Napokon - skejt park u BG-u !

benjoc RSS / 28.08.2008. u 04:17

Beogradski skejteri će polovinom septembra dobiti na Ušću svoj prvi moderan park, koji će biti jedan od najvećih u regionu
Prvi pravi skejt parku u glavnom gradu će biti izgrađen na površini od oko 2.200 kvadratnih metara, rekao je zamenik predsednika opštine Miloš Petrović i dodao da je JKP ''Zelenilo - Beograd'' završilo pripremne radove u Bloku 15 i da će krajem ove sednice početi betoniranje.

skatepark38x58ap9uh0.jpgPRVENAC Skejting u Srbiji postoji već 20 godina, a skejteri su do sada od gradskih vlasti, pre četiri godine, dobili samo limeni park na Adi Ciganliji, koji je napušten zbog čestog povređivanja. Petrović je rekao da će biti postavljena i specijalna podloga od najnovijeg materijala ''estrih'', nakon čega će početi montiranje rampi i drugih sprava za vožnju skejta, kao i rolera i ''bem-iks" bicikala.|"
Želja nam je da popularizujemo skejting, a pošto će to biti jedan od najvećih skejt parkova u regionu, tu će biti organizovana i međunarodna takmičenja'', dodao je on.
Skejt park na Ušću imaće 15 različitih rampi i njegova izgradnja  košta opštinu Novi Beograd 26 miliona dinara. Beogradski ljubitelji skejta planiraju da dovedu na zvanično otvaranje parka skejtere iz regiona, Evrope i SAD  i organizuju takmičenje, zbog čega, prema rečima Petrovića, otvaranje neće uslediti odmah po završetku radova, kako bi skejteri mogli da se naviknu na nove sprave.
Opština Vračar je ranije najavila, pošto je anketirala građane u toj opštini, da će uskoro izgraditi mali skejt park u Čuburskom parku.

Izvor: Tanjug - 27.08.2008. 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana