Plejbojeve i druge zečice

Ivan Blagojevic RSS / 22.10.2008. u 09:41

Sonja Vasi
Sonja Vasi
Kada bi Hju Hefner imao 100 zečica, uz pretpostavku da prosečna zečica okoti prirodnom oplodnjom 8.2, a veštačkom oplodnjom 11.5 mladunaca, sve to pomnoženo sa prosekom od 9.3 porođaja godišnje, došao bi do proseka od od 100 potomaka. Znači, da bi mu 100 zečica na početku godine, uz neznatnu pomoć mužjaka stvorilo populaciju od 10.000 jedinki.
Prvu pravu zečicu sam spazio na press konferenciji u Sofiji gde je trebalo da najavim koncert našeg niškog Kamernog orkestra u NDK-u (Nacionalni dvorac kulture). Pre toga je pres držala, preciznije, profesionalno pozirala plavuša u mini haljini. Objasnili su mi da je to nekadašnja mis Bugarske koja godinama živi u Americi, da je više puta krasila centralne strane originalnog Plejboja i bila jedna od miljenica Hjua Hefnera.
Najveći deo muške populacije u Bugarskoj lakše je podneo vreme diktature Todora Živkova kolekcionarski predano gužvajući sve brojeve Plejboja koje je ukrašavala nacionalna Sonja Vasi.
Sonja je zaradila predivnu kuću sa bazenom na Beverli Hilsu i posmatrala svakodnevicu iza tamnih stakala svog mercedesa s-klase. Umesto da slavu iskoristi za pevanje lakih nota, uz, kako bi bilo logično, pokazivanja
Čekajući Hefnera
Čekajući Hefnera
svojih atributa, navukla je tuniku, sakrila grudi i formirala underground rok bend. Pozvala me je na njen koncert te večeri. Imala je sjajan bend „Naked". Gitarista je čak neko vreme bio na probi u sastavu Red Hot Chillie Peppers. Ona sama herojski je trošila energiju urlajući u najboljoj tradiciji novotalasnog post-panka.
Sala je bila puna onih koji su želeli da je vide, i znatno manjeg broja onih koji su hteli i da je čuju.
Kako su to bile godine sankcija, a ja misionarski zaluđen održavanjem kulturnog života Niša, iz nedelje u nedelju organizovao sam između ostalih dešavanja i rok koncerte, učinilo mi se dovoljno atraktivnim da jedan USA band nastupi u sankcijama oklopljenoj Srbiji.
Ideja joj se nije puno dopala, ali je prihvatila da sutra dođem u hotel i još jednom razgovaramo.
U hotelu „Moskva" bilo je tri puta više obezbeđenja nego članova benda. Objasnili su mi da su to radnici najpoznatije bugarske osiguravajuće kompanije, a da je vlasnik rođeni brat Sonjine velike ljubavi - bugarskog šampiona u rvanju i prvog žestokog momka zemlje u tranziciji, koji je par godina pre toga izrešetan u centru Sofije. Brat je vodio osiguranje preduzeća, lokala i automobila (pod sloganom „Vama niko ne sme da polomi izlog ili ukrade automobil" uz prećutno podrazumljiv nastavak „osim nas") i, naravno, finansirao celu Sonjinu turneju. Nekako smo se pogodili oko honorara i oko toga da bar polovina bodigard ekipe pođe sa nama. Iskoristili smo njen jedini slobodan termin - 30. decembar 1994. godine - dan uoči dočeka Nove godine. Spot Sonje Vasi i grupe Naked, tih dana se vrteo na MTV-u i nije bilo problema prodati 1.5
Sonja u Nišvil klubu
Sonja u Nišvil klubu
00 karata u događanja gladnom Nišvilu.
Uz gomilu scenskih efekata iz dima je izronila Sonja i najluđi koncert koji sam ikada radio je krenuo uz apsolutnu histeriju publike. Da li je novogodišnja atmosfera pomešana sa alkoholom uticala na to, tek horde edipovaca počele su da se penju na binu ne bi li uhvatili Sonju za grudi. Obezbeđenje predvođeno 2x1 metar dugokosim šefom dejstvovalo je besprekorno, bacajući fanove nazad u gomilu.
Sonja je svršavala na sceni a šef obezbeđenja obliven znojem me je pitao „da li je Ivane ovako uvek kod vas na koncertima". A onda su počele petarde i razne vrste letećih projektila. Koncert je bio već pri kraju kada je buknuo požar i platnena scenografija u trenutku izgorela. Nekako smo ugasili vatrenu stihiju i ispratili egzaltiranu Sonju put aerodroma. Nedugo zatim raskinuli su nam trajno ugovor o zakupu sale.
Sonji smo poslali snimak koncerta i uskoro je ceo džet set Beverli Hilsa, ali i dobar deo američkog TV auditorijuma (tokom televizijskih promocija benda), gledao „vatrene" Nišlije.
Sonja je počela češće da me zove priznavši da je to bio najbolji koncert u njenoj karijeri, dodala da bi volela da budem njen gost na Beverli Hilsu i, naravno, da joj organizujem još neki nastup.
Prilika (nažalost samo za koncert) se ukazala sledeće godine. Sponzor je ponovo platio sve troškove turneje po Bugarskoj, a ja jednu od dve ekskluzivne „čajke" Todora Živkova kojim su se članovi benda dovezli u Niš, popivši usput ceo mini bar.
Organizovao sam Prvi Rock Nišville festival, a među bendovima je bio i naš „Plejboj"!
Godine sankcija su uzele svoje i publika je bila prilično suzdržana. Razočarenje je bilo veliko i Sonja me je pitala „kako je to umrla publika"? Utešio sam je kišom kao razlogom, ne želevši ni samom sebi da priznam da rok
Naslovnica FHM-a iz 2007
Naslovnica FHM-a iz 2007
enrol u Srbiji odumire.
Pozvao sam je nekoliko puta po njenom povratku u Ameriku. Jednom sa molbom da pita svog sponzora da li njegovi ljudi imaju veze sa krađom automobila jednog mog poznanika na „Ilincima". Sponzor se lično javio vrlo brzo rekavši da auto nisu ukrali Bugari - već Srbi. I zaista, pogranični srpski mafijaši su se brzo javili tražeći novac za vraćanje auta.
Prošlo je punih pet godina pre nego što sam Sonji organizovao novi koncert. Sponzor je u međuvremenu postao ugledni biznismen i vlasnik fudbalskog kluba, ali je i dalje uvažavao nekadašnju veliku ljubav svog pokojnog brata.
Sonja je odustala od rok poleta, promenila stajling i formirala novi bend (Creep) prime
Kolaterarna šteta apstinencije
Kolaterarna šteta apstinencije
ren svom izgledu. Bilo je to na trećem i poslednjem Nišville rock festivalu, a i poslednji put da sam video bivšu Plejbojevu zečicu. Ispričala mi je da se udaje za Bredija Andersona jednog od najpoznatijih američkih bejzbol igrača i člana Kuće slavnih sa kojim je u međuvremenu i dobila ćerku. Prošle godine se aktivirala na naslovnoj strani FHM-a, a ove godine pokazala zavidan nivo lokal patriotizma napisavši i snimivši dvosmisleni omaž (sa reaktiviranim bendom Creep)  bugarskom internacionalcu, fudbaleru Totenhema - Berbatovu.
Pre par godina snajperista je ubio njenog sponzora nakon proslave pobede njegovog kluba u Kupu UEFA.
U međuvremenu sam tragajući za načinom samofinansiranja kulture nabavio 100 zečica i počeo da ubeđujem Srbiju u isplativost farmi kunića.
Naučio sam da je idealan odnos za parenje - sedam zečica i jedan mužjak, ali da je za ozbiljan biznis bolje smanjiti i taj broj mužjaka uvozom veštačkih vagina iz Španije i varanjem darodavaca sperme „virtualnim seksom
Pamela, torta i Hef
Pamela, torta i Hef
".
RTS je za potrebe emisije „Profil i profit" došao i snimio farmu, uzeo moju izjavu o opravdanosti ulaganja u novi biznis uzgoja zečeva, zatim su pustili prilog sa Nišvila i drsko pitali „Kakve veze imaju džez i zečevi"? Citirao sam enciklopediju da džez na kongoansko-zimbaveanskom dijalektu - znači SEX, a da su zečevi šampioni na tom polju.
Doduše, mužjak to munjevito obavi i nakon toga se baci na leđa i zadovoljno mrda nogama.

 Hju Hefneru ne propuručujem da pokušava takve exibicije - zbog kičme.
Dovoljno je što se protokolarno slika sa zečicama i drži ih u krilu, kao nedavno Pamelu Anderson, dok svećice na torti lagano dogorevaju.

Atačmenti



Komentari (11)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

maki100 maki100 10:02 22.10.2008

Svaka cast...



...na zecovima.
Znaci, bace se na ledja i zadovoljno mrdaju nogama... Hm. Dobar nacin da prepoznas da li si imao sex na brzaka, pratis da li ti partner mrda zadovoljno nogama.

PS
Tekst je by the way super.
Strongman Strongman 10:32 22.10.2008

Komšija odličan tekst

Alal vera. Opet si osvetlio deliće kulturne istorije Niša koji bi propali u zaborav.

Uzgred, od kad se moja Jovana slikala za Playboy i mi Nišlije imamo svog zeku, samo njeno obezbedjenje nema dugu kosu
Ivan Blagojevic Ivan Blagojevic 13:49 22.10.2008

Re: Komšija odličan tekst

Pozdrav Vili iz Nišvila i njenom strongrabbit-u. Inače, Slavujac se žali da nije mogao da kupi poslednji broj Plejboja u Nišu. Prošle nedelje smo podigli i zavarili obruče u O.Š. "Sveti Sava". Od silnih zakucavanja su se toliko spustili da sam se i ja spremao da zakucam.
p.s.
čuvaj kičmu
Strongman Strongman 17:16 22.10.2008

Re: Komšija odličan tekst

kako se sada razvijaju stvari, na prolece cu da vas derem (ili vi mene) ponovo.

Work in progress! Dolazi Strongmen nazad. Ako me ne mrzi cu da skionem 20 kila i ponovo da zakucavam

Alal vera za koseve. Gradsko jezgro jos funkcionise na primeru
namegiver namegiver 10:33 22.10.2008

:)

imaš moj osmeh za tekst. Čisto usputni detalj. Zečevi se nakon polnog odnosa onesveste. To ima neke veze sa brzinom samog čina i pumpanjem krvi kroz ceo organizam, odatle i trzanje nogu. To je trenutak u kojem su divlji zečevi najčešće hvatani. Sama ironija toga verujem da udopunjuje tvoj tekst.
ivana23 ivana23 10:36 22.10.2008

Perverzni zeka



Zečevi koji se ševe kao zečevi i nisu neka vijest, i nema im mjesta u novinskim stupcima. No što kad se zečevi dočepaju USB portova na laptopima?
Zečić dolazi u dvije varijante, crnoj i bijeloj. Kad ga spojite na računalo, počne raditi ono što zečići najbolje rade. Međutim, ne služi samo za ukras. Osim kao zabava društvu, zečić vam može poslužiti i za pohranu podataka, budući da ima kapacitet od jednog gigabajta.



Izvor
dolybell92 dolybell92 10:38 22.10.2008

mužjak to munjevito obavi

dangubas dangubas 11:31 22.10.2008

..mali zeka iz jendeka..



simkke simkke 14:24 22.10.2008

Zecica 2008

gil-gelad gil-gelad 18:15 22.10.2008

...

zaista informativno i korisno...
jande92 jande92 08:18 23.10.2008

zeka

ekstra sto bi rekli ovi danasnji klinci. Pa Nis se vec dva puta vrti u Playboy..hm
Zadnji Nisvil je bio stvaaarno dobar, bas po ukusu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana