Mama me je prijavila za izbor Miss paradajz supe

Biljana Beba Knežević RSS / 16.12.2008. u 20:30

2245900.jpgOvisnik sam o paradajz supi. Najbolje obožavam onu koju sama pravim ( bez zaprške of kors i sa belim lukom u prahu ) i sa onim tankim, tankim testom za supu. E, kad očekujem nešto dobro na TV-u, ili sam promrzla, ili sam gladna, ili sam what ever, ja sebi napravim supu. Odbijem se kako je dobra. Uvek.
Napravila sam sebi sinoć jednu i sela pred TV, na pod, u turski sed. Stavila krpu u krilo i čekala da film počne. Dok sam čekala da prođe uvodni deo, sa bezbroj imena, pa onom „strašnom" muzikom, pa ovo, pa ono, pojela sam supu i otišla da čitam. Toliko o filmu.
Čitanje me je, as usually, navelo na hrpu razmišljanja, a jedno od njih je, da recimo, manje više svi, imamo sklonosti ka tome da slušamo nepotrebne i glupe priče. Dobro, nisu sve te priče glupe, ali su neke neverovatno teške a to ostavlja posledice u vidu čemera koji se onda danima provlači. Mene pogađa ljudska nesreća u svakom smislu. Da se ja pitam, svi bi bili srećni i zdravi, ne bi bilo rata, gladi ( ovo nisam prepisala sa izbor za Miss Universum, Božice mi ), i sve bi bilo supper dupper, ali se ne pitam, pa je takvih priča mnogo.
Sebično ili ne, usputne kukače, istresače smeća na svakoga na koga nalete, obilazim u širokom krugu. Umeju da budu zamaskirani pa da ih ne provalim odjedared. Takvi obično pitaju kako sam s ciljem da to isto i ja njih pitam. Dok odgovaram na pitanje kako sam, uočim onaj odsutni pogled:"Cut the crap, ja 'oću nešto da ti ispričam!", i onda stanem. E ne'š ga vala majci, ne meni. Ko kako dođe, ko kako uđe u kancelariju, ima problem. I ispriča ga. I poredi ga sa tuđim problemima:"Vidi ko'lki je moj ( da prostite ), a kolicni je tvoj?!"
U poslednje vreme sam neljubazna jer sam ja ona koja je počela da „cut the crap". Naravno, ne sa svakim, ali kako sam se uhodala sa hroničnim „jao ovo, jao ono", odmah ih namirišem. I završim.
Da se vratim supi. Supa me smiruje. Maksimalno. Odma' osetim kako mi seratonin nagrne iz mozga u nervni sistem i sva se nekako poradostim. To mu nekako dođe kao efekat seksa, samo bez orgazma. U zamenu za orgazam, posle supičke se bacim na krevet i budna sanjam.
Eto. Neću vam otkriti svoje recept, ali vam mogu reći da je i ona „1 minute supa Alevina" bruka dobra. Ume da zameni, kad se baš baš nemam vremena. Za kuvanje, of course.



Komentari (81)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 20:49 16.12.2008

:)))

Dok sam čekala da prođe uvodni deo, sa bezbroj imena, pa onom „strašnom" muzikom, pa ovo, pa ono, pojela sam supu i otišla da čitam. Toliko o filmu.

Bas kao Groucho Marx:

I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book.

Sada smo naucili i da je TV very nutrition savvy. Hvala, preporucujem.

P.S.
Dva pitanjca

1. Da li taj tvoj tajni recepAt sadrzi makar malo bosiljka?
2. Svi znamo da je tomato soup comfort food, ali i da obezbedjuje slavu prema Warholu:

Da li je to tacno?


Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 21:10 16.12.2008

Re: :)))

nsarski
Dok sam čekala da prođe uvodni deo, sa bezbroj imena, pa onom „strašnom" muzikom, pa ovo, pa ono, pojela sam supu i otišla da čitam. Toliko o filmu.

Bas kao Groucho Marx:

I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book.

Sada smo naucili i da je TV very nutrition savvy. Hvala, preporucujem.




Na sreću, dobra knjiga reši problem "slobodnog vremena". Hvala na preporuci :)
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 21:11 16.12.2008

Re: :)))

Warhol




hahahaha
1. obavezno, bez bosiljka nije to to
2. naaaaravno
112358oo 112358oo 23:51 16.12.2008

Re: :)))

Bas kao Groucho Marx:

I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book.


Strmoglavi badža Strmoglavi badža 08:52 17.12.2008

Re: :)))

Biljana Beba Knežević
obavezno, bez bosiljka nije to to


Clishe.
Zašto niko ne spomene majoran kada se priča o paradajzu?
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 12:23 17.12.2008

Re: :)))

Strmoglavi badža
Biljana Beba Knežević
obavezno, bez bosiljka nije to to


Clishe.
Zašto niko ne spomene majoran kada se priča o paradajzu?


Meni se ta kombinacija ne dopada, samo zato, ali uz neku drugu hranu da. Valjda je to pitanje ukusa, šta li
Strmoglavi badža Strmoglavi badža 08:32 19.12.2008

Re: :)))


Ok, fair enough. Bosiljak jeste zakon ali zašto malo ne promeniti začine?
Meni ide i majoran a pogortovo celer, kao što neko već reče.
Pozdrav.
AlexDunja AlexDunja 21:00 16.12.2008

:)

hocu recept.
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 21:14 16.12.2008

Re: :)

AlexDunja
hocu recept.




Well.... kako da ti kažem... hm...
znaš kako kažu mafijaši:"Ako ti kažem, posle ću morati da te likvidiram"

Sok od paradajza, najboljše domaći, dok je još 'ladan u šerpi začiniš vegetom, belim lukom, bosiljkom ( ili drugim začinom po volji ), malo razblažiš vodom, pustiš da provri, dodaš testeninu i voila! Nema bolje a ni zdravije!
Ništa zaprška, ništa masnoće, a čisti krvne sudove i kako reko' orgazmična je!
zeks92 zeks92 21:24 16.12.2008

Paradajz corba

2 klile mekseg svezeg paradajza (ili onaj iz konzerve 2 manje konzerve) stavis u kljucalu vodu da se dobro osuri-kuvati ga taman toliko da se kozica lako ljusti... Kad se ladne izvaditi ga,skinuti opnu, peteljku i zilu ...ako je ima...to raditi nad nekim sudom, u njega skupljati sav divni sok koji se ciscenjem oslobadja...propasirati ga kroz cetku i staviti u serpu...dodati malo soli,malo secera...i malo vode po potebi(ako je socan,ne mora)... malo vise bibera i struk bosiljka... zakuvati domace rezance,koje kupis kod tete na pijaci...Prijatno!

VEGETU NIKAKO! to je otrov!
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 21:27 16.12.2008

Re: Paradajiz corba

zeks92
2 klile mekseg svezeg paradajiza (ili onaj iz konzerve 2 manje konzerve) stavis u kljucalu vodu da se dobro osuri-kuvati ga taman toliko da se kozica lako ljusti... Kad se ladne izvaditi ga,skinuti opnu, peteljku i zilu ...ako je ima...to raditi nad nekim sudom, u njega skupljati sav divni sok koji se ciscenjem oslobadja...propasirati ga kroz cetku i staviti u serpu...dodati malo soli,malo secera...i malo vode po potebi(ako je socan,ne mora)... malo vise bibera i struk bosiljka... zakuvati domace rezance,koje kupis kod tete na pijaci...Prijatno!



To je tvoj "jednostavni" recept kad ima svežeg paradajza i vremena za pasiranje i šurenje istog. Ovo je domaća radinost i gotovo je za 10 minuta a sve prirodno ( osim po želji: beli luk vo prav ili sveže ispasirani ) i naravno bosiljak! Najboljši.
zeks92 zeks92 21:30 16.12.2008

Re: Paradajiz corba

Ja to radim sa tomatinom ili next-ovim ljutom paradajz sokom...al' kad je paradajz na pijaci 20 din...potrudim se pa napravim...to traje manje od pola sata...
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 21:32 16.12.2008

Re: Paradajiz corba

zeks92
Ja to radim sa tomatinom ili next-ovim ljutom paradajz sokom...al' kad je paradajz na pijaci 20 din...potrudim se pa napravim...to traje manje od pola sata...




Istini za volju, najbolji je kad je tako svež, pa se malo zada u kuvanje. A taj ljutkasti Tomatino mi je predobar.
AlexDunja AlexDunja 21:35 16.12.2008

Re: Paradajz corba


VEGETU NIKAKO! to je otrov!

ja je ne koristim:)

@bbk:)
samo proveravam.
razlikujemo se samo
u tome sto ja paradajz kombinujem uvek sa celerom
(inace ga smatram najlepsim mirisom u kuhinji)
beli luk svez, kod mene.
i bosiljak iz saksije:))

i ps.moze malo maslinovog:)
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 22:00 16.12.2008

Re: Paradajz corba

AlexDunja

VEGETU NIKAKO! to je otrov!

ja je ne koristim:)

@bbk:)
samo proveravam.
razlikujemo se samo
u tome sto ja paradajz kombinujem uvek sa celerom
(inace ga smatram najlepsim mirisom u kuhinji)
beli luk svez, kod mene.
i bosiljak iz saksije:))

i ps.moze malo maslinovog:)



e i celer kad ga se setim. Vegeta koju ja koristim nije otrovna jer je domaća, samo se zove Vegeta iz navike.... može i maslinovog ( al' na lice hahahahaha ) a i u supu.
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 22:02 16.12.2008

Re: Paradajz corba

zeks92
2 klile mekseg svezeg paradajza (ili onaj iz konzerve 2 manje konzerve) stavis u kljucalu vodu da se dobro osuri-kuvati ga taman toliko da se kozica lako ljusti... Kad se ladne izvaditi ga,skinuti opnu, peteljku i zilu ...ako je ima...to raditi nad nekim sudom, u njega skupljati sav divni sok koji se ciscenjem oslobadja...propasirati ga kroz cetku i staviti u serpu...dodati malo soli,malo secera...i malo vode po potebi(ako je socan,ne mora)... malo vise bibera i struk bosiljka... zakuvati domace rezance,koje kupis kod tete na pijaci...Prijatno!

VEGETU NIKAKO! to je otrov!




Jeste, Vegeta je otrov, ali ima i domaće Vegete koja se samo tako zove jer podseća na ovu zbog seckanog povrća ali nije. Ova se moja mora držati u frižideru jer nema konzervanasa
AlexDunja AlexDunja 22:20 16.12.2008

Re: Paradajz corba

Vegeta koju ja koristim nije otrovna jer je domaća

to izrendas svo korenje na najsitnije,
iseckas listice,
pomesas dok je jos vlazno sa morskom solju,
pa susis?
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 22:22 16.12.2008

Re: Paradajz corba

AlexDunja
Vegeta koju ja koristim nije otrovna jer je domaća

to izrendas svo korenje na najsitnije,
iseckas listice,
pomesas dok je jos vlazno sa morskom solju,
pa susis?



Još uvek se nisam usudila to sama da radim, pravi mi jedna baka :) ili mama, a spremam se ( stvarno se spremam ) da se oprobam i sama. Ovo je onako vlažno ( da prostiš još jednom ) i ima soli unutra, krupne ( stoga je i morska ) i ne sme se puno staviti jer bude jako i preslano, a ja ne volim slana jela. i to tako u tegli, dobro zatvoreno stoji u frižideru, ali se pravi na malo, jer ne može dugo da traje
AlexDunja AlexDunja 22:28 16.12.2008

Re: Paradajz corba

kapiram:)
ja ne pravim,
jer kod mene ima zelinisa tog cele godine,
korenja , mislim, pa i listica...
uvek dodajem sveze.
ali znam za varijantu da se
tako vlazno stavi u rernu na 50
stepeni i dugo susi.
onda moze da stoji.
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 22:37 16.12.2008

Re: Paradajz corba

AlexDunja
kapiram:)
ja ne pravim,
jer kod mene ima zelinisa tog cele godine,
korenja , mislim, pa i listica...
uvek dodajem sveze.
ali znam za varijantu da se
tako vlazno stavi u rernu na 50
stepeni i dugo susi.
onda moze da stoji.



Da ima i ta varijanta sa sušenjem, ali nisam znala da ako suši. Kad budem probala, javiću ti kako je ispao, tj da li je jestivo ili nije
AlexDunja AlexDunja 22:49 16.12.2008

Re: Paradajz corba

Da ima i ta varijanta sa sušenjem, ali nisam znala da ako suši. Kad budem probala, javiću ti kako je ispao, tj da li je jestivo ili nije

obavezno:)
ja sam probala,
kod drugarice, onako kasicicom
i bilo je ukusno.
da, treba treba da se razvuce na neki pleh
u tankom sloju, kada se susi,
i da se prevrce povremeno,
da bi bilo ravnomerno:)))
dunja73 dunja73 23:10 16.12.2008

Re: Paradajz corba

Luk se isece ,uzduz,malo se proprzi na ulju,,moze i suncokretovo,ali bolje maslinovo,da porumeni,pa se onda uradi ovo sve sto si napisao,pa se ubaci cene belog luka i koji listic celera (kad supa bude gotova ,to se baci),stavi se svezi paradajz i malo mora onaj iz konzerve ili tetrapaka,da se ne lazemo ,,daje intezivniji ukus,,so,secer,,malo,,biber,,tucani u havanu,, i bazilikum,kad to sve bude gotovo,obavezno malo slatke pavlake,,to je najbitnije,,.Servira se sa parcetom mocarele koja se ubaci u vrelu supu i svezim bazilikumom ,,bez testenine,,,i sa parcetom crnog,tamnog ili belog ,,prepecenog,,hleba.Sluzi se iz onih,,cinija,,nikako se ne servira u duboke tanjire. To je pravi recept,po ,,talijanski,,
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 07:06 17.12.2008

Re: Paradajz corba

dunja73
Luk se isece ,uzduz,malo se proprzi na ulju,,moze i suncokretovo,ali bolje maslinovo,da porumeni,pa se onda uradi ovo sve sto si napisao,pa se ubaci cene belog luka i koji listic celera (kad supa bude gotova ,to se baci),stavi se svezi paradajz i malo mora onaj iz konzerve ili tetrapaka,da se ne lazemo ,,daje intezivniji ukus,,so,secer,,malo,,biber,,tucani u havanu,, i bazilikum,kad to sve bude gotovo,obavezno malo slatke pavlake,,to je najbitnije,,.Servira se sa parcetom mocarele koja se ubaci u vrelu supu i svezim bazilikumom ,,bez testenine,,,i sa parcetom crnog,tamnog ili belog ,,prepecenog,,hleba.Sluzi se iz onih,,cinija,,nikako se ne servira u duboke tanjire. To je pravi recept,po ,,talijanski,,




Aaaa probala sam i ovakvu paradajz supu i moram da prizan da mi bila teška zbog dinstanog luka. Jeste, ukus je jako dobar, al' ne mogu tih prženih lukova. Za pavlaku se slažem i sirac.
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 07:07 17.12.2008

Re: Paradajz corba

AlexDunja
Da ima i ta varijanta sa sušenjem, ali nisam znala da ako suši. Kad budem probala, javiću ti kako je ispao, tj da li je jestivo ili nije

obavezno:)
ja sam probala,
kod drugarice, onako kasicicom
i bilo je ukusno.
da, treba treba da se razvuce na neki pleh
u tankom sloju, kada se susi,
i da se prevrce povremeno,
da bi bilo ravnomerno:)))



Kad probam, ako podvig uspe, pisaću o tome, ako ne budem pisala o tome, znači da sam proplivala.
AlexDunja AlexDunja 09:07 17.12.2008

Re: Paradajz corba

Kad probam, ako podvig uspe, pisaću o tome, ako ne budem pisala o tome, znači da sam proplivala.

he, he:)
jos jedno upozorenje:
kad se osusi veci deo soli spadne sa povrca,
ali je i tako mirisljava, i lakse se dozira kolicina:))

kad to zavrsis, ispricacu ti za neke
varijante mirisljavih, zacinskih soli
koje jesam isprobala, i cesto ih koristim:))
jednatanja jednatanja 09:50 17.12.2008

Re: Paradajz corba

Vegeta nema konzervans nego MSG (mono-sodium glutamate) koji je vestacki pojacivac ukusa, koristi se cesto kod Kineza, soja sos, itd.

Ako hoces, na trzistu se pojavio Alevin "Kulinat" (zeleni) bez aditiva, isto seckano povrce ali bez MSG, ja ga donosim cak za Nemacku.

Inace, ja sam se bas razocarala sa izborom paradajz sosa u prodavnicama kad sam letos bila u Srbiji. Htedoh da napravim na brzinu spagete, i uzela taj Tomatino -nista ne valja. Mozda je za corbu dobar.
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 12:24 17.12.2008

Re: Paradajz corba

AlexDunja
Kad probam, ako podvig uspe, pisaću o tome, ako ne budem pisala o tome, znači da sam proplivala.

he, he:)
jos jedno upozorenje:
kad se osusi veci deo soli spadne sa povrca,
ali je i tako mirisljava, i lakse se dozira kolicina:))

kad to zavrsis, ispricacu ti za neke
varijante mirisljavih, zacinskih soli
koje jesam isprobala, i cesto ih koristim:))



je l'? a što mi ne bi to sad odma' rekla? ili na pp mi pošalješ recepte?
AlexDunja AlexDunja 12:46 17.12.2008

Re: Paradajz corba

je l'? a što mi ne bi to sad odma' rekla? ili na pp mi pošalješ recepte?

ne idu uz paradajz - supu:)))
evo.
prva varijanta.
vimunova korica(samo zuti sloj)
sitno narendana, celerov koren,
isto tako, i isitnjeni listovi celera.
(oni bledji, iznutra)
limunov sok, i morska so.
postupak je slican kao za onaj zacin,
sve se pomesa na vlazno, a zatim susi.

odlicno je za zacinjavanje ribe, piletine,
raznih salata, jela od pirinca.

druga varijanta.
narandza i djumbir su
najbolji prijatelji....
korica narandze, sok,
i sitno narendan djumbir
morska so, sve isto u postupku.

sjajno da se zacini piletina ili drugo meso
pre rostiljanja:)
opet za neke salate,
i jela koja se prave u dalekoistocnom fazonu.
eto.
dunja73 dunja73 13:02 17.12.2008

Re: Paradajz corba

molim vas,sta je djumbir ?hvala
AlexDunja AlexDunja 13:09 17.12.2008

Re: Paradajz corba

molim vas,sta je djumbir ?hvala



evo sta kaze wiki:))
dunja73 dunja73 13:18 17.12.2008

Re: Paradajz corba

jednatanja
Vegeta nema konzervans nego MSG (mono-sodium glutamate) koji je vestacki pojacivac ukusa, koristi se cesto kod Kineza, soja sos, itd. Ako hoces, na trzistu se pojavio Alevin "Kulinat" (zeleni) bez aditiva, isto seckano povrce ali bez MSG, ja ga donosim cak za Nemacku.Inace, ja sam se bas razocarala sa izborom paradajz sosa u prodavnicama kad sam letos bila u Srbiji. Htedoh da napravim na brzinu spagete, i uzela taj Tomatino -nista ne valja. Mozda je za corbu dobar.

Znam Aleva je super firma ,ustvari oduvek im je paprika bila ubedljivo najbolja,cak mislim da nema ni u regionu ,a i dalje , bolje paprike u prahu,naravno ,,stvar ukusa,,samo i Podravka je ok,a uvek sam za opciju bolje vegeta nego - kocka( fett muss man sparen)
Srbija ima voce i povrce ,,po ukusu,,mozda Turci slicno imaju i niko vise,extra,zbog klime i tla,ali sve preradjevine su lose,a zasto,nikad mi nece biti jasno???
dunja73 dunja73 13:28 17.12.2008

Re: Paradajz corba

A ha,sad kapiram, na Nemackom je Ingwer,sto ide u medenjake i u ginger ,hvala
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 15:23 17.12.2008

Re: Paradajz corba

AlexDunja
je l'? a što mi ne bi to sad odma' rekla? ili na pp mi pošalješ recepte?

ne idu uz paradajz - supu:)))
evo.
prva varijanta.
vimunova korica(samo zuti sloj)
sitno narendana, celerov koren,
isto tako, i isitnjeni listovi celera.
(oni bledji, iznutra)
limunov sok, i morska so.
postupak je slican kao za onaj zacin,
sve se pomesa na vlazno, a zatim susi.

odlicno je za zacinjavanje ribe, piletine,
raznih salata, jela od pirinca.

druga varijanta.
narandza i djumbir su
najbolji prijatelji....
korica narandze, sok,
i sitno narendan djumbir
morska so, sve isto u postupku.

sjajno da se zacini piletina ili drugo meso
pre rostiljanja:)
opet za neke salate,
i jela koja se prave u dalekoistocnom fazonu.
eto.




Pribilježila, zahvaljujem. Za vreme neradnih dana ću pokušati, pa ću javiti na šta je izašlo :)
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 15:24 17.12.2008

Re: Paradajz corba

dunja73
jednatanja
Vegeta nema konzervans nego MSG (mono-sodium glutamate) koji je vestacki pojacivac ukusa, koristi se cesto kod Kineza, soja sos, itd. Ako hoces, na trzistu se pojavio Alevin "Kulinat" (zeleni) bez aditiva, isto seckano povrce ali bez MSG, ja ga donosim cak za Nemacku.Inace, ja sam se bas razocarala sa izborom paradajz sosa u prodavnicama kad sam letos bila u Srbiji. Htedoh da napravim na brzinu spagete, i uzela taj Tomatino -nista ne valja. Mozda je za corbu dobar.

Znam Aleva je super firma ,ustvari oduvek im je paprika bila ubedljivo najbolja,cak mislim da nema ni u regionu ,a i dalje , bolje paprike u prahu,naravno ,,stvar ukusa,,samo i Podravka je ok,a uvek sam za opciju bolje vegeta nego - kocka( fett muss man sparen)
Srbija ima voce i povrce ,,po ukusu,,mozda Turci slicno imaju i niko vise,extra,zbog klime i tla,ali sve preradjevine su lose,a zasto,nikad mi nece biti jasno???




E da, videla i probala tu Vegetu i mogu reći da uopšte nije loša.
mariopan mariopan 20:08 17.12.2008

Re: :)

Biljana Beba Knežević
AlexDunja
hocu recept.




Well.... kako da ti kažem... hm...
znaš kako kažu mafijaši:"Ako ti kažem, posle ću morati da te likvidiram"

Sok od paradajza, najboljše domaći, dok je još 'ladan u šerpi začiniš vegetom, belim lukom, bosiljkom ( ili drugim začinom po volji ), malo razblažiš vodom, pustiš da provri, dodaš testeninu i voila! Nema bolje a ni zdravije!
Ništa zaprška, ništa masnoće, a čisti krvne sudove i kako reko' orgazmična je!

Sto ne rece ranije , crna zeno , znas ti koliko godina sam ja bez ....khm .....supice?
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 22:07 17.12.2008

Re: :)

mariopan
Biljana Beba Knežević
AlexDunja
hocu recept.




Well.... kako da ti kažem... hm...
znaš kako kažu mafijaši:"Ako ti kažem, posle ću morati da te likvidiram"

Sok od paradajza, najboljše domaći, dok je još 'ladan u šerpi začiniš vegetom, belim lukom, bosiljkom ( ili drugim začinom po volji ), malo razblažiš vodom, pustiš da provri, dodaš testeninu i voila! Nema bolje a ni zdravije!
Ništa zaprška, ništa masnoće, a čisti krvne sudove i kako reko' orgazmična je!

Sto ne rece ranije , crna zeno , znas ti koliko godina sam ja bez ....khm .....supice?




Hahahahahaha e baš si mi ulepšala veče! Da sam znala, ranije bih ti otkrila svet boja i zvukova uz paradajz supicu
mariopan mariopan 22:20 17.12.2008

Re: :)

Ako se pitas gde sam ..kuvam , kuvam , kuvam supicu
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 09:35 18.12.2008

Re: :)

mariopan
Ako se pitas gde sam ..kuvam , kuvam , kuvam supicu



hahahahaha prijatno ti bilo u svakom smislu
vladimir petrovic vladimir petrovic 21:17 16.12.2008

Duhovito

Beba K.
.. posle supičke se bacim na krevet i budna sanjam


Pa zar joj tako tepate? Bas ste vi neko duhovito stvorenje. Ja se dobro secam da je meni mama uvek govorila da "jedem supicu"...

Nota bena: U pravu su oni koji paradajz zovu rajcicom, stvarno je 'rajsko povrce'. Samo moj licni asortiman se ne zaustavlja samo na supi, vec (posto su muskarci uglavnom siroki!) obuhvata sve od paradajza.
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 21:29 16.12.2008

Re: Duhovito

vladimir petrovic
Beba K.
.. posle supičke se bacim na krevet i budna sanjam


Pa zar joj tako tepate? Bas ste vi neko duhovito stvorenje. Ja se dobro secam da je meni mama uvek govorila da "jedem supicu"...

Nota bena: U pravu su oni koji paradajz zovu rajcicom, stvarno je 'rajsko povrce'. Samo moj licni asortiman se ne zaustavlja samo na supi, vec (posto su muskarci uglavnom siroki!) obuhvata sve od paradajza.




Generalno volim paradajaz, ali moram da vodim računa u kojoj ga količini jedem, jer kad ga ima svežeg, onda se razbahatim ( svežeg a u sezoni ) pa mi sroza već nizak krvni pritisak.
Pa eto, svako nekako "tepa" supici. I moja je mama tako tepala supica, ja sam uznapredovala u tepanju hahahahahaha
mikimedic mikimedic 00:51 17.12.2008

Re: Duhovito

U pravu su oni koji paradajz zovu rajcicom, stvarno je 'rajsko povrce'.


a kako li se samo kaze raj na engleskom...
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 07:05 17.12.2008

Re: Duhovito

mikimedic
U pravu su oni koji paradajz zovu rajcicom, stvarno je 'rajsko povrce'.


a kako li se samo kaze raj na engleskom...




Znam: PARAJZ SUPA :)
ssvetlana92 ssvetlana92 21:55 16.12.2008

Beli luk

nikada nisam ispržila, skuvala i sl. Uvek sveže iseckan, sa bosiljkom, peršunom i dr.dodam na kraju. Poklopim šerpu...snifujem povremeno..i to je kraj!
Nikada ga nije previše.
Odoh iz ovih stopa da pripremim tu supu. Pokvasila sam tastaturu, od zazubica
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 22:01 16.12.2008

Re: Beli luk

ssvetlana92
nikada nisam ispržila, skuvala i sl. Uvek sveže iseckan, sa bosiljkom, peršunom i dr.dodam na kraju. Poklopim šerpu...snifujem povremeno..i to je kraj!
Nikada ga nije previše.
Odoh iz ovih stopa da pripremim tu supu. Pokvasila sam tastaturu, od zazubica



Ja sam već smazala jednu činiju večeras a pošto su sve prilike da ću "rano u krpe" ne smem više. Izbaciće me čojk iz kreveta zbog belog luka.
By the way, kad si spomenula ubacivanje svežeg povrža u tiho krčkanje, dobila sam ideju za ručak u četvrtak
iris.davidovich iris.davidovich 22:05 16.12.2008

El moze

tomato sauce, iz konzerve? el treba da se razblazi vodom? el to taj tomatino o kome pricate?
al mi lupi zazubice, a lepo sam rucala, nije da nisam
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 22:09 16.12.2008

Re: El moze

iris.davidovich
tomato sauce, iz konzerve? el treba da se razblazi vodom? el to taj tomatino o kome pricate?
al mi lupi zazubice, a lepo sam rucala, nije da nisam



Može razblažen, ali nije Tomatino. Tomatino je u tetrapaku od pola litre pa ga ima običnog, a ima ga i sa začinima ( bosiljak i čili ), 45 dinara. Taj iz konzerve tukne malo na veštačko i te konzervanse što mu dodaju, Tomatino ne.
Ih, začas bude gotova. Uživaj
Anjale Anjale 22:56 16.12.2008

:)

Ovo je za nas dve



jer smo istomisljenice za...
Sebično ili ne, usputne kukače, istresače smeća na svakoga na koga nalete, obilazim u širokom krugu.


A volem lepe svari...
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 07:04 17.12.2008

Re: :)

Anjale
Ovo je za nas dve



jer smo istomisljenice za...
Sebično ili ne, usputne kukače, istresače smeća na svakoga na koga nalete, obilazim u širokom krugu.


A volem lepe svari...




Hahahaha jako slatko. Lepo aranžirane supice, sviđa mi se. Kad pokusamo supice, je l' može jedna fina kafa i.... još nešto dobro što doprinosi stanju uživanja.
I ja ih volem
Anjale Anjale 09:22 18.12.2008

Re: :)

je l' može jedna fina kafa i.... još nešto dobro što doprinosi stanju uživanja.




Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 09:35 18.12.2008

Re: :)

Anjale
je l' može jedna fina kafa i.... još nešto dobro što doprinosi stanju uživanja.







Slika je tako dobra da su mi ova zrnca oko tanjirića zamirisala
112358oo 112358oo 01:10 17.12.2008

usputne kukače, istresače smeća

Sebično ili ne, usputne kukače, istresače smeća na svakoga na koga nalete, obilazim u širokom krugu.


ja bih želeo da pročitam da je to one-way-street, ovako, satellite-moving around od supe do supe.......

kod mene radi not-existence approach, delovaće da sam prisutan, ima toga što se smatra appropriate response i sa svakim podeliti onoliko koliko želi..... a u slučaju previše ničega vrednog, nekoliko povezanih prosto-proširenih rečenica, standardize(sqrt(kuknjava*smeće);awareness,value→0) i ista kombinacija se retko ponavlja....... pitam se često odkud da ljudi tako lako prenose svoje strahove, a razloge za iste ne daju nikome.....

hvala na priči i prijatnu noć želim, o/
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 07:03 17.12.2008

Re: usputne kukače, istresače smeća

112358oo
Sebično ili ne, usputne kukače, istresače smeća na svakoga na koga nalete, obilazim u širokom krugu.


ja bih želeo da pročitam da je to one-way-street, ovako, satellite-moving around od supe do supe.......

kod mene radi not-existence approach, delovaće da sam prisutan, ima toga što se smatra appropriate response i sa svakim podeliti onoliko koliko želi..... a u slučaju previše ničega vrednog, nekoliko povezanih prosto-proširenih rečenica, standardize(sqrt(kuknjava*smeće);awareness,value→0) i ista kombinacija se retko ponavlja....... pitam se često odkud da ljudi tako lako prenose svoje strahove, a razloge za iste ne daju nikome.....

hvala na priči i prijatnu noć želim, o/



Ovih se dana baš vežbam u tome: tu sam a nisam tu. Neke stvari treba saslušati, postoje ljudi koji traže pomoć, to treba prepoznati, pomoć, makar kratkoročnu koja će otvoriti vrata za nešto drugo. Oni drugi, saletači u prolazu, pred njima se odmah treba ubaciti u stanje hibernacije....
Dobro jutro
loader loader 01:36 17.12.2008

Već danas supa od ...

Nije da sam povodljiv... ali ... potpuno je jasno da ću danas na stolu imati paradajz supu!
Pozdraw :)
maya.sangoma maya.sangoma 06:01 17.12.2008

Re: Već danas supa od ...

Sad sam pokupila nekoliko recepata za supu koje ste ispustili . Isto kao povodljivi loader danas cu da je napravim ( jos cu da vidim da li cu i da je jedem - ko zna sta ce na kraju ispasti .)
Sada kada jos pavate ,tako naruckani , jedan zakljucak izvukla sam ja : Da je UZIVANJE to sto se trazi - u svemu i svacemu , da je to ono STO SE OD ZIVOTA TRAZI ( sve sto ti srce hoce -samo da nikog ne povredis ti )
Kako ste slatki tako dok spavate i bas sam sad ukapirala da vas volim do neba i dalje .
Vasa Maya
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 07:01 17.12.2008

Re: Već danas supa od ...

maya.sangoma
Sad sam pokupila nekoliko recepata za supu koje ste ispustili . Isto kao povodljivi loader danas cu da je napravim ( jos cu da vidim da li cu i da je jedem - ko zna sta ce na kraju ispasti .)
Sada kada jos pavate ,tako naruckani , jedan zakljucak izvukla sam ja : Da je UZIVANJE to sto se trazi - u svemu i svacemu , da je to ono STO SE OD ZIVOTA TRAZI ( sve sto ti srce hoce -samo da nikog ne povredis ti )
Kako ste slatki tako dok spavate i bas sam sad ukapirala da vas volim do neba i dalje .
Vasa Maya




To se zove HEDONIZAM a to je moje srednje ime
Više volim da prenesem nešto lepo i za uživanje, nego čemer. Dovoljno ga srećemo u svakodnevnom životu, pa kad zagazimo u ovaj virtuelni, nema potrebe za tim.
Dobro jutro
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 07:02 17.12.2008

Re: Već danas supa od ...

loader
Nije da sam povodljiv... ali ... potpuno je jasno da ću danas na stolu imati paradajz supu!
Pozdraw :)




Ma nije to povodljivost. Ono što se čoveku dopadne, treba da proba i uživa u tome. Prijatna supa danas
arianans arianans 08:59 17.12.2008

Re: Već danas supa od ...

Biljana Beba Knežević
loader
Nije da sam povodljiv... ali ... potpuno je jasno da ću danas na stolu imati paradajz supu!
Pozdraw :)




Ma nije to povodljivost. Ono što se čoveku dopadne, treba da proba i uživa u tome. Prijatna supa danas



ih, posle vase price ogladneh... bas, bas....
loader loader 09:46 17.12.2008

Re: Već danas supa od ...

Beba: "Ma nije to povodljivost. Ono što se čoveku dopadne, treba da proba i uživa u tome. Prijatna supa danas"
Ima i drugi način za paradajz čorbu, ako se nema vremena, ili ona nije prethodno bila planirana. Ajmo redom... Pošto obožavam skoro sve vrste supa i čorbi (mada najmanje onu jednostavnu vegeta-supu iz kese), svakoga dana se nekim čudom u sastavu ručka nalazi i ta vrsta čarobne tečnosti. Jedem je, isključivo, jako toplu. Nikako mlakušnu i poluohlađenu. Zato pre samog sipanja umlačim tanjir, jer u hladnom tanjiru inače vrela supa postane tek mlaka. Dakle, sipam, a ona se puši... Mmm... E, sad, ponekad dodam kari, ili jabukovo sirće, ili malo praha od pečuraka, ili luk u prahu, ili malo soka iz rena, ili biber... A ponekad - što je za našu temu i najvažnije - u vrelu supu ili čorbu dodam izvesnu količinu soka od paradajza i dobijem efekat paradajz-čorbe, ili supe. Bude zanemarljivo drugačija od one koja se od početka sprema kao paradajz-čorba. Eto... ako može da koristi kao iskustvo... Supa, odnosno čorba, stvarno je zakon! Svaka čast mesu i ostalom, ali... supa je supa!! Mmm..! Prijatno :)
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 12:37 17.12.2008

Re: Već danas supa od ...

loader
Beba: "Ma nije to povodljivost. Ono što se čoveku dopadne, treba da proba i uživa u tome. Prijatna supa danas"
Ima i drugi način za paradajz čorbu, ako se nema vremena, ili ona nije prethodno bila planirana. Ajmo redom... Pošto obožavam skoro sve vrste supa i čorbi (mada najmanje onu jednostavnu vegeta-supu iz kese), svakoga dana se nekim čudom u sastavu ručka nalazi i ta vrsta čarobne tečnosti. Jedem je, isključivo, jako toplu. Nikako mlakušnu i poluohlađenu. Zato pre samog sipanja umlačim tanjir, jer u hladnom tanjiru inače vrela supa postane tek mlaka. Dakle, sipam, a ona se puši... Mmm... E, sad, ponekad dodam kari, ili jabukovo sirće, ili malo praha od pečuraka, ili luk u prahu, ili malo soka iz rena, ili biber... A ponekad - što je za našu temu i najvažnije - u vrelu supu ili čorbu dodam izvesnu količinu soka od paradajza i dobijem efekat paradajz-čorbe, ili supe. Bude zanemarljivo drugačija od one koja se od početka sprema kao paradajz-čorba. Eto... ako može da koristi kao iskustvo... Supa, odnosno čorba, stvarno je zakon! Svaka čast mesu i ostalom, ali... supa je supa!! Mmm..! Prijatno :)




Jao i ja svašta eksprimentišem sa supama i jedem ih vrele! Ovo još nisam probala, al' misliš da neću? Još kol'ko danas!
loader loader 18:30 17.12.2008

Re: Već danas supa od ...

I ..? Kako je ispalo? U stvari:
Ovo još nisam probala, al' misliš da neću? Još kol'ko danas!
Ne znam na šta se tačno misli, na sve što sam pominjao kao dodatke već sipanoj supi, ili na konekciju supe i paradajz soka? :)
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 19:48 17.12.2008

Re: Već danas supa od ...

loader
I ..? Kako je ispalo? U stvari:
Ovo još nisam probala, al' misliš da neću? Još kol'ko danas!
Ne znam na šta se tačno misli, na sve što sam pominjao kao dodatke već sipanoj supi, ili na konekciju supe i paradajz soka? :)



Mislila sam na sipanje paradajza u supu, mislim, kad već svuda stavljam, što ne bih i u bistru supu! Meni se svidelo
Черевићан Черевићан 11:02 17.12.2008

мени

зарад година ж. ваљда, супами поста неизбег свакодневни, феле разне ( зарад брзине припреме искноор кесица, но бар 2 пута недељно патлиџан срк немош да омане ) сатим сићиравим тестенинама усеби. бели лук и да непомињем јер безњега неиде уове прохладне дане. усупама нађох уједно превентиву за редовну пробаву толико битну јер кацсе запечеш однатраг те удари контра углаву блебет ти негине а тога се морамо пазити ми печалбари посебице.

ето омени , супарошу. да, и не мање битно . . . подржавам пријаву ваше гђе Маме!
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 12:39 17.12.2008

Re: мени

Черевићан
зарад година ж. ваљда, супами поста неизбег свакодневни, феле разне ( зарад брзине припреме искноор кесица, но бар 2 пута недељно патлиџан срк немош да омане ) сатим сићиравим тестенинама усеби. бели лук и да непомињем јер безњега неиде уове прохладне дане. усупама нађох уједно превентиву за редовну пробаву толико битну јер кацсе запечеш однатраг те удари контра углаву блебет ти негине а тога се морамо пазити ми печалбари посебице.

ето омени , супарошу. да, и не мање битно . . . подржавам пријаву ваше гђе Маме!



Hahahahaha
naravno, supa je majka za probavu! hvala za podržbu prijave.
jao kad spomenuste sitnu testeninu i beli luk, namah mi voda na usta krenula
zima62 zima62 14:17 17.12.2008

cokolada

Tek sada sam procitala teks - i taaaaaaaako videla sebe u istoj prici i situaciji.
I ja sam nesto "kraceg fitilja" u zadnje vreme za slusanje tudjih problema, i ja se vec duze osecam kao "priuceni psihoanaliticar" da sam resila da prekinem sa ljubaznostima i bacim se na cokoladu i vezbe.
Preporuka.
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 15:26 17.12.2008

Re: cokolada

zima62
Tek sada sam procitala teks - i taaaaaaaako videla sebe u istoj prici i situaciji.
I ja sam nesto "kraceg fitilja" u zadnje vreme za slusanje tudjih problema, i ja se vec duze osecam kao "priuceni psihoanaliticar" da sam resila da prekinem sa ljubaznostima i bacim se na cokoladu i vezbe.
Preporuka.




Pametno. Ja nisam ljubitelj čokolade, osim crne ( najcrnje ), ali treba sebi naći "užitak" i uživati. Stvarno ljudi sebi puno dopuštaju i to je pokvareno. Skroz.
Hvala
grecha grecha 14:35 17.12.2008

sve su čorbe čorbice,

al je čorba od bundeve ČORBETINA.

ako je čorba od paradajza kao seks bez orgazma,
onda je čorba od bundeve kao ...

kao...

kao...

kao nova godina i repriza nove godine i srpska nova godina.

eto !


Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 15:27 17.12.2008

Re: sve su čorbe čorbice,

grecha
al je čorba od bundeve ČORBETINA.

ako je čorba od paradajza kao seks bez orgazma,
onda je čorba od bundeve kao ...

kao...

kao...

kao nova godina i repriza nove godine i srpska nova godina.

eto !


E aj' sad lepo recept. Jela sam je pasiranu i pečenu, ali čorbu, priznajem nikad. Ako je takva kakva kažeš, onda pravim ozbiljan greh prema svojoj grešnoj, uživačkoj prirodi. Da čujem recept!


AlexDunja AlexDunja 15:52 17.12.2008

Re: sve su čorbe čorbice,

da cujem recept!
bbk, u corbu od bundeve bi
sasvim lepo isla ona so sa narandzom i djumbirom!
eto.
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 19:49 17.12.2008

Re: sve su čorbe čorbice,

AlexDunja
da cujem recept!
bbk, u corbu od bundeve bi
sasvim lepo isla ona so sa narandzom i djumbirom!
eto.




Sve mi se čini da već osećam ukus
grecha grecha 14:54 17.12.2008

a ko ima živci

ko grilon čarape, može i vako da našara ...



malo pavlake po sred srede pa čačkalicom tamo vamo ....

mmm, njami .







ua paradajz čorba
cassiopeia cassiopeia 22:18 17.12.2008

Re: a ko ima živci


ua paradajz čorba


Nemoj tako, mada ja ne mogu da se odlučim koju bih pre. Uh, volim i jednu i drugu
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 09:36 18.12.2008

Re: a ko ima živci

cassiopeia

ua paradajz čorba


Nemoj tako, mada ja ne mogu da se odlučim koju bih pre. Uh, volim i jednu i drugu




I ne dade nam recept a tu mi nešto ua na moju čorbu
cassiopeia cassiopeia 11:45 18.12.2008

Re: a ko ima živci

Biljana Beba Knežević

cassiopeia
ua paradajz čorbaNemoj tako, mada ja ne mogu da se odlučim koju bih pre. Uh, volim i jednu i druguI ne dade nam recept a tu mi nešto ua na moju čorbu


Nisam ja htela da kažem ua na paradajz čorbicu
Volem ja nju ohoho, ali volem i bundevu

A evo ga i recopis za krem supu od bundeve

- 1,5 kg bundeve
- 1 glavica crnog luka
- maslinovo ulje
- 7,5 dl supe (može i od kocke)
- 2 dl pavlake ili milerama, so, mleveni biber
- bosiljak

Oljuštenu bundevu iseći na veće kocke. Luk sitno iseckati i propržiti na buteru. Dodati bundevu
i dinstati 5 minuta. Posoliti i dodati malo bibera. Naliti supom i kuvati 15 minuta. Izmiksati, pa
dodati mileram. Služiti posuto sitno seckanim bosiljkom.

Prijatno!

p.s. uh, sama sebi pravim zazubice

trener92 trener92 23:11 17.12.2008

Pradajz čorba

Najbolja, za mamurluk pogotovo
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 09:36 18.12.2008

Re: Pradajz čorba

trener92
Najbolja, za mamurluk pogotovo



slagam se!
grecha grecha 21:50 18.12.2008

odraslo se, mora da se šljaka :(

jao, jao slatke moje ...
Izvinte me , baš kad tedoh recepis da vam dadnem, osvoji me jadnu neki posao, i sve do sada ...

dakle,

(Hasan) seckati :

a/ 1 glavicu crna luka - veličina M
b/ 2 ili 3 šargarepe - veličina M za 3, L za 2
c/ 1 glavica celera - veličine S (ima i ona baš XS, ne ta ...)

a, b i c - sitno naseckati, pa na na malo, malo putera (kao pola onog hotelskog npr... )
naliti vode da polako krčka (dinsta)

kada je 60% gotovo, dodati kocke bundeve, naliti još vode i kuvati da i bundeva smekša.
odliti vodu u neku posudu, a skuvano povrće ispasirati mikserom kao za bebca :)
vratiti kašu na šporet, pa doliti one vodice do željene gustine, malo soli, neki beli biberčić, ili zeleni .... u zrnu.

još malo da provri i to je default bundevska čorba.

moja je preporuka da se ne stavlja mnogo začina u toku kuvanja, već isprobavati posle.
znaci za upgrade čorbe može pavlaka, može seckana mirodjija ( uh, mnogo dobro)
može djumbir, a ja najviše volim po defaultu i samo malo seckanog peršuna svežeg o'zgo ....


jako jednostavno, jako brzo... a ukus ultimativnog zadovoljstva mmm ... njami

probajte, pa izvestite.
i i izvinjavajte još jedared....



AlexDunja AlexDunja 23:41 18.12.2008

Re: odraslo se, mora da se šljaka :(

e, grecho:)))
ael moze mlao belog vina
suuuvog, da se ubaci jerbo sve to
je nesto slatko, pa da presece?
iii umesto to malo maslaca, moglo bi maslinovo
el da???
Biljana Beba Knežević Biljana Beba Knežević 14:13 19.12.2008

Re: odraslo se, mora da se šljaka :(

grecha
jao, jao slatke moje ...
Izvinte me , baš kad tedoh recepis da vam dadnem, osvoji me jadnu neki posao, i sve do sada ...

dakle,

(Hasan) seckati :

a/ 1 glavicu crna luka - veličina M
b/ 2 ili 3 šargarepe - veličina M za 3, L za 2
c/ 1 glavica celera - veličine S (ima i ona baš XS, ne ta ...)

a, b i c - sitno naseckati, pa na na malo, malo putera (kao pola onog hotelskog npr... )
naliti vode da polako krčka (dinsta)

kada je 60% gotovo, dodati kocke bundeve, naliti još vode i kuvati da i bundeva smekša.
odliti vodu u neku posudu, a skuvano povrće ispasirati mikserom kao za bebca :)
vratiti kašu na šporet, pa doliti one vodice do željene gustine, malo soli, neki beli biberčić, ili zeleni .... u zrnu.

još malo da provri i to je default bundevska čorba.

moja je preporuka da se ne stavlja mnogo začina u toku kuvanja, već isprobavati posle.
znaci za upgrade čorbe može pavlaka, može seckana mirodjija ( uh, mnogo dobro)
može djumbir, a ja najviše volim po defaultu i samo malo seckanog peršuna svežeg o'zgo ....


jako jednostavno, jako brzo... a ukus ultimativnog zadovoljstva mmm ... njami

probajte, pa izvestite.
i i izvinjavajte još jedared....





Deluje mi skroz ukusno, probacu i hvala na receptu :)
grecha grecha 22:18 19.12.2008

kiselo / masno

e, grecho:)))
ael moze mlao belog vina
suuuvog, da se ubaci jerbo sve to
je nesto slatko, pa da presece?
iii umesto to malo maslaca, moglo bi maslinovo
el da???


sto se tice vina (kiseline), mislim da ne ide...
jerbo, ova čorba je za kontra efekat od paradajz čorbe.
vidi, paradajz čorba, tj kiselina od paradajza te vrati u stvarnost, onako PUF !!! da ti onu veselu snagu.
a bundevska čorba je više vodič u nirvanu ... ona umiruje, onako VEEE, greje tim njenim sladom dušu ...

maslinovo ulje - sigurno može, ja ga volim hladno, po salatama, ali ne kuvam sa njim.
može ulje od bundeve, najbolje ...
ali, to je tako malo putera, tek... tek
grecha grecha 22:20 19.12.2008

join the Club

probacu


a ja već plastificiram člansku kartu za klub ljubitelja b. čorbice




MilutinM MilutinM 00:14 22.12.2008

Rame

Ja sam, eto, uvek bio idealno rame za plakanje. Gušio me je ko god je stigao. Nekako sam uvek bio dovoljno pažljiv da saslušam mada, priznajem, često sam se strašno borio da ne zaspim i na neki način pokazujem da pratim raznorazne daveže

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana