Lokalna Globalizacija Nacionalnog Osecaja

zenaamahatma RSS / 23.04.2009. u 00:37

Gde letujemo ove godine? Kazu turisticke organizacije da su za nas popularne destinacije, daleke zemlje istoka i prestonice Evrope.

I necu za inat svima da postavljam pitanje ko je, kako i kada zaradio pare, jer to nije bitno, bitno je gde ih trosimo??? =GUŠT+ĆEF

Ja ne znam kako se zove onaj fenomen kada ti robne marke predstavljaju svetinju, ali mislim da mnogobrojni srbi pate od te boljke, plate nam odlaze na Isidoru Bjelicu UPS na Lifestyle Extravaganza, markirana garderoba, skupa odmaralista, najnovija oprema sa raznim fukcijama (ne moramo da znamo da je upotrebljavamo, bitno je da komšije i prijatelji znaju da smo je kupili).

A onda kad smo opremljeni novim "gadžetima" na kojima nam i holivudske zvezde mogu pozavideti, kunemo evropu i svet što nas Srbe nikako ne vole i što su svakodnevn osmišljavaju kako da nam OTMU ONO ŠTO JE NAŠE. Pritom to su sve države u kojima naša draga familija radi, to je onaj strika što tetovira srpsku zastavu na grudi, tetka što kuva samo sarmu i pravi najbolje torte u svom gradu i njihov sin koji je najglasniji kada neko NAŠ igra kod NJIH i koji redovno izaziva incidente na navijačkim klupama pri takvim zgodama, tom prilikom ne zaboravljajući kako je Kosovo baš deo i njegovog srca.

A ovde kod nas reč "kosovari" zauzima novi oblik, imenuje sve one koji mrze druge, ruše svoj grad i uzimaju drogu baš sa tog područja, time verovatno finansirajući njihov najveći bol i najveći bol njihovih roditelja.

Nismo li svi pomalo kontradiktorni, kad psujemo i mrzimo jedan deo celine a drugi deo volimo do granice obožavanja.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana