma mi javi kada budeš to izveo. Možda još uvek neće biti kasno da se spasu neki ljudski životi )
dragoljub dragoljub 00:04 28.06.2008

Re: ***

angie
sudo glavna komanda kojom se predstavljaš kao root(gazda na makinu)
sudo apt-get install wife i nadalje je valjda jasno kao i dependencies )


there, there dragoljupche- sace Doly da donese pivo.

))
vnk vnk 05:37 28.06.2008

Re: ***

PC je samo kompjuter


Da, ali ajde da vidim tvoj Mac da ovo uradi:



Normalno, Linux (Fedora).
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 08:46 28.06.2008

Re: ***

ovo?

MilutinM MilutinM 11:01 28.06.2008

Re: ***

pa meni vishe mac izgleda onako kurvanjski, mamac za sponzorushe))
a najlepshi je u izlogu, ko kurvice ovde u red light pendzerima))

Podržavam, u potpunosti
Unfuckable Unfuckable 11:42 28.06.2008

Re: ***

to Gazda !
Prozordžije uzvraćaju !
vnk vnk 12:56 28.06.2008

Re: ***

Ma ja to namerno, ne bi li vi Macovci poslali malo interesantnijih screen dumpova, iz inata ovim windows korisnicima
Radojicic Radojicic 19:00 28.06.2008

Re: ***

Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:01 27.06.2008

Pitam se, pitam......

Ja samo jedno mogu da kažem: kupila sam novo nakolenče pre 3-4 meseca i zaista sam se potrudila da u sitne detalje opišem prodavcu kakva će straobalna sudbina snaći njega i njegovu porodicu ako se slučajno našali pa mi instalira Vistu. Takođe se nešto oštrim da malko probam i taj Linux. Nego...može li comp da radi sa 2 operativna sistema?
dragoljub dragoljub 22:05 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

Aleksandra Mitrovic
Ja samo jedno mogu da kažem: kupila sam novo nakolenče pre 3-4 meseca i zaista sam se potrudila da u sitne detalje opišem prodavcu kakva će straobalna sudbina snaći njega i njegovu porodicu ako se slučajno našali pa mi instalira Vistu. Takođe se nešto oštrim da malko probam i taj Linux. Nego...može li comp da radi sa 2 operativna sistema?

ја пробао са 4 и ради,чудо
инсталирај прво пенџер па убунту и има да ради ко компјуер
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:17 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

Mac moze da ima OSX, Linux, Windows...ali samo novi mac.ovi.
OSX ne moze niko sem Mac.a, a OSX je najbolji operativni sistem. ja ne znam osobu koja je presla na Mac a da je vratila na Windoguz.
dragoljub dragoljub 22:27 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

BebaOdLonchara
Mac moze da ima OSX, Linux, Windows...ali samo novi mac.ovi.
OSX ne moze niko sem Mac.a, a OSX je najbolji operativni sistem. ja ne znam osobu koja je presla na Mac a da je vratila na Windoguz.

ima cake da se instalira leopard na običnom pc-ju ,samo ja sam još mali pa kad malo porastem eto i mene ))

ps
još mi fali teKnika i eznanje rada u konzoli ali mlad sam ja još tek mi je 50ta
dragoljub dragoljub 22:30 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

Mac moze da ima OSX, Linux, Windows...ali samo novi mac.ovi.

ovo nisam siguran,koliko sam čuo Mc nema opciju u biosu da podigne sistem sa diska,to su zaključali,može biti da ovi novi imaju .raspitaću se
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:32 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

ovo nisam siguran

potreban je samo jedan program
PARALLELS DESKTOP
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:34 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

инсталирај прво пенџер па убунту и има да ради ко компјуер

ETO REŠENJA!!!!!!!!
Inače...samo da napomenem....moja prva ljubav je bio MAC 128-ica sa crno-belim monitorom BAŠ kao ovaj ispod. Taj model je inače završio u Gugehajm muzeju kao jedan od reprezentativnih primeraka industrijskog dizajna. Pa ni danas se PC i MAC ne mogu porediti po pitanju dizajna (mada mi ovaj novi VAIO izgleda mnogo sexy). Odustala sam od MAC-ova, teška srca, moram priznati kada sam shvatila da je tehnička podrška na teritoriji tadašnje juge tragična i prešla na konfekciju u vidu PC-ja......((
Unfuckable Unfuckable 22:38 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

hehehehe
najvolem onaj button
"buy now"

imate li Vi, Mac-ovci. "bratsku podršku" ili ......harakiri po novčaniku ?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:40 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

mate li Vi, Mac-ovci. "bratsku podršku" ili

imamo DEMONOID
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:07 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

imamo DEMONOID


ima ih jos ;-)
Unfuckable Unfuckable 23:13 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

a kad roknu demonoid, kao KAZAA što su roknuli ?????
Google - pomaže ?
; )))))))))
ja učukam error na gugl i prvi rezultat daje rešenje

(sad vi kažete : mi ne učukamo error jer ga nemamo....: )))))))
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:15 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

(sad vi kažete : mi ne učukamo error jer ga nemamo....: )))))))

tosamtelatikazem!
Unfuckable Unfuckable 23:35 27.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

tosamtelatikazem!

aj, sve moram da vam šapućem

mislim da su Macovci k'o ono : Poturice gore od Turaka
dragoljub dragoljub 10:54 28.06.2008

dodatak

pastovano sa VIKI
Слободан софтвер

У енглеском језику, иста реч, „free“, се користи да означи појмове „слободан“ и „бесплатан“. Због тога постоји забуна око израза „free software“" („слободан софтвер“) који неки људи схватају као „бесплатан софтвер“. Ово је потпуно небитно за српски језик, али је значајно за разумевање одређених покрета унутар заједнице слободног софтвера.

Столман прихвата шпанску верзију термина „слободан софтвер“ („Libre Software“), комбинацију термина у облику „Флос“ (енгл. FLOSS - Free/Libre/Open Source Software), и „неокован софтвер“, али му се више свиђа „free software“" јер је пуно енергије уложено у тај израз (са сличним разлозима заговара термин „власнички софтвер“ пре него „софтвер затвореног кода“, када се говори од софтверу који није слободан).

Термин „слободан софтвер“, ипак, може значити „софтвер без ограничења“ или „бесплатан софтвер“ или оба. Током година људи су се трудили да нађу неки интуитивнији и недвосмислен термин.

Столман се противи томе да термин „отворени код“ замени тернин „слободан“ јер, по њему, он крије циљ слободе[7]. Он одбија интервјуе за приче које би његов рад означиле са „отворени код“, тврдећи да би се тиме погрешно представили његови погледи.
MilutinM MilutinM 11:02 28.06.2008

Re: Pitam se, pitam......

ja ne znam osobu koja je presla na Mac a da je vratila na Windoguz.

Pa, došlo vreme da je upoznaš. Evo, ja se vraćam ovih dana.
Radojicic Radojicic 22:03 27.06.2008

...

ovaj prvi



sad ovaj



i skoro sve izmedju

a rat je na netu odavno izmedju PCjevaca i Mekovaca.

Evo sad najnovije, Obama je Mak, MekKejn PC

tako nekako i jeste
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:05 27.06.2008

Re: ...

Obama je Mak

pa drugačije i nije moglo, zar ne?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana