Muzika

Briz, Nina i Aleksandra na Evrosongu!

jednatanja RSS / 17.02.2011. u 14:27

Verovatno ste već čuli vest da su troje kompozitora Kovač odabrali svoje izvođače za Evrovizijski izbor srpskog predstavnika koji treba da se održi 26.februara na javnom servisu Srbije.  E sad, sledi moja promišljena analiza ove važne vesti, naravno uz disklejmer da bi uz sve naše predrasude ipak najbolja pesma trebala da pobedi.  Znači glasajte sa filingom, slušaoci nikad ne greše.

Prvo, da čestitam RTS-u na odličnom izboru kompozitora za Evrosong, moglo je bolje, to jest, bilo bi fer dati šansu novim, mladim kompozitorima i pevačima, ali kad se uzme u obzir finansijska restrikcija koja hara RTS-om već drugu godinu, još su se dobro i dosetili.

E sad, počinjemo od glave porodice: Bata Kovač je izjavio da je njegova pesma "Ring, ring, ring" tipična "Bata Kovač" pesma, vesela, u duhu 60-tih, a i sami izvođači, grupa "The Breeze" koji su napisali tekst za pesmu, podsećaju izgledom i zvukom na prohujali duh Bitls-ere.  Moja prognoza: verujem da pesma jeste simpatična, kao i sami momci, ali pitanje da li ovi čupavci mogu da pokupe neke velike poene u sad već "ozbiljnijem" takmičenju kakvo je Evrovizija postala zadnjih par godina.  Mnoge zemlje su zadnjih godina pokušale na tu šalali-šalala "seventies" foru (pogotovo se ističe Holandija po upornosti) i na žalost ovo NE prolazi, mlađi gledaoci će radije glasati za heavy metal nego retro bend.

Kristina Kovač, po meni jako, jako kvalitetan kompozitor i aranžer, ne toliko dobar pevač kao njena sestra Aleksandra, ali zato je učinila pravi potez i za izvođača njene pesme "Čarobna" odabrala simpatičnu Danicu Radojčić Ninu, sa odličnim glasom i mladalačkim šarmom.  Podsetila bih da su zadnja dva pobednika Evrovizije bili totalni anonimusi u svojim zemljama pre ovog takmičenja, tako da nije loša ta ideja mlade, friške krvi na sceni.  Aranžman za Kristininu pesmu uradio je kvalitetan hrvatski aranžer Ante Gelo, sa odličnim duvačkim bendom "Cubismo". Link: Danica Radojčić Nina

Aleksandra Kovač je napisala snažnu, emotivnu baladu "Idemo dalje" na tekst njene majke Spomenke Kovač.  Pesmu će otpevati sama, što je sasvim u redu obzirom na njen kvalitet glasa.  Takođe ima iskustva sa scenskim nastupom, tako da verujem da će s njene strane biti sve profi.  Pesmu je aranžirao Roman Goršek i jedan od naših najtalentovanijih aranžera Aleksandar Filipović.

Sve u svemu, biće ovo interesantno i zabavno veče, pa se nadam da se sa pobednikom vidimo ovde u Diseldorfu. ;)



Komentari (27)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

deki-the-boy deki-the-boy 14:37 17.02.2011

Ako mogu

ja bih da glasam za Aleksandru Kovac. Mislim da poseduje sve elemente da bi se pojavila na Eurosongu. To kazem iako nisam cuo pesme ali sto bi rekla jedna nasa estradna umetnica imam osecaj za filing. U svakom slucaju sva tri izvodjaca obecavaju tako da ne verujem da ce biti promasaja kao u bliskoj proslosti da ne imenujem sad.
jednatanja jednatanja 14:46 17.02.2011

Re: Ako mogu

Možeš da glasaš i sada a i 26-og, još bolje. I hvala ti što u prvom komentaru nisi upotrebio B-word.
deki-the-boy deki-the-boy 14:56 17.02.2011

Re: Ako mogu

You are welcome
edi-va edi-va 14:43 17.02.2011

?

Sve u svemu, biće ovo interesantno i zabavno veče, pa se nadam da se sa pobednikom vidimo ovde u Diseldorfu.


Lufthansa Arena?
jednatanja jednatanja 14:47 17.02.2011

Re: ?

Esprit Arena, nekad bila LTU Arena
edi-va edi-va 14:48 17.02.2011

Re: ?

jednatanja
Esprit Arena, nekad bila LTU Arena


e da, LTU, pobrkala airwayse:))

gledala tu par koncerata...
jednatanja jednatanja 14:51 17.02.2011

Re: ?

Eto, a nisi se ni javila, samo nemoj da mi kažeš da si bila na Madoni. Odlična (ogromna) arena, uz obalu Rajne, blizu centra, biće super.
edi-va edi-va 15:22 17.02.2011

Re: ?

jednatanja
Eto, a nisi se ni javila, samo nemoj da mi kažeš da si bila na Madoni. Odlična (ogromna) arena, uz obalu Rajne, blizu centra, biće super.


Ma ne, kakva Madona gledala Cecu

A sad ozbiljno:
Svratila bih ja sigurno da sam tada znala za blog, a kamoli za blogerku u komšiluku. Dizeldorf je najlepši grad u NRW-u.
A sad dosta trolovanja, tema je Eurosong.
jednatanja jednatanja 15:33 17.02.2011

Re: ?

gledala Cecu

A mene zvali na Sejo Boy i Sandru Afriku, pa se u zadnji momenat predomislila ajde sad ozbiljna tema Evrosong...
deki-the-boy deki-the-boy 15:34 17.02.2011

Re: ?

Meni je lepsi Keln. No dobro, ukusi su razliciti.

kakva Madona gledala Cecu


S obzirom da mnoge nase pevacice iz naroda nastupaju cesto na tim prostorima oko Dizeldorfa mislim da bi se one na Eurosongu najbolje snasle. To im dodje kao druga kuca.
jednatanja jednatanja 15:38 17.02.2011

Re: ?

Meni je lepsi Keln


deki-the-boy deki-the-boy 15:40 17.02.2011

Re: ?

Da, da vi iz Dizeldorfa ste cuveni kao opasni.
Dok smo mi sa juga ili ti BW
antioksidant antioksidant 20:11 17.02.2011

Re: ?

Dizeldorf je najlepši


da je lep - jeste
jednatanja jednatanja 10:18 18.02.2011

Najlepši



Bili Piton Bili Piton 15:39 17.02.2011

Lepo



da ovo troje rade pesmice za ESC, barem se možemo nadati nečem kultivisanom za promenu. Naravno, armije fanova su u očaju što ovog puta neće biti ništa turbo, navodeći da "Evrovizija nisu Mokranjčevi dani" ali meni je baš drago.

Pričalo se da su Bekvalac i Radovićka odbile Kristinu pesmu (koja navodno strašno podseća na "Kolena" s njenog zadnjeg albuma).

Drago mi je za Breeze - imali su dva odlična singla prošle godine, nadam se da će Bata nešto fino da im sklopi. Za sada tipujem na njih.
jednatanja jednatanja 16:24 17.02.2011

Re: Lepo



imaš doušnike bolje od mojih, Bili...Radovićka i nije za Evroviziju, svaka joj čast na glasu i pesmama, ali boja njenog glasa je više je za neki džez-session.
antioksidant antioksidant 20:15 17.02.2011

Re: Lepo

dosadna je ta evrovizija mada ubodu pesmu po neki put



i da - moji obozavaju


Bili Piton Bili Piton 20:32 17.02.2011

Re: Lepo

jednatanja


imaš doušnike bolje od mojih, Bili...


Occupational hazard
8c_competizione 8c_competizione 16:42 19.02.2011

Re: Lepo

moj favorit proshle godine je definitivno:

bocvena bocvena 18:25 17.02.2011

Ne bih se ja baš nešto uzdala u

Batu Kovača. Zar nije on napisao čuvenu Breninu pesmu za Evroviziju (toliko čuvenu da sad ne mogu da se setim koja je:)? Jedino što je ohrabrujuće što ovaj bend nema pevača koje Bata preferira...tipa Filip Žmaher Praher ili onaj lampir Đorđe David.

O ćerkama sve najlepše, iako me njihove balade uvek udave.

Sve je bolje od Gorana Bregovića i onog pevača sa sličica:))))
jednatanja jednatanja 18:35 17.02.2011

Re: Ne bih se ja baš nešto uzdala u

"Sitnije Cile, sitnije", da okačim i jutjub?

Ali napisao je i "Jedna zima sa Kristinom" i "April u Beogradu" za Zdravka, ko može to da mu zaboravi...a evo i jedne dosta solidne improvizacije:


Sve je bolje od Gorana Bregovića i onog pevača sa sličica:))))


bocvena bocvena 18:44 17.02.2011

Re: Ne bih se ja baš nešto uzdala u

Ali napisao je i "Jedna zima sa Kristinom" i "April u Beogradu"

U prošlom veku:))) Ma fin je on gospodin i odlično je opravio ove svoje kćeri, ali...sve mi to trlababalan.
U stvari, šta ja tupim, svo troje su previše kvalitetni za Evroviziju kao festival.
jednatanja jednatanja 19:02 17.02.2011

Re: Ne bih se ja baš nešto uzdala u

U stvari, šta ja tupim, svo troje su previše kvalitetni za Evroviziju kao festival.

Ma to je pomalo i (trenutna) sreća, evo Vlada Graić, pre i posle "Molitve" ne ide...ja lično sam srećna kad ti naši kvalitetni umetnici (ajde da pod kvalitetno obuhvatimo širok pojam minijaturnih izdanaka muzike u Srbiji koja nije turbo-folk), kad dobiju priliku, šansu, marketing, i neku finansijsku podršku. Eto.
eli.lacrosse eli.lacrosse 09:41 18.02.2011

Bojka

jeca92 jeca92 11:26 18.02.2011

Da se javim...

...Kao uvod u izbor prvo našeg predstavnika a onda i pesme Evrovizije. Ovako apriori tipujem na Aleksandru Kovač, jer ima neviđeno dobar glas i volim njenu muziku, međutim otvorena sam i za Batu Kovača koji je bio izvanredan kompozitor i za Kristinu Kovač, sve u svemu dopada mi se što su ovi iz RTS konačno dozvolili da nas predstavlja neka druga vrsta muzike osim turbo - etno - mambo - džambo treša.
Aleksandri Kovač po meni malo nedostaje onog estradnog šarma, pri tom kada kažem estradni ne mislim na nešto vulgarno što bi bila prva asocijacija na našu estradu, ali i sve je to nebitno jer njeni nastupi i pevanje ne mogu da ne ostave utisak
jednatanja jednatanja 12:55 18.02.2011

Re: Da se javim...

Jeco, misliš nedostaje joj harizma...za pevača vrlo važna stvar...videćemo...
jeca92 jeca92 23:53 18.02.2011

Re: Da se javim...

Jeco, misliš nedostaje joj harizma...za pevača vrlo važna stvar...videćemo...

Pa u neku ruku da, međutim, u njenom slučaju taj 1 nedostatak nadoknađuje raskošnim glasom i dobrom muzikom, inače je i fantastičan tekstopisac. Od 3 stvari ima 2, mislim da je to više nego dovoljno....za početak.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana