Zabava

Confessions Off the Dance Floor

alexlambros RSS / 27.01.2009. u 20:31

AleXandar Lambros

 

Nije tajna da postoji brzinski način za gubljenje mojih naklonosti i simpatija. Ako vam baš navrlo da mi se zamerite sve što treba da uradite jeste da izmažete Madonnu. Mislite šta hoćete ali teško da ćemo se zbližiti po bilo kom osnovu ako sam se u vašoj blizini zatekao u trenutku kada ste osetili potrebu da osporite njene umetničke kvalitete ili nju samu. Ja sam vam, naime, fan, što je, ako to niste znali, skraćeno od fanatic. Kad bejah mlađi odmah bi osetio prosvetiteljski svrabež da vam otvorim oči i krenuo bih da vam sa misionarskim žarom objašnjavam kako ste u krivu, sve verujući da ste prosto živeli u neznanju, da nije imao ko da vam rastumači, da ste podlegli predrasudi po kojoj neko ko ima višemilionsku fan bazu po difoltu ne može biti umetnik, jer gde ćeš većeg dokaza od ovog o mediokritetstvu, te da prava umetnost nikako ne može biti ultra komercijalna kao što je to njena. Sada se pak suzdržim, sazreo sam što bi se reklo, ne kažem ništa, ali mrka kapa da ćemo još nekad popiti kafu. Evo najsvežijeg primera. Ja u kancelariji, taman spremio gorku nesicu kad eto ti je Jelena Maćić (make up artist i modna urednica), došla po fotografije sa nekih revija. I odjednom će ti - "Jao, ko ovo drži Madonnu na desktopu?", onako zgađenog izraza lica.
- "Ja, što?" - odgovorih, već razmišljajući da l' postoji neki način da joj ubacim kakvog trojanca kad joj budem rezao fotke, ako ništa drugo, makar da joj se komp razbuca.
Kad osu žena: te baba, te ne zna ni da peva, te picipevka, te droca, te ovo, te ono. U inače uvek bučnom ofisu ko da nasta mali tajac. Znaju kolege. Oni koji nisu fanovi makar su se, zarad mira na poslu i plodne saradnje, do sad već ogradili sa "ne slušam tu muziku, ali zaista je poštujem". Ok, dovoljno. Uvažavam. I tako, završi Maćićka svoju paljbu. A beše mi simpatična. Na kraju joj nisam ubacio ni virus, nije kabalistički.

Sećam se Madonnine prve pesme koju sam čuo (Holiday) a da nisam imao pojma da je to ona. I mnogo mi se bila svidela i pevušio sam je čitav raspust. Sećam se i kad mi je drugarica iz odeljenja (bili smo peti osnovne), koja je inače važila za "metalku", (ja sam bio "šminker", tako smo se tada delili), pokazala njenu sliku iz BRAVO-a, a ja sam pomislio "fuj, evo još jedna Marijina panker dileja"), jer Madonna beše raščupana i u lancima, krstovima, trakama i mrežama. I, sećam se kad sam je konačno prvi put video na TV - varljivo leto 1985. Ja na raspustu kod rođaka u okolini Požarevca. Live Aid. Razigrana bucmasta nimfa sa dairama i - Are you ready to dance to the groove?

Šta da vam kažem? "Blažen bio dan, mjesec i doba, godina i mesto i predjel i vrijeme, kad su usne moje zadrhtale nijeme, a njene me oči svezale ko roba", što bi rek'o Petrarka. Beše to ljubav na prvi pogled. Ostalo je istorija. Kompletan Like a Virgin album napamet je znao čitav komšiluk. Devedesete, samo nekoliko dana pred moje punoletstvo, u vreme kad za Nemačku još uvek nije bila potrebna viza i kada je Jugoslavija odbrojavala poslednje dane, vozom sam se uputio u Minhen da gledam Blond Ambition. Ako sam je do tad voleo od tad sam je obožavao. Videti je na sceni je iskustvo slično inicijaciji u Magna Dea misterije. Devedesetih je bila moj Ray Of Light. U ambasadu Velike Britanije leta 2004. pojavio sam se s njenom kartom za koncert i lažiranim pozivnim pismom. Svi su mi govorili da nisam normalan. Ali mi je Englez, uprkos manjkavosti dokumentacije dao vizu uz "enjoy Madonna". I u mraku prepune Vembli arene, doživeh katarzu uz The Beast Within. Isto kao i kada sam dve godine kasnije u neverici i otvorenih usta gledao Confessions. A onda je prošlog leta Madonnica došla u mesto moje babe, Budvu. E, da mi je to neko pričao pre 20 godina. I ako već nisam mogao po belom svetu da izganjam kartu za prvi red, razume se da ću ovde biti tik uz binu. I tako sam konačno bio na samo par metara od nje, i video sam joj i oči, i vene na rukama i crveni kabalistički končić. I, naravno, tripovao kao i svi fanovi iz prvih redova da su nam se pogledi za trenutak sreli.

Biti fan podrazumeva izvesnu dozu neke sramote. To se, u najmanju ruku, tumači kao svojevrsna infantilnost i nedostatak integriteta. Dok sam bio tinejdžer, nije bilo problema, tolerisali su mi. Mlad sam, proćiće me, tako to ide u tim godinama. Sad sam zašao duboko u tridesete i još me nije prošlo. Pre više od desetak godina, osećajući nelagodu zbog toga što su mi neprestano govorili da mi je vreme da sazrim i odrastem, svoju ljubav prema Madonnici zakamuflirao sam u naučni interes. Kao, nije da se ja ložim na njenu muziku, bože sačuvaj, nego znate, ja sam istoričar umetnosti i eto, desilo se da me posebno zanimaju fenomeni savremene pop kulture. Pa evo, zar se tolke magistarske teze i disertacije u svetu ne napisaše o njoj? I da bih dokazao da je moj interes za nju strogo naučan, napisah i objavih gomilu članaka. Kako se od objektivnog kritičara i očekuje, podrazumeva se da sam u tim člancima morao da kažem i koju lošu. Uh, it hurts! Tako bih se brzinski osvrnuo na to kako su joj filmovi grozni (ok, tolko mogu da preživim), da bih se odmah zatim navratio na to kako su joj scenski nastupi zapravo ostvarenje Vagnerovog koncepta gesamtkunstwerka - totalnog umetničkog dela, sinteze muzike, pozorišta i vizuelnih umetnosti.

Dakle, what the fuck! Volim je i šta sad? Ok, može biti da sam malo i zastranio, pa? Znam sve stihove napamet. Naučio sam engleski zbog nje. Proučavao kabalu, preveo dve kabalističke knjige na srpski čak. Znam i da vogujem ako baš 'оćete. Toliko sam puta gledao njene nastupe da sam skinuo koreografiju i ako me gde zateknete malo nacvrcanog sva je prilika da ćete videti šta je pravi confessions on the dance floor. Ne smeta mi ni kad falšira. Naprotiv, tad mi nekako najdraža. Zbog nje volim sitne žene. I, da, pročitao sam Life With My Sister Madonna i još je volim. I imam tajnu fantaziju da joj izmasiram stopala posle koncerta.

Za mene je ona kombinacija renesansnog talenta, eterične inteligencije, kabalističke produhovljenosti i prerafaelitske lepote.


ps. negativni komentari biće obrisani a komentatori banovani. I'm not your bitch, don't hang your shit one me.

 

Atačmenti



Komentari (90)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:11 27.01.2009

kao da sam ja pisao tekst :-)

ovo je jedan od mojih omiljenih madoninih nastupa:



Tako bih se brzinski osvrnuo na to kako su joj filmovi grozni

pa Evita je poslednji veliki klasični mjuzikl (onda je došao Baz larman), i ne mislim da je loš.
alexlambros alexlambros 21:14 27.01.2009

Re: kao da sam ja pisao tekst :-)

ovo je jedan od mojih omiljenih madoninih nastupa:


eх, шта сам пута покушавао, најчешће у сарадњи с осталим Мадонновцима, да направим неку ранг листу нај наступа Најчешће се заврши тако што имамо 5 првих, пет других и пет трећих места али се и око тога на крају споримо Come on Vogue ...
oort oort 23:22 27.01.2009

Re: kao da sam ja pisao tekst :-)

alexlambros
eх, шта сам пута покушавао, најчешће у сарадњи с осталим Мадонновцима, да направим неку ранг листу нај наступа Најчешће се заврши тако што имамо 5 првих, пет других и пет трећих места али се и око тога на крају споримо Come on Vogue ...

daj najbolji po tebi, ako te zahtev ne pretvara u buridanov objekat
ps ja sam ti jedan metalac koji ne diše kad gleda madonine koncerte.
alexlambros alexlambros 01:29 28.01.2009

Re: kao da sam ja pisao tekst :-)

daj najbolji po tebi, ako te zahtev ne pretvara u buridanov objekat


uh, ajd da probam

moze ovako?

koreografski neodoljivo:

1. Vogue (Sticky and Sweet)
2. Vogue (Reinvention)
3. Future Lovers (Confessions)
4. La Isla Bonita (Girlie Show)
5. Music (Drowned World)

umetnicki najdomljivije:

1. Justify My Love (Girlie Show)
2. American Life (Reinvention)
3. Frozen (Drowned World)
4. Erotica (Confessions)
5. Let It Will Be (Confessions)
6. The Beast Within (Reinvention)
7. Nobody Knows Me (Reinvention)

najemotivnije:

1. Live To Tell (Confessions)
2. Miles Away (Sticky and Sweet)
3. Forbidden Love (Confessions)
4. Deeper and Deeper (Reinvention)
5. Paradise Not For Me (Confessions)

najsentimentalnija secanja:

1. Dress You Up (Virgin Tour)
2. Like a Virgin (Blond Ambition)
3. Fever (Girlie Show)
4. Open Your Heart (Who's That Girl)
5. Express Yourself (Blond Ambition)


oort oort 12:32 28.01.2009

Re: kao da sam ja pisao tekst :-)

kad se uzme prosek, to bi onda značilo da treba da se navata Confessions koncert. Molim lepo. Narode, svi na rapidshare!
libela libela 21:33 28.01.2009

Re: kao da sam ja pisao tekst :-)

oort
kad se uzme prosek, to bi onda značilo da treba da se navata Confessions koncert. Molim lepo. Narode, svi na rapidshare!

Goreces u paklu zbog poziva na pirateriju!
oort oort 22:04 28.01.2009

Re: kao da sam ja pisao tekst :-)

goreću u paklu kako god obrneš, u moje se ime pljuvalo džavola nikada nije............
alexlambros alexlambros 16:55 30.01.2009

Re: kao da sam ja pisao tekst :-)

kad se uzme prosek, to bi onda značilo da treba da se navata Confessions koncert


Nisam to rekao i Drowned World i Girlie Show i I am Going To Tell You a Secret also
Unfuckable Unfuckable 21:21 27.01.2009

meni se

prvenstveno dopada njen provokativni uspon i snalaženje u celom tom zoo-vrtu.
Ne trzam se mnogo oko njenog izgleda, brakova, kabala i spotova - ali mislim da pošteno radi koncerte
Većinu pesama objavljenih negde do posle "Rain" - slušam i sada jer - meni vrede.
A na desktopu, logično - držim nekog drugog - i slušam iste spike o "odrastanju"

ps : ne znam da li je najbolji taj nastup - ali najefektniji - da
pnbb pnbb 21:30 27.01.2009

Re: meni se

mislim da pošteno radi koncerte


... a dzoni solidno pise textove...
windofchange windofchange 21:32 27.01.2009

..

Razbijanje predrasuda je ono što Madonna i Alexandar najbolje rade.
Sve pohvale za tekst.
pera2109 pera2109 21:41 27.01.2009

M - one & only

Zanimljiv tekst, moja priča o Madonni nije mnogo drugačija

btw najbolji nastup je ovaj :

vladimir petrovic vladimir petrovic 21:44 27.01.2009

Tako mi je drago...

Since I believe in giving credit where credit is due...

od srca sam ti dao preporuku, jer sam pažljivo procitao ceo tekst.

Mogu iskreno da kažem da sam ga čekao od kako si se pojavio na ovom blogu (by the way, nikako mi se nisu svidjali oni tvoji frustrirani, antireligiozni tekstovi, ali ništa ne zameram, tvoje je pravo da pišem o raznim temama).

Dakle, podržavam te u tvom odnosu prema Madoni. I pomalo ti zavidim. Naravno da ima mnogo boljih pevačica od nje, i mnogo lepših žena od nje. Ali, ona je jedna, a ko je ne voli neka je izbegava.
Ja još nisam našao nekoga prema kome bih se tako usmerio, svim srcem i dušom... Znam, svestan sam već neko vreme da nije da nema osobe koja zaslužuje moju vrhunsku pažnju, problem je u meni... ali radim na svom popravljanju...

i još je volim. I imam tajnu fantaziju da joj izmasiram stopala posle koncerta.


Narod kaže: "Pazi šta želiš, može ti se i ostvariti".
alexlambros alexlambros 01:30 28.01.2009

Re: Tako mi je drago...

a ko je ne voli neka je izbegava


takodje nek izbegava i mene
Jaril Jaril 21:51 27.01.2009

?

A твоје музичко образовање је?
alexlambros alexlambros 21:55 27.01.2009

Re: ?

A твоје музичко образовање је?


iskuliraj Jarile
Jaril Jaril 21:56 27.01.2009

Re: ?

Окет, само за твоје добро, немој никад више да кажеш да Мадона има било какве везе са Вагнером. Испадаш глуп у друштву.
Kazezoze Kazezoze 22:06 27.01.2009

Re: ?

Jaril
Окет, само за твоје добро, немој никад више да кажеш да Мадона има било какве везе са Вагнером. Испадаш глуп у друштву.

fan madone, zar postoji neshto gluplje od toga!?
Unfuckable Unfuckable 22:09 27.01.2009

Re: ?

fan madone, zar postoji neshto gluplje od toga!?

fan Oasis ?

vladimir petrovic vladimir petrovic 22:34 27.01.2009

Re: ?

Ulaziti u diskusije da li je Madona dobra pevačica ili ne je, čini mi se, ovom prilikom nepotrebno.
Ako ima (a ima) mnogo onih koji je vole, ili bar rado gledaju i slušaju, sigurno je da, s druge strane, ima dosta i njenih protivnika.

Jedno je tačno: ona jeste svojevrstan fenomen, fenomen koji traje već nekoliko decenija... Mnogo radi, stvara, trudi se da bude versatilna i postiže odredjene rezultate. Publika to ceni, jer je kupuje. Ja lično nisam njen fan, ali cenim njenu profesionalnost.

Postoje pisci, pa i muzičari, koji uvek više teže za tim da se njihova dela svide širokoj čitalačkoj/slušalačkoj publici, nego za tim da u njima postave ili reše kakvo krupno i ozbiljno pitanje ljudskog života.

Svakako da Madona nije vrhunska estradna ličnost, ima i boljih, naravno, ali publika in general bi bila siromašnija kada ne bi, pored mnogih prvorazrednih pevača, imala i Madonu. As simple as that.

Alex, ne pati zbog pokuda.

vladimir petrovic vladimir petrovic 22:49 27.01.2009

Re: ?

Jaril
A твоје музичко образовање је?


Nije fer biti nefer prema domaćinu bloga. Ovo tvoje pitanje je na liniji one izreke: No sutor supra crepidam (Obućar neka ne sudi iznad cipela). A nisi u pravu, pored ostalog, i zato što je ovde u pitanju - tip pevačice "za narod".

OK, možda je bilo neumesno što je Alex (valjda da bi pokazao kako je širok) upotrebio onu usporedbu

kako su joj scenski nastupi zapravo ostvarenje Vagnerovog koncepta gesamtkunstwerka - totalnog umetničkog dela, sinteze muzike, pozorišta i vizuelnih umetnosti.


ali to nije razlog zbog koga bi trebalo iksirati ceo njegov tekst i nemati razumevanja za njegova osećanja.

By the way, čovek može da se smeje oko načina kako se Madona bavi misticizmom, u ovom slučaju kabalom.
Ali ona je samo jedna pevačica... koja pokušava.... Njen sveukupan životni skor je sigurno pozitivniji od skora mnogih onih koji bolje mudruju i imaju jasnije predstave o kabali, zen budizmu, sajentologiji i sl.

Dobro je ono što Čer negde zapisa: Imanasrazni!

Kazezoze Kazezoze 22:50 27.01.2009

Re: ?

Unfuckable
fan madone, zar postoji neshto gluplje od toga!?

fan Oasis ?


zar ima i takvih?
Filip2412 Filip2412 22:53 27.01.2009

Re: ?

Kazezoze & Unfuck lepo ste im rekli

preporuka
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 23:01 27.01.2009

Re: ?

Jaril Jaril 23:12 27.01.2009

Re: ?

Nije fer biti nefer prema domaćinu bloga. Ovo tvoje pitanje je na liniji one izreke: No sutor supra crepidam (Obućar neka ne sudi iznad cipela). A nisi u pravu, pored ostalog, i zato što je ovde u pitanju - tip pevačice "za narod".
Ја сам то питање поставио да видим да ли у тој изјави има било каквог валидног "backgrounda". Онда сам укапирао да нема. У реду, у питању је незнање. Па ако погледаш, ја сам само хтео да од текста "спасем бар оно што спасти се да" (јесте да, то пева Цеца ).

И да, овде је у питању "певачица за народ", али домаћин истиче
njene umetničke kvalitete
тј. каже да је она уметница. Е сад, ти негде капираш да она то није, а ја то могу аргументовано да докажем. Али, како онда да изађем домаћину на очи...

И мислим да си ти више спустио Мадону него ја. Па ме сад интересује, ко је нефер према домаћину?
vladimir petrovic vladimir petrovic 23:24 27.01.2009

Re: ?

Jaril
И мислим да си ти више спустио Мадону него ја. Па ме сад интересује, ко је нефер према домаћину?


Ti, jer tebi je ljutito odgovorio, a mene je ignorisao.
Goran Vučković Goran Vučković 00:25 28.01.2009

Re: ?

Unfuckable
fan madone, zar postoji neshto gluplje od toga!?

fan Oasis ?

Fan Modern Talking?
alexlambros alexlambros 01:54 28.01.2009

Re: ?

Окет, само за твоје добро, немој никад више да кажеш да Мадона има било какве везе са Вагнером. Испадаш глуп у друштву.


Jarile, sinko, da ti kazem ....

Postoji nesto sto se zove performing arts a tu je Madonna bez premca pa pricaj ti sta oces.
Odma da ti skratim muke, nije naj pevacica, al tehnicke performanse nisu preduslov za veliku umetnost. Dakle, da, tvrdim da je genijalna umetnica.
Gesamtkunstwerk je koncept totalne scenske umetnosti, nema potrebe da mi razjasnjavas, a ja verujem (a nisam usamljen u tom misljenju, ako ti to bas nesto znaci, i mnogo veci strucnjaci za savremenu umetnost davali su takve ocene), Madonna ga je ostvarila ... zapravo se njeni nastupi nikako ne mogu definisati kao koncerti u klasicnom smislu scenske prezentacije muzike, vec vise kao muzicko pozoriste .... pored vrhunskih koreografija (ako i ne peva nadprosecno, balerina je par excellence), tu je i stage koji se transformise u zahtevu sa dramskim trenutkom, te zapanjujuce video instalacije na kojima rade neka od najvecih umetnickih imena danasnjice u toj oblasti (evo da pomenem Stevena Kleina, a neke su vec u muzejima moderne umetnosti), ne treba zaboraviti i kostimografiju od cega je opet vec nesto u stalnim postavkama muzeja mode SADa i Evrope) ....
Jedna od stvari koje me posebno zadivljuju jeste i to sto je uspela da se nametne kao mejnstrim umetnica a da se pri tom bavi temama koje nisu mejnstrim (kao sto su ljudska sexualnost u svim oblicima, vera, politicka provokacija, smatram dakle da je prevazisla koncept popa kao pitkog hedonizma za masovno konzumiranje). Sem toga, Vagner je veliki, necu da sporim, ali postoji nesto sto se zove duh vremena i ja verujem da ga je Madonna, u onome sto radi, savrseno uhvatila. Sto jednom napisa kolumnista americkog Playboya "ona je simbol u vremenu bez simbola i mitova"

Pre par godina se u galeriji moderne umetnosti Tejt u Londonu dogodio jedan smesan ali indikativan incident. Naime, cistacica, koja je ujutru dosla da pospremi galeriju, prvonagradjenu instalaciju je bacila u smece, nije uopste provalila da je u pitanju umetnicko delo. Slicnih sranja pune su istorije moderne umetnosti. Kuzis? S druge strane, odes i gledas Madonnu i dozivis katarzu i osecas se kao bolji covek posle toga i uspe da dopre do tvog srca otvrdlog od cinizma savremenog doba. Za mene je to umetnost, pa kako god.

Sem toga, biti dobar umetnik, kako to Madonna jednom rece, ne znaci biti bogat i postovan, vec rizikovati. Ili, kako Erika Dzong, inace takodje njen fan, jednom to napisa: "Talenat je vrlo cesta pojava. Isto tako je i sa dobrim izgledom. Ono sto je retko jeste spremnost da se preuzme rizik. Ono sto je retko je sposobnost da pratis svoj talenat dalje od ivice litice da bi video da li mozes da letis. Ono sto je retko jeste da pratis svoj talenat u podzemni svet da bi video da li mozes da otpevas svoj put napolje. Ono sto je retko jeste da pratis svoj talenat u lavirintu da bi video da li mozes da ubijes Minotaura".

Eto, ja mislim da je Madonna presla preko litice.
sybil sybil 11:12 28.01.2009

Re: ?

au, a tek kada odes u lido cabaret u champse lisee, ma kakva madonna, to je erotika, to je katarza, to je dozivljaj. ide muzika oskara bentona, nine simone, ljudi lete, klizaju se na ledu, jedan stejdz se spusta, drugi se podize, zene ekstra super obucene kao za crazy horse, totalno ludilo, cudo.
Jaril Jaril 13:35 28.01.2009

Re: ?

Gesamtkunstwerk je koncept totalne scenske umetnosti, nema potrebe da mi razjasnjavas,
Познавање дефиниције не значи и њено разумевање. Вагнерова идеја "тоталне сценске уметности" је подразумевала да једна уметност извире из друге, тј. да у моментима настајања свака бива подвргнута законима друге уметности, односно да све уметности подведе под један закон стварања.

А не да различите уметности лепи једне преко друге уз поштовање синхронизације елемената. Да ли је у Исповестима (њих сам гледао, па могу да причам) могућа следећа ситуација:

- кореографу падне на памет нека идеја (која подлеже законима кореографије), али му се то не сложи са музиком (са законима музике), продуценти (ствараоци) врате музику на дораду тако да се закон музике сложи са законом кореографије - наравно, оба елемента морају мало да истрпе, али ће на крају супер да функционишу; онда дође на ред видео, па се тај елемент са законима филмског стварања никако не може склопити, па онда продуценти врате и кореографију и музику на дораду да би се подвргли законима филма, па пошто ће закони филма да одскачу од закона кореографије и музике (а увек закони једне уметности одскачу од закона друге приликом синхронизације) онда и филмски закон мора да се подвргне ревизији.

Имаш пола пута да погодиш да ли је то могуће.

Као што рекох, не мешај Вагнера и Мадону, испадаш глуп у друштву.
pored vrhunskih koreografija (ako i ne peva nadprosecno, balerina je par excellence)
Она је играчица, не балерина. А и да је посматраш као балерину, онда је балерина ш класе.
tu je i stage koji se transformise u zahtevu sa dramskim trenutkom
Је л' може пример из Исповести? (Њих имам при руци па могу одмах да видим.)
a da se pri tom bavi temama koje nisu mejnstrim (kao sto su ljudska sexualnost u svim oblicima, vera, politicka provokacija,
Којима су се бавили велики уметници 30,40, 50 и више година пре ње.
Vagner je veliki, necu da sporim, ali postoji nesto sto se zove duh vremena i ja verujem da ga je Madonna, u onome sto radi, savrseno uhvatila.
Какав је данашњи дух времена који је Мадона савршено ухватила?
alexlambros alexlambros 13:44 28.01.2009

Re: ?

Као што рекох, не мешај Вагнера и Мадону, испадаш глуп у друштву.


dosadan si i naporan.

meni su glupi oni sto osporavaju M, ajd ciao
Jaril Jaril 13:45 28.01.2009

Re: ?


dosadan si i naporan.

meni su glupi oni sto osporavaju M, ajd ciao
Је л' видиш како пролазе они који АРГУМЕНТОВАНО дискутују о неким стварима.

Наравно, да је ајд' ћао. I made my point.
alexlambros alexlambros 13:46 28.01.2009

Re: ?

Наравно, да је ајд' ћао. I made my point.


ma nek si ti meni pametnica
alexlambros alexlambros 13:48 28.01.2009

Re: ?

Је л' видиш како пролазе они који АРГУМЕНТОВАНО дискутују о неким стварима.


ajd te iste argumente primeni sad i na bibliju, posto ti argumentacija ide
vladimir petrovic vladimir petrovic 15:42 28.01.2009

Re: ?

Jaril
I made my point.

dunja73 dunja73 22:01 27.01.2009

mala zena

Madona je profi ,vrh ,kraljica ...i tekst ti je

ps jedino ono male zene zbog nje ....
queeria92 queeria92 22:16 27.01.2009

Filth And Wisdom

ako bih se brzinski osvrnuo na to kako su joj filmovi grozni...


Filth And Wisdom uopšte nije loš :)

I imam tajnu fantaziju da joj izmasiram stopala posle koncerta.


Ja ne bih išao toliko daleko, jer ipak nisam dostojan da je taknem. Ja maštam kako joj ližem štikle.
constrictoria92 constrictoria92 22:19 27.01.2009

:)

Voleli ili ne Madonna-u, jedno je sigurno: ne moze joj se osporiti uspeh koji je postigla. Ona je svetska zvezda (zvezda u pravom smislu te rechi!) i tachka!
Inache, mLogo volEm te sto su WannaBeUrbani, pa su im Madonna i Cher fuuuuuuuuuuuuuuuuujjjj, al' im je Ceca, da parafraziram: osoba koju cene "zbog uspeha koji je napravila u karijeri" i sa njom imaju "uzasno korektan poslovni odnos".

Za Madonna - u deep respect!

p.s.
Eto, ja volEm Tarju Turunen od zenskinja...
Filip2412 Filip2412 23:01 27.01.2009

Re: :)

Inache, mLogo volEm te sto su WannaBeUrbani, pa su im Madonna i Cher fuuuuuuuuuuuuuuuuujjjj, al' im je Ceca, da parafraziram: osoba koju cene "zbog uspeha koji je napravila u karijeri" i sa njom imaju
Mislim da je to ista publika, ne?

Ko je taj sto voli Cecu a ne voli Madonu?
constrictoria92 constrictoria92 23:11 27.01.2009

Re: :)

Ko je taj sto voli Cecu a ne voli Madonu?


Onaj/ona koji/a kaze javno da je Madona sund & kich, a da je Ceca ok kao poslovni saradnik (ne grizi ruku koja te 'lebom 'rani).
pera2109 pera2109 22:35 27.01.2009

Sticky & Sweet pt2

evo upravo stigla zvanična potvrda, Madonna ide na evropsku turneju i ove godine.
vreme je da se štedi, gladuje ili šta već bude neophodno
tigrks tigrks 22:52 27.01.2009

ne slušam tu muziku

ne slušam tu muziku, ali zaista je poštujem!
alexlambros alexlambros 01:57 28.01.2009

Re: ne slušam tu muziku

ne slušam tu muziku, ali zaista je poštujem!


izvukao si se, dobro je
Filip2412 Filip2412 22:59 27.01.2009

...

Madona je ko Lepa Brena ista stvar

na isti nacin "shokantna" i "provokativna"

za one koji znaju sta su prave stvari Madona je samo dosadna

... obicno mazne melodiju od nekog alternatiunog DJ-a mazne stajling od neke porno zvezde... zbucka sve to lepo i napravi super pricu za narodne mase
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:23 27.01.2009

Re: ...

... obicno mazne melodiju od nekog alternatiunog DJ-a mazne stajling od neke porno zvezde... zbucka sve to lepo i napravi super pricu za narodne mase

da je to tako baš lako, svet bi bio prepun madona, a ona je ipak samo jedna i jedina.
natasavb natasavb 00:38 28.01.2009

Re: ...

da je to tako baš lako, svet bi bio prepun madona, a ona je ipak samo jedna i jedina.

i ako nisam slusala madonu kad se pojavila, a ni dugo posle toga, slazem se sa srdjanom. potpuno se besmislene i smesne price da ne zna da peva i da je postala zvezda zahvaljujuci tabloidima i skandalim. sve i da je tako, treba biti majstor i za to. licno joj se divim zbog energije koju ima.
mene nesto drugo veze za madonu. moj dragi ljubigamajka je pre par godina video spot za Love profusion, dosao do mene uzeo me za ruku i poveo do tv da zajedno gledamo i plesemo. on je inace jedan predivan decak,sa apsolutnim sluhom, koji ima svoj svet i u ciji muzicki ukus uopste ne sumnjam.
alekx tekst je divan i sa uzivanjem sam ga procitala.
Filip2412 Filip2412 01:34 28.01.2009

Re: ...

.. obicno mazne melodiju od nekog alternatiunog DJ-a mazne stajling od neke porno zvezde... zbucka sve to lepo i napravi super pricu za narodne mase

da je to tako baš lako, svet bi bio prepun madona, a ona je ipak samo jedna i jedina.


brte, i Lepa brena je jedna jedina, lepo sam reko da je to ista stvar

ima tu nesto, ima moc da se dopadne ljudima sta vec, ali bas da stavis u plejer i da slusas i da se nesto sa tim identifikujes, sa tim sladunjavim tral la la to ne kapiram

nisam uvek menjao stanicu kad cujem madonu ali niakada nisam imao potrebu da je nasnimam na CD i sliscno
alexlambros alexlambros 01:59 28.01.2009

Re: ...

Madona je ko Lepa Brena ista stvar


Mogu da se slozim da su obe, na pocetku karijere, elemente kempa ugradjivale u ono sto rade. Osnove za dalje poredjenje ne vidim.

dunja73 dunja73 02:02 28.01.2009

Re: ...

Ja sam pre par godina bila na koncertu Cher .Koncert vrh .Jedna moja prijateljica je ceo koncert poredila Lepu Brenu i nju i kome je doktor bolje lice ,,odradio ,, Pa je onda izjavila da joj je Brena i bolja riba, pa da bolje peva i na kraju je rekla da je ,,Mile voli disko ,, vrh u odnosu na ovo tra-la -la od Cher ...

Eto nisi usamljen ...
wawy wawy 23:04 27.01.2009

znaci

zaista je divno kad neko gaji takva posebna osjecanja prema nekom svom idolu. mada ja ne volim madonu, uvidjam tvoju posvecenost.

a da li si pokusao mozda do sada da se upoznas s njom, da je kontaktiras na neki nacin? mozda da joj posaljes poruku u kojoj joj iskazujes divljenje...

il jos bolje - posalji joj na mejl ovaj tekst sto si napisao o njoj! a ha! eto resenja
ines08 ines08 23:52 27.01.2009

;)

Lepa i zanimljiva priča pravog obožavaoca.

Preporuka

Madona je prava zvezda.
To što je neki ne vole ne umanjuje njenu vrednost...
alexlambros alexlambros 02:00 28.01.2009

Re: ;)

To što je neki ne vole ne umanjuje njenu vrednost...


apsolutno.
libela libela 21:56 28.01.2009

Re: ;)

Ma zena je teska ko brod!
Salu na stranu... Ja sam Madonu poceo da upoznajem preko albuma Like a Virgin. Slican tretman je i moj komsiluk kao i alexov. Od tada, ona je zauzimala bitno mesto u mom zivotu a njen muzicki rad (a i onaj drugi) pomno sam pratio. Albumi su se redjali... manje vise su oscilirali kod mene, ali ne ostavivsi neki poseban utisak... Sve dok nije izasao Like a Prayer. To je bilo nesto najemotivnije sto je ona uradila do tada. Svi njeni lomovi, zelje da iskaze do sad neiskazano u svom zivotu pretocila je u muziku i zaista odlicne tekstove. Tim albumom, Madona je pokazala da ume poneti i epitet umetnica. E, onda je otkrila seksualnost (justify my love, Erotica), transcedentnost (Bed time story) i sve je krenulo malo nizbrdo sa tek ponekom pesmom koja je iskakala iz te faze i drzala me u nadi da Madona jos nije rekla svoje. i zaista... trebalo je vremena i lutanja da se iznedri jedan Ray of Light.
Eto, tu je Madonna opet stala a ja se nadam da ima jos nesto da mi kaze svojom muzikom i pokaze da je jedan original.
Dakle... Moj Top3 Madoninih albuma:

1.Like a Prayer
2.Ray of Light
3.Like a Virgin
Goran Vučković Goran Vučković 01:02 28.01.2009

Umro Apdajk...

Kad smo već kod raznih provokatora... upravo videh da je umro Džon Apdajk... "Rodžerova verzija" mi je baš bila sjajna, podsećanje na '80-te, VAX 780, Cindy Lauper...

Nadam se da će neko ko je malo upućeniji u njegov život, priključenija i dela napisati i ceo blog...
m.yov m.yov 01:46 28.01.2009

HVALA ALEX

EEE vec pola sata trazim onaj "take a bow" smiley-ic da ga stavim ali ga nema medju ponudjenim.... tako da zamisli kao da sam ga stavio.

Provaljujem po komentarima da nema puno hejtera ali svakako cu napisati: da bi hejtovali NJU morate se dobro potkovati i informisati o njenom uticaju na GLOBALNU kulturu. Lajanje u prazno je nekako postalo "OLD" sto se nje tice... "te matora, te ne zna da peva.... BLA BLA BLA!!!!!!!!"

Docice i procice gomla dobrih i talentovanih muzicara... procedice ih dobro muzicka industija i iscediti do zadnje kapi i to je to za njih... ostavili su svoju tackicu. A nju vise od dve decenije eksploatisu, prodaju, zaradjuju na njoj a ONA ne prestaje da inspirise i ne vidi joj se kraj!! Zivi bili pa videli... ucice se ONA u skolama.

History is written by the winners!
alexlambros alexlambros 02:02 28.01.2009

Re: HVALA ALEX

ucice se ONA u skolama.


Vec se izucava, bez zezanja. Na pojedinim katedrama sociologije, kulturologije itd, vec je predmet ozbiljnih studija

e da, kad u skoli gde predajem stignem do postmodernistickog multimedijalnog umetnickog dela , ja deci lepo odrzim predavanje o Madonni
Zapravo sam ovu nastavnu jedinicu sam izmislio samo da bih mogao da im pricam o njoj
I pustim im nesto, naravno
NNN NNN 02:20 28.01.2009

Re: HVALA ALEX

Katolicizam, kabalizam a možda i islamizam ako se vremenom pokaže da je IN.
Kazezoze Kazezoze 13:03 28.01.2009

Re: HVALA ALEX

alexlambros
ucice se ONA u skolama.


Vec se izucava, bez zezanja. Na pojedinim katedrama sociologije, kulturologije itd, vec je predmet ozbiljnih studija

e da, kad u skoli gde predajem stignem do postmodernistickog multimedijalnog umetnickog dela , ja deci lepo odrzim predavanje o Madonni
Zapravo sam ovu nastavnu jedinicu sam izmislio samo da bih mogao da im pricam o njoj
I pustim im nesto, naravno

jadna deca, pored religioznog ispiranja mozga veronaukom, imaju i umetnichko ispiranje mozga kichom.
sybil sybil 05:41 28.01.2009

nije mi jasno

kako mozes da uzdizes madonu na pijedastal ozbiljne umetnosti. vise sam od tebe ocekivala.
mislim i meni je zabavno kad lepa brena u sorcu pokazuje noge direktorima, madonine erotske seanse i samanta jones kada kaze: 'james ima mali', ali da neko iole ozbiljan kaze da je fanatik po pitanju madone? to ne mogu da verujem.
m.yov m.yov 08:17 28.01.2009

Re: nije mi jasno

"Sve velike istine imaju tri faze: ismevanje, napadanje i prihvatanje." Sopenhauer.... zar nije tako? A mene samo interesuje kako mozes da stavis L.B u istu recenicu sa Madonnom i ocekujes da neko tvoju repliku ozbiljno shvati?
sybil
kako mozes da uzdizes madonu na pijedastal ozbiljne umetnosti.

sybil sybil 08:27 28.01.2009

Re: nije mi jasno

m.yov
"Sve velike istine imaju tri faze: ismevanje, napadanje i prihvatanje." Sopenhauer.... zar nije tako? A mene samo interesuje kako mozes da stavis L.B u istu recenicu sa Madonnom i ocekujes da neko tvoju repliku ozbiljno shvati?
kako mozes da uzdizes madonu na pijedastal ozbiljne umetnosti.

lepa brena je balkanska madona. to je taj populisticki senzibilitet. uvek je imala milion do dva prodatih ploca, pa ti sad the vidi.
tzv. "erotika" kao "umetnicki kvalitet" samo na balkanski nacin.
sybil sybil 08:34 28.01.2009

Re: nije mi jasno

evo vam pa samo prosudite. madona perike i dvorove, brena faraone. pa kaze:
za tebe ja sam poslednja, a nikad ona jedina
moja te suza ne brise
ti si moj greh


ti si moj greh

jos jedna paralela brena-madonna-obe su uspele u zivotu.
p.s. mile voli disko
sybil sybil 08:42 28.01.2009

Re: nije mi jasno

dalje, intervjui se mogu citati:

madonna:
mozda ste vi voleli previse shona penna ?
ne moze se voleti previse.


lepa brena:
kako ste uspeli u zivotu?
ne zato sto sam lepa i pametna, nego zato sto sam vredna.

to su sve the slicnosti.
m.yov m.yov 08:52 28.01.2009

Re: nije mi jasno

Dokle god Lepa Brena bude bila na ovim prostorima otelotvorenje "zivotnog uspeha" i dokle god "Mile voli disko" nema nama spasa.... harace grand i teheran sound a mi cemo krupnim koracima koracati ka sopstvenom unistenju.
sybil
evo vam pa samo prosudite. madona perike i dvorove, brena faraone. pa kaze:
[i]

jos jedna paralela brena-madonna-obe su uspele u zivotu.
p.s. mile voli disko

sybil sybil 08:54 28.01.2009

Re: nije mi jasno

erotika bato, pajz sad'
mace moje
sybil sybil 08:56 28.01.2009

Re: nije mi jasno


otelotvorenje "zivotnog uspeha" i

pa i madonna je popularna kod nas .
p.s. pogledaj filipov post. sve je lepo rekao.
m.yov m.yov 09:54 28.01.2009

Re: nije mi jasno

sybil

otelotvorenje "zivotnog uspeha" i

pa i madonna je popularna kod nas .
p.s. pogledaj philipov post. sve je lepo rekao.

sybil sybil 10:01 28.01.2009

Re: nije mi jasno

pa i lepa brena je pevala ja sam jugoslovenka, pa sta sad?
alexlambros alexlambros 12:53 28.01.2009

Re: nije mi jasno

nije mi jasno


kad smo vec kod politickih komentara m.yov, meni ovaj najdrazi

m.yov m.yov 13:24 28.01.2009

Re: nije mi jasno

Oba gadjaju direkt u centar ali onaj gore mi je ekvivalent ovome...
alexlambros
nije mi jasno


kad smo vec kod politickih komentara m.yov, meni ovaj najdrazi


Filip2412 Filip2412 22:17 28.01.2009

Re: nije mi jasno

erotika bato, pajz sad'
mace moje

Mace moje ti si Bog ne znam sta bi ja bez tvog...

Bas sam hteo da pomenem tu pesmu. Ta pesma je najbolji primer "provokativnosti" kakvu furaju Lepa Brena & njena koleginica preko bare Madona .

Ko sto rekoh, za one koji konzumiraju prave stvari obe umetnice nikada nisu bile provokativne vec samo "provokativne". Postoji razlog zasto je Nick Cave odbio nominaciju za MTV Gremi, razlog... nije bas samo zato sto je freak i oce da se pravi pojedinac.
Muzicka industrija proizvodi likove sa kakvima posten svet ne zeli da se takmici. Dawngreeter je imao lep post o tome: Pop 2009 samo djuskaj
sybil sybil 04:35 29.01.2009

Re: nije mi jasno

Ko sto rekoh, za one koji konzumiraju prave stvari obe umetnice nikada nisu bile provokativne vec samo "provokativne". Postoji razlog zasto je Nick Cave odbio nominaciju za MTV Gremi, razlog... nije bas samo zato sto je freak i oce da se pravi pojedinac.
Muzicka industrija proizvodi likove sa kakvima posten svet ne zeli da se takmici. Dawngreeter je imao lep post o tome: Pop 2009 samo djuskaj

tacno tako. tinejdzersko trosenje energije nije ozbiljna umetnost posto ozbiljna umetnost ima intelektualnu verikalu i emocije koje odatle proizilaze. ozbiljni umetnici su recimo dylan, nick cave i branimir stulic kod nas.
uz sve nadcovecanske napore, ja to kod madone ne vidim, odnosno vidim neke budalaste i neuspele pokusaje u totalnoj senci sevajuce golotinje.

p.s. aleksandre, jesi li mozda mislio da predajes studentima stilsku i jezicku analizu pesme "vogue" ili mozda "like a virgin"?
windofchange windofchange 14:50 29.01.2009

Re: nije mi jasno

sybil

p.s. aleksandre, jesi li mozda mislio da predajes studentima stilsku i jezicku analizu pesme "vogue" ili mozda "like a virgin"?


O čemu god da govori,Aleksandrova predavanja su uvek odlična.
Lično sam se uverio.
Bilo da je Madonna ili starohrišćanska umetnost.
Tako da,batali.
sybil sybil 02:40 30.01.2009

Re: nije mi jasno

stilska/umetnicka/jezicka analiza madone da se predaje studentima-zvuci neverovatno kada neko ozbiljan to kaze.
uostalom,ti imas problem ako su ti predavanja o starohriscanskoj umetnosti i madoni ista.
alexlambros alexlambros 16:59 30.01.2009

Re: nije mi jasno

aleksandre, jesi li mozda mislio da predajes studentima stilsku i jezicku analizu pesme "vogue" ili mozda "like a virgin"?


mogu. al Tarantino je to fino uradio u jednom svom filmu za Like a Virgin ...
alexlambros alexlambros 17:00 30.01.2009

Re: nije mi jasno

Bilo da je Madonna ili starohrišćanska umetnost


e, bas nameravam da napisem jedno blogopredavanje na temu Bog kao nadahnuce stay tuned
chobanica chobanica 09:55 28.01.2009

Madonna takvakakvajeste

tttomaz tttomaz 14:57 28.01.2009

Hmm



A sada ...

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1054545.html
kresozd kresozd 15:02 28.01.2009

Confessions Off the Dance Floor

Dobra je, al ' jedna je Barbra...
kresozd kresozd 15:15 28.01.2009

Confessions Off the Dance Floor

Zapravo odlična....no na tronu ima mjesta samo za jednu "BROJ JEDAN"...


http://www.youtube.com/watch?v=xtu9RXeYSLU
Jaril Jaril 15:55 28.01.2009

Питањце

Чекао да видим да л' ће кроз коментаре да се разјасни фора са насловом, ал' видим нико не помиње па реко' да приупитам.

Оригинални наслов Мадониног албума је Confessions on a Dance Floor, а овде је наслов Confessions off the Dance Floor, па нисам укапирао игру речи.
alexlambros alexlambros 16:27 28.01.2009

Re: Питањце

Confessions off the Dance Floor, па нисам укапирао игру речи.


ispovesti VAN podijuma za igru.

Jaril Jaril 16:29 28.01.2009

Re: Питањце

Хвала.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:08 28.01.2009

POSLEDNJA VEST

It's Official: Madonna To Tour This Summer

Madonna fans, are you ready for more?

We are happy to confirm that the rumors are true: Madonna has decided to extend her 'Sticky & Sweet' Tour. She is looking forward to an amazing summer in Europe, hitting the cities she didn't get a chance to in 2008.

While detailed itinerary will be released later this week, we highly encourage you to wait for official on-sale dates and info before ordering tickets to rumored shows and venues.

Get ready for another hot summer.... Madonna is hitting the road again!
oort oort 21:55 29.01.2009

madona vs ...

vidim dosta ljudi ovde poredi madonu sa lepom brenom. mada su poređenja madone sa bilo kim prosto dokaz sleposti kod očiju, kad bi baš moralo da se madone sa nekim poredi to bi bila marina abramović. obe eksponiraju svoje telo i teraju ga do granice izdržljivosti (madona to čini i glasom, a pokreti tela su obično koordinisani i sa većim brojem ljudi), usput prenoseći određene poruke. kako to obično biva kod savremenika, nije uputno određivati se na temu koje su poruke vrednije. lično mi se čini nespornim da je madona puno toga učinila za oslobođenje homo sapiensa od raznih strahova. i na tome svi treba da joj budemo zahvalni. zato glasam: madona vs bilo ko - 1:0.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:06 29.01.2009

Re: madona vs ...

madona vs ...

računaj i na moj glas.
alexlambros alexlambros 17:01 30.01.2009

Re: madona vs ...

mada su poređenja madone sa bilo kim prosto dokaz sleposti kod očiju, kad bi baš moralo da se madone sa nekim poredi to bi bila marina abramović.


nek si im objasnio, thanx. mene mrzelo da se zamajavam ....
sybil sybil 03:56 31.01.2009

Re: madona vs ...

alexlambros
mada su poređenja madone sa bilo kim prosto dokaz sleposti kod očiju, kad bi baš moralo da se madone sa nekim poredi to bi bila marina abramović. nek si im objasnio, thanx. mene mrzelo da se zamajavam ....

ha, ha, kada smo vec kod telesnih granica izdrzljivosti, madona je samo bleda kopija flashdanca.
pera2109 pera2109 09:45 30.01.2009

Madonna dolazi u Srbiju :D

Madonna’s phenomenally successful ‘Sticky & Sweet Tour’, already the #1 Biggest Grossing Tour in history for a solo artist, will embark on another series of shows beginning July 4th in London. (Schedule follows this release). Stops will include appearances in never before played markets such as Werchter Belgium, Marseille France, Hamburg Germany, Oslo Norway, Helsinki Finland, Tallinn Estonia, Ljubljana Slovenia as well as stops in Romania, Hungary, Serbia and Bulgaria it was confirmed today by Live Nation. Additional appearances by Madonna will include return visits after more than 15 years to Madrid, Gothenburg and Munich.

“This is a first for me. I’ve never extended a tour before. I’m excited to be going back on the road, visiting places I’ve never been and returning to places I love” commented Madonna about the new run of dates.

Raves around the globe for the tour include the London Times which remarked, “In the premiere league of song-and-dance spectaculars, the queen of pop remains unrivaled and undefeated.” “The choreography, visuals and live talent were world class and mind-blowingly well executed, intelligent and witty,” glowed The Independent (UK).

In 2008, the ‘Sticky & Sweet Tour was seen by 2,350,285 fans in 58 cities. With record breaking ticket sales everywhere, including 650,000 tickets sold in her series of South American dates, 72,000 tickets at Zurich’s Dubendorf Airfield - the largest audience ever assembled for a show in Switzerland, 75,000 tickets in London and four sell outs in New York’s Madison Square Garden (60,364 tickets).

“This new run of dates will further solidify Madonna’s position as one of the top selling touring artists of all time,” said Arthur Fogel, Live Nation’s Chairman of Global Music and CEO of Global Touring/Artist Nation.

Special Guest for Sticky & Sweet 2009, Paul Oakenfold has long been one of the most important–if not the most important–name in modern club culture. He has remixed The Rolling Stones U2, Madonna, Justin Timberlake, Snoop Dog, Muse New Order, The Cure, Massive Attack and even Elvis Presley and produced The Happy Mondays. The two time Grammy nominee is in the Guinness Book of World Records for being the biggest DJ in the world. His new artist album, ‘Pop Killer’ is due out later this year.

Madonna’s multi-Grammy-nominated CD ‘Hard Candy’ debuted at Number One in over 37 countries.

For further Madonna news, visit www.madonna.com

MADONNA
2009 ‘STICKY & SWEET TOUR’ SCHEDULE

4-July London, United Kingdom The 02 London On sale Feb. 06
7-July Manchester, United Kingdom MEN Arena On sale Feb. 06
11-July Werchter, Belgium Festivalpark On sale Feb. 07
14-July Milan, Italy San Siro On sale Feb. 06
21-July Barcelona, Spain Olympic Stadium
23-July Madrid, Spain Vicente Calderon
28-July Hamburg, Germany Trab-Arena Hamburg Bahrenfeld
30-July Oslo, Norwary Vallehovin On sale Feb. 09
04-Aug Tallinn, Estonia Tallinn Song Festival Ground
06-Aug Helsinki, Finland West Harbour On sale Feb. 09
09-Aug Gothenburg, Sweden Ullevi On sale Feb. 09
11-Aug Copenhagen, Denmark Parken On sale Feb. 09
13-Aug Prague, Czech Republic Chodov Natural Amphitheatre
15-Aug Warsaw, Poland Bemowo Airport
18-Aug Munich, Germany Olympic Stadium
20-Aug Ljubljana, Slovenia Hippodrome

In 2009, Madonna’s Sticky & Sweet Tour will also visit Marseille
in addition to performances in Bulgaria, Hungary, Russia, Romania, and Serbia.


For complete Tour and Ticket Information, Fan Club Memberships,
VIP Packages, Merchandise and more visit: WWW.MADONNA.COM
alexlambros alexlambros 17:04 30.01.2009

Re: Madonna dolazi u Srbiju :D

Madonna dolazi u Srbiju


Konacno neke lepe vesti ...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana