Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

1. jun, 1967. godine

Jedna od najstarijih teorija zavere u pop-svetu tvrdi da su sgt.sgt.The Beatlesi izgubili jednog člana puno pre nego što je Mark Chapman u decembru 1980. ispalio kobne hice u Johna Lennona. Sve je počelo 12. septembra 1969. kad je Russ Gibb, DJ radio stanice WKNR-FM iz Detroita, primio neobičan telefonski poziv od osobe koja se predstavila kao 'Tom' rekavši kako neki albumi grupe sadrže skrivene tragove direktno upucujući na smrt Paula McCartneyja. Dakle, šta se dogodilo u 'paralelnoj istoriji'?

Napustivši studio, 9. novembra, Paul je seo u beli sportski Aston Martin i ne obraćajući pažnju na svetla semafora, te srijede u 5 sati ujutro doživeo saobracajnu nesreću (kažu da je sleteo sa puta i razbio se o stene na dnu provalije) koju nije preživeo zbog teških povreda glave. Drugacija verzija iste priče pominje i autostoperku Ritu zbog čijih je pokreta glavom (blow job) za vreme vožnje, Paul McCartney bukvalno izgubio glavu.

Pojedinosti nesreće nikad nisu bile javno objavljene, jer u tom trenutku nikom nije odgovaralo da se "beatle-manija" zavrsi, zbog toga je održana audicija za Paulovog dvojnika, čiji pobjednik nikad nije javno proglasen. A pobednik je bio je izvesni William Campbell, kanadski glumac gotovo savršeni dvojnik pokojnika. Manji detalji (nos i brada) ispravljeni su plastičnom operacijom, ali William je imao ožiljak iznad gornje usne koji se nikako nije moglo ukloniti i upravo taj ožiljak je znak raspoznavanja između Paula i njegovog dvojnika. Show se morao nastaviti…

Naravno, poznato je da su The Beatles upravo 1966. odustali od predviđene turneje, vjerojatno iz razloga što dvojnik još nije bio spreman, te bi, kao takav, bio vrlo brzo raskrinkan. Jos zanimljivija je odluka članova benda o promeni imidža: Pustili su brade kako bi neprimetno uvođenje Paulovog dvojnika (brada i brkovi su fantastično prekrili sporni ožiljak) proteklo što bezbolnije i bez negativnog publiciteta.

Iako se Paulov dvojnik skrivao iza brkova i brade, savest je mučila Lennona, Harrisona i Starra, pa su na omotima svojih ploča i u tekstovima svojih pesama posredno uveravali publiku u ono što javno nikad nisu smeli da priznaju.

Prvi, ujedno i najveći trag jeste antologijski omot albuma "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", prvog albuma snimljenog nakon Paulove nesreće, a objavljenog na danasnji dan 1967. Dakle, pre punih 40. godina. Album prikazuje članove benda odevene u vojnime uniforme kako stoje pored bubnja s naslovom albuma, okruženi gomilom poznatih lica.

U desnom uglu albuma, žutim cvećem, odmah ispod imena grupe formiran je oblik bas gitare, Paulovog instrumenta. Međutim, iako bas gitara ima četiri žice, ova ima samo tri, jasno sugerisući na broj preživelih članova. Dalje, to isto žuto cveće formirano je da pravi reč PAUL? upucujuci na dilemu oko Paulovog postojanja.

Sad obratite pažnju na lutku desno odevenu u prugastu majicu s natpisom 'Welcome The Rolling Stones'. Model autića u njezinom krilu identičan je stvarnom modelu u kome je poginuo McCartneyja (autić je i usmjeren prema crveno-krvavoj napisanoj reči 'Stones'), a na lutku je naslonjena vozačka rukavica. Dalje, ispod lutkine leve noge nalazi se bela vazna sa žutim cvećem, ali ako znate da onde mozete videti beli auto kako pada u ambis sa zadnijim delom u plamenu, sa figurom čoveka koja iz kola ispada, videćete upravo to.

Ispod slova T u riječi imenu grupe nalazi se figurica Šive, Razaratelja, hinduističkog boga smrti (Šivu nije tako jednostavno opisati, tako da ovo 'bog smrti' uzmete s rezervom), čija ruka direktno pokazuje na Paula, a kad smo se već dotakli religije, otvoreni dlan iznad nečije glave u nekim kulturama simbolizuje smrt, a upravo je iznad Paulove glave otvoren dlan komičara Issyja Bona.

Obratite pažnju i na same članove benda, ne izgleda li Paul McCartney nekako dvodimenzionalno u odnosu na druge? Kao da je napravljen od kartona? I zašto on jedini drži crni instrument u ruci?

A ako vam ovo nije bilo dosta, pokušajte sledece: Uzmite ogledalo, postavite ga horizontalno po sredini bubnja, tačno po sredini reči LONELY HEARTS tako da odražava gornju polovinu bubnja, onu gdje piše PEPPERS. Ako spojite tekst sa omota i njegov odraz u ogledalu, dobićete ovaj tekst: I ONE IX HE DIE… 'I ONE IX' je 11/9, datum Paulove smrti (9. novembra) kao što kaže ostatak teksta ('HE DIE', između ove dvije reči je strelica koja pokazuje upravo na Paula).

Idući trag nalazi se na zadnjoj strani omota albuma. Naime, "Sgt. Peppers…" bio je prvi album koji se pojavio s otisnutim stihovima pjesama. Onde vidimo njih četvoricu i tu je Paul je jedini koji je leđima okrenut kameri, a interesantno je da Harrisonov palac pokazuje prema uvodnom stihu pjesme "She's Leaving Now", koji kaže: "Wednesday morning at five o'clock as the day begins…" Upravo tačan dan i tačno vreme Paulove smrti.

I mada su članovi grupe bili otprilike iste visine, Paul se na poleđini omota cini višim od ostalih što se tumači njegovim 'uzdizanjem' u zagrobni život, a primetite reči pesme koje prekrivaju Paulovu glavu: Pjesma je "Within You, Without You", a stihovi su "Without You".

Takođe, ako obratite pažnju na prste članova benda, videćete jednu neobičnost: Harrison (u crvenom) drži prste u obliku slova L, Lennon (u zelenom) drži obe ruke u dzepovima u stilu Ala Bundyja praveći tako slovo V, a Starrovi (u ružičastom) prsti su isprepleteni u obliku slova E. Paul (u plavom) okrenut je, kao što smo rekli, leđima, ali nije teško zaključiti da nedostaje slovo O u riječi L-O-V-E.

Znate li da su stihovi pesama otisnuti na ploči u tri vertikalna reda i da ih na tako i treba čitati. Ali, ako stihove sa "Sgt. Peppers…" albuma čitamo vodoravno s leva na desno dobićemo sledeću rečenicu: "Neko te zove, ti odgovaraš prilično sporo - u sredu u pet ujutro dok počinje dan - život teče u tebi, ali bez tebe - sam si na ulici". A', da, jedna od pesama na ovom albumu zove se "Lovely Rita", tako se zvala, navodna, autostoperka.?

I za kraj ovog albuma - fotografija na košuljici ploče prikazuje četvorku s pogledom u kameru. Na Paulovom lijevom ramenu je oznaka OPP (Ontario Provincial Police). Ontario je pokrajina u Kanadi, a William Campbell navodno je neko vreme bio zaposlen kao policajac. Ali OPP oznaka snimljena je pod takvim uglom da pravi inicijale OPD, što je kanadska oznaka: Officially Pronounced Dead.

Side one

  1. "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" – 2:04
  2. "With a Little Help from My Friends" (mistitled on album label as "A Little Help from My Friends" on early pressings) – 2:46
  3. "Lucy in the Sky with Diamonds" – 3:30
  4. "Getting Better" – 2:49
  5. "Fixing a Hole" – 2:38
  6. "She's Leaving Home" – 3:37
  7. "Being for the Benefit of Mr. Kite!" – 2:39

[edit] Side two
  1. "Within You Without You"– 5:07
  2. "When I'm Sixty-Four" – 2:37
  3. "Lovely Rita" – 2:44
  4. "Good Morning Good Morning" – 2:43
  5. "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise)" – 1:20
  6. "A Day in the Life" – 5:33

***DODATAK


"Abbey Road" Dule Nedeljković (2 Jun, 2007 - 07:29)

Kad je svima postalo jasno da su The Beatles pred razlazom, ultimativni trag ostavljen je na omotu albuma "Abbey Road" iz 1969. Čuvena fotografija Iana MacMillana prikazuje četvorku kako prelaze pešački prelaz ispred studija u kome su snimali. Na čelu kolone je Lennon, odeven u belo i sa dugom bradom, iza njega Starr odeven u crno odelo, a posljednji je Harrison, odeven u plavo radničko odelo. Između Starra i Harrisona zatvorenih očiju, bos i u raskoraku s ostalima korača McCartney držeći cigaretu u desnoj ruci.

Fotografija predstavlja, pogrebnu povorku: Lennon je svestenik (neko kaže i bog), Starr je ili ožalošćena rodbina, ili pogrebnik, McCartney je mrtvac (zatvorene oči i bez cipela), a Harrison je grobar. Nekome je ovo ključna fotografija koja pokazuje da je McCartneyjevo mesto zauzeo dvojnik. Naime, McCartney je levoruk, a ovde cigaretu drži u desnoj ruci.

Sa leve strane ulice parkirana je bela 'buba' (engl. Beatle) s registaracijom: LMW 28IF. LMW se tumači kao Linda McCartney Weeps, a 28IF je broj godina koje bi Paul imao da je (IF) još uvek živ. Iza 'bube' nalazi se još jedan auto koji kao da "gadja" u Paulovu glavu, a s desne strane parkirano je crno vozilo - može da bude taksi, a može da bude i pogrebno vozilo.
Eto!

 


» obriši | uređivanje | odgovor


Da li postoji i neka prica o

Da li postoji i neka prica o tome ko su sve likovi koji se, pored clanova grupe, nalaze na omotu ploce (pored nekolicine prepoznatljivih)?


Bravo Dule!!!

ista ideja u isto vreme kao i ja, al' ja sam samo obelezio,a ti si ozbiljno i znalacki elaborirao.

Najveci su, nema zbora.

www.ivanbevc.blogspot.com


teorija zavere

obozavam iste da pobijam.istina nikada mi nije dosadno da se bavim JFK.


90% njihovog "opusa" je...

... komercijalno sranje!
John Lennon je iskazao svoj talenat tek posto ih je napustio / sklonio se od odvratnog materijaliste P.Mc.
(Nadam se da Lennon-ov ubica gori u paklu!)

Mungos, The Realni


Mungose

udahni duboko, pregledaj sve njihove albume, razmisli malo i vrati se.

btw, jel' neko prisustvovao nekom od nastupa domaceg tribute benda Bestbeat? Momci su sjajni, zatvorite oci i kao da ste na nekom nesudjenom koncertu 1967.

www.ivanbevc.blogspot.com


P.Mc. je bio...

... odvratna materijalisticka dzukela i nista vise od toga. Od muzicara u njemu nije bilo ni "m"!!! Sam se dokazao nebrojeno puta.
Lennon je vec druga prica...

Mungos, The Realni

P.S. I Rolling S(o)tones su slavu napravili "na misice". Sve u sluzbi "Njenog Velicanstva"!:)


a zar dokaz nije bila i

naslovna strana albuma Abbey Road

The cover also supposedly contains clues adding to the "Paul is dead" phenomenon: Paul is barefoot, with eyes closed, out of step with the others, and holds a cigarette in his right hand, though he is left handed, and the car number plate "LMW 281F" supposedly referred to the fact that McCartney would be 28 years old if he was still alive. "LMW" is said to stand for "Linda McCartney Weeps."

The four Beatles on the album cover, according to the "Paul is Dead" myth, represent the priest (John, dressed in white), the undertaker (or perhaps mourner) (Ringo in a black suit), the corpse (Paul, in a suit but barefoot—like a body in a casket), and the gravedigger (George, in jeans and a denim work shirt).

The man standing on the pavement in the background is Paul Cole, an American tourist who was unaware that he was being photographed until he saw the album cover months later

Mi matori pamtimo to,tek na takvim stvarima shvatim koliko sam mator,kad sam jutros procitao..ee..pre 40 godina,,secam se bila je nedelja svi cekali kao ozeblo sunce emisiju Nikole Neskovica na drugom programu radio Beograda koji je preko Jat-ovih veza uspeo da nabavi LP STG.Pepper's ...i nedelja 18.00 otvorio je emisiju i pustio mislim dva puta celu plocu..snimalo se na svemu i svacemu,samo sto se nije snimalo na rentgen aparatu.Ja imao Philips kasetofon...nije imao direktne ulaze..nego preko mikrofona..bilo nekad..


Jeste

bio sam vrlo mali i jedna od nekoliko stvari koje pamtim iz svog ranog detinjstva jeste kako moja sestra sa svojim drugaricama histericno preslusava ( meni se cini da je bio Abbey Road) kako bi cule tu famoznu recenicu.
I cini mi se da su je i cule stvarno i onda su se kolektivno najezile :-)
Ali, ono sto je meni i kao malom bilo jasno to je da je prica zapravo i smisljena i napravljena tako da se napravi neka mistika i dodatno interesovanje za Bitlse.
Dakle, vec tada su mozgovi marketinga smisljali nacine kako da jos vise povecaju prodaju ploca znajuci da bez obzira na kvalitet muzike koji je nesporan ( i ja tvrdim da su jedna od najvecih grupa svih vremena) ipak najveci tiraz ostvaruju zahvaljujuci napaljenim klinkama.
Nazalost, ovo je tek danas toliko ocigledno.
Zdravko Colic moze snimiti i svoje prdenje na WC solji ali ce njegova masinerija po medijima to na misice izgurati da postane hit besomucnim marketingom.
Ovo naravno nema veze sa Bitlsima koje ne bih da stavljam u ravan sa Zdravkom Colicem, vec u tu ravan stavljam publiku koja na zalost u najvecem procentu muziku nikada nije slusala zbog muzike vez zbog mode.
Samo je splet okolnosti i stanja duha sto je nekada moderna muzika bila istovremeno i dobra muzika.


Ja gled'o, na Plastik splavu

Ja gled'o Bestbeat, na Plastik splavu onomad, i jos dvaput!... Neverovatni su! Ko bi rek'o, Era Vampir...


naopako

probaj da odsviras nesto mungose od tog komercijalnog sranja...dakle svasta


ekiposaBanjice - pozdrav

Sergej nije lose odsvirao "Obla Di Obla Da ".
Steta, neko mako link =]


pozdrav spiridonu

nabavio sam pre dve god disk LET IT BE NAKED-sjajan izbor stvari,potpuno nepeglane pesme drugacije izvodjenje.serovanje na terenu za basket


ekipasaBanjice

imao sam zadovoljstvo da preslusam tu plocu (ovo je bilo namerno) =]


ne

verujem u cenzuru i cenzore.da nemas mozda mp3 MARVIN GAYE-a?


Cekaj da ti zavrsim za Naked

Originalnu verziju albuma LET IT BE je "napakovao" Phil Spector, tip koji je bas ovih dana uhapsen zbog ubistva svoje zene =].


qq

iznervirala ga zena.samo da se dule ne iznervira,dosta je zajeban u takvom stanju.


Dulence le legenda

samo prica o njegovoj Bo =]

usput, hvala za Marvina. Upravo uzvam ... Sexual Healing

evo jos malo dobre mjuze

http://www.youtube.com/watch?v=j3-ZBds9QoA


pokupio

sve najbolje na banjici...a onda zapalio


proseta ponekad...

stavi periku i neki sal preko lica ...nosi velike naocare da sakrije podocnjake i zastane ispred 41 a onda kaze vozacu da lagano produzi ka ,,ljubavnom,, gnezdu


spiridone,

preporucujem THIN WHITE ROPE,za vrele dane na banjickom betonu.a uvece malo VAN MORISONA ....odoh da setam decu,odmoru je kraj


ekiposaBanjice

hvala na preporukama.
Dobro da si me podsetio "Astral Weeks" =]


ponesi onda i

moondance i tupelo honey, :).


Spiridone, Spiridone ...

... lepa muzika po obicaju ... ali cim tim posaljes tako nesto ... nestaju postovi sa bloga :)))))))))

pozz


A ko ga zajeb'o?

The Zabrinuti


Spridone znam da ga obozavas, uzivaj


Kolos sa rodoslovom

Hiljadu mi dabrova ... to si ti


Ja

okom i kamerom.


okom, kamerom

i peskirom =]


Peskirom

Ali iza peskira ne stojim ja, nego...?


Onaj koji obozava bube liverpulske


je l' to ono

shto si obecav'o Pedjici?


Da

Well remembered there. : )


Beatles ok

Ali ja ne mogu da prestanem sa slusanjem novog singla Manu Chao - Rainin in paradize. Pesma je dostupna za DZ download na manuchao.net
Sutra svira u L.A.


Onaj koji obozava bube liverpulske

Svih mi bubnjeva Darkvuda


Onaj koji obozava bube liverpulske

Svih mi bubnjeva Darkvuda !!


U bre, pa ovo je bolje od

U bre, pa ovo je bolje od "Da Vinčijevog koda"...


Ma totalna

paranoja... nedavno mi je moj drugar Aleksandar S. Janković, čovek koje je (bukvalno) doktorirao na Beatlesima narezao album sa pesmama Beatlesa puštenim unazad. Čoveče, RTS plače za tim, konačni dokaz!!!

A šta reći za Lennonovih izgubljenih 8 meseci tokom 70tih? Čovek je nestao i kada se vratio na pitanje gde je bio odgovor je glasio: pio sam sa Ringom Starom!

www.ivanbevc.blogspot.com


Ma koliko mi je Lennon drag

istina mi je takođe draga. Paul je napisao ogroman broj dobrih pesama, evo samo nekih:

"All My Loving"
"All Together Now"
"And I Love Her"
"Back in the USSR"
"Eleanor Rigby"
"Helter Skelter"
"Here, There, and Everywhere"
"The Long and Winding Road"
"Love Me Do"
"Michelle"
"Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"
"Let it Be"

Dakle, čovek je (uz sve svoje mane) rok gigant i jedan od najvećih autora u istoriji muzike. Potpuno je deplasirano pljuvati ga na takav način. Zvučiš kao da si George Martin lično pa ga znaš "u dušu".

www.ivanbevc.blogspot.com


ipak,

najjace, :).


"Napisao"!:)))

Kao i Bob Dillan "Knockin' on the heavens door"!:)))
Imam audio snimak J. Bon Jovi-ja gde covek prica kako je na tom "projektu" radilo oko 100 ljudi, samo da bi bila zadovoljena jos jedna art-biznis perverzija - film Pat Garret & Billy Kid.
U anglosaksonskom svetu, autenticna umetnost je uzasno zagadjena & umetnici su diskutabilni...

U Zapadnoj (sub)kulturi, spram broja super-zvezda, pravi umetnici su retki.

Mungos, The Realni


Le Roi Macca

Auuuu, a di je "For No One"??? :))) Sa sve francuskim rogom i Hammondom u ulozi chembala! Klasika.

Pa ondak:

I'll Follow the Sun
She's a Woman
Drive My Car
I'm Looking Through You
We Can Work It Out
Day Tripper
Paperback Writer
***Penny Lane***
When I'm 64
Hello, Goodbye
Fool on the Hill
Your Mother Should Know
Oh, Darling
The Long and Winding Road
You Never Give Me Your Money
Get Back
Two of Us
Honey Pie
Hey Jude (isforsirana ali dobra)

i jos mnoge...

Macca je bio kralj za melodiju & harmonije. Postoje sajtovi na netu koji se bave iskljucivo muzickom teorijom pesama Beatlesa (prevashodno Makartnijevim, upravo zbog briljantnih aranzmana, melodija, cudnih skala i sekvenci). Lik ne zna da cita note, ej!

Dakle, prica da Makartni pojma nema je smesna.


zanimljiva verzija...

.. i ja sam nekad davno chuo tu verziju, a dalje.. slazhem se sa mungosom, sve je to manje vishe komercijalno sranje.
meni lichno se svidio album koji je george harison napravio u indiji gopala krishna;-)


Atomski mrav

Quote:
U bre, pa ovo je bolje od "Da Vinčijevog koda"...

uze mi rec iz usta =]

moja omiljana je

http://www.youtube.com/watch?v=gZez_k4vAzU


Jeff Beck - a day in the life

http://www.youtube.com/watch?v=3uwvBizKAwc

Nisam sklon mistifikovanju i preuvelicavanju ali kako da se covek oseca kada jedan ovakav baja svira tvoje stvari.


Pre neki dan sam gledao

jednu emisiju o Beatlesima u kojoj je govorio Lenon. Kada se, na primer, proturila vest da na Lucy in the Sky with Diamonds (LSD), mislim, ako se slusa odpozadi, moze da se cuje "Paul is dead", ovi su se potpuno zgranuli. Tada je Lenon odlucio da napise pesmu sa potpuno besmislenim recima da vidi kakva ce tumacenja da se rode. I tako je nastala pesma "I`m the walrus".
Sve te legende lice vise na Loh Ness monstera i slicne komercijale nego na ozbiljnu istoriju. Barem meni.
A i Elvis je ziv, ako niste znali. Vid'o ga juce neki farmer na benzinskoj stanici u Memfisu. Bilo na TV.


Jimi Hendrix - SGT.Peppers Lonely Hearts Club Band

Album je izasao u petak, Hendza je ovo izveo 2 dana kasnije

http://www.youtube.com/watch?v=5PNJF1pIn4U


Ih, sta mi pricas...

... ja prosle godine vodio caleta kod njega na kafu.
A sto je bio nabavio ribe, 'ebo te!:)

Mungos, The Malo Mastam


Dream on

samo se ti zezaj

ali jedan londonski bookmaker je spustio sa 5000 prema jedan na 1000 prema jedan da je Elvis ziv..

J


Da,

i sto vreme vise prolazi, Elvis sve zivlji i zivlji, a bukmejker sve bogatiji...:))


Veca kinta na mrenje...

... n'o na sviranje!:)))

Mungos, The Pascu Sa Stolicu:)))))))


Patotikazem.

Pricalo se i da su Hendriksa overdozirali - i to cak njegova izdavacka kuca! Navodno suvise se odao opojnoj drozi i nije bio u stanju da drzi koncerte, pa da kapitalizuju kol'ko se moze, dok sam od sebe ne rikne, a to bi bilo manje isplatljivo.


pa sad

ja sam sklona da verujem da su celu tu ekipu pobili. ne samo hendriksa.


Koju ekipu ?

Mislis na Janis Joplin i Jim Morrison-a ?


si

i uopšte.
isto posle bilo i ovde, dvajes godina kasnije. ali ista matrica.


svete trojice

ako mislis na Ekatarinu tesko da si u pravu.
a i sto se JJ i JM tice daj da ne mistifikujemo.
Sveto trojstvo (sex&drugs&rock'n'roll)je ubitacno


...i ga, zasto je stetno sve

...i ga, zasto je stetno sve sto je lepo?


pa

bas juce se pojavio i do sada najbolji snimak Nessie


Lucy je, hvala na pitanju, dobro

Lucy je, hvala na pitanju, dobro i zivi u jednom od jugozapadnih londonskih predgradja, kaze danasnji Tajms:

http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/music/article1867817.ece


Suluda prica

ni serlok holms ne bi isporucio ovakvu analizu svih detalja... :)

ali, dule, ko je ovo napisao? sto ne stavis izvor/autora teksta? mozda sam profesionalno deformisana, ali mislim da treba i da bi ljude zanimalo.


L

ovo nije nova prica.Ja znam za nju vec mnogo godina.to je bila jedna od monster tema za razgovor uz slusanje ploca u mom drustvu krajem sedamdesetih.
p.s. Dule,thanx za podsecanje


tu pricu ja imam godinama

ja sam je dobio na mejl od jedne devojke koja me je u to vreme slusala na radiju. Nije to nova prica, a zaista ne znam ko je original autor. Moguce da je iz nekog muzickog casopisa. Secam se da smo kao klinci jos u "Ritmu Srca" pravili priloge na tu temu. Ja sam samo popakovao cinjenice.


Kad je vec pomenut Hendrix:

Clovek kojeg sam "otkrio" u jednom klubu u Feniksu (Arizona) pre ses' godina - 'ebo sebe ako nije reinkarnacija istog! Da sam zemsko...

http://www.carvinjones.com/

A ovo samo zbog radi podsecanja na Cezara bluza & djitre:

http://www.youtube.com/watch?v=QJ6B8bKKTS4&mode=related&search=

Mungos, The Ima Sluha

P.S. P.Mc. je mogao samo da drka...


Pored sluha

Quote:

P.S. P.Mc. je mogao samo da drka...


imas izgleda i inside information...


Mungose, druže,

samo da ti kažem da mi je ono što si mi poslao još 8.5. ove godine stiglo tek danas. :))))) Gde li je to stajalo? U kom ćošku? Baš bih volela da zavirim u to skladište. Ko zna čega tu sve ima. :))) Eh, taj PTT!!!

U svakom slučaju puno ti hvala.

Dracena the začudjena. :)))


meni se pricha

bash dopada, ima sve potrebne elemente na koje se ljudi loze i to je chisti show biz!

Dule, ako si je ti smislio, poshalji nekom producentu,
mozda bude i neshto od toga:)


Ve(ve)rane, naplati Duleta...

... posteno!:)

Mungos, The Impressario


da mu plati,

il' naplati?


:))) Sve varijante su...

... u opcijoj!:)

Mungos, The Nije Siguran


mislish

u zavisnosti, ko ce na kraju da profitira?

(ako je na primer ovo samo probna voznja, pa se ispostavi da moze da prodje, pa se pojavi producent, ...pa, onda da se naplati lezarina, a ako ima volje za rizikom, da se odmah plate autoraska prava, pa harbro u bolju buducnost)


A taj gore

u (skoro) poslednjem redu, sa zutim sesirom, jel' to W.C. Fields? On je jednom rekao: I'd rather be dead than in Philadelphia!. Posle su mu na grobu zapisali: I'd rather be in Philadelphia.
Smrt. Paul Mc. Hm, treba se sunjati po Filadelfiji...


Prica je kompletno

ludilo. Fenomenalno! Uvek su mi mnogo simpaticne bile te teorije zavere. A imam i ja svoju teoriju o celoj prici, a i o ilustraciji albuma. Jednostavno, mnogo su bre ljudi gutali esid tih dana.
Lucy in the Sky with Diamonds...


jesu dushane,

ali cudno da su svi imali isti trip nakon gutanja lsd.


Nije cudno kapi,

jer trip je imao kreator teorije, a vidis da mnogim ljudima danas i ne treba LSD da bi tripovali. Pustis im pricu i tripuju k'o zmaj.


ono jeste,

ljudi su sugestibilna bica


u najavi...

zavere,prevare,hronike,prorocanstva,ucene,legende , mitove i jos mnogo toga uskoro otvara samo ,nas,guru dusan.ljubisa se javio da ide u penziju i da sveeee ostvalja buducem ,odabranom,da nas vodi tamo gde san stize javu...agencija ,,tumbasov san,,otkriva najvece i najzamrsenije stranice istorije i nasih ,,malih,,zivota.z.r.445-025-331 (moze i bez slika)dusane kraaaljuuuu


Ti, jadac,

bas imas neki problem sa sobom, jel'da? Nije ti lako, siguran sam.


mozda sanjam

ledene vodopade i trule kruske...ipak moras me podrzati u zelji da cuvam i tvoju tajnu...f...


John je car, a Paul je

John je car, a Paul je mrav.

(Jedan grafit. A ja se slazem.)


varijacija

hm grafit bi mogao da se približi kontekstu ove priče na sledeći način:

John je car, a Paul je mr(t)av.

:)


hahahaha Ups, pocecu da se

hahahaha
Ups, pocecu da se tripujem :)


skup slučajnosti ili . . .

Prvi:
imatome vršio sam kontrolu kvaliteta betona koji se ugradjivao u hotelu Šambrej na Gozu (susedni otok malteškog arhipelaga) te svakodnevno putovao tamo vozilom te fery-em pa kada sam stizao na gradilište vozilo parkirao vazda na istom mestu na delu srušene prostorije .dole otvrdla zemlja pomešana sa šutom od zidova .nakon izvesnog vremena uočih onako u zemlji ugažen od točka vozila kamen oblika mercedesovog znaka.nevelik.
ponavljalo se to svaki dan jer sam vazda na isto mesto parkirao vozilo ,a ja nikako da se sagnem i pokupim taj kamen. prošla je bogme i godina dana a da se na tom delu hotelskog kompleksa u smislu radova ništa nije dešavalo pa taj kamen vec 'nagažen u zemlji' skoro i zaboravih .i onda jedan dan stignem na lokaciju ,parkiram,otvorim vrata vozila i nogom nagazim baš njega .e ovaj put se sagnem i isčeprkam izemlje te ubacim na sedište vozila.u povratku na feryu ga se prisetih pa detaljnije pogledah :oko 3 cm su mu bili kraci malko asimetrično rasporedjeni ( ne baš kao kod mercedesa ),od lokalnog lime stone-a , no nije bio rukotvorina ,možda deo nekakvog fosila? ipak, odložih ga u tašnu . . .a nakon par dana doživeh tešku saobraćajnu nesrecu koja me godinu dana vezala za bolnicu . izvukoh se i danas me na taj dogadjaj potseća zarastao hirurški rez u donjem delu stomaka i još jedan na levom kolenu ,jer me vozilo i tu drmnulo,pa se koleno rascvetalo te ga 'majstori' u bolnici operisaše .e taj ožiljak veoma je sličan mercedesovom znaku ,a kada pomenuti kamen (koji naravno sačuvah ) stavim na ožiljak deluju kao kopija jedno drugom .
da ne beše to upozorenje - ukaz nesreće mnogo ranije ili se možda 'odnegde čekalo na nesreću' kada ga pokupim?

Drugi:
Pre neku godinu 'operisana mi je zuč' .dobro, tu bas ništa na izgled 'mističnog' nebi trebalo biti. medjutim:izvadi dr. Zammit 52 kamenčića koja eno sada iz flašice me gledaju sa kamina. zavrzlama nastaje kada se prisetim ' više od po veka unazad' , ja osmo-godišnjak u našoj kući na Hvaru letujemo ,pa nas Deda,1 dan (decu kom 3 ) častio sa visuljcima okovrata srebrnim ( lančić I medaljon ) kod lokalnog srmadzije ,a svako je rekao šta da mu se ugravira u medaljončić ; ja zaželeh imemi sa jedne strane ,a sa druge (da me seća na godinu ) broj 52 .
taj visuljak i dan danas kao uspomenu na + Dedu čuvam.

Sinhronicitet,štali ?


Kad se samo setim

koliko je gramofonskih igli stradalo tako što smo vrteli RUKOM PLOČU UNAZAD, ne bismo li čuli Pau-ul is de-e-ad! Koje su to onda diskusije bile... "čuo sam" "ma, nisi" "jesam, evo vrati" "ma, gde?""ma, nema ništa" "Ma, MRTAV je, čitao sam, ovo je DUBLER, bre!"...
Postojala je jedna potpuno drugačija kultura slušanja rok muzike. Znalo se tačno ko u kraju(!) ima dobar gramofon i ozvučenje, ko ima koju ploču, ko putuje u inostranstvo i koje će "albume" da donese! A koliko je samo prijateljstava stradalo jer se "pozajmljena" ploča nikada više nije vratila svom vlasniku! Pa, Nikola Nešković i, beše li ono, "Nedeljom u 9 i 5"... ili tako nešto?
Omatorismo, bre, narode!


Trico...

Mislim da se ta pricha o Polovoj navodnoj smrti nije odnosila na St.Pepper plochu, vec na Abbey Road, gde Bitlsi prelaze ulicu ka studiju, a Pol ide bos...


jeste JJ

na obe se odnosila, ja se secam svih tih rasprava i trazenja po onom sarenom omotu,neke potvrde....

a eno gore i Jaksa Scekic pise o simbolici na Abbey Road albumu...


Alex

moz bude. Meni St Pepper najbolji konceptualni album ever.Ne samo zato shto je prvi takav, nego shto tu ima svashta neshto.... Sve drugo je kopija.


pa jes JJ

ja tako i zavoleh tu koncept pricu...


Operation: Mindcrime, Queensryche

najbolji konceptualni album!


"Abbey Road"

Kad je svima postalo jasno da su The Beatles pred razlazom, ultimativni trag ostavljen je na omotu albuma "Abbey Road" iz 1969. Čuvena fotografija Iana MacMillana prikazuje četvorku kako prelaze pešački prelaz ispred studija u kome su snimali. Na čelu kolone je Lennon, odeven u belo i sa dugom bradom, iza njega Starr odeven u crno odelo, a posljednji je Harrison, odeven u plavo radničko odelo. Između Starra i Harrisona zatvorenih očiju, bos i u raskoraku s ostalima korača McCartney držeći cigaretu u desnoj ruci.

Fotografija predstavlja, pogrebnu povorku: Lennon je svestenik (neko kaže i bog), Starr je ili ožalošćena rodbina, ili pogrebnik, McCartney je mrtvac (zatvorene oči i bez cipela), a Harrison je grobar. Nekome je ovo ključna fotografija koja pokazuje da je McCartneyjevo mesto zauzeo dvojnik. Naime, McCartney je levoruk, a ovde cigaretu drži u desnoj ruci.

Sa leve strane ulice parkirana je bela 'buba' (engl. Beatle) s registaracijom: LMW 28IF. LMW se tumači kao Linda McCartney Weeps, a 28IF je broj godina koje bi Paul imao da je (IF) još uvek živ. Iza 'bube' nalazi se još jedan auto koji kao da "gadja" u Paulovu glavu, a s desne strane parkirano je crno vozilo - može da bude taksi, a može da bude i pogrebno vozilo.
Eto!


kao sto rekoh

na onom drugom blogu ( a sto vas nema tamo ??? ) ne verujem u to. od kada se Engleskoj desio John Dee, sekspir nije sekspir, a ... meni se desilo da mi covek prica o nekome ( ne navodim to ime ) da bih ja na kraju saznao da prica o meni, kako me u nekoj ekipi zovu...
sve te spekulacije su mi smesne,a li tebi Dule kao i uvek, hvala na informacijama....sad bar znam zasto je Paul onakav Namcor....ne svidja se coveku sto nema duplikat:)


Dule

Dule, pretpostavimo da je tačno to da je Paul u vreme izdavanja albuma već bio mrtav. Zar ne misliš da bi u tom slučaju čitava šarada sa skrivenim znakovima na omotu albuma bila nešto za šta ostali članovi ne bi imali volje? Mislim, treba to sve osmisliti, zar misliš da bi se baktali s tim? I zašto? A uostalom zašto bi davanjem hintova ugrozili svoju tajnu?


Vlado,

ne verujem ja uopste u ono gore-napisano. Meni su jedino fascinantne te teorije zavere kako u muzici tako i u zivotu. Neko je gore super napisao u komentaru "The Beatles-Code".


Sad ne mogu da se

tačno setim, ali mislim da je ta pesma, sa navodnom "šifrovanom porukom", Paul is dead, bila na Sgt. Peppers's... A u pravu si što se tiče omota od Abbey Road. To je samo dolilo ulje na vatru!

P.S. Mislim da su drugi, koji se mnogo bolje sećaju nego ja, već objasnili o čem se radi u svojim postovima(pogledati, recimo, prethodni post od kapi, Paul is Dead - The New Clue)


Secam se...

..razglabalo se o ovoj fotografiji...Secam se svega o cemu Dule sada prica...sve je to davno apsolvirano..onda je zaista bilo intrigantno a sada sa ove vremenske distance jasno je da se radilo o marketingu....


DA

Quote:
A koliko je samo prijateljstava stradalo jer se "pozajmljena" ploča nikada više nije vratila svom vlasniku!

Nesto se sad secam svega toga, i secam se tog osecaja kad mi neko dodje i krene da rovari po plocama i da ih odvaja kao da ih preslusa a kasnije i presnimi.
Secam se tog tuznog osecaja da ih moras dati da ne bi ispao sisa, a znas da ih ili neces dobiti nazad ili ces ih dobiti izgrebane.
I sad nesto pravim paralelu, mislim da je to zapravo pocetak stvaranja mentaliteta "dodjem ti" koji danas cveta u poslovnim odnosima kod nas.
Nekom odradis posao, a onda se pomolis hoce li ti ikad biti placeno.
Nekad su bile ploce a danas stanovi...


Verovatno je neko vec komentarisao...

Ali,

THE BEATLES CODE!


Izvini,

šta je to The Beatles CODE?


pa, kao

Da Vincijev-Cod...


Svaka cast, Dule. Majstorski

Svaka cast, Dule. Majstorski razradjeno. Ako te ne mrzi mogao bi da napises nesto i o pesmama za koje su se razvijale teorije da su satanisticke.


Paul is Dead

A za tajne poruke na pločama

Bilo kako bilo ta ploca je

Bilo kako bilo ta ploca je kamen medjas rock glazbe. Najavila je nesto novoga sto ce se dogadjati iducih nekoliko godina a sto ce izmjeniti glazbu u odnosu na ono sto je bilo do tada. Ne zaboravimo da je 1967 godina i na nasim prostorima znacila pojavu autorskog rada i prelaska iz reproduktivne faze imitacije. Sto se tice dvojnika vrijedno bi bilo ispitati Polov rad prije i poslije navedenog dogadjaja da bi se dobila bolja slika. Osobno mislim da je to jos jedna u nizu teorija zavjera koja nema pravog uporista u stvarnosti. Da li su clanovi grupe namjerno koketirali s time i jos vise produbljivali takvo misljenje ne znam.


moje pesme vs moji snovi..

u mom životu, jedinu revoluciju, a da je valjala, proizveli su bitlsi.. naše pokolenjce se naviklo na blizinu te dionizijske ekstaze
koju je rok utkao u tadašnju oveštalu kulturu..
preostali bitlsi su davno postali deo establišmenta protiv koga su se borili,
i mi se više ne čudimo kada vidimo pola makartnija pored kraljice ili putina (ninq*).. ali svaki put kad krenu, svima, ali svima poznate note,
magija čarobnog zvuka nas prenosi u drugu dimenziju, u koju može da dospe saamo preobražena duuša.. to nije nostalgija za prohujalom
mladošću, zbog koje volimo pesme iz detinjstva.. to je čččeeežžžnja za sasvim drugačijim, PRAVILNIM SVETOM..
u njemu caaaarruuuje druugarstvo.. u njemu postoji i život..ŽIVOT,a nema prozaičnosti, postoje praznici a nema sranja.. postoji i smrt
ali nema starosti.. bitlsi su nas zarazili zavišću prema svetu u kome su nam utuvili u mozak, da sve što nam treba jeste ljuuuuubbav


I nisu pogresili...

...... sto su nam to utuvili u mozak...Zar ne..?


Soldatski bal

mislim da je naslov LP-ja Plavog orkestra sa gotovo identicnim omotom. Davno bese...

Hm.


evo od juce



Hmmm...

i Jugoslavija je tu...


Da. Tu je Jugoslavija.

I Sovjetski Savez je tu.
Tada.


William Campbell,

a jel imao nekog od rodbine ?
..predpostavljam da je onda poceo da vodi malo drugaciji zivot...
Niko se nije zabrinuo sto coveka nema ? Ili sto odjednom radi nesto drugo...
Ili je cela ekipa cuvala tajnu ?
Bas siroka zavera..ili ...siroche ?


I Zair

paris

Jao,kako ste mi slatki!:))))
Pozdrav,Paris Hilton!


.

.


Preporuka

Dokumentarac "The U.S. vs. John Lennon (2006)"

Ima dosta cinjenica koje su meni licno bile nepoznate.
Nesto mnogo jace se krilo iza licnosti Johna Lenona pored njegovog neospornog muzickog talenta.


Pa jel mozes

malo da pojasnis, nismo svi u prilici da pogledamo taj dokumentarac ?!?!?....aj malo da smanjimo kolicinu rebusa, ako je moguce ...


The U.S. vs. John Lennon

Iskreno, uvek mi je bio problem da sa malo reci obuhvatim nesto kao sto je fenomen Dzona Lenona i Bitlsa.

Osnova price je Dzonovo politicko delovanje na teritoriji SAD-a (New York)u periodu 1969-1973(Niksonov kraj i afera Watergata).

U to vreme Lenon je bio visoko-pozicioniran na listi nepozeljnih posetilaca u SAD.

Mnogo vise mozes da nadjes na sajtu:
http://www.theusversusjohnlennon.com/


Da, toliko visoko

pozicioniran da je ostatak zivota proveo u jednoj od najluksuznijih zgrada na east side Manhattanu. Eh, ti revolucionari...


Doctor Wu

sve zavisi od onoga u sta verujes i sta zelis da vidis

on je to mogao da uradi

i bez da "kenja" po Niksonu i tadasnjoj "politickoj eliti".


pa, mozda ne bi

napravio toliko love da nije bilo publiciteta koje je donosilo to sto si pomenuo. s druge strane, ako mu se americki establisment nije toliko svidjao sto nije otisao da zivi na kubu. pa i u engleskoj su u to doba na vlasti bili laburisti.


engleski

laburisti su isto sranje kao i americhke demokrate... a da je otishao na kubu verovatno bi sada bio zhiv, a i bolje bi svirao... dobro pitanje to sa kubom;-)


Jedan je pisac otisao na

Jedan je pisac otisao na Kubu i sto mu se je dogodilo?


Pao u depresiju

po povratku za Ameriku, izgubio pamcenje posto su ga "lecili" elektrosokovima pa se ubio


A, u stvari

niko o njemu mnogo nije ni znao. Osim mozda Kubanke sa kojom je ukapirao da vise ne moze ono sto je prilicno voleo. I mogao.
Onda mu postalo dosadno. Malo se lecio od toga. I posle se ubio. Eto. Nista posebno.
Kakve to veze ima sa Amerikom, Kubom ili Srbijom ?


west

ipak :)


znao

sam, :P.


Doktore dobar si

tebe od svega najvise nervira sto je imao love i ziveo u dobroj gajbi

i nije East nego West


Dapace,

uopce me ne nervira. Stavise. Samo mi malo smesno da se zabavljaci tretiraju kao revolucionari opasni po drustvo, dok istovremeno ulazu 'krvavo' steceni novac u mrske im trust fundove, banke i nekretnine po najskupljim svetskim lokacijama. Uostalom, i ceo Strawberry field u CP je kao i double fantasy (album koji je snimio posle 5 godina pauze a uoci ubistva) onako, americki (ne NY) trashy i ljigav (ljubav, imagine, gitara, cvece). Ako nista drugo, Macca je makar bio posteniji. Sto se mene tice, politicki, a i muzicki, najkorektniji Beatle oduvek je bio Harrison.

Jeste, priznajem, zahebo se, nije east nego west. Ako je to uopste bitno.


Jeste Harrison ok, meni je

Jeste Harrison ok, meni je ipak Ringo najbolji
a sto se tice Lennona ipak je bio opasan po "drustvo" jer je uticao na glasace, a glasaci biraju predsednika pa se to ovom nije svidelo


Joj, izvini

stvarno necu vise, ali koliki uticaj je Lennon imao na glasace pokazuje mozda i cinjenica da je mesec dana pre njegovog ubistva Amerika (prilicno ubedljivo) izabrala valjda najreakcionarnijeg predsednika u svojoj istoriji (Bush je spram Reagana prava cica maca). A koji je, reagan, i sam skoro pao kao zrtva neuspelog atentata samo 4 meseca kasnije.


i meni se uvek svidjala

something


fbi

ga je je vrlo ozbiljno dozivljavao.


Sean Lennon

"He was dangerous to the government. If he had said, 'Bomb the White House tomorrow', there would have been 10,000 people who would have done it. These pacifist revolutionaries are historically killed by the government.

"Anybody who thinks that Mark Chapman [who shot Lennon outside his New York apartment in 1980] was just some crazy guy who killed my dad for his personal interests, is insane. Or very naive. Or hasn't thought about it clearly. It was in the best interests of the United States to have my dad killed. Definitely. And, you know, that worked against them because, once he died, his powers grew . . . They didn't get what they wanted."


Uh

onda je ovde Ceca drzavni neprijatelj br. 1
Jer ako bi sutra izasla Ceca pred punu Marakanu i rekla
"Kostunicu u ludnicu" odmah bi imali 10000 fanova koji bi pohrlili da to sprovedu u delo.
Medjutim za sad se nista ne desava po tom pitanju :-)


pa

jos to nije rekla....


the us vs john lennon

bas je poceo da se daje film ovde pre par dana u bioskopima ...planiram da ga pogledam ove nedelje. cula sam za kritike da su odlicne i da je yoko samo za ovaj film rekla da opisuje john na nacin na koji treba.