Svadba, svadba epa sta je... akoj` svadba nije lav...

cicimila RSS / 01.09.2008. u 16:11

I eto moj zmu i ja udjosmo u godine kada u sezoni se poredja po cetiri pet svadbi.

Ovo je jos jedan ponedeljak posle i resih da saberem utiske. Juce smo imali poslednju svadbu u ovoj sezoni.. valjda. I ovi dogadjaji su nekako postali nepredvidivi.

Sve te moje prijateljice koje konstantno izjavljuju da se nikada nece udati jer nemaju nista u vidu, pocele su uzrujano da se javljaju i kao iz topa saopstavaju po vise novosti istovremeno... uf ,odmah mi se zavrti u glavi. Tu je ne samo muz, vec i novi stan, beba na putu a nekima polazi za rukom i preseljenje ko zna kuda... Onda se moj zmu i ja pogledamo i shvatimo da kolko god da smo prvi krenuli nekako nas pojede njihova brzina...Nama je nekako trebalo dobrih pet godina da sve to postignemo, al ipak mnogo nam nekako drago jer cemo napokon imati sa kim `valjda` da delimo mirna letovanja, price o zubicima i boji kake...obzirom da smo u medjuvremenu postali najgori smorovi pod tim pitanjem.

I nekako svakoj svadbi se iznova radujem iz gore navedenih razloga...a onda se setim da su sanse da se dobro provedemo ravne nuli...jer eto bogamu nas dvoje smo pomalo neprilagodjeni za takve prilike.

Ne slusamo narodnjake, ne pratimo estradu, i uvek u takvim prilikama sedimo kao dva starca i nalivamo se besomucno alkoholom, koji nas dao Bog mnogo brze hvata posto se ne trosimo u kolcu...i onda kad bolje razmislim i nismo neki gosti.

Uvek sve vreme jedno drugom posavljamo isto glupo pitanje, da li je u zemlji Srbiji moguca svadba bez narodnjaka??? ili smo mi poblesavili, pa naravno da nije...sem nase, ali obzirom da je niko ne smatra svadbom vec zurkom brzo je pala u zaborav.

I da li je zaista tacna izjava da `covek bez narodnjaka ne moze da se veseli`

Obzirom da smo juce u svom ocaju i to probali, dobili trubu direkt u uvce i potpuno se izgazili u kolcu, moram da priznam da se covek, bar ja nisam nesto veselila al` da je vreme brze proslo i da su nas ljudi gledali sa mnogo vise simpatija to jeste...a onda se osvrnuh i zamislih.

Pa u kojim prilikama se prosecan srbin zaista i razveseli? na par svadbi godisnje za koje spremi svoju najbolju garderobu i obrise prasinu sa cipela za svecane prilike. Nekako kad se ide na svadbu cini se da je sve dozvoljeno, i dekolte do dole, i puno alkohola i price sa gostima koje verovatno nikada vise necemo videti. Cini se da srbi na svadbi grade jednu drugu realnost koje potraje samo do fajronta, za mene su te nase svadbe u i dalje lav...



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana