Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Paganinijeve sestre

Nada Kolundzjija pijanistkinjaNada Kolundzjija pijanistkinja
   Nadu Kolundziju, pijanistkinju poznajem decenijama...kako se to kaze...rasle smo zajedno ali ne kao deca vec kao odrasle osobe...zajedno prolazile sva ona zivotna opsta mesta...udaje razvode bolesti decu smrti...i slusale muziku...naravno
Ja volim svu muziku, prosto volim muziku a Nada voli dobru muziku...i skuplja je po svetu. Secam se 1986 isle smo zajendo u Rim i jurile po gradu opskurna mesta gde su mladi kompozitori  predstavljali svoja dela. Skupljali smo njihove note i onda ih je Nada izvodila, jednom prilikom i sa filharmonijom u Beogradu...Taj kompozitor nikad nije saznao na primer za to, nestao je...nikad ga do danasnjeg dana nismo nasle  da mu javimo.
Sinoc je Nada u Guarnerijusu, u  centru Beograda svirala zene kompozitorke. Bilo je isto sveta kao na Sickovom  punk bendu u Tutinu. Bilo je potresno za sve nas koji se godinama okupljamo oko takvih Paganini non ripete sestara koje su mnogima u ovom gradu nevidljive. Moj prijatelj Amer koji je video sveta, kaze, morao sam da dodjem u Beograd da bih cuo kako neko izvodi Kejdza...a sinoc je cuo kalifornijsku kompozitorku po prvi put i radovao se glasno na Nadine finese. 

Onda je stigla Tanja iz Teksasa, usred koncerta, rascupana razdragana jer cetiri dana putuje zbog magle i security naravno. U Frankfurtu su joj odredili da spava nekoliko dana na podu jer nema sengen ali s obzirom da je bila glasna i danju i nocu  uspela je da doleti na Nadin koncert. Bez prtljaga naravno i u maminom kaputu   I onda smo posle pile vino, pa isle kod Saleta na kupus i restovanu dzigericu pa u lokal na pivo gde smo igrale trbusnjak do zore   To je nas nacin da proslavimo Merry Christams.

  Trazila sam  Nadi koja nije feministkinja  , mada u poslednje vreme kaze kapira moje upinjanje mnogo vise, izjavu za blog. Evo sta kaze: razlika izmedju muskaraca i zena kompozitora je sto zene imaju i musku i zensku stranu a muskarci samo musku...I Nadina poruka narodu pred izbore je da postoje dve Nade Kolundzije na javnoj sceni: pijanstkinja i politicarka..po novinama izlaze slike moje Nade sa delom druge Nade.

Is that too much to ask pitam se , pitam stampu, pitam ljude? Da razlikuju dve zene iako imaju istu boju kose?

Guarnerius, 23.decembar 2006. u 20

hNada Kolundžija, pijanistkinjaProgram: Žene kompozitori  

Irena Popović:Tišina i ništa, za šaputavi klavir (2004)

Ivana Stefanović:Samo za levu ruku (1988-9)J esenjinov valcer (1990)

Beverly Pinski Grigsby: Pet studija za dva netransponovana heksakorda (1971)

Katarina Miljković: Niti (2005)Jasna VeličkovićGood Bach za klavir i CD  (2002-2004)

Isidora Žebeljan:Il Circo (2002)

Ada Genti:Mala koncertna studija za klavir (2005)


Nadam se da se niko nece uvrediti

Volio bih da se pojavi neko iz Srbije, i odsvira Keith Jarretta. Klaviru sam posvecen. Svim oblicima klavira. Klavikordu, Hammondu:) dirkama uopste. Tu nedavno kad je svratila Laurie Anderson, upozorio sam ljude koje sam poveo na koncert, da me ni slucajno ne konstatuju...jer moram sam da budem hipnotisan.
Ne slazem se sa izjavom gdje Kulundzije o nacinu sviranju tj. izvodjenja koje vazi za muskarce i zene. Ali to se ocekuje od muskarca. Jednom je Prince rekao nesto u ovom stilu u nekoj svojoj pesmi: Ja nisam Muskarac , ja nisam Zena, ja sam nesto sto nikad neces razumeti. Eto tako bih i sebe postavio spram raznih svrstavanja, sta je ko gde je ili ako je strogo odredjeno polom, onda bih pre rekao...da je proslim milenijumom vladao matrijahat, danas bi muskarci umetnici bili raritet nivoa Barda. Ima tako mnogo pogresnih kriterijuma vrednosti, na osnovu kojih danas tumacimo na opste zadovoljstvo Pink Televizije, sta je sve umetnost ili sta vredi takvim determinisati. A tek onda ko jeste umetnik a ko svoju zabludu ima s kojim sponzorom da namece, ela bi samo imao mogucnost da se tesi i leci od kompleksa. Definitivno se ne slazem s tom izjavom vase prijateljice, jer dusa nema pol.
Njegos je u posveti Simi Milutinovicu povodom epa Luca Mikrokozma, izmedju ostalog kazao:
"Bez budalah tupoga pogleda
Bil umovi mogli blistat svijetli?"

Na isti nacin, bez svih ovih povrsnih, kvazi-umetnickih i svih slicnih pre demagoga nego kreatora, ko zna da li bi kvalitet umetnickog izrazavanja doprla ma do koga! Nacudio sam se koliko je pravim, stvarno stvarnim, umetnicima potrebno pohvala, samopouzdanja, da bi nastavili da razvijaju kreativnost sopstvenog zadovoljenja, a tek sto sam se nagadio osecanjima videvsi koliko njih nema ni zrno kreativnosti, a nadaleko se "lakta" i mece, juri pozicije i nudi za nagrade, potom za ove i one Knjige, Dela , godine...Cemu? Da bi novinari imali da napisu tekst, da bi kriticari opravdali svoje diplome i usli u uzi krug cinizma i pohlepe, da bi nepismeni sponzori zadobili status Ktitora, da bi se ...sve da bi se izvestan osecaj vecnosti, mogao zadobiti docaravanjem podstaknut ovim ili onim omogucavanjem uslova. A nalazimo se u tako savrsenoj situaciji da opstim "Umetnickim" ustankom preokrenemo sopstvene sadasnjosti u Remek Delo Nacije, svih politickih opredeljenja, no pobedjuju trenutacni interesi usko vezani za licnu korist.
Izgleda da cu morati da pronadjem sarkofag u kojem cekam Budjenje Bogova.

moje postovanje vasoj recitosti koja me bez dvojbe na poseban nacin raznezi.


Keith Jarretta

smo slusale do bola sto kazu
ne znam kako bi bilo da neko svira keitha dok je on live and kicking i improvizuje
bio je njegov brat u beogradu pre nekoliko godina, slusala sam ga ali to nije uopste bilo impresivno
sumnjam da bi nada svirala jarretta
bas cu je pitati
mozda muzika jeste bespolna ali mozda kompozitori nisu, ma ne znam
tolostoj je ana karenina
flaubert je rekao madame bovary se moi
ali virzinija vulf je pisala o nerodjenoj sekpsirovoj sestri vrlo ubedljivo
bez obzira sto bi sekspir isto mogao da kaze seksprova sestra to sam ja i ja bih mu prva skinula kapu


o, taj Jarret

jedna od mojih omiljenih
The death and the Flower

We live between birth and death
Or so we convince ourselves conveniently
When in truth we are being born and
We are dying simultaneously
Every eternal instant
Of our lives

We should try to be more
Like a flower
Which every day experiences its birth
And death
And who therefore is much more prepared
to live
The life of a flower

So think of Death as a friend and advisor
Who allows us to be born
And bloom more radiantly
Because of our limits
On Earth

Think of this until you realize
Eternity
And cease to need
The illusion of Death

But do not do this
Before you lose the first great illusion
The illusion of Life

Because
To do this
You must die
Many times
And live to
Know it

1974


Respekt

Ja posebno respektujem uspešne ljude koji nesebično pomažu mlade talente. A od svoje šačice tantruma (da brže-bolje upotrebim deminutiv pre nego što neko ko me dobro poznaje pročita) jedan je posebno rezervisan za one koji taj talenat namerno sputavaju. Kad baš pišeš o Nadi meni, "logično", pada na pamet Fraz Liszt, baš da istaknem tu crticu njenog karaktera. Za one što nemaju vremena za url - "...Liszt's personality appears contradictory in its combination of romantic abstraction and otherworldliness with a cynical diabolism and elegant, worldly manners. But though he had a restless intellect, he also was ceaselessly creative, seeking the new in music. He helped others generously, as conductor, arranger, pianist or writer, and took artistic and personal risks in doing so. The greatest pianist of his time, he composed some of the most difficult piano music ever written ...".

To o takvoj razlici između žena i muškaraca kao semi-feminističkom izrazu može, naravno (bar je meni "naravno" :), svašta da se pomisli ako vas čovek ne poznaje dovoljno dobro - od neke ženske male-noćne-muzike do nekog ženskog-opus-dei-tantruma.


o dvojnosti , polnosti, nadpolnosti

mirko kontic: "Jednom je Prince rekao nesto u ovom stilu u nekoj svojoj pesmi: Ja nisam Muskarac , ja nisam Zena, ja sam nesto sto nikad neces razumeti. Eto tako bih i sebe postavio spram raznih svrstavanja,"

apsolutna i uzbudljiva istina !

I josh malo o vecnoj temi :

O Evi , o Bogu i Androginu :
Ona Biblijska Eva , dakle druga Eva , jer prva se i tako zvala Lilit , ako je razmotrimo kao Androgina, ubrzo dospevamo do Boga .
Androgin nije bio dvopolac , dvojnost, nikako patoloska kreatura , vec idealno stanje u kojem smo bili kompletni i koje smo projektovali u bozanstvo .

U mnogim religijama Bog nije ni musko ni zensko vec nesto Iznad toga . U samoj literaturi , u zivotu svakako, dobro je imati to osecanje (koje Nada Kuludzija , predoptavljam gaji) a koje shvatam kao svest o tome da smo nekada bili Jedno .
Kueljo je nekoj novinarki rekao , razdragano " Covece , pa ja sam zena" .
Zenski princip je za eru Vodolije odavno najavljen kao aktivniji, u smislu drugaciji .
Bela Hamvas misli da je u 20 veku vec bio nastupio matrujarhat , doduse prikriven .
Zivimo u osvitu ere Vodolije .
Svet vise nece da bude mutav, zauzdan , primalacki i samoobnavljajuci kao Riba.Svet hoce da se izlije da se raspukne . Necemo biti ni bolji ni gori , bicemo Drugaciji .


Ne stoga sto si me citirao

vec da potvrdim da se slazem. No daleko od toga da ce se period matrijahata od pre 4000 godina ponoviti. mislim da bi mogli reci da ce jedan praperiod, koji ja zovem Doba Velikog Deteta, osvanuti ovim sto se naziva erom Vodolije.

Quote:
Androgin nije bio dvopolac , dvojnost, nikako patoloska kreatura , vec idealno stanje u kojem smo bili kompletni i koje smo projektovali u bozanstvo .

No kad je rec o muzici, tu sam nem. Recimo, evo dacu primer, pogledao sam spot za pesmu "Every Little Bit Hurts " - od Alicia-e Keys, i jednostavno sam odlepio, i na spot ( bas kako bih ga ja snimio ) i na pesmu. Tada sam prvi put spazio tu devojku( a sad imam sve njene albume ) i hip hop, retko kad da cu voleti, rap pogotovu sto nemam volje da slusam, ali sam na njen glas, odlepio. Isto vazi za Mary J Blidge, s tom razlikom sto je meni to soul i ostace soul. Mogao bih ovako unedogled da nabrajam, ali da svedem na ono sto zelim da kazem - Ukusi se definitivno razlikuju kako od svojstva samog ukusa, tako i od trenutka, situacije, mnogih drugih elemenata.( joj sto ne volim jednostrana i jednoumna "svidjanja". Jednom prilikom sam jednog muz. producenta raspalio samarcinom, kad mi je "ukinuo" na mom rodjendanu slusanje "Simpathy for The Devil" ponajvise s opaksom kako je to "zastarela" muzika. Nisam mogao izdrzati, on meni na mom rodjendanu, u mom stanu, pred mojim prijateljima, da soli pamet!? I jos"zastraela"? ) Ali pred muzikom sam nem. Hipersenzitivan sam u svih 5 cula ( o ostalih 4 ne bih govorio ) tako da Razumem i sa velikim R i sa velikim U. Hocu reci, muzika, umetnost uopste je BESPOLNA. Od izvodjaca do izvodjaca se razlikuje, ali tesko da bih se usudio da je svrstam pod pol, sve i da svi muzicari tako svojataju "stvari".

U eri Vodolije, necemo biti " drugaciji", samo. U svakoj eri u odnosu n aprethodnu, smo drugaciji, sta vise u svakom veku, smo drukciji, ali u eri Vodolije cemo valjda doziveti da svako bude Slobodan taman kako sloboda to preimucstvo nudi svakome.


i ja sam

na stounsima
kao klasicima
meni led zeppelin i stounsi idu zajedno
ko voli jedne boli i druge
sinoc sam imala zanimljivu raspravu bas o generacijskim sine qua non kad je muzika u pitanju
i pominjala sam vas


eto da ne bude zabune

sutra punim 39 g. supruga je vec napunila 28. no ona je vec prevrsila meru sa tim klasicnim rokom i ostalim...prosto sta da kazem, da je nisam zavoleo na prvi pogled tesko bi se desilo da joj Zeppellin predstavim, ili Stonse, ali sam najvise vremena proveo "prensoeci" joj Beatles-e i posebno Yellow Submarine . Tako, u njenom sektoru u kuci je skoro sav rock ( ona je zaljubljena u onaj sjajni koncert Deep Purple-a 26.12.1999 u Londonu, kada sviraju zajedno s filharmonijskim orx. - taj dvd ne izlazi van kuce i ne daje se nikome:)))) )
Jako sam srecan sto je na nacin koji smatram ispravnim, doprla do Laurie Anderson, tako da je i to kod nje...ja sam sve prebacio na komp i odatle dolazi moj"sektor" iako sam ja sebe rasirio...prosto ne mogu da se ogradim samo u jednom pravcu muzike. Bez Stravinskog i Betovena, tesko da bih imao snage da zelim( bilo sta). Samim tim pratim najsavremeniju muziku, pa cak i ono sto mnogi iz starije generacije s prezirom odbacuju. Naravno turbo folk i slicne degutantnosti ne dolaze u obzir.
De Gustibus non disputandum ali ja stvarno tesko da sam u stanju da komuniciram sa bilo kim ko je u stanju da "slusa" samo jednu vrstu muzike i da ne odskace od toga. Muzika je duboko i jako povezana sa mnom i pre uzimam po dozu dve neke muzike nego da pijem antibiotike ili lekove kad se prehladim ili sam pod nekim stresom i sl.
Zamislite da udjete u apoteku i kazete " Mogu li dobiti kutiju Zeppellina za spavanje" a farmaceut vam odgovori: Svakako, ali uzimajte pre jela sa bar 3/4 osmeha!

( da ne dodje do komplikacija )

:)))


cage j

Quote:
Moj prijatelj Amer koji je video sveta, kaze, morao sam da dodjem u Beograd da bih cuo kako neko izvodi Kejdza

Pozdrav vasem prijatelju! I ja bih preletela (uzimajuci u obzir moja budzetska ogranicenja, pre ce biti prestopirala) pola sveta da vidim/cujem/dozivim/"co-create" izvodjenje Kejdza.
Slusala Nadu Kolundziju et al u junu. fantasticno izvodjenje, posebno Schoenberga.


klavir

stoji sramno zaboravljen u ćošku trpezarije sa polomljenim čekićem, čekajući štimera.

Preživeo razne kamione, vucaranja po tudjim kućama, psovanja dok ga nose moji prijatelji i pretnje da će sledeći put poneti sekiru...
preživeo čak i postavljanje konstruktivnog drvo-se-ne-jede-pitanja u krizna vremena, kao da mu ništa nisu mogla...
Otvaram ga ponekad, kad poludim, sumanuto tražim note, pa ih se prvo prisećam, trapavi mi prsti, posmatram ih kako pretražjuju po dirkama moja sećanja, sami. Kao da ih ne kontrolišem.
Ruka mi se koči. Gledam ga besno, ispod oka. Nećeš ti meni! Sad ćeš da vidiš!
I sviram, trapava melodija zastaje pred rečima "Pazi na prstomet!" Vraćam se na početak, ubrzavam, čekam da se prsti sami sete, ne stižem da pročitam note, ponovo greška nad zaglavljenom dirkom. Tišina.
Posle sat vremena, kao da se ponovo upoznajemo. Ne sapliće me. Zastajem na trenutak da isečem nokte, žurim, nemam vremena za turpiju.
Taj trenutak saradnje sa instrumentom, kada ništa drugo nije bitno, kada kao da zvuci prodiru, zavlačeći se pod reckave nokte, mirisni, opojni...kao da na trenutak zaboraviš ko si, neopterećen(a), oduvek me je fascinirao.
Ne znam zašto.
Roditelji i nastavnici su preporučivali violinu, govorili su da mi je ruka odveć mala, da jagodice nisu meke, da nikad od mene pijanista neće biti, a ja bih, ćutke odlazila do bakine mašine i kucala.
"Šta to radiš?"
"Pa sviram, zar ne čuješ!?"
Bili su u pravu. Od mene nikad pijanista nije postao, a nije ni pijanistkinja. Ruke su tu bile najmanji problem.

Meni je bilo dovoljno to što sam uspela da čujem sebe dok ćutim - razgovetno, i neumoljivo. (glas koji me zarobio, osvestio, zadužio, prokleo, spasao...)


ja sviram mislima

prsti su ok, glatki, dugi, ( dopadaju se mnogima:))) ) ali meni je otac u osmoj polomio prste i na komadice iscepkao prethodno kupljeni klavir, jer je njegova prevldala nad majcinom odlukom da nije klavir za Crnogorca. Zalim sto sam zamenio dirke tastaturom, na kojoj se cesto znam izgubiti i "odsvirati " pa me redom pitaju: A sto to ne objavis" a ja ne mogu...ne ne ne...
Desavalo mi se da sasvim slucajno naletim negde na neku melodiju i celu je dovrsim u mislima, stvorim od nje Fantazmu, Koral, ( izmedju gospela, oratorija i neceg sto ne znam da nazovem ). Ne mogu reci da patim sto nisam dobio dozvolu da sviram, da ucim jer bih bio dirigent i kompozitor, to znam sigurno, ali mogu reci da ja muziku retko kad zaista slusam...pre bih se izrazio da je "widim" odnosno vedim odnosno mislim. Nedavno sam dobio Koncert od Jeff Millsa - Blue Potential - i cim sam to pustio ( DVD ) znao sam da sam bio u pravu kad sam negde letos predlozio nekim ljudima koji stoje iza Exita da nam tako nesto treba za otvaranje Exita 2007 ili uopste, za otvaranje nekog novog doba kod nas, a oni su mi se nasmejali sa opaskom da smo mi "isuvise zaostali da tako nesto dozivimo i priredimo sebi" Pitam vas, jesmo li?
Mastam o jednoj fenomenalnoj sceni...sa obe strane Dunava postaviti u duzini od 4 km, na svakih 400 m, po jedan veliki zvucnik, a onda rekom se krece ladja sa gospodinom Zawinulom, koji bi tako dosao na svoj koncert u Beogradu...Treba da poslusate " Stories from Danube" da obratite paznju na 8,9 10 stvar i shvatite me sta sam hteo da kazem ovim docaravanjem...ali takodje neki ljudi su mi kazali - Ah to sto bi ti radio, malo ko bi zeleo da ostvari...nije to za nas...

Ali ja i dalje ne razumem zasto nije?

Sacuvajte svoj klavir. Pojavice se prsti koji ce ga osvezavati.


aaaaaaaaaa, ZAVINUL

ništa više
čekam taj zvučnik
i ja ne razumem što nije,
jer jeste.

a, klavir
krenulo je osvežavanje
malim
nejagodičnim prstima.

a za - što to ne objaviš
imam samo da da da

poz


Музика за клавсен

На вечеринкама које је мој + Отац приређивао у сеновитости наше баштенске терасе у давне летње вечери ,незаобилазан је био његов ,од малена, пајташ др.Пироватрић ,адвокат,веома учен проћелав чикица позамашног трбуха .Имао је обичај да нама деци, тада тинејџерима ,указује:“и ма шта да будете студирали, постарајте се ,пре свега ,да Ваше образовање буде хармонично.Употребите половину свог времена за читање античких писаца. Немојте читати књиге а да не правите изводе и држите се увек превасходно извора,јер у њима посебан благослов.Главна ствар у животу је задовољство дневним учинком. Човек моора имати задатак који треба да обави у току дана да би био задовољан “ .Наравно, као што то бива у множини случајева, не послушах га, грађевинарство ме привуче ( ко ли ме гурну?) а од листања античких текстова . . . .оста само . . . санак пусти.
Сада, пред старост ,малко окаснело ,а без потребног знања изумрлих језика нешто као покушавам да се замајавам међу листовима полуплеснивих књига националне библиотеке ту ми на дохват у Валети . Ладовина барокне грађевине више је него идеално место за нове сусрете са душама идентичне грешке у глави.
још ако су женске . . . . . . шташ више ?
Ето скоро, делио сам астал за читање са црнком очију баш плавих .Додуше није баш црнка ,фарбана је, вели , а плаветнило ока је резултат контактних сочива јој. Музику је изучила на универзитету, а сада себе надограђује трагањем за делима француске чембалистичке школе намењених клавсену , а настале до половице 18ог. в. Помену притом Клода Бенина Балбастра, мање познатог у јавности па отуд јој и интересовање. Неради , осим што по Европи путује ,трагајући за изворним штивима .Отуд и Малта ,јер у доба француске окупације острва клавсен ,је додуше накратко, одзвањао у ушима тадање аристокрације. Јединица је успешне маме , адвоката,која јој је пружила прилику да се "коју годину" припреми за животни позив - музику, али да се потруди да у трагањима буде:
"задовољна дневним учинком, те да држећи се извора , бележи занимљиво ,јер ће временом из множине записа изнедрити баш оно потребно " .

То ми зазвучало некако познато ,те се, ево , из личне ме-морије заборава присетих ,читајући тему гђе Тешановић, + др .Пироватрића, и његове давнашње препоруке, на коју се ,грешан, оглуших. Мирму.
(ц)


Ovo je bas dobro! Svidja mi

Ovo je bas dobro! Svidja mi se stil, a i poenta...traziti...jer ko trazi nesto i nauci zar ne?


neko jednom rece da

bog nagradjuje trud a ne rezultat...

p.s. konacno malo muzike ili
sto bi rekao JIM:

The music was new black polished chrome And came over the summer like liquid night.
(jel neko zna lepsi stih?) ;o)


Samo kratko da se umešam kad je klasična muzika u

pitanju.
Dakle najbolja kompozicija koju sam ja slušao u zadnjih par godina izvedena je na kolarcu kada je upriličen koncert povodom donacije vlade Japana beogradu odnosno srbiji. To je bila prva trećina koncerta - Nacionalna rapsodija od japanskog kompozitora Yuzo Toyame.
Narod je posle toga tako euforično aplaudirao da nikad veću energiju nisam osetio na Kolarcu.
Nažalost ovu kompoziciju nemogu nigde da nađem, ali to je najsjajniji etno (dominantne udaraljke i gudački instrumenti)bolje od bilo kog našeg koji sam čuo.
Nema toga nigde na internetu nažalost.


trep

nisam htela dva puta...trep :-ö


a da probas da kontaktiras

a da probas da kontaktiras BF? ili japansko udruzenje kompozitora? a da necega nema na internteu ne mogu da verujem :-)
i ja sam bila na tom koncertu...skoro se i ne secam te muzike...toliko mi je bila ubedljiva ;-) mada o ukusima ne vredi....ali to je prilicno kako bih rekla...ehem... :-)

ali probaj do tasovca da dodjes i do partiture pa ces mozda naci i neki kontakt ili mozda cak i snimak. samo budi uporan oni su sad mnogo Porasli ;-)


Čudi me da se ne sećaš te energije i

euforije u sali posle te kompozicije.
Ja sam bio na mnogim koncertima, ali tako nešto ne pamtim.
Čak bih preko rođaka od Tasovca mogao sa njim da stupim u kontakt, ali pitati direktora BF za tako nešto deluje prilično nedolično.

A znaš li da je vlada Japana jedina koja je do u cent dala pomoć Srbiji koju je i obećala.
Svaka im čast.


znam! i to je super, potpuno

znam!
i to je super, potpuno su obnovili 'vozni park' BF. ma cimnes rodjaka za rukav, ne cimas ga za nesto drugo zar ne?
euforicnu publiku sam zapazila i na ushcu (samo na tv-u) tako da to i nije neko merilo a na kolarcu, kad je strani dirigent i strani gosti imas mnogo onih koji nisu najredovniji posetioci koncerata vec oni da budu vidjeni, tako da mi ona nije nikako merodavna. mada...ja sam profi muzicar pa mi i ne treba :-)


Ima toga...

...na Internetu koliko hocete samo ako koristite Yuzo Toyama ('a' na kraju umesto 'e')


Pretraživao sam nedeljama

ali nigde nema free download bar u mp3 formatu.
Ja bih sigurno našao to na internetu, veruj mi nema.


pa ne moze bas sve u Free

pa ne moze bas sve u Free formatu, a? probaj preko iTuna da pazaris za malo para ako ima. ali tasovac&drugari iaju 100%.


....

Verujem, pardon. Ja sam mislio da juris CD.
Ima free slusanje bez authenitikacije na:

mmst://59.10.180.235/ASF_SOUND/11959.asf


Šta je ovo? Je li to samo

manji deo pošto traje 5 minuta.
Ja sam već i zaboravio kako je to zvučalo, ali se sećam da je zvučalo sjajno.
Uzeo bi ja i CD, naravno nema ni toga.
Da li imaš ovakvu adresu sa http-om, odnosno gde može da se download-uje?


...

nazalost, ovaj streaming je sa korenaskog site-a i nisam pokusao dalju navigaciju.
CD ima na Amazonu ili direktno na Naxos-u koji su reasonalbe value for money.


Ovo je izgleda samo uvod.

Tek se posle razrađuje kompozicija, pa je lepo što si ovo našao ali za celu kompoziciju je nerelevantno.
Anyway.


....

Znam, sorry, to je onaj isti site gde sam ti dao streaming url.
Ovde sam ti samo dao http da, ako te ne mrzi, sam pokusas linkove i vidis da li nude nesto vise.