.
ladno jeličko vino
U medjuvremenu bi stiglo i meso dinstano sa lukom, jer se jedan najlepši deo krtine odvajao upravo za to, a i 'ladno jeličko vino'
Jaja u kavurmi služe da povežu masu i da joj daju bolji izgled i ukus, kao i hranljivu vrednost.
nsarskiAli, moram prizati ova recenica me dotukla: Jaja u kavurmi služe da povežu masu i da joj daju bolji izgled i ukus, kao i hranljivu vrednost. Hahaaaaaaa, kao posna je hrana, malokaloricna, pa da se pojaca!
pa sta bude
Ako zivis u blizini drugih stanovnika Ostrva (recimo kondo, ili gusto naseljene cetvrti), mogu i da vas deportuju! Ja sam nekad kiselio kupus ovde (u garden shed-u), ali imam veliko dvoriste, i samo su lokalne veverice i zecevi padali u nesvest.
Kavurma bez jaja je izrazitno nisko kaloricna i sluzi se kao dijetalno jelo inace...
Ako zivis u blizini drugih stanovnika Ostrva (recimo kondo, ili gusto naseljene cetvrti), mogu i da vas deportuju! Ja sam nekad kiselio kupus ovde (u garden shed-u), ali imam veliko dvoriste, i samo su lokalne veverice i zecevi padali u nesvest. Sada to rade Bosanci - odes i kupis.
nsarskiKavurma bez jaja je izrazitno nisko kaloricna i sluzi se kao dijetalno jelo inace... Kako bre, pa jel u receptu ima jetra, meso sa glave, pluca, skembici (i jos su dodavali i cvarke)? To nije kaloricno? Meni deluje kao raketno gorivo, ali moguce da gresim. (Kavurmu sam jeo samo jednom u zhivotu...na moju ogromnu zalost).
Ana WithAFamilyNameTooHardToPronAko zivis u blizini drugih stanovnika Ostrva (recimo kondo, ili gusto naseljene cetvrti), mogu i da vas deportuju! Ja sam nekad kiselio kupus ovde (u garden shed-u), ali imam veliko dvoriste, i samo su lokalne veverice i zecevi padali u nesvest. Sada to rade Bosanci - odes i kupis. Ma kupujem i ja kod Nemaca i Poljaka ribanik, ali pripremam neku etno zurku (srpski naslov SELO), pa bih htela prave glavice kiselog kupusa da nadjem za sarmice. Mada, mozda je civilizovanije da budu u vinovom liscu?
Ali, verujem da ima da se kupe listovi za sarmu u tegli. Makednoski proizvod - nisu losi. Marka "Gazda" cabbage leaves.
gordanac...i "salarice", pogačice i kiflice od sala vruće
Jelica Greganovićbi išao kud voliš, ne bi se branio...kad napravim prebranac, moj Žmu kaže:"E, sad konačno ispunjavaš bračne obaveze."
kako to nije isto? :) Ja mislila da je u Nishu kavurma, u Leskovcu srpza jedno te isto :) Wewe... sram ce me ziv izede... a jos nova na komentarima bloga :)
nsarskiEvo sad sam prebrojao: Hemicarka, bosiljkap, Aleksandar Vasovic, sanya, Jelica (do pola) - vi ste svi ljudi ko domaci na svinjokolju! Zivite u raju a nemate pojma:)
Jelica Greganovićna kilo, tanje sečene?
Radi se o jako delikatnim pitanjima, delikatnijima možda i od kulen-problematike i mislim da ih naši pregovarači, prilikom pregovora o članstvu u EU, nikako ne bi smjeli zaobići