Satira

Povratak u budućnost

alexlambros RSS / 13.05.2009. u 22:37

AleXandar Lambros

 
 

 vesti za 14. maj 2015. godine
 
U dvodnevnu radnu posetu Beogradu danas je stigao komesar EU, Mišel Batinje, gde će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o uklanjanju prepreka za prijem kandidature Srbije za članstvo u EU do kraja 2023. godine. Po dolasku na aerodrom Batinje je okupljenim novinarima preneo zadovoljstvo najviših zvaničnika Evrope do sada sprovedenim reformama, i dodao da je došao da srpskim vlastima pruži podršku u njenim naporima na putu ka evroatlantskim integracijama.
Upitan da prokomentariše najavu pojedinih zemalja EU, između ostalih i Francuske, da priznaju najavljivanu nezavisnost Vojvodine, Batinje je izjavio - "EU želi dobre i stabilne odnose sa Srbijom koju vidimo kao ključni faktor stabilnosti na Balkanu. Ne vidim ni jedan razlog da se ti odnosi i ubuduće ne razvijaju na obostrano zadovoljstvo. Proces pristupanja Srbije Evropskoj Uniji i proces otcepljenja Vojvodine ne treba dovoditi u vezu i EU će ova dva problema tretirati odvojeno" - objasnio je Batinje. "Francuska ima tradicionalno dobre i prijateljske veze sa Srbijom", naglasio je Batinje, dodavši da će se lično založiti da ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Parizu ne menja svoje ime sve dokle Srbija postoji, što, kako predviđaju njeni zvaničnici, neće biti još dugo.

bez viza za Sao Tome i Principe
bez viza za Sao Tome i Principe
U zvaničnoj poseti Beogradu je i Azemi Krasnići, ministar spoljnih poslova Albanije koja će narednog meseca od Moldavije preuzeti ulogu predsedavajućeg EU. On će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o viznim olakšicama za pojedine kategorije stanovništva. Vize po skraćenom postupku i bez naknade moći će, prema najavi, dobiti sledeće kategorije - penzioneri stariji od 89 godina koji obezbede potvrdu da neće umreti u inostranstvu, deca tajkuna čije školarine na fakultetima i koledžima EU prelaze cifru od 100 000 evra, genijalci na praksi u zapadnim institutima nuklearne fizike, molekularne biologije, farmacije i genetskog inženjeringa, te teniseri čija je pozicija na ATP listi u trenutku podnošenja zahteva među prvih deset.
U međuvremenu su se inicijativi Zelenortskih Ostrva i Sao Tome i Principe o stavljanju Srbije na belu šengensku listu za sve one zemlje do kojih većina njenih stanovnika sasvim sigurno ne može da dođe, pridružile još i Gana, Kirgistan i Mijanmar.
Ministar spoljnih poslova Srbije ovu incijativu je pozdravio, ocenivši je kao pozitivan pokazatelj jačanja međunarodne diplomatske pozicije naše zemlje.

Vraćamo se domaćim temama ....

shopping centar Knez Pavle
shopping centar Knez Pavle

Ni mesec dana nakon što je kompanija Delta holding otkupila zgradu Narodnog muzeja na jednoj od najeksluzivnijih gradskih lokacija, trgu Republike, pošto država ni posle 20 godina nije uspela da obezbedi sredstva za dovršenje njene obnove, nije jasno u čijem su vlasništvu umetnine zatečene u depoima muzeja u trenutku prodaje. Sindikat muzejskih radnika tvrdi da su umetnine koje su izbegle truljenje usled vlage u neuslovnim depoima, i dalje u vlasništvu ove institucije te da one nisu prodate đuture sa zgradom. Među umetničkim delima zatečenim u muzeju su i jedno Rubensovo i dva Pikasova platna ali i nekoliko nagrađenih radova Međunarodnog antiratnog salona karikature. Predstavnici Delta Holdinga spremni su da zaposlenima u muzeju isplate deonice u visini tržišne vrednosti karikatura dok će, prema najavi, Rubensova i Pikasova dela biti ponuđena na aukcijsku prodaju u Njujorku a prihodi sa aukcije investiraće se u kupovinu preostalih parcela Kalemegdana na kome se planira izgradnja luksuznog kompleksa Delta hotela i akva parka s pogledom na tržni centar Ušće.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava "Flying Boys, Jumping Girls" pokrenula je danas, pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu, inicijativu za pokretanje krivičnog postupka protiv izvesne Lj.M. za koju se osnovano sumnja da je za vreme sukoba u Bosni devedesetih godina na teritoriji opštine Doboj skuvala kafu i poslužila ratluk izvesnom majoru Vojske Republike Srpske. Kako se u saopštenju ove organizacije navodi, 78-ogodišnja Lj.M je činom posluženja tradicionalno turske poslastice u jeku sukoba, širila versku i nacionalnu netrpeljivost što je doprinelo produžetku oružanog obračuna sukobljenih strana. "Neophodno je" - kaže se u saopštenju ove organizacije, "da svi krivci za počinjene zločine budu kažnjeni, kako bi se pomogao proces pomirenja, izbegla kolektivna odgovornost i obezbedio dalji napredak civilnog društva."

most na Adi, evo saće
most na Adi, evo saće
Gradonačelnik Beograda je na današnjoj konferenciji za novinare najavio početak izgradnje prvog, od predviđenih 14 mostova preko Save i Dunava. Predstavivši prisutnim medijima plan projekta on je istakao da je gradska vlast obezbedila sredstva za početak radova, koji će početi sutra uklanjanjem nudističke plaže na Adi na mestu na kome je planom predviđen jedan od potpornih stubova mosta, kako bi se izbeglo zadržavanje pešaka i usporavanje vozila radi voajerisanja što bi ugrozilo nesmetano odvijanje saobraćaja preko budućeg mosta. On je najavio i početak gradnje metroa koji će povezati Beograd sa Novim Sadom, Kragujevcem i Užicem, te aerodrome u Svrljigu i Prnjavoru, kao i nekoliko gradskih heliodroma i više zatvorenih bazena, teniskih terena i staza za Formulu 1 na više lokacija u širem području grada. "U završnoj smo fazi pregovora s više zainteresovanih stranih investitora i u najskore vreme treba očekivati realizaciju ovih projekata", - rekao je prvi čovek Beograda okupljenim novinarima.

Sveti Sinod Srpske Pravoslavne Crkve je na današnjoj sednici doneo odluku o besplatnom krštavanju svakog drugog muškog deteta u pravoslavnim porodicama, čime se ova nacionalna institucija pridružuje borbi protiv bele kuge. Vladika Joanikije glavni razlog bele kuge u Srba vidi, kako je naveo, u "tome što Srpkinje vreme radije provode na fejsbuku i u gledanju Velikog brata, umesto u brizi za porodično ognjište i nacionalnu budućnost". "Da su se naše prabake depilirale i manikirale po čitav božiji dan, danas ni nas ne bi bilo" - rekao je vladika, dodajući da obnovu srpskog nacionalnog bića vidi u povratku tradicionalnim vrednostima. On je Srpkinje pozvao da se vrate običaju nošenja marama. "Greh taštine i neskromnosti uzrok je mnogih zala koje nas danas kao društvo snalaze" - izjavio je novinarima okupljenim ispred zgrade Patrijaršije, pre nego je crnim Tojota džipom požurio na ekumenski dijalog s beogradskim nadbiskupom.

I na kraju, vest iz sveta ....

Barbi po šerijatu
Barbi po šerijatu
U vrtiću holandskog gradića Mildeburg, danas je došlo do sukoba između hrišćanskih i muslimanskih mališana. Sukob je izbio nakon što je petogodišnja Holanđanka Meri Slezinger, odbila zahtev svog drugara Mustafe bin Said Ali Zaim Saleha, dete emigranata iz Jemena, da lutki Barbiki obuče burku. Nakon intervencije vaspitačice Grete koja je maloj Meri pokušala da objasni da njena multikulturalna neosetljivost može povrediti verska osećanja malog Mustafe, Meri se okrenula i pokazala joj golu zadnjicu. Sukob je eskalirao kada je kasnije za vreme užine nestašna Meri drugaru Mustafi rekla da je pašteta u sendviču svinjskog porekla nakon čega je Mustafa zapalio kuhinju. Požar se proširio i zahvatio čitavo obdanište a mališani su sukob nastavili u obližnjem parku gde su se dve sukobljene grupe tukle lutkama i gađale loptama. Intervenisali su specijalni odredi policije a ministar spoljnih poslova Holandije je ambasadoru Jemena uputio pismo u kome ga uverava da stav male Meri nije i zvaničan stav vlade njegove zemlje.

Vreme sutra ...

Ko i 2009te ...

 

 


Atačmenti



Komentari (23)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dragoljub92 dragoljub92 22:48 13.05.2009

eh

Alava Alava 10:15 14.05.2009

Re: eh

011-495 011-495 23:11 13.05.2009

a sta je

sa uvodjenjem novih pasosa sa logotipom Delta Holding-RJ Srbija?
sentinel26 sentinel26 23:20 13.05.2009

Stav male Meri !

Predstavnici Delta Holdinga spremni su da zaposlenima u muzeju isplate deonice u visini tržišne vrednosti karikatura
Joj, ako ovo pročita ova Antimonopolska komisija Srbije, biće svašta.
Od kuda zaposlenima u muzeju taj monopolski položaj.
Vreme sutra ...
Ko i 2009te ...
A otopljavanje ?
albireo albireo 23:25 13.05.2009

Da li su

stubovi na mostu u stvari dve velike giljotine?
Dr M Dr M 23:53 13.05.2009

Odjeci i reagovanja


Iz kabineta Predsednika republike je saopsteno da Predsednik izuzetno zali sto, zbog ranije zakazane posete prijateljskoj Rumuniji, nije bio u stanju da g. Batinjiju licno naglasi privrzenost Srbije evropskom putu.

Portparol Vlade je izjavio da je Premijer Nikolic, u neformalnom, ali prijateljskom i otvorenom razgovoru, obecao g. Batinjiju da ce Srbija uciniti sve sto je u njenoj moci da se okonca saradnja sa Hagom. Rokovi nisu pominjani ali se iz izvora koji nisu zeleli da budu imenovani saznaje da je rec o Kukovom letu.

Na osnovu izvora bliskih MIP-u saznajemo da je g. Krasnici obecao neformalnu podrsku molbi visokih srpskih zvanicnika da im se omoguci poseta srpskim enklavama na Kosovu i u periodima van predizborne kampanje u Srbiji.

Gradonacelnik Beograda, Aleksandar Vucic, obecao je da ce gradska vlast stati na put bespravnoj gradnji.

Sveti Sinod SPC saopstio je da je najsvetiji zadatak Sinoda povratak smernosti i morala u crkvene redove i nagovestio produzetak mantija za dva santimetra.

sentinel26 sentinel26 23:59 13.05.2009

Re: Odjeci i reagovanja

Dr M
.Sveti Sinod SPC saopstio je da je najsvetiji zadatak Sinoda povratak smernosti i morala u crkvene redove i nagovestio produzetak mantija za dva santimetra.
Dje ćeš više, pa one im se po zemlju vuku.

Ili je to Sinod uradio da se poveća produktivnost u tekstilnoj industriji ?

Dr M Dr M 00:08 14.05.2009

Re: Odjeci i reagovanja

Dje ćeš više, pa one im se po zemlju vuku.


Ovako ce da brisu tragove...
grozdje grozdje 00:17 14.05.2009

XXX

Onoga dana kada prestanu mijenjati pasose, mi smo na konju!
aleksandarz92 aleksandarz92 01:05 14.05.2009

Pretera ga

Nema sanse da se ovo obistini do 2015.-e, osim onog dela sa narodnim muzejom.
Mozda negde oko 2020.-e
Bili Piton Bili Piton 01:48 14.05.2009

Very,


...very funny indeed. With occasional hysterics.
Alava Alava 10:13 14.05.2009

Kakva neobaveštenost!!!

U dvodnevnu radnu posetu Beogradu danas je stigao komesar EU, Mišel Batinje, gde će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o uklanjanju prepreka za prijem kandidature Srbije za članstvo u EU do kraja 2023. godine.

Pa Milan Tarot je rekao da do 2015. neće biti Evropske Unije!!!
mrdax mrdax 11:01 14.05.2009

Update

Vize po skraćenom postupku i bez naknade moći će, prema najavi, dobiti sledeće kategorije - penzioneri stariji od 89 godina koji obezbede potvrdu da neće umreti u inostranstvu, deca tajkuna čije školarine na fakultetima i koledžima EU prelaze cifru od 100 000 evra, genijalci na praksi u zapadnim institutima nuklearne fizike, molekularne biologije, farmacije i genetskog inženjeringa, te teniseri čija je pozicija na ATP listi u trenutku podnošenja zahteva među prvih deset.

+ sinovi i cerke politicara na PhD Studies , lokalni shaneri, turbo-etno pevaljke, sverceri raznih fela, ceo drzavni aparat, i rodbina Haskih 'zatocenika'.
drug.clan drug.clan 13:45 14.05.2009

moze i ovako

A moglo bi i ovako da neko od nasih politicara pameti ima:

vesti za 14. maj 2025. godine

U dvodnevnu radnu posetu Beogradu danas je stigao komesar EU, Tony Blair Junior, gde će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o diplomatskoj pomoci Srbije na pregovorima o reprogramiranju duga EU prema Kini u iznosu od pet miliona milijardi evra (50 milijardi juana) i 100 miliona milijardi evra prema D20 grupi koji dolaze na naplatu i o novoj transi kredita za podsticaj evropskoj ekonomiji da izadje iz velike depresije u koju je upala 2007. Predstavnik EU naglasava da je to neophodno kako bi se pad EU ekonomije ublazio na jednocifren procenat u 2025.

Srpski politicari su obecali predstavnicima EU da ce se zaloziti za njihov slucaj na sledecem samitu 20 ekonomija u razvoju koje nije pogodila velika depresija. Izmedju ostalog srpski predstavnici su podsetili i na uslove koje EU mora da ispuni kako bi Srbija dala pozitivno misljenje i predlozila novu transu kredita. Srbija je naglasila da EU mora priznati pravo na samopredelenje Koruske i Sicilije njihovo pripajanje Srbiji i pravo istocno evropskih drzava na izdvajanje iz unije. To ukljucuje i kavkaske clanice unije Aphazije i Juzne Osetije.

Razgovor je protako u medjusobnom razumevanju i nadi predstavnika EU da ce na sledecm sastanku Srbija podrzati njihov slucaj.
alexlambros alexlambros 14:37 14.05.2009

Re: moze i ovako

Razgovor je protako u medjusobnom razumevanju i nadi predstavnika EU da ce na sledecm sastanku Srbija podrzati njihov slucaj.


е то је моја визија Србије
markonio92 markonio92 15:23 14.05.2009

Re: moze i ovako

drug.clan
pet miliona milijardi evra (50 milijardi juana)


Jedan juan je sada oko 0,10 evra. Prognozirate da će za 16 godina jedan juan vredeti 100.000 evra?
drug.clan drug.clan 15:43 14.05.2009

Re: moze i ovako

markonio92
drug.clan
pet miliona milijardi evra (50 milijardi juana)


Jedan juan je sada oko 0,10 evra. Prognozirate da će za 16 godina jedan juan vredeti 100.000 evra?


Mozda sam malo namerno preterao ali poenta je:

Stedite u evrima (dolarima-svejedno)!
markonio92 markonio92 17:23 14.05.2009

Re: moze i ovako

drug.clan
markonio92
drug.clan
pet miliona milijardi evra (50 milijardi juana)


Jedan juan je sada oko 0,10 evra. Prognozirate da će za 16 godina jedan juan vredeti 100.000 evra?


Mozda sam malo namerno preterao ali poenta je:

Stedite u evrima (dolarima-svejedno)!

Mislite, da štedimo u juanima?
drug.clan drug.clan 17:37 14.05.2009

Re: moze i ovako

markonio92
drug.clan
markonio92
drug.clan
pet miliona milijardi evra (50 milijardi juana)


Jedan juan je sada oko 0,10 evra. Prognozirate da će za 16 godina jedan juan vredeti 100.000 evra?


Mozda sam malo namerno preterao ali poenta je:

Stedite u evrima (dolarima-svejedno)!

Mislite, da štedimo u juanima?


Informacije su dostupne, razvoj situacije je ocigledan, racunica je prosta
tempest_from_north tempest_from_north 13:54 14.05.2009

Zacarani krug pakla

Ne bi me cudilo da nam se slican scenario u buducnosti zaista dogodi.
Nemam vise snage ni da se nasmejem....
antonacci antonacci 18:57 14.05.2009

Will & Grace

Kako bi Karen iz doticne serije rekla: Oh, honey, it's funny 'cause it's true.
gagonini gagonini 21:16 14.05.2009

realno..

bojim se da jeste..
odlican tekst..duhovit.
jesen92 jesen92 11:24 15.05.2009

Au..

...ovde sve sami optimisti, nisam ja za ovo drustvo....

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana