Ko je ovo?

Lektorka RSS / 23.11.2007. u 01:12

S vremena na vreme čitam Vreme. Uvodnik glodura preskačem, kao i sve slične dosadne tekstove. U Vremenu još čitam Vasića, Anastasijevića, Todorovića i počesto prikaze knjiga. Retko kad i nešto drugo. A slike sam manje-više prestala da gledam otkad su se Koraksove karikature iselile sa stranica tog časopisa a da mi nikad nije bilo jasno zašto.

N16938_ZHfvVCBFDj5tvGsr9vTACflboURAkVnzrjy.jpg

Slabo znam tračeve, nisam insajder ni u novinarskom ni u političarskom svetu, ali Dragoljub Žarković je uspeo da mi skrene pažnju na sebe, iako je glodur Vremena i piše uvodnike koje preskačem. Prvi put se to dogodilo kad je u uvodniku opljunuo "svog" novinara, Miloša Vasića. Bolje rečeno, odgovor Miloša Vasića mi je retroaktivno skrenuo pažnju na pisanije Dragoljuba Žarkovića. Pa se čudom nisam mogla načuditi da urednik, umesto da brani svog novinara, brani onoga ko novinara napada, a napada svog novinara, a sve priznajući kako tekst svog novinara nije pročitao "urednički adekvatno"... Bili Tijanić i Batić u igri, pa rekoh sebi da verovatno i nema šta ja da razumem kad su takve zverke u pitanju. Zbog njih su možda i bitniji od Vasića stradali od uredničkog pera.

Danas mi se ponovo omaklo da pročitam uvodnik istog glodura istog časopisa, jer je, naravno, pisao o Miškoviću i Jovanoviću, tj. o slonu i komarcu, kako ih on naziva. Pa se pita Žarković otkud Jovanoviću špijun (koji u daljem tekstu prerasta u "dobru obaveštajnu službu") na Miškovićevoj slavi. (Ovde neću ponoviti sve ono što svi mi ovih dana sa svih strana slušamo i na sve strane čitamo o njima.)

Nego, dopalo mi se što i Žarković ima svog špijuna, jednu svoju rođaku, koja eto cunja po Miškovićevim radnjama i žali se što tamo nema Karneksovih suhomesnatih proizvoda. Dopalo mi se što Žarković ne nalazi vezu između činjenice da se u Miškovićevim prodavnicama mogu naći samo proizvodi iz klanica koje su u njegovom vlasništvu i činjenice da isti poseduje 55% srpske maloprodaje. A da budem lektorska cepidlaka, dopala mi se i "brzina s kojom Jovanović formira političke neprijatelje" (zamisliti Jovanovića i brzinu ruku pod ruku, prave sebi neprijatelje zajedničkim snagama). Na kraju mi se dopalo i to što Žarković u poslednjem pasusu Miškoviću daje savete o tome šta bi mu bilo najpametnije da uradi.

Ko je taj čovek, Dragoljub Žarković? Da li on radi u istom časopisu za koji pišu oni koje tako rado čitam i čiji je on glavni i odgovorni urednik? Radi li s njima, a piše protiv njih? Ili je Vreme prosto jedan hiper-retro-mega-kul savremeni časopis, zato što je "šizofren"? Prosvetlite me, molim vas, ja ponovo izgleda nisam odande.Komentari (158)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Dax Dax 01:30 23.11.2007

Ja sam neutralan i originalan

To se on brine za tudje zdravlje,onako objektivno.
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:40 23.11.2007

Re: Ja sam neutralan i originalan

Dax
To se on brine za tudje zdravlje,onako objektivno.


novo lice srbije

Exitus Letalis Exitus Letalis 02:58 23.11.2007

Re: Ja sam neutralan i originalan

Lektorka Lektorka 09:32 23.11.2007

Re: Ja sam neutralan i originalan

i on je neutralan i originalan
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:35 23.11.2007

teško ili lako pitanje?

žarković je upropastio vreme. apsolutno i samo on.
kad mu koraks nije dobar, pa šta reći.
mnogo je kasno da bih sada tražila po svojoj i internet arhivi.
ostavi je tragove na sve strane.
vreme je postalo rasadnik
eno ih u erteesu, eno u politici.
nema gde ih nema.
na tv avali.
na studiju b, lično glodur misomudio s rahmetli nikolom miloševićem
sada seiri sa vukadinovićem na tv avali
mnoglo lica a sva odvratna
Lektorka Lektorka 01:43 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

žarković u politici. pa da. to sam i zaboravila. kako kompatibilno.
ako stigneš, kad stigneš, stavi linkove, please. zanima me, zaista.
sleepless sleepless 01:49 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=48603

bio mi link pri ruci!!!!
Lektorka Lektorka 01:56 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

hvala, sleep!
evo ga "popravljen"
glodur vremena u politici
JJ Beba JJ Beba 02:03 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

ako Žarković zbog ovoga ne ode iz Vremena nikada neće. Valja je tamo još ostalo ljudi?
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:35 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?


žarković u politici.


žarković svuda!
JJ Beba JJ Beba 02:40 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

žarković svuda!

Bilo kude Žare kojekude!
pidola pidola 04:00 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?


ostavi je tragove na sve strane.

pogodan za sve teme,sve strane.pricati svasta,reci nista,zakljucak nula.
odlican recept kako se nikome ne zameriti.
Lektorka Lektorka 09:55 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

fascinira me ovaj deo njegovog članka u politici:

"У јучерашњој анализи те вести коментатор „Политике” исправно закључује да би све то могао бити увод у промену америчког става око крупног капитала у Србији, односно око његовог порекла. Збиља помало глупо звучи оптуживање богатих људи да су паре зарадили у Милошевићево време.

А када су могли да их зараде? У „предмилошевићевско” време капитал су биле привилегије проистекле из природе друштвеног уређења, а промена тог уређења омогућила је корисницима привилегија да своју моћ, положај, информације – дакле, почетни капитал – искажу и на банкарском рачуну. Погледајте списак најбогатијих Срба, укључујући ту и митског Мишковића, и видећете да су то људи из нашег сокака који су околност санкција и хиперинфлације искористили да направе богатства.

У тренуцима малодушности делим већинско огорчење што су се они обогатили док смо ми сиромашили, али то је факат који обележава светску историју милијардера и Србија није ту никаква специфичност. Утолико пре Американци неће имати проблема да уваже ту врсту реалности, а било би и нама паметно да не јуришамо на сенку него на предмет огорчења због те врсте друштвене неправде."


dakle, ameri rešili da nas više ne pitaju o poreklu novca. zanimljivo viđenje, s obzirom na aferu s ambasadom i vizom.
a i nama je krajnje vreme da shvatimo da ljudi nisu mogli da se bogate pre miloševića. "mitske" figure (eto nam miškovića već besmrtnog!!!) iznedrilo tek miloševićevo vreme.
i facit: kad mi konačno suzbijemo sopstveno oprostivo ali priglupo ogorčenje (jer je tako svuda u svetu) i "uvažimo" (uvažimo?!!) realnost, garant će i ameri odmah da urade isto.
KOME on ovo piše???
ugly ugly 10:40 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

ameri rešili da nas više ne pitaju o poreklu novca

Ameri? Ameri! Zasto bi Ameri pitali za poreklo novca kad glupi Srbi ne postavljaju to pitanje? U pravnoj drzavi Miskovic i ostali gangsteri bi odavno lezali na robiji ili bili pred streljackim vodom ili visili kao Sadam, pozeljno naglavacke na sred Terazija, onako egzemplarno ostalim potencijalnim i postojecim lopinama.

Umesto toga, citava vlast od Kostunice na dole se lize sa ovakvim bitangama i dozvoljava im da se sepure kao legitimni biznismeni i tajkuni. Riba od glave smrdi. Srbiji treba jedno debelo ciscenje. Djubre na djubre, gde mu je i mesto.
XYZ XYZ 10:43 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

Vreme čitam skoro 15 godina i mislim da Vreme nije upropašteno.

Sa Žarkovićem i njegovim tekstovima se ponekad slažem ili ne, ali sam koncept časopisa, novinari koji pišu i tekstovi koje svake nedelje mogu pročitati su nešto najbolje što se može dobiti.

Juče sam pročitao uvod urednika i tekst Dimitrija Boarova i mislim da je način analize i pristup problemu pravi način da se svi problemi (kojih ima dosta) javno komentarišu.

Usput, Pančić, Žarkov, Turudić (svaka čast majstore), Todorović i ostali se takođe nalaze na ostalim medijima i mislim da ih ne treba ograničavati u izražavanju u drugim medijima.

Zašto niste prokomentarisali način kako su "portretisali" Amfilohija? Slučajno ili...
zgubidubi zgubidubi 12:16 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

Juče sam pročitao uvod urednika i tekst Dimitrija Boarova i mislim da je način analize i pristup problemu pravi način da se svi problemi (kojih ima dosta) javno komentarišu.

Tekst Dimitrija Boarova je u redu, u tome se slazem s Vama, ali Zarkovicevo pakovanje (to Vi zovete "analizom"?) je toliko tendenciozno da samo slep covek ne prozire njegovu zelju da zastiti Miskovica. Je li to pravi nacin da se komentarisu problemi koji se ticu cele Srbije?
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:23 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

Ameri? Ameri! Zasto bi Ameri pitali za poreklo novca


stvarno zašto?

samo se mišković sa kašnjenjem od 200 godina zaleteo sa zastavicom.
Exitus Letalis Exitus Letalis 14:05 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

Lektorka
žarković u politici. pa da. to sam i zaboravila. kako kompatibilno.
ako stigneš, kad stigneš, stavi linkove, please. zanima me, zaista.pamćenje u srba, što bi reko pera luković, meri se milisekundama. ne odnosi se na tebe.
tako da malo ko pamti da je taj isti žarković dozvolio/primio plaćeni oglas za stranku srpskoj jedinstva, to jest za arkana i to 1993. godne u vreme kada je ovaj već pregazio bijeljinu, zvornik i foču. kad se ljubio sa biljanom plavšić.
da ne nabrajam jer nije reč o arkanu nego o vremenu.

2002. godine objavili su na 16 stranica specijalni, verovatno dobro plaćen, dodatak o tv pink. ej, na 16 strana! koliko li je to love?

nemam vremena da pišem sada o nenadu lj. stefanoviću - nekad i sad.
ali probobli ga je za funkciju kvalificiralo izveštavanje iz haga.
navijao je za miloševića ko da mu je tata nevino optužen. i on i ona mustra bečka sa 92, ljubica gojgić.

adam weisphaut adam weisphaut 14:09 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

i on i ona mustra bečka sa 92, ljubica gojgić.

Ugricina ucenica Ljubica ?
Covek u belom Covek u belom 14:18 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

Lektorka
dakle, ameri rešili da nas više ne pitaju o poreklu novca. zanimljivo viđenje, s obzirom na aferu s ambasadom i vizom.
Meni jedna stvar u svemu tome nikako nije jasna. Sta ce uopste Miskovicu americka viza? Zasto je ta viza njemu toliko znacajna??? Amerika ce kao da blokira Miskovicev kapital ako bude probao da ulozi negde tamo u Americi (sto je inace samo po sebi SF, al neka bude da on to mozda zeli), ili ce mu mozda zabraniti da investira na americkim berzama???? Dal ima zaista neko ko veruje u to?
adam weisphaut adam weisphaut 14:20 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

Meni jedna stvar u svemu tome nikako nije jasna. Sta ce uopste Miskovicu americka viza? Zasto je ta viza njemu toliko znacajna??? Amerika ce kao da blokira Miskovicev kapital ako bude probao da ulozi negde tamo u Americi (sto je inace samo po sebi SF, al neka bude da on to mozda zeli), ili ce mu mozda zabraniti da investira na americkim berzama???? Dal ima zaista neko ko veruje u to?

Pa znas i sam da Miskovic oce da izadje na Londonsku berzu, sta mislis da li bi buducim investitorima ulivalo poverenje da vlasnik firme ne sme u US zbog vec navedenih razloga ?
ivana23 ivana23 14:28 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

adam weisphaut
Meni jedna stvar u svemu tome nikako nije jasna. Sta ce uopste Miskovicu americka viza? Zasto je ta viza njemu toliko znacajna??? Amerika ce kao da blokira Miskovicev kapital ako bude probao da ulozi negde tamo u Americi (sto je inace samo po sebi SF, al neka bude da on to mozda zeli), ili ce mu mozda zabraniti da investira na americkim berzama???? Dal ima zaista neko ko veruje u to?
Pa znas i sam da Miskovic oce da izadje na Londonsku berzu, sta mislis da li bi buducim investitorima ulivalo poverenje da vlasnik firme ne sme u US zbog vec navedenih razloga ?

Ruza Cirkovic, dnevni list Danas, 29.10.2007.
"Pa će u registru privrednih društva pisati da je matični broj Delta Real Estate 17569180, a kad taj broj ukucate pretražujući finansijske izveštaje kod NBS dobićete da je za njega vezana Delta M d oo. Ali, dobro. Na sajtu samog Delta holdinga piše da su mu članice: Delta M Grupa, Delta Generali osiguranje, Delta Sport Grupa, Delta MC Grupa i Delta Star. Mada sve ove članice, pod ovim imenom, nećete naći u zvaničnom registru. Na osnovu mog istraživanja po raspoloživim registrima, krajnji vlasnici članica grupe Delta su: Hemslade Trading limited iz Nikozije (Kipar) i Form Communications LLC, Delaver (SAD)."

Zagonetka?
Covek u belom Covek u belom 14:31 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

adam weisphaut
Pa znas i sam da Miskovic oce da izadje na Londonsku berzu, sta mislis da li bi buducim investitorima ulivalo poverenje da vlasnik firme ne sme u US zbog vec navedenih razloga ?
UK je sama po sebi steciste ruskih tajkuna koji nisu ni za trunku bolji od Miskovica, pa opet se niko ne buni. Meni nije jasno sa poslovne strane sto bi uopste Miskovic izlazio na berzu negde u inostranstvu, doduse nezasitost apetita to tog soja ljudi je zaista nemoguce proceniti.
Kako je vidim ceo pokusaj Miskovica upravo kao pokusaj povecanja poslovnog rejtinga u zapadnim okvirima. Mada mi sve to izgleda previse naivno.
Lektorka Lektorka 14:48 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

čub,
UK je sama po sebi steciste ruskih tajkuna koji nisu ni za trunku bolji od Miskovica, pa opet se niko ne buni.

ovo je rezon koji smatram neprihvatljivim. svi su brakovi isti, što dakle ne ostati u lošem braku? svuda po svetu se može naći po neko potencijalno kosovo, zašto onda kosovu dati nezavisnost? (znaš dobro čija je to logika.)
miškovića optužuju da je na nezakonit način stekao bogatstvo. dakle, to treba pravnim putem rešiti. otpužuju ga, a to je očito za srbiju daleko opasniji problem, da dobar deo vlade drži u šaci. i taj čvor treba odvezati il preseći. a što se monopola tiče, treba li i preostalih 45% tržišta da kupi, pa ako mu dune i monarhom da se proglasi?
a što se njegovih želja da izađe na londonsku berzu - videćemo. no očito postoji neki ozbiljan problem ne samo s njegovom pozicijom u srbiji, nego i s njegovim poslovnim rejtingom u zapadnim okvirima. nisam sigurna da je taj problem isključivo finansijske prirode, odnosno javlja mi se da bi taj problem mogao imati veze s poreklom novca. i s politikom.
ugly ugly 14:56 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

miškovića optužuju da je na nezakonit način stekao bogatstvo. dakle, to treba pravnim putem rešiti.

Kojim "pravnim putem" u zemlji u kojoj ne postoji funkcionalan pravni sistem?

i taj čvor treba odvezati il preseći.

Kako? Ko ce da ga presece? Jedini lek su stari srpski recept - kuka i motika. A, da, i vesala na Terazijama...
Covek u belom Covek u belom 16:32 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

Lektorka
čub,
UK je sama po sebi steciste ruskih tajkuna koji nisu ni za trunku bolji od Miskovica, pa opet se niko ne buni.
ovo je rezon koji smatram neprihvatljivim. svi su brakovi isti, što dakle ne ostati u lošem braku? svuda po svetu se može naći po neko potencijalno kosovo, zašto onda kosovu dati nezavisnost? (znaš dobro čija je to logika.)
Ovo sto sam gore napisao nije relativizacija Miskovica kako ste vi shvatili, vec kritika nepricipijelne politike koju vode UK i USA. Kad njima kapital (ruski u ovom slucaju) donosi korist (pa makar ta korist bila samo u slabljenju Rusiju), apsolutno niko nece pokrenuti pitanje porekla novca i nacina na koji je stecen.
Problem sa Miskovicem u Srbiji je sto je on uz rezim, koji USA ne odgovara. Da je kojim slucajem protiv rezima nikakvih problema ne bi bilo.

a što se njegovih želja da izađe na londonsku berzu - videćemo. no očito postoji neki ozbiljan problem ne samo s njegovom pozicijom u srbiji, nego i s njegovim poslovnim rejtingom u zapadnim okvirima. nisam sigurna da je taj problem isključivo finansijske prirode, odnosno javlja mi se da bi taj problem mogao imati veze s poreklom novca. i s politikom.
Problem je u onome sto sam gore napisao. I naravno da je politicki. Na nasu zalost, jer ako u jednom trenutku USA odluce da im Miskovic moze koristiti, tek tada ga se nikad necemo ratosiljati. Bica kao sa onim ispod lipe, sto je nekada bio garant mira.
adam weisphaut adam weisphaut 16:46 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

Meni nije jasno sa poslovne strane sto bi uopste Miskovic izlazio na berzu negde u inostranstvu, doduse nezasitost apetita to tog soja ljudi je zaista nemoguce proceniti.

Pa eto njegov fan no 1. Zarkovic je svojevremeno objasnio to lepo, da time izlazi na jednu od najvecih magistrala svetskog kapitala i dobija ogroman potencijal za finansiranje svoje business imperije.
Lektorka Lektorka 21:35 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

Zašto niste prokomentarisali način kako su "portretisali" Amfilohija? Slučajno ili...

zaista samo zato što to nije bilo u fokusu. komentarisanje miškovićevog i jovanovićevog sukoba u uvodniku se nametnulo ne samo kao goruća tema, nego i zbog načina na koji je izvedeno, a koji jednostavno mnogo toga govori o autoru teksta. za jedan blog više nego dovoljno u ovom trenutku.
Lektorka Lektorka 21:43 23.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

Problem sa Miskovicem u Srbiji je sto je on uz rezim, koji USA ne odgovara. Da je kojim slucajem protiv rezima nikakvih problema ne bi bilo.

e, pa ok, onda je bio nesporazum. no, ne znam da li bi mišković bio tu gde je (u pogledu svoje (finansijske) moći) da nije uz režim, čime bih naravno da vratim loptu u srpsko dvorište u kojem vidim više problema nego u UK i USA tajkuna.
ugly ugly 07:48 24.11.2007

Re: teško ili lako pitanje?

no, ne znam da li bi mišković bio tu gde je (u pogledu svoje (finansijske) moći) da nije uz režim, čime bih naravno da vratim loptu u srpsko dvorište u kojem vidim više problema nego u UK i USA tajkuna.

Bravo Lektorka. Vispren komentar i odlicno zapazanje.

Neizleciva srpska bolest je vecno upiranje prsta u druge za sve nase nedace. Infantilno ponasnjanje nezrele nacije koja uporno odbija da uzme na sebe odgovornost za svoju situaciju. Deo tog sindroma nije samo optuzivanje drugih, vec i cesto poredjenje sa gorima od sebe (jaka inspiracija, nema sta). Ne mogu da odolim, a da (prigodno) ne citiram dole vec navedenu izreku "Niko nam se ne moze usrati u gace ako to sami sebi ne ucinimo".

Sto se tice ovih rezimskih krimi-tajkuna, to bi se lako resilo u pravnoj drzavi koje na Balkanu nema bar pola veka.
Krasici Krasici 02:16 23.11.2007

retoricka pitanjca

oduvek me je zanimalo, kod ovakvih likova, da li im neko kaze da nesto ovako napisu, ili to osete sami, nekim svojim sestim, tankocutnim, samo za uvlakace rezervisanim culom?

mozda mu je odstupnica u "politiku" vec spremna (danas je ta dnevna novina objavila lep kolorni oglas vremena), pa sad pise potpuno opusteno i rasterecen svih moralnih skrupula? ako ce zarkovic dobiti politiku kao nagradu, sta li tek sleduje smajlovicki? ujedinjene nacije?!

nestorijanac nestorijanac 09:37 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

samo za uvlakace rezervisanim culom?

Tebi valja verovati kad o uvlakacima zboris....., znas ti kako to ide sa uvlakacima.
:)
zgubidubi zgubidubi 12:24 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

Ovde se izgleda i neke privatne price zaplicu i rasplicu. Ima li komentar Nestorijanca veze i sa temom, ili samo sa osobom pod nikom Krasici?
dragan7557 dragan7557 12:32 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

ako ce zarkovic dobiti politiku kao nagradu, sta li tek sleduje smajlovicki? ujedinjene nacije?


Dva Pulicera,svakom po jedna Pulicerova nagrada,ni po babu (turc) ni po stričevima (daidžama (?))
JJ Beba JJ Beba 12:38 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

Ovde se izgleda i neke privatne price zaplicu i rasplicu. Ima li komentar Nestorijanca veze i sa temom, ili samo sa osobom pod nikom Krasici?

jel ti to želiš da lektorka briše? daj makar jedan blog da ne bude cenzurisan
Lektorka Lektorka 13:16 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

neće lektorka da briše, dok do nokata ne dogori (a možda ni onda)! :) a isto molim i supermoda; tu sam uglavnom, pa ću da nadgledam situaciju
JJ Beba JJ Beba 13:27 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

leksy, mome srcu dago da to čujem. kakav bre nestorijanac, kakvi bakrači. oni su passe. mislim ti nestorijanci :)
ugly ugly 13:44 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

neće lektorka da briše

Kad bi se zezali. Brise nego sta da brise, zato i jeste lektorka. To joj je posao. Meni obrisa najrevolucionarnije tekstove o gangsterima, od Milosevica do Miskovica. Bilo je tu gastrointestinalnih organa (donji okrajak), egzemplarnog vesanja (na glavacke i to na Terazijama), streljanja i svega ostalog sto nase lepe politicke i biznis face zasluzuju. Razgoropadili me. Ko ce jos da misli na knjizevni srpski kad ti udari krv u glavu...

Alo, lektorka, je l' se cujemo? Sorry baby, nisam mislio da ti zagadim blog. Gde ces veceg zagadjenja od ove marve politicke sto jase pa se ne skida Njih brisi ako ikako umes. Za svagda. Viva la Revolucion!
Lektorka Lektorka 14:11 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

ugly
neće lektorka da briše

Kad bi se zezali. Brise nego sta da brise, zato i jeste lektorka. To joj je posao. Meni obrisa najrevolucionarnije tekstove o gangsterima, od Milosevica do Miskovica. Bilo je tu gastrointestinalnih organa (donji okrajak), egzemplarnog vesanja (na glavacke i to na Terazijama), streljanja i svega ostalog sto nase lepe politicke i biznis face zasluzuju. Razgoropadili me. Ko ce jos da misli na knjizevni srpski kad ti udari krv u glavu...

Alo, lektorka, je l' se cujemo? Sorry baby, nisam mislio da ti zagadim blog. Gde ces veceg zagadjenja od ove marve politicke sto jase pa se ne skida Njih brisi ako ikako umes. Za svagda. Viva la Revolucion!

nisam, ugly, to je supermod brisao. ja ne bih, jer revolucionarni gnev razumem, a vešanje po terazijama ipak shvatam figurativno. i verujem da to tako i ostali komentatori vide.
supermod, please, nemojte preterivati. postoji i kontrola unutar komentatorske zajednice, oni kojima bi smetale uglijeve slike bi se već javili da mu to ovde i kažu. a koliko vidim, ma koliko maštovit čovek bio, nije vređao nikoga na blogu.
a ti ugly, misli na mudrost: malo po malo. a ume i književni srpski da bude ekspresivan, još kako!
ugly ugly 14:39 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

a ume i književni srpski da bude ekspresivan, još kako!

Lekotrka, hvala na razumevanju, carica si, nema sta. Ne znam da li u knjizevni srpski spada i zbirka narodnih izreka Vuka Karadzica iz koje ovde moram prigodno da citiram moju omiljenu - "Niko nam se ne moze usrati u gace ako to sami sebi ne ucinimo".

nisam, ugly, to je supermod brisao

supermod mora da je francuski djak, salonsko vaspitanje (dedinjski saloni, razume se), pa brine da ne deflorisemo necije cedne bubne opne ili neciju zaostalu (rezidualnu) revolucinarnu svest koja jos cuva uspomenu na svetle likove Milosevica, Mladica, Arkana... Mozda se problem resi kada Srbija nauci (i u praksi usvoji) ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/First_Amendment_to_the_United_States_Constitution]
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Convention_on_Human_Rights#Article_10_-_right_to_freedom_of_expression]
Lektorka Lektorka 14:54 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

ugly, kakva srbija, takav joj i (vukov) jezik
ali supermoda sad lepo ostavi na miru, ok? jer ću inače morati lepim književnim jezikom da ti kažem: sam si kriv! :)
hvala za linkove, btw. vredelo bi mnogima da ih pogledaju, da.
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:26 23.11.2007

Re: retoricka pitanjca

Krasici
oduvek me je zanimalo, kod ovakvih likova, da li im neko kaze da nesto ovako napisu, ili to osete sami, nekim svojim sestim, tankocutnim, samo za uvlakace rezervisanim culom?

mozda mu je odstupnica u "politiku" vec spremna (danas je ta dnevna novina objavila lep kolorni oglas vremena), pa sad pise potpuno opusteno i rasterecen svih moralnih skrupula? ako ce zarkovic dobiti politiku kao nagradu, sta li tek sleduje smajlovicki? ujedinjene nacije?kada je ljiljana smajlović posle potpisivanja dejtonskog sporazuma otišla u sarajevo (krišom) napisala je jedan od najodvratnijih tekstova koje je vreme tada videlo - između ostalog, da sarajevo nije toliko srušeno koliko je ona očekivala.
odgovorio joj je gojko berić pitanjem - koliko bi bilo dovoljno gospođi smajlović. vreme nije htelo da objavi tekst gojka berića.

dakle, pre nego što pođe u ameriku a puca na to ambasadorsko mesto, mogla bi da svrne do sarajeva i da se izvini i sarajlijama i svom kolegi gojku beriću koji je tamo bio 44 meseca pod opsadom.
Godzila Godzila 02:24 23.11.2007

E super da je neko pokrenuo temu

na tekstove u vremenu ove nedelje. malo mi je bilo sumnjivo da se na tako veliku aferu odgovori tekstom o istorijatu monopola i kako je, jel da to nama urodjeno a ustvari i nije bas monopol ovaj miskovicev. nista detalji o miskovicevom carstvu, nista detalji o tome gde su tih 5 miliona i jel ih ceda utrosio na drogu (ako ima takvih dokaza, iskaza svedoka ili sta vec). fishy nema sta.
Lektorka Lektorka 09:39 23.11.2007

Re: E super da je neko pokrenuo temu


Godzila
na tekstove u vremenu ove nedelje. malo mi je bilo sumnjivo da se na tako veliku aferu odgovori tekstom o istorijatu monopola i kako je, jel da to nama urodjeno a ustvari i nije bas monopol ovaj miskovicev. nista detalji o miskovicevom carstvu, nista detalji o tome gde su tih 5 miliona i jel ih ceda utrosio na drogu (ako ima takvih dokaza, iskaza svedoka ili sta vec). fishy nema sta.

da, žarković se u uvodniku na više mesta poziva na boarovljev tekst. ono što je degutantno je čitati o istorijatu monopola u ovom konkretnom kontekstu. mišković ispada čovek o čijem minulom radu ne treba raspravljati, ne mora ga se ni nagraditi, dovoljno je slegnuti ramenima i prihvatiti donekle nelagodnu stvarnost. ne znam da li je boarov sam hteo da proizvede takav učinak, ali glodur sigurno jeste.
Exitus Letalis Exitus Letalis 02:32 23.11.2007

o istomštampana je knjiga "tačka razlaza" povodom polemike vođene na stranicama lista "vreme" od 1. avgusta do 21. novembra 2002. godine Izdavač: helsinški odbor za ljudska prava u srbiji.

povod je bio, naravski, žarkovićev napad na sonju i peru lukovića
rado je objavljavao sve te tekstove, džaba strane, nema nikom da plati ništa, povećo tiraž
polemika se vodila oko "pitanja svih pitanja", to jest ratnih zločina, koje je vreme i te kako počelo da relativizuje.
evo, ima datum kada se vodila polemika a ima i arhiva, nadam se.

pa se on bunio s kojim pravom neko štampa knjigu a polemika kod njih, kao oni bi.
međutim, vredi zapisati i zapamtiti.

šta si radio u ratu tata?!?!?!
doktorka doktorka 02:55 23.11.2007

Inace Zarkovic

je dobio emisiju na Miskovoj Avali! Zato neka nas ne cudi ovakvo njegovo ponasanje . Taj covek je uspeo da istera Koraksa iz Vremena , a niko josh do sada nije doveo u pitanje njegovo mesto gladura u Vremenu. Ko stiti tog coveka?
Unfuckable Unfuckable 06:32 23.11.2007

Re: Inace Zarkovic

Ko stiti tog coveka?......Vreme će pokazati..... ;-))))

@ lektorka :
Oko Carnexa - pogodak, potopljeno...imalo bi tu još poprilično da se doda.....( mora batica ponešto i da prigovori, da se Vlasi ne sete ...)

Inače, imamo isti izbor autora ( u Vremenu ), ne znam da li ćeš to shvatiti baš kao kompliment....ja još pročitam i Vreme uživanja, ponekad Vladu Stankovića & TV manijaka.
Lektorka Lektorka 09:44 23.11.2007

Re: Inace Zarkovic

Unfuckable
Ko stiti tog coveka?......Vreme će pokazati..... ;-))))

@ lektorka :
Oko Carnexa - pogodak, potopljeno...imalo bi tu još poprilično da se doda.....( mora batica ponešto i da prigovori, da se Vlasi ne sete ...)

Inače, imamo isti izbor autora ( u Vremenu ), ne znam da li ćeš to shvatiti baš kao kompliment....ja još pročitam i Vreme uživanja, ponekad Vladu Stankovića & TV manijaka.

Ako ne pokaže Vreme, videćemo po razvoju situacije u Politici (u skladu sa onim što kaže Krasici). :)
Čitam i ja i druge stvari povremeno, naravno. Ali TV manijaka ne, jer ne gledam baš mnogo TV. :) No, the point is... Pa, ne moram da objašnjavam, jasno.
Unfuckable Unfuckable 10:42 23.11.2007

Re: Inace Zarkovic

moguće ...ja nemam baš tako razvijene analitičke sposobnosti za kadrovske rokade....al definitivno mislim da je on jedan pošten, lojalan i savestan čovek i da piše onako kako mu savest nalaže...( akcenat na lojalan)
Ovo mislim ozbiljno.
Pre nego krene pljuvačina - aj razmislimo malo....
adam weisphaut adam weisphaut 10:54 23.11.2007

Re: Inace Zarkovic

mislim da je on jedan pošten, lojalan i savestan čovek i da piše onako kako mu savest nalaže...( akcenat na lojalan)

A lojalnost mu je evidentno na ceni
zgubidubi zgubidubi 12:19 23.11.2007

Re: o istom

povod je bio, naravski, žarkovićev napad na sonju i peru lukovića

A vidite ovu danasnju vest na b92.
Dr M Dr M 13:36 23.11.2007

Re: Inace Zarkovic

@ adam weisphaut

A propos lojalnosti, interesuje me etimologija, da li navedena lojalnost ima poreklo u izrazu " kao po loju" ili " kao bubreg u loju"?

Drinka Pavlović Drinka Pavlović 14:09 23.11.2007

Re: o istom

evo, ima datum kada se vodila polemika a ima i arhiva, nadam se.

Ima jašta:
http://www.helsinki.org.yu/doc/pubs/files/srp/Sveske16.zip
adam weisphaut adam weisphaut 14:15 23.11.2007

Re: Inace Zarkovic

Dr M
@ adam weisphaut

A propos lojalnosti, interesuje me etimologija, da li navedena lojalnost ima poreklo u izrazu " kao po loju" ili " kao bubreg u loju"?


tesko je odgoooriti DR. M., tesko
Lektorka Lektorka 14:16 23.11.2007

Re: o istom

Sveske
drinka, hvala, fenomenalno!!
taman sam krenula da skidam linkove na tu polemiku u vremenu iz 2002, i pukla mi veza kod trećeg teksta.
Drinka Pavlović Drinka Pavlović 14:20 23.11.2007

Re: o istom

drinka, hvala, fenomenalno!!

Lektorka, hvala tebi na blogu.
doktorka doktorka 18:25 23.11.2007

Re: Inace Zarkovic

Unfuckable
moguće ...ja nemam baš tako razvijene analitičke sposobnosti za kadrovske rokade....al definitivno mislim da je on jedan pošten, lojalan i savestan čovek i da piše onako kako mu savest nalaže...( akcenat na lojalan)Ovo mislim ozbiljno.Pre nego krene pljuvačina - aj razmislimo malo....


Slazem se da je lojan ...Kostunici i Miskovicu. On ko Tadic , isterao Koraksa da bi zadovoljio Kostunicu.
adam weisphaut adam weisphaut 08:10 23.11.2007

I bogati placu

Meni je ovo vrh u poslednjem textu:
Mišković je reagovao kao povređen čovek. Čini se da on živi s iluzijom da može biti moćan i bogat i još da ga vole.

Emotivni tajkun u raljama okrutne politike, skoro kao u nekoj sapunici
adam weisphaut adam weisphaut 08:44 23.11.2007

Re: I bogati placu

A iz stare dame sumnjivog morala:
Погледајте списак најбогатијих Срба, укључујући ту и митског Мишковића, и видећете да су то људи из нашег сокака који су околност санкција и хиперинфлације искористили да направе богатства.

Vidis ti to, bili ljudi promocurni pa se snasli, a mi se tu bunimo. Sramota Doduse ne ulazi na koji nacin su se to snaslii, ali nemojmo zakerati
Lektorka Lektorka 09:46 23.11.2007

Re: I bogati placu

adam weisphaut
Meni je ovo vrh u poslednjem textu:
Mišković je reagovao kao povređen čovek. Čini se da on živi s iluzijom da može biti moćan i bogat i još da ga vole.

Emotivni tajkun u raljama okrutne politike, skoro kao u nekoj sapunici

povređen čovek. rasplakani slon. bocnuo ga komarac, čisto jer ga ne voli i jer je ljubomoran.
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:16 23.11.2007

Re: I bogati placu

Mišković je reagovao kao povređen čovek. Čini se da on živi s iluzijom da može biti moćan i bogat i još da ga vole.


gde su mi maramice?

rasplakah se. smrc, smrc...
oort oort 09:56 23.11.2007

ako se dobro sećam...

... formalno objašnjenje za izbacivanje Coraxa je bilo da se ne može crtati svakog dana vrhunska karikatura...
adam weisphaut adam weisphaut 10:02 23.11.2007

Re: ako se dobro sećam...

oort
... formalno objašnjenje za izbacivanje Coraxa je bilo da se ne može crtati svakog dana vrhunska karikatura...

Secam se da je Zarkovic drobio nesto kao da hoce da sacuva Coraxa od dnevno politickih tema
Lektorka Lektorka 12:08 23.11.2007

Re: ako se dobro sećam...

adam weisphaut
oort
... formalno objašnjenje za izbacivanje Coraxa je bilo da se ne može crtati svakog dana vrhunska karikatura...

Secam se da je Zarkovic drobio nesto kao da hoce da sacuva Coraxa od dnevno politickih tema

kakav cinizam...
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:17 23.11.2007

Re: ako se dobro sećam...

oort
... formalno objašnjenje za izbacivanje Coraxa je bilo da se ne može crtati svakog dana vrhunska karikatura...


to je bilo kad se vadio.
al prvo objašnjenje je bilo da je karikatura prevaziđena.

prevaziđena? gde? kod srpske vlasti?
xaxaxxaxaxaxaxaxaxa
Laudanum Laudanum 10:25 23.11.2007

Koliko se sećam

Vreme je list koji poseduju zaposleni (Glodur, novinari, fotoreporteri, kafe kuvarica...) Što ga, lepo, ne katapultiraju sa te glodur-stolice kada ih toliko klepa po ušima? U redakciji sedi onoliko profesionalaca od integriteta. Šta mislite, što ga trpe?
A Mišković... Pa, mora od nečega i da se živi, štampa u punom koloru, isplaćuju plate i honorari, caluju računi za telefone, struju, zakup... Slaba vajda, u ovakvoj Srbiji, od nezavisnosti i objektivnosti. NIN je to odavno ukapirao. Što bi Žare bio sporiji.
ivana23 ivana23 11:48 23.11.2007

Re: Koliko se sećam

Laudanum
Vreme je list koji poseduju zaposleni (Glodur, novinari, fotoreporteri, kafe kuvarica...) Što ga, lepo, ne katapultiraju sa te glodur-stolice kada ih toliko klepa po ušima? U redakciji sedi onoliko profesionalaca od integriteta. Šta mislite, što ga trpe?A Mišković... Pa, mora od nečega i da se živi, štampa u punom koloru, isplaćuju plate i honorari, caluju računi za telefone, struju, zakup... Slaba vajda, u ovakvoj Srbiji, od nezavisnosti i objektivnosti. NIN je to odavno ukapirao. Što bi Žare bio sporiji.

Zar Vreme nema svog vlasnika koji ga je i osnovao? Bese li to g. Popovic?
Lektorka Lektorka 12:16 23.11.2007

Re: Koliko se sećam

ivana23
Laudanum
Vreme je list koji poseduju zaposleni (Glodur, novinari, fotoreporteri, kafe kuvarica...) Što ga, lepo, ne katapultiraju sa te glodur-stolice kada ih toliko klepa po ušima? U redakciji sedi onoliko profesionalaca od integriteta. Šta mislite, što ga trpe?A Mišković... Pa, mora od nečega i da se živi, štampa u punom koloru, isplaćuju plate i honorari, caluju računi za telefone, struju, zakup... Slaba vajda, u ovakvoj Srbiji, od nezavisnosti i objektivnosti. NIN je to odavno ukapirao. Što bi Žare bio sporiji.

Zar Vreme nema svog vlasnika koji ga je i osnovao? Bese li to g. Popovic?

ako je vlasnik popović (a ostali onda akcionari, ako dobro kapiram stvari), ima li on uticaja na uređivačku politiku?
Exitus Letalis Exitus Letalis 12:18 23.11.2007

Re: Koliko se sećam

Zar Vreme nema svog vlasnika koji ga je i osnovao? Bese li to g. Popovic?


ima ima i to nije žarković.
a osnivač i vlasnik više nije ista osoba.
ivana23 ivana23 12:29 23.11.2007

Re: Koliko se sećam

Exitus Letalis
Zar Vreme nema svog vlasnika koji ga je i osnovao? Bese li to g. Popovic?ima ima i to nije žarković.a osnivač i vlasnik više nije ista osoba.

Ko je sada vlasnik jel se zna uopste, ranije je pisalo u impresumu
milosib milosib 10:29 23.11.2007

Sezona

lova na vestice krenula. Mirno! Nisani! Pali!!!
adam weisphaut adam weisphaut 10:33 23.11.2007

Re: Sezona

milosib
lova na vestice krenula. Mirno! Nisani! Pali!!!

Lova na vestice? Pa ja bih pre rekao da su se "vestice" bacile u lov.
milosib milosib 11:09 23.11.2007

Re: Sezona

adam weisphaut

Pa ja bih pre rekao da su se "vestice" bacile u lov.

Pa sad ako bas insistirate, ali to ste vi napisali.
adam weisphaut adam weisphaut 11:13 23.11.2007

Re: Sezona

milosib
adam weisphaut

Pa ja bih pre rekao da su se "vestice" bacile u lov.

Pa sad ako bas insistirate, ali to ste vi napisali.

Aha Milosibe, vi se ipak slazete da je Zarkovi deo Miskovicevog medijskog poola. Pa sto nam odmah ne rekoste
milosib milosib 11:39 23.11.2007

Re: Sezona

@adam
Aha Milosibe, vi se ipak slazete da je Zarkovi deo Miskovicevog medijskog poola. Pa sto nam odmah ne rekoste

Meni to nije bitno. Ono sto sam primetio je da ekipa koja bi osula drvlje i kamenje na ovakav tekst u Politici, jer bi recimo bio napadnut npr. g.Petar Lukovic, sada sprovodi isti sistem. To sto je u pitanju jedan novinar samo daje dodatnu tezinu.
Izgleda da je g.Jovanovic nedodirljiv za ekipu, pa ko ga pipne .... Ne volim revolucionare, ali bih zeleo da LDP dosegne nekih 10 do 15% i udje u vladu. Bilo bi mi zadovoljstvo da citam pljuvacine koje bi krenule po njemu od strane iste ekipe ( kao sada po predsedniku Tadicu).
adam weisphaut adam weisphaut 11:54 23.11.2007

Re: Sezona

.
To sto je u pitanju jedan novinar samo daje dodatnu tezinu.

Tacno a jos vecu tezinu daje da je urednik jednog Vremena. Time je i veca sramota po njega.
Izgleda da je g.Jovanovic nedodirljiv za ekipu, pa ko ga pipne .

Pa ovde ga niko ne kritikuje zato sto je napao Jovanovica vec zato sto se svrstao uz Miskovica, ispravka odavno je svrstan. Pa sad Milosibe koji li su razlozi za Zarkovicev Miskovicocentricni pogled na svet? Slab je na tajkunski sarm?
milosib milosib 12:07 23.11.2007

Re: Sezona

@adam
Pa ovde ga niko ne kritikuje zato sto je napao Jovanovica vec zato sto se svrstao uz Miskovica, ispravka odavno je svrstan. Pa sad Milosibe koji li su razlozi za Zarkovicev Miskovicocentricni pogled na svet? Slab je na tajkunski sarm?

Nemojte molim vas adame. Ovih dana su gospoda Miskovic i Jovanovic kao sijamski blizanci. Naravno da se g.Zarkovic napada zbog "komarca Jovanovica".
To da novinar opravdava bogatasa, neko pominje mozda i gazdu, je nesto cudno? Pa ja sam na b92 x-puta slusao pohvale za g.Sorosa.
Cisto moralno i profesionalno to nije ispravno, ali takav je zivot. Lako je meni da to kazem, no ja ne jedem taj hleb. Uostalom g.Dinkic je svojevremeno amnestirao sve ratne profitere koji danas rade legalno. Gadno, al' izgleda da ce tako i ostati.
adam weisphaut adam weisphaut 12:17 23.11.2007

Re: Sezona

Nemojte molim vas adame

Aha pa dobro, ako je vama to ok zasto vam onda smeta ova kritika ili predjete u kvazi-principjalni mode samo kad vam to odgovara ?
milosib milosib 12:23 23.11.2007

Re: Sezona

@adam
Aha pa dobro, ako je vama to ok zasto vam onda smeta ova kritika ili predjete u kvazi-principjalni mode samo kad vam to odgovara ?

@milosib
Ono sto sam primetio je da ekipa koja bi osula drvlje i kamenje na ovakav tekst u Politici, jer bi recimo bio napadnut npr. g.Petar Lukovic, sada sprovodi isti sistem. To sto je u pitanju jedan novinar samo daje dodatnu tezinu

Nije u pitanju moja principijelnost vec vasa nedoslednost.
Lektorka Lektorka 12:24 23.11.2007

Re: Sezona

milosibe, po kojem to osnovu u isti koš stavljaš miškovića i soroša? svi bogataši su isti?
adam weisphaut adam weisphaut 12:32 23.11.2007

Re: Sezona


Nije u pitanju moja principijelnost vec vasa nedoslednost.

Pa kao sto rekoh niste principijalni u lovu na (navodne) nedoslednosti.
milosib milosib 12:36 23.11.2007

Re: Sezona

Lektorka
milosibe, po kojem to osnovu u isti koš stavljaš miškovića i soroša? svi bogataši su isti?

Nisu. Gejts zaradio pare posteno. Soros spekulant. Miskovic tranzicioni profiter.
adam weisphaut adam weisphaut 12:38 23.11.2007

Re: Sezona

Nisu. Gejts zaradio pare posteno. Soros spekulant. Miskovic tranzicioni profiter.

Pa sad ako su razlozi koji se spominju za nedobijanje vize tacni i mnogo vise od toga
milosib milosib 12:39 23.11.2007

Re: Sezona

adam weisphaut
Nije u pitanju moja principijelnost vec vasa nedoslednost.
Pa kao sto rekoh niste principijalni u lovu na (navodne) nedoslednosti.

Dokaze molim, kao sto sam ja vama dao.
adam weisphaut adam weisphaut 12:57 23.11.2007

Re: Sezona

milosib
adam weisphaut
Nije u pitanju moja principijelnost vec vasa nedoslednost.
Pa kao sto rekoh niste principijalni u lovu na (navodne) nedoslednosti.

Dokaze molim, kao sto sam ja vama dao.

Ono sto sam primetio je da ekipa koja bi osula drvlje i kamenje na ovakav tekst u Politici, jer bi recimo bio napadnut npr. g.Petar Lukovic, sada sprovodi isti sistem. To sto je u pitanju jedan novinar samo daje dodatnu tezinu

Naravno da se g.Zarkovic napada zbog "komarca Jovanovica".
To da novinar opravdava bogatasa, neko pominje mozda i gazdu, je nesto cudno?

A blog je jedna licna forma koja moze legitimno biti manje objektivna od novinske kolumne.
Dakle cak i kada bi potonja tvrdnja bila tacna opet biste bili nedosledni jer je Zarkoviceva odgovornost objektivno veca.
milosib milosib 13:17 23.11.2007

Re: Sezona

@adam
A blog je jedna licna forma koja moze legitimno biti manje objektivna od novinske kolumne.
Dakle cak i kada bi potonja tvrdnja bila tacna opet biste bili nedosledni jer je Zarkoviceva odgovornost objektivno veca

Vec sam jednom napisao o vasoj sposobnosti da ne vidite poentu (namerno ili nenamerno). Nije ovde u pitanju moja principijelnost (ja komentarisem, a ne pisem blogove) i ne branim ja g.Zarkovica(da to bude sasvim jasno).
Sa hajkom koja je ovde podignuta sve to nema veze. Bitno je da neko kome je b92 dao mogucnost da pise blog, sprovodi hajku na novinara koji ne pise po njegovom ukusu( ma koliko to imalo manji znacaj od napada u klasicnim medijima). Bitno je da ekipa koja istu stvar osudjuje, kada su u pitanju njeni istomisljenici, sada to sprovodi.
Hajd' sad, srecan lov.
adam weisphaut adam weisphaut 13:26 23.11.2007

Re: Sezona

Dakle Zarkovic kao kolumnista ima pravo da se otvoreno svrsta na jednu stranu i samim tim pidruzi se se hajci na CJ od straneDeltinih novinara i medija, a kada ga neko s praavom kritikuje zbog toga i mnogo cega jos vi se seite PL kao kontraargumenta . Pa evo zestokog saopstenja 92 glede PL pa niko ne osipa "drvlje i kamenje " po njemu, ali nema veze vazno da se vi borite protiv "lova na vestice".
JJ Beba JJ Beba 13:29 23.11.2007

Re: Sezona

svi bogataši su isti?

i bogati plaču :)
milosib milosib 13:36 23.11.2007

Re: Sezona

adam weisphaut
Dakle Zarkovic kao kolumnista ima pravo da se otvoreno svrsta na jednu stranu i samim tim pidruzi se se hajci na CJ od straneDeltinih novinara i medija, a kada ga neko s praavom kritikuje zbog toga i mnogo cega jos vi se seite PL kao kontraargumenta . Pa evo zestokog saopstenja 92 glede PL pa niko ne osipa "drvlje i kamenje " po njemu, ali nema veze vazno da se vi borite protiv "lova na vestice".

Opet vi adame. Ja komentarisem jedno, a vi se branite drugim. Dovidjenja.
ugly ugly 13:38 23.11.2007

Re: Sezona

Gejts zaradio pare posteno

O ovome bi mogli da polemisemo. Definicija postenja je kod nekih ljudi vrlo relativna. Gejts je mozda napravio pare posteno ako uzmemo u obzir da nikog nije ubio, nije se bavio crnom berzom niti surovao s politickom olosi. Medjutim, svog (svoje) drugare iz rane faze karijere, kao sto je bio Steve Jobs je "posteno" pocastio nozem u ledja... Ima on jos bisera u svojoj karijeri, za one koji pamte.
adam weisphaut adam weisphaut 13:50 23.11.2007

Re: Sezona

Opet vi adame. Ja komentarisem jedno, a vi se branite drugim. Dovidjenja.

Pa dovidjenja Milosibe, ako nemate sta vise da doate na temu
Exitus Letalis Exitus Letalis 14:55 23.11.2007

Re: Sezona

Lektorka
milosibe, po kojem to osnovu u isti koš stavljaš miškovića i soroša? svi bogataši su isti?


pa ima tajne podatke da je mišković izgradio nekoliko škola, obdaništa, domova zdravlja, pomogo deci u zvečanskoj, pomogao romima, davao dobrovoljne priloge za sigurnu žensku kuću, pomagao penzionere, opremio nekoliko bolnica, al sve tajno zbog skromnosti za razliku od sorosa koji se duvaka kad pomaže

još kad bi me adam naučio da stavljam ove smjlije, eh.
Lektorka Lektorka 14:58 23.11.2007

Re: Sezona

ne mogu da te naučim kako adam stavlja smajlije, ali garantujem da si jednu miškovićevu zaslugu zaboravila: davao je i stipendije dobrim studentima.
Lektorka Lektorka 16:52 23.11.2007

milosibe

Sa hajkom koja je ovde podignuta sve to nema veze. Bitno je da neko kome je b92 dao mogucnost da pise blog, sprovodi hajku na novinara koji ne pise po njegovom ukusu( ma koliko to imalo manji znacaj od napada u klasicnim medijima). Bitno je da ekipa koja istu stvar osudjuje, kada su u pitanju njeni istomisljenici, sada to sprovodi.

pa ja sam takav kalibar, zaista, da i hajku mogu da sprovedem! i ni manje ni više nego na glavnog i odgovornog urednika vremena!
dakle, adam je u pravu kada vas podseća na to šta je blog. to kao prvo.
kao drugo, sasvim sigurno ne bih napisala ovakav blog da je reč samo o pisanju koje nije po mom ukusu. već kad gore pominjete peru lukovića, da vam malo razbistrim vidike: eto, upravo taj čovek ne piše baš sasvim po mom ukusu. ali po mom mišljenju još nikada nije promašio suštinu problema. kakav god da mu je stil (jer, o tome pričamo kad pričamo o ukusima), ja njegove tekstove volim zbog onoga što oni govore. to mi je važnije.
žarkovićev stil je za moj ukus manje sporan od stila lukovića. ali tamo gde luković otvara vidike jer odbija da prestane da gleda oko sebe, odbija da ne vidi i odbija da ne kaže ono što vidi, žarković nam zamazuje oči. pa da je sto puta glodur.
a što se "ekipe" tiče - budite zadovoljni, vaša je daleko brojnija od moje. no, meni se moja više sviđa, sasvim je po mom ukusu
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:21 23.11.2007

Re: Sezona

Dakle Zarkovic kao kolumnista ima pravo da se otvoreno svrsta na jednu stranu i samim tim pidruzi se se hajci na CJ od straneDeltinih novinara i medija,ima pravo al da nam ne priča o objektivnosti novine.

al ko pamti vreme iz doba nato intervencije, taj zna šta je skroz odvratno.
poštenije bi bilo da nisu izlazili.
kao neke druge novine, na primer.
i još onaj milan milošević tvrdi da je ponosan na to vreme.
pa ako je na to ponosan, nema na šta neće biti ponosni.
to sve objašnjava, samo je amnezija gadna boljka.

fala adame. daj jos koji link. s onima što se valjaju od smeha i takoto.
adam weisphaut adam weisphaut 22:38 23.11.2007

Re: Sezona


fala adame. daj jos koji link. s onima što se valjaju od smeha i takoto.Vala je za valjanje.
ruza26 ruza26 11:26 23.11.2007

Moje zamerke Zarkovicu

Ko je taj čovek, Dragoljub Žarković? Da li on radi u istom časopisu za koji pišu oni koje tako rado čitam i čiji je on glavni i odgovorni urednik? Radi li s njima, a piše protiv njih? Ili je Vreme prosto jedan hiper-retro-mega-kul savremeni časopis, zato što je "šizofren"?


Ne znam seca li se jos neko zagrebackog nedeljnika Danas? Nacina na koji su oni plasirali tekstove o aktuelnim temama... navodeci citaoca na zakljucak, koji je, istina, provejavao kroz tekst ali nije bio eksplicitno izrecen. Vreme je od pocetka imalo drugaciji pristup - vec iz naslova i podnaslova jasno je bilo za sta se pisac zalaze i nekako, mene je to uvek odbijalo. Jer, kad citam novine cinim to zato sto zelim, pre svega, da se informisem o problemu a onda i da, ukoliko cenim autora, saznam i sta on misli o tome. Ako mi neko u startu namece svoj zakljucak kao jedini moguci, probudi se u meni otpor... Ja iz tih razloga ne citam Vreme redovito ali Zarkoviceve tekstove ne propustam. Ne znam kako ste uspevali preskociti uvodnik koji se, cesto to radi, sastoji samo od kratkog, duhovitog potpisa pod sliku, karikaturu, ili opaske od jedne ili dve recenice na aktuelnu temu...
I ja mislim da Zarkovic nije dobar urednik. Ne zato sto ne brani svoje novinare (koliko se secam ne da nije branio Vasica nego je rekao da je Vasic prekrsio dogovor kojeg imaju u Vremenu da im "anonimni izvori" nikad ne budu politicari, i to je bilo elegantno izvlacenje iz problema u koji je Vasic preko Batica uvukao svoju novinu), ne zato sto lose pise (volim da citam autore koji u tekstove unose dozu ironije) vec iz prostog razloga sto ni on, a ni ostali u Vremenu nisu nasli nacina da razviju ovu novinu. Vreme vec godinama (da ne kazem decenijama) izgleda isto, ocito je da se "stari " pisci poput Vasica, Anastasijevica, Milosevic, Dulovic, Pancic, Tagirov... oslanjaju na dugogodisnje novinarsko iskustvo pa izgleda da stalno pisu isti tekst (pri tom tezgare na sve strane)... a mladih novinara, koji bi uneli svezine, nema. To je moja zamerka Zarkovicu i Svarmu...
I, na kraju, kad je rec o aktuelnoj temi, u nedostatku dokaza, cini mi se da Zarkovic pokusava relativizovati stvari. Razgrnuti malo stvari i oko Miskovica i oko Jovanovica... a morate priznati da ima taloga kod obojice. I, sta je sad tu sizofreno? Mozda sam krivo razumela, vi zelite reci da je sizofren upravo njegov napor da u sizofrenoj situaciji bude objektivan?
Lektorka Lektorka 12:40 23.11.2007

Re: Moje zamerke Zarkovicu

I, sta je sad tu sizofreno? Mozda sam krivo razumela, vi zelite reci da je sizofren upravo njegov napor da u sizofrenoj situaciji bude objektivan?

nisam, naravno, mislila na to, jer ne nalazim u žarkovićevom tekstu pomenuti napor da bude objektivan. naprotiv, kako u uvodniku za poslednji broj vremena, tako i u gore linkovanom tekstu objavljenom u politici, vidim očiglednu tendencioznost - da se od miškovića dignu ruke, da se pomirimo s činjenicom da je slon moćan i jak, da se otresemo komarca.
reč "šizofreno" je tu da bi ukazala na manjkavi, odnosno neprepoznatljivi profil časopisa. ako vreme nešto nije uspelo da razvije, onda je to po mom mišljenju upravo to: sopstveni profil, ono po čemu prepoznajemo taj časopis.
a što se tezgarenja tiče, ono meni ne smeta kao takvo. uostalom, nisam ga u tekstu ni pomenula, to je došlo s komentarima. gde god ko pisao, bitno je ono što napiše, naravno. i upravo u tom smislu: naleteti povodom miškovića na žarkovićev tekst baš u politici meni u najmanju ruku nije prijatno.
zvek zvek 12:08 24.11.2007

Re: Moje zamerke Zarkovicu

I ja mislim da Zarkovic nije dobar urednik. Ne zato sto ne brani svoje novinare (koliko se secam ne da nije branio Vasica nego je rekao da je Vasic prekrsio dogovor kojeg imaju u Vremenu da im "anonimni izvori" nikad ne budu politicari, i to je bilo elegantno izvlacenje iz problema u koji je Vasic preko Batica uvukao svoju novinu),


gospoja, takve se stvari rešavaju unutar kuće. kad ste nekome urednik, vi objavite nešto što je taj neko napisao. ili ne objavite. odlučite. i za to odgovarate. jer ste urednik. i zato kad urednik ovako javno napadne svog novinara to mu dodje kao da se na javnom mestu popišao sebi u lice.

znam jednog koji ume takvu bedastoću da izvede. kad mu razmotam pelene da ga presvučem. ama nije nikome urednik.
Lun Lun 11:35 23.11.2007

Lovac na G6 napada i topa i konja

Da, izgleda da je lov na veshtice zaista otvoren.
Otuda valjda i sve ovo histerichno kreshtanje ala "moralna nakaza", "pod snaznim dejstvom opijata", "veoma osecajni i snalazljivi komshija-tajkun", srachunato valjda da se zaklone skupocene metle i trag crnomagijskog praha koje su ostavile svuda kuda su proshle.

Nevolja sa kreshtanjem je u tome shto profesionalni kreshtachi nepogreshivo lokatorishu adrese gde su veshtice-komshinice-tajkunice sletale i omadjijavale svoje domacine. Mogao bi se sastaviti precizan spisak samo po osnovu larmanja (chitaj - zapomaganja) svih koji su se osetili lovinom.

Naivni medju nama sigurno ce pomisliti da lovcem smatram Chedomira Jovanovica. Volele bi da je tako i zabrinute veshtice ali, ovaj put, izgleda da to nije sluchaj i one slute da se letu priblizava kraj. Otuda ova upadljiva nervoza koja ce, slutim, u narednim danima dovesti do toga da ce veshtice krenuti jedne na druge, u nameri da sachuvaju makar drshku od skupocene metle.

Lovac koji dolazi, proshao je nebrojene safarije i ima odgovarajucu municiju. Paradoks je da nece ispaliti ni metka. Nece biti potrebno. Veshtice ce se, poput onih poludelih konja, same baciti niz liticu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana